Jump to content

UFC 131: Dos Santos vs Carwin

22 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

UFC 131: Carwin vs Dos Santos

UFCPoster131dosSantosCarwin.jpg

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: Jun 11th

Venue: Rogers Arena

City: Vancouver, British Columbia, Canada

Official fight card

Main card:

Main Event:

Shane Carwin (12-1) +150 vs. Junior dos Santos (12-1) -180 [No. 1 Contender]

Co Main Event:

Dave Herman (20-2) vs. Jon Olav Einemo (6-1)

Donald Cerrone (14-3) -271 vs. Vagner Rocha 6-1)

Demian Maia (14-2) vs. Mark Munoz (10-2)

Kenny Florian (14-5) vs. Diego Nunes (16-1)

On Spike TV

Sam Stout (16-6) vs. Yves Edwards (40-16)

Jesse Bongfeldt (21-7-1) vs. Chris Weidman (5-0)

Preliminary card

Dustin Poirier (9-1) vs. Jason Young (8-3)

Krzysztof Soszynski (25-11) vs. Igor Pokrajac (23-9)

Joey Beltran (12-5) vs. Aaron Rosa (16-3)

Michihiro Omigawa (12-9-1) vs. Darren Elkins (12-2)

Nick Ring (11-0) vs. James Head (7-1)

OFFICIAL TRAILER:

Edited by RVD & 619

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

http://www.youtube.com/watch?v=tw39lFkKKK8&feature=player_embedded

Един от партньорите на Carwin май е Джеремая от Tough Enough. Малко трудно се разпознава по брадата, но се познава по името :D .

• Upvote 3

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Countdown to UFC 131

Edited by RVD & 619

HEIDENREICH

Корав мач се заформя и двамата са страшни нокаутьори ,нямам си идея кой ще бие.

Жалко, че прецекаха title shot-а на Cigano, но въпреки това се оформя хубав мач.

:cool:

• Upvote 2

result.jpg?1418684825.53848

Един от партньорите на Carwin май е Джеремая от Tough Enough. Малко трудно се разпознава по брадата, но се познава по името .

И на пръв поглед се вижда, че става въпрос за различен човек, а и леко съмнително Heavyweight-ът, Shane Carwin да се подготвя с Middleweight-а (поне в състезателната му кариера), Jeremiah Riggs. Все пак, за кръстословиците иде реч за Jeremiah "Hacksaw" Constant.

Жалко, че прецекаха title shot-а на Cigano, но въпреки това се оформя хубав мач.

:cool:

Мачът си остава за title shot и нищо не се променя спрямо JDS срещу Lesnar, като важност за дивизията.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Редовната порция интервюта, преди шоуто:

Junior dos Santos за преживяванията му като треньор в TUF и за съмнителното кардио на Carwin

Shane Carwin отказва да коментира скандала със стероидите, в който беше замесен, дискутира новата си диета

Kenny Florian говори за това защо е решил да премине във Featherweight дивизията и бъдещето му в спорта

Diego Nunes готов да се бие със съотборника си Jose Aldo, ако се стигне до това

Mark Munoz все още вижда проблеми в striking-a на Demian Maia и за тренировъчния му лагер

Demian Maia за раждането на първородното му дете и gameplan-а му срещу Munoz

Jon Olev Einemo споделя защо си е взел пет годишна почивка от MMA и говори за дебюта му срещу Dave Herman

Kryzsztof Soszynski коментира какво е да се приготвя за трети различен опонент

Sam Stout за това, какво е да се биеш в разгара на Stanley Cup и състоянието на дивизията след присъединяването на WEC и копуването на StrikeForce

HT: Ariel Helwani @ MMAFighting.com

Видео:

MAIN EVENT:

Junior dos Santos (239) vs. Shane Carwin (254)

PPV:

Kenny Florian (146) vs. Diego Nunes (145)

Mark Munoz (186) vs. Demian Maia (186)

John-Olav Einemo (261) vs. Dave Herman (233)

Donald Cerrone (155) vs. Vagner Rocha (155)

SPIKE TV PRELIMS:

Yves Edwards (155) vs. Sam Stout (155)

Chris Weidman (186) vs. Jesse Bongfeldt (185)

ONLINE FIGHTS:

Jason Young (145) vs. Dustin Poirier (146)

Mike Massenzio (201) vs. Krzysztof Soszynski (205)

James Head (186) vs. Nick Ring (185)

Aaron Rosa (261) vs. Joey Beltran (247)

Darren Elkins (145) vs. Michihiro Omigawa (145)

