Jump to content

UFC: Nate Marquardt уволнен!!


Recommended Posts

Малко преди официалното теглене на кантара, Nate Marquardt е получил лекарска забрана да участва в шоуто. Все още няма никаква официална информация, но спекулациите са, че Marquardt е бил много над допустимите килограми и медиците са му забранили да сваля още килограми за да не се дехидратира. Marquardt не само няма да се бие на шоуто, но и Dana White обяви, че боецът няма да продължи да участва в UFC. Видеото с Dana White:

Така, Pat Barry срещу Cheick Kong е повишен до Main Event, а Rick Story ще се бие с Charlie Brenneman. Очаквайте повече информация в близките часове/дни.

EDIT: Според E. Casey Leydon, човекът, който се грижи за видеота за allelbows.com и MMAFighting.com, Marquardt е имал доста лесен weight cut, а причините са другаде. По негови думи е оставил Marquardt за десет минути, когато е станало уволнението.

Edited by UltraMadd
Link to comment

Всичко е крайно потулено засега, но лично аз предполагам, че става въпрос за някакво опасно заболяване, което Marquardt е опитал да прикрие. Ще видим де. Съмнява ме Dana да реагира така за щяло и нещяло.

Преместих ти новината в News & spoilers хем получи права тези дни Ultramadd :laugh: пак не се научи къде да си пускаш темите :laugh: . REICH

Edited by HEIDENREICH
Link to comment

Ето видео, в което Nate Marquardt с лекота се доближава към лимита за WW дивизията, което опровергава всякакви слухове, че проблемът е в теглото. В 23:00 наше време ще излязат с официално изявление.

UPDATE: ESPN твърдят, че не става въпрос за допинг или някакъв диуретик:

“It wasn’t PEDs, and it wasn’t a diuretic, it wasn’t anything illegal,” the source said. “It was a medical issue that the Pennsylvania Athletic Commission didn’t like and that we informed the UFC about as of Monday.”
Edited by neshev
Link to comment

Facebook & twitter:

Nate Marquardt

I'm sorry to all my fans and the UFC for not passing the medicals for tonight's fight. I'm heart broken I couldn't fight, but I will b back

Edited by G
Link to comment

Мех, на въпросната пресконференция просто казаха, че Marquardt не е изпълнил някои от условията в медицинския тест и докато не покаже документ, с който покрива въпросните нормативи, е отстранен.

Edited by neshev
Link to comment

Законите в Пенсилвания са доста строги щом се отнася до конфиденциална информация. С други думи, нямат право да изнасят никаква информация от личностен характер. Marquardt е бил наясно с проблема от около 3 седмици, UFC също са знаели. Било му е дадено предостатъчно време да покрие въпросните нормативи, но не е дал никакъв официален документ. Реално може да е всичко, но Marquardt има история със стимуланти и не бива да е чак толкова учудващо.

Само за това, че Marquardt е знаел за проблема и не успял да го реши навреме, като е подвел комисията и UFC, си е напълно заслужило уволнението. Все пак си мисля, че е нещо доста по-сериозно, защото сам Dana White е казал, че е бил "отвратен", което ме кара да мисля, че е някаква болест, която може да бъде предадена на друг. Nate явно е знаел за нея и е бил готов да рискува здравето на опонентите му. В тази ситуация просто Nate трябва да излезе и да обясни за какво става на въпрос. Ако е нещо като сифилис или ХИВ, случаят е деликатен, защото все пак е женен и има дете.

Link to comment

Абе, за чак сега тегля шоуто и гледам, че МЕ е Бари - Конго. Тюх ...

Сега последно - уволнен ли е или е отстранен?

Дайна за да реягира така крайно явно енещо доста сериозно, а щом и го крият ...

  • Upvote 2

 

Link to comment

Btw, днес се очаква най-накрая Marquardt да проговори, но по последна информация не става въпрос за допинг.

  • Upvote 2
Link to comment

Та, който иска да гледа. Днес от 20:00, на този адрес, Nate Marquardt и мениджъра му Lex McMahon ще участват в The MMA Hour с водещ Ariel Helwani. Който не може да гледа, ще има ъпдейти в темата.

Edited by neshev
Link to comment

В общи линии Marquardt е имал прекалено високи нива на тестостерон. Ситуацията е възникнала, в следствие на това, че се е подложил на HRT (Hormone Replacement Therapy), процедура, която химически вдига нивата на тестостерон в организма, защото организмът не може сам да ги произведе.

Първите симптоми са се проявили през август миналата година, след като Marquardt се е чувствал отслабнал и с промени в настроението, загуба на паметта. След като е потърсил лекарска помощ е установил, че проблемите са свързани с ниски нива на тестостерон, като не е било посочена конкретна причина за това състояние.

