Jump to content

Най-доброто от WWE


UltraMadd

Recommended Posts

Това е една статия, написана от HEIDENREICH, Radox, Brock_Lesnar и мен. Материалът за периода 1990-2006 година беше качен едно време на сайта, материалите за годините 2007 и 2008 бяха пуснати тук преди това от Brock_Lesnar, а този за 2009 е изцяло нов и сега се публикува за първи път. Статията премина през някои редакции и сега е може би в най-добрия си вариант.

P.S.: Очаквайте в скоро време update-и на статиите "Историята на Ultimate X" и "Историята на WrestleMania" :)

Posted Image

Link to comment
Brock_Lesnar

Беше страхотно да прочета някои неща отново :w00t: ! Имам само една забележка/молба - на статията от 2003-та година направих доста подобрения и последният й вид е доста по-добър от първоначалния. Така че, може да добавиш нещата от нея и да оставиш материала за другите два (мисля) мача, за които е писано тук - така или иначе е хвърлен труд за тези срещи. :)

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Уникален труд е положен тук!Благодаря за прекрасната тема,много научих оттук.Информацията за периода 1990-1999 беше безценна,защото този период ми е най-неясен и непознат.Оставих си още да чета,определено е написано по чудесен начин,много подробно и атрактивно!Браво.

Edited by HBK_forever

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment
 • 4 months later...
 • 3 years later...
2011 – През годината е взето решение на седмичните шоута Raw и SmackDown да могат да вземат участие всички кечисти от roster-a на федерацията, което бележи края на brand split-a, девет години след като е създаден през 2002-а. Променя се формата на Raw и става Raw Supershow, чиято цел е именно да покаже, че от този момент нататък на всички събития федерацията ще използва пълния си roster. Също така е обявено, че WWE преустановява използването на цялото име на федерацията "World Wrestling Entertainment" и отсега нататък ще се отнася към себе си единствено като "WWE". Това нещо има за цел да промени посоката, в която се движи компанията и тя да стане корпорация за световно забавление, която да се фокусира повече върху телевизията, предаванията на живо и продуценството на игрални филми, отколкото върху кеча. Въпреки това, официалното име на компанията си остава "World Wrestling Entertainment, Inc.". Годината е белязана от завръщането на една от най-големите звезди в историята на WWE - Dwayne “The Rock” Johnson, който е обявен за guest host на WrestleMania XXVII, пенсионирането на The Rated-R Superstar Edge поради хронична травма, смъртта на една от емблемите на кеча "Macho Man" Randy Savage и дебюта на една от най-големите мексикански звезди – Mistico (Sin Cara).
 
Spoiler

 

Edge vs. Wade Barrett vs. Rey Mysterio vs. Kane vs. Drew McIntyre vs. Big Show – SmackDown! Elimination Chamber Match от Elimination Chamber за World Heavyweight Championship: Единият Elimination Chamber match от едноименното ППВ ни представя много качествен сблъсък за World Heavyweight Championship. Шампионът Edge трябва да защитава златото си срещу Wade Barrett, Rey Mysterio, Kane, Drew McIntyre и Big Show. През изминалия месец шампионът Edge защитава титлата си най-напред срещу Kane в Last Man StandingMatch, а непосредствено след него Dolph Ziggler става претендент за златото. Dolph печели шанс за World Title match в мач срещу Big Show, ‘Dashing’ Cody Rhodes и Drew McIntyre. На Royal Rumble The Rated-R Superstar побеждава Dolph Ziggler и запазва титлата си в динамичен и атрактивен мач, въпреки намесите на мениджърката на Ziggler Vickie Guerrero.

 
На първия SmackDown след Royal Rumble от 4-и февруари са определени участниците в Elimination Chamber-a, където Drew побеждава Kofi Kingston, Mysterio бие Jack Swagger, Kane размазва Chavo Guerrero в неравностоен мач, а Wade Barrett преодолява съпротивата на Big Show, Ezekiel Jackson, Heath Slater и Justin Gabriel, за да стане последния участник в мача за титлата. В главния мач от вечерта Edge е принуден да защитава World Title в Handicap Intergender Tag Team Match заедно с Kelly Kelly срещу отбора на Dolph Ziggler, Layla & Michelle McCool. И така, ако Kelly Kelly бъде туширана от някоя от двете диви, The Rated-R Superstar губи титлата си. В крайна сметка това не се случва и Kelly Kelly прави Spear на Layla и след това записва туша, с който Edge остава шампион.
 
След края на срещата действащия General Manager на SmackDown Vickie Guerrero уволнява Kelly Kelly и обявява, че следващата седмица Edge ще защитава титлата си отново срещу Ziggler, а специален съдия в него ще е именно Vickie Guerrero. В началото на мача за титлата на следващия SmackDown Vickie обявява, че ако Edge използва Spear в мача, ще загуби колана си.
 
В един момент от мача Guerrero е повалена на земята и излиза резервен съдия, който да я замени и в този момент Edge прави Spear на Ziggler и печели срещата, но на следващото шоу точно преди Elimination Chamber титлата му е отнета и за шампион е коронясан Dolph Ziggler. На всичкото отгоре Vickie обявява на Edge, че също като Kelly Kelly е уволнен. За края на шоуто е предвидена коронацията на новия шампион Dolph Ziggler, който трябва след два дни да я защитава в Elimination Chamber match срещу още петима участници. Но изневиделица се завръща GM-ът на SmackDown Teddy Long, който в началото на януари е намерен в безсъзнание зад кулисите. Vickie е шокирана и заявява, че Dolph Ziggler го е нападнал, а Teddy излиза и обявява, че ще има мач за World Championship още тази вечер и съперникът на новия шампион Ziggler ще е Edge, който той е върнал на работа. The Rated-R Superstar печели без проблеми срещата и си връща титлата броени минути след обявяването на новия шампион. След края на мача Teddy Long уволнява Dolph Ziggler, а Edge празнува с титлата си и се връща в елиминационния мач за турнира.
 
Spoiler

 

The Undertaker vs. Triple H – No Holds Barred Match от WrestleMania XXVII: Triple H и The Undertaker са кечисти, които не се нуждаят от представяне. Това са двама от ветераните в този бизнес и са част от WWE още от началото на 90-те години. Постигнали са всичко, което може да искат – и двамата са печелили Royal Rumble, HHH е Световен шампион 13 пъти, Taker – 7, били са отборни шампиони с различни партньори, а може би най-големият успех на Undertaker е неговата серия от поредни победи на WrestleMania – 18 до този момент, след последните два грандиозни успеха срещу Shawn Michaels. Двамата с Triple H са наясно, че не им остава още много време на ринга, а Triple H иска да постигне това, което неговият най-добър приятел HBK не успя да направи – да прекрати Streak-a на Undertaker.

 
В дните след Royal Rumble 2011 на RAW започват да пускат загадъчни клипове за кечист, който очевидно ще се появи в шоуто на 21-ви февруари. С всяка седмица клиповете изглеждат все по-ясни и голяма част от феновете познават, че кечистът, който ще се появи на RAW, е завръщащият се от „гроба” Undertaker, който загуби Buried Alive Match от своя брат Kane няколко месеца по-рано.
 
На шоуто от 21.02 окончателно става ясно, че клиповете са били за завръщащия се Гробар, който излиза на ринга под овациите на публиката, но само секудни по-късно след него на ринга се качва Triple H, който се завръща след десетмесечно отсъствие. Двамата се споглеждат, след което поглеждат към знака на WrestleMania XXVII, което ясно означава, че HHH отправя предизвикателство към Taker. След кратко колебание The Undertaker прави знак, че приема предложението на Triple H и така мачът става факт.
 
На следващия RAW Triple H изнася промо, в което обяснява, че в съблекалнята няма съперници за тях двамата с Undertaker и е постигнал всичко в този бизнес, като единственото истинско предизвикателство за него е да прекрати Streak-a. На SmackDown Taker му отговаря, че 18 души преди него са се проваляли и той щял да стане просто номер 19. На RAW от 7-ми март The Phenom прави промо, в което заявява, че мачът им ще бъде No Holds Barred. В следващите седмици двамата продължават с промотата си и нямат никакви физически конфронтации.
 
На последния RAW преди The Grandest Stage of them all The Undertaker излиза на ринга, последван от HHH. Двамата се гледат няколко секунди, докато не зазвучава музиката на HBK Shawn Michaels, който се качва на ринга под овациите на публиката. HBK представя двамата опоненти. След това пита Triple H какво го кара да си мисли, че може да направи това, което той не успя през последните две години. Triple H му отвръща, че не е мекушав като него и трябва и ще спечели този мач. След това HHH казва, че още откакто е дошъл във федерацията преди 16 години един човек му е направил огромно впечатление със своя професионализъм и издръжливост и е бил пример за подражание за него и този човек е The Undertaker. Triple H му заявява, че The Phenom винаги ще си остане легенда и ще го уважава повече от всеки друг кечист, но след шест дни вече няма да е непобеден на WrestleMania. Защото Triple H ще бъде единственият. Единственият, който е успял да го победи на WrestleMania. Deadman отвръща, че иска HHH да е човекът, който да му покаже, че му е дошло времето да се откаже и да му прекрати серията, защото го уважава много, но това време не е дошло. След кратка конфронтация между Taker и HBK, HHH взима микрофона и нарежда на най-добрия си приятел да каже на Deadman защо Triple H ще го победи на WrestleMania. HBK обаче показва, че не вярва, че това е възможно и просто слиза от ринга, без да обели и дума, а The Undertaker приема с насмешка случващото се и се прибира зад кулисите, оставяйки невярващия Triple H сам на ринга.
 
И така, десет години след първата им битка на WrestleMania 17, мач, който така и не бе споменат по време на build-a за този, The Undertaker и Triple H отново се изправят един срещу друг в мач на честта и себедоказването, в който HHH ще се опита да опровергае най-добрия си приятел Shawn Michaels, както и всички други преди него, които са губили от The Phenom на WrestleMania, като докаже, че The Deadman може да бъде победен на този турнир.
 
Spoiler

 

Alberto Del Rio vs. Christian – Ladder Match от Extreme Rules за World Heavyweight Championship: Мачът за World Championship на Extreme Rules трябва да определи кой измежду Alberto Del Rio и Christian е по-достоен да носи колана на шампион на SmackDown. Това е първото ППВ след WrestleMania 27, на която Edge се бие за последен път и защитава успешно своята World Heavyweight Title в мач срещу победителя от Royal Rumble 2011 - Alberto Del Rio.

 
Малко след самото ППВ става ясно, че The Rated-R Superstar страда от хронична контузия, която всеки момент може да прекрати кариерата му и затова взима решение да се пенсионира, като оставя вакантна титлата на SmackDown, което довежда до промяна в предварително определения мач за нея между Edge и Del Rio. Edge обявява отказването си от кеча на RAW от 11-и април, а четири дни по-късно освобождава колана на SmackDown, което довежда до 20-man battle royal, който да определи опонента на Alberto за мача със стълби на Extreme Rules. Най-добрият приятел на Edge – Christian печели това право, след като по много драматичен начин елиминира Jack Swagger и получава шанс да се изправи в Ladder мача за World Title.
 
На следващата седмица Del Rio прави прощално парти в чест на Edge. Alberto е подготвил и подаръци за бившия World Champion, като първият от тях е часовник, с който да гледа как животът му се изнизва. Следват подаръци като памперси за възрастни и проходилка. Изведнъж зазвучава музиката на Edge и той се появява на рампата за изненада на всички в Лондон. След това Christian напада със стълба бодигарда на Del Rio - Brodus Clay, а след това и самият мексиканец, за да развалят окончателно прощалното парти в чест на Edge. Christian се качва на стълбата и взима Световната титла, която виси над ринга, за да завърши шоуто.
 
В седмицата преди Extreme Rules на SmackDown е обявен отборен мач - Christian и Randy Orton срещу Alberto Del Rio и Brodus Clay. Преди двубоя Christian заявява, че допреди няколко месеца не е бил сигурен дали ще може да се върне на ринга, след травмата, причинена му от Alberto Del Rio. До миналата седмица той никога не е докосвал World Heavyweight Championship, защото смятал, че не е достоен за подобно нещо, но сега е решен на всичко на турнира в неделя да се изкачи по стълбата и да спечели титла. Alberto Del Rio пък заявява, че след като е драфнат в RAW малко по-рано същата седмица, ще отнесе в червеното шоу и World Title. Randy Orton прави RKO на Brodus и взема победата в отборния мач, а Del Rio и Christian се взират във висящата над ринга World Heavyweight Championship.
 
Ще успее ли Christian да спечели за първи път в кариерата си подобна титла или победителят от Royal Rumble 2011 най-накрая ще се окичи със златото в мача със стълби на Extreme Rules?
 
Spoiler

 

Randy Orton vs. Christian – от Over The Limit за World Heavyweight Championship: Пътят на Christian към World Championship е отворен след шокиращото отказване на Edge от професионалния кеч поради травма малко след WrestleMania XXVII. Всички фенове и специалисти по света са неприятно изненадани от тази новина, но Edge няма избор. На PPV-то Extreme Rules Edge по програма трябва да защитава World Title срещу съперника си от WrestleMania Alberto Del Rio в Ladder Match, но на RAW от 11-ти април той обявява, че се отказва от кеча поради контузия в гръбнака и в последствие на SmackDown овакантява титлата си. Тръгва си като шампион, но мач на Extreme Rules все пак трябва да има и затова за по-късно същата вечер е насрочен 20-man Battle Royal, който да определи съперника на мексиканеца за мача със стълби. Битката е спечелена от най-добрия приятел на Edge – Christian, който започва да мечтае за своята първа Световна титла.

