Jump to content

Guest Booker: WrestleMania 27


Recommended Posts

В темата за прогнози за WrestleMania се дадоха някои предложения (макар да е малко раничко) за възможния кард, но се стигна до доста сериозен fantasy booking. Затова реших, че няма да е зле да има една тема, в която всеки да си fantasy book-ва отделни вражди за Манията или пък целия кард с по-подробно описание на това какво се случва и т.н. Т.е. ако ви се fantasy book-ва Манията пишете тук. Аз ще започна с история, която ми се върти из главата от седмица и нещо (че и повече) и която с малко обмисляне мисля, че се получи горе-долу добре.

ВНИМАНИЕ: Споменати са два обявени мача за следващия SMACKDOWN.

The Road to WrestleMania 27: Five seconds posing for the World Heavyweight Title

Част първа

worldtitle.jpg

Започваме със Smackdown-a, който ще се проведе следващата седмица и за който вече има два назначени мача.

SMACKDOWN, 7 януари 2011

- Best of 3 Falls Match: Alberto Del Rio defeats Rey Mysterio

- World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Edge © defeats Kane

Дотук с Edge и Кейн, поне за момента. На следващата седмица Кейн ще поиска нов шанс за титлата, но Теди Лонг ще го отреже като заради победата на Алберто Дел Рио предната седмица ще направи него главен претендент за Royal Rumble. Имайки предвид леките му конфронтации и отборните му мачове с Edge през последните седмици (+ участието му в мача за титлата на TLC) това е напълно нормален ход. Кейн ще се насочи към Royal Rumble с намерение да го спечели и да получи нов мач за титлата на WrestleMania, същото ще направи и Мистерио. Т.е. градеж на двамата като по-основни лица за Rumble-a, докато ситуацията около титлата се концентрира около Edge и Алберто.

Booked for Royal Rumble: World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

В същия втори за годината SMACKDOWN Дел Рио ще организира специално празненство, с което иска да отпразнува своя No1 Contender статус и също така предварително да отпразнува спечелването на световната титла. Острието ще даде тласък на враждата (разбира се) прекъсвайки партито, разбивайки декорите по ринга и просвайки с Копие Рикардо Родригез. За да набере инерция претендентът обаче, Дел Рио ще просне Острието със стол.

Следващата седмица Дел Рио и Острието имат конфронтация. От едната страна „Аз съм десеткратен шампион, ти си Г-н Мексикански никой, ще те смажа”, а от другата „Бедно канадско момче, ще те контузя както контузих приятелчето ти Крисчън”. Конфронтацията завършва с нападание на Дел Рио и Рикардо Родригез над шампиона. Появява се Крисчън, който спасява някогашния партньор и изхвърля Дел Рио от ринга.

Четвъртия SD за годината ще започне с Крисчън, който ще обясни, че до Royal Rumble ще е възстановен достатъчно, за да вземе участие в мача (стига изненадващи завръщания на самия Rumble...). Крисчън казва, че в случай, че в случай, че Дел Рио спечели титлата, то за него ще е удоволствие да му я отнеме на WrestleMania и да си отмъсти за контузията, която мексиканецът му причини (Бележка: Причина за сегашното отсъствие на Крисчън е контузия на гръден мускул, която бе представена като причинена от атака на Алберто Дел Рио). Това изказване обаче ще изведе Острието, който ще каже на бившия си партньор, че няма шанс Дел Рио да го победи за титлата, но също така и ще му благодари за помощта предната седмица. Двамата си стискат ръцете. Дел Рио излиза, присмива им се, опитва се да ги нападне с помощта на Рикардо Родригез, но атаката не успява. В сегмент зад кулисите Острието обяснява на Теди Лонг, че му е писнал от анонсърът на Дел Рио и неговите намеси в мачове и иска сам да вземе мерки, за да е сигурен, че Дел Рио няма да има помощ на Royal Rumble. Което пък значи:

SMACKDOWN, 21 януари:

-Edge defeats Ricardo Rodriguez

Кратък мач, тъй като хората не знаят, че Родригез е кечист. За всички той е просто анонсърът на Дел Рио. Дразнещ тип, който може да прецака Острието. Острието го побеждава бързо, след което кани Дел Рио за гост на The Cutting Edge следващата седмица.

Последното шоу преди Rumble-а преминава в полза на Дел Рио. Той е гост в The Cutting Edge, разменят си последни обиди с Острието. Дел Рио казва на Острието, че ако си мечтае да стигне до WM като шампион и да се изправи срещу най-добрият си приятел това няма да стане. Първо, защото Крисчън не е способен да спечели Royal Rumble и второ, защото Дел Рио ще спечели титлата на турнира. Сблъсък между двамата, като Дел Рио е този, който взима предимството. Крисчън не се намесва.

През всичките шоута Кейн, Грамадата, Кофи Кингстън, Рей Мистерио, Джак Суагър, Крисчън и Дрю Макентайър получават внимание, за да изглеждат като възможни победители в Rumble-a. Я чрез мачове, я чрез сегменти.

ROYAL RUMBLE 2011:

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio – Рано му е още на Дел Рио за световна титла, а и мнението ми е, че десетият рейн на Острието трябва да е по-специален и да продължи повечко време.

- Royal Rumble Match Winner… Christian – Пределено ясно ми е, че много хора ще кажат, че е невъзможно, че победителят трябва и е по-вероятно да е някое от големите имена в RAW (Cena, Orton, Sheamus, HHH, Punk), но аз не мисля така. Спечелването на Rumble-a е много правилен ход за изграждане на бъдещ световен шампион и ми се иска тази година да го спечели някой, който не е бил world champ досега, поне не в WWE. Крисчън като Rumble победител според мен ще е изненадващо като изненадата по никакъв начин няма да е лоша.

Малко разяснения: за да е голяма интригата в мача да речем, че последните в мача са двама фаворити и двама не чак толкова – Пънк, Сина, Крисчън и Дел Рио. Да, след загубата си в мача за световната титла Дел Рио ще вземе мястото на някоя отрепка ала JTG и ще влезе в Rumble мача. Пънк ще елиминира Сина, Крисчън ще елиминира Дел Рио (във всичко си има цел), остават Крисчън и Пънк и с много късмет Крисчън бие, невероятно или не. Пък и както знаем в последните години се видя, че дори за победителят в Rumble-a нещата могат да се объркат до Мания...

Дотук с първа част. В следващата – Elimination Chamber. Който желае да описва своите идеи - да действа. Ако ли не ще си пиша сам :D

Link to comment

Май ще си пиша сам :D Няма проблем, fantasy booking-a е голям кеф.

The Road to WrestleMania 27: World Heavyweight Championship

Част втора

Между Rumble и Elimination Chamber има точно три седмици за build на каквото и да било. Т.е. не трябва да се губи седмица (както WWE често правят) в глупости, а направо да започне подготовката за PPV-то.

Първият SMACKDOWN от билда за EC

Тук стават две важни неща:

1. Алберто Дел Рио открива шоуто и обяснява, че заслужава втори шанс за титлата и няма да се примири докато не го получи. Той е прекъснат от Теди Лонг, който припомня на Дел Рио, че е заслужил предния си шот с победа и ако иска нов ще трябва отново да запише такава. Лонг обявява Beat the clock challenge за вечерта, като победителят ще се изправи срещу Острието на Elimination Chamber за титлата.

Първият мач е на Дел Рио срещу произволен противник (да речем Кофи), като на Дел Рио му е нужно наистина много време, за да победи. Примерно 15-ина минути. В следващият мач Кейн печели за 4-5 минути, с което надеждите на Дел Рио се изпаряват. В последния мач за шоуто обаче Рей Мистерио успява да победи противника си (примерно Суагър или Дрю Макентайър) за абсолютно същото време, за което Кейн е спечелил своя мач. Мисля, че досега не се е случвало в Beat the clock двама души да свършат с едно и също време и, колкото и да е трудно за синхронизиране, мисля, че е възможно. Шоуто приключва с Кейн, chokeslam-ващ Мистерио върху коментаторската маса.

2. Преди главния мач в промо Крисчън обяснява, че няма смисъл да чака – решил е, че на WrestleMania 27 ще се бие за World Heavyweight Championship-a… срещу Edge. Прекъсва го Дел Рио, който е бесен от това, че няма да се бие за титлата на Elimination Chamber. Той казва, че Edge и Крисчън са виновни за нервите и неуспехите му в последно време и той иска отмъщение. Идеята на Дел Рио: да вземе шота на Крисчън и да се изправи срещу Острието (в случай, че той остане шампион) на Мания, където да стане шампион. За целта Алберто предизвиква Крисчън на мач, в който Крисчън да заложи своя WrestleMania shot. Крисчън отказва с усмивка и заявява, че колкото и да иска да отмъсти на Дел Рио за контузията си би било глупаво да заложи шота за Мания. Дел Рио го напада и се опитва да го контузи отново, но Edge се притичва на помощ без да успее да влезе в пряка конфронтация с мексиканеца.