След като е разбрал за проблемите се е подложил на терапия с хапчета, които да вдигнат нивата на тестостерон. През цялото това време UFC са били наясно и е бил на такъв вид лечение до началото на 2011. Преди мача му с Dan Miller в началото на тази година, Marquardt е подал документи да бъде лицензиран за такава употреба, като от комисията са му казали, че трябва да спре терапия за да се установят реалните нива на тестостерон. От комисията са заявили, че Marquardt е приемал лекарство, което не е било официално регистрирано и са го посъветвали да потърси друг доктор. За осем седмици е спрял лечението и е приемал редовни кръвни тестове и след като резултатите са били на лице е получил разрешение за терапия. В период от 11 седмици не е приемал никакво лечение, като това се е отразило отново на здравословното му състояние.

Три седмици преди мача му с Rick Story, личният доктор на Marquardt е предложил по-активно лечение, заради близостта му до мача. Marquardt се е лекувал две седмици, като се е подложил на кръвни тестове, които са регистрирали прекалено високи нива на тестостерон. По-агресивното лечение е включвало инжектираното на тестостерон, което е вдигнало нивата прекалено високо, въпреки че тези нива са крайно относителни и докторите имат различни критерии. След като е научил резултатите от тестовете, Marquardt се е паникьосал и е спрял лечението си, като се е надявал нивата му да се върнат в нормалното. Това обаче не е станало и в събота е разбрал, че няма да може да се бие. През цялото време UFC са били в течение на нещата.

Marquardt е говорил с Dana в същия ден, като Dana е питал как е позволил да се стигне до такава ситуация. Въпреки че Dana не му е казал в прав текст, че е уволнен, Marquardt е разбрал от неговия тон, че така стоят нещата. Научил е за своето уволнение от неговия мениджър, който от своя страна е разбрал от видеото, което Dana пусна в twitter. При повторен тест в неделя, Marquardt вече е бил в нормите и очаква скоро да си върне лиценза. От сега нататък, Marquardt ще потърси нов доктор. Вече е получил оферти от други компании и се надява скоро да се бие.

Та да обобщя. Marquardt беше уволнен, защото на*ба UFC във важен момент за тях. Marquardt е бил доста по-професионален от Chael Sonnen и всички са били в течение, но разликата е, че Sonnen не провали ME на UFC ден преди началото му. И в леко по-забавен тон. Имахме първия "женски" мач в UFC, Sonnen срещу Marquardt, а опонентите на Anderson Silva наистина са пълни женчовци (или поне големината на топките им говори така :D)

Edited by neshev
Link to comment

Абе нещо не е така, както го изкарват. То кво излезе, че Нейт ги е държал UFC през цялото време в течение и че просто се е лекувал, което не му е позволило да се бие заради някаква тъпа докторска грешка ?!? Айде, да беше тръгнал зад гърба им да ги прави тия неща, да му кажат "абе, ти луд ли си!?" и да го изхвърлят, ама така ...

Дайна да подивее така, както подивя тука, ми се чини, че и друго е имало, ама явно е за доброто на всички да си траят.

А то каква федерация, то не останаха вече. Страйкфорс ги купи зуфа ... освен Белатор, Дрийм и там някакви други локални, не го виждам много къде ще се бие. Жалко, защото е наистина голям боец, висша класа, а сега просто ще забравим за него.

  • Upvote 2

 

Link to comment

Dana си е известен открай време с неговите изблици и прибързани решения. Просто Nate Marquardt реално сам си е сложил примката около врата. Не може две седмици преди голям мач да си инжектираш тостестерон. Това е все едно GSP, сега две седмици преди мача му с Nick Diaz да си направи един коктейл от малко стероиди, малко анаболи, малко надролон, тестостерон и за привкус да удари две линии кока. UFC реално ги боли фара кой зоби и кой не, а за тях е важно бойците да си изкарат тестовете и да се бият. За това и Marquardt, който прееба ME на шоу по телевизията, точно когато UFC преговарят с такива, си е достатъчно провинение да изхвърчи.

Тук по-интересното е как по дяволите атлети от ранга на Marquardt имат ниски нива на тестостерон. Това на този етап според мен е реторичен въпрос. Nate си личи, че е добър човек, но явно през кариерата си е попадал на неправилните хора и е биван подведен доста пъти. Като добавим и случката с Ricardo Almeida, човек може само да навързва работите. Добър боец е безспорно, но UFC имат още 150 такива, които ще запълнят дупката. Все пак Bellator е доста добра алтернатива. Я мач с Askren, който веднага се закани да пребие лъжливия му задник, или пък Hector Lombard, който явно и той си е пил млякото, и си е взимал витамините. :D

Edited by neshev
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...