Jump to content

Интервю с Jon Jones


neshev

Recommended Posts

Ето някой избрани моменти от интервюто на Luke Thomas с UFC LightHeavyweight шампиона, Jon "Bones" Jones:

За контузията на ръката му:

Luke Thomas: Добре, нека да се прехвърлим към твоята UFC кариера. За последно чухме от теб, че си в последна фаза в рехабилитацията на ръката ти, преди да започнеш отново тренировки. Би ли ни дал нова информация? Как е ръката ти и започна ли да тренираш отново?

Jon Jones: Да, напълно. Към днешна дата, ръката ми е добре, дори бих казал, че се чувствам страхотно. Моят захват вече не е толкова здрав, след като предимно използвах лявата си ръка. Силата на удара е почти еднаква и в двете ръце, което ме радва.

Luke Thomas: Когато казваш, че нямаш същия захват, това постоянно явление ли е или просто е временно?

Jon Jones: Мисля си, че е временно. Правя физиотерапия, която изисква време и се надявам да не се влошат нещата и всичко да успее да се възстанови, докато тренирам за този мач [този с Rampage], и да нямам проблеми.

За Rampage Jackson:

Luke Thomas: Доволен ли си от опонент като Rampage?

Jon Jones: Разбира се. Rampage е страхотен боец. Уважавано име е. Нокаутирал е едни от най-добрите бойци в този спорт. За това, за мен е добра възможност да премина на следващото ниво, което е мотивацията, когато се събуждам всяка сутрин.

Luke Thomas: Нека да те питам нещо за Rampage, което чувам много хора да казват. Ще играя ролята на "адвокат на дявола". Хората казват, "Jones е феноменален досега, помете всички, взе титлата като на шега. Обаче, досега не е срещал, може би в тренировка е, но в истински мач не е срещал човек, който наистина да го нарани. Никога не си преодолявал такава ситуация и може би Rampage ще е този човек." Как би отговорил на тези хора?

Jon Jones: Всеки мач, в който се бия, хората казват "О, никога не си бил удрян, никога не си бил нараняван" и има причина за това. Всеки път, когато се бия, отивам и избягвам всички удари. Искат се безкрайни часове тренировки и трябва да знаеш, какво твоят опонент предлага на масата и какви са неговите тенденции. Това е като всеки тест, не трябва да поемаш големи удари като "двойките" и да си приготвиш домашното.

Luke Thomas: До каква степен смяташ, че Rampage е в своя пик. С други думи, мислиш ли, че още е в него? Или мислиш, че вече почва да залязва? Още ли е толкова опасен? Как би оценил сегашното му състояние?

Jon Jones: Мисля си, че е в страхотна позиция. Стигнал е ниво на успех, където не би трябвало да се безпокои за финансовото си състояние. В края на деня, това са целите на всеки. Като боец, сигурен съм, че не се събужда всяка сутрин със същата нагласа да тренира, сега, когато е в началото на 30-те. Той все още е същият човек. Винаги трябва да уважаваш своя опонент. Иска се само един добър удар да приключиш двубоя, а този човек е известен с невероятната си сила в историята на спорта, за това моята боксова защита и цялостните ми MMA умения трябва да са ниво. Ще съм готов.

За прогнозите му за Faber/Cruz II:

Luke Thomas: Добре, следващата седмица, на UFC 132 твой близък човек, Urijah Faber ще се опита да спечели Bantamweight титлата и да стане човек, който е държал титли в различни категории. Ще играя "адвокат на дявола". "Адвокатът на дявола" би казал: "Първия път, Dominic Cruz бе размазан, но този път ще бъде напълно различно. Този път на Faber ще му е трудно да го хване, Dominic Cruz е прекалено опасен..." Кажи ми защо Faber ще спечели?

Jon Jones: Знаеш ли какво, Urijah е приятел и бизнес партньор, искам много да спечели и ще викам за него. Ще бъде страхотно за съвместния ни бизнес, ако имаме двама човека, които държат титлите. Ще бъде страхотно, защото съм му голям фен, но реално погледнато ще му е много трудно. Ако трябваше да заложа пари на този мач, бих заложил на Dominic Cruz. В последно време записа 2-3 впечатляващи победи и все още се подобрява, а Urijah не успя да довърши последните си двама опонента [всъщност Faber успя да предаде Mizugaki, а с Wineland стигна до decision]. Моите молитви ще са с Urijah, но Cruz е тежка задача за всеки.

В цялото интервю, Jones говори за тренировъчния си лагер, дали ще мине в Heavyweight дивизията, за филантропската му дейност и други. Интервюто също е и във видео вариант

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...