Това са двете неща от първия SMACKDOWN. Точно така – няма да има Elimination Chamber от страна на SD на ППВ-то, тази чест остава само за RAW. Мисля, че WWE силно прекаляват с това да има два мача от един и същи тип на едно ППВ само веднъж в годината, а още по-прекалено е, че тези мачове са за титлите и то точно преди Мания. Често победителят е ясен от началото (пример – Джерико миналата година), а ако не кой ще победи то поне кои са фаворити и кои са за пълнеж. Трябва да има някаква интрига и възможност за разнообразие в МЕ-та на Мания, а често Chamber-ите не осигуряват тази възможност.

Втори SMACKDOWN от билда за EC

На второто шоу от билда за EC става ясно какъв ще е МЕ-та на SD: Теди Лонг решава да има triple threat мач като Острието ще трябва да защитава както срещу Кейн, така и срещу Мистерио. Шампионът провежда разговори и с двамата, като казва на Кейн, че е считал проблемите им за приключили. Кейн отвръща, че докато не си върне титлата нищо не е приключило. Мистерио пък обяснява, че това е шанс, от който не може да се откаже и не само, че ще е чест за него да спечели титлата за трети път, но и го изкушава възможността да се изправи срещу Дел Рио на Мания и да го победи на най-голямата сцена. Острието казва на Рей, че Крисчън ще запази шота си. Рей обаче не е толкова сигурен и казва на Острието да се концентрира не върху Крисчън, а върху титлата си. По-късно Теди Лонг отказва на Алберто Дел Рио насила да принуди Крисчън да заложи шота си за Мания в мач срещу мексиканеца. Вместо това Лонг назначава за следващата седмица мач, повторение на последния ME на SD за 2010 – Edge/Mysterio vs. Del Rio/Kane. Дел Рио отвръща, че ще получи това, което иска.

Booked for Elimination Chamber: World Heavyweight Championship - Triple Threat Match: Edge © vs. Kane vs. Rey Mysterio

ecwt.jpg

Главният мач за шоуто е Kane vs. Rey Mysterio. В сегмент зад кулисите са показани Edge, няколко медици и държащият се за главата Крисчън. Крисчън обяснява, че Дел Рио го е нападнал. Острието му казва, че после ще говорят за това и излиза, за да коментира главния мач. Мразете ме, но победата ще иде в ръцете на Мистерио след намеса на Острието. Имайки предвид другото, което ще става в тази история, на Мистерио тази победа ще му е по-нужна отколкото на Кейн, пък е и с малко помощ. А какво е другото? Ами след мача Кейн се вбесява и просва и двамата с Chokeslam, след което прави Tombstone на Мистерио на пода извън ринга. Острието се съвзема, напада Кейн, но него го напада Дел Рио. Това води Крисчън на ринга и двамата с Острието отблъскват (но не пребиват) Кейн и Дел Рио. Медици са обградили Мистерио, Теди Лонг също излиза. Става ясно, че Мистерио е с възможна контузия. Т.е. последните минути на SD са бавни, но пък пълни с напрежение. Теди Лонг казва, че за момента не е ясно дали мачът за титлата на EC ще остане троен или само Кейн ще е претендент. Също така е отменен отборният мач за следващата седмица. Тук се намесва Крисчън, който предлага да заеме мястото на Мистерио. Острието и Лонг се съгласяват и мачът е назначен за следващата седмица – Edge/Christian vs. Kane/Alberto Del Rio.

Последен SMACKDOWN преди EC

В самото начало на шоуто Алберто Дел Рио обяснява, че два пъти подред е нападал Крисчън, за да го убеди да заложи шота си за Мания в мач, но Крисчън изглежда не разбира от дума. Това води Крисчън на ринга и той казва, че иска мач срещу Дел Рио на Elimination Chamber, но няма да заложи шота си. Дел Рио се засмива и казва, че ако Крисчън иска отмъщение и мач срещу него, ще трябва да заложи шота. Нещо повече – Дел Рио казва, че за да е сигурен, че Крисчън ще приеме предизвикателството и условията му, Алберто няма да вземе участие в отборния мач по-късно вечерта. Според Дел Рио в мача по двойки има шанс Крисчън да се изправи срещу него, а канадецът ще получи това само в мач за WrestleMania title shot-a. Преди да слезе от ринга Дел Рио отново просва Крисчън, този път удряйки го с микрофона си, след което бърза да се прибере зад кулисите, качва се в колата си и напуска залата. В интервю зад кулисите Крисчън съобщава, че Дел Рио е успял да го докара до ръба – Крисчън се съгласява с условията и залага title shot-a си само и само, за да получи мач срещу Алберто на Elimination Chamber.

Теди Лонг е разтревожен, че така рекламираното събиране на Острието и Крисчън ще се провали, заради което му трябва нов партньор за Кейн. Той моли Грамадата за това, за да може мачът да е на бивши отборни шампиони срещу бивши отборни шампиони. Биг Шоу, нали в момента го раздава фейс, казва, че не иска да е в отбор с Кейн, но Лонг му предлага сделка – ако Грамадата се съгласи и с Кейн победят Крисчън и Острието, то Big Show ще бъде добавен в мача за титлата на Elimination Chamber. Гигантът се съгласява и мачът е променен на Edge/Christian vs. Kane/Big Show. Малко преди главния мач на ринга излиза Рей Мистерио, който обяснява, че има леко сътресение след Tombstone-a миналата седмица, но въпреки това няма да изпусне последния си шанс преди Мания да стане шампион и ще участва в тройния (потенциално четворен) мач за титлата на Elimination Chamber, като приятелството му с Edge няма да го спре, а омразата му към Кейн ще му дава сили. Бля-бля, феновете трябва да бъдат надъхани. Мистерио е и гост коментатор на главния мач. Този мач завърша с победа за Острието и Крисчън – Крисчън успява да направи нещо като Killswitch на Грамадата, след което Острието го довършва с Копие. Да, Кейн не е тушираният, което е важно. Победителите празнуват победата си, когато Кейн се качва на ринга със стол и просва и двамата. Мистерио се опитва да се намеси, за кратко успешно, но накрая става жертва на Chokeslam върху стола. Грамадата също е проснат, ударен със стола от Кейн, след което е изхвърлен извън ринга. За финал Крисчън и Edge получават Dual Chokelsam и шоуто приключва с Кейн с титлата в ръце.

Ето, че Мистерио в билда записва победа като на косъм в Beat the clock-a, побеждава другия претендент след това, оцелява и след Tombstone и като някакъв герой влиза в мача за титлата. Кейн пък бие всичко живо - Chokeslam за Мистерио през масата в първото шоу, Tombstone върху пода на следващото, а за финал – побой над него, Грамадата, Крисчън и самия шампион. Двете загуби бледнеят сравнени с тези побои. Колко добре ще се получи самият троен мач е друг въпрос. Fantasy booking-ът е едно, това да спекулираш как ще се сработят дадени кечисти съвсем друго. А сега...

ELIMINATION CHAMBER 2011

- WrestleMania Title Shot on-the-line: Christian defeats Alberto Del Rio – За да няма мрънкащи, че две поредни PPV загуби са лоши за Алберто - да споменем, че победата на Крисчън няма да е никак лесна.

- World Heavyweight Championship: Edge © defeats Kane, Rey Mysterio – Защото както казах рейнът му трябва да продължи по-дълго и да, това по-дълго за мен значи до Мания. Номерът беше Кейн и Мистерио да изглеждат като реални възможни победители, не знам ако сценарият ми бе реалност дали щяха да изглеждат така. За желаещите детайли – 619 за Кейн, последвано от Копие от Edge. Мистерио скача на въжетата и се нанизва на второ Копие. Кой ще бъде туширан не е от голямо значение.

И ето, че вече е ясно какъв ще е мачът за световната титла на WrestleMania в моя вариант - Edge vs. Christian. Дали в реалност ще стане така е въпрос на много спекулации - ще се оправи ли Крисчън навреме, за да направят добър билд; ще му окажат ли такава чест и ще му дадат ли подобно важно място в най-големия кард за годината? Аз бих. Колкото до моя сценарий... леко зациклих с това какво трябва да стане след Elimination Chamber, дали да има търн на някой от двамата, как трябва да се развият нещата и т.н. Като доизгладя нещата може би ще има и трета част. И все пак поне мачът е ясен.

