Jump to content

UFC 130: Rampage vs. Hamill - May 28, 2011

Recommended Posts

MainEventer

ufc130-newposter.jpg

UFC 130: Rampage vs. Hamill

Information

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: May 28, 2011

Venue: MGM Grand Garden Arena

City: Las Vegas, Nevada

Official fight card

Main card

Light Heavyweight bout: Quinton Jackson vs. Matt Hamill

Heavyweight bout: Frank Mir vs. Roy Nelson

Heavyweight bout: Stefan Struve vs. Travis Browne

Middleweight bout: Brian Stann vs. Jorge Santiago

Welterweight bout: Thiago Alves vs. Rick Story

Preliminary card (Spike TV)

Bantamweight bout: Miguel Torres vs. Demetrious Johnson

Middleweight bout: Kendall Grove vs. Tim Boetsch

Preliminary card

Bantamweight bout: Renan Barão vs. Cole Escovedo

Lightweight bout: Gleison Tibau vs. Bart Palaszewski

Bantamweight bout: Chris Cariaso vs. Michael McDonald

OFFICIAL TRAILER:

Edited by MainEventer
RVD & 619

Ето го трейлъра:

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

MainEventer

^ Официалният трейлър е този, който аз съм дал в първия пост. Провери канала на UFC в youtube. Възможно е и твоя да е официален, но не съм го срещал досега в ufc.com или в канала им.

И двата са официални (направени са от UFC), но единият беше пускан като реклама на други PPV-та, а новия е леко по-напудрен.

L.P.F.C.1926 !

Това е Официалния трейлър за PPV-то :

http://www.youtube.com/watch?v=VrXzJDMRhEU

• Upvote 3

Edgar vs. Maynard е отменен. Явно и двамата са получили контузии и Rampage срещу Hamill беше повишен в ME. Да се надяваме, че това няма да е финалният кард, а още по-малко това да е PPV, защото без този мач нещата пропадат значително.

• Upvote 3
L.P.F.C.1926 !

Напълно си прав,много кофти се е получила ситуацията.Това PPV го очаквах точно заради този мач,дано да прибавят някакси по колуритен ME мач!

Много гадно, този двубой го чакам от януари месец насам и сега се оказа, че няма да се състои. Не искам да ви отнемам и малкото останали надежди, но по информация на MMAFighting.com Едгар е със счупено ребро, а Maynard с контузия в коляното. Надявам се обаче да се възстановят максимално бързо и срещата между двамата да се състои в най-скоро време.

Edited by RVD & 619
  • Upvote 2

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Това е един от най-добрите кард-ове, които някога е предлагала компанията. Два, че и три ивента можеха да станат с тия мачове. До ъндъркарда е бъкано със звезди.

Може ли Тиаго Алвес и Мигел Торес да са в безплатните, егати ...

П.С. Еееееееее ....гааа....ти.... :( Що ми беше да го пищша това снощи.

Edited by gboy

MainEventer

Редактирах първия пост с карда. Ивента официално се казва UFC 130: Rampage vs. Hamill. Мачът на Tiago Alves vs. Rick Story е преместен при платените мачове. Kendall Grovs vs. Tim Boetsch пък ще се предава пряко по Spike Tv. Има още една промяна по карда, макар и по-несъществена. Cody McKenzie се е контузил и противник на Bart Palaszewski ще бъде бразилецът Gleison Tibau (22-7).

• Upvote 3
  • 3 weeks later...

http://www.ufc.com/media/UFC-130-Countdown-Full

Countdown-а вече излезе, затова го post-вам в темата. Гледайте го, интересен е и покрива всички мачове от Main Card-a!

Edited by G
  • Upvote 3

Резултати:

Main Event:

Quinton Jackson defeats Matt Hamill via Uanimous Decision (30-27,30-27,30-27)

Main Card:

Frank Mir defeats Roy Nelson via Unanimous Decision (30-26,30-27,30-27)

Travis Browne defeats Stefan Struve via KO (Superman Punch) in Round 1, 4:11

Rick Story defeats Thiago Alves via Unanimous Decision (29-28,29-28,29-28)

Brian Stann defeats Jorge Santiago via KO (Punches) in Round 2, 4:29

Undercard (SpikeTV):

Demetrious Johnson defeats Miguel Torres via Unanimous Decision (29-28,29-28,29-28)

Tim Boetsch defeats Kendall Grove via Unanimous Decision (30-27,30-27,30-27)