 
На Extreme Rules двамата с Del Rio сътворяват страхотен Ladder Match, който е изпълнен с много намеси и драматични моменти. Един от хората на Del Rio – Brodus Clay пречи на Christian да вземе титлата в един момент от мача, а малко след това на рампата се появява с джипка оттеглилия се Edge, който разсейва Alberto и Christian се възползва и бута стълбата му, като той пада върху ring announcer-а си Ricardo Rodriguez и дружката си Brodus Clay, което позволява на Captain Charisma да откачи титлата и да стане World Heavyweight Champion за пръв път в кариерата си. Двамата с Edge празнуват първата титла на Christian след това на ринга със сълзи на очи, напомняйки за други двама най-добри приятели – покойните Chris Benoit & Eddie Guerrero в подобен момент от WrestleMania XX.
 
Приказката за Christian като World Champion продължава само няколко дни, защото още на първия SmackDown след PPV-то той губи златото си от новата звезда в шоуто – Randy Orton, пристигнал в SmackDown след драфта, няколко дни по-рано. Orton е избран от феновете за съперник на новия шампион измежду Mark Henry и Sheamus. Така Captain Charisma губи титлата си едва няколко дни, след като я е спечелил.
 
Но Christian не се предава и още на следващия SmackDown от 13-ти май настоява за rematch за титлата на PPV-то Over The Limit, където уверява феновете, че ще бъде на 100% готов за сблъсъка с Orton и този път ще успее да го бие. По-късно същата вечер шампионът и претендентът печелят отборен мач срещу Sheamus и Mark Henry като след неговия край си стискат ръцете и показват уважение един към друг.
 
На последния SmackDown преди Over The Limit Christian печели мача си срещу Celtic Warrior Sheamus, а след неговия край е нападнат от Mark Henry и ирландеца, а на помощ му се притичва Randy Orton, който размята двамата кечисти, притиснали Chrisitan на ринга. Последният мач за вечерта е Randy Orton vs. Mark Henry, който завършва с победа на The Viper с дисквалификация след намеса на Sheamus. Историята от началото на шоуто се повтаря и отново имаме ситуация двама на един, като жертвата този път е Orton. Christian този път се намесва в полза на шампиона и го спасява от ръцете на двамата кечисти, като накрая двамата с Orton се споглеждат и си стискат ръцете, за да закрият шоуто.
 
Този първи PPV мач между Randy Orton и Christian трябва да даде отговор на въпроса „кой от двамата повече заслужава да е шампион“.
 
Spoiler

 

John Cena vs. CM Punk – от Money In The Bank за WWE Championship: Историята, която довежда до един от най-знаковите мачове в новата ера на кеча започва с промо. На RAW от 27-и юни 2011-а, CM Punk шокира света на кеча, когато закрива шоуто с потресаващо словоизлияние по повод на всички неща, които се случват в WWE. Неговата саркастична реч получава отзвук от феновете на кеча по целия свят. От нищото се ражда нов антигерой.

 
В първата половина от 2011-а CM Punk губи враждата си с Randy Orton, а създадения от него stable New Nexus се оказва провал. Кариерата му в WWE изглежда в застой и тръгват слухове, че се очаква да напусне федерацията след края на договора му през лятото.
 
В същото време, John Cena е отново топ лицето на WWE. Но недоволството от този факт на по-старите фенове продължава да расте с всеки изминал месец. Cena е за осми път WWE Champion, а CM Punk тъкмо е спечелил възможността да се бие за титлата на наближаващото Money in the Bank PPV в родния му град Чикаго.
 
“You Can’t Wrestle” и “Cena Sucks” скандирания се чуват все по-отчетливо в седмиците преди турнира. Дори на специалния епизод на Raw - Raw Roulette от Лас Вегас, изглежда, че R-Truth има по-голяма подкрепа в мача си с маси от съперника му Cena. CM Punk се намесва в двубоя, позволявайки на R-Truth да тръшне Cena през маса и да спечели победата. След срещата, Punk сяда на рампата и изнася паметно промо, определяно от много фенове на кеча като най-доброто в историята. Punk заявява, че ще напусне WWE, когато договорът му изтече, а това трябва да стане в полунощ на 18-и юли, точно след Money in the Bank, заедно с титлата на федерацията, което кара много фенове за спекулират относно бъдещето му в компанията. Punk заявява, че той, а не John Cena е "the best in the world" и определя Cena като „ass-kisser“ и обижда ръководството на WWE. В допълнение на това, той заявява, че след като спечели титлата и напусне федерацията, ще я защитава в други федерации като Ring of Honor и New Japan Pro Wrestling.
 
След тези събития самият Vince McMahon се завръща с гръм и трясък на екран и отстранява за CM Punk за скандалната му реч. Налага се John Cena да излиза и да заплашва, че и той ще си тръгне от WWE, ако Mr. McMahon не се съгласи да върне Punk и да му даде мача за титлата на Money in the Bank. Mr. McMahon заявява на Cena, че ще го уволни, ако не победи Punk на турнира и се съгласява на поставеното условие.
 
На следващия епизод на Raw, McMahon се опитва да накара Punk да подпише нов договор, за да си гарантира, че титлата на WWE ще остане във федерацията, като дори се съгласява на скандалните искания на Punk и му се извинява, преди Cena да прекъсне процедурата. Сегментът в крайна сметка довежда до нападение на Cena над Punk, което кара Punk да се отметне и да скъса уговорения договор.
 
Очакванията за предстоящото Money in the Bank PPV са изключително големи, каквито не са били от години за PPV извън големите четири. На карта е заложена кариерата на Cena срещу възможността CM Punk да спечели най-ценното отличие и да напусне федерацията с него.
 
Още в началото на PPV-то, избухват скандирания в подкрепа на CM Punk из цялата зала. Очакванията към мача са огромни, а крайният изход е неизвестен. А Cena и CM Punk ни представят един от най-великите мачове в историята на WWE. Атмосферата в залата е страхотна, а John Cena и CM Punk правят нещо специално на ринга. Тази истинска класика опровергава по категоричен начин многото критици на Cena относно уменията му на ринга и това, че ограниченията, налагани през последните години на кечистите, им пречат да направят стойностни и запомнящи се мачове. Разказването на историята в хода на мача и неговото развитие са просто перфектни. Срещата получава най-висока оценка от почти всички кеч жирналисти и е наречена „истинска класика“.
 
Макар през следващите месеци федерацията да не развива историята по най-добрия възможен начин, няма съмнение, че през тази лятна нощ в Чикаго WWE създадва най-магическия си момент за 2011-а.
 
Автор: Brock_Lesnar
Edited by Brock_Lesnar

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 3 years later...

2012 – Годината ще бъде запомнена със завръщането на Brock Lesnar, грандиозния сблъсък на Cena и The Rock, както и с дебютите на някои от бъдещите лица на компанията като триото The Shield – Seth Rollins, Dean Ambrose и Roman Reigns, Antonio Cesaro, Ryback и Big E, като част от тях дори взимат участие в един от най-добрите мачове през годината. CM Punk се утвърждава като голямата звезда на федерацията и бележи едно от най-продължителните царувания с WWE Championship. А Daniel Bryan става постепенно любимец на феновете. Годината е изпълнена с вълнуващи вражди и мачове, които ще останат в съзнанието на феновете за дълго.
 

Spoiler


Spoiler

 

The Undertaker vs. Triple H - ‘End of an era’ Hell In A Cell Match от WWE WrestleMania XXVIII: Битката между Undertaker и Triple H в Hell in a Cell мач от WrestleMania 28 е промотирана като „краят на една ера“. Предишната година на WrestleMania XXVII The Undertaker надделява над Triple H чрез предаване в No Holds Barred мач, за да запази победната си серия, като това е вторият им мач на WrestleMania (първият между тях е през далечната 2001-ва година на WrestleMania X-Seven, където отново Undertaker излиза победител).

След края на срещата им през миналата година поради изключително тежката и здрава битка, The Phenom, за първи път през кариерата си, напуска Georgia Dome на носилка, с помощта на медицинските лица. След близо 10-месечно възстановяване, The Undertaker се завръща на изданието на RAW от 30-и януари, 2012 година, предизвиквайки Triple H на мач реванш на WrestleMania XXVIII. The Undertaker, неудовлетворен от създалата се ситуация след края на предишния им мач заявява, че не иска събитията след него да бъдат запомнени за дълго и затова е готов да даде нов шанс на Triple H да влезе в историята. След като HHH отказва да приеме предизвикателството, на следващото издание на RAW неговият близък приятел и член на залата на славата на WWE, Shawn Michaels, се появява на шоуто от 13-и февруари, за да го накара да приеме предложението на The Undertaker за реванш, което се оказва напразно, тъй като Triple H завява, че е готов да остави настрана егото и личните си интереси в името на по-добро бъдеще на WWE, и смята, че победната серия 19-0 на Deadman на WrestleMania е "марка", която носи само позитиви за компанията. По този начин слага край на спекулациите за това, че ще направи нов опит да прекрати серията.

На следващата седмица, The Undertaker показва, че е непреклонен в желанието си за отмъщение срещу Triple H, стигайки толкова далеч, че нарича The Cerebral Assassin „страхливец“. Той пък му отвръща, че знае какво трябва да направи, за да го победи, а именно – да го довърши и за пореден път отказва предложението на Taker и си тръгва. В този момент The Phenom заявява, че Hunter знае, че не може да направи това, което неговият приятел Shawn Michaels не успя, защото HBK винаги е бил по-добър от него. След този язвителен коментар, HHH не издържа и се връща на ринга, за да приеме предизвикателството, като заявява, че ще сложи край на The Phenom в Hell In A Cell мач. В седмиците след това Taker показва своята решителност да продължи серията си и да сложи край на една ера, докато Cerebral Assassin заявява, че знае много добре какво трябва да направи, за да прекрати нечия кариера. На изданието на RAW от 5-и март, Michaels отново се конфронтира с Triple H, като изказва своето мнение за мача между него и Deadman. Според Shawn главната причина за това мачът да стане факт е, че Taker е заявил, че The Heartbreak Kid е по-добър от The Game и той иска да докаже, че това не е вярно. HHH му отвръща, че му е писнало да гледа на Michaels като на загубеняк, който се е провалил в опитите си да покаже, че е по-добър от The Phenom и го прави не само заради себе си, а и заради Michaels. HBK му отвръща, че е бил прав за изхода от мача им миналата година и отново е наясно кой ще спечели и тази година в Hell in a Cell, тъй като е назначен за специален гост съдия в двубоя.

Битката между двамата обещава отново да остави отпечатък в историята и да сложи края на една незабравима ера в света на този развлекателен спорт.

Spoiler

 

The Shield vs. Team Hell No & Ryback – 6-man tag team TLC Match от WWE Tables, Ladders and Chairs: Главната вражда преди PPV-то TLC е между шампиона на WWE CM Punk и Ryback. На турнира Hell in the Cell Ryback е прецакан от рефера Brad Maddox в мача си срещу Punk в клетката, който му нанася удар под пояса и след това с бързо отброяване дава победата на Punk.

На следващото PPV Survivor Series Ryback участва в троен мач, заедно с John Cena за титлата на Punk. CM Punk отново успява да запази пояса си след намеса на дебютиращото трио Dean Ambrose, Seth Rollins и Roman Reigns. Тримата кечисти от NXT правят powerbomb на Ryback през коментаторската маса, когато той е много близо до спечелването на титлата. Тримата продължават и на следващата вечер атаката си над Ryback, когато той отново е тръшнат през маса на изданието на RAW, наричайки stable си The Shield.

През следващите седмици тримата продължават да тормозят голяма част от звездите на WWE с непрестанни атаки и побоища, включително и над действащите WWE Tag Team Champions, Team Hell No – Kane и Daniel Bryan, които в крайна сметка успяват да загърбят различията помежду си и да станат истински отбор. След като за пореден път Ryback не успява да стане WWE Champion на Survivor Series, той получава нов шанс да се бори за титлата в Tables, Ladders, and Chairs мач срещу шампиона CM Punk на едноименното PPV през декември.

Следващата седмица по време на мач между The Shield, Team Hell No и The Miz, Ryback атакува Punk с метален стол и стълба, преди да му направи powerbomb през маса. На следващия ден, Punk претърпява операция поради контузия на коляното и по този начин отпада от сметките за декемврийското шоу. Вместо това, Ryback обединява сили с Team Hell No Kane & Bryan срещу Ambrose, Rollins и Reigns в отборен мач трима на трима със стълби, маси и столове на PPV-то TLC. Този мач, обявен чрез съобщение в медиите от председателя на федерацията Vince McMahon, се различава от останалите TLC мачове, след като крайният победител може да бъде определен единствено с туш или предаване. А първоначалният TLC мач между CM Punk и Ryback е насрочен за RAW през 2013.

И така този отборен мач става част от шоуто в последния момент, но в същото време е първият PPV мач за Dean Ambrose, Seth Rollins и Roman Reigns и макар без предварително да бъде заплануван, се получава един от най-атрактивните сблъсъци през годината, който заслужава напълно мястото си сред най-добрите за 2012 година.

