Jump to content

Заключени Хватки


Fegri

Recommended Posts

Здр. Момци.

Абе от няколко седмици насам постоянно си мисля за заключени хватки за предаване и ми доиде един интересен въпрос на ума:

Дали SS(struggle submission) хватки от типа на:

STF- John Cena

Crossface- C. Benoit

Walls of Jericho - Jericho

и Hell's Gate могат да бъдат reverse-нати или разбити по някакъв начин(било то със сила или с техническо умение).

И според мене...

Трябва да има начин, да може да се осъществи , или едното , или другото казвам ви :blink: :blink: :blink: !!!.

Но понеже тук има лица, които имат много дълбоки познания в това отношение(и които много уважавам), искам да питам за тяхното мнение дали това е възможно?

Edited by Fegri

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Човече....

не говоря конкретно за сценарий.

Говоря за възможност като тех. умение или чрез сила дали е възможно..

то ако си говориме за сценарий и аз мога да излеза и да млатя мека китка на 2 метра, 150 кила мъж и да се прави че го разбирам от бой.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

За Hell's Gate може да се revers-не според мен.Просто трябва да си силен,за да успееш да го вдигнеш в позиция за PowerBomb и да го удариш в земята.Ако не се лъжа в UFC така контрират подобна хватка.За другите нямам идея,но си мисля,че това не са хватки,които да са невъзможни за контриране :)

Edited by dbrm

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Брат, много благодаря за Hell's Gate.

Това не го знаех за UFC-то.

Обаче аз питах и за вече НАПЪЛНО ЗАКЛЮЧЕНИ хватки, а не тъкмо да го стисне и оня се врътне и направи друго, а вече заключени стени или STF, дали може човек или със сила или със техника да ги разбие/обърне.

  • Upvote 3

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
Vampire_Girl

Заключени хватки? Казва се ЗАХВАТИ! Имаме си думи за тези неща! :sleep:

Съжалявам за офтопика.....

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

Не виждам само защо някои трябва да се правят на голямата работа ? Форуми и т.н. са места, където не виждам лошо да се попита това, което не знаеш, пък било то и да е глупав въпросът. Човекът пита, никого не обижда. :unsure:

Относно темата - пич, тия хватки никога не съм виждал да се заключват реално, само в кеча. Приличат на някои хватки, които съм виждал, но са изменени с цел да са по-зрелищни. Не знам кое е Hell`s gate, но за другите -

STF много ми мяза на един похват от свободната борба, където връзваш на фльонга :D краката на съперника, ама с ръце. Предполагам, че има и някакъв еквивалент и с крака, но не съм сигурен, трябва някой, който е тренирал борба, да каже. Кръстосаните ръце въобщене знам всъщност какво толкова ти правят, а "Стените" мися, че идеята име да седенш на гърба на съперника, а не както е в изпълнение на Крис Джерико. И по принцип не знам как можеш двата крака да хванеш, ама с един съм го виждал по филмчета да го правят, така че мисля, че реално съществува такава хватка. Никога обаче не съм я виждал в действие. По начинът, по който я прави Джерико, ти казвам, че лесно можеш да се измъкнеш с елементарно приплъзване назад.

Като цяло тези хватки са си абсурдни и няма никакъв смисъл да се чудиш дали може или не може да се измъкнеш от тях. Те са си направени за театралното шоу, за да са зрелишни и интересни.

От истинските хватки за предаване - те, ако са направени както трябва, няма измъкване. Иначе си има разни техники за измъкване, но те са при определени условия.

 

Link to comment
Vampire_Girl

STF много ми мяза на един похват от свободната борба, където връзваш на фльонга :D краката на съперника, ама с ръце. Предполагам, че има и някакъв еквивалент и с крака, но не съм сигурен, трябва някой, който е тренирал борба, да каже.

STF е реален захват, учила съм я преди Джон Сина да започне да я използва и почти не можеш да се измъкнеш.Не знам как й викат в борбата.

Захвата на Алберто също е истиснка и я знам с името armbar, феновете на братята Грейси ще се сетят, те я използваха много в MMA. Това беше първата хватка за предаване, която научих преди десетина години (един от треньорите ми беше Грейси фен )

  • Upvote 2

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

В кеча как му викат на "захвата на Алберто" ? Щото аз колкото мача съм гледал да я използват, все армбар си му викат, Кърт миналата година един мач в Япония загуби по този начин, ма не помня от кой. При заключване като хората няма как да се измъкнеш.

Vampire_Girl ти какво си тренирала, защото това в борбата е много интересен захват, но се пави с ръце(виждал съм го, не съм тренирал борба), просто ми заприлича на STF.

Edited by gboy

 

Link to comment
Vampire_Girl

gboy, Джийт Кун До съм тренирала (изкуството на Брус Лий)

-за STF специално се допитах до един от треньорите да го питам нарича ли се по-особено, но той си му вика просто ключ на крака. Възможно е да го използват в свободната борба и там да се нарича по друг начин, но захватът е един и същ или неговата модификация. Знам доста захвати, които да си имат няколко варианта.

-за armbar-a, хубаво са го оставили така, аз не съм се заслушвала в английската реч, просто като го видя и само Грейси ми идва на ума :blush:

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

На Алберто хватката в кеча се нарича Cross Armbreaker, а оригиналът й е Juji Gatame или още Straight Armbar. Hell's gate от своя страна също е захват от Brazilian Jiu-Jitsu наречен Gogoplata. И двете хватки се изпълняват в кеча без да се прилага максимален натиск, но при състезателни условия(Submission Grappling, BJJ, MMA) и напълно заключено състояние са на практика неразбиваеми без сериозни увреждания на сухожилия и стави.

Link to comment

Е това исках да знам...

Златен си gBoy :beer:

Много се изненадах от това, което казахте за STF ме изненада доста, щото още преди да прочета отговорите тука, останах с впечатлението, че и то може да се reverse-не лесно, но щом казвате че и в борбата има такъв захват, значи нещата си имат своя смисъл.

Мерси все пак на всички за мненията ви по темата и...

Мерси на теб, Vampire_Girl , че ме поправи..

ще знам за напред каква е правилната/подходящата дума...

;)

Edited by Fegri
  • Upvote 3

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...