Jump to content

The Ultimate Fighter: Team GSP vs. Team Koscheck


Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=ongbhGGrA0E

Coaches

Team GSP

Georges St-Pierre

Phil Nurse

Firas Zahabi

John Danaher

Shawn Williams

Jean-Charles Skarbowsky

Team Koscheck

Josh Koscheck

Javier Mendez

Bob Cook

Dave Camarillo

Teddy Lucio

Daniel Cormier

...

Fighters

(In order in which they were picked)

Team GSP

Michael Johnson, Jonathan Brookins, Spencer Paige, Alex Caceres (Bruce Leroy), Kyle Watson, Cody McKenzie, Dane Sayers

Team Koscheck

Marc Stevens, Sevak Magakian, Sako Chivitchian, Andy Main, Nam Phan, Aaron Wilkinson, Jeff Lentz

  • Upvote 2
Link to comment

Първият епизод както винаги беше обещаващ. Има няколко момчета, които наистина изглеждат корави копелета, може пък и да стане нещо от тях. :)

 

Link to comment

^ Добър е cast-а тази година, но той винаги е "добър" в самото начало, затова да изчакаме и да видим кой на къде ще тръгне след няколко боя. Иначе какво да кажа, Bruce "Lee"roy ми е един от любимите персонажи въпреки, че го раздава много надуто (донякъде ми напомня на образи като Junie Browning, Jamie Yager и подобни които до никъде не стигнаха). Разчитам все пак да се получи добър сезон и да подпишат интересни и надарени с качества бойци след като всичко приключи. Развълнуван съм и от запалващата се отново вражда между GSP & Kos, определено ще станем свидетели на доста интересен мач след финалите.

Link to comment

TUF се изтърка до краен предел. Може би последният сезон, когато видяхме наистина качествени бойци беше, когато BJ и Jens бяха треньори. След този сезон гледаме хора, които печелят шоуто и след месец-два ги уволняват. През 2010 процедурата е доста лесна. Има толкова много по-малки организации, че няма нужда да си затворен в къща с дузина дебили. В този сезон повечето дори не приличат на бойци, а са просто за да си покажат лицата по телевизията.

Изборът на треньори е горе-долу добър. GSP ще има голямо преимущество, защото има един от най-добрите лагери, а вероятно ще докарва хора като Rashad, Marquardt и останалите от Team Jackson. GSP vs. Koscheck ще е голяма скука, но винаги става така като пуснеш двама wrestler-и един срещу друг. Този път дано GSP успее да довърши мача, защото последните няколко мача не бяха нищо вълнуващо.

  • Upvote 3
Link to comment

GSP ми е кеф да му гледам мачовете без значение дали свършват с решение или не. :D Иначе първия мач не беше лош. Брус Лий :D ме кефи, радвам се, че спечели, макар, че първия рунд по мое мнение го загуби.

Предаването не е лошо, макар че аз го гледам от няолко години, предполагам, че и аз ако му бях гледал всичките сезони и на мен щеше да ми е писнал. За по час на седмица става :)

G, виж си моля те личните съобщения и ми отговори. :)

 

Link to comment

^ Понякога си мисля, че просто ти е дотегнало от всичко и ти се нарежда напук :) Чак пък толкова зле? Rly? :D

Става въпрос, че повечето не приличат на Lightweight-и като физика. Btw. ето малко снимки на GSP от Manilla. Пълнo животно. :)

  • Upvote 2
Link to comment

Вторият сезон беше подобрение, определено. Мачът беше доста оспорван, но за мен Wilkinson спечели и двата рунда. Все пак в третия Johnson показа, че иска победата повече. Най-якото нещо е, че може да чуваш, какво викат двамата треньори по време на мача. Дам, наистина GSP звучи като "French-Canadian Mini Mouse" :D. Появата на Tyson също беше mark out момент. Изглежда, че е в добра форма. Говорът му доста се е влошил. Едно на страна, че е неграмотен негър, но са го били в главата цял живот. Иначе пак разиграват класическото "Доброто срещу Лошото" момче и представят Koscheck като побойник (разбирайте пълен дебил).

Честно казано си е загуба на ценно време TUF. Явно са се концентрирали да развиват само враждата между двамата треньори, но не виждам смисъл да се дава ефирно време на хора, които няма да бъдат фактор в тази дивизия. Хора като Bones Jones, Hathaway, Velasquez и Phil Davis се нуждаят от ефирно време и към тях UFC трябва да се насочи. Искрено се надявам да преместят TUF в WEC. Ще е лудница с леките маниаци. В WEC предлагат най-доброто шоу. Хора като Aldo, Torress, Ben Henderson, Cerrone до преди година не бяха никому известни, но сега имат шанса да покажат, че P4P са едни от най-добрите бойци на планетата.

Edited by neshev
Link to comment

Michael Johnson изглежда много добре засега.. фаворит за приза обаче едва ли, имайки се предвид миналото му наситено със submission загуби (като всеки един good wrestler, но недозакърпен MMA боец). Достави няколко отлични takedown-а и довърши все пак мачът за което hands down с trademark атаката си.. punches from the top position.. TKO victory, която не е и първата му. Ако GSP и екипът му от треньори и специалисти все пак поработят върху него и го научат най-вече да не overcommit-ва може да се превърне в здрава машина и интересен състезател в Lightweight дивизията, където и без това се насъбра конкуренция.. Добър епизод!

