Jump to content

Въпрос за бокса


Recommended Posts

Rise of Thunder

Значи,наскоро почнах да се интересувам от бокс и се поразрових,четох малко,но не мога да разбера тия титли.Коя титла се смята за най-престижна?Какво са WBA,WBC,IBF,WBO?Защо The Ring(въпреки,че е списание)има титла?Моля за малко по-подробни обяснения.

  • Upvote 2
Link to comment

Има толкова много титли, защото promoter-ите са алчни и разпиляха бокса. Коя е по-престижна е трудно да се каже. WBA е най-старата организация, но WBC е по-популярната. В края на деня, всичко опира до това кой е шампион. Пример ти давам с Welterweight дивизията, която има пет шампиона и все пак ако питаш един средностатистически фен кой е най-добрият боец в тази дивизия в момента, всеки ще ти каже Manny Pacquiao.

The Ring не се води официална боксова организация. С други думи бойците не плащат никакви такси за да защитават титлата, а тя върви с другите. Идеята е да има т. нар. linear шампион, като никой не може да бъде свален от титлата, а трябва да я загуби, да смени категорията си или да се пенсионира. Както виждаш нещата са крайно объркани и няма ясни критерии.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...