Jump to content

UFC: ZUFFA КУПУВАТ STRIKEFORCE!


neshev

Recommended Posts

Моля местните ММА ерудити neshev, G и gboy да сравнят тази покупка с покупката на WCW от Винс МакМеън. Така на нас, лаиците, ще ни е по-лесно да осъзнаем случилото се, въпреки че горе-долу имаме идея какво става. :)

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Ехеееее, те UFC купиха всичко, но не мисля, че Dana ще вземе ВСИЧКИ звезди от Strikeforce, поне няма да вземе и Paul Daily след простотията, която бе направил срещу Koscheck. Иначе наистина би било интересно да видим например Fedor (ако не се пенсионира) срещу Cro Cop например след като и двамата вече не са сред топ бойците . Биха станали много интересни кардове с двубои, но тогава няма да има никаква компания, която да се опълчи на UFC, а и бойците ще станат прекалено много. Плюс това ще трябват и много големи стадиони, защото 100% феновете ще се увеличат.

  • Upvote 2

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Ем, покупката на WCW от страна на WWE, може да се сравни с тази на PRIDE от UFC преди няколко години. WWE/UFC им взеха цялата видеотека и част от кечистите, докато самите компании спряха да съществуват.

Нещата тук са коренно различни. UFC са с вързани ръце, защото StrikeForce имат договор с ShowTime. Докато не изтече нещата ще са си както сега. StrikeForce ще продължат нормалното си съществуване, а Zuffa ще са в сянка. След като им изтече договора е интересното. Какво ще стане? Ще продължат ли StrikeForce съществуването си? Ще преминат ли всички големи имена в UFC? Coker, M-1 Global къде ще отидат те? За момента StrikeForce са като WEC, отделна компания собственост на UFC.

Като мащаб това събитие е огромно и е поредната крачка към експанзията на спорта като цяло. В това интервю, Dana не каза почти нищо съществено, а само увъртания като "Bussiness as usual". За това ще трябва да изчакаме, докато има повече информация.

EDIT: Дам, Daley и Barnett ги отпишете. Fedor също вероятно, но дотогава ще се пенсионирал. Все пак си мисля, че останалите големи бойци като Thompson, Melendez, Nick Diaz, Mayhem, Mousasi, Hendo, Feijao, Overeem и прочие ще намерят място при тях.

Edited by neshev
Link to comment

БААААААААААААААААААААААААААААААААААСИ МАЙКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хипотетично, това е по-голема новина от потенциалното купуване на TNA от WWE.

Link to comment

"ZUFFA КУПУВАТ STRIKEFORCE!"

:blink: :blink: :blink:

Ok, I definitely didn't see that coming.

:ph34r: :ph34r: :ph34r:

Това си е шок - за мен е като гръм от небесата.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

UPDATE: UFC ще пуснат реклама за StrikeForce: "Daley vs. Diaz" на предстоящото им PPV UFC 128.

UPDATE 2: Daley написа следното нещо във facebook-а си:

Business as usual, what if i dont wanna fight for DANA WHITE/ZUFFA?......Dana white bans me for life from the UFC, Then buys STRIKEFORCE, and thinks im still gonna be EASY and fight on one of the most anticipated fights of the year (vs Diaz)? Which will no doubt make ZUFFA/Dana White money.

Daley vs Diaz still on?.....Someone better holla at my manager real quick.

Edited by neshev
Link to comment

Бах, мааму ... Изобщо не го очаквах, а и последните два дена имах супер много бачкане покрай сайта и едно късометражно филме и въобще не следях нещата. Все така се случва, най-големите новини ги изпускам :(

С купуването на WCW от WWE ще е трудно да се правят сравнения, защото нещата са доста различни, но пък главното си остава и то е, че Най-голямата компания закупи единствената и реална конкуренция. В това отношение може да има паралел с WCW и WWE.

Раздвоен съм честно казано. От една страна добре, защото след годинка две най-вероятно UFC ще погълне звездите на Страйкфорс и това означава, че ще можем да гледаме много качествени мачове, защото страйк-а има какво да предложи в доста от категориите. От друга страна - липсата на конкуренция никога не е нещо положително. Всички големи играчи вече ще са в UFC и на практика от компанията ще могат да си правят каквото си искат и никой няма да може да им каже копче. Засега Дайна е на принципа "правя това, което искат да видят хората", но аз все си сънувам кошмари (образно казано де) как един ден ММА-я става като бокса - голям мач веднъж на пет години, през другто време само джобене на звездите и това е.

Ще видим какво ще стане, засега не смея да казвам накъде вървят нещата - на добре или на зле.