Undercard:

Gleison Tibau submits Raffaello Oliveira via Rear Naked Choke in Round 2, 3:28

Michael McDonald defeats Chris Cariaso via Split Decision (29-28,29-28,27-30)

Renan Barao defeats Cole Escovedo via Unanimous Decision (30-27,30-27,29-28)

Бонуси:

Всеки от бойците получи по $70 000:

Fight of the Night: Brian Stann vs. Jorge Santiago

KO of the Night: Travis Browne

Submission of the Night: Gleison Tibau

Edited by neshev
  • Upvote 3

Demetrious Johnson defeats Miguel Torres via Unanimous Decision - за мен това беше мачът на вечерта. Много динамичен, с много добре изпълнени техники, с много мисъл и от двамата бойци. Майти Маус постигна огромна победа срещу един от топ бойците не само в категорията, но и п4п.

Tim Boetsch defeats Kendall Grove via Unanimous Decision - скучен мач, но пък Тим показа, че има място сред големите в дивизията. Превъзходство срещу Гроув обикновено ти определя мястото там. Ще мчи е интересно да го видя срещу някое от по-сериозните имена в средната.

Brian Stann defeats Jorge Santiago - не можах да му разбера идеята на Сантиаго да се боксира с Браян Стан, при положение, че на земя щеше да го смачка. Ясно, че не е толкова лесно да събориш Стан, но поне да беше опитал, а не да надиграва с него в стойка. Много добър боец с желязно чене, но акъл си трябва в тоя спорт.

Rick Story defeats Thiago Alves - ОГРОМНАТА изненада. Дали Алвеш го подцени или Рик наистина е толкова добър ... май по-скоро първото, но така или иначе да победиш човекът под номер три в тая дивизия си е огромно постижение. Лично за мен най-логичното е мач реванш, след като Алвеш го отнесе третия рунд, но вероятно ще последва просто друг голям мач за Стори.

Travis Browne defeats Stefan Struve (този мач в ППВ-то ли беше или беше на запис от първите мачове ?) - надявах се Струве да бие и все си мисля, че беше по-добрият боец, но просто допусна груба грешка и в тоя спорт те обикновено се наказват сурово. Поне нокаутът беше дзрелищен. :)

Frank Mir defeats Roy Nelson - Рой продължавам да не го разбирам. Много голям боец и да се оставя килограмите да му пречат. Уникално издръжлив, прекрасни умения и в стойка и при граплинга и да се оставиш шкембето да ти пречи ... еми ... Фактът че Дос Сантош не успя да го нокаутира, а Мир да го събмитне говори много за него, но няма как да имаш вид на кварталния чичак от кръчмата и да си нещо голямо в UFC. Ако не вземе да смъкне някое килце, нищо хубаво не го чака. Още някоя загуба и Дайна ще му посочи вратата.

Quinton Jackson defeats Matt Hamill - Хамил много го харесвам, невероятен човек е, но като боец просто не е на ниво МЕ. Добър боец, но му липсва класа да е сред големите. Рампейдж си го надигра по всички показатели и се видя, че класата просто е различна при двамата. Слаб мач, който поразвали впечатлението от доброто ППВ.

Ако Мейнард и Франки не бяха се контузили това щеше да е сред най-добрите ППВ-та, но ....

• Upvote 3

MainEventer

Не чак толкова лошо ППВ, въпреки че го нямаше мача на Едгар-Мейнард.

Мигел Торес срещу ДеМитриъс Джонсън - Супер мач. И двамата желаеха победата, но в крайна сметка Джонсън я взе. Мигел Торес е един от хората, които ме запалиха в най-голяма степен по ММА. Съветвам всеки един по-нов ММА фен да изгледа мачовете на Торес от WEC. Maйти Маус очевидно набира скорост, а неговия най-голям плюс е невероятната пъргавина. То в тая дивизия бавни няма, но Джонсън е наистина много бърз. Щом и Торес не успя да го събмитне..Като следващ мач мисля, че най-подходящ опонент ще е победителя от двубоя на следващото ППВ Боулс-Мизугаки (по-вероятно е Боулс да победи) и вече сед това може би и един от тези тримата да се насочи към шот за титлата.

Боч и Гроув направиха не лош мач, но много еднообразен. Тим наистина може да се превърне в един от топ бойците в категорията. Доста е масивен за средна категория и то си личеше как Гроув въобще не може да го отмести от себе си. Ще видим след няколко мача къде ще се озове Тим.

