RcadestickR Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) Пиша тази тема, по подобие на други, които съм чел в други форуми, а и защото виждам как някои фенове се съсредоточават прекалено много върху продукта в ринга. За мен кечът не е просто мачове между двама атлети. Има бокс и MMA за тези цели, да не говорим за още колко други атлетични спортове. За мен кечът е цялата история, между двама души, която ескалира и се пренася на ринга. Нали знаете, нещата, които го правят различен вся друга форма на забавление... Доста се дразня на хора, които гледат само заради мачовете и обсъждат тяхното качество, лудите им спотове и т.н. Определят го като истински кеч. Не може да ми го побере мозъка, защото в края на краищата, всички знаем, че е по сценарий и без някаква история и билдване около нея, няма значение колко пъти някой, ще тръшне някой друг по глава, или колко равенства с едночасов лимит ще направят. Без образите, драмата, която се пренася на ринга, мачовете си губят смисъла и затова откровено се смея на хора, които ми казват, че ROH и подобни компании са върха на сладоледа, с хилядолетия напред пред WWE и TNA. Дори и като малък ми правеше впечатление не толкова мачът, а фактът, че самите образи се пренасят и оживяват в него. Знаех, защо Triple H пребиваше Angle. Не беше защото двамата бяха велики кечисти и щяха да донесат върховният real wrestling пред невежата ми физиономия. Angle зарибяваше жената на HHH. Прекалено просто. И досега не очаквам някаква абсолютна класика от всеки мач, нито пък смятам, че турнирът ще е осран при обратният вариант. Колкото и да се убеждавате в противоположното, нищо не може да замени вечната история как доброто побеждава злото, Давид триумфира над Голиат и Роки пребива по-младият и натрениран Крийд. Мога да приема, че на някои хора им харесва pure wrestling, real wrestling, или както там го наричат, но не мога да го разбера, защото това за мен не е кеч. Това са двама потни чичковци, които се бият наужким и няма нищо, което да ме убеди в обратното, в случая. Вашето мнение? Edited November 13, 2010 by Mizernik^^ cskar4eto, dexim, Brock_Lesnar and 11 others 14 Quote Link to comment
ТНЕ DEADMAN Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) Май вече има такава тема... Или беше нещо от сорта на "Защо обичате кеча?". Ако трябва да коментирам темата, въпроса ми се струва малко странен. pro wrestling си е pro wrestling. Как така какво е за мене? Това е симулативен, развлекателен спорт с добре обучени професионалисти, сценариен екип и строго определени правила, тънкости и т.н., чрез които се осъществява. Не може за мене да е едно, за друг- друго. Това е pro wrestling-а. Ако питаш КАКВО ХАРЕСВАМЕ в него и какви типове мачове и турнири обичаме, значи трябва да си редактираш заглавието. Извинявам се ако това се счита за спам, просто мисля, че може да стане добра тема (ако не е правена такава и преди) и затова ми се ще да бъде малко коригирана. Edited November 13, 2010 by ТНЕ DEADMAN Macho Man 1 Quote [img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img] Link to comment
The Pain Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Кеча за мен е забавление.Сядам да гледам WWE за да се разтоваря малко,да се посмея,да видя как се създава и развива някоя хубава история или образ.То си е като сериал.Хубавите мачове определено правят шоуто по-добро,но те са нещо като бонус.Преди година-две гледах ROH редовно,но само с 10 звездни мачове не ставаше.Липсваше ми нещо-история,интересни образи и затова спрях да го гледам.За TNA...не ги харесвам и не ги гледам,защото просто не виждам нищо интересно и забавно там. Brock_Lesnar and Toper 2 Quote Link to comment
Macho Man Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Пиша тази тема, по подобие на други, които съм чел в други форуми, а и защото виждам как някои фенове се съсредоточават прекалено много върху продукта в ринга. За мен кечът не е просто мачове между двама атлети. Има бокс и MMA за тези цели, да не говорим за още колко други атлетични спортове. За мен кечът е цялата история, между двама души, която ескалира и се пренася на ринга. Нали знаете, нещата, които го правят различен вся друга форма на забавление... Доста се дразня на хора, които гледат само заради мачовете и обсъждат тяхното качество, лудите им спотове и т.