Spoiler

 

John Cena vs. Brock Lesnar - Extreme Rules Match от WWE Extreme Rules: На изданието на RAW от 2-и април, John Cena излиза пред феновете, за да говори за загубата си от The Rock предишната вечер на WrestleMania XXVIII в среща, която е определена за мач „веднъж в живота“ и най-важната битка в кариерата на Cena. Cena поисква от The Rock да излезе на ринга, за да може да му поднесе поздравленията си. Вместо това, Brock Lesnar се появява на рампата с гръм и трясък, правейки първата си поява във федерацията от 2004-а насам. Lesnar подава ръка на Cena за ръкостискане, но вместо това му прави F-5, тръшвайки го на пода. Следващата седмица RAW General Manager John Laurinaitis разкрива, че е подписал Lesnar, за да донесе легитимност на WWE и той да се превърне в новото лице на федерацията. The Cenation Leader не отстъпва и отговаря на предизвикателството на Lesnar със звучен шамар, който довежда до сбиване между двамата на ринга, в което е разбита устата на Cena. Cena дори не подозира, че малко по-късно ще отнесе поредната порция F-5, което доказва, че Lesnar не само възнамерява да се утвърди като най-господстващата WWE суперзвезда, а иска да сее разруха всеки път, когато му се открие такава възможност. Laurinaitis обявява, че Lesnar ще се изправи в Extreme Rules мач срещу Cena на едноименното PPV в края на месеца. По този начин Lesnar ще се качи на WWE ринг за първи път от осем години.

Extreme Rules, едно от най-безмилостните PPV-та на WWE за годината, ще даде възможност на двамата да уредят различията си в брутален мач.

Това ще бъде първи мач за Brock от WrestleMania XX от 14-и март 2004-та насам. Тогава само за две години в WWE, Brock прегазва някои от най-големите имена в бизнеса като валяк и постига внушителен списък от постижения, включително три WWE Titles, победа в Royal Rumble мач, както и престижна победа в турнира King of the Ring, която след това му дава възможност да спечели Undisputed Championship от The Rock на Summerslam през 2002-ра.

Сега, след постигнатия огромен успех в смесените бойни изкуства, по-специално в UFC, Brock е насочил поглед към всички кечисти, с които се е бил преди близо десетилетие. През далечната 2003 Cena е самонадеян, наскоро дебютирал, trash-talking performer, който се опитва да си изгради име в WWE като предизвиква на двубой именно The Next Big Thing. The Doctor of Thuganomics продължава своите нападки по адрес на The Beast, използвайки така характерните за него тогава рап-промота, които влизат под кожата на Brock, което в крайна сметка му спечели мач за WWE Title на Backlash 2003-та. В този мач The Next Big Thing дава урок на Cena и го побеждава, въпреки опитите да му отнеме титлата по нечестен начин.

Въпреки че двамата не са се срещали на ринга оттогава е пределно ясно, че Brock все още иска да причини болка на 10-кратния WWE Champion, дори след всичките тези години. Няма по-подходящо място това да се случи от PPV-то Extreme Rules в Чикаго.

Въпреки че Cena е близо до победата срещу The Rock на WrestleMania, но в крайна сметка не я постигна, сега със сигурност иска да измие срама от загубата в мач, който е твърде вероятно да се превърне в един от най-тежките физически сблъсъци в цялата му кариера. И съдейки по последните непредсказуеми и брутални атаки на Brock, няма никакво съмнение, че той е способен да преобърне представите на феновете за Extreme Rules мач.

Spoiler

 

CM Punk vs. Daniel Bryan от WWE Over The Limit за WWE Championship: Двама от най-качествените кечисти в света за последното десетилетие се изправят един срещу друг в спор за най-голямото отличие в WWE.

Историите на Punk и Bryan са много сходни. Punk и Bryan имат възможността да се изградят като изключителни кечисти през годините, на които феновете да симпатизират. И двамата с години работят по различни федерации из цял свят и в крайна сметка успяват да направят своя пробив в WWE, като и двамата стават любимци на публиката по едно и също време през миналото лято.

След дълъг период на доминация на звезди като John Cena и Randy Orton, WWE най-после дава възможност на нови таланти, които да получат шанс на main-event сцената. Punk и Bryan оправдават очакванията.

Историята между двамата започва в началото на годината, когато на RAW от 30-и януари 2012 Punk се изправя срещу Bryan в Champion vs. Champion мач, когато Daniel е все още World Heavyweight Champion, но вълнуващата им битка е прекъсната от Chris Jericho и завършва с победа на Bryan чрез дисквалификация. В следващите седмици двамата имат серия от мачове на RAW и SmackDown, в които има намеси от бъдещите им съперници на WrestleMania Y2J и Sheamus, като единият им мач от SmackDown от 21-и февруари е рестартиран на няколко пъти и в крайна сметка завършва наравно, след като двамата се тушират един друг на ринга.

Punk успява да стане любимец на феновете с нестандартните си промота, свързани с ужасното ръководене на компанията през последните години и бързо след това изкачва стълбата на успеха и е WWE Champion повече от 170 дни. Докато Bryan печели публиката с уникалния си талант на ринга, като почти всеки негов мач се превръща в наслада за окото. Загубата на Bryan в мача за World Heavyweight Championship на WrestleMania от Sheamus за 18 секунди накара феновете да скандират "Yes! Yes! Yes!" в негова подкрепа, което показва на компанията, че той наистина е харесван от тях. Bryan обаче не се предава толкова лесно. На реванша от Extreme Rules той губи отново от Sheamus в мач 2 от 3 туша, но ирландецът е изцеден до краен предел. Въпреки че не успява да си върне World Heavyweight Title, това не спира Daniel да преследва другата световна титла в WWE – тази на Punk. Това довежда до мача им за WWE Championship на Over the Limit.

Bryan печели правото си на претендент No. 1 още на следващата вечер след Extreme Rules и колкото и невероятно да изглежда, CM Punk и Daniel Bryan ще бъдат в главния мач за WWE Title на PPV. Това допреди няколко години изглежда немислимо, но двамата с много здрава работа успяват да си проправят път до най-високото стъпало в WWE.

Bryan заявява в интервю, че никога не си е представял, че двамата с Punk по едно и също време ще са в сходна позиция във федерацията, тъй като и двамата не изглеждат като типичните WWE Superstars, като единият е много слаб, а другият доста нисък,  и шансовете им да успеят да стигнат до върха са минимални.

Но ето, че те го постигат. Славно, невероятно, най-накрая стигат до върха. Единият от тях вече повече от пет месеца е WWE Champion. Другият е World Heavyweight Champion четири месеца преди да загуби титлата на WrestleMania XXVIII. Двамата са се срещали на ринга и преди, като сега феновете отново очакват страхотни моменти и изпълнения от тях и в този мач, който в последствие ще стане един от най-забележителните през годината и феновете ще го помнят дълго.

Spoiler

 

The Rock vs. John Cena от WWE WrestleMania XXVIII: Това е един от най-мечтаните мачове от всички фенове на кеча. The Rock срещу John Cena е битката на две генерации в модерната история на кеча. Rocky, една от емблемите на Attitude era-та в края на ’90-те и началото на новия век и John Cena, лицето на WWE през последните 7 години, превърнал се в символ на PG ерата, изправени един срещу друг. Този мач може да се мери по грандиозност само със срещата между Hulk Hogan и The Rock от 2002-ра. Това е най-големият мач на WrestleMania за последните 10 години, сблъсък на поколенията и на най-големите фигури от последните две ери в кеча. Мач, изпълнен с много заряд, събуждащ интерес у всеки фен на кеча, който поне малко е запознат с историята на WWE.

Всичко започва на RAW от 14-и февруари 2011-а, когато The Rock се завръща в WWE и е обявен за специален хост на WrestleMania XXVII, като още с първата си поява започва словесно да конфронтира именно John Cena (и неговия опонент на WrestleMania, тогавашния WWE Champion, The Miz) и това продължава в следващите седмици до RAW от 28-и март 2011-а, където Cena прави Attitude Adjustment на The Rock, след като той отблъсква атаките на Miz и Alex Riley. На WrestleMania XXVII The Miz и Cena се бият в main-event-а за титлата и в един момент са извън ринга, като и двамата не успяват да се върнат навреме преди съдията да отброи 10 и срещата завършва с двойно отброяване. Тогава The Rock се намесва и рестартира мача като мач без отброяване и дисквалификация. Малко след това The Rock издебва Cena отзад и му прилага Rock Bottom, за да отмъсти за Attitude Adjustment-а от последния RAW. The Miz се възползва от ситуацията и тушира Cena, за да запази титлата си. На RAW следващата вечер Cena предизвиква The People’s Champion в мач, който Rocky приема и предлага той да се състои на WrestleMania XXVIII.

След като печели титлата от The Miz на Extreme Rules по-късно същата година, Cena прекъсва празненството по случай рождения ден на The Rock по време на епизода на RAW от 2-ри май 2011-а, за да обяви намерението си да защитава WWE Championship срещу The Great One на WrestleMania XXVIII. Намеренията му обаче са осуетени от CM Punk, който го побеждава в мача за титлата на Money In The Bank през юли. На Survivor Series през ноември 2011-а Cena обединява сили с The Rock (който се бие в кеч мач за първи път от близо осем години, като последния му мач е от WrestleMania XX) и двамата побеждават отбора на The Miz и R-Truth. След срещата The Rock дава да се разбере, че съюзът им е само за този отборен мач и прави Rock Bottom на Cena.

В седмиците преди големия мач The Rock и John Cena имат редица словесни конфронтации. На RAW от 20-и февруари 2012 Cena излиза на ринга и обвинява Rocky, че при първата удобна възможност е напуснал бизнеса в посока Hollywood и когато най-после се завръща през миналата година и всички мислят, че това ще е краят на неговото отсъствие, той отново изчезва. Cena заявява, че на 1-и април ще се бие не само за себе си, а и за всички останали от съблекалнята, които цял живот са мечтали да станат WWE Superstars и да останат такива и се заканва, че той ще е победителя от големия сблъсък.

На следващата седмица The Rock е на ринга на RAW и заявява, че се е завърнал в кеча, но няма как да бъде всяка седмица на ринга. Преди години това е била работата му и когато е трябвало, той е бил на линия. The Rock е роден и създаден в WWE. Rock заявява, че винаги ще бъде част от WWE, както и, че WWE винаги ще бъде част от него. The People’s Champion казва, че никой никога не се е бил за него, и ако Cena се бие за останалите от съблекалнята, Rocky ще се бие за всички на трибуните. Малко след това Cena излиза на ринга и казва, че и той е бил част от феновете, които харесват The Rock, докато не е срещнал Dwayne Johnson. А на WrestleMania ще се изправи срещу Dwayne Johnson, а не срещу The Rock. На следващия RAW от 5-и март има няколко видео сегмента с участието на Rocky, в един от които изхвърля merchandise на Cena в океана. John излиза на ринга и се подиграва на The Rock, че най-доброто, което може да предложи в днешно време са презаписани видео сегменти и като стане време за WrestleMania иска да види истинския The Rock, най-голямата звезда в историята на WWE. The Rock излиза на ринга и заявява, че вижда страха в очите на Cena, страх, че всички ще му бъде отнето на The Grandest Stage of Them All. Cena му отвръща, че е луд да си мисли, че се страхува от него. John заявява, че трябва да спечели мача, защото всичко е заложено в него.

На RAW от 12-и март Cena се появява на ринга като The Doctor of Thuganomics и изнася рап-промо, заканвайки се на The Rock, че след 1-и април няма да се снима във филми, а ще има нужда от реконструкция на лицето. The Great One отговаря по-късно същата вечер с Rock Concert. В него The people’s champion осмива по всевъзможен начин Cena и феновете му, което се превръща в най-забавния segment от враждата им.

Последната им среща преди големия мач е на RAW от 26-и март. Двамата се изправят един срещу друг в нов словесен спор и всеки от тях е твърдо решен да спечели предстоящия мач. The Rock заявява, че трябва да спечели мача, защото никой досега не е побеждавал на Hulk Hogan, Steve Austin и John Cena и той ще стане най-великият WWE Superstar на всички времена. Cena му отвръща, че неговата ръка ще бъде вдигната високо над безжизненото тяло на The People’s Champion и водещите заглавия ще бъдат “John Cena срита задника на The Rock на WrestleMania.”

Така двамата се изправят един срещу друг за първи път в историята в един от най-грандиозните мачове през новия век в WWE. Датата е 1-ви април 2012, мястото е родният град на The Rock - Miami, Florida. Двете светила в индустрията се бият в мач на честта на най-голямата сцена - WrestleMania XXVIII.

Автор: Brock_Lesnar

 

 

Edited by Brock_Lesnar

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Много ми харесва как всичко е направено. Самата информация, която е написана е много хубава, а добавката с видеата е много добра идея. :beer:

 • Upvote 2
 • Thanks 1
Link to comment
 • 4 weeks later...

2013 – През тази година дебют правят The Wyatt Family, Curtis Axel и Fandango. През годината ни напускат легендарния мениджър на The Undertaker – Paul Bearer, “Mad Dog” Maurice Vachon и Matt Borne, по-известен като Doink the Clown. На MetLife Stadium за WrestleMania 29 се събират рекордните 80,676 зрители, която отстъпва само на WrestleMania III по посещаемост. От федерацията откриват WWE Performance Center, професионално кеч училище на WWE, както и тренировъчно, спортно и медицинско съоръжение. То се намира в Орландо, Флорида и е открито на 11 юли 2013 г.

 

Spoiler

 

Spoiler

 

The Rock vs. CM Punk - за WWE Championship от Royal Rumble: В главния мач на WrestleMania 28, The Rock побеждава John Cena в мач, промотиран като “Once In A Lifetime” в родния си Miami. Този успех направи The Rock първият човек в историята, побеждавал Hulk Hogan, Stone Cold Steve Austin и John Cena на WrestleMania.