PS: Има и втори вариант, който обмислях. Събирането на Edge и Крисчън за пръв път от 5 години може да донесе както малко по-висок рейтинг на SD, както е в по-горния вариант, така и повече покупки за Elimination Chamber. Вторият вариант се концентрира на това – главният мач на SD за PPV-то да е Edge/Christian vs. Alberto Del Rio/Rey Mysterio, като в мача са заложени титлата на Острието и шансът на Крисчън. Правилата са следните – който от отбора на Дел Рио/Мистерио отбележи туш при евентуална тяхна победа си тръгва с титлата, а другият става главен претендент за Мания. Ако Острието/Крисчън спечелят, то те оглавяват Мания. Т.е. отборът победител е в МЕ на WM за титлата. Единственият плюс тук е, че събирането на Edge/Christian е на PPV, но минусите са повече: 1.Каква причина може да накара Edge/Christian да заложат сигурното си участие в МЕ-та на Мания? 2.Как да се разберат доскорошните врагове Мистерио и Дел Рио, за да се борят за този шанс като при това се запази наклона им (Мистерио – фейс, Дел Рио – хийл)? А защо Мистерио/Дел Рио – защото са много по-добра комбинация от Кейн/Рей или Кейн/Дел Рио. Както и да е, това беше само вариант, но ми се стори интересен и затова го споменах. Резултатът пак щеше да е същия – победа за Edge и Крисчън.

Link to comment

Мисля, че досега не се е случвало в Beat the clock двама души да свършат с едно и също време и, колкото и да е трудно за синхронизиране, мисля, че е възможно.

Ако не се бъркам се случи на един SD през 2008-ма с участници Kozlov и Hardy, или Kozlov и Triple H, или пък Hardy и Triple H. Нещо такова. Иначе буукингът е добър, винаги съм ги харесвал твоите. :)

Аз лично харесвам освен да чета, и да правя фентъзи буукинг, но мога да се огранича само до кардове на PPV-тата и не мога да изглаждам до най-малките подробности шоутата и враждите(както правиш ти). Най-много да пусна Dream card-а ми за 'Mania, но това по-скоро след RR/EC. :)

Link to comment
  • 4 weeks later...

Грешките, които WWE допускат в букинга си и възможностите, които изпускат, ми дават стимул да пиша. @G от известно време ми обяснява, че тази тема водела в категорията "Real-Life Booking". Прав е, има цели 22 гласа, но си мисля, че хората по-скоро гласуват, защото са длъжни да гласуват за всяка категория. Но пък цъкат на "моя" дневник, което донякъде е радващо. Както и да е, темата остава отворена за всеки, който иска да предостави идеите си, а дотогава продължавам смело сам. Целта на този пост? Ребуукване на Royal Rumble буквално 2 дни преди самия него. Острието-Крисчън историята е буукната до след Elimination Chamber, така че може да почака.

BIROV REBOOKING ROYAL RUMBLE 2011 - Част 1

Както вече всички знаете, но считам за нужно да повторя, кардът на тазгодишния Royal Rumble към момента (а най-вероятно така и ще си остане) е:

-40-men Royal Rumble Match

-WWE Championship: The Miz © vs. Randy Orton

-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Dolph Zigler

-2-on-1 Handicap Match – Divas Championship: Natalya © vs. Laycool

Едва три мача освен самия Rumble мач, при това не особено впечатляващи. Ортън-Миз сме ги гледали вече при кеширането на Миз, след това в Tables Match-a на TLC, а имаха безброй конфронтации. Ако мачът им имаше някакъв gimmick щеше да е по-добре. Още по-добре щеше да е ако Джон Морисън бе останал претендент до Royal Rumble, но изглежда WWE считат, че Миз има нужда от голямо име срещу себе си, за да е „продаваем”, така че май без Ортън не може да се мине. Зиглър от друга страна е свеж избор за претендент, макар да имаше и по-добри. И за финал – Laycool vs. Natalya не е нищо свежо, доколкото може да се търси свежест в divas дивизията.

Точно тези неща целя да променя и да ви представя моята версия на Royal Rumble. За база на своята промяна в известна степен съм ползвал горе-долу познатата схема от издания като това през 2004-та и през 2008-ма. Т.е. повечко други мачове в самия кард освен самия Rumble мач. Един вече ви е ясен: при мен вместо Dolph Ziggler опонент на Edge за титлата е Алберто Дел Рио. В първия пост може да прочетете как протича враждата между тях и ситуацията около титлата в SMACKDOWN. И все пак да отбележим, че мачът е ясен:

-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

Тук обаче има нещо за допълване. Приемамe, че Долф Зиглър губи ИК титлата от Кофи Кингстън в първия SD за годината. След това атаките на Джак Суагър над шампиона, желанието му за титлата и amateur wrestling challenge-a си бяха добра основа за нещо повече. Какво повече? Ами мач за ИК титла на ППВ-то. Очаквах WWE да го направят, но не стана, така че ще го направя аз: в моя вариант в последния SD преди Rumble-a, Джак Суагър прави промо зад кулисите, в което обяснява, че след като миналата седмица е победил Кофи Кингстън в amateur wrestling мач мисли, че заслужава мач за ИК титлата. Кофи го прекъсва и му казва, че това е кеч, а не аматьорска борба, а и ИК шампионът има планове да участва в Rumble мача. Суагър казва, че също ще участва в Rumble-a и ще го спечели, но това да спечели ИК титлата преди това няма да го изтощи и да му попречи. Кофи се съгласява да даде title shot на Суагър, но за целта втория трябва да победи опонент избран от Кофи. По-късно Суагър излиза на ринга, а след него се появява и опонентът му – Крис Мастърс. Суагър успява да победи, след което кара Кингстън да се качи на ринга. Шампионът го прави и получава pumphandle slam, след което Суагър казва, че на Royal Rumble първо ще стане ИК шампион, а след това ще спечели и самия Rumble.

-IC Championship: Koffi Kingston © vs. Jack Swagger

Следват дивите. WWE леко не знаят какво да правят с жените си и това е. Не, че има много за правене... И все пак: Мелина стана претендентка в RAW в края на миналата или началото на тази година. В моя вариант тя ползва шота си още следващата седмица и губи мача. Стига й толкова. Наталия казва, че е време някоя млада кечистка да получи шанс за титлата и в SMACKDOWN пита Кейтлин (победителката от NXT Season 3) дали желае такъв шанс. Лейкуул и Вики Гереро се намесват. Вики е твърдо против Кейтлин да получи такъв шанс, а Лейкуул го искат за себе си. Стига се до отборен мач в следващ SD, в който Laycool се изправят срещу Natalya и Кейтлин. Ако първите победят те получават шанс за титлата, ако ли не – на RR Наталия ще защитава срещу победителката от NXT. С намеса на Beth Phoenix (с която Laycool също имат проблем) печелят Наталия и Кейтлин и е ясен мача за титлата на турнира. Следващата седмица Вики Гереро е бясна и назначава мач, в който тя и Laycool се изправят срещу Кейтлин. Наталия идва на помощ, хвърля колана си и ги прогонва от ринга преди да са пребили младата претендентка, но след това се спречква с Кейтлин, която първо й подава изпусната Divas титла, а след това отказва да я пусне за няколко секунди. Наталия й удря шамар заради неблагодарността, а Кейтлин само се засмива мръснишки и се прибира зад кулисите. Напълно достатъчно като за WWE Divas Division.

-Divas Championship: Natalya © vs. Kaytlin

Едно хубаво допълнение към всеки Royal Rumble според мен е мач за отборните титли. В турнир, където толкова се отделя внимание на условието „всеки за себе си”, подобен мач стои свежо, колкото и слаб, и невзрачен да е. Видяхме през последните седмици как The New NEXUS първо пребиха Козлов и Сантино преди техен мач с Usos, а как след това Сантино и Козлов на два пъти (мисля) се притекоха на помощ на Сина. В последния RAW пък Хъски Харис и Майкъл МакГилъкъти дори победиха в нещо силно приличащо на скуаш отборните шампиони. В края на същото шоу Сантино и Козлов отново бяха сред дотичалите на ринга, за да се намесят в образувалото се меле. Един малък детайл може да доразвие нещата много добре: в WWE.com се пуска видео от след RAW, в което Пънк казва на МакГилъкъти и Харис, че му е писнало от Сантино и Козлов, че те са смешки и не заслужават да са шампиони. Пънк казва, че вярва (FAITH!) в своите NEXUS другари и иска и те да повярват в себе си и да вземат титлите на Royal Rumble, преди естествено да му помогнат да спечели Rumble-a. Клипчето е завъртяно в NXT, Superstars и SD и вече е ясно, че главният мениджър е одобрил идеята (все пак МакГилъкъти и Харис вече имат победа над шампионите) и мачът ще се състои.

-WWE Tag Team Championship: Santino Marella/Vladimir Kozlov © vs. The New NEXUS (Michael McGuillucutty/Husky Haris)

Стига толкова, че постът ще стане прекалено голям. За сега са обявени 4 мача, остават WWE Championship-a, няколко детайли за самия Rumble мач и разбира се – описание на това как протича целия турнир и какви са резултатите. Това обаче по-късно, но ще се постарая да е преди реалния Royal Rumble.

Link to comment

BIROV REBOOKING ROYAL RUMBLE 2011 - Част 2

Време е за втора част от цялостното ребуукване на Royal Rumble. Не остана много за book-ване. Започваме с това, че не ми харесва, че мачът за WWE титлата на Rumble ще е 1 на 1 между Миз и Ортън и то дори без някакъв гимик (пък бил той и No DQ или нещо такова). В миналия пост споменах недоволоството си и от това колко бързо Морисън бе разкаран от ситуацията около титлата. Затова ще подходя различно...

