Jump to content

UFC 123 :Rampage vs. Machida - 20 Ноември 2010


The Big Boss

Recommended Posts

ufc123-poster_mediumredo_l.jpg

UFC 123 :Rampage vs. Machida

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: November 20, 2010

Venue: Auburn Hills

City: Michigan, USA

Fight Card

Main Card

Light Heavyweight bout: Quinton Jackson vs. Lyoto Machida

Welterweight bout: Matt Hughes vs. B.J. Penn

Middleweight bout: Gerald Harris vs. Maiquel Falcão

Light Heavyweight bout: Phil Davis vs. Tim Boetsch

Lightweight bout: George Sotiropoulos vs. Joe Lauzon

Preliminary Card:

Middleweight bout: Aaron Simpson vs. Mark Muñoz

Welterweight bout: Karo Parisyan vs. Dennis Hallman

Lightweight bout: Darren Elkins vs. Edson Barboza

Lightweight bout: Paul Kelly vs. Gabe Ruediger

Lightweight bout: Tyson Griffin vs. Nik Lentz

Edited by The Big Boss
  • Upvote 3

[img]http://prikachi.com/images/541/2564541G.png[/img]

Link to comment

http://www.youtube.com/watch?v=h3LsxuBufSE

Да и аз се опитах да го кача , но нещо не се появи :)

[img]http://prikachi.com/images/541/2564541G.png[/img]

Link to comment

Това ППВ доста ще поразмести пластовете в средна категория. Мачовете са доста по-важни отколкото изглеждат на пръв поглед ;) . Иначе за МЕ - Лиото едва ли ще има проблем да победи Рампейдж.

Edited by gboy

 

Link to comment

"Иначе за МЕ - Лиото едва ли ще има проблем да победи Рампейдж. "

Защо така?

А за мача Хъджес/ Пенн?

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Изключително важни мачове както за Rampage, така и за B.J. Penn. Именно тези два мача ще решат как ще се развият кариерите им, в тези вече последни за тях години.

Rampage определено все още е един от най-добрите LHW в света, въпреки наплива на нови кадри последните 1-2 години. Напоследък обаче, при него явно липсва концентрацията и отдадеността, нужна за да си шампион. Снимането на A-Team и последвалият скандал с UFC, доведоха до резонната загуба срещу Rashad през май. Не може да се каже, че е бил доминиран, но беше победен от един по-бърз и доста по-добре подготвен боец. В лицето на Machida, го очаква до голяма степен същото. Machida, въпреки че беше нокаутиран по-доста фрапантен начин от Shogun, си остава все още един труден за побеждаване боец и смея да твърдя, че той е от този тип бойц, при които една такава загуба ги променя за добро и този път ще си е взел необходимите поуки. И дори на хартия, Machida е труден противник за Rampage, най-вече с техниката и бързината си, които при Machida са с една идея по-добри от тези на Rashad. Трудно е да се определи кои Rampage ще видим. Този, който нокаутира Liddell и Wanderlei Silva, или обезвереният Rampage, който беше излъган от Forrest Griffin и Rashad Evans. Да се надяваме, че ще е първият за да видим един истински Main Event.

За B.J. Penn винаги съм твърдял, че е най-талантливият боец раждал се някога. И там, където Бог е дал, обикновено си взема другаде. И това другаде при Penn е тоталната липса на дисциплина и в много случаи липсва на мотивация. Леко е странно да кажа за човек, който е печелил титли в две дивизии, че е недоуспял. но при Penn това е факт. И след близо година доминация над всички леки бойци в UFC, дойдоха двете загуби от Frankie Edgar. Първата наистина беше доста спорна, но втората Penn беше контролиран за 5 рунда от човек, който беше видимо по-добре подготвен. И това е разликата между Penn и останалите, които се спрягат за P4P най-добрите. Penn не се развива, а го кара само на таланта си, а хора като GSP, Aldo, Frankie Edgar и Cain Velasquez се подобряват всеки ден. И вината е само в B.J. Penn и начина, по който тренира. Защото е леко странно, човек с неговия талант да тренира едва ли не с брат и сестра си, след като има претенциите да е световен шампион. И това не е от 1-2 години, а това е през цялата му кариера. И въпреки че постигна всичко в този спорт, това е изключително малко, пред това, което може да постигне. Hughes е на другият полюс. Човек без не особено голям талант, но пък с голямо желание за успех, го направи един от най-доминантните шампиони в UFC. И ако можеше да се направи един хибрид, бихме имали най-добрият боец живял някога, сбор на таланта на Penn и отдадеността на Hughes. Трудно е да се каже, какво ще стане. Прекалено много неизвестни има. Всичко ми минава през главата. Това е хубавото на MMA-я. Не знаеш, какво ще стане и ти остава само да гледаш.