 

По време на речта си на следващата вечер на RAW The Rock заявява, че следващата му цел е да стане отново WWE Champion. След това не става ясно по какъв начин ще я постигне чак до RAW 1000 на 23-и юли 2012, когато прекъсва segment на Daniel Bryan и шампиона CM Punk. По време на segment-а, Rocky заявява, че мачът му за WWE Championship ще бъде на Royal Rumble 2013 и пожелава успех на CM Punk в защитата на титлата срещу John Cena по-късно същата вечер, като всичко завършва с Rock Bottom за Bryan. CM Punk успява да запази пояса си след намеса на The Big Show, който атакува John Cena, предизвиквайки дисквалификация. The Rock излиза и се притича на помощ на Cena и тъкмо се кани да направи People’s Elbow на Big Show, когато CM Punk поваля The People’s Champion на пода. CM Punk след това прави GTS на The Great One и си тръгва с титлата.

 

На следващия епизод на RAW, CM Punk оправдава действията си като заявява, че The Rock е проявил неуважение към него и не му е обърнал никакво внимание, когато се е намесил в segment-а му с Bryan миналата седмица. Punk също така добавя, че The Rock се е опитал да превърне юбилейния RAW 1000 в шоу, което да се върти около него, когато излезе накрая, за да помогне на John Cena. Punk заявява, че светлината на прожекторите трябва да е насочена към него, тъй като той е шампионът на WWE. CM Punk успява да задържи титлата през цялото време и влиза в мача на Royal Rumble като шампион на WWE повече от 430 дни.

 

Въпреки отсъствието на The Rock след RAW 1000, двамата с Punk поддържат враждата си в Twitter в навечерието на мача на Royal Rumble. На изданието на RAW от 7-и януари 2013, Punk запазва своята WWE Championship в TLC мач срещу Ryback след намеса на The Shield. The Rock се завръща минути след това, за да се конфронтира с бъдещия си опонент на Royal Rumble като заявява, че след десет дълги години той отново ще бъде WWE Champion и няма как да бъде спрян. Punk му се заканва, че ще го срита и ще разбере, че той е много по-различен от всички, срещу които се е изправял The great One досега и неслучайно е The Best in the World, а ръцете на The Rock са твърде къси, за да се бие с Господ. На 20-годишнината на RAW от 14-и януари The Rock изнася един от емблематичните си Rock Concert-и, като всичко завършва с много здрав бой между него и шампиона CM Punk около ринга, докато най-накрая официални лица от WWE успяват да ги разделят и да спрат въргала, който си спретват. На следващия RAW The Rock е нападнат от The Shield, докато говори за бъдещия си съперник Punk. Малко след това The Chairman Vince McMahon обявява, че ако The Shield се намесят в мача между The Rock и CM Punk идната неделя, Punk ще бъде лишен от своята титла на WWE.

 

CM Punk прави нещо историческо с този 430-дневен title run, в който побеждава почти всички големи кечисти във федерацията и се доказва като новото лице на WWE. Загуба в този важен мач може да разбие амбициите му на пух и прах, докато при победа, ще се увековечи в историята. И така CM Punk защитава титлата си срещу The Rock на Royal Rumble 2013 в един от най-дългоочакваните от феновете двубои от години насам, който се превръща в класика и става важна част от историята на федерацията, като засенчва дори традиционния 30-Man Royal Rumble мач.

 

Spoiler

 

John Cena vs. CM Punk – от Monday Night RAW на 25-и февруари 2013-а No.1 Contender's Match за WWE Championship на WrestleMania: Епичната вражда между двамата продължава с този мач от RAW на 25-и февруари, който трябва да определи бъдещият съперник на The Rock за WWE Championship на WrestleMania 29.

 

Cena срещу Punk се превръща в една от най-паметните вражди през новия век в WWE. Двамата неколкократно се изправят един срещу друг в кой от кой по-великолепни мачове. The Cenation Leader и The Second City Saint имат страхотна химия помежду си и винаги представят незабравимо шоу за феновете, от което публиката винаги остава очарована. В този пореден сблъсък между двамата трябва да се определи опонента на шампиона The Rock на WrestleMania. И двамата кечисти имат история с The Rock, след като Cena има да си връща на The Great One за загубата от него на миналогодишната WrestleMania в Miami, докато CM Punk губи своята титла именно от The Rock на Royal Rumble през януари и след това не успява да го победи и в реванша на Elimination Chamber. Участие в главния мач на WrestleMania 29 би било сбъдната мечта за The Second City Saint, който въпреки че бе шампион повече от 430 дни, така и не участва в главния мач на миналогодишното издание, тъй като честта остана именно за неговия отколешен съперник Cena и Rocky.

 

През лятото на 2011-а Cena и CM Punk ни представят един от най-великите мачове в историята на WWE. Двамата се бият за WWE Championship на Money In The Bank. Разказването на историята в хода на мача и неговото развитие са просто перфектни. Срещата получава най-висока оценка от почти всички специалисти и е наречена „истинска класика“. Punk печели титлата пред родна публика в Chicago и напуска федерацията с пояса, тъй като договорът му изтича, a Cena е уволнен след издънката си. Това принуждава WWE да направи турнир за коронясване на нов шампион на федерацията – Rey Mysterio печели титлата, но само за да разбере, че Triple H е новият оперативен директор на WWE, който връща Cena обратно във федерацията и му дава шанс да си върне колана още на същия RAW от 25-и юли. В мача за титлата между Rey и Cena накрая надделява Cenation Leader и печели пояса, но само секунди след това се чува музиката на Punk, който излиза на ринга със спечелената от него WWE Championship от Money In The Bank. Така федерацията за пръв път в историята има две еднакви титли и двама шампиона.

 

На SummerSlam 2011 Cena и Punk се бият в мач, който трябва да определи неоспоримия шампион на WWE, като специален съдия в срещата е Triple H. В нов изключителен сблъсък за титлата, в който и двамата дават всичко от себе си и не се предават до последно, CM Punk е човекът, който остава WWE Champion, въпреки че HHH допуска грешка и Cena е туширан, след като кракът му е на въжетата. След края на срещата се намесва Kevin Nash, който напада Punk, а Alberto Del Rio излиза и кешира своя Money In The Bank контракт, за да спечели титлата и да шокира всички в залата и пред екраните.

 

Историята между Cena и Punk продължава на RAW от 22-и август 2011-а, когато двамата се бият в мач, който трябва да определи претендента за WWE Championship на Night of Champions. След разсейване от Kevin Nash, Cena успява да изненада съперника си с AA и да си спечели мач с Del Rio на Night of Champions. На PPV-то Cena печели титлата от Del Rio, а на Hell In A Cell само няколко седмици по-късно в triple threat мач между шампиона Cena, Punk и Del Rio, отново мексиканеца си връща пояса. На Survivor Series CM Punk побеждава Alberto Del Rio в мача за WWE Title, за да започне неговият исторически reign с колана.

 

На RAW 1000 от 23-и юли 2012 CM Punk защитава WWE Championship срещу John Cena и успява да запази пояса си след намеса на The Big Show, който атакува Cena, предизвиквайки дисквалификация.

 

Няколко месеца по-късно през септември 2012-а на шоуто Night Of Champions CM Punk и John Cena отново кръстосват шпаги в битка за WWE Title в родния град на Cena - Boston. В нова невероятна битка между The Second City Saint и Cenation Leader двамата ни представят страхотен кеч, много драма и обрати, като накрая Cena прави German Suplex на Punk от въжетата и след това опит за туш, при който съдията отброява три и изглежда, че имаме нов шампион на WWE. Секунди по-късно реферът прави уточнение, че раменете и на двамата кечисти са били на пода и вследствие на това срещата завършва наравно, а шампион остава CM Punk. По този противоречив начин завършва поредната глава от тяхната велика вражда.

 

През февруари 2013-а двамата отново са съперници, а залогът е мач за титлата на WrestleMania. Финалната глава в тяхната легендарна епопея, макар и на RAW, е от калибъра на главен мач на WrestleMania и не оставя никакво съмнение у хората, че тяхната вражда е едно от най-добрите неща, които са се случвали в кеча през новия век.

 

Spoiler

 

CM Punk vs. Chris Jericho – от Payback: CM Punk се завръща в родния си град Chicago за мач срещу стария си враг Chris Jericho след няколко месеца отсъствие от WWE след тежкия мач срещу Undertaker на WrestleMania 29.

 

Двама от най-добрите кечисти на ринга в момента се срещат за пореден път, за да покажат кой е по-добрият в мач, който не оставя никакво съмнение дали ще успеят да стигнат качеството на поредицата си двубои от миналата година. През 2012 Punk и Jericho се изправят в серия от мачове един срещу друг за WWE Championship. Докато титлата е заложена на карта, целта на всеки от тях е да докаже, че е „the best in the world.“

 

CM Punk защитава WWE Championship срещу Chris Jericho на WrestleMania XXVIII през април 2012-а. От лятото на 2011-а, Punk успява да запази WWE Championship в поредица от мачове, наричайки себе си „най-добрият кечист на света“. На първия RAW за 2012-а от 2-ри януари, след много голям hype с рекламни видеа и послание, че предстои „краят на света, такъв, какъвто го познаваме“, Chris Jericho се завръща в WWE след повече от година отсъствие.

 

На RAW от 13-и февруари 2012-а, Jericho обвинява Punk в плагиатство, както и в това, че е откраднал неговото мото, че е „най-добрият в света“. Малко след това в Elimination Chamber мач за WWE Championship на едноименното PPV, Jericho е нокаутиран след ритник в главата от Punk, който го прави неспособен да продължи и в последствие Punk печели срещата и запазва титлата си. Този инцидент допълнително налива масло в огъня на отношенията между Y2J и The Straight Edge Superstar. На RAW от 20-и февруари, Jericho елиминира последен Big Show, за да спечели battle royal, който определя претендента на Punk за мача за WWE Championship на WrestleMania XXVIII.

 

Punk определя себе си като най-добрият в света и изтъква това, че не пие, не пуши и не взима наркотици. В изданието на RAW на 12-и март 2012-а Y2J разкрива защо Punk се определя като Straight Edge, а именно поради факта, че баща му е алкохолик и един ден и той ще свърши като него. Това разкритие прави враждата им много лична и нападките на Lionheart карат Punk да приеме срещата им много сериозно.

 

На WrestleMania XXVIII Punk доказва твърдението си, че е най-добрият, побеждавайки Jericho след предаване в страхотен и драматичен кеч мач, който се превръща в един от паметните двубои за WWE Championship на The Grandest Stage of them all.

 

Още на следващата вечер на RAW от 2-и април, Punk е нападнат от Chris Jericho след мача си с Mark Henry. Y2J излива бутилка тенесийско уиски Jack Daniel’s над безжизненото му тяло и разбива друга в главата му. По този начин Jericho унижава жестоко “Straight Edge” Punk.

 

Две седмици по-късно на RAW от 16-и април, Jericho обявява, че отново ще има мач с Punk за WWE Championship, този път в Chicago Street Fight на Extreme Rules. След това Y2J показва кадри как Punk влиза в местна кръчма, като обявява, че е тръгнал по пътя на алкохолизма, точно като неговия баща, и го кара да признае, че неговият “straight edge“ начин на живот се е превърнал във фасада. Седмица по-късно CM Punk е подложен на тест за трезвост и точно когато изглежда, че той няма да го премине и ще бъде лишен от титлата си, се оказва, че се е преструвал през цялото време и напада с тежки удари бъдещия си съперник Jericho, който накрая се вижда принуден да избяга зад кулисите.

 

В брутален и изтощителен Chicago Street Fight Punk отново побеждава Chris Jericho пред родна публика в компанията на семейството си, за да запази WWE Title за пореден път.

 

Близо година по-късно, враждата им все още не е приключила и двамата отново са на ринга един срещу друг – този път на RAW от 4-и февруари 2013-а, когато отново Punk печели. През пролетта на същата година Jericho е решен да докаже, че именно той, а не Punk, е най-добрият в света. На изданието на RAW от 27-и май 2013-а, Chris Jericho е водещ на токшоуто си "The Highlight Reel", като негов гост е приятелят на CM Punk - Paul Heyman. Y2J се интересува от отсъствието на Second City Savior след WrestleMania 29, както и от това, кой измежду тях двамата е най-добрият в света. За да се сложи точка на спора веднъж завинаги The King of the World отправя предложение за мач между него и Punk на PPV-то Payback. Heyman приема предизвикателството на Jericho от името на Punk и мачът между двамата за втора поредна година в родния град на The Second City Savior е уреден.

 

Седмица след приемането на предложението, Heyman и Jericho отново са на ринга, като този път е време за подписването на договора за мача на Payback. Punk обаче отново не се появява и остава неясно, дали наистина той ще участва на Payback, както и какво мисли за това, че Heyman го представлява и дали все още има изгарящото желание да бъде най-добрият.

 

В генералната репетиция преди срещата с Punk, Jericho има мач с Curtis Axel на SmackDown от 7-и юни. В хода на двубоя по инициатива на Heyman се пуска музиката на Punk "Cult of Personality", което разсейва Y2J и дава възможност на Axel да открадне победата, като така дава преднина на лагера на Heyman в дните преди Payback. След срещата Y2J все пак прави Codebreaker на Axel.

 

Punk и Jericho се срещат за пореден път на ринга на WWE, за да дадат отговор на въпроса „Кой е най-добрият в света?“.