Първият RAW за 2011-а година. Миз и Морисън откриват шоуто с много добрия си мач за титлата, но Миз успява да спечели с много мъки. През цялото шоу дават кадри с Джон Морисън и лекарите, който му обясняват, че трябва да е много внимателен, защото ребрата му са наранени след падането през масата в мача за титлата. Преди главния мач обаче (тройният в клетката) главният мениджър обявява, че към Шеймъс, Ортън и Барет ще се присъедини още един човек, който е поискал сам тази възможност и заради представянето си в последно време я заслужава. Излиза Морисън с превързани ребра и имаме четворен мач в клетката, който, примерно, се получава по-добре от тройния, който всъщност гледахме. Пънк прецаква Барет, както си и стана, а Шеймъс става жертва на ритник от Морисън и RKO от Ортън. В крайна сметка обаче Ортън (който за секунда се поколебава) просва и контузения Морисън с RKO и печели мача. Той е претендент, но Морисън вече е герой заради всичко, което е сторил в шоуто.

Мачове в първия RAW за годината:

-WWE Championship - Falls Count Anywhere: The Miz © vs. John Morrison

-Fatal 4 Way No1 Contender's Steel Cage Match: Randy Orton vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. John Morrison

Следващата седмица гледаме отборен мач, но вместо Джери Лоулър, партньор на Ортън е Морисън. Двамата печелят мача, след което обаче Морисън казва, че иска да участва в мача за титлата. Ортън се опитва да го просне с RKO заради наглостта му, но Морисън контрира и поваля самия Ранди с ритник в лицето. Миз е в шок и е твърдо против.

Мачове от втория RAW за годината:

-Randy Orton/John Morrison vs. Alex Riley/The Miz

На третата седмица на 2011-а обаче той вече е премислил нещата и казва, че от една страна ако мачът е троен шансовете му да запази ще спаднат. От друга обаче участие на Морисън в мача ще отвлича вниманието на Ортън, а за Миз (както казва той) не е проблем да победи и двамата. Той казва, че оставя това решение на GM-ът. Той го решава по класическия начин: Ортън срещу Морисън, победа на Морисън го включва в главния мач. Ортън и Морисън се спречкват зад кулисите. След това пък Миз посещава и двамата в съблекалните им, за да им се подиграва, но отнася по един шамар и от двамата. Това го вбесява. В самия мач се намесват Миз и Райли и нападат двамата противници, като ги пребиват стабилно. Миз си тръгва от мястото на клането, когато се включва главният мениджър. Той отбелязва, че Алекс Райли пръв е ударил Джон Морисън с куфарчето си, заради което мачът е завършил с DQ в полза на Морисън и той вече е част от мачa за титлата на Rumble-a.

Мачове от третия RAW за годината:

-Randy Orton vs. John Morrison

През последната седмица вместо Ортън да има мач с Долф Зиглър (както стана в действителност) ще има такъв с Миз, какъвто е трябвало да има на Rumble. Една победа на Миз звучи добре, но след намеса на Морисън (който е на коментаторската маса) победата отива при Ортън. Така ми се струва по-редно, по-късно ще стане ясно защо. Малко по-рано Морисън е победил Алекс Райли 1 на 1. Шоуто завършва с Морисън, правещ Starship Pain на Ортън и вдигащ титлата над главата си.

Мачове от последния RAW преди Royal Rumble:

-John Morrison vs. Alex Riley

-Randy Orton vs. The Miz

Book-нат за Royal Rumble:

-WWE Championship – Triple Threat Match: The Miz © vs. Randy Orton vs. John Morrison

Сега да отговоря на въпроса защо вкарах Морисън. Така...

1. WWE искат голямо име срещу Миз, както казах и миналия път. Голямото име остава в мача. Обаче ако е само Миз-Ортън на мача според мен му липсва нещо, а именно свежест.

2. Морисън е тази свежест. Не само в този мач, а и в МЕ сцената. Той вече бе заслужил да е в title match на RR, но WWE решиха да му дадат мача за титлата в RAW и след това да го забравят, а както личи можеха да постъпят и по-добре.

3. Според мен мачът ще се получи с пъти по-добър ако е троен. Нищо лично към Ортън и Миз, но Морисън определено ще им е от полза.

Какво остана за rebook-ване? А да, самият Rumble. Приемаме, че всичко останало си се е случило както си беше – The New NEXUS, The Corre, Грамадата, Кейн, Мистерио, Шеймъс, Пънк, Сина са в мача, нещата между тях са се развили както си беше в реалност. Но както бе споменато в билда на Edge vs. Christian, Captain Charisma се е завърнал и е обявил участието си в мача. Въпросът за участниците не е от значение. Мисля, че с наличието на The New NEXUS и The Corre (които са общо 9 на брой) става някак необходимо мачът да е от 40 души. Времето не е проблем – Rumble мачът няма как да е повече от час и 15 минути, така че остават час и 45 минути за останалите мачове. А сега... резултати:

Birov’s ROYAL RUMBLE 2011 Results:

-IC Championship: Jack Swagger defeats Koffi Kingston © - New Champion

Суагър бе доста прецакан със странния си title reign и всичко, което му се случи след това през 2010-а. Тук е моментът да тръгне отново нагоре. Кофи пък е ужасно доскучал с тази титла на рамо, но пък бе единственият фейс, който можеше да я вземе от Зиглър. Победа за Суагър с Ankle Lock, нов шампион, а по-късно и промо от Кофи, който казва, че ще си отмъсти в Rumble мача.

-Divas Championship: Natalya © defeats Kaytlin

Много кратък мач, който Наталия печели с Sharpshooter. След мача излизат Laycool и нападат и двете противнички.

-WWE Tag Team Championship: The New NEXUS (Haris/McGuillucutty) defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov © - New Champions

Време е за малко злато в The New NEXUS. Също не много дълъг мач, тъй като Отунга асистира отстрани, но не е задължително да се стига до негова намеса.

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio – Споменах го в първия пост от историята „Edge vs. Christian”, но трябва да го споменем и тук.

-Triple Threat WWE Championship: The Miz © defeats John Morrison, Randy Orton

Миз си отмъщава за загубата в RAW туширайки точно Ортън. Ако държите на детайлите: Морисън пропуска Starship Pain върху Ортън, наказан е с RKO, но шампионът издебва Ранди и го довършва с Skull-Crushing Finale за победата. Силен Миз.

-Royal Rumble Match. Е, вече е ясно, че в моя вариант, колкото и да е невероятно, Крисчън печели, елиминирайки накрая CM Punk (който преди това е изхвърлил Сина). Нека обаче опиша други неща, които си струват отбелязването:

1. Triple H се завръща и (о, чудо!) изхвърля Шеймъс от ринга. След това и той е елиминиран, като боят може да продължи и извън ринга.

2. NEXUS-Corre най-вероятно (не съм сигурен дали е нужно) се сблъскват солидно, но евентуално отпадат един след друг докато не остава само Пънк.

3. Хареса ми идеята на @Headmaker за камбаните на Тейкър, които да отвлекат вниманието на Уейд Барет и той да бъде елиминиран. Според мен трябва да стане нещо подобно след като NEXUS бяха тези, които помогнаха на Кейн да погребе Тейкър.

4. Ортън се намесва в мача, подобно на Дел Рио. Все пак е голямо име, така че такова изненадващо участие няма да е минус. Той обаче бива изхвърлен от Крис Джерико, който прави само това и си тръгва. Да, Джерико се връща, изхвърля Ортън и се самоелиминира, прибирайки се зад кулисите най-спокойно.

Стига толкова детайли. Това беше моят Rumble, дано ви е допаднал и дано този на WWE да си струва гледането и чакането. Е, няма да е добър като моя, но все пак...

Link to comment

Не крия,че си падам много по fantasy booking-a и затова реших да Rebook-на Royal Rumble 2011 по шоута,следвайки примера на Биров.Тук е мястото да го поздравя за чудесните неща,които е написал,тъй като са на доста високо ниво и на мен доста ми харесаха.

RAW

Първи RAW за годината:

1.Falls Count Anywhere in the building for the WWE Championship-The Miz vs John Morrison

Мачът,който имахме възможност да наблюдаваме беше на много високо ниво,заслужаващ четири звезди,което си е чудесно за седмично шоу.Това,че този мач е opener всъщност е блилянтна идея.Постигнат е не само висок рейтинг,но и годината във Федерацията стартира по невероятен начин.The Miz запазва.

