Jump to content

Без Оправдания (Последният мач на Кайл Мейнард)

Recommended Posts

"Кайъл Мейнард е най-вдъхновяващата личност която някога съм срещал" (Арнолд Шварценегер)

"Ето го - последния мач. Толква години труд, пот, болки, мечти и надежди...Всичко събрано в един единствен инфарктен, прощален момент. Не мога да повярвам, че скоро всичко ще свърши, че ще трябва да напусна завинаги отбора, който вече е част от моята същност. Но нали точно към това се стремях четири години, за това мечтаех - да бъда сред най-добрите - да заслужа правото поне веднъж да бъда сред елита на щатското първенство. Очаквах точно този съперник. Определено не се понасяме. Вече три пъти сме се сблъсквали в минали турнири и трите пъти мачовете ни бяха варварщина. Само веднъж съм го бил, но честно казано тогава извадих късмет. Не знам защо, но някак си имах чувството че съдбата ще ме сблъска точно с него. Гледахме с тренера мачовете му на видео до припадък. Познавам стила му, движенията му, техниката...не би трябвало да ме изненада. Аз съм си изработил някакво особено шесто чувство: преди мач се вглеждам в очите на съперника и още преди да е почнала схватката вече ми е ясно как ще се развият нещата...не и този път - колкото и да се опитвам да надникна през стъкления, студен поглед към съзнанието му, не успявам да разгадая нито едно негово намерение. Срещата започва и веднага си давам сметка, че този негодник е подготвил идеална стратегия точно срещу мен...Каквото и да стане, ще се боря до край..каквото и да стане няма да търся оправдания."

Цялата статия: Link

Ето една доста добре написана статия от един от най-добрите български спортни журналисти. Kyle Maynard нашумя и в MMA средите, след като направи MMA дебют, който загуби. По това време имаше доста противоречиви мнения за това дали трябваше да му дадат лиценз.

Edited by neshev
  • Upvote 2