Друг мач останал леко в сянка е George Sotiropolous и Louzon. Ако Sotiropolous победи е много, много вероятно да го видим в мач за титлата в Синди следващата година. Другите мачове от Main Card-a също са доста интересни. Gerald Harris и Phil Davis са бъдещето на тази компания, но срещу себе си имат двама доста корави и опитни съперници.

Link to comment

Light Heavyweight bout: Quinton Jackson vs. Lyoto Machida- Гледам UFC от UFC 116 насам, така че се досещате, че тези момчета не съм ги виждал. Все пак съм за Lyoto Machida, просто имам симпатии към него. Плюс това изчетох мнението на neshev и гледах трейлъра на UFC 123 в YOUtube и това ме кара да бъда склонен да мисля, че победител от цялата ситуация ще е Lyoto Machida!

Welterweight bout: Matt Hughes vs. B.J. Penn - Тук ще е доста интересно. Имам чувството, че духа на B.J. Penn си е отишъл. Докато B.J. загуби последните си 2 мача, Matt Hughes спечели своя и това ме кара да мисля, че Hughes ще си тръгне от UFC 123 като победител.

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Очаквам победи за двата си любимеца - Machida и BJ Penn, последния ако не спечели, просто не знам какво ще прави после. 3 поредни загуби не е нещо приятно в кариерата на MMA fighter, особено ако си от ранга на BJ. Ако не се лъжа и последният му мач в Welterweight-a беше загубен. Hughes, както каза neshev, е наистина отдаден човек, но сега се надявам да не му е ден.

От preliminary card-a ще гледам да си дръпна двубоя на арменеца Karo Parisyan, за когото четох, че бил доста стабилен боец, но така и не съм го гледал.

Link to comment

Страхотно UFC. Без съмнение моментът на вечерта беше нокаута на Penn. Тотална доминация. Напомни много на знаменития му мач с Uno, когато Penn го довърши за 11 секунди. Този път му трябваха "цели" 20, но поредният highlight reel нокаут. Харесвам идеята да го изправят срещу Fitch. Точно човек като Fitch ще може да мотивира Penn на 100%. И да си кажа честно, харесвам шансовете му. BJ е по-добър в stand up-a, има един от най-добрите takedown defense в дивизията, а и от гърба си е на световно ниво. Fitch ще е фаворит, но ако има човек, който може да го довърши в 3 рунда това е Baby Jay. Hughes си остава легенда и съм сигурен, че ще го видим отново през 2011. Country boy can survive!

ME, очаквано не беше нещо за поколенията, но имаше и своите добри моменти. Rampage отново показа как се побеждава човек като Lyoto. Три рунда натиск и Rampage този път имаше страхотен gameplan и беше физически в много добра форма. Първите два рунда бяха спечелени от него именно, заради това, че беше по-агресивен. Machida се събуди в третия рунд и напомни за себе си, но и това не беше достатъчно. Тук може да се спори дълго, кой е победител и сегашната съдийска система не може да даде ясен отговор. Ако говорим за това кой спечели по точки, това е Rampage. Ако говорим за това кой спечели битката това е Machida. Rampage направи достатъчно за да го контролира в два рунда, но Machida през третия нанесе повече офанзива, от колкото Rampage за целия двубой. Който и да беше победил, щеше да е приемливо. Не искам да гледам реванш честно казано. Предпочитам Rampage срещу по-агресивен противник, а Lyoto да се бие с някой от новите надежди.

Другата част от шоуто също беше на ниво като изключително важна победа за Sotiropolous, който е само на една победа от title shot. Сега ще се бие срещу Siver в Австралия и победителя би трябвало да е следващия на опашката след като победителят от Henderson/Pettis се бие с победителя от Edgar/Maynard за унифицирането на титлите. Phil Davis също с една доста добра победа. Хора като него и Johnny "Bones" Jones са бъдещето на UFC.

След разочарованието в Германия, UFC отново се върнаха с ударно шоу. Сега, когато и хората от WEC са тук се надявам, че ще гледаме само такива PPV-та.