Edited by neshev
  • Upvote 2

Ей, тоя режим - мляко, яйца, мляко, яйца ... и 120 кила чиста мускулна маса :D . Няма химия, няма нищо - натурьел :D

Резултати:

MAIN EVENT:

Junior Dos Santos defeats Shane Carwin via Unanimous Decision (30-27, 30-27, 30-26)

PPV:

Kenny Florian defeats Diego Nunes via Unanimous Decision (29-28, 29-28, 30-27)

Mark Munoz defeats Demian Maia via Unanimous Decision (29-28, 29-28, 30-27)

Dave Herman defeats Jon Olav Einemo via TKO (Punches) in Round 2, 3:19

Donald Cerrone defeats Vagner Rocha via Unanimous Decision (30-27, 30-27, 30-26)

SPIKE TV PRELIMS:

Sam Stout defeats Yves Edwards via KO (Punch) in Round 1, 3:52

Chris Wiedman defeats Jesse Bongfeldt via Submission (Guillotine Choke) in Round 1, 4:54

ONLINE FIGHTS:

Krzysztof Soszyński defeats Mike Massenzio via Unanimous Decision (30-27, 30-26, 30-27)

Nick Ring defeats James Head via Submission (Rear Naked Choke) in Round 3, 3:33

Dustin Poirier defeats Jason Young via Unanimous Decision (30-27, 30-27, 29-28)

Joey Beltran defeats Aaron Rosa via TKO (Unanswered Blows) in Round 3, 1:26

Darren Elkins defeats Michihiro Omigawa via Unanimous Decision (29-28, 29-28, 30-27)

Бонуси:

Fighters were awarded $70,000 bonuses.

Fight of the Night: Dave Herman vs. Norway Jon Olav Einemo

Knockout of the Night: Sam Stout

Submission of the Night: Chris Weidman

Edited by neshev
  • Upvote 2

Дос Сантош е няма такъв изрод. Честно казано, мислех, че Къруйн ще го бие, но не би ... Джуниор го разпиля и то в трирундов мач. За мен лично в момента той е номер 2 в тежката дивизия и ще ми е интересно да го видя срещу шампиона какво ще направи. Много големи бойци са и той и Веласкез, много!

КенФло не го виждам много срещу по-коравите в тая категория. Много кила е смъкнал, той самия каза, че е бил 180 паунда, смятай какво чудо е било. А в третия рунд вече си личеше умора, което рядко се вижда в тази категория.

Марк Муньоз направи мачът на кариерата си до този момент. Не блесна особено, обаче играе срещу не кой да е, а срещу един от най-големите в средна категория. Мая показа израстване в играта си в стойка, освен това е и много упорит доколкото знам, и мисля, че го чакат тепърва големи мачове. Защо не да го видим и с титлата един ден, Паяка няма да е вечен.

Тоя Ейнемо с кой акъл са го гласили срещу Къруйн, не ми е ясно. Шейн щеше да го издуха като ауспух любопитно коте. :D Бил голяма работа уж в Прайд (аз не си го спомням) ама нищо не направи в тоя мач. Няколко балтии, ръгане в клетката и толкоз. Да не говорим, че втория рунд вече беше издъхнал. Сега го гледам, че е мач на вечерта ... е какво му беше "мачът на вечерта" ? Интересен беше до там, че Ейнемо водеше до един момент срещата и после хапна песницата, ама какво от това? Другите мачове ми бяха далеч по-интересни и по-майсторски.

Нокаута на Стаут беше ... епично ...

Не може да се каже, че развитието на ME беше неочаквано, но Carwin не успя да приложи никаква офанзива на опонента си, освен 1-2 добре пласирани удара. Реално погледнато, Carwin е на 36 години и много трудно ще успее скоро да се доближи до title shot. Особено сега, когато heavyweight дивизията е в ренесанс и има 3-4 доста добри млади момчета, не виждам как ще успее да се противопостави на техниката, и скоростта им. JDS показа солиден striking, както винаги и също така доста стабилен TD defense. Тук сега е редно да се отбележи, че Carwin беше доста тромав, като нямаше особена сила зад тези takedown-и, да не говорим, че не успяваше с нищо да изненада JDS и той ги виждаше от километър. Странно е да го кажа, но Lesnar щеше да бъде доста по-добър опонент за JDS и с правилния gameplan можеше да превърне мача във война. Този мач се съмнявам да го видим скоро, но пък ще гледаме JDS срещу Velasquez, който може да се превърне в пълна класика. Velasquez като техника е най-добрият боец в тази дивизия и като скорост напълно може да се противопостави на JDS. Трудно е да се прогнозира, но все още не сме видяли JDS на земята, а там Velasquez е в свои води, а и си мисля, че дори в stand up-а няма да е беззъб.

