Jump to content

UFC: 118 "Edgar vs. Penn 2" - 28 август 2010

Кой ще победи?  

15 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Event: UFC 118: "Edgar vs. Penn 2"

Date: Saturday, August 28, 2010, at 10 p.m. ET on pay-per-view (PPV)

"UFC 118: Edgar vs. Penn 2 is an upcoming mixed martial arts event to be held by the Ultimate Fighting Championship on August 28, 2010 at the TD Garden in Boston, Massachusetts, United States. The third UFC Fan Expo is expected to coincide with the event The event will be the first the UFC has held in Massachusetts.

Frank Edgar vs BJ Penn in a rematch for the Lightweight title.

James "Lights out" Toney vs Randy The Natural Couture in a match where it's MMA vs Boxing who will come out on top? "

http://www.youtube.com/watch?v=bsHxOWMtZxY

Main event:

155 lbs.: Frankie Edgar (12-1) © vs. BJ Penn (15-6) (UFC LW Title)

Main card (Televised):

265 lbs.: Randy Couture (18-10) vs. James Toney (0-0)

155 lbs.: Kenny Florian (15-4) vs. Gray Maynard (10-0)

185 lbs.: Demian Maia (12-2) vs. Mario Miranda (12-1)

170 lbs.: Marcus Davis (22-7) vs. Nate Diaz (15-2)

Spike TV Prelims (Televised):

170 lbs.: Nik Lentz (12-3) vs. Andre Winner (20-3)

155 lbs.: Gabe Reudiger (17-5) vs. Joe Lauzon (17-5)

Under card (May not be broadcast):

170 lbs.: Nick Osipczak (5-2) vs. Greg Soto (7-1)

185 lbs.: Dan Miller (11-4) vs. John Salter (5-1)

170 lbs.: Amilcar Alves (11-1) vs. Mike Pierce (10-3)

Edited by neshev
  • Upvote 3
U_think_U_Know_Me

В никакъв случай не може да се каже,че съм ММА специалист.Просто следя от време на време водещите имена,но смятам,че Пен няма да има проблем в реванша (явно според мнозинството тук бъркам :wacko: ).Надявам се и на победа на Котур,но за това не съм голям оптимист вече.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

Ето как се прави добър card. Имаме един “freakshow” fight, но и още четири, които ще си заслужават гледането. Нещата ги виждам така:

Penn

Couture

Maynard

Maia

Diaz

Очаквам поне един upset. Maynard е underdog (2.2), но няма да бъда никак изненадан, ако спечели. Florian поне на хартия е по-добрият боец, но Maynard е най-добрият wrestler в LW дивизията, а Kenny имаше проблеми в миналото именно с такъв тип бойци. Да не говорим, че Maynard няма загуба и в три рунда има много добри шансове. Другата потенциална изненада е победа на Marcus Davis (2.6), но Nate Diaz (по-малкият брат на Nick) няма да е никак лесен за побеждаване.

Лично за мен най-интересният мач ще е между Toney и Couture. Явно и мен ме е хванала “MMA vs. Boxing” аурата, въпреки че съм фен и на двата спорта. Лично аз искам Toney да се справи добре. За победа е трудно да се говори, но поне да издържи един рунд и да накара Couture да се изпоти. Хора като Toney са просто безценни за бизнеса. Много хора казват, че няма място за trash talk и за pro wrestling елементи, но това е животът. Няма как всички бойци да го играят на добри момчета, все пак отиваш да се биеш с някой, а не да играете народна топка. Toney е перфектният heel и особено го играе като типичният чернокож гангстер. Не знам, ако спечели наистина ще хвърли огромна бомба и ако успее да се добере до title shot с Lesnar това ще счупи всички рекорди.

