Jump to content

UFC 132: Cruiz vs. Faber II

Recommended Posts

Dominick Cruiz vs. Urijah Faber

ufc_132_poster.jpg

EVENT INFO

Date: July 2, 2011

Time: 9pm ET/6pm PT

FIGHT CARD:

MAIN EVENT:

Dominick Cruiz © [17-1-0] vs. Urijah Faber [25-3-0] - Bantamweight Championship

CO-MAIN EVENT:

Wanderlei Silva [33-10-1] vs. Chris Leben [21-7-0]

MAIN CARD:

Tito Ortiz [15-8-1] vs. Ryan Bader [12-1-0]

Carlos Condit [25-6-0] vs. Dong Hyun Kim [14-2-1]

Dennis Siver [18-7-0] vs. Matt Wiman [10-6-0]

PRELIMINARY CARD

Brad Tavares [7-0-0] vs. Aaron Simpson [8-2-0]

Melvin Guillard [26-8-2] vs. Shane Roller [10-3-0]

Rafael Dos Anjos [14-5-0] vs. George Sotiropoulos [13-3-0]

Erik Koch [11-1-0] vs. Cub Swanson [15-4-0]

Anthony Njokuani [13-5-0] vs Andre Winner [11-5-1]

Brian Bowles [9-1-0] vs. Takeya Mizukagi [14-5-2]

Official Trailer:

Edited by RVD & 619

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Дай отгоре на "toggle editing mode" (иконата най в ляво, на първия ред) и въведи таговете автоматично (center, quote и т.н.) :)

• Upvote 3

Доста по-интересен кард на второ четене, отколкото на първо :)

мачът на Мелвин не върви да не е в ППВ частта, ама как да е. Сотирополус също ще е много интересно да се види какво ще направи, след като загуби огромен мач с Денис Силвър. Ако сега не победи и то убедително, очаквам кариерата му да пропадне.

Денис Силвър вярвам ще вземе нова победа и така ще се хвърли вече в борбата с големите играчи в категорията.

Кондит и Ким също ще ми е много любопитно какво ще стане. Двамата навъртяха победи и то много сериозни и вярвам, че победителят ще се запъти към тайтълшот. Не веднага, рабира се, но след още една или най-много две победи пътят към титлата ще е отворен.

Ортиз вероятно ще запише нова загуба, няма да се изненадам и преди края на срещата да бъде я нокаутиран, я събмитнат. Бейдър е животно, нищо че загуби от Джоунс. Този мач по-скоро е за да се върне на победния път, отколкото заради нещо друго.

Силва - Либен - това е за мен ай-зле буукнатия мач. Всички очакват някаква "класика", пък мож и да стане, но как въобще се стигна дотук? Вандерлей СМАЗА Бизбинг, а сега се изправя срещу загубилия с нокаут предишния си мач Крис .... И? Ква е идеята? Бизбинг нали ревеше за ремач, що не му го дадоха? Иле поне Вандерлей да се изправи срещу някой силен претендент в средна категория, за да видим дали все още не заслужава нащо повече от това, да прави "супер мачове". Сещам се за един куп хора, срещу които щеше да ми е в пъти по-интересно да го видя.

МЕ - дано да бъде зрелище, защото откакто напуснаха WEC нещо се бъгна в тия "леките" ... Вече не првят тия щури мачове, каквито правеха преди това. Клетката ли е по-голяма, напрежението ли... не знам, ама ги няма тия уникални зрелища, които бяха нещо нормално за WEC. Иначе залагам на Доминик Круз - един от най-добрите бойци п4п с невероятно движение и униклен стил. :)

• Upvote 3

• 3 weeks later...

A VERY STACKED CARD!! Много "фойерверки" имаше на weight-inn-a, card-а е страхотен, ако тези момчета дойдат да се бият както изглеждаше, може би ще видим най-силното UFC тази година!! Faber vs Cruz II, Roller vs Guillard, Bader vs Ortiz, Condit vs Kim, Silva vs Leben, Wiman vs Siver, Bowles се завръща.. Eric Koch vs Swanson, УНИКАЛЕН CARD! Надявам се да стане и уникално UFC!

• Upvote 2

MAIN EVENT:

Dominick Cruz (134) VS Urijah Faber (135)

PPV:

Chris Leben (185) VS Wanderlei Silva (186)

Ryan Bader (205) VS Tito Ortiz (205)

Dong Hyun Kim (171) VS Carlos Condit (170)

Matt Wiman (156) VS Dennis Siver (156)

SPIKE TV PRELIMS:

Shane Roller (155) VS Melvin Guillard (155)

Rafael Dos Anjos (155) VS George Sotiropoulos (156)

FACEBOOK FIGHTS:

Takeya Mizugaki (136) VS Brian Bowles (135)

Aaron Simpson (185) VS Brad Tavares (186)

Andre Winner (155) VS Anthony Njokuani (156)

Jeff Hougland (135) VS Donny Walker (135)

:beer:

Edited by neshev

Страхотен ивент!

Карлос Кондит да отива да мачка хората от топ 5 в категорията. Ким е много стабилен боец, щом и той не можа да издържи един рунд с Кондит - смятай. Страшен нокаут.