Сантиаго срещу Стан - от този мач очаквах повече. Сантиаго не е толкова слаб, колкото показа. Трябваше да потърси бой на земята. Стан доминираше двубоя напълно през цялото време и влиза доста сериозно в картинката за тайтъл шот. Да не говорим, че Стан може да се превърне в едни доста доходоносен боец с миналото си на военен, капитан и не знам си какво....Американците изпитват много респект към такива хора.

Страув срещу Браун - аз тук очаквах много оспорван мач и по-скоро победа на Страув, НО зверския удар на Браун реши мача. Той и преди това беше мааалко по-добрия, но просто след тоя superman punch няма човек, който да се повдигне. Хубава победа на Травис Браун и естествено се качва нагоре по стълбицата. Още е далеко от големите, но все пак остава непобеден. Интересно ми е кой ще е следващия опонент на Травис.

Ето я и сензацията на вечерта. Тиаго Алвеш е смятан за един от най-добрите в дивизията си и се очакваше да спечели мача си. Не знам дали както си мисли gboy Алвеш подцени мача си, или откриваме нова звезда в категорията, но определно Рик Стори заслужи победата си. Първите два рунда си бяха изцяло за Стори. И тук ще ми е интересно кой ще е следващият опонент на Стори, но признавам си на мен ми хареса представянето му. Алвеш се върна малко назад след тази загуба, но сам си е виновен. Чак в третия рунд се събуди. Единия от двамата може да е следващия опонент на Джейк Шийлдс(и двамата са подходящи), поне аз така ги виждам нещата.

Мир срещу Нелсън- Не знаех точно как, но бях сигурен в победата на Мир. Рой Нелсън е наистина изключително талантлив боец, но може би фигурата му пречи. Мир вкара няколко хубави колена, които май съсипаха Биг Кънтри оше в началото. После и хубавото тръшване..:) Накрая и двамата бяха много уморени, което е характерно за третите рундове при тежките. Рядко има свежи в тези рундове(ако се стигне до там). Пълна доминация на Мир, с която показа, че не трябва да го отписваме още. Вярно, че трудно ще си върне титлата срещу страйкъри като Дос Сантонс и Веласкез, но още го бива да печели мачове :)

Рампейдж и Хамил не беше много динамичен мач, но аз за мач на хамил и за самия Мат няма да кажа никога нищо лошо. Изпитвам прекален респект към този човек, заради трудностите, с които трябва да се изправя. Една малка част от мен се радва, че Едгар-Мейнард не се състоя, за да може и Мат Хамил да се бие в МЕ на ППВ-то. Загубата му беше заслужена иначе, Рампейдж доминираше през цялото време двубоя. В тая дивизия доста хора чакат на опашката, скоро няма да има скучни мигове в нея. Гаранция.

И нещо към Джи - искам те МИРен :(

• Upvote 2

Rampage vs Hamill - Получи се точно това, което и смятах, че ще се получи... т.е. Hamill, заради възможността си да се "push-ва" прекалено много по тренировки и мачове, да сметне, че може да срази волята на Rampage и да мине към следващото ниво и евентуален title shot... И ДА СГРЕШИ! Quinton Jackson е побеждавал най-големите имена в този спорт и точно Hamill не мисля, че бе човека, който щеше да пречупи волята му. Явно победата над Tito Ortiz го прати леко из облаците и сгреши като поиска този мач, защото наистина не бе готов за него! Жалко, че не видяхме нокаут, но пак бе доста добро представяне от страна на Jackson!

Roy Nelson vs Frank Mir - Много лош мач на Big Country, толкова слаб не го бях виждал досега. В следващият ще се наложи да унищожи опонента си, за да бъде взет на сериозно в Heavyweight дивизията, защото тук не показа и 50% от възможностите си! Добра победа за Mir! Колкото и да казва по интервюта, че този мач и евентуалната победа от него не го праща където иска да бъде, това съвсем не е вярно! Може би е на един бой от поредният си title shot...