Все пак този мач не е направен с цел Toney да бие. Не напразно пуснаха срещу него един от най-добрите wrestler-и в MMA и по-важното един от най-добрите тактици. Ако има някой, който да свърши работата това е Couture, а и всеки знае, че той е „златното момче“ на UFC. Все пак има интрига, защото всеки мач започва на крака, а Toney не е някой случаен. Тук става въпрос за боксьор на топ ниво. Да, в момента не е в най-добрата си форма, но тези неща не се забравят. И особено с малките ръкавици, с които се бият в UFC, един точен удар може да е достатъчен. Също това, че ще се бие в собствената си дивизия е добре дошло за него. Лошото за него е, че Couture никога няма да тръгне да се боксира с Toney и очаквам в първите 30 секунди да го свали на земята, където няма как за няколко месеца Toney да е научил как да се защитава адекватно. Горе долу очаквам да видим повторение на Lesnar vs. Carwin. Ако Toney не нокаутира Couture в първите 60 секунди е свършено с него. Все пак 6.0 си е добър коефициент, но работите не са в негова полза.

Леко мачът между Toney и Couture замъгли самия Main Event, но това също ще е доста непредвидим мач. С Penn никога не се знае, какво ще стане. Дали ще видим този Penn, който иска да откъсне главата на съперника си, или този, който ще направи лек спаринг за 25 минути. Аз лично се надявам, че ще видим първият, но и Edgar да бъде на нужното ниво за да видим един страхотен мач. Все пак за мен Penn ще победи едно 70% от случаите, но коефициентът за победа на Edgar е добър.

Edited by neshev

Тоя Тоney 2 думи на кръст не може да изговори правилно. Явно твърде много са удряли по главата. Пък и това, че си добър боксьор не те прави добър боец и това е една от причините да очаквам Couture да победи.

А за Penn-Edgar очаквам много интересен реванш. Първият мач много ми хареса и смятам, че победителят беше заслужен. Надявам се отново Edgar да победи.

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Много наблъскана карта , всички мачове в нея са ми интересни.

Couture-Toney заслужаваше направо да е мейн ивент ,особено след чудесата които направи Джеймс Тони по рекламирането на мача и непрекъснатите му хвалби,че всъщност има шанс за победа .Доколкото знам за първи път боксьор от такава класа се пробва в ММА ,световен нампион в няколко категории ,човек победил Holifield ,Iran 'The Blade"Barcley и то типичен нокаутьор .Не случайно прозвището му е "Lights Out" Според мен шансовете му за победа са нищожни -горе долу същите като на Couture ако се качи на боксов ринг сещу него.Ранди е блестящ тактик,и не вярвам да направи идиотска грешка като Тим Силвия срещу Рей Мърсър и да стане прав за размяна .Уменията на Couture в 'dirty boxing' са легендарни,но едва ли ще е толкова тъп да се боксира срещу човек който го превъзхожда в размяната на удари.Не вярвам Тони да може да се защитва от тейкдауни и предполагам,че бързо ще бъде свален по гръб и хванат в ключ или приспан.Много интересен мач който ще даде храна на много спекулации на тема boxing vs mma , аз като човек обичащ и двата спорта се надявам да видим добро зрелище и ми се иска Тони да не се изложи много.И той и Couture са минали 40-те ,но Ранди е в страховита кондиция за тези години и прилича на Бърнард Хопкинс -така че в това отношение има предимство-Тони е далеч от топ формата си Досега единствените боксьори от топ класа за които се сещам да се пробват в други спортове са Али в кеч мача срещу Антонио Иноки в Япония , Франсоа Бота яде стабилен бой в К1 , а Шанън Бригс пък нокаутира за секунди съперника си Tom Erikson.

За Едгар срещу Пен нямам предпочитания -първият им мач на ufc 112 бе доста равностоен и Едгар се движеше доста бързо а отделно Пен претендираше че не е на 100%.Предполагам ,че сега ще е нахъсан на макс да върне титлата си ,а Едгар ще опита тактиката от предишния мач.

Доста интересно шоу за мен -чакам го с нетърпение.

• Upvote 2

The Olimpic Hero

James Toney ме изпълни. Каза, че всички в UFC са клоуни :D , освен това, че не владее jujutsu, нито пък wrestling, но пък може да се бие. :) Ето такива образи им трябват на UFC, за да спечелят един кеч фен като мен. Адски силно ще викам за James Toney, надявам се да нокаутира за 30 секунди Couture и да затвори устите на всички от UFC. Направо ще се разбия от кеф ако стане така. :) Знам, че шансовете за победа са му малки, но пък ако спечели само си представете какъв шум ще се вдигне, какъв огромен draw ще стане James Toney и ви гарантирам, че ако сега Toney бие Couture, то следващият му мач ще е срещу Lesnar. И да, Toney vs Couture трябваше да е мейн ивент, това съм сигурен, че е най-чаканият мач от всички фенове след този невероятен build-up, който ни предложи James Toney.:) Толкова от мен. Go-go-go James Toney!!!