 

Spoiler

 

CM Punk vs. Brock Lesnar – No DQ Match от SummerSlam: През юни CM Punk се завръща след няколкомесечно отсъствие за мач срещу Chris Jericho на Payback в родния си Chicago и въпреки промяната в отношението му към феновете, той все още е рамо до рамо с отмъстителния си адвокат Paul Heyman. Това не продължава дълго, след като Punk му заявява още на следващата вечер на RAW, че не иска повече Heyman да бъде край ринга по време на мачовете му, но въпреки това той ще си остане "Paul Heyman Guy". Това, разбира се, не се харесва на Heyman, който още същата вечер нарежда на Brock Lesnar да се разправи с Punk. На следващия RAW Punk предизвиква World Heavyweight Champion Alberto Del Rio в мач, който печели с отброяване, но Brock Lesnar се появява изневиделица и го атакува отново.

 

През следващите седмици, напрежението между Punk и Heyman расте, като Punk е лишен от възможността да спечели Money in the Bank Ladder Match на едноименното PPV. Paul Heyman се появява край ринга, уж за подкрепа на Punk, но точно когато той е напът да се изкачи по стълбата и да вземе куфарчето, Heyman го удря няколко пъти със стълба, докато Punk не се строполява на ринга и в последствие губи мача от Randy Orton.

 

Още на следващата вечер на RAW от 15-и юли CM Punk излиза на ринга и привиква Heyman и Brock Lesnar. Paul излиза на рампата и заявява, че на ринга няма никой, тъй като за него Punk не съществува. Heyman припомня на The Second City Saint, че го е напътствал през цялата кариера в WWE и той е успял да стане най-дълго царувалия шампион на WWE през последните 25 години, но сега, без Heyman, Punk вече не е “The best in the world”. Paul му заявява, че го е лишил от куфарчето поради простата причина, че той не може да победи Brock Lesnar. Punk му отвръща, че му е имал доверие и не е мислел, че може да го предаде по такъв начин, но сега ще му го върне и ще тръгне след всички близки на Heyman и няма да има кой да го спре. Малко след това на рампата излиза Brock Lesnar и двамата с Punk започват да се бият около ринга, като накрая The Beast нанася съкрушителен F5 на CM Punk, след който той не може да се изправи.

 

На RAW от 22-и юли Punk излиза и заявява, че отново е на крака и е готов за битка. Lesnar може да го бие колкото иска, но той няма да се даде лесно, защото за разлика от голяма част от съблекалнята, той не се страхува от Brock. Punk заявява, че иска мач на SummerSlam срещу Lesnar, иска мач The Best vs The Beast. Heyman се включва на живо via satellite, за да приеме предложението за мач между двамата на SummerSlam, но поправя The Second City Savior, като му казва, че мачът не е The Best vs The Beast, защото The Best е именно The Beast.

 

На RAW от 5-и август Punk има мач с Curtis Axel. Heyman се появява край ринга по време на срещата, което кара CM Punk да тръгне след него и да забрави за опонента си Axel. Няколко минути по-късно срещата приключва с DQ, след като Punk напада Heyman и го качва на ринга, но секунди по-късно се чува музиката на Brock Lesnar, което разсейва Punk и дава възможност на Axel да се намеси и въпреки това получава GTS от The Best In The World. Punk взима метален стол, с който опитва да се защити, но Brock все пак успява да му го отнеме и да му направи F5, а в последствие да го пребие със стола и да го остави кървящ на пода. Това кара Heyman да хвърли ръкавицата на Punk за 1-on-1 мач на следващия RAW, броени дни преди Summerslam.

 

В promo от SmackDown от 9-и август, Lesnar се подиграва на своя опонент, като заявява, че го възприема като палячо и няма как да се плаши от човек, който е направил няколко MMA тренировки в кварталния фитнес.

 

Мачът между Heyman и Punk от RAW се оказва капан и Heyman иска от Punk да излезе на ринга, докато там е и Brock Lesnar, за да започне срещата. Punk се появява изневиделица на ринга и разбива една от операторските камери в главата на Lesnar. След това му нанася още няколко удара с нея, както и с метален стол край ринга, докато Heyman остава сам. След това започва да преследва адвоката около ринга, докато не се намесва Curtis Axel, за да го спаси. В крайна сметка Axel отнася GTS на рампата, а Punk взима предимство броени дни преди битката му с Lesnar на SummerSlam.

 

Spoiler

 

John Cena vs. Daniel Bryan – за WWE Championship от SummerSlam: В main-event-а на SummerSlam WWE Universe става свидетел на мач, за който феновете винаги са мечтали, но не са и предполагали, че ще видят: един от най-титулуваните шампиони в историята срещу вечния аутсайдер, който никога не е очаквал, че ще стигне до такова ниво. Кариерите на John Cena и Daniel Bryan на пръв поглед се развиват по толкова различен начин, че изглеждат сякаш двамата са от различни планети, но по ирония на съдбата те са съперници вече повече от 10 години.

 

John Cena и Daniel Bryan се срещат на ринга за пръв път преди повече от 10 години като едни от младите надежди в индустрията на едно от изданията на WWE Velocity. Въпреки че Cena вече е дебютирал в основния roster, Daniel Bryan е един от многото, които опитват да пробият в бизнеса и техният здрав мач показва, че двамата имат потенциал да се развият един ден като кечисти от световна класа. Cena печели срещата, като показва, че може да се очакват големи постижения от него.

 

Близо десетилетие по-късно Bryan вече е част от WWE NXT и през 2010 на “Viewer’s Choice” RAW от 7-и юни, младите надежди от NXT се намесват в мача на Cena и CM Punk, като след това унищожават ринга и нападат дори коментаторите в един от най-паметните дебюти в историята на WWE. Bryan изиграва основна роля в segment-a, като крещи и плюе в лицето на The Champ, преди да изпълни заканата си отпреди дебюта и да изрита Cena в главата. Във всяка обикновена история това би бил края, но тази съвсем не е такава и срещите на Bryan и Cena са далеч от края си. Малко по-късно Bryan е отстранен от WWE заради действията си, само за да се завърне на SummerSlam 2010 няколко седмици по-късно вече като част от Team WWE, който надделява в отборен мач над Team Nexus, предвождан от Wade Barrett и другите кечисти от NXT.

 

Две години по-късно двамата пак се срещат няколко месеца след WrestleMania XXVIII. Първият им официален мач в основния roster се състои на RAW от 6-и август 2012, като двамата ни представят най-доброто от себе си, но резултатът от първата им среща на Velocity остава същият, като Cena печели с Attitude Adjustment.

 

Така стигаме до 2013 година и изданието на RAW от 15-и юли, точно след Money In The Bank, където General Manager Brad Maddox дава възможност на John Cena сам да избере опонента си за SummerSlam.Cena взима решението да се изправи срещу един от любимците на публиката по това време Daniel Bryan. Дребничкият Daniel Bryan има възможност да спечели WWE Championship на второто най-голямо PPV в календара на WWE.

 

В седмиците след това Vince McMahon показва своето несъгласие с мача, твърдейки, че Daniel Bryan не е “шампионски материал”. Той опитва да убеди Bryan, че единствената причина Cena да го избере за съперник е, че го смята за лесен опонент. Bryan обаче мисли по друг начин. Той твърди, че Cena е най-добрият entertainer, но именно Bryan e най-добрият кечист в WWE и той ще го докаже на SummerSlam. Vince дори опитва да накара Bryan да обръсне брадата си, но Daniel отказва и се опълчва на McMahon и „бръснаря“ Wade Barrett.

 

На изданието на RAW от 12-и август, Brad Maddox е специален съдия в мача между Bryan и Wade Barrett. В края на мача Brad прецаква Bryan с бързо отброяване, което дава победата на Barrett, а малко след това Maddox предлага услугите си да бъде гост съдия в мача за WWE Championship между Cena и Bryan на SummerSlam, когато Triple H се намесва и застава на страната на Bryan, като обявява себе си за специален гост съдия в мача, за да бъде справедлива срещата.

 

На SummerSlam в мач за WWE Championship се изправят John Cena и Daniel Bryan в една от най-паметните битки в историята на PPV-то, изпълнена с много обрати и динамика и оставила траен отпечатък в съзнанието на всеки кеч фен.

 

Автор: Brock_Lesnar

 

 

Edited by Brock_Lesnar

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 9 months later...

2014 – През февруари стартира дългоочакваната онлайн платформа WWE Network, която дава достъп до необятния видеоархив на WWE, както и възможност за гледане на всички PPV-та на живо. На юбилейната WrestleMania XXX в New Orleans феновете остават шокирани от загубата на The Undertaker от Brock Lesnar и прекратяването на undefeated streak-a (21-1). През годината дебютират легендата Sting, най-младата Divas шампионка в историята Paige (21г.), както и нашенецът Rusev, който записва впечатляваща непобедена серия. Годината е белязана от смъртта на Viscera и Sean O'Haire, а също и на легендите Mae Young и The Ultimate Warrior. The Ultimate Warrior се споминава на 8-и април 2014-а, като в дните преди смъртта си е въведен в Hall of Fame, появява се на WrestleMania XXX, и участва в последната си публична изява на RAW от 7-и април.

 

Spoiler

 

Spoiler

 

The Shield vs The Wyatt Family - 6-Man Tag Team Match от Elimination Chamber: The Shield без съмнение са една от най-доминиращите групировки в историята на WWE. Отборната им работа е превъзходна и способността им да смачкат всеки съперник ги отличава от предишни унищожителни stable-и. Seth Rollins, Roman Reigns и Dean Ambrose са трима от най-добрите кечисти във федерацията в момента. Заслужават всички суперлативи, които получават и изглеждат като бъдещите звезди на компанията. The Shield имат всички предпоставки да продължат възходящата си линия в WWE за години напред. Те нападат съперниците си в гръб, като не им оставят никакъв шанс за ответен удар. The Shield може би се бъдещето като суперзвезди, но като образи са много далеч от съперниците си в този мач.

 

За разлика от The Shield, Wyatt Family действат в WWE, без да имат нужда да доминират по този начин. Тяхната цел е психически да атакуват съперника и да го разрушат отвътре, за да го унищожат. Bray използва mind games, за да стресира опонентите си, които до последно остават в напрежение и са психически уязвими от методите му. А комбинацията му с Erick Rowan и Luke Harper прави Wyatt Family един от най-интригуващите и нестандартни отбори в WWE.

 

Историята между двете групи започва на RAW от 27-и януари, когато The Shield се изправят в отборен мач срещу Daniel Bryan, John Cena и Sheamus, в който победителите влизат в Elimination Chamber мач за WWE World Heavyweight Championship няколко седмици по-късно. The Wyatt Family обаче нападат отбора на Cena, и Reigns, Rollins & Ambrose губят срещата с дисквалификация.

 

Още на следващия SmackDown от 31-и януари The Shield излизат на ринга, търсейки отмъщение за пропуснатата възможност за World Title мач. Тримата обвиняват Wyatt Family за загубата си от RAW и предизвикват страховитото трио на отборен мач трима срещу трима на Elimination Chamber. Triple H излиза на ринга и потвърждава срещата на турнира. Малко по-късното в същото шоу Bray Wyatt заявява, че обича войната и The Shield не знаят какво предизвикват след като канят дявола у дома си.

 

В следващите седмици валят заплахи от едната и другата страна, като Shield се опитват също да изненадат съперника си с нестандартни промо клипове, на които Wyatts отвръщат с пренебрежение и смях.

 

На RAW от 17-и февруари Roman Reigns побеждава Mark Henry, а след края на мача Dean Ambrose напада Henry, когато е прекъснат от Wyatt Family, които се появяват на титантрона и заплашват The Shield. Reigns ги предизвиква да излязат на ринга. Минути по-късно Wyatt Family са на ринга лице в лице срещу The Shield, но сблъсък между тях няма. Феновете чакат до края на шоуто, когато Reigns, Rollins и Ambrose прекъсват мача на Sheamus и Randy Orton, а малко след това в мелето се включват Cena, Bryan, Christian и Cesaro, както и Wyatt Family, за да е пълен хаоса и Настава жесток въргал на ринга, който закрива шоуто.

 

И Wyatt Family, и The Shield са фракции, които не се подчиняват на никакви правила, но WWE организира този отборен мач между тях, който в последствие се оказа един от най-зрелищните през годината, като срещата им трябва да даде отговор коя е най-доминантната клика в WWE в момента.

 

Spoiler

 

Randy Orton vs Batista vs Daniel Bryan - Triple Threat Match за WWE World Heavyweight Championship от WrestleMania XXX: Началото на историята на Daniel Bryan с The Authority е дадено още през лятото на 2013-а година, когато Randy Orton печели Money In The Bank Ladder Match с помощта на Curtis Axel и лишава Bryan от възможността да се бие за титлата, когато поиска. Още на следващата вечер John Cena заявява, че съперникът му за WWE World Heavyweight Championship на SummerSlam ще бъде именно The American Dragon. Въпреки нежеланието на Vince McMahon мачът да се осъществи, Triple H подкрепя Daniel и урежда битката. На SummerSlam The Beard побеждава Cena и печели титлата, но секунди по-късно Triple H, който е специален съдия в мача, се обръща срещу него и му прави Pedigree, а веднага след това Orton кешира договора от куфарчето и му отнема пояса. На Night of Champions 2013 Bryan получава своя реванш и си връща WWE Championship след победа над The Viper. На следващата вечер на RAW Triple H и The Authority отнемат титлата от The King of Beards, твърдейки, че съдията на мача е броял твърде бързо. На Hell In A Cell през октомври Orton и Bryan отново се бият за пояса и когато изглежда, че Daniel отново ще си я върне, специалният съдия в мача Shawn Michaels нанася Sweet Chin Music в лицето на Bryan и помага на The Viper да спечели златото.