Kenny изглеждаше OK, но това няма да му е достатъчно в мач срещу Aldo. Прекалено тежък ми се видя, а в тази дивизия, по-бързите имат предимство. Да не говорим, че беше свален с knockdown в първия рунд, а след като Nunes успя да го направи, то Aldo, който има 6+ mauy-thai, би трябвало да направи същото. Все пак опитът му си каза думата във втория и третия рунд, но не показа нищо обнадеждаващо.

Тук отново имаше някакви съдийски изцепки, като 30-27 за Florian или пък 30-27 за Munoz, когато се виждаше, че загубиха по един рунд. В undercard-а чувам, че е имало също големи сеири, въпреки че не съм гледал Omigawa-Elkins. Странно е как и монитори им докараха и пак едно и също всяко PPV, но още по-странно ми е как хора, които правят грешки постоянно, не бъдат просто изхвърлени и сменени с други, по-надеждни такива. Този проблем не само, че сваля от достоверността на спорта, след като в бойните спортове има история със залагания, черно тото и т.н., а и принизява труда на самите бойци.

Шоуто ставаше за гледане, като имаше отличен striking (JDS, Cerrone и Stout), хаотичен striking стил Takayama vs. Frye (Herman vs. Einemo и Beltran vs. Rosa) и добър grappling (Munoz vs. Maia).

Edited by neshev

Хубаво UFC, явно само на мен ми хареса ДОСТА като качество...

Kenny Florian (14-5) vs. Diego Nunes (16-1) - Успорван мач, в който Kenny успя да мине през Nunes и да докаже, че е готов за featherweight дивизията, но проблема в цялостната картинка тук е, че не е готов за шампиона Jose Aldo! Щом получи два knockdown-а от Nunes, не знам какво ще се случи в евентуален мач срещу Aldo, явно ще разчита на wrestling-a и grappling-а си както в този мач, но едва ли Aldo ще дойде в bad shape, както стана срещу Hominick. Все пак очаквам този мач да се случи и да е доста атрактивен.

Demian Maia (14-2) vs. Mark Munoz (10-2) - Много добър мач! Имаше от всичко, силен striking и двамата се опитаха да се нокаутират, доста scramble-и, grappling & ground game и инетесни моменти. Munoz доказа, че е готов за следващото ниво, но за title shot и дума да не става. Сигурно следващ негов опонент ще бъде Brian Stann...

Donald Cerrone (14-3) -271 vs. Vagner Rocha 6-1) - Този Rocha, още отначалото като изтърси в hype-a "Не ме интересува striking-а му, ще го сваля и ще го предам", ми стана пределно ясно какво ще се случи в този мач. Добър gameplan от страна на Jackson за пореден път, с който Cerrone си заслужи победата! Смаза го от low kick-ове! ;]

Dave Herman (20-2) vs. Jon Olav Einemo (6-1) - Нито ми направи впечатление, че мача не заслужава приз, нито видях хаотичен striking (Поне не от Herman), затова не съм много съгласен с горните коментари! Herman подбра ударите си, изчака да премине бурята и както във всеки негов мач, контраатакува в най-изгодния за него момент, в който Elnemo бе хвърлил всичко и се бе изморил и нямаше как да не падне. Elnemo излезе с по-добър striking и това може би изненада Herman, който по принцип не яде чак толкова тупаници в мачовете си... може би не очакваше или freeze-на в дебюта си, не знам, но все пак достойно представяне и ОПРЕДЕЛЕНО мача на вечерта!! ;[

Main Event:

Shane Carwin (12-1) +150 vs. Junior dos Santos (12-1) -180 [No. 1 Contender] - СТРАТЕГИЯ му е майката, срещу големите горили като Carwin... с много добър gameplan излезе JDS и заслужено победи! Още преди да гледам мача, очакванията ми бяха, че Дос Сантос ще нокаутира Carwin, това не се случи, но пак доста си го понаби. Carwin се опита вторият рунд да се върне, Santos действаше предпазливо и умно и в третия рунд вкара няколко силни комбинации и направи два неочаквани takedown-а за да вземе точки, може би скритото му оръжие за мача с Carwin! Добър бой!! Заслужена победа! Cain vs JDS ще бъде война!!!!

Stout has Hands of Stone!! Голям нокаут!