Edited by The Olimpic Hero
  • Upvote 2

Боксьор да каже, че в ММА-я са клоуни ... :lol: Иначе няма какво да се лъжем - така се продава мач. И на мен ми е по-интересно да гледам Котур - Тони, отколкото Пен - Едгар. Аз не съм фен на бокса и досега не знаех изобщо, че Тони съществува. Всеки случай епична битка ще е, защото е ясно, че спорът между ММА и Бокс е от самото начало на ММА-я.

Иначе не знам защо всички отписват така с лека ръка един качествен боксьор. Ако Котур го обърне по гръб ... ама докато го обърне ? Друг е въпросът, че Toney излезе с телосложението на кръчмарски бияч ... в тежка категория при бокса (поне доколокото съм гледал мачове) общо взето доста мудничко се движат, но в ММА-я не е така (поне на това ниво не е така, иначе и тука "тежките мачове" са си пълна скръб по принцип). В това отношение по-скоро ми се струва, че ще има проблем - не виждам как ще се движи на тези си килограми. Той, ако падне по гръб, и сам трудничко ще стане :D

Edgar vs. Penn - Горе-долу се повториха нещата от Abu Dhabi. B.J. нямаше отговор и беше надигран отново. Вероятно е доста отчайващо два пъти да загубиш от един и същи човек, но определено Penn трябва да помисли, какво ще прави от тук насетне. Изглеждаше много мотивиран последните му няколко мача в LW, но за пореден път изглежда, че умът му е не е където трябва. За Edgar само респект. Наистина, както много други го подцених, но стилът му се противопоставя много добре срещу този на B.J. Мисля си, че Maynard отново ще му създаде много проблеми, когато се бият.

Couture vs. Toney - Ground and Pound 101. Нищо изненадващо не стана, но наистина Toney леко ме разочарова. Най-голямата му грешка беше, че се опита да се бие като боксьор. Ясно е, че там му е силата, но трябваше да избере по-добра стойка. С класическата, която се използва за бокс, е много лесно да бъдеш свален, а да не говорим, че е ставаш уязвим от към low kicks. Въпросният takedown, сигурно беше най-лесният, който Couture е правил през живота си. Просто го хвана за глезена и го довлачи долу. И след takedown-а нещата бяха ясни. Randy има един от най-добрите GnP в историята и, ако е над теб е много трудно да направиш нещо. Toney не знаеше никакви защити и беше като кит легнал по гръб. Исках доста Toney да се справи добре, но въобще не си беше направил труда да тренира сериозно. Dana отново надхитри всички и показа кои са клоуните в "Света на бойните спортове".

Florian vs. Maynard - И тук протече напълно очаквано този двубой. Kenny има една слабост и това е takedown защитата, а като го свалят няма особено опасен guard. Дори според мен Maynard се заигра доста в stand up-а, което можеше да му изиграе лоша шега. За пореден път "чистите" wrestler-и доминират. Беше ли красиво и атрактивно? Не, но беше ефективно. Сега ще получи мач за титлата и, както вече казах, това ще бъде много добър мач за него. Вече е бил Edgar, а и не виждам как някой ще спре takedown-а му.

Diaz vs. Davis - Мачът на вечерта поне за мен. Братята Diaz имат уникален striking, който създава проблеми на почти всеки. Отстрани не изглежда технически красиво, но пък е доста ефективен. Определено ранната аркада, която Davis получи го лиши от някакъв шанс, но и Diaz не се отказваше да търси победата. Евала и на двамата, но по-добрият заслужено победи. Nate за мен беше откритието на TUF и продължава да е много труден за побеждаване съперник.