2.(Main Event) Steel Cage Match:Randy Orton vs Wade Barrett vs Sheamus vs John Morrison

Идеята на Биров е прекрасна съм абсолютно съгласен,че Morrison трябва да бъде включен в мача за претендентското място.А ето какво става тук:Sheamus доминира,разхвърляйки без жалост JoMo,на който има да си връща.За съжаление той е претърпял контузия по-рано вечерта в сблъсъкът си с The Miz и не е пълноценен и готов за равностойна битка.Barrett е спрян от CM Punk,който става новият лидер на Nexus и победата му е коствана тук.Orton от нищото забива RKO на Sheamus и започва да се катери,за да излезе от клетката,но междувременно Morrison с последни сили се измъква през отворената от съдията врата и краката му докосват земята в момента,в който Orton прави същото.Мигновенно е получен e-mail от анонимният GM,който съобщава,че мачът за титлата на WWE на RR ще е triple threat.

Втори RAW:

В началото на шоуто е обявен Beat the Clock challenge,който започва build-а.Първият мач е между Randy Orton и Dolph ZigglerМачът между тези двамата,който гледахме преди седмица определено ми допадна,а и освен това смятам че Ziggler е достатъчно сериозен и подходящ противник,да не забравяме,че с него е магнитът за heel heat Vickie Guerrero.Победа за The Viper тук за около 7 или 8 мин.

John Morrison се изправя срещу Alberto del Rio.Това би било много интересно за гледане.Del Rio е издиган много сериозно и част от неговият силен push включва победа срещу претендент за титлата,което в пъти по-интригуващо,отколкото да го гледаме за пореден път срещу R-Truth.Освен това е излишно да споменаваме,че и двамата са супер на ринга и могат да направят отличен мач.Победата за don Alberto е постигната след намеса на The Miz,не и без помощта на A-Ry,или както се пише това :2funny: Alex Riley разсейва съдията и това позволява на Mr Awesome да забие зверски Skull crushing finality и след секунди JoMo,лежащ безжизнено на ринга е туширан от гордостта на Мексико.

The Miz vs Edgee Main Event-ът на това шоу.Успехме да станем свидетели на такъв двубой преди няколко дни,но честно казано на мен не ми хареса.Въпреки това съм на мнение,че двамата имат да покажат много повече,когато работят заедно.Също така би било добре,ако вместо Ziggler на коментаторският пулт седят двата претендента-Orton и Morrison.В края на мача двамата едновременно разсейват The Miz и неговият асистент отнася един ритник от JoMo.The Rated R Superstar се възползва от отдалата му се възможност и забождайки spear си тръгва с победата.На ринга се качват и другите двамат,замесени в борбата за златото.Orton издебва шампиона и прави RKO,но в този момент Morrison атакува отзед,The Viper заляга и след оттласкване на опонента му от въжетата прави scoop slam,което от своя страна кара Michael Cole буквално да напълни гащите от кеф(нали знаете как реве победоносно "scoop slam...and the WWE Apex Predator is ready to strike" :2funny: )Следва дежурното RKO и Orton закрива шоуто ала Austin 3:16 с вдигнати ръце,радвайки феновете си.В този епизод доминацията му не подлежи на съмнение.

Трети RAW

Miz` music hits и шампионът на Федерацията открива шоуто под мощна вълна от heat.Време е за един солиден сегмент,който включва и тримата участници в предстоящия на RR троен сблъсък.С тях е и Alex Riley.Следва конфронтация и в крайна сметка по нареждане на GM-а са насрочени два мача за вечерта.Първият от тях противопоставя John Morrison и Alex Riley,като The Monday Night Delight побеждава без проблеми и се намесва в следващия сблъсък,в който един срещу друг са The Miz и Randy Orton,които са в 1 on 1 No DQ match-up.Двубоят завършва No Contest след последвалото меле.Morrison напада Orton,все още ядосан от това,че отнесе RKO пред седмица.Със flash kick поваля съперника си в ъгъла и прави Stsrship pain,докато The Miz го играем "страхливият heel" и бяга,като се спира на рампата и се заканва на JoMo.

Относно другите вражди в червеният бранд,нещата са сходни със случилите се в действителност събития между The New Nexus и John Cena.Все пак на последното шоу е book-нат мач между John Cena и Mason Ryan(ето на това му казвам bothc fest),в който Cena печели трудно,но чисто и това е предпоставка за още по-голяма настървеност към него от страна на Nexus и изключването му от сметките за евентуален победител в Rumble-а,от което доста хора се притесняват.

Също така вместо да се чудят какво да правят с Daniel Bryan и неговата US title,по следния начин може да се получи доста стабилна и интересна вражда.Това е и моят build-up за мач за US Championship на RR:

В последно време Bryan е представян в много интересна светлина.Изкарван е като някакъв nerd(цитирам великият Cole),по който обаче мацките се лепят и дори се бият,за да бъдат с него.След един мач The Bellas го хващат да се целува backstage с...Maryse!Знам,че изглежда странно и повечето от вас не биха искали да видят Daniel Bryan да се натиска точно с нея,пък било то и по сценарий :2funny: ,но нека има шоу.DiBiase е бесен и предизвиква Bryan в мач на седмично шоу.Maryse заема неутрална позиция при коментаторите и след загубата на DiBiase отива при него и му съобщава,че единственият начин да остане с нея е ако предизвика Bryan в мач за титлата на ППВ-то и да спечели.

И естествено едно ППВ не може да мине и без някой filler.Подподящ ми се струва един tag team мач,след който в Nexus отново да има злато.

Card-ът изглежда така:

The Miz vs Randy Orton vs John Morrison WWE Championship

Daniel Bryan vs Ted DiBiase US Championship

Santino Marella&Vladimir Kozlov vs H.Harris&Michael Mcg. Tag team titles

  • Upvote 5

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment

Евала на @HBK_forever, че се престраши да пише в темата. Виждам, че виждаме някои неща еднакво, но за други (като пореден мач Браян-Дибиази) не съм съгласен с него. Както и да е. За да може той (и други желаещи ако има такива) да пишат своите варианти, аз ще слагам линкове към предните постове от моя букинг в началото на всеки нов пост. Налага се, за да може да следите внимателно.

World Heavyweight Championship до Royal Rumble

ROYAL RUMBLE 2011 - част 1

ROYAL RUMBLE 2011 - част 2

World Heavyweight Championship до Elimination Chamber

Добре, разгледахме Royal Rumble досега. От предните постове е ясно и какво става в SMACKDOWN до Elimination Chamber що се отнася до World Heavyweight титлата (троен мач) и претендентското място на Крисчън (залага го срещу Дел Рио). Сега следва нещо интересно - мисля в 3 поредни поста да разгледам какво става с главните лица в RAW и ситуацията около WWE титлата. Освен това в 2 поста ще опиша и midcard-a за Elimination Chamber и в още един пост самото PPV. Ще има по два поста на седмица, надявам се да съм редовен и до истинския Elimination Chamber вече да сте прочели моя вариант.

42925.jpeg

ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 1/3

Първи RAW след Royal Rumble:

-Анонимният главен мениджър заявава чрез Майкъл Коул, че преди да предприеме каквото и да било относно WWE титлата трябва да изчака да чуе решението на Royal Rumble победителя Крисчън за това за коя титла желае да се бие. Миз излиза на ринга и казва, че е съгласен с мениджъра и чака решението на Крисчън, за да разбере дали ще се бие с него на Мания или ще някой друг „глупак”. Миз е на мнение, че вече е доказал, че е на върха в RAW и е напълно безполезно да защитава титлата си на Elimination Chamber. Той е прекъснат от Джон Сина, който казва, че Миз много се е разбързал. Сина казва, че все още иска WWE титлата и има желание да я вземе от Миз и да е в МЕ-та на Мания. Намесва се Пънк, който излиза и обяснява, че е бил последния изхвърлен от Rumble, но вина за това има изтощението, което е дошло след елиминацията на Сина (Пънк изхвърля Сина от Rumble-a). Т.е. Пънк също иска мач за титлата. Миз отказва да защитава титлата си срещу когото и да било преди Мания. Главният мениджър обаче казва, че титлата трябва да бъде защитавана на ППВ-то Elimination Chamber, но ще даде шанс на Миз да се измъкне от това да защитава титлата в Elimination Chamber мач. Условието е следното: ако Миз победи в 1 на 1 мач опонентът, който му е избран за тази вечер, то той ще защитава титлата си в 1 на 1 мач срещу опонент по свой избор на турнира. Ако обаче загуби – титлата ще трябва да бъде заложена в Chamber мач срещу петима опоненти. Миз се съгласява, а мениджърът посочва опонентът му: Ранди Ортън. Преди да последва каквото и да било Пънк дава знак на NEXUS, които влизат на ринга и пребиват Сина, Миз и Райли. Пънк казва, че каквото и да се случи тази вечер ще е за доброто на всички той да бъде претендент за титлата на EC, независимо дали в 1 на 1 мач или в Elimanation Chamber мач.

-В интервю зад кулисите Ранди Ортън заявява, че е бесен. WWE титлата му се е изплъзнала заради Джон Морисън; Миз продължава да е WWE шампион, а най-лошото било, че Крис Джерико си е позволил да провали опита на Ортън да спечели Rumble-a. Тази вечер Ортън обещава отмъщение.

