Jump to content

Заключени Хватки


Fegri

Recommended Posts

Здр. Момци.

Абе от няколко седмици насам постоянно си мисля за заключени хватки за предаване и ми доиде един интересен въпрос на ума:

Дали SS(struggle submission) хватки от типа на:

STF- John Cena

Crossface- C. Benoit

Walls of Jericho - Jericho

и Hell's Gate могат да бъдат reverse-нати или разбити по някакъв начин(било то със сила или с техническо умение).

И според мене...

Трябва да има начин, да може да се осъществи , или едното , или другото казвам ви :blink: :blink: :blink: !!!.

Но понеже тук има лица, които имат много дълбоки познания в това отношение(и които много уважавам), искам да питам за тяхното мнение дали това е възможно?

Edited by Fegri

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Човече....

не говоря конкретно за сценарий.

Говоря за възможност като тех. умение или чрез сила дали е възможно..

то ако си говориме за сценарий и аз мога да излеза и да млатя мека китка на 2 метра, 150 кила мъж и да се прави че го разбирам от бой.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

За Hell's Gate може да се revers-не според мен.Просто трябва да си силен,за да успееш да го вдигнеш в позиция за PowerBomb и да го удариш в земята.Ако не се лъжа в UFC така контрират подобна хватка.За другите нямам идея,но си мисля,че това не са хватки,които да са невъзможни за контриране :)

Edited by dbrm

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Брат, много благодаря за Hell's Gate.

Това не го знаех за UFC-то.

Обаче аз питах и за вече НАПЪЛНО ЗАКЛЮЧЕНИ хватки, а не тъкмо да го стисне и оня се врътне и направи друго, а вече заключени стени или STF, дали може човек или със сила или със техника да ги разбие/обърне.

  • Upvote 3

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
Vampire_Girl

Заключени хватки? Казва се ЗАХВАТИ! Имаме си думи за тези неща! :sleep:

Съжалявам за офтопика.....

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

  • Upvote 10

Гост

Junior потребител

Потребител

Супер потребител

V.I.P

Модератор

Администратор

Директор

Link to comment

Не виждам само защо някои трябва да се правят на голямата работа ? Форуми и т.н. са места, където не виждам лошо да се попита това, което не знаеш, пък било то и да е глупав въпросът. Човекът пита, никого не обижда. :unsure:

Относно темата - пич, тия хватки никога не съм виждал да се заключват реално, само в кеча. Приличат на някои хватки, които съм виждал, но са изменени с цел да са по-зрелищни. Не знам кое е Hell`s gate, но за другите -

STF много ми мяза на един похват от свободната борба, където връзваш на фльонга :D краката на съперника, ама с ръце. Предполагам, че има и някакъв еквивалент и с крака, но не съм сигурен, трябва някой, който е тренирал борба, да каже. Кръстосаните ръце въобщене знам всъщност какво толкова ти правят, а "Стените" мися, че идеята име да седенш на гърба на съперника, а не както е в изпълнение на Крис Джерико. И по принцип не знам как можеш двата крака да хванеш, ама с един съм го виждал по филмчета да го правят, така че мисля, че реално съществува такава хватка. Никога обаче не съм я виждал в действие. По начинът, по който я прави Джерико, ти казвам, че лесно можеш да се измъкнеш с елементарно приплъзване назад.

Като цяло тези хватки са си абсурдни и няма никакъв смисъл да се чудиш дали може или не може да се измъкнеш от тях. Те са си направени за театралното шоу, за да са зрелишни и интересни.

От истинските хватки за предаване - те, ако са направени както трябва, няма измъкване. Иначе си има разни техники за измъкване, но те са при определени условия.

 

Link to comment
Vampire_Girl

STF много ми мяза на един похват от свободната борба, където връзваш на фльонга :D краката на съперника, ама с ръце. Предполагам, че има и някакъв еквивалент и с крака, но не съм сигурен, трябва някой, който е тренирал борба, да каже.

STF е реален захват, учила съм я преди Джон Сина да започне да я използва и почти не можеш да се измъкнеш.Не знам как й викат в борбата.

Захвата на Алберто също е истиснка и я знам с името armbar, феновете на братята Грейси ще се сетят, те я използваха много в MMA. Това беше първата хватка за предаване, която научих преди десетина години (един от треньорите ми беше Грейси фен )

  • Upvote 2

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

В кеча как му викат на "захвата на Алберто" ? Щото аз колкото мача съм гледал да я използват, все армбар си му викат, Кърт миналата година един мач в Япония загуби по този начин, ма не помня от кой. При заключване като хората няма как да се измъкнеш.

Vampire_Girl ти какво си тренирала, защото това в борбата е много интересен захват, но се пави с ръце(виждал съм го, не съм тренирал борба), просто ми заприлича на STF.

Edited by gboy

 

Link to comment
Vampire_Girl

gboy, Джийт Кун До съм тренирала (изкуството на Брус Лий)

-за STF специално се допитах до един от треньорите да го питам нарича ли се по-особено, но той си му вика просто ключ на крака. Възможно е да го използват в свободната борба и там да се нарича по друг начин, но захватът е един и същ или неговата модификация. Знам доста захвати, които да си имат няколко варианта.

-за armbar-a, хубаво са го оставили така, аз не съм се заслушвала в английската реч, просто като го видя и само Грейси ми идва на ума :blush:

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

На Алберто хватката в кеча се нарича Cross Armbreaker, а оригиналът й е Juji Gatame или още Straight Armbar. Hell's gate от своя страна също е захват от Brazilian Jiu-Jitsu наречен Gogoplata. И двете хватки се изпълняват в кеча без да се прилага максимален натиск, но при състезателни условия(Submission Grappling, BJJ, MMA) и напълно заключено състояние са на практика неразбиваеми без сериозни увреждания на сухожилия и стави.

Link to comment

Е това исках да знам...

Златен си gBoy :beer:

Много се изненадах от това, което казахте за STF ме изненада доста, щото още преди да прочета отговорите тука, останах с впечатлението, че и то може да се reverse-не лесно, но щом казвате че и в борбата има такъв захват, значи нещата си имат своя смисъл.

Мерси все пак на всички за мненията ви по темата и...

Мерси на теб, Vampire_Girl , че ме поправи..

ще знам за напред каква е правилната/подходящата дума...

;)

Edited by Fegri
  • Upvote 3

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...