н. Определят го като истински кеч. Не може да ми го побере мозъка, защото в края на краищата, всички знаем, че е по сценарий и без някаква история и билдване около нея, няма значение колко пъти някой, ще тръшне някой друг по глава, или колко равенства с едночасов лимит ще направят. Без образите, драмата, която се пренася на ринга, мачовете си губят смисъла и затова откровено се смея на хора, които ми казват, че ROH и подобни компании са върха на сладоледа, с хилядолетия напред пред WWE и TNA. Дори и като малък ми правеше впечатление не толкова мачът, а фактът, че самите образи се пренасят и оживяват в него. Знаех, защо Triple H пребиваше Angle. Не беше защото двамата бяха велики кечисти и щяха да донесат върховният real wrestling пред невежата ми физиономия. Angle зарибяваше жената на HHH. Прекалено просто. И досега не очаквам някаква абсолютна класика от всеки мач, нито пък смятам, че турнирът ще е осран при обратният вариант. Колкото и да се убеждавате в противоположното, нищо не може да замени вечната история как доброто побеждава злото, Давид триумфира над Голиат и Роки пребива по-младият и натрениран Крийд. Мога да приема, че на някои хора им харесва pure wrestling, real wrestling, или както там го наричат, но не мога да го разбера, защото това за мен не е кеч. Това са двама потни чичковци, които се бият наужким и няма нищо, което да ме убеди в обратното, в случая. Вашето мнение? Мислех, че заглавието на темата е "Какво е за вас pro wrestling?", а не "Какво е за вас sports entertainment?", защото ти май си писал за второто. На този "спорт" му се вика про рестлинг още от началото на 20ти век откакто са си били баш дебели чичковци дето с часове си правят захвати, махвати и такива реалистични неща, които наистина могат да станат. А понятието Sports Entertainemnt, е официално измислено от WWE началото на 80-те, защото точно тогава идва Hulkamania ерата, където Хоган ги разбива по свой начин като hulk-ва up и "entertain-ва", а не с някакъв велик рестлинг. А до преди това дълги години Бруно Самартино е мачкал всички със своите ПРО РЕСТЛИНГ умения. Не че Sammartino-Zbyszko не е бил дълъг feud с билд, но всеки случай не с такъв, за какъвто ти говориш (еди си кой взел жената на другия или някакви подобни сапунки). Винаги (откакто е по сценарий) про рестлинга си е имал вражди и изправяне на доброто срещу злото, но това не значи, че не можеш да разкажеш история, докато използваш много добра техника. Явно си някакво ROH хейтърче и не гледаш ROH, но за пример Браян Даниелсън и Долф Зиглър на скоро имаха три страхотни мача, в които хем разказаха история и хем имаше страхотен рестлинг като движения, каунтари, near falls, драма и всичко, че и размени от типични за пурото си правиха, дето в WWE не са се виждали ехе от кога. И щом това е един от много малкото мачове в WWE (освен Тейкър-Майкълс) където публиката скандира "This is awesome", а публиката беше 20000 човека някъде, при което се получава много трудно. Не е като да има хиляда човека като в публиката на TNA и ROH дето всякакви чантове се получават. И щом мейнстрийм публика, която не е пълна от някви смаркове тръгне да скандира това значи наистина им харесва. Имаше страхотна реакция през целия мач, реакции при the near falls и всичко, което значи, че много добре са си разказали историята, но викаш за какво ти е рестлинг, като може да имаш "5-звездна класика" между Кейн и Тейкър, които ще ти разкажат историята си, но ще е ужасно скучно, както им бяха трите мача... The1948One, Extreme_Enigma, tanchii and 4 others 7 Quote [img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img] I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling! Link to comment
The1948One Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) Тук всичко си е доста субективно. Кеча е "хетерогенна" смес от няколко фактора и за да се получи стабилна продукция трябва всичко да е на ниво. Смятам си го по следната формула, един добър мач може да бъде считан за много добър ако има добър кеч в него, да седи стабилна история зад него, да има стабилна реакция за него, и точно сбора от тези три неща прави добра продукция. По принцип кеча е шоу, най-великото на планетата за мен, и точно за това storyline-а е изключително важен. И все пак и техническата продукция aka pure wrestling е важна от време на време, примерно за мене да гледам 50 минутен мач между да кажем Misawa и Kobashi, изпълнен с драма, брутални похвати, усилия и всичко, нужно за един мач е много по интересно, от колкото да гледам развръзката на някакъв "ла*нян" WWE storyline, който нито ме вълнува, нито ме грабва като old school фен и го гледам вече на инерция, чакайки го да свърши и да започне по интересното в шоуто. Всичко си е субективно погледнато, фенове всякакви, идеали всякакви. Ти примерно може да имаш едно мнение, аз мога да имам друго, да гледаме различни аспекти, но нито едно от нашите мнения няма значение за бизнеса, защото просто сме си фенове, и точно затова pro wrestling-а все пак изпълнява целта си, привлича интерес, създава спорове и точно за това ние го обичаме, какъвто и да е, дори и в недостатъците му :) Edited November 13, 2010 by radoslav1948 Petioo09, Extreme_Enigma and Macho Man 3 Quote Link to comment