Денис Силвър заслужено спечели за мен. Не виждам какво толкова освиркваха, Първият и третият рунд си бяха за него, а мачът беше много добър.

Тито се завърна!

Вандерлей Силва му е време вече да окачи ръкавичките на пирона. Мина му вемето, само респект за този огромен боец и истинска легенда на спорта, но ЕГН-то няма как да се победи. Либен е посредственик и не му отива да победи Ванд, но какво да се прави, понякога и така става.

Относно МЕ - това е WEC, хора! Страшен мач, пет рунда действие, Доминик Круз няма кой да го бие. Уникален изверг, такова движение имат само той и Франки Едгар. Усещам, че още дълго ще доминира в тая дивизия, а честно казано ми е интересно да го видя срещу Алдо, сигурен съм, че един ден и до такъв моч ще се стигне.

Още веднъж - страхотен ивент и още един пирон в ковчега на професионалния бокс. След още няколко години така няма да има никакво съмнение кой е боен спорт номер едно.

• Upvote 1

Кофти за Faber. Да загубиш четири последователни мача за титла си е най-обезкуражаващото нещо, което може да се случи на един боец. Още повече, че не беше наистина нокаутиран и в последните три title shot-а. Имаше нещастието да с счупи ръката в реванша срещу Brown, а Aldo за малко не го осакати. Видя се, че ако е здрав е в мача до последно, въпреки, че съдиите пак имаха някакви абсурдни решения като 50-45 за Cruz. Мачът определено беше спечелен от Cruz, но имаше поне 1-2 рунда, които бяха много близки и не може да се каже кой ги спечели. Faber записа 4-5 knockdown-а и се справи доста добре с takedown-ите на Cruz. Това, което реши мача, беше, че Cruz просто имаше по-добрите комбинации и нанесе повече удари. Трудно е да се каже, че Cruz едва ли не ще изчисти дивизията. Трябва да се видят тези мачове и тогава може да се каже. Benavidez, Mighty Mouse и Brian Bowles са сериозни опоненти, а стилът на Cruz не е нещо, което не може да бъде контрирано и очаквам от него да промени някои неща.

Wanderlei трябва вече да се откаже. В последните пет години отнесе прекалено много удари. Като се започне от ритника на Cro Cop, десният удар на Hendo и се стигне до комбинациите на Liddell и counter-ите на Rampage, Wanderlei е изял може би най-силните удари в този спорт. Leben има тежък удар, но ако Wanderleil беше в зенита си, щеше да ги поеме сякаш нищо не е станало и да нокаутира Leben пет секунди по-късно. Наистина това трябва да е краят на Wanderlei. Имаше страхотна кариера и е дал много паметни моменти, но има момент, когато трябва да си е реалист и да мислиш най-вече за здравето си. Добра победа за Leben, но се съмнявам да последва нещо по-значимо, но с правилните опоненти може да направи 2-3 силни мача.

Melvin Guillard е звяр. Винаги е бил много голям талант, но сега с правилните хора около себе си ще стигне далече. Определено има най-добрите комбинации в цялата дивизия, а скоростта му е уникална. Остава да видим как е wrestling-а му, нещо което през кариерата му е въпросителна. Един мач с Guida би дал отговорите на всичко и една победа срещу човек като Guida, може дори да му осигури title shot. Човек, който с интерес ще се следи.

Tito направи луд upset, но Tito винаги е на нокти, когато е опрян до стената. Показа с каква нагласа трябва да отидеш в такава ситуация. Отвори му се възможност и се възползва от нея. Bader не е никак слаб боец, но не е и каймака на тази дивизия. Ако трябва да говорим за истински победител в това UFC, това е Tito Ortiz. Може да се каже, че тази победа не само му спаси работата, но гарантирам, че ще го видим поне още една година в компанията.

Чисто като умения, Carlos Condit е най-добрият боец в тази дивизия. Още от WEC се видя, че е много техничен и дълго време стоя в сянка. Сега обаче нещата ще се променят. Нокаута беше добър, но най-доброто движение беше този sweep на земята, който преобърна нещата в мача. За мен не е готов още за title shot. Ако искат наистина да го изтрелят към там трябва да го изправят срещу BJ Penn. Мачът ще бъде страхотен и една победа ще значи много. Ако искат да го пробват дали наистина става за мач срещу GSP, трябва да го пуснат срещу Fitch. Една победа срещу него, особено ако дойде след finish, ще е много убедителна заявка, че ще може да се противопостави на GSP.

Отлично шоу. Искаше ми се някои мачове да са малко по-дълги, но след толкова много екшън не може да се оплаква човек.

MainEventer

Имах големи очаквания към този ивент и не останах разочарован. Супер се получи.

Carlos Condit размаза Stun Gun. Това беше двубоя заедно с МЕ, който очаквах с най-голям интерес, но мислех, че корееца ще е малко по-равностоен. И двамата потърсиха победата, а летящото коляно реши всичко. Condit си е all-rounder и го показа отново. И аз съм на мнение, че си извоюва title shot, но май ще се наложи да се бие още веднъж преди това, защото евентуален мач срещу шампиона ще се състои чак в януари-февруари догодина.

