Jump to content

UFC 124 "St-Pierre vs. Koscheck 2" - 11 декември 2010


Кой ще победи?  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Event: UFC 124: "St. Pierre vs. Koscheck 2"

Date: Saturday, Dec. 11, 2010, at 10 p.m. ET on pay-per-view (PPV)

Location: Bell Centre in Montreal, Quebec, Canada

http://www.youtube.com/watch?v=tUTqsICSVl4

Main event:

170 lbs.: Georges St. Pierre (20-2) © vs. Josh Koscheck (17-4) (UFC WW Title)

Main card (Televised):

170 lbs.: Thiago Alves (22-5) vs. John Howard (14-5)

155 lbs.: Jim Miller (18-2) vs. Charles Oliveira (14-0)

265 lbs.: Sean McCorkle (10-0) vs. Stefan Struve (23-4)

155 lbs.: Joe Stevenson (36-11) vs. Mac Danzig (20-8)

Under card (Live on UFC.com):

155 lbs.: Mark Bocek (8-3) vs. Dustin Hazelett (14-5)

185 lbs.: Joe Doerksen (45-13) vs. Dan Miller (12-4)

Under card (May not be broadcast):

170 lbs.: Ricardo Almeida (12-3) vs. T.J. Grant (16-4)

170 lbs.: Matthew Riddle (5-1) vs. Sean Pierson (10-4)

185 lbs.: Jesse Bongfeldt (21-7) vs. Rafael Natal (12-3)

155 lbs.: Pat Audinwood (9-1) vs. John Makdessi (7-0)

Edited by neshev
Link to comment

Представям си, какво ще е в Bell Centre, когато Josh Koscheck излезе по рампата.

Това ще е най-якото PPV от към атмосфера, а и кардът е наблъскан с интересни имена.

Edited by neshev
Link to comment

Някой може ли да ми даде песента от промото?

Иначе карда е много интересен! Изглежда, че никой не дава шанс на Koscheck!

П.П. Разбрах как се казва песента! За желаещите да я чуят в цялата версия http://www.youtube.com/watch?v=yVA-xTBeHyM

Edited by RVD & 619
  • Upvote 2

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Koscheck е от онези гадни к*пелета(типични heel-ове), които никога човек не трябва да отписва. Да, не успя да влезе под кожата на GSP в сезона на TUF, а и GSP е един от най-добрите бойци на планетата.. но никога не бива да се отписва изпитание като Koscheck. Има все пак минимален шанс да изненада всички и да спечели титлата, но не трябва да играе по свирката на GSP, като се опитва да го "надиграва" във всички аспекти от сблъсъка им (нали все пак затова е техния малък конфликт, кой е по-"мачо" в UFC). Ако просто излезе за да спечели титлата готов на всичко (както излезе срещу Johnson & Daley) ще стане епичен въргал и е напълно възможно да видим нов welterweight champion (както направи Serra преди много време)!

Edited by G
  • Upvote 3
Link to comment

neshev, казвам ти едно "Евала!"! Точно preview-то чаках.

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

GSP ми е един от любимците в ММА-я. Много са ми странни хората, които го критикуват, че не си бил свършвал опонентите преди последния гонг. Уникален боец, най-добрия ГнП-ър в момента. Надявам се още веднъж да помете пода с Кос :D

Иначе кардът не е толкова интересен, но пък дори и само заради този мач си струва.

  • Upvote 2

 

Link to comment
Shawn_Michaels

Кошчек е кораво копеле,а ГСП няма спиране,интересен мач ще стане и честно казано не знам за кой съм :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

GSP vs. Koscheck - Това ще се помни дълго. Още си спомням UFC 83, където в същата зала Georges St. Pierre успя да се реваншира за последната си загуба и спечели отново Welterweight титлата. Тогава имаше атмосфера невиждана и нечувана в никоя американска зала реакция. Сега очаквам още от същото и Bell Centre отново ще се пръска по шевовете. Този път GSP ще има много по-труден съперник. Koscheck може да говори много, но има, с какво да покрие тези думи. Ако има човек, който най-накрая да спре доминацията, това е Kos. Първият им мач показа, че Koscheck може да е конкурентен. За негово съжаление това му стигна само за един рунд. GSP успя да го доминира там, където Koscheck е най-силен - wrestling-a. Точно този мач отвори очите на хората, че щом се отнася до MMA wrestling, GSP е на друго ниво. И двамата са различни бойци от тогава, като това се вижда в по-голяма степен при Koscheck. От one-dimensional wrestler вече е боец, който може да нокаутира противниците. GSP е перфекционист в и извън клетката. Само той и Couture имат "бойният" интелект да съставят перфектните тактики и после да ги осъществят в самият бой. В такъв голям мач е неуважително да се дават прогнози. По думите на GSP, "Една грешка и губиш всичко."