Link to comment

1:1 си бяха рундовете според мен, правилно си го дадоха съдиите. Джонсън определено е по-добрия състезател, корав борец. И първия го беше спечелил докато оня не го обърна по гръб и не го смаза от бой. Англичанчето беше надъхан и се показа като здрав тип, но не му достигна умение и сила. Пък и като е толкова добър в стойка що се буташе да сваля на земята съперника си ?

Майк беше приятно да го видя в шоуто. Интересно е засега. Джонсън не знам защо е такъв фаворит, като по гръб е отчайващ.

 

Link to comment
  • 1 month later...

Скоро време не е коментирано, но сезонът за сега е доста приятна изненада. Наистина Koscheck доста добре се рекламира и излиза като 100% анти-герой. Личи си обаче, че самото шоу е доста редактирано, като мелето между него и "the male nurse", където бяха изрязали кадъра, където Tate се подиграваше с английския на някой от бойците на Koscheck и после изрязаха сцената, в която GSP му се извинява. Koscheck в мое лице си спечели нов фен и си личи, че въпреки всичките всичките простотии, му пука за хората му. GSP леко ме разочарова като поведение, но не съм и очаквал нещо по-различно. На моменти дразни с роботското си държание и по принцип нямам проблем с него, но напоследък го пренася на ринга.

Доста съм изненадан и от качеството на самите мачове, което за TUF сезон си е доста високо. Доста от боевете са крайно аматьорски, но си личи, че се бият с голям хъс и за пръв път от много време има усещането, че наистина се бият за голяма цел.

Прогнози е рано да се правят, но си мисля, че Jonathan Brookins ще е един от финалистите, а другият ще се реши между утрешната битка между Caceras/Johnson.

Edited by neshev
  • Upvote 2
Link to comment

Последният епизод беше отново на ниво. Bruce LeRoy последва съдбата на повечето "лоши" момчета през годините и заслужено отпадна. Самият мач не отговаряше на рекламираната омраза между двамата, а видяхме типичният wrestler vs. stiker мач, в който wrestler-а доминира на земята. Bruce LeRoy има доста слаб takedown defense, а и от гърба си не успя да направи нищо запомнящо се. Striking-а му също не е върха на техниката и може да се каже, че Johnson контролираше нещата и там със своята агресия. И двамата има доста, върху какво да работят, но са сравнително млади и UFC ще им даде шанс.

Другият мач също се разви предвидимо. Хората на Koscheck ги предадоха 4-5 пъти с едно и също движение. Човек ще си помисли, че са си взели поуките, но видяхме 3-4 идентични двубоя. Нивото на grapling-a в шоуто е доста слабо, с изключение на двама трима, които наистина знаят, за какво става на въпрос.

Полуфиналите са ясни и аз все още си държа на финал Brookins vs. Johnson, но вероятно ще има изненади.

Edited by neshev
Link to comment

Наистина Koscheck доста добре се рекламира и излиза като 100% анти-герой. Личи си обаче, че самото шоу е доста редактирано, като мелето между него и "the male nurse", където бяха изрязали кадъра, където Tate се подиграваше с английския на някой от бойците на Koscheck и после изрязаха сцената, в която GSP му се извинява. Koscheck в мое лице си спечели нов фен и си личи, че въпреки всичките всичките простотии, му пука за хората му. GSP леко ме разочарова като поведение, но не съм и очаквал нещо по-различно. На моменти дразни с роботското си държание и по принцип нямам проблем с него, но напоследък го пренася на ринга.

"Лошите момчета" винаги са по-интересни за гледане, но не мога да му бъда фен на подобно нещо. Някак си това не е кеч и не мисля, че е хубаво да се дава подобен пример. Ако забелязвате точно големите усти обикновено го докарват до нищото, защото големият боец е тогава, когато е смирен. ;) И GSP точно това показва. Може и да го играе за пред камерата, но това показва. Не дава много ухо на глупостите на Кос, забрани на отбора си да говорят глупости, тренира си и толкова. На ринга много го плюят, че не "завършвал мачовете си", обаче истината е, че не са много бойците, които пет рунда ще доминират Алвеш и Фич. Досега не се сещам друг боец последователно да е бичил като брашнян човал трима от топ 10 П4П бойци, както го направи Джордж - Фич, Алвеш и Пен. И то без да каже лоша дума в ефир. За разлика от Кос, който си се разиграва като лошо момче, но пък последния път, когато се би със Сан Пиер, беше унизен тотално.

Това му е хубавото на ММА -я за момента, че се показва, че не е нужно да се държиш като хулиган за да си корав тип, както беше в бокса. Общо взето малко са великите бойци, които да го раздават "лоши момчета" . Сещам се само за Тито Ортиз, който пък в TUF е видя, че всъщност е много печен човек и нарочно се прави на палячо. Иначе хора като Паяка, GSP, Федята, Ренди Котур, Чък Лъдел и прочее не съм ги чул никогада се правят на мъже, камо ли да разрпавят на някой, че били бойци и щели да го набият. В крайна сметка това го гледат бая лапетии, трябва малко от малко да се има мярка ;)

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...