Tito Ortiz смея да твърдя шокира всички. Наистина очаквах да загуби и да се пенсионира, че дори бяха довели други легенди като Randy и Chuck, за да го почетат евентуално. Каква стана тя..Tito би един от смея да твърдя силните в тъази категория. Darth Bader се срина още назад след тази загуба. Вече станаха 2 поред. Трябва да се взима в ръце, защото изпусна голям шанс с тази загуба от Ortiz.

Не знам от какво е недоволен Wiman, че напусна и по този скандален начин. Да, доминираше и разкървави сериозно Siver във втория рунд, но другите два си бяха за немеца(руснака). Публиката незаслужено го освирка. Както и да е, направиха не лош мач, жалко, че на фона на останалите участници в карда, за този мач на много хора някак си не им запука. То се видя и при почти нулвеите реакции при преставянето.

Ах Вандерлей, Вандерлей..Този човек с червената коса не вярвам да те бие в най-добрите ти години...Време е да се пенсионираш, LEGEND. Видяхте как го прие публиката, истинска легенда, но вече не е същия, а и дългото отсъствие си е казало думата по един или друг начин. Добра победа за Leben, която ще го изкара напред. Според мен обаче всеки един по-добър боец в тази категория ще си го бие както си трябва.

МЕ беше на високо ниво. Dom заслужено запази. За съжаление си спойлнах сам до известна степен, че мача ще завърши в 5 рунд/с решение, след като видях на плейъра, че остава около час от ивента преди началото на мача..Имаше доста интересни неща в мача. И аз като gboy съм на мнение, че Cruz ще се превърне в Dominator(явно прякора му не е случаен) в тази дивизия и рано или късно ще му търсят dream match и на него. Е, нека да ги побие още малко, има хора на опашката, но Cruz наистина е прекалено силен. Хм, все пак в този спорт всичко се случва, Tito го доказа днес. :)

Sotiropoulos пак е паднал. Никога не съм смятал, че боец от топ 10, какъвто по едно време май го изкарваха.

Melvin Guillard с отлично представяне. Хареса ми това, че не се изхвърли нагоре с някакъв title shot, който все още няма как да е реален. Да му дадат мач в Хюстън щом толкова иска.

Каква е историята с тези освиркваня срещу Cruz? Знам, че Faber е много over сред публиката, но само на това ли се дължат освиркванията срещу противника му, или има и друго?

И пак - супер ивент!

BI-WINNING

Голямо UFC, определено! Много съм доволен от всички мачове как се получиха. Имаше и някои наистина заслужаващи да се видят нокаутове. Определено не останах разочарован. Хареса ми UFC-то.

Кондит е един от най-техничните бойци. Ако не и най-добрият в тази категория. Нокаутът беше невероятен. Определено Кондит заслужава title shot, но и аз съм на мнението на хората преди мен, че той ще трябва да направи поне още един двубой преди това. Ако Кондит се изправи срещу GSP ще бъде един от най-добрите мачове. Убеден съм.

Тито Ортиз показа как трябва да се действа. Ето това е истински боец. Шокира всички след този невероятен нокаут. Не смятам, че Darth Bader е слаб боец, но класата си каза думата и Тито показа защо е един от най-добрите.

Melvin Guillard има уникална скорост. Комбинациите му също са едни от най-добрите.

Съгласен съм, че е време на Wanderlei да окачи ръкавиците. Просто той доказа, че е един наистина голям боец, но в последните ходини, ударите които отнесе си казват думата.

СТРАХОТНО ME! Имах доста високи очаквания към точно този мач и двамата бойци не ме разочароваха. Малко гадно за Faber, че губи четири поредни мача за титлата, но има ги и тези моменти. Круз показа, че е голям боец и си заслужи победата, макар че и Faber не бледнееше. Пет рунда, раздадоха се до последно. Круз нанесе повече удара и може би това му донесе победата. Добър шампион е. Дано Faber да не се обезкуражи прекалено много и скоро да го видим с някоя титла.

Невероятно UFC! Много съм доволен.

• Upvote 2

[center][img]http://socialier.com/wp-content/uploads/2011/03/charlie-banner.png[/img]
[/center]

За съжаление си спойлнах сам до известна степен, че мача ще завърши в 5 рунд/с решение, след като видях на плейъра, че остава около час от ивента преди началото на мача..

Това няма значение, защото дори мачът да е 30 секунди, допълват останалата част от PPV-то с повторения от prelims. Почти всички ME почват някъде един час преди края на PPV-то и после допълват програмата. Понякога правят такива неща и по средата на PPV-то, ако прекалено много мачове са свършили в рамките на рунд.

MainEventer

^ Знам, че запълват с preliminary fights, но ми се стори доста време и седнах с нагласата, че ще гледам decision мач. То това не попречи да се изкефя, защото мача си беше много стойностен.

Кажи, ако знаеш защо бяха освиркванията към Доминик и на кантара и по време на мача. Знам, че Faber е много over сред публиката и, че беше top draw на WEC, но едва ли е само за това?