Edited by neshev
  • Upvote 3
Link to comment

Countdown to UFC 124: Georges St. Pierre vs. Josh Koscheck - the rival TUF coaches rematch in a bout that will determine the champ - will Kos pull off the upset of the year?!

"Thiago Alves and John Howard both promise KOs inside the cage - who will keep his promise come December 11th."

Countdown to UFC 124: Stefan Struve vs. Sean McCorkle - two of tallest men in the UFC (one with one of the biggest mouths in the promotion) prepare to collide in Montreal.

Edited by neshev
Link to comment

Голям GSP! Никакви въпросителни не остави! Аз не съм виждал GSP да прави такъв солиден striking, обикновено винаги прави "дисекциите" си на земята, но този път буквално разгроми противника си с jab-ове! Наистина голямо браво на д-р Saint-Pierre. И както каза коментатора - а сега накъде? Аз лично се надявам - Anderson Silva.

  • Upvote 2

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

GSP отново прекърши Koscheck. Всичко се очакваше да се реши от wrestling-a на двамата, но най-важна роля изигра най-подцененият аспект на GSP - striking-a. Работата с Freddie Roach е дала резултат и GSP беше особено ефективен с jab-a. Jab-ът не е използван достатъчно, но е един много добър удар, поради две причини:

1. С малкият диаметър на ръкавиците, jab-ът е много по-точен, от този при бокса. Според статистиката на FightMetric, GSP е нанесъл 50 успешни jab-a, което вероятно е и рекорд в MMA мач.

2. Това не е удар, който лесно е защитава в MMA. В бокса, jab-ът е може би най-простият удар, но в MMA не сме свикнали да гледаме толкова много jab-ове в един мач. Явно и Koscheck нямаше отговор за този удар.

Ако оставим jab-овете на страна, GSP има един доста солиден striking. Наистина няма този "one punch KO power" като Henderson и няма атрактивни kick-ове като Anderson Silva, но GSP може да мери сили в stand up-a, с всеки в тази дивизия. Може да се спекулира, но и Koscheck беше доволен да разменя удари и опита само 4 takedown-а. Може би след третия рунд беше време да опита да пренесе нещата на земята, защото GSP беше в пълен контрол. GSP също промени тактиката си в движение и след като нямаше голям успех с takedown-ите в началото, разчиташе предимно на striking-a.

Сега ще гледаме GSP vs. Shields, което е доста лош match up за Shields. Shields не е особено добър wrestler и GSP ще го доминира в stand up-a. Няма нищо ясно в този спорт, но това не е особено атрактивен match up. Нещата за Koscheck са много сложни. Нещо като Kenny Florian е в момента. Боец в Топ 5, но с две загуби за титлата, а в този спорт надали ще получиш повече шансове. Все още има интересни мачове за него, но ще трябва да се потруди бая за нов шанс.

Другият trash talker, Sean McCorcle, също го отнесе, но пък беше един доста по-оспорван мач, макар и в един рунд. McCorkle започна доста добре с takedown-а и последвалата kimura, но Struve се защитаваше успешно и контролираше нещата от гърба си. Struve му помагат изключително много дългите му крайници и лесно sweep-ва, а McCorcle не изглеждаше стабилен. Този reverse mount sweep беше красота и донесе победата на Struve. Момчето има голям потенциал, на 22 е само и ако качи още 5-10 килограма ще е звяр.

Същото се случи и с Oliveira. Тъкмо си казва човек, че още 1-2 секунди и ще хване Miller в някой submissions и гледаме лудия kneebar. Груба грешка от страна на Oliveira. Лесно измъкване, само трябваше да използва десния си крак и да се оттласне с него, а той се опита да отслаби захвата, като го удряше в ребрата. Miller има шест поредни победи, а е губил само от Maynard в UFC, а другата му загуба е от шампиона, Frankie Edgar. Определено е в микса след тази победа

Другият голям upset беше победата на Danzig. Важна за него победа, а този нокаут дойде от никъде. Красота.

Също победа, от изключителна важност за Alves. Просто трябваше да победи, а и го направи по един страхотен начин. Когато е в добра форма е много опасен, а просто тези low kicks бяха унищожителни. Очаквам да му дадат големи мачове още от сега.

И едно огромно БРАВО за публиката. Уникална атмосфера и тези 23 000+ направиха шоуто незабравимо. Особено в ME, такава атмосфера не съм чувал никога на MMA шоу. С този card се получи едно доста солидно PPV, но това беше нощта на GSP и той за пореден път я направи своя.

Link to comment

След толкова глупости, дето ги изприказва, поне рунд да беше взел Кос :D . Истината е, че GSP за пореден път доказва, че е PFP номер 1 със Силва и Jose Aldo. Когато някой му се опъне в борбата, го закопава със страйкинг, като няко тръгне да го бие в стойка, го смъква на земята. Човек без очевидно слабо място - все ще загуби и той един ден, но засега не се вижда как.

