Jump to content

UFC Live: Marquardt vs. Story - June 26, 2011


MainEventer

Recommended Posts

MainEventer

03ebf66904f139f5.JPG

UFC Live: Marquardt vs. Story

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: June 26, 2011

Venue: Consol Energy Center

City: Pittsburgh, Pennsylvania

Official fight card

Main card (Versus)

Welterweight bout: Nate Marquardt vs. Rick Story

Heavyweight bout: Cheick Kongo vs. Pat Barry

Welterweight bout: Matt Brown vs. John Howard

Heavyweight bout: Matt Mitrione vs. Christian Morecraft

Preliminary card

Featherweight bout: Tyson Griffin vs. Manvel Gamburyan

Featherweight bout: Joe Stevenson vs. Javier Vazquez

Lightweight bout: Joe Lauzon vs. Curt Warburton

Welterweight bout: Daniel Roberts vs. Rich Attonito

Welterweight bout: Charlie Brenneman vs. TJ Grant

Lightweight bout: Nik Lentz vs. Charles Oliveira

Featherweight bout: Ricardo Lamas vs. Matt Grice

Lightweight bout: Michael Johnson vs. Edward Faaloloto

OFFICIAL TRAILER:

Edited by MainEventer
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Джо Стивънсън горкия колко пропадна. Няма да се изненазам да му е последния мач в UFC това.

 

Link to comment

ME беше едно от най-странните неща, които съм гледал, а в MMA сме виждали double KOs, front kick KO, огромни завръщания, след като си загубил четири последователни като в случая с Anderson Silva. Pete Sell срещу Scott Smith. Това се нарежда до тях. Kongo на два пъти изглеждаше нокаутиран. На някаква пълна магия успя да се съвземе, но пласира просто брутален ъпъркът. Явно Barry вече беше помислил, че е победил, но просто беше брутален нокаут. Видя се как очите му се извъртяха нагоре. По чист нокаут от това трудно ще види човек. Dan Margliotta за малко не спря мача първия път, но се видя, че Kongo все още е в съзнание и можеше да продължи за това беше добро решение. Kongo имаше много тежка контузия и съм радостен, че въобще успя да се завърне. Което не е гледал, ето цялата история събрана в един gif.

Бързо спряха и шумотевицата около Story. Добър урок ще му е да не приема мачове с един месец подготовка. Не беше огромна изненада, че Brenneman успя да го свали на земята. И преди сме виждали Story на гърба му и не е много красива гледка. За сега още е много зелен и има прекалено много дупки в техниката си. Не може да се каже, че беше някаква доминантна победа, но Brenemman си свърши работата. Не бих го вкарал в top 10 все още, но силите са крайно изравнени в тази дивизия и всеки може да бие всеки по всяко време.

Howard срещу Brown беше крайно безличен и слаб мач.

Mitrione има добра сила в ръцете. Определено е забавен за гледане и има хляб в него. Бих го пуснал срещу Kongo и победителят евентуално да се бие с някой от голямата четворка в тази дивизия.

Като за шоу по TV беше добре, но скандалът с Marquardt си каза своето влияние.

Мех, Joe Stenveson с поредна загуба. Tyson Griffin победи, но чета, че е било грозен мач.

Edited by neshev
  • Upvote 3
Link to comment

До тука беше Пат Бари ... Не е просто МЕ материал. Добър боец е, но до там. Още срещу Мирко се видя, че не го бива, сега срещу Конго го затвърди. На два пъти го нацели здраво, но се хвърли като подивял, не прояви грам зрялост. Полакоми се, тъй да се каже, да приключи бързо мача и стана фалът. Двайсет пъти го гледах и така и не разбрах, ударът на Конго - кука ли беше или ъперкът? Пише, че е било ъперкът, ама на мен повече ми се видя като кука ...

Как да е - Конго - Митрионе е интерсен мач, но и двамата са много, много далеч от топ четворката. Митрионе би зрелищно, но си личи в него типичната за тежките състезатели тромавост, бързо идващата умора ... Няма я тая подвижност и лекота в движенията, която си личи при топ състезателите в тая категория. Леснар и Къруин може да са по 120 кила, ама се движат пъргаво, да не говорим за Веласкез и Дос Сантош, които трудно ще кажеш, че са тежкари, като ги видиш. А Конго нали го видяхме срещу Мир, не удържа и един рунд. При Митрионе няма да е по-различна ситуацията.

На Рик Стори не му гледах свястно мача, ама виждам, че е загубил с 2-1 . Абе, тъпотия си беше всичко това - един месец от предишния му, много тежък мач, смяна на противника в последната секунда .... Прилича на изпълнение на някоя локална федерацийка. Жалко за него, щото победи опонент от топ 3 и сега допуска загуба от далеч не толково претенциозен съперник.

  • Upvote 2

 

Link to comment

До тука беше Пат Бари ... Не е просто МЕ материал. Добър боец е, но до там. Още срещу Мирко се видя, че не го бива, сега срещу Конго го затвърди. На два пъти го нацели здраво, но се хвърли като подивял, не прояви грам зрялост. Полакоми се, тъй да се каже, да приключи бързо мача и стана фалът. Двайсет пъти го гледах и така и не разбрах, ударът на Конго - кука ли беше или ъперкът? Пише, че е било ъперкът, ама на мен повече ми се видя като кука ...

Не се хвърли като подивял, не знам какво си гледал, но Kongo беше почти out на два пъти, не просто dizzy, а почти out, не знам кой разумен боец не би се хвърлил да довършва в такава ситуация, просто Kongo е отличен counter-puncher.. видя се примерно срещу Velasquez това, а и повечето му Knockout-и са контри! HD се представи доста добре в началото, просто изяде огромен удар от никъде, "got caught", не мисля че чак такива оценки са нужни в случая. Срещу Mirko, всички го насолиха заради това, че му е дал доста шансове да се върне обратно на крака от уважение, а сега че rush-нал прекалено бързо.. случват се такива работи, това е MMA! Какво, утре ако JDS бъде повален от Cain по някакъв шантав начин и него ли ще обявите, че не става за ME? В Pat има хляб, просто е доста one dimensional и е още зелен, за ME е нормално да не става и дума, но и няма толкова опит като цяло, а в този бой просто бе хванат, не че не направи нещо което е трябвало. ;]

Да, беше Hook, не Uppercut, по скоро две леви "куки", едната го целна точно в ченето и беше out!

Link to comment

Виж на 2 и 27.8 (оставащи) как тръгва да влиза на Конго. Тя не случайно влезе десницата на французина така ;) Много пъти сме виждали някой боец да изпада в нокдаун и после да се върне. Нормално е да тръгнеш да довършваш като е на земята, но когато се е изправил на крака и прочее, не може толкова непредпазливо да тръгнеш подир човека. Бари е по-добър от Конго и то се видя, ако беше подходил по-внимателно пак щеше да му се отдаде шанс за нокаут, може би още в този рунд, но той си реши, че Конго е аут.

Edited by gboy

 

Link to comment

Да, беше Hook, не Uppercut, по скоро две леви "куки", едната го целна точно в ченето и беше out!

Леви? И в двата случая го удари с дясната ръка. Първото си беше hook, но довършващият удар може да се каже, че беше uppercut, въпреки че не беше пласиран с особена техника.

Иначе, ако Barry беше малко по-хитър, трябваше веднага да се отдръпне, когато реферът го докосна и щеше да си изпроси stoppage.

  • Upvote 2
Link to comment

^ Да, десни бяха, моя грешка! Иначе не знам дали беше uppercut, техниката на uppercut-a е да изнесеш тялото напред за да има сила удара, който отива нагоре (не встрани), поне така го учих докато тренирах kickbox. Просто Kongo бе много ниско тук, едва ли не беше готов пак да пада и самия удар дойде ниско, но техниката си беше на hook. С Uppercut трудно се нокаутирва някой, особено ако е контра, трябва да го нацелиш яката като Jeremy Stephens, от разумно разстояние или да имаш техниката на JDS и да си мега бърз с такъв удар. :}

Често коментаторите бъркат ударите, което ме изумява, имайки се предвид колко са подготвени и колко стаж имат. Забелязал съм, че доста често викат на правия удар изнесен малко по-странично hook, на практика всичко е hook. :D Overhand-а си е hook примерно (Russian Hook), но правите удари не се възприемат като такива. Kongo трудно можете да го видите да направи uppercut, случвало се е, но когато е в изгодна за това позицията. По принцип се забелязва, че любимите му удари са бързи контри със straight & hook удари, доста са му вървежни.

Edited by G
Link to comment

http://www.youtube.com/watch?v=gl6mMT4wXr8&feature=related

Да, uppercut е, моя грешка отново! От тази камера се вижда, че техниката е Uppercut... ПФффф, няма такъв knockout! Много професионално го изпълни, чак не се разбира, трябваше да гледам мача пак за да видя, че бъркам... ;[

Edited by G
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...