Rick Story vs Thiago Alves - Знаех, че Story е машина, но не очаквах да направи "Cain Velasquez" точно на един от главните кучета на Welterweight дивизията - Alves. Помислих си, че когато Alves влезе изцяло в мача и намери range-a си, ще нокаутира съвсем лесно, пресиращия постоянно Story, но това не се случи въпреки няколкото много точни комбинации и колене от страна на "Питбула". Определено, много важна победа за Story! Ако по някаква случайност победи и Fitch, получава title shot-a! Но все пак си мисля, че ще го пуснат срещу, не знам защо забравения от всички - Carlos Condit (който е един от най-добрите бойци в дивизията, period!)... а Fitch ще се изправи срещу Penn в реванш! След това ще видим, кой ще получи shot-a срещу GSP. Да не забравяме и Jake Shields, той още е в сметките! ;)

Travis Browne vs Stefan Struve - Бе ясно, че ще има нокаут в този мач, но не се знаеше кой ще го достави. Силен двубой за Browne и може би още един, два мача го делят от title shot-a! Struve е много млад, ще се поучи от загубата, интересен си е винаги въпреки всичко! Реванш срещу Cheick Kongo ще бъде най-логичното решение за Browne на този етап. Т.е. да изчисти този дразнещ draw от рекорда си и да продължи към титлата... Добър camp има, обещаващ кадър е!

Brian Stann vs Jorge Santiago - Не знам всички какво ми хвалят този Сантиаго, като цяло е посредствен боец за мен. Бил е няколко силни имена... да, това е така, но е и падал грубо от други, които не са вече дори в top 20. Като цяло при него за title shot не може и дума да става, вътрешно знаех, че Stann ще мине през него като едното нищо. Спечели ми и много точки във Fantasy лигата този мач! :D :D Струва ми се, че само хубави неща очакват Brian Stann и кариерата му, дано от тук нататък се подготвя подобаващо за всеки опонент, както и се случи в последните няколко мача.

Добро UFC, доста ми хареса!

• Upvote 1

Rampage vs Hamill - Жалко за Hamill! Очаквах да напада доста и да се потруди, за да е подготвен за Rampage. Quinton обаче доказа отново, че не е за изхвърляне. Hamill не беше интересен в този двубой. Много се измори след 1-ят рунд и аз не видях нищо зрелищно в мача. Добре, че беше Rampage, който да се бори за нокаута иначе МЕ-то нямаше да става за нищо. Май аз бях единственият, който очакваше Matt Hamill да сътвори чудо и да победи :( . Не мога да кажа нищо за Hammil, но определено Quinton набра голяма инерция с тези две победи.

Roy Nelson vs Frank Mir - Big Country беше много слаб в този двубой. Когато виждах как нокаутира Stefan Struvе (и още някакъв нокаут, но не се сещам срещу кой) си мислех, че ще е голяма работа. Когато го видях срещу Dos Santos си казах "Е Dos Santos си е машина от всякъде", но затова няма извинение. Силно съм разочарован от Roy Nelson като очаквах той да грабне победата. Относно килограмите на Биг Кънтри -> мисля, че ако си махне шкембето ще отслабне доста и може би ще отиде при Light Heavyweight девизията, апък и шкембенцето му ме кефи :D :D :D .

Rick Story vs Thiago Alves - До сега не бях виждал Alves толкова безпомощен. Rick Story постъпи правилно, като не даде шанс на Alves да се отдалечи и да се бие в свои води. Alves се усети какво да прави чак в края на мача и дори при решението май беше сметнал, че е победил :D . Rick Story се оказа първа машина и май е доста интересен боец (за пръв път го гледам)

Travis Browne vs Stefan Struve - Не очаквах точно Struve да загуби този двубой. Момчето има много хляб и определено можеше да спечели двубоят, но агресивния стил на игра на Browne го остави безпомощен. Нокаута си бе зрелищен! Struve има още път да извърви, момчето е младо и има много да се учи още. Browne ми е в пълна мъгла, защото за пръв път гледам негов двубой :( . Няма да се учудя ако пуснат Struve срещу Roy Nelson.

Brian Stann vs Jorge Santiago - Хубав мач беше. Santiago ми беше направо смешен. Всеки път, когато Джордж правеше някаква хубава атака, с която уцелваше, Stan веднага му отвръщаше с по-сериозни удари и затапваше временният "изгрев" на Santiago. Не знам за какъв борец го водят Santiago - когато тръгна за тейкдаун срещу Stann имах чувството, че Сантиаго се блъсна в скала. Заслужен нокаут на Brian Stann, който играеше много прибрано и нанасяше мощни удари. Вече искам да видя Stann срещу някой от топ-а в средната категория, защото той определено доказа, че е добър. Определено мачът на вечерта!

Това е първото PPV на което гледам всички мачове!

• Upvote 2