А Кос дори не заслужаваше да е на мястото на претендента. Просто е устат и заради това получи тайтълшот. Кофти страната на това, че ММА е преди всичко бизнес ;) . Опонентът на GSP трябваше да е Джон Фич, ама той за разлика от Кошчек не се пеняви с публиката и на никой не му пука за него. И в момента е пре*бан дори, тъй като му бяха обещали тайтълшот след победата над Алвеш и пак Дайна реши да не му го даде, като се отрече по най-жалкия начин.

Струве с голяма победа, време за един мач срещу Schaub (ако така се пише).

Тиаго Алвеш с очаквана победа, млад е още, може би след време ще го видим шампион.

------

Добро шоу се получи като цяло. :)

  • Upvote 3

 

Link to comment

Fitch много пъти е доказал, че заслужава title shot, но причината да не го получи не е само, че не е trash talker.

1. Fitch вече получи шанс да се бие за титлата. Koscheck също се би с GSP, но това беше в три рунда и то преди три години. UFC търсят винаги "свежи" мачове, което обяснява и title shot-овете на Dan Hardy, а сега и този на Jake Shields.

2. Fitch е скучен боец за масовата публика. Никой не иска да гледа decision-и. Всичките му битки протичат еднотипно. Koscheck, от друга страна, почна да нокаутира хората, което определено се цени много в UFC. "Never let the fights go to the judges' hands." (Dana White)

3. GSP vs. Koscheck на хартия е по-добрият мач от GSP vs. Fitch. Голяма роля в това изигра, че в първия им мач, Koscheck взе един рунд (последния човек, който е взимал рунд на GSP) и това, че Koscheck почна да нокаутира всеки (отново striker-ите се водят най-опасните съперници на GSP, мит роден от мача със Serra).

Вече, ако Fitch победи Penn, няма кой да му открадне title shot-a. Отново, ако Fitch загуби, какво става? Става това, че ще бъде забутан още по-надълбоко и надали ще получи title shot отново. Ако всичко върви по план, това би трябвало да е последният мач на GSP в тази дивизия и той сигурно ще се прехвърли в MW. Anderson Silva също трябва да свърши своята част от плана и да победи Vitor Belfort и Yushin Okami, а и вероятно Chael Sonnen, отново. Ако има мач GSP vs. Silva това ще стане може би в средата на 2012, но дотогава има много време.

  • Upvote 2
Link to comment

Абе, имаш право за тия неща, но въпреки това си оставам на мнението, че липсата на "свежест" идва от това, че Фич е безличен като образ за разлика от Кос. Кошчек е интересен за гледане заради това, което бърбори и заради безспорно по-атрактивния стил, но Фич е в топ 10 pfp и то по-близо до първото място отколкото до 10-тото.

Що се отнася до GSP - Silva аз отдавна съм се отказал от блянове за този мач. Може и да се състои, но то ще е като Колман - Котур или Вандерлей Силва - Чък Лъдел. Тоест далеч след пика им, когато не им остава друго освен да направят "супер мач", за който феновете да се оръсят заради имената им, а не заради друго.

Дайна преди време директно беше казал, че няма да има такъв мач, като беше оправдал решението си, че Джордж бил прекалено дребен, после обаче спря да бъде толкова категоричен, защото знае, че слуховете за подобен мач много придърпват внимание. Повече отколкото може да си позволи да отхвърли. За мен винаги теорията е била по-различна и тя е, че един такъв мач ще е не друго, а заколване на едната златна кокошка, без значетие коя. Просто в момента "непобедимостта" на тези двамата носи много пари и когато тя бъде развенчана ще стане кофти. Нещо като БиДжей когато го изправиха срещу ДжСП - вече никой не гледаше по този начин на него след като Пиер го разнася като куче четири рунда, а накрая БиДжей се отказа по най-срамния начин. От тогава вече спря да се говори за БиДжей като пфп най-добър и прочее и предполагам, че и печалбите покрай името му са намалели. Това е само хипотеза, разбира се, не се наемам да твърдя, че със сигурност е така.

  • Upvote 2

 

Link to comment

In your face беше тоя мейн ивент. След толкова много говорене, се видя просто, че приказките му нямат чак толкова покритие колкото си мислехме. Джи Ес Пи не успя да помете пода с Кос, но много безапелационна победа. От първия рунд мисля, беше ясно, че ако Кос не направи някакво чудо и не свърши с мача преди петия рунд, победата ще е за GSP . Голям боец! Очаквах повече от Кос може би и за това боят не ми хареса чак толкова много. Иначе атмосферата както очаквах си беше уникална, безспорно.

[img]http://img62.imageshack.us/img62/7531/atstrailerwmvv9.gif[/img]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...