-В сегмент зад кулисите Миз обяснява плана си на Алекс Райли – тази вечер двамата работят усърдно, за да може Миз да победи Ранди Ортън, след което Миз ще посочи Райли за главен претендент за Elimination Chamber. На ППВ-то Райли ще легне, Миз ще го тушира и ще се насочи право към МЕ-та на Мания.

-Промо: следващата седмица Triple H се завръща в RAW. Шеймъс с коментар по темата, казвайки, че е приключил с HHH и ако той отново се опита да се закача с „истинския крал” Шеймъс отново ще го контузи, но този път за постоянно. Шеймъс казва, че тази вечер ще е около ринга, за да наблюдава ситуацията около WWE титлата, защото вижда в себе си потенциален претендент за титлата.

-Джон Морисън прави посещение в съблекалнята на Миз и му казва, че няма значение дали ще стане в мач 1 на 1 или Elimination Chamber, но той ще вземе титлата от Миз. Миз казва, че „мечтите са безплатни” и отива към ринга.

-Randy Orton vs. The Miz – ако Миз победи няма да му се налага на следващото ППВ да защитава титлата си срещу петима опоненти в Elimination Chamber мач, а само срещу един и то по негов избор. Джон Сина, Шеймъс и Джон Морисън са на различни места около ринга. Те сплашват Алекс Райли, за да стои далеч от ринга. Все пак той опитва да се намеси и съдията го гони зад кулисите. Въпреки това, когато започва музиката на Крис Джерико, Ортън се разсейва, става жертва на Skull Crushing Finale и Миз го побеждава. Мачът за титлата ще е 1 на 1. Щастливият Миз казва, че негов противник на Elimination Chamber ще е Алекс Райли. Тогава обаче започва музиката на NEXUS и те излизат на сцената, носейки тялото на Райли, който е пребит и окървавен (ако PG позволява малко кръв). Пънк върви пред тях с вдигната ръка и усмивка. NEXUS хвърлят тялото на Райли край ринга и Пънк заявява, че Миз трябва да избере нов опонент и трябва да помисли добре. Джон Морисън, въпреки че Сина се опитва да го спре, се нахвърля на NEXUS, но глутницата го пребива. Шеймъс решава да се оттегли през публиката. Сина скача на ринга и казва на Миз, че шампионът има шанс в мач 1 на 1 срещу Сина, но не и срещу Пънк, когато NEXUS са зад него. Т.е. Сина се опитва да убеди Миз да избере него. Пънк казва, че ако Миз избере Сина, то и двамата ще станат жертва на брутален побой като този от началото на вечерта. Миз поглежда титлата и стиска ръката на Сина. NEXUS ги нападат и отново са на път да поемат контрола, когато се намесват съвзелите се Ортън и Морисън. Ортън дори просва Пънк с RKO, което принуждава NEXUS да изнесат лидера си. Миз също се оттегля с титлата, за да е далеч от Ортън, който прави RKO и на Морисън. Шоуто приключва с Миз на рампата с титла в ръка и Сина и Ортън гледащи се ту един друг, ту към шампиона.

Знам, че е объркано и то много. Но пък това е идеята – преди Мания да има много възможности, всеки да се бие със всеки и най-важното: всеки да иска титлата и мач за нея, както и да е в ME-та на Мания. Забравих да спомена в предния пост за Rumble, че що се отнася до сегментите, които видяхме в реалното WWE между Миз и Сина, то те си остават и в моя вариант, за да има малко по-дълга основа мачът между двамата. So…

Elimination Chamber – the card so far:

-Triple Threat Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane

-WWE Championship: The Miz © vs. John Cena

-Christian vs. Alberto Del Rio

Link to comment

Мисля, че е време да пусна Dream Card-а си за 'Mania, както бях обещал по-горе. Нивото на реализъм е някъде около 50% и ще гледам да не се отклонявам много от истината(в смисъл, че няма да има завръщания на Rock, Austin, Lesnar и т.н., а ще ползвам само такива лица, за които има предпоставки по някакъв начин, че ще вземат участие на турнира).

Внимание:Има спойлери от Royal Rumble и Raw!!!

Така, ще пиша само какви мачове искам да има и малко обяснения покрай тях(защо да са именно такива, кой да спечели, etc.), но няма да казвам почти нищо по самите storyline-ове по простата причина, че ми е трудно да бууквам седмица по седмица. Ще оставя това на WWE.

:D

Undercard(по-маловажни мачове, без които може и да минем):

WWE Divas Championship:

Natalya© vs. Beth Phoenix vs. Awesome Kong - Ако искаме малко по-стойностен мач при жените и не поредния 10-woman tag team match фейсове срещу хийлове, мисля, че това е най-правилния вариант. Три от най-добрите performer-ки в WWE(да не кажа и най-добрите). За около 7-8 минутки могат да направят добра почивка между ME-тите. За победител не съм сигурен, но може би Awesome Kong, за да започне едно дълго царуване с титлата и (евентуално) да направи интересни неща с нея. Пък и публиката на WWE(от която 95% не са чували за Awesome Kong)ще се изкефи на това огромно женско чудовище(поне аз бих).

WWE Tag Team Championship:

Santino/Kozlov©/w Tamina vs. The(new)Nexus(Michael McGillicutty/Husky Harris)/w Mason Ryan vs. The Corre(Justin Gabriel/Heath Slater)/w Ezekiel Jackson - Хубаво е да има мач за таг титлите, а на този етап не виждам как Сантино и Козлов ще ги изгубят. От друга страна ако това се случи индивидуален мач между Nexus и Corre може да е по-добрия вариант. Все пак мисля, че и този Triple Threat ще бъде сполучлив. За победители не знам, но или Corre, или Nexus. Не Сантино и Козлов. Казах.

Singles:

Rey Mysterio vs. Cody Rhodes - Чуха се слухове за техен такъв мач на 'Mania, пък и историята между тях вече тече. За по-малко от 10-на минутки могат да направят интересно и динамично мачле, което бих предпочел да завърши с победа за Rhodes, но ако трябва да се придържаме към реализма Мистерио печели.

Intercontinental Championship:

Kofi Kingston© vs. Jack Swagger - Не, че двамата ще направят някаква класика, но пък IC титлата заслужава мач на най-голямото PPV за годината. Може да се получи и доста стабилно. Swagger бие, че малко да се откопае от мега закопаването през втората половина на миналата година.

Midcard(т.е. тея преди МЕ-тите по важност):

United States Championship:

Daniel Bryan© vs. William Regal - Дадат ли им време може да се превърне в един от най-добрите мачове за вечерта. Мечтата на всички ИнтернЙет смаркове. Bryan бие, но след доста драматичен и напрегнат мач с много near falls.

King vs. King:

Triple H vs. Sheamus - На всички ни е ясно за какво става въпрос. Бих искал Шеймъс да бие, но пък няма как да стане.

Singles:

John Morrison vs. Booker T - На Морисън му трябва голямо име, с което да се бие(и евентуално да победи), за да може вече да бъде (почти) напълно изграден. Дълго време се чудих кое да е това голямо име и как точно да бъде вмъкнато без да пипам другите мачове от карда. След като видях новината, че WWE ще ползват Booker като МЕ-ър веднага се сетих за това. Стиловете им са сходни, могат да се сработят добре, а и Морисън е просто Бог в последните месеци. Морисън бие чисто, след което с Booker T се здрависват(ако Букър ще е фейс), ако не - Booker го пребива и враждата им продължава.

Singles:

Diesel vs. Big Show - Ще е просто епично. Като качество може да не е петзвездна класика, но определено ще бъде интересно и ще вдигне с една идея интереса към WM27. Няма значение кой ще бие. Може би все пак предпочитам Diesel.

Main Events(схващате идеята..):

World Heavyweight Championship:

Edge© vs. Christian vs. Alberto Del Rio/w Ricardo Rodriguez - Защо Triple Threat? Защото просто Edge vs. Del Rio ми звучи някак...не знам..странно и не дотам пълно. Да речем постно. Включването на Крисчън, който имаше вражда с Del Rio и дъъълга история с Edge би вдигнало интереса към мача с една идея. Като качество може да се получи дооста добре. Победител - Дел Рио. Защо? Еми, най-малкото спечели RR и мисля, че е време да се сложи край на лошата тенденция RR победителя да не печели титла на 'Маниа от последните 3 години. След това? Честно казано не знам. Искам Крисчън да вземе титлата, но пък ще е интересно и една вражда между него и Edge. Дел Рио защитава срещу някого на първите две PPV-та след 'Mania, след което с Крисчън(който е спечелил враждата си с Edge) започват един хубав 3-месечен+ feud, който накрая Christian печели и става световен шампион. Дел Рио от друга страна пък е направил хубав и продължителен рейн и е вече утвърден. Малко се пооотнесох с фентъзи буукинга, но нищо. :D

WWE Championship:

The Miz© vs. John Cena vs. Randy Orton vs. CM Punk - Защо Fatal 4 Way? Ами, ще започна от това, че първо смятах да имаме два едични мача с тези 4ма души. Защо не го направих така? Ами, защото Сина, с когото и от тези 3мата да има мач ще е безинтересно(или ще е безинтересна другата среща). А без него в МЕ-а няма как да мине 'Маниа, нека не се заблуждаваме. Може би не е особено правилно, че и двата мача за световните титли не са единични, но пък това си е guest(fantasy)booker(ing), така че ми е позволено. :D Пък и не за първи път ще има F4W за WWE титлата на 'Маниа (WM2000). Да, вярно е, че тези мачове се ползват по-скоро като преходни, но все пак. Победител - CM Punk. Знам, че е нереално и в двата мача за световни титли да спечелят heel-ове, но... След това продължение на враждата Punk vs. Cena, в която Пънк бие Сина 3(!!!)поредни пъти на PPV(ех, мечти..). :D

Singles:

The Undertaker vs. Sting - Dream match откъде и да го погледнеш. Именно това може да е money-maker-а на тазгодишната WrestleMania, а и след клипчетата от последния Raw това изглежда дооста възможно. Пък какъв build-up може да си спретнат преди това... Като качество не знам какво да очаквам. Всичко зависи от това в каква кондиция са двамата и все пак мисля, че няма да ни разочароват. За победител мисля, че е ясно - Undertaker, защото streak-ът трябва да живее.