Федор и Дейли ги забравете. Федята онзи ден написа, че ще продължи да се бие в ко-събития на М-1 и Страйкфорс, но той е на края на кариерата си, а и UFC никога няма да направят ко-промоция за някой ивент, тъй че няма как да стане. Дейли го очакват много безпроблемни мачове по Япония и Европа, да му е честито. Ако иска да накриви някоя шапка, нека бие Диаз и да вземе шампионската титла и после да я оваканти. Иначе в туйтър все тая какво ще пише.

  • Upvote 3

 

Link to comment

^ Ем, то в момента боксът е на другия полюс. Там точно има десетки промоутъри, десетки титли, всеки си гледа интереса и имат свободата да си договорят нереално високи заплати. Dana се опитва ситуацията да стане като в NFL, NBA, MBL и т.н., а именно да държи всичките най-големи играчи. Това просто ще елиминира всякаква възможност бойците да имат някаква власт върху това, какво става. Говори се за проф. съюз, но преди това да стане ще мине много време. Ситуацията ще бъде такава, че или си в UFC или няма да имаш възможност да се реализираш.

Покупката на StrikeForce е просто поредната крачка към голямата им цел, а именно да станат спорт номер едно в Америка, а и по света. Нямак как UFC веднага да влее всичките хора от StrikeForce. Това ще направи набора им от бойци към 240+, а имат ограничен набор от шоута. Да не говорим, че още не е минала половин година от както сляха WEC и още не са усвоили напълно всичките бойци там, а това в момента им е основен приоритет. Overeem и Diaz според мен ще попаднат в UFC много преди въпросните две години. Очаквам и много от неарилизарилите се UFC таланти да преминат в StrikeForce. Все пак утре ще има пресконференция и ще се раздуе повече нещата, но явно Dana не иска да се шуми много покрай това.

Daley според мен има някакъв шанс да го видим, но е прекалено малък. Daley е видимо, че е пънкар и явно не иска да покаже, че се е променил. Fedor е време да се откаже и не виждам причина да ходи в UFC. Ако си говорим сериозно той вече почна да излиза от най-добрите си години, а и няма какво да доказва повече. Хора като Barnett, Miletich, Shamrock и компания са по-интересни, но е възможно да се помирят и с тях.

Това дава възможност за компания като Bellator да заеме мястото на StrikeForce като втора компания. По принцип искам да има адекватна конкуренция, но в един етап да видим всички под едно крило. Като цяло съм надъхан, но трябва да се изчака да видим, какво ще стане. Все пак и за WEC бях надъхан, но за момента UFC не ги използват на 100%.

Link to comment

Именно от сливането с WEC си правя изводите и аз. В началото се радвах, че сега ще гледаме повече ивенти на UFC и ще има повече качествени мачове, но то пък се оказа, че леките въобще не ги бръснат за сливи и само пълнят карда извън ППВ-то. Съжалявам, но не е нормално бойци, които са в топ 10 в категорията си и са претенденти за ПФП класацията да се бият в мачове извън официалния кард, както видяхме вече не веднъж. :( Освен Алдо и Фийбър, другите никой не ги зачита.

За бокса - идеята ми беше, че ако няма конкуренция то какво ще попречи един ден да се почне с "градене" на звезди с измислени джобърски мачове? Щото това си е доказано печеливш вариант при липса на реална конкуренция. Или нещо друго подобно да стане ... не знам, но при липса на конкуренция доказано нещата се изродяват :( .

--------

Дейли едва ли ще го видим в UFC през следващите години. И той се прави на интересен, пък и Дайна много ясно заяви, че не го ще и никога няма да го вземе. И ще загуби единствено Дейли, щото в тоя спорт, ако не си в голяма федерация, то набързо те забравят. Може да се включи догодина в белатор турнира, само това ще му остане :D . По-кофтито е, че и Джош Барнет едва ли ще видим, а той е играч, който си струва.Интересно е и с Хендо какво ще стане, но той ми се струва, че по-лесно ще се върне.

-----------------

И като стана дума за Белатор - това изглежда в момента много добро като алтернатива. Имат си вече тв сделка с МТВ 2, шоутата са интересни, а и е много удобен като формат за телевизиите. Щото седмични шота в уречен час и на сезони са си супер оферта за всяка една телевизия.И най-важното - турнирният принцип е ВИНАГИ ИНТЕРЕСЕН. ВИНАГИ. ;) . Ще видим там как ще са нещата, но засега ми харесват. Дано да се развият нещата добре и да станат втората по големина компания с качествени имена и добра шоута.

  • Upvote 2

 

Link to comment

Дейли го очакват много безпроблемни мачове по Япония и Европа, да му е честито.

Хаха, Сенгоку, Дрийм и К-1 са у реанимацията, скоро ще поемат към дедо и те, така че, Дели го чекаме у зала Универсиада да прави "Смесени Боеве". :2funny:;) :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...