P.S. Промото на GSP vs. Koscheck II беше лудница. Интервюто със "Скалата" - MARK OUT!.

Edited by neshev
  • Upvote 2
Link to comment

George Sotiropoulos vs. Joe Lauzon - много добър мач, Sotiropoulos показа невероятна класа на земята. Много рядко човек се движи по този начин, както се движи той, когато става въпрос за граплинг. При всички положения ще трябва да подобри уменията си в стойка, но вярвам,че и това ще стане. Много хляб има и в двамата.

Gerald Harris vs. Maiquel Falcão - с противоречиви чувства съм. От една страна видях невероятни умения от страна на Фалкао, от друга - много скуен мач, в който от 15 минута имаше не повече от 3-4 действие и останалато беше подскачане насам натам. Фалкао обаче показа много добри неща - добра техника на земята, много бързи ръце ... Ако беше тръгнал по-агресивно, мисля, че Харис щеше да бъде довършен бързо-бързо. Всеки случай ще е интересно да видим какво ще стане по-нататък.

Matt Hughes vs. B.J. Penn - първо за БиДжей, малко ми се струва изкуствена цялата тази работа около мързела му. Гледал съм доста видеа за това, как едва ли не тренира с приятлечетата от квартала и по цял ден лежи от кълка на кълка ... това не ми се струва сериозно. Колкото ще да е талантллив, няма човек, който да е на такова ниво и да не си скъсва задника от тренировки. Да го видя, няма да го повярвам.

Малко размисъл по въпроса - БиДжей загуби на два пъти от много по-лекия и бърз Франки Едгар. Което за мен не е чак такава изненада. Истината е, е много големи станаха бойците в клетката - и снощи се видя. Харис и Фалкао - ми минали са покрай 85 кила. Кой знае на колко са влезли в клетката. А това да си по-голям не винаги е предимство. БиДжей на пресконференцията каза - разликата между двете категории е - в едната са малко по-силни, но по-бавни, в другата са по-бързи. И в интерес на истината, често пъти е основен фактор бързината. Едгар победи Пен точно с "лекотата" си. От своя страна БиДжей беше истински надъхан тая вечер, но аз се съмнявам, че този нокаут щеше да се получи срещу някой бързак от долната категория. БиДжей срещу Фич ще е интересен мач, за мен Фич е фаворитът.

Относно мейнивента - как ще да го гледам, голяма глупост. Той Рампейдж не можа да повярва, че е спечелил, после Дайна вика "абе спечели си, няма да има реванш" ... Рампейдж, само като видях, че тренира с идеята да си е близко до семейството, ми беше ясно как ще излезе. Агресията и хъса отпреди са се стопили, кой каквото ще да ми казва. Лиото разочарова супер много ... мислех, че ще спечели без особен проблем, но изглеждаше жалък в октагона. През цялото време бягаше насам-натам, мъчеше се да играе за точките уж ... или и аз не знам какво. Май доста се преувеличиха качествата му. Няма мощ в ударите му, няма я агресията в играта му ... въобще не го виждам много бляскао бъдещето пред него. Струва ми се, че просто Еванс сбърка стратегията и затова хапна дървото.

 

Link to comment

Да, добро UFC се получи!

Machida vs Rampage - Dana бе абсолютно прав с изказването си, че Rampage спечели първите два рунда.. и за Мачида съответно отиде 3-тия. Колкото и да е зле по принцип преценката на отсъждащите в MMA този Split Decision бе обективен от където и да погледнем ситуацията. Не знам защо имаше хора които веднага нападнаха решението посредством това, че Machida rock-на Rampage в 3-тия рунд.. "Оу, той го зашемети с 2 удара и коляно и почти не го довърши, какви са тези неща!?". Еми броута съществуват критерии, по които се отсъжда.. и това колко атрактивен spot е имало в боя не означава абсолютно нищо за цялостното решение. Всеки фен по тази логика ще може да определи как е свършил един мач ПРОФЕСИОНАЛНО. И на мен не ми хареса изказването на Jackson след боя, но си личеше че не до толкова подготовката му бе лоша и реална причина да изтърси това, а по скоро имаше прекалено голяма уплаха от стила на Machida като цяло (явно не искаше да последва съдбата на Rashad и да бъде нокаутиран от никъде).. това май оказа влияние и както Rashad overcommit-на в мача си срещу Мачида, така от друга страна Rampage не commit-на достатъчно за да довърши. Комбинациите на Rampage бяха добри (въпреки, че не бяха пълни), успя и да блокира стила на Мачида успешно.. добра работа в клинча и контрола, бе агресивен, но не и достатъчно за да нокаутира "Дракона" (което видяхме, че не е невъзможно след като Shogun го препарира с бързия си десен в реванша им). Machida все още следва философията на каратето, която сочи че "може да бъде унищожен всеки опонент с един прецизен удар.. или едно flurry, в което е влята цялата енергия на боеца", а в MMA това не е от най-добрите gameplan-ове, особено стигне ли се до подобно спорно решение. Грешката на Мачида е, че "orthodox стилът му" вече е прекалено разгадаем защото прави едно и също (бяга, опитва sweep в клинча или коляно в корема при контра, няколко ритника и leg kick-a.. и това flurry в което вкарва цялата си енергия, с което довърши Silva & Rashad). Също така не разпределя равномерно работата си във всички рундове, което особено в UFC е огромна грешка (в някои рундове е прекалено пестелив за да запази енергия, в други я излива цялата и ако не успее да спечели е до там).