Еми, това е. Подредбата на мачовете не е задължително да е такава, каквато е по-горе. Някои ще кажат, че е малко претрупано и бих се съгласил, но пък липсва MITB(вече си има отделно PPV), което взимаше голяма част от времето предните години. И все пак при необходимост може да се премахнат мачовете между Rhodes и Mysterio и този за IC титлата, или пък да бъдат обединени двата. В такъв случай може да бъде добавено и one-night завръщането на Chris Jericho за мач срещу Wade Barrett. Не знам, не съм сигурен точно как да бъде. И все пак ето един финален кард:

cskar4eto's WrestleMania XXVII Final Card:

Natalya© vs. Beth Phoenix vs. Awesome Kong

Kozlorella© vs. The Nexus vs. The Corre

Kofi Kingston© vs. Jack Swagger vs. Cody Rhodes vs. Rey Mysterio

Daniel Bryan© vs. William Regal

Chris Jericho vs. Wade Barrett

Triple H vs. Sheamus

John Morrison vs. Booker T

Diesel vs. Big Show

Edge© vs. Christian vs. Alberto Del Rio

The Miz© vs. John Cena vs. CM Punk vs. Randy Orton

Sting vs. The Undertaker

Да, 11 мача са много, но пък всички до един си струват. Ще бъде орязано времето на по-безинтересните мачове, пък при необходимост ще бъде махнат мача за таг титлите(всичко това може да се избегне ако малоумните сегменти бъдат сведени до минимум). Да, има някои хора, които може би заслужават място на 'Маниа, но пък липсват, ама това е. Трябват жертви. :( Та, това е от мен. Дано ви хареса. И за финал:

BOOK IT, VINCE! BOOK IT!

Edited by cskar4eto
Link to comment

@cskar4eto: Харесва ми идеята ти за троен мач за WHW титлата, като мисля, че това е нещото, което WWE трябва да направят след като вече се прецакаха да включат Дел Рио в МЕ-та. И все пак липсата на MITB прави точно това, което ти спомена: много хора остават без място на Мания или пък в твоя случай са в голям брой 1 на 1 мачове, които правят карда много дълъг. За момента и моя (който май ще стане ясен след доста време) се върти около 11 мача, но е така като трябва да работим с прекалено големи ростъри :D

Eliminationchamber-wwe.jpg

ГЛАВНИТЕ ИСТОРИИ В RAW ОКОЛО WWE CHAMPIONSHIP - Part 2/3

Втори RAW след Royal Rumble:

Продължаваме с booking-a на главните събития в RAW до Elimination Chamber. Първият RAW вече мина. Минаваме на втория:

* В началото на шоуто Майкъл Коул обявява от името на главния мениджър, че тъй като Миз миналата седмица е избрал Джон Сина за свой опонент за EC PPV-то, a Крисчън е обявил в SD, че ще се бие за World Heavyweight титлата, то RAW се нуждае от No1 Contender за WrestleMania. GM-ът заявява, че името му ще стане ясно след Elimination Chamber мач на едноименното PPV. (Щом за единия шот на Мания е нужно да спечелиш мач с още 29/39 души в него, то за другия шот е логично да трябва да оцелееш в „най-опасната” клетка в WWE) The New NEXUS излизат на ринга и Пънк обявява, че поема контрол над шоуто. Той има изисквания и докато главният мениджър не ги изпълни, The New NEXUS няма да напуснат ринга. Изискванията са следните:

-Пънк автоматично да бъде добавен в Elimination Chamber мача.

-Поне други двама членове на групата също да получат места в него (с ясната идея, че ще помогнат на Пънк да спечели).

-Миз и Джон Сина да бъдат принудени да участват в мач с хендикап срещу целия NEXUS тази вечер.

Главният мениджър казва, че няма да преговаря с Пънк и изпраща няколко кечиста на RAW (random лица: Марк Хенри, R-Truth, Йоши Татсу, Голдъст, Тед Дибиази...) на ринга, но NEXUS ги прогонват, тъй като са въоръжени със столове. Главният мениджър отново отказва и моли NEXUS да напуснат, защото предстои мач. Сантино и Козлов идват на ринга, а след тях и опонентите им The Usos. NEXUS изчакват всички да се качат на ринга, след което по знак на Пънк и четиримата са пребити и изхвърлени. Главният мениджър склонява и предлага следното:

-Пънк е автоматично включен в Chamber мача, но още две места са прекалено много, за да бъдат дадени ей така. Затова двама от членовете на NEXUS ще трябва да се изправят срещу други двама потенциални участници в мача – Randy Orton и Джон Морисън. Ако представителите на NEXUS победят те влизат в Chamber-a, в противен случай местата остават в ръцете на Морисън и Ортън.

-Миз и Сина ще бъдат отбор и ще се изправят срещу Пънк и другите двама членове на NEXUS.

Пънк се съгласява и най-накрая NEXUS се прибират зад кулисите.

* Шеймъс излиза на ринга и казва, че щом CM Punk може да изнудва главния мениджър, то и той ще го направи. Шеймъс казва, че не е получил никакви предимства от факта, че е Крал на ринга за 2010-а и най-накрая иска такава привилегия – място в Chamber-a. Главният мениджър отговаря, че Шеймъс вече е бил предвиден за участие в мача и няма никакъв проблем. В този момент Triple H прави обявеното предната седмица свое завръщане в RAW. ННН заявява, че доколкото си спомня последният път, в който е имал 1 на 1 мач си е тръгнал контузен от ръцете (и краката) на Шеймъс. ННН припомня как на връщането си на Royal Rumble е изхвърлил Шеймъс точно, за да покаже, че има желание за реванш и го иска възможно най-скоро. Шеймъс отказва да даде какъвто и да било мач на Triple H, защото за него това е стара история. Намесва се главния мениджър, който казва, че не може да принуди Шеймъс да се бие срещу Triple H, но самият ННН е една от най-големите звезди на WWE, носи пари на компанията и според главният мениджър ще е добра придобивка в EC мача. Тъй като обаче друг кечист е изявил желание за слот в мача, то Хънтър ще трябва да се справи с него. Излиза Тед ДиБиази, който няма накъде повече да бъде закопан...

-EC Qualifying Match: Triple H vs. Ted DiBiase – Хънтър побеждава в първия си мач от месеци насам, но след мача Шеймъс го просва със своя Broad Kick и си тръгва ядосан.

* The Miz посещава Джон Сина в съблекалнята му и казва, че не страхът от NEXUS го е принудил да избере Сина за опонент на Elimination Chamber. Миз казва, че Сина доскоро е било едно от лицата на WWE, ако не и Лицето. Сега обаче тази роля се изпълнява от Миз и побеждавайки Сина той ще затвори устите на критиците веднъж завинаги, ще иде най-спокойно на Мания и вече официално ще е поел щафетата като лице на компанията. Сина отвръща, че не му пука дали ще е лицето на компанията, не му пука и дали Миз го харесва или уважава. Важното за Сина са две неща:

1.Да спечели титлата на Elimination Chamber и отново да е в МЕ на Мания.

2.Тази вечер да не позволи на NEXUS да го пребият отново и да се погрижи CM Punk да си получи заслуженото за наглостта, която проявява.

Сина пита Миз дали е с него тази вечер, а шампионът се усмихва наперено и излиза без да каже нищо.

* Пънк е зад кулисите и казва, че е избрал отборните шампиони Харис и МакГилъкъти да се изправят срещу Ранди Ортън и Джон Морисън тази вечер. Той обяснява, че Ортън и Морисън имат проблеми помежду си и няма да е трудно за шампионите да ги победят и да си осигурят места в Chamber мача.

