Jump to content

Strikeforce: Feijao vs. Henderson


Recommended Posts

Strikeforce-Feijao-vs-Henderson-poster.j

Strikeforce Light Heavyweight Championship

Dan Henderson vs. Rafael Cavalcante

Strikeforce Womens Welterweight Championship

Marloes Coenen vs. Liz Carmouche

Melvin Manhoef vs. Tim Kennedy

Billy Evangelista vs. Jorge Masvidal

Jorge Gurgel vs. Tyler Combs

  • Upvote 2

 

Link to comment

Шоуто не е особено интригуващо. Само ME представлява някакъв интерес.

Henderson за мен се прееба зверски, че премина в StrikeForce. Вече е на години, но наистина колко повече му плащат в StrikeForce? В UFC беше на една победа от title shot, а в състоянието на дивизията там щеше да го вземе доста лесно. Загубата му от Shields, го върна доста, доста назад, но все пак успя да се възстанови доста добре с нокаут победата над Babalu. Да не забравяме, че Feijao не е Babalu, а в stand up-a е доста солиден. Другият интересен факт е, че е протеже на Anderson Silva и вероятно вече са измислили адекватен план, с който да го неутрализират. Henderson никога не е бил нокаутиран, а и при него за сега не се вижда особено признаци, че остарява. Hendo е лек фаворит и се надявам да спечели, защото е малкото останали от Pride, които са още на върха.

Другите мачове са пълен дроп. Жените въобще не ме касаят и дори да се бият Carano или Cyborg пак не мога да ги вземе на сериозно. Manhoef винаги е интересен за гледане, но човекът има нулев ground game и ако Kennedy има малко мозък в главата ще го свали на земята и ще го довърши бързо.

Доста по-добри кардове от StrikeForce ни чакат, но и този ще се гледа, а знае ли човек.

Link to comment

Хендо си тръгна от UFC по-скоро обиден, че не му дадоха тайтълшот отколкото заради друго. Тъпото е, че наистина беше много близко до мач реванш с Паяка, но какво да се прави. Решил си е човека, че в Страйкфорс ще му е по-добре. От друга страна - аз не съм съгласен, че средна категория на UFC е слаба дивизия. Просто там Паяка мачка всичко и изглежда като слаба, но ако го нямаше него може би щеше да изглежда толкова силна, колкото и LHW-та. Оками, Маркуардт, Сонън, Белфорт, Вандерлей Силва, Деймиан Мая, Рич Франклин и т.н. са много качествени състезатели и с много изравнени възможности, но просто са далеч от Силва. Ако се замислиш обаче, кой не е далеч от Силва освен GSP?

Но да се върнем на тоя ивент - Фейджао за мен е уникален боец и е един от най-добрите в тая категория въобще. Прегази Кинг Мо, което никак не е лека задача. Ако беше в UFC нямаше да се изненадам и там да е с титлата - страшно добър и много зрелищен за гледане :).

  • Upvote 2

 

Link to comment

H-BOMB!!! H-BOMB!!! H-BOMB!!! H-BOMB!!! H-BOMB!!!

Поредната невероятна победа на Hendo и ето, че най-сетне взе златото! Тоя десняк е баси лудия, свали сума ти хора с него.

Link to comment

Нем, Henderson си тръгна точно заради пари. Не съм наясно с точното сума, но Dana на няколко пъти е казвал, че не си е знаел цената и е искал доста голямо повишение. Вече, когато се махна в MW дивизията номер едно претендент беше Thales Leties... Чак последните 6 месеца малко се пораздвижва нещата и имаме няколко доста солидни претендента. Тогава Hendo трябваше да се бие с Anderson Silva в реванш, но реши да премине в StrikeForce.

ME беше доста добър. Hendo има един удар, но знаеш, че ако го пласира точно си свършен. Леко съм изненадан, че Feijao нямаше отговор за него. Все пак тренира с едни от най-добрите striker-и в света и очаквах да са го репетирали тази ситуация до безкрай. Още в първите рундове като Hendo почна да напипва дистанцията ми беше ясно, че Feijao ще има проблеми. Самият мач си беше доста равностоен, но както в повечето случаи нещата се свеждат до 1 точен удар. Hendo P4P е един от най-добрите бойци за всички времена. Само UFC титлата му липсва, но на 40 години това, което прави, е голямо постижение. Ще видим сега срещу другите "акули" в тая дивизията като Mousasi, King Mo, Roger Gracie и Mike Kyle, но мисля, че ще направи 1-2 защити.

Мачът на жените беше сякаш гледам повторение на Anderson Silva vs. Sonnen. Очакваше се Coenen да вземе победата лесно, но претендентката направо си я размаза за три рунда. Triangle Choke ftw. Сега вероятно ще направят Coenen vs. Misha Tate.

Не знам защо продължават да пускат Manhoef срещу wrestler-и. Manhoef спокойно може да се каже, че има един от най-слабите ground games в историята и беше ясно, че когато Kennedy го свали, краят ще дойде бързо. Все пак Manhoef имаше доста подобрен takedown defense, но и това не му помогна, след като Kennedy направи 4-5 опита. Manhoef трябва да го пускат само срещу stiker-и като Robbie Lawler. Kennedy един реванш с Mayhem ще дойде добре. MW дивизията им като цяло си е солидна и има интересни мачове и там.

Opener-ът също беше интересен. Не знам тоя Billy Evangelista за какъв мега талант го гласяха, но човекът беше с лекота доминиран.

Добро шоу, с тоя кард толкова. Чакаме Diaz vs. Daley, Melendez vs. Kawajiri и Mousasi vs. Mike Kyle на следващото, както и продължението на GP-то. Добра година ще е за StrikeForce и дано продължат да правят добри шоута.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...