BJ Penn vs Matt Hughes - Общо взето невнимание от страна на Hughes, който май очакваше 3-рундов двубой. Хюз искаше да има време в което да пречупи спокойно духа на Penn и да вземе решението.. и ето, че един "fired up" BJ успя да неутрализира gameplan-а на опонента си просто като дойде готов да довърши боя още в самото му начало. Пен след тези две решения в срещите срещу Едгар май не искаше многорундови войни, а и това си е опасно решение точно срещу опонент като Matt. Странно бе само решението на Hughes, след като отнесе няколко солидни удара още в началото да продължи боя на крака и да се опита да outstrike-не BJ (че вкара и kick.. брей :D).. точно той трябваше веднага да премине в wrestling mode и да свали боя на земята докато не се съвземе! BJ vs Fitch ще е на практика BJ срещу GSP с по-лош striking. Fitch е точно човекът който пречупи духа на цялата Welterweight дивизия и това е основния му gameplan. Penn идва ту във форма за "5-рундов" мач (боевете срещу Diego, Kenny Flo, Sherk), където постоянно работеше и не изглеждаше уморен, но идва понякога и в слаба физическа или психическа форма, като тогава с развитието на мача се уморява и не може да смогне на по-силни или по-бързи от него опоненти. Fitch определено е по-силният физически (а може би и психически) в този мач и ще натисне мача, затова Penn трябва да влезе и да го довърши още в първия рунд като използва много по-солидния си striking, което хич хич няма да бъде лесно! Според мен ако се стигне до решение, Пен ще загуби!

George Sotiropoulos vs. Joe Lauzon - Не мисля дори да коментирам тук! Lauzon ми е един от любимците и ТРЯБВАШЕ да спечели този мач. Двамата са почти идентични бойци, с разликата че Sotiropoulos разчита на техниката повече от решителността, а Lauzon определено влиза в клетката с този Do or Die дух, който понякога му изиграва лоша шега. Най-логичното решение за Sotiropoulos според мен ако отстрани Silver е title shot с 7-те си поредни победи.

Link to comment

Rampage vs. Machida - Този МЕ го чаках с нетърпение, но бях силно разочарован след като видях Machida да тича на ринга. Най-интересен ми бе 3-тия рунд. Тогава най-интересното беше ето този момент:

SLOMOMachidastunsRampage.gif

За мен беше истинско чудо, когато видях Machida да се държи на краката си, защото бях прочел в YouTube коментар "Rampage KO him in the 3rd Round....." и спрях до там. Браво на Rampage , би било хубаво да видим реванш, който обаче да бъде по-динамичен и по интересен от този мач.

B.J. Penn vs. Matt Hughes - B.J. с КО в първия рунд? Това наистина си бе шок за мен. Надявах се да видя поне мач дълъг 1 рунд. Просто нямам думи! Браво на B.J., явно се завръща в старата си форма. Гадно ми беше, защото тази вражда не заслужаваше да завърши в първите 20 секунди. Очаквах отново победа за Hughes във 2-рия или 3-тия рунд с КО, но просто тук късмета на Penn успя!

Edited by RVD & 619

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

С късмет несе прави Ко в 20тата секунда .

[img]http://i87.photobucket.com/albums/k126/WrestleMation/cm_punk/finishers/CPF_AlFyiavb_3.gif[/img]

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...