 

След тази история Bryan враждува с Wyatt Family до началото на следващата година и изглежда, че мечтата му да стане отново шампион на WWE се отдалечава с всеки изминал ден. На Royal Rumble 2014 The Goat се бие в мач срещу Bray Wyatt, който губи, а в последствие феновете остават разочаровани от факта, че дори не е включен в Royal Rumble Match, което довежда до освикрвания за влезлия под номер 30 Rey Mysterio, както и за победителя в мелето Batista. След Royal Rumble, CM Punk пък напуска WWE и така оставя Triple H без опонент за WrestleMania. Плановете на WWE се променят много бързо.

 

Batista, който се завръща във федерацията през декември 2013-а след тригодишно отсъствие, почти веднага се превръща в трън в очите на феновете и плановете да се изправи като топ лице на компанията срещу шампиона на The Authority Randy Orton претърпяват крах. Не след дълго Evolution се завръщат и The Animal се съюзява с The Game и The Viper и става част от The Authority. Със задаващата се юбилейна WrestleMania 30, The Authority правят всичко по силите си, за да държат настрана Daniel Bryan от The Grandest Stage of Them All. На Elimination Chamber Bryan е един от шестимата участници в спора за титлата и остава в срещата до самия край, когато след намеса на Kane губи в полза на шампиона Orton. В месеците преди WrestleMania, Bryan всячески се опитва да се добере до мач на The Showcase of The Immortals, но The Authority отказват да му уредят такъв.

 

В епизода на RAW от 10-и март Bryan и многобройните му фенове окупират ринга и предизвикват истински хаос в един от най-емблематичните сегменти от последните няколко години. Те отказват да напуснат ринга, скандирайки “Yes, yes, yes”, което в крайна сметка дава резултат и Triple H се съгласява да се изправи срещу Daniel Bryan на WrestleMania и победителят да участва в мача между Orton и Batista за WWE World Heavyweight Championship по-късно същата вечер.

 

WrestleMania XXX стартира с HHH и Bryan, които правят страхотен откриващ мач за радост на феновете, изпълнен с много здрави удари, контри на хватки и драма. Срещата е определяна от много специалисти за най-добрия откриващ мач в историята. Bryan се повдига от Pedigree и в последствие печели с running knee, за да влезе в мача за WWE Title. След срещата The Game напада Bryan с метален стол и много хора отписват шансовете му в мача за титлата, но това само кара феновете му на стадиона в New Orleans да скандират с пълно гърло в мача за титлата „Yes, yes, yes!“

 

Spoiler

 

The Shield vs Evolution - 6-Man Tag Team Match от Extreme Rules: Враждата между два от най-доминантните stable-и в историята на WWE започва на изданието на RAW след WrestleMania XXX от 7-и април, на което Triple H принуждава Daniel Bryan да защитава спечелената предната вечер WWE World Heavyweight Championship срещу него. Преди началото на мача Stephanie McMahon заявява на Kane и The Shield, че трябва да направят така, че HHH да спечели титлата. След това Daniel Bryan излиза на ринга за срещата и е нападнат от старите приятели на The Game - Randy Orton и Batista, които го пребиват, а след тях това прави и бившият му партньор Kane. След тази жестока атака HHH излиза на ринга и нарежда на съдията да даде начало на срещата. Секунди след това бившите бодигардове на Triple H - The Shield излизат на ринга и се изправят очи в очи с Orton, Batista и Kane. Малко след това настава меле между кечистите, като в крайна сметка Bryan се съвзема и нанася удар с коляно на HHH, за да сложи край на шоуто, заедно с Rollins, Reigns и Ambrose.

 

На следващата седмица The Cerebral Assassin заявява, че истинският проблем сега са Shield, защото му напомнят на Evolution и не знае кой е способен да ги спре. Stephanie му казва, че единствените, които могат, са именно те – Orton, Batista и той. Triple H се съгласява, но Batista и Orton му заявяват, че искат титлата и го оставят да се оправя сам. По-късно същата вечер Rollins, Reigns & Ambrose се бият в неравностоен handicap мач 11 срещу 3. Срещата се превръща в истински въргал и нещата излизат от контрол, като кечистите се бият и извън ринга. The Shield са пребити и лежат на ринга, когато в залата гръмва песента на Motorhead “Line in the sand” и на рампата се появяват Triple H, Batista и Randy Orton – Evolution! Най-лошото за Shield тепърва предстои, като завръщащите се Evolution смазват още повече от бой Rollins, Reigns и Ambrose.

 

На RAW от 21-и април Evolution излизат на ринга и заявяват на The Shield, че си нямат представа в какво са се забъркали. И това е само началото. The Hounds of Justice отвръщат на удара и също се появяват под бурните овации в залата, като заявяват, че кучетата са „ядосани и гладни“. Seth Rollins заявява, че са напълно наясно в какво се забъркват, след като те са го започнали. И след две седмици на Extreme Rules ще ги разкъсат на парчета и това събиране, от което са толкова горди, ще бъде прекратено преждевременно. Roman Reigns взима микрофона и им дава ултиматум - след няколко минути ще излязат на рампата, за да ги сритат, така че имат две възможности - или да се бият, или да бягат. The Shield пристъпват към рампата, когато единадесетте кечисти от миналата седмица се появяват до "Evolution". The Game казва, че винаги има трета опция. В живота или се адаптираш, или загиваш. Това е еволюция.

 

На последния RAW преди големия мач Orton заявява, че Shield се мислят за новите Evolution, но има един проблем. Батиста казва, че проблемът е, че те все още са тук, и никога няма да бъдат като тях. HHH казва, че е довел Shield на този свят и именно те ще ги заличат от него. Ric Flair, бивш член на Evolution, излиза на ринга, само за да отдаде заслуженото на The Shield и да признае, че те са бъдещето на WWE. Randy Orton се бие с Roman Reigns в главния мач за вечерта, като по време на него извън ринга настава бой между останалите четирима кечисти и Reigns се намесва в опит да спаси другарите си. В настъпилия хаос накрая Evolution отстъпват и шестимата си отправят закани преди един от най-очакваните мачове за годината, който се превръща в истинско шоу за публиката.

 

Spoiler

 

John Cena vs Bray Wyatt - Last Man Standing Match от Payback: Историята между тях започва на Royal Rumble, когато The Wyatt Family костват победата на John Cena в мача за WWE World Heavyweight Championship срещу Randy Orton. След края на срещата Wyatt, Harper и Rowan пребиват Cena и го оставят да лежи безпомощен на ринга. На епизода на RAW от 27-и януари, The Wyatt Family нападат отбора на Cena, Daniel Bryan и Sheamus по време на квалификационен мач за Elimination Chamber срещу The Shield, което довежда до победа за Cena и компания чрез дисквалификация. На Elimination Chamber мача за титлата на WWE от едноименното PPV Wyatt, Harper и Rowan се намесват отново изневиделица, като нападат John Cena. Bray Wyatt прави Sister Abigail на Cena, а Randy Orton се възползва от ситуацията и го елиминира, като по-късно и печели срещата.

 

Wyatt е мотивиран от желанието да прекрати „ерата от лъжи“, започвайки със Cena, защото иска да покаже на света, че Cena, който е олицетворение на всичко морално, и добро, е всъщност един лъжец. Доказването на теорията на Wyatt, че Cena е един измамник не само би унищожило наследството му, но би доближило Bray още по-близо до целта му да го унищожи и да го превърне в чудовище. Wyatt смята, че Cena се страхува от него, а той самият черпи сила от страха на хората, докато Cena му заявява, че не се плаши от него и ще се бие за своето наследство. На RAW от 10-и март, Cena предизвиква Bray Wyatt в мач на WrestleMania, който Bray приема.

 

В началото на мача на WrestleMania XXX Wyatt коленичи пред The Cenation Leader и го кара да се превърне в чудовището, което всъщност е, и да го довърши, но Cena отказва. Wyatt продължава да предизвиква вербално Cena, което довежда до по-голяма агресия многократния шампион, а Wyatt просто се смее, докато бива налаган от него. Малко по-късно в срещата Cena се изкачва на третото въже и скача върху Harper и Rowan, които стоят около ринга. Cena след това хваща металните стълби, готвейки се да удари с тях The Eater of Words и да отключи чудовището в себе си, но се стърпява и ги оставя настрана. Wyatt хвърля метален стол на Cena и го умолява да го използва върху него, но вместо това Cena напада стоящия край въжетата Rowan, така че Wyatt се възползва и се опитва да го тушира, но не успява, а секунди след това Cena му прилага отново Attitude Adjustment след контра на Sister Abigail и го побеждава. Това е първата загуба с туш на Bray Wyatt след дебюта му през миналата година.

 

След успеха на WrestleMania Cena заявява на Wyatt, че той е неспособен да се защити физически без помощта на своите дружки Luke Harper и Erick Rowan, освен това криптираните му послания са без никаква стойност и той ги е оборил напълно с победата си на The Grandest Stage. За да накара Wyatt да обори твърденията му, Cena го предизвиква в Steel Cage мач на шоуто Extreme Rules през май. Wyatt заявява, че с всеки изминал ден все повече хора минават на негова страна и Cenation губи привърженици, тъй като хората не го обичат и не му вярват. На RAW от 21-и април по желание на феновете John Cena се изправя в Handicap Match срещу тримата членове на Wyatt Family. Срещата завършва с дисквалификация, след като тримата не спират да налагат The Champ и в крайна сметка шоуто завършва със смеещия се истерично Wyatt, държейки главата на Cena в ръцете си. На RAW от 28-и април Cena се намира в стоманена клетка на ринга, за да отговори на поредното зло послание на Wyatt, но малко по-късно е прекъснат от цял детски хор на рампата, който изпълнява "He's Got the Whole World in His Hands". Светлината става приглушена и Wyatt се включва, за да даде тон на децата, като те се настаняват край ринга и продължават да пеят зловещата песен, заедно с няколко други нейни разновидности. След като светлините в залата се включват отново, децата са с маски на овце и са наобиколили ринга, а The Eater of Worlds се смее маниакално седнал на люлеещия се стол заедно с едно дете, за да сложи край на този страховит сегмент броени дни преди двубоя им в клетка.

 

В мача в стоманената клетка от Extreme Rules победител излиза Bray Wyatt. В момент, когато Cena  е успял да повали и тримта членове на Wyatt Family на пода и тъкмо се кани да излезе от клетката светлините в залата угасват и на вратата на клетката се появява едно дете, което пее със зловещ глас "He's Got the Whole World in His Hands", което шокира Cena и дава възможност на Wyatt да направи Sister Abigail и да излезе през вратата, за да спечели мача.

 

На RAW от 12-и май Wyatt предизвиква Cena в Last Man Standing match, който John приема на SmackDown четири дни по-късно и който трябва да сложи точка на спора между двамата. Доброто се изправя срещу злото, от което според Wyatt светът се нуждае.

 

Spoiler

 

Brock Lesnar vs John Cena от Summerslam за WWE World Heavyweight Championship: На WrestleMania XXX Brock Lesnar стори немислимото, което никой преди него не успя - прекрати победната серия на The Undertaker от 21-0 на Grandest Stage of Them All. Lesnar изчезва от екрана за няколко месеца до 20-и юли, когато се завръща на RAW. Предната вечер на Battleground, John Cena тъкмо е победил Randy Orton, Kane и Roman Reigns във Fatal 4-Way мач, за да запази WWE World Heavyweight Championship. Triple H обявява, че именно The Best е съперникът на Cena в мача за титлата на SummerSlam. Paul Heyman заявява, че Doctor of Thuganomics го чака същата съдба, която сполетя The Undertaker преди няколко месеца, защото Brock ще го размаже и ще го унижи пред всички, за да стане новия световен шампион на WWE.

 

John Cena е на ринга следващата седмица, за да заяви, че е наясно с боя, който ще отнесе на PPV-то и обвинява The Authority, че са му уредили мач с наемник, който е неконтролируем.  The Cenation Leader казва на феновете, които го освиркват, че не знаят какво си пожелават, защото Lesnar се бие когато си поиска. Но Cena няма да отстъпи, ще се бие за победа, както през 2012-а. Paul Heyman се появява на рампата, за да го предупреди, че The Beast няма просто да го победи, той живее с мисълта да причинява болка на жертвата си и ще го размаже и унищожи по безмилостен начин.

 

На RAW от 4-и август, Lesnar и Cena отново имат конфронтация. Brock заявява, че не се интересува от нищо друго, освен да стане шампион и ще разкъса Cena. The Beast споменава, че е напуснал компанията и е направил име. Ако беше останал, нямаше да има John Cena, докато Cenation Leader му отвръща, че ако Lesnar не бе напуснал компанията, нямаше да има Brock Lesnar сега. Обвинява го, че е наемник, който работи за пари, докато той е посветил живота си на WWE през последните дванадесет години. Накрая The Conqueror му заявява, че ще го остави в купчина от кръв, урина и повърня.

 

На последния RAW преди турнира от 11-и август Paul Heyman казва, че се случват лоши неща на добрите хора, когато се качат на ринга срещу Brock Lesnar. The Advocate пояснява, че тези, които не се учат от историята, са обречени да я повтарят, и след това разказва за големите победи на Brock срещу The Undertaker, The Rock и Hogan от първия му престой в WWE. На Extreme Rules 2012 John спечели мача, но загуби битката, а тогава Lesnar е далеч от състоянието, в което ще бъде тази неделя. Cena отвръща, че несъмнено ще загуби титлата си някой ден, но това няма да е сега, защото Lesnar не я заслужава.

 

Битката между Cena и Lesnar се очертава да е не по-малко зрелищна от No Holds Barred мача им от Extreme Rules две години по-рано. Голямата разлика сега е, че Lesnar е по-бърз, по-силен и по-жаден за победа от всякога и нищо не може да го спре да вземе това, което му се полага.