Като цяло ми хареса шоуто, но можеше и повече. Сега следват две шоута, които няма да са много атрактивни, но след това UFC се връщат ударно с Lesnar/Velasquez, Machida/Jackson и GSP/Koscheck

• Upvote 3

Тейкдаунът, който Ренди направи на Джеймс Тони, съм го гледал в едно ДВД на Дан Северн. Когато го видях(в ДВД-то) си казах - "е, това никога не съм го виждал да го правят така", предполах, че е едно от онези базови неща, които можеш да ги направиш на филанкишията, който и понятие си няма, но никокога няма да го видим в бой между двама сериозни бойци. Има купища такива хватки и удари, като се замислиш. Като го видях как се изръси Тони направо ми стана смешно - такъв чист и елементарен тейкдаун - все едно гледах някакви видео уроци - без съпротива, без нищо. Че той дебелия дори не се завъртя, при такъв тейкдаун обикновено поне се завъраш, нищо, че като те натиснат после пак се озоваваш на земята.

Видяхме ги колко струват боксьорите в ММА. Горе долу повторение от UFC 1 - когато Грейси направи за смях един друг клоун. Ако се бяха сбили в кръчмата, може и да си го беше отнесъл Ранди, но в бой на ринг /клетка/ - забрави, боксьорите не струват.

Що се отнася до истинския мач, не фрикшоуто от ко-мейнивента, то аз си имам нов любимец. Франки Едгар е уникален. И не знам защо толкова много хора се изреждат да разправят колко бил дребен - то точно в това му е предимството. В крайна сметка нито бере джанки, нито носи камъни, че да му трябва да е огромен. Не сваля и много килограми доколкото знам, на тези каза Джо Роуган, че си е по принцип. Пет рунда няма умора, пъргав като котка, не можеш да му хванеш ни краката, ни ръцете, лек и бърз ... БиДжей само слещу ДжеСПи съм го виждал толкова безпомощен. Да не говорим, че за първи път някой така се върти в гарда му като пумпал. От днес нататък официално съм Фнаки Едгар ФЕН :)

Абе, каквото и да си говорим, загуби като на Sonnen и сега Toney са си направо унизителни. Не знам дали ги мислят повечето простотии, които бълват, ама да говориш, да плюеш толкова много и да те смачкат така си е смешно. И докато айде Sonnen поне налагаше 4 рунда и 7/8, то Toney нямаше и грам офанзива. Явно, едно си баба знае и едно си баба бае - човекът само бокс явно си е тренирал и другото не го интересува. Не съм гледал преди Toney, даже не съм и чувал за него допреди UFC 118 (не съм боксов фен), но за мен се показа като пълен лаик и аматьор. Срам и резил отвсякъде.

A за другия МЕ се радвам на победата на Edgar, много симпатичен боец.

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Shawn_Michaels

Имах малко повече очаквания от това UFC това Edgar vs Penn,не предложи нищо интересно отново Edgar доминираше и Penn не можа да направи нищо,целия мач тъй да се каже го играха на дистанция,същото може се каже и за Kenny Florian vs Gray Maynard - скучна история.

Така или иначе най-големия мач си беше Randy Couture vs James Toney,макар да не беше main event-a беше най-важния мач и определено бях много надъхан за него,имах някакви предположения,че Тoney може да нокаутира Randy,макар че бях за Couture,тоя манго много отворен го даваше нещо,но някак нещо отвътре ме дърпаше исках да нокаутират Couture щеше да стане голяма лудница и UFC щяха се изложат много грубо,но в крайна сметка не стана така и Couture,така да се каже направо "смаза" Toney в UFC стил като той въобще не можа да се противопостави по никакъв начин,то и след тоя ранен takedown ми стана ясно :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

• 4 weeks later...

Ае интересно ми е как решихте само, че James Toney е в категорията си и второто всички ли връзвате на маркетинга, че е нокалтиор. 72 победи 44 от които с КО си е доста слаба статистика за да говорим за човек с КО power. James Toney е бивше боксово величие, което вече никаде го няма с 30кг над категорията си. За него този мач беше просто някаква отчаяна надежда за последн славен момент. Евала на Ренди отново безгрешен на ниво тактика, а и показа уважение. Много странен Пен в доста слаба форма и като психика и като физика. За мен беше слабо УФЦ, но въпреки смешната загуба смятам, че James Toney заслужава още един шанс да се продава за последно :), а и е взел 500 000 $ за загубата(не знам дали и Леснър зима толкова). Следващия му мач да отнесе по-стабилен бой и да се отказва.