- THE SUPERStar Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Какво е Pro Wrestling-а за мен.... хммм. За мен кеча е забавление, нещо с което се забавлявам като го гледам. Но от друга страна го възприемам като спорт и по точно развлекателен спорт. Също така когато аз си тегля едно PPV или седмично шоу. Аз искам да получа поне един хубав мач, не само сегменти които ще ми харесат защото са смешни и т.н. А искам да видя и хубав мач, все пак кеча не е само сегменти, промота и т.н., той е и мачове. А мачовете са важна част, например не може някой кечист да направи 10 минутно промо, да направят враждата както трябва и накрая мача да е боза от типа на 3 минутен мач без намеса. Ето давам пример с ROH, кечистите им са добри. Мачовете са им добри, промотата са им добри. И точно за това става въпрос, по някога просто писва на човек да гледа как 2 мацки се кикотат и правят неща от 2008 година, писва ти да гледаш как 2-ма Heel и Face правят смешните сегменти. На мен ми писна да гледам в WWE как Lay Cool копират от Beautiful People от 2008 година, писна ми да гледам как Eric и OJ правят смешни сегменти, и само като видя OJ ми се повръща. Точно за това има федераций като ROH. Те предлагат качествени мачове на високо ниво, те предлагат бъдещето на Pro Wrestling-а, те предлагат талантите. Когато човек каже Daniels, Styles и Punk се разбира какви са кечистите в ROH. Последни изречения. За мен Pro Wrestling-а е шоу, в което е важно не само да има лигави сегменти, промота и мачове, а да има много добри мачове. Това е кеча за мен. RKO Time, iMMORTAL! and Macho Man 3 Quote [center][img]http://picbg.net/u/37901/36302/491087.jpg[/img][/center] Link to comment
RcadestickR Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 (edited) Малко не се доразбрахме. Не се опитвам да обидя по никакъв начин puro стилът, или техничните кечисти. Просто без историята и драмата, какъвто и мач да изкараш, той си губи смисъла. Все едно гледаш Silence of the Lambs и в началото Ханибал избягва и филмът свършва. Доста добри сцени, доста добре направени, но какъв е смисълът да стане това?!? Не казвам, че един feud не трябва да има добри мачове, дори се радвам на макс, кат има няколко такива, но не може да ми кажете, че, примерно, ако ги нямаше промотата и историята между Shawn Michaels и Jericho преди 2 години пак щяха да се получи толкова интересно, при наличието на няколко добри мача. Не може да ми кажете и че nWo историята, със всичките и шитави мачове не е нещо интересно, дори по-интересно, от хора, които се бият без абсолютно никаква причина. Сигурно някои помнят няколко "едночасови класики", но мога да ви гарантирам, че всички помнят това: @Macho Man Не ми излизай с номера pro wrestling и sports entertainment. Едно и също нещо са. Това просто са глупостите на Vince McMahon, за да може да си продва продукта по-лесно на PPV компаниите. Pro Wrestling-а си го е имало много преди Hogan и цялата анимационна простотия през 80-те, шоуто е било основна част от кеча още откакто решават да е scripted, че и във всичките територии. Вижте примерно нещо старо на Flair - има и драма, и добър мач, но без първото не ми се вярва, че е щяло да се получи кой знае какво. И Danielson и Ziggler що не си направиха толкова стабилния мач в ROH, при лайняната им продукция и публиката им от серийни изнасилвачи с петна по гащите, а трябваше да ходят при злият Vince McMahon и злият sports entertainment, за да направят класика. Простотии. Липсва нещо в индитата и "чистият" кеч, което явно в WWE го има. Основна идея: Pro Wrestling - история, билдване, образи, драма, мач (евентуално добър). Без един от тези елементи получваме нещо съвсем друго и различно, поне по мое мнение. Edited November 13, 2010 by Mizernik^^ mondeo, PostMortem, Petioo09 and 3 others 6 Quote Link to comment
Recommended Posts