 

Автор: Brock_Lesnar

 

 

Edited by Brock_Lesnar

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 4 months later...
Brock_Lesnar

2015 – WWE за първи път от пет години правят King of the Ring турнир, който е спечелен от Bad News Barrett. В главния roster дебютират Braun Strowman, Neville и Kevin Owens, а заедно с тях и Sasha Banks, Charlotte Flair и Becky Lynch, които се превръщат в главни действащи лица в женската дивизия. На WrestleMania 31 се състои и дългоочаквания in-ring дебют на Sting, който се бие срещу Triple H в много зрелищен old school мач без дисквалификации, в който HHH излиза победител. За съжаление през годината ни напускат легендите Rowdy Roddy Piper и Dusty Rhodes.

 

Spoiler

 

WWE Royal Rumble 2015 – Seth Rollins vs John Cena vs Brock Lesnar – Triple Threat Match за WWE World Championship - На SummerSlam Brock Lesnar побеждава John Cena, за да спечели WWE World Heavyweight Championship в един от паметните мачове за титлата, в който прави цели 16 suplex-а на John. Cena получава своя реванш през септември на Night of Champions, където успява да спечели с дисквалификация след намеса на Seth Rollins, който има намерение да кешира своя Money in the Bank договор. На ППВ-то Hell in a Cell Cena надвива един от хората на Authority – стария си архивраг Randy Orton в Hell in a Cell мач, с който печели нов шанс за титлата на Lesnar. Authority впоследствие губят властта си след загуба на Survivor Series в елиминационен мач петима на петима, като Cena е единственият човек, който може да ги върне начело на федерацията. На шоуто TLC от декември Cena се изправя срещу Rollins в мач с маси, който печели и запазва своя статус на претендент номер едно за пояса. По-късно същата вечер е обявено, че Cena ще се изправи срещу Lesnar на Royal Rumble за WWE Title. На последния RAW за 2014-а Rollins атакува специалния guest host Edge и заплашва да му направи Curb Stomp, ако Cena не върне Authority на власт. Cena излиза да спаси Edge и се съгласява на условието на Seth, като така Authority отново поемат контрол над федерацията. На RAW от 5-и януари Rollins е добавен в мача за титлата от Triple H като награда за това, че ги е върнал на власт и по този начин срещата на Royal Rumble става тройна. През следващата седмица Lesnar се завръща на екран, за да подпише договора за мача срещу Cena и Rollins. Както при повечето сегменти с подписване на договор, става бой между тримата, който завършва с Curb Stomp от Rollins за Cena и Lesnar. На последния RAW преди Royal Rumble Triple H принуждава Cena да се бие в handicap мач трима на един срещу Rollins, Big Show и Kane не само за да запази мястото си в тройния мач, а също така и да върне на работа уволнените по-рано Ziggler, Ryback и Rowan. По време на срещата Sting, който помага на Team Cena да спечелят на Survivor Series, отвлича вниманието и Cena обръща Rollins за туша и подсигурява участието си на мача в неделя. Lesnar след това излиза на ринга и атакува Rollins, а след това прави F-5 на Kane и Big Show. Rollins успява да се измъкне и да се спаси от гнева на The Beast. Тройният мач за титлата се превръща в истинска класика, като екшънът е непрестанен и става най-добрият през годината в WWE, а и един от най-добрите мачове, провеждани на Royal Rumble въобще.

 

Spoiler

 

WWE WrestleMania 31 - Brock Lesnar vs Roman Reigns за WWE Championship - Royal Rumble Match през 2015-а е спечелен от Roman Reigns, осигурявайки си място в главния мач за WWE титлата на WrestleMania срещу Brock Lesnar. На RAW от 2-и февруари Reigns се съгласява да заложи на Fastlane спечеленото си право на двубой за пояса. По-късно същата вечер Daniel Bryan побеждава Seth Rollins, за да се изправи срещу Reigns на турнира. На Fastlane Reigns побеждава Bryan, като така запазва спечеления си шанс за титлата на WrestleMania 31. Reigns има едва няколко интеракции с Lesnar преди двубоя им на WrestleMania и срещата им е градена около това дали той въобще заслужава мача за златото. Paul Heyman заявява на Roman, че е правилният човек на правилното място, но в грешното време, във времето на The Conqueror. Той убеждава феновете, че Reigns не може да победи човека, който прекъсна победната серия на The Undertaker преди година. The Big Dog обаче твърди обратното. Roman е част от голямото семейство Fatu, чийто членове са още Rikishi, Yokozuna и The Rock и той трябва да отговори подобаващо на големите очаквания и възлаганите надежди за бляскава кариера в WWE. В месеците преди най-голямото шоу пък усилено се твърди, че договорът на Lesnar изтича след WrestleMania, но по-малко от седмица преди събитието, на фона на спекулациите, че ще се върне в UFC, The Beast подписва нов дългосрочен договор с WWE. На The Grandest Stage of them all Lesnar и Reigns правят невероятен мач, който не само е физически сблъсък със здрави тупаници, ами двамата сътворяват истинска война на ринга! Lesnar прави серия от suplex-и на Roman, като в един от момент от мача и двамата са разкървавени от жестоката битка помежду им. Безкомпромисното размятане на Reigns из целия ринг е начинът на Brock да му покаже, че е далеч от нивото му и от това да бъде шампион на WWE. Двамата успяват на няколко пъти да се повдигнат от finisher-ите си, а накрая ставаме свидетели на един от най-изненадващите завършеци на главния мач на WrestleMania. Момент, който остава в историята.

 

Spoiler

 

WWE Elimination Chamber 2015 - Kevin Owens vs John Cena - Дебютът на Kevin Owens в главния roster на WWE се състои по време на царуването му като шампион на NXT на епизода на RAW от 18 май, когато той се качва на ринга, за да отговори на предизвикателството на John Cena за мач за US титлата. Вместо обаче да се изправи срещу The Champ, KO заявява, че ще се бият, когато той определи и след това го напада, като накрая стъпва върху US титлата му, вдигайки своята във въздуха. По-късно същата вечер Owens получава мач срещу Cena на Elimination Chamber. На следващата седмица отново KO напада The Cenation Leader и заявява, че той може да е побеждавал всеки, срещу когото се е изправял досега, но никога не се е бил срещу Kevin Owens. След това напомня на хората, че преди няколко месеца е победил и унижил най-добрия си приятел Sami Zayn, за да спечели NXT Championship, което им дава бледа представа за това, което може да очаква от мача му срещу John Cena в неделя. На шоуто двамата правят мача на вечерта - бърз двубой с доста опити за туш, солидна доза психология на най-високо ниво, перфектни изпълнения, нереални спотове и много драма. В началото срещата започва мудно под диктовката на Cena, но след това обаче двубоят набира скорост и се получава една модерна класика. Cena за пореден път доказва великолепните си умения на ринга, прилагайки не един и два нови хода в арсенала си. Owens от своя страна изумява с изключителната си подвижност на ринга, прави някои sick изпълнения като moonsault, например, който изглежда впечатляващо от човек с неговите размери. KO и Cena определено сътворяват един от най-неочаквано добрите мачове за годината.

 

Spoiler

 

WWE Summerslam 2015 - Seth Rollins vs John Cena – Champion vs Champion match за US и WWE World Championships - На Battleground през юли, Rollins запазва титлата си чрез дисквалификация в мач срещу Brock Lesnar след намеса на The Undertaker, който напада The Beast. Seth след това подновява своята ожесточена вражда от края на 2014-а с John Cena. The Architect и The Franchise се бият в много силен мач на RAW през октомври, който завършва с дисквалификация след намеса на Kane в полза на Seth. На TLC Cena се изправя срещу Rollins в мач с маси, който печели и запазва статута си на претендент номер едно за WWE Title. На RAW от следващата вечер, 15-и декември, Cena и Rollins се бият в мач в клетка, в който се намесва шампиона на WWE Brock Lesnar и пребива Cena, като така помага на Rollins да спечели. Следващата седмица двамата отново са съперници, като този път The Cenation Leader си връща за загубата в клетката. В седмиците преди Royal Rumble през януари Rollins и Cena имат Lumberjack Match на RAW и The Architect печели, след като John е нокаутиран от Big Show. Така стигаме до лятото, където на епизода на RAW от 20-и юли, американският шампион John Cena предизвиква WWE Champion Seth Rollins в мач за WWE World Heavyweight Championship, но Rollins отказва. На следващата седмица Cena отново предизвиква Rollins, но The Authority вместо това го карат да защитава US Championship срещу него същата вечер. Cena го побеждава чрез предаване в страхотен мач и запазва титлата, но Seth чупи носа на The Champ по време на срещата. На RAW от 3-и август Rollins е този, който предизвиква Cena в "Winner Take All" мач на SummerSlam за двете титли - WWE World Heavyweight Championship и US Championship, и Cena приема предложението. На SummerSlam мачът им е страшно динамичен, технически изпипан и безспорно мачът на вечерта, както и един от най-добрите за годината.

 

Spoiler

 

WWE Hell in a Cell 2015 – Brock Lesnar vs The Undertaker – Hell in a Cell match - Историята между двамата датира още от първия период на Lesnar в WWE през 2002-2003-а година, когато имат вражда за WWE Championship, като тогава единият от мачовете също е в Hell in a Cell. Но на WrestleMania XXX през 2014-а Brock Lesnar прави немислимото и побеждава The Undertaker, за да прекрати победната му серия на турнира. Година по-късно на Battleground през юли Lesnar е на косъм от победа над Seth Rollins в мача за WWE World Heavyweight Championship, когато светлините в залата угасват и Undertaker се появява изневиделица и напада Lesnar с удар в слабините и Tombstone, като му коства мача. На следващата вечер на RAW The Phenom обяснява действията си от предната нощ, като става ясно, че е разгневен от постоянното натякване на това, че именно Brock Lesnar е прекатил streak-a. След нов голям въргал между двамата на RAW, при който цялата съблекалня се събира на ринга, за да ги разтърве, те се изправят един срещу друг на SummerSlam. Undertaker побеждава Lesnar по много контроверсиален начин – timekeeper-а край ринга удря гонга за край на мача, след като вижда, че Deadman се предава, заключен в Kimura Lock, но съдията на мача тръгва да отброява туш и не забелязва това, като срещата продължава. Цялото объркване позволява на The Phenom да изненада Lesnar с удар под пояса, нещо неприсъщо за Мъртвеца, но разбираемо с оглед на обстоятелствата – Deadman трябва да победи на всяка цена. Този подъл ход му позволява да заключи Hell's Gate, а Brock не успява да се измъкне от хватката и припада, като така мачът е спечелен от The Undertaker. След неговия край адвокатът на Brock Paul Heyman има претенции относно изхода на мача и заявява, че неговият клиент е победител. Затова е взето решение на октомврийското PPV Lesnar да се изправи отново срещу Undertaker за последен път, за да решат кой от двамата е по-добър, в Hell in a Cell мач. Двамата се раздават в стоманената структура и връщат феновете години назад, тъй като в срещата има много много жестоки моменти, кръв, удари със столове в главата, все неща, които не сме свикнали да виждаме във федерацията в наши дни, като накрая дори рингът е разрушен. Този мач остава в историята като един от най-бруталните Hell in a Cell мачове в последните години.

 

Автор: Brock_Lesnar

 • Thanks 2

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 6 months later...

2016 – На WrestleMania 32 се събират рекордните 101,763 зрители, което я прави най-посещаваното събитие в историята на WWE. През юли е обявен нов roster split, при който WWE World Title остава ексклузивно за SmackDown, а WWE Universal Championship е представена като нова световна титла за RAW. Представена е нова WWE Women's Championship на WrestleMania 32, която заменя досегашната Divas Championship. Charlotte става първата шампионка. След draft-a Women's Championship е защитавана в двата бранда, докато не е въведена SmackDown Women's Championship. Първата SmackDown Women's Champion е Becky Lynch. Кечистките получават повече поле за изява. Тази нова ера е известна като „Женската еволюция“. Дамите имат своя голям момент на Hell in a Cell, където Charlotte Flair и Sasha Banks са съпернички в първия в историята женски Hell in a Cell мач за RAW Women's Championship, който е и първият главен мач между жени на PPV. В основния roster дебютират Bayley, Finn Bálor, който става първият Universal Champion, и The Phenomenal AJ Styles, а Goldberg и Shane McMahon се завръщат в бизнеса след дълго отсъствие. През 2016-а при трагични обстоятелства ни напуска легендарната Chyna.

 

Spoiler

 

Cesaro vs The Miz vs Kevin Owens vs Sami Zayn - Fatal 4-Way Match от Extreme Rules за Intercontinental Championship - На WrestleMania 32 Kevin Owens губи Intercontinental Championship в полза на Zack Ryder в мач със стълби между седем човека, сред които Sami Zayn и The Miz. На следващата вечер на RAW The Miz печели титлата за пети път, след като жена му Maryse разсейва Ryder. На RAW от 11-и април Owens настоява за мач за титлата, но вместо това се бие срещу Cesaro за претендентското място и губи от него. На Payback Owens надвива Sami Zayn, а след това остава на коментаторското място за мача за Intercontinental Championship. По време на мача за титлата Zayn атакува Owens и двамата започват да се млатят. Owens и Zayn се бият на въжетата и разсейват съдията, който не вижда, че Miz се предава под Crossface на Cesaro. Това ядосва швейцареца и той изхвърля двамата побойници извън ринга, а Miz го издебва в гръб и го тушира, за да запази пояса. След края на мача Cesaro прави Neutralizer на Miz, а Owens и Zayn също се включват в мелето. Накрая Owens вдига високо във въздуха междуконтиненталния пояс.

