Jump to content

Въпрос за бокса


Recommended Posts

Rise of Thunder

Значи,наскоро почнах да се интересувам от бокс и се поразрових,четох малко,но не мога да разбера тия титли.Коя титла се смята за най-престижна?Какво са WBA,WBC,IBF,WBO?Защо The Ring(въпреки,че е списание)има титла?Моля за малко по-подробни обяснения.

  • Upvote 2
Link to comment

Има толкова много титли, защото promoter-ите са алчни и разпиляха бокса. Коя е по-престижна е трудно да се каже. WBA е най-старата организация, но WBC е по-популярната. В края на деня, всичко опира до това кой е шампион. Пример ти давам с Welterweight дивизията, която има пет шампиона и все пак ако питаш един средностатистически фен кой е най-добрият боец в тази дивизия в момента, всеки ще ти каже Manny Pacquiao.

The Ring не се води официална боксова организация. С други думи бойците не плащат никакви такси за да защитават титлата, а тя върви с другите. Идеята е да има т. нар. linear шампион, като никой не може да бъде свален от титлата, а трябва да я загуби, да смени категорията си или да се пенсионира. Както виждаш нещата са крайно объркани и няма ясни критерии.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...