-The New NEXUS (Husky Harris/Michael McGuillucutty) vs. Randy Orton & John Morrison – реферът прогонва останалите трима от NEXUS в средата на мача. Морисън и Ортън наистина имат дърпания помежду си, но това отвлича вниманието на рефера и позволява на Сантино, Козлов и братята Усо да нападнат отборните шампиони извън ринга. Това дава предимство на Ортън и Морисън, които все пак печелят мача. Морисън опитва след края да изрита Ортън, но той отбягва удара. Морисън се извинява и подава ръката си за здрависване, но получава RKO. И в този момент...

На титантронът се появява Крис Джерико. Джерико казва, че е малко зает, тъй като му предстои концерт с Фози след няколко минути, но е решил, че може да отдели няколко минути за „нищожеството Ортън”. Джерико обяснява, че му е отнело доста време да се съвземе от ритника, който Ортън му нанесе около Survivor Series. По думите на Джерико той дори сега не е на 100 процента и се е появил на Rumble само, за да предотврати евентуална победа на Ранди. Ортън казва на Джерико, че ако иска да пречи на Ортън да получи мач за титлата ще трябва да се постарае повече. Джерико отвръща, че цели точно това. Той обяснява, че е твърде зает с концерти и промоциране на новата си книга, за да се появява в RAW, а и според него нито феновете, нито Ортън заслужават това удоволствие, но пък е говорил с борда на директорите. Вследствие на този разговор е станало ясно едно: ако Ранди Ортън влезе в Elimination Chamber-a тази вечер, то Джерико влиза също, но като съдия на мача. Джерико благодари на Ортън за това, че го е вкарал в мача и му обяснява, че единствената му цел, освен тази да ръководи мача, ще е да попречи на Ортън да стане главен претендент. Да разбие мечтите му една по една, докато накрая не разбие и самия него. Видеото прекъсва, а Ортън буквално полудява и започва да разбива неща около ринга.

* Последното място в Chamber-a ще бъде решено с мач. R-Truth излиза в очакване на противника си, който се оказва Booker T. Букър побеждава, след което се здрависва с Truth и взима микрофон. Той казва, че чувството да е отново в WWE е неописуемо, бля-бля-бля, и иска отново да headline-ва WrestleMania, както направи на WrestleMania 19. За целта той има намерение да спечели EC и да стане главен претендент. Букър си тръгва, но на рампата е нападнат от излизащите трима представители на NEXUS: Punk, Myson Ryan, David Otunga. Те го хвърлят от рампата върху апаратурата край ринга, след което отиват на ринга за мача си.

* 3-on-2 Handicap Match: CM Punk, Myson Ryan, David Otunga vs. John Cena/The Miz – Миз прецаква Сина и го оставя съвсем сам на ринга, където той е премазан от членовете на NEXUS. След като приключват със Сина, Пънк дава знак на отдалечаващият се Миз, че той ще бъде следващия. Тук се появява побеснелият по-рано Ортън, който напада Пънк. Морисън също се включва в мелето, следван от Шеймъс, който пък напада него. ННН идва, за да нападне Шеймъс, но се сблъсква и с The New NEXUS. Букър ти вече се е съвзел от атаката на групата, разбутва лекарите около себе си и се включва в боя. Пълен хаос. След като реферите ги усмиряват, главният мениджър обявява, че следващата седмица целият New Nexus ще се изправи срещу останалите участници в EC мача: Ортън, Морисън, Шеймъс,ННН и Букър Ти.

Elimination Chamber – the card so far:

-WWE Championship: The Miz © vs. John Cena

-Christian vs. Alberto Del Rio

-Elimination Chamber No1 Contender’s Match (Special Guest Referee: Chris Jericho): Sheamus vs. Booker T vs. Triple H vs. Randy Orton vs. John Morrison vs. CM Punk

-Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane

Link to comment

Ако ти букваше WWE щях да го гледам с удоволствие. Харесва ми как се развиват нещата около титлите. Може би тея дни и аз ще престраша да постна фентъзи букинг.

  • Upvote 4

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Биров, горе-долу ми харесва booking-ът ти за WM, с изключение на 2 неща:

- Не ми харесва идеята ти The Miz да избира John Cena за противник за ЕС - та той всячески гледа да го избяга... всъщност, да, хубаво е че New Nexus са ебати страшилището, но The Miz да избере Супермен за свой противник... въпреки всички обстоятелства ми се вижда нереално. От друга страна идеята за техен мач точно на това РРV e добра, заради това ме е яд че наистина не го направиха.

- Другото което не ми харесва е прекалено сложното развитие. Да, може би ако това беше реалност щеше да е с една идея по-ясно, защото когато се описва е много трудно, но от друга страна можеше да заложиш на по-опростеното (въпреки че Road to WM25 ми беше любим точно, защото беше доста объркан и до последно не се знаеше какъв ще е карда за WM). Интересно ми е как ще намериш място на Booker T и John Morrison в карда на WM - т.е. дали ще имат отделни мачове или ще са един срещу друг.

Останалото е окей. За сега SD! не е толкова интересен, но такъв ще стане след ЕС, много ми е интересно как ще направиш враждата между Edge и Christian.

  • Upvote 4
Link to comment

Е, пристраших се и аз да book-на WM27 от моята гледна точка. Ще се старая максимално да се придържам към реализма, с други думи, ще се опитам да направя най-добрия възможен booking за WM27 (за мен, разбира се).

RAW - 7/02/2011

На следващия RAW се акцентира главно върху EC и основния мач на RAW за PPV-то - самият Top Contender Elimination Chamber Match. Шоуто започва с The New Nexus, които излизат на ринга, видимо доволни. Техният лидер СМ Пънк започва да изрежда участниците в мача, в който е и самият той. Пънк казва, че за него ще е удоволствие да срита John Cena и Randy Orton, които ненавижда, както и че Sheamus който "не струва" пред него. Той се радва, че е в един мач и с "каскадьорът" John Morrison, който ще елиминира без проблеми. Накрая обаче споменава R-Truth, като за него казва че е пълен идиот и няма място в такъв мач, като на негово място може да бъде някой като Mason Ryan например, който елиминира Тhe Great Khali на Royal Rumble. На ринга излиза самата "Истина", който обяснява, че заслужава много повече от Пънк да е в такъв мач и т.н. и т.н. Изведнъж се чува дразнещият звук, сигнализиращ появата на GM-а в шоуто. Майкъл Коул цитира, че тази вечер ще има мач между Пънк и Трут, в който загубилият е аут от мача на ЕС. Ако Пънк бие, то заместникът на Трут ще е Mason Ryan.

* Сегмент в който John Morrison се подговя за мача си чрез Parkour умения

Мач между John Morrison и Daniel Bryan. Морисън печели, а след това продължават проблемите на Daniel Bryan с Gail Kim и близначките.

Другата "голяма" вражда се акцентира върху WWE титлата и мачът между The Miz и Jerry Lawyer. Миз излиза и обяснява, че за него не е проблем да побеждава Hall-of-Fame-ъри и за втори път в мач за титлата ще победи Кинг. За да му докаже това, Миз казва че следващата седмица ще има мач с Ricky Steamboat, с който ще направи същото, както с The King на ЕС - ще го размаже. Кинг излиза и казва, че нито Рики, нито той ще имат проблеми с Миз, ако играта е чиста, заради това иска мач с Alex Riley тази вечер, като ако King спечели, то Riley няма да бъде допуснат да бъде до Миз на ЕС. Миз се съгласява и мачът се състои веднага. King печели трудно, след което Miz се качва на ринга и му прави Skull Crushing Finale.

* Интервю със Сина, прекъснато от Шеймъс, последвала конфронтация и "спор" за това кой ще спечели EC Match-а.

По средата на шоуто е мачът между Пънк и Трут. Пънк печели за около 5-6 минути, което означава че вместо R-Truth в МЕ на EC ще видим Mason Ryan. GM-ът се обажда и назначава мач Randy Orton vs Mason Ryan като МЕ за вечерта, като останалите участници в мача ще са Lumberjacks.

След това Michael McGillicutty и David Otunga печелят титлите на двойки след победа над Santino и Kozlov. Победата им е чиста - без ничия помощ.

И идва време за Main Event-ът, който е между Mason Ryan и Randy Orton със Сина, Ортън, Морисън и Шеймъс като "дървари". Мачът завършва без победител, след като по време на мача Ортън изхвърля Ryan от въжетата, той се озовава при СМ Пънк и докато се съветват останалите Lumberjacks ги атакуват. На ринга излизат новите шампиони на двойки - Michael McGillicutty и David Otunga, които помагат на Punk и Ryan. Мелето се пренася на ринга където всички се бият взаимно, когато John Cena и Randy Оrton изчистват ринга, освен Mason Ryan, който ги удря с ритник и двамата. След това СМ Пънк се качва на ринга, а Mason Ryan му вдига победоносно ръката. Така завършва RAW.

За следващата седмица е обявен мач - NEXUS vs Сина, Ортън, Морисън и Шеймъс.

Edited by JingieBY
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...