 

На следващия RAW се състои нов мач за претендентско място между Owens и Cesaro, но той завършва без победител след като Miz атакува Cesaro. Sami Zayn се включва също в боя и всичко завършва с титлата в ръцете на Zayn. На SmackDown от 5-и май Miz прекъсва Zayn на The Highlight Reel, което води до мач между тях, спечелен от Zayn след намеса на Owens. Cesaro пък този път се включва в свадата и накрая титлата се озовава в неговите ръце. На RAW от 9-и май Shane и Stephanie McMahon насрочват троен мач на Extreme Rules за Intercontinental Title между Owens, Miz и Cesaro. Zayn също настоява да бъде добавен в срещата, като по-късно вечерта надделява над шампиона Miz, за да си спечели правото да участва в битката, като по този начин тя става Fatal 4-way.

 

Мачът на Extreme Rules изненадващо се оказва един от най-запомнящите се през годината, като е изпълнен с неспирен екшън и интересни моменти. Срещата започва със Zayn, който изритва Owens с Helluva Kick. По средата на мача Miz прави Skull Crushing Finale на Cesaro, но не успява да го тушира. Cesaro след това прави Sharpshooter на Miz, който се предава, но съдията не го вижда, защото е разсейван от Maryse. Owens удря Cesaro с Pop-Up Powerbomb, а Miz нанася Skull Crushing Finale на Owens извън ринга и след това опитва да тушира The Swiss Cyborg, но той се повдига. Този мач е определен от фенове и специалисти без съмнение като един от мачовете на годината.

 

Spoiler

 

Roman Reigns vs AJ Styles - Extreme Rules Match от Extreme Rules за WWE World Heavyweight Championship - Roman Reigns побеждава Triple H в главния мач на WrestleMania 32, за да спечели WWE World Heavyweight Championship. Следващата вечер на RAW е уреден Fatal 4-way мач за претендентското място, в който участват Chris Jericho, AJ Styles, Kevin Owens и Cesaro. Четиримата правят много заплетен мач, в който всеки има шанс за победа, а Styles се повдига от Codebreaker и след Styles Clash печели възможността да се бие в мача за титлата на Payback. По време на следващия RAW Reigns заявява на Styles, че за да спечели пояса, трябва да победи The Guy и че това е ерата на Римската империя, когато е нападнат от Luke Gallows & Karl Anderson, познати като дружки на Styles от периода му в Япония. AJ обаче категорично заявява, че няма общо с тяхната атака. Reigns не му вярва, тъй като знае, че именно The Phenomenal One ги е довел в WWE. Styles опитва да опровергае тези слухове като спира двамата си приятели при поредната им атака над шампиона, но след това отнася Superman Punch от Reigns. В крайна сметка Styles, Anderson и Gallows надделяват в схватката, като AJ удря The Big Dog с Phenomenal Forearm.

 

На Payback в един момент от мача за пояса AJ нанася Phenomenal Forearm на Reigns извън ринга, което изпраща и двамата над коментаторската маса. Reigns не успява да се върне на ринга и Styles печели с отброяване. Тогава излиза Shane McMahon, който рестартира мача и го прави без отброявания. След това Reigns нанася удар на AJ в слабините и е дисквалифициран. Stephanie McMahon излиза на рампата и отново рестартира мача, като този път го прави и No DQ. След това The Big Dog нанася Superman punch на Styles във въздуха, но той някак успява да се повдигне. Секунди по-късно Anderson & Gallows се намесват в мача и атакуват Roman, а Styles го удря с Phenomenal Forearm, но той също се повдига. След това се появяват и братята Uso, които са братовчеди на Reigns, и настава масово меле край ринга. В крайна сметка Reigns запазва титлата си след Spear. Веднага след края на мача Vince, Shane и Stephanie вземат решение, че Styles трябва да получи rematch за титлата на шоуто Extreme Rules в Extreme Rules мач.

 

На следващия RAW Luke Gallows & Karl Anderson атакуват Roman Reigns и Usos, като карат Styles да удари Roman с метален стол. The Phenomenal One отказва и след това е нападнат от Usos в гръб. AJ отвръща на атаката им като ги млати с метален стол, когато Reigns се съвзема и го тръшва през коментаторската маса. Следващата седмица Anderson и Gallows разговарят с AJ Styles зад кулисите на RAW, като му казват, че няма начин Reigns да запази титлата, а AJ трябва да бъде „екстремен“, за да я спечели. The Phenomenal One показва, че си е научил урока и този път не се поколебава да пребие с метален стол Roman Reigns, като дори му прави Styles Clash върху стола, с което доказва, че ще направи всичко, за да спчели WWE World Heavyweight Championship в един от мачовете на годината.

 

Spoiler

 

Sami Zayn vs Kevin Owens - от Battleground - Sami Zayn и Kevin Owens са дългогодишни приятели, които са се били из цял свят преди да дойдат заедно в NXT. През декември 2014-а, на NXT Takeover: R-Evolution, Sami Zayn печели NXT Championship от Neville. След мача излиза Kevin Owens, за да го поздрави, но после го атакува, защото завижда, че е станал шампион преди него. През февруари 2015-а, на NXT Takeover: Rival, Owens буквало смазва от бой Zayn и съдията спира мача, а Owens става шампион на NXT.

 

На Royal Rumble 2016 Zayn дебютира в главния ростър на WWE и участва в Royal Rumble мача, като елиминира именно Kevin Owens. На RAW от 7-и март Zayn се появява изненадващо и напада Owens след мача му с Neville. Това довежда до отборен мач на SmackDown, където Zayn и Neville побеждават Owens и The Miz. На WrestleMania 32 Zayn и Owens се бият в мач между 7 човека със стълби за Intercontinental Championship, а в един момент от срещата Sami спира Owens от победата и го тръшва през стълба. На RAW от 4-и април Zayn трябва да участва във Fatal 4-way match срещу Owens, AJ Styles и Chris Jericho, който да определи новия претендент за WWE World Heavyweight Championship, когато е нападнат от Owens, който му прави Powerbomb през маса зад кулисите и го изважда от мача.

 

Zayn и Owens имат мач на турнира Payback, който KO печели трудно, а след края му атакува отново Zayn. През май двамата участват в четворния мач за Intercontinental Championship от Extreme Rules, за който е споменато по-горе. През юни Owens и Zayn отново са съперници в Ladder Match, но този път е за договор за титлата в куфарче от Money in the Bank. Тук KO връща „услугата“ на Zayn и го спира за победата, като го тръшва през стълба, но след това Dean Ambrose грабва куфарчето. На следващата вечер на RAW от 20-и юни Zayn побеждава Owens, а след мача KO го атакува  на рампата и двамата се бият из залата, докато не са разтървани от съдиите. По време на The Highlight Reel от следващия RAW Sami предизвиква Owens в нов мач между тях на турнира Battleground, който KO приема. Двамата решават да сложат точка на спора си в един много интригуващ сблъсък от Battleground.

 

Spoiler

 

John Cena vs AJ Styles - от SummerSlam - John Cena се завръща на RAW от 30-и май след петмесечно отсъствие поради травма в рамото. AJ Styles излиза, за да го поздрави, докато Gallows и Anderson, бившите съотборници на AJ от The Club (които са се разделили предната седмица на RAW), не се появяват, търсейки с кого да се сбият. Cena и Styles се подготвят за битка с тях, когато изневиделица Styles атакува Cena, заедно с Gallows и Anderson. На 3-и юни е уреден мач между Cena и Styles за Money in the Bank, който е рекламиран като "WrestleMania Dream Match". На RAW от 13-и юни Cena представя на Styles две опции: едната позволява Gallows и Anderson да бъдат в неговия ъгъл, а другата дава възможност да се срещнат само двамата, като AJ избира втората.

 

По време на мача им от Money In The Bank и двамата успяват да направят коронните си ходове - Cena прави Attitude Adjustment, а Styles - Styles Clash, но и в двата случая съперникът се повдига на две. Cena прави втори Attitude Adjustment на The Phenomenal One, но без да иска нокаутира рефера. Karl Anderson и Luke Gallows само това чакат и се намесват в мача, като правят Magic Killer на Cena и поставят Styles върху него, а съдията отброява до три за успеха на The Phenomenal One. На следващия RAW Styles и Gallows атакуват Cena по време на мача му с Karl Anderson. На RAW от 4-и юли The Club отново нападат Cena, докато Enzo Amore и Big Cass не се намесват. Така е уреден отборен мач между шестимата на Battleground, където Cena, Enzo и Cass побеждават The Club, като Cena тушира Styles с AA.

 

След draft-а през юли Cena и Styles стават част от SmackDown. На SmackDown от 2-и август Styles предизвиква Big Match John в нов мач между тях на SummerSlam и The Cenation Leader приема. На SmackDown от 16-и август, след победата на Cena над Alberto Del Rio, Styles напада Cena с Phenomenal Forearm, но John му отвръща с Attitude Adjustment, както и с още един Attitude Adjustment през масата на коментаторите. Cena и AJ Styles се изправят отново един срещу друг, за да определят кой е по-добър - единият се е доказал в цял свят, докато другият е The Face that runs the place. Перфектната сработка на ринга им помага да направят един от най-добрите кеч мачове за годината.

 

Spoiler

 

Dean Ambrose vs AJ Styles - Tables, Ladders, and Chairs Match от TLC за WWE World Heavyweight Championship - На SummerSlam Dean Ambrose запазва WWE World Championship след победа над Dolph Ziggler. На следващия турнир Backlash AJ Styles печели WWE World Championship след като нанася удар под пояса на Dean Ambrose и Styles Clash. Два дни по-късно на SmackDown е уреден троен мач между AJ Styles, John Cena и Ambrose за титлата на No Mercy. По-късно вечерта Ambrose и Cena побеждават Styles и The Miz, а след мача Ambrose напада Cena с Dirty Deeds. Следващата седмица Ambrose побеждава Cena след roll-up. След техния двубой Styles ги атакува, което кара мениджъра на SmackDown Daniel Bryan да уреди мач на Styles срещу Ambrose за WWE Title на другия SmackDown. Секунди след това Ambrose атакува The Phenomenal One с Dirty Deeds. На SmackDown от 27-и септември, след намеса на Cena, AJ запазва пояса си в мача срещу Dean. След срещата Cena атакува и двамата с Attitude Adjustment.

 

На No Mercy през октомври AJ Styles печели тройния мач, след като Cena прави Attitude Adjustment на Ambrose, но AJ успява да удари John с метален стол и да го тушира, за да запази WWE World Championship. На SmackDown от 25-и октомври, Ambrose се бие срещу Styles, за да стане претендент за пояса, но James Ellsworth атакува Styles, което дисквалифицира The Lunatic Fringe. Двамата имат rematch на SmackDown от 1-и ноември и Ambrose побеждава Styles, за да си спечели мач с маси, стълби и столове за титлата на турнира TLC през декември. На Survivor Series Ambrose и Styles са част от Team SmackDown в отборен елиминационен мач срещу Team RAW. Dean напада съотборника си AJ, но е изненадан от Braun Strowman, който го тушира, а AJ дори не опитва да прекъсне туша. По-късно The Lunatic Fringe се връща и атакува Styles, след което помага на бившите си партньори от The Shield Seth Rollins и Roman Reigns да му направят троен powerbomb през коментаторската маса и да го елиминират от мача.

 

На следващия SmackDown Ambrose получава почивка, а Ellsworth е награден с договор. AJ Styles не е доволен от това решение и заявява, че Ellsworth трябва да си спечели договора в Ladder match. James приема предизвикателствто, като освен договор ще получи възможност и за мач за WWE World Championship. Dean Ambrose се появява изневиделица и помага на Ellsworth да надвие шампиона Styles. В следващите седмици Ambrose помага на Ellsworth да запише престижни победи над The Phenomenal One, като в един от случаите даже е съдия на мача. На последния SmackDown преди TLC от 29-и ноември Dean е водещ на Ambrose Asylum, а негов гост е James Ellsworth. Styles ги прекъсва и ги атакува, а Ellsworth е изнесен на носилка след като отнася Styles Clash край ринга. По-късно Ambrose отвръща на удара и двамата със Styles си спретват меле зад кулисите. Мачът им на TLC е пълен с брутални изпълнения, което го нарежда сред най-добрите за годината.

 

Автор: Brock_Lesnar

 • Like 1
 • Thanks 1

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 2 months later...

2017 – През 2017-а е представена нова титла - United Kingdom Championship, а Tyler Bate е първият UK Champion. Дебюти в главния roster правят легендата на TNA Samoa Joe, The Revival, както и японските кечисти Asuka и Shinsuke Nakamura. Олимпийският златен медалист Kurt Angle се завръща в WWE и става General Manager на RAW, като взима участие и в няколко мача. На WrestleMania 33 The Undertaker записва втората си загуба в No Holds Barred мач срещу Roman Reigns. Кечистите, които ни напускат през годината са: Jimmy Snuka, Matt "Rosey" Anoa'i, Chavo Guerrero Sr. и Bobby Heenan.

 

John Cena vs AJ Styles - за WWE Championship от Royal Rumble – Само пет месеца след класиката, която двамата правят на SummerSlam 2016, Cena и Styles отново са съперници. На TLC 2016 AJ Styles запазва своята WWE World Championship срещу Dean Ambrose в TLC мач. Няколко седмици по-късно General Manager-a на SmackDown Daniel Bryan обявява triple threat мач за WWE Championship между шампиона AJ Styles