• Upvote 4
MainEventer

Първо ще допълня коментара за съдиите на neshev. Гледах въпросния мач между Елкинс и Омигава и наистина това 30-27 е без коментар. Омигава дори в моите очи спечели мач, даже самият той остана доста изненадан, че загуби. Третият рунд беше изцяло за Омигава, втория също по-скоро той го спечели. Първият беше за Елкинс като че ли. Мача го гледах във фейсбук, заедно с мача на Аарън Роса и този на Дъстин Поириър. Определено ранен кандидат за Robbery of the year.

Поиръир и Йънг направиха доста добър мач. Много се израдвах като видях Брад Пикет в корнера на младия Йънг, който като за дебют в UFC и то научи за мача си сравнително скоро, се представи добре. Вкара няколко добри удара, а да не забравяме, че Поириър е един от топ бойците в тази дивизия.

Сам Стаут! Няма какво да допълня за този нокаут, вие казахте всичко. Страхотенмач направиха с Едуардс и определено Стаут след този мач обра много овации и най-вече се качи нагоре по стълбицата. Уайт дали няма да е доволен от него? :D

Да преминем към Мейн карда. Не ми допадна мача Сероне-Роча, но то като цяло и Сероне не беше доволен от развитието му, въпреки победата. Роча беше прекалено беззъб. Нямаше май никаква стратегия за мача, просто искаше да го събмитне, което беше грешка. Това е мейн карда на UFC, биеш се срещу топ боец, не срещу някой от опонентите на Румен Близнакa..Сероне си свърши работата, този път не мисля, че Джаксън свърши чак толкова работа, просто Сероне е по-стойностния боец в момента.

Ейнемо-Хърман. Норвежеца го хвалеха доста, но явно годинките без боеве си казват думата. Очаквах като спаринг партньор на Алистър Овърийм да е на малко по-добро ниво, но ми се стори много тромав на моменти. Дано поне е помогнал на Рийм в граплинга(който и без това му е силен на Рийм), защото срещу Вердум ще трябва да го използва. Хърман си свърши работата, записа страхотен дебют, изчака си момента и победи. Добра стратегия ни демонстрира.

Мая-Муньоз беше доста качествен мач. Мая изненада всички в първия рунд с перфектния си stand up, но после отстъпи инициативата. В мача имаше от абсолютно всичко. Признавам си, че очаквах друг да е победителя от този мач, но определено Муньоз си заслужи победата. Още малко трябва да поработи преди мач за титла, а и не мисля, че е чак за там в момента.

Флориан-Нунез. Похвални са опитите на Кен Фло най-накрая да спечели титла, но мисля, че и този път няма да го огрее. Не и ако не повиши драстично нивото си на представяне срещу Алдо. Двата нокдауна, за които вече писахте наистина са фрапантни в случая, защото Нунес не е от класата на Алдо все още. Наистина е и малко бавен за тая дивизия, но пък за първи път в мачовете си той ще е по-едрият тип..Определено е доста техничен боец Флориан, един от найтехничните, но винаги се намират 2-3-ма из дивизиите, които са по-добри от него.

Дос Сантос-Каруин. Случи се горе долу каквото очаквах. Перфектна стратегия на Цигано, а Шейн въпреки подобреното кардио нямаше как да държи нивото на бразилеца. Похвално е, че стоя три рунда, но наистина точната дума е стоя. Вкара една-две комбинации за целия мач, но като цяло бразилеца си го понаби. Цигано е прекалено бърз за каруин, а и гарда му е доста интересен. През повечето време предната ръка му стои доста напред, с което винаги е готов да ти разшие главата с контра атака. Това е доста силно оръжие, защото повечето му съперници в тази дивизия са значително по-бавни от него и лесно може да им вкара подобен удар. Въпросният гард е основна част от стратегията на Цигано. Съдията дори можеше да спре мача в първия рунд, но не го направи точно както в мача на Леснар-Каруин. Дийн за пореден път доказа, че е най-добрият съдия в света или поне според мен е така. Каруин е на 36 и вече едва ли ще помирише шот за титла, а и честно казано не мисля, че е за там. Веласкез-Дос Сантос е дрийм мач отвсякъде. За мен те са двамата най-добри в тази дивизия, а и са малко по-различни характери от повечето бойци. Наистина за първи път от доста време няма да имам никаква прогноза кой ще спечели мача между тях, защото просто нямам идея. Ще е война просто.

Супер ивент се получи. Един от най-добрите в последно време. Имаше си всичко. Дори Роса и Белтран направиха супер шоу с разменения хаотичен страйкинг. Яко се понацелиха.

П.п. Извинявам се, че написах имената на български(не е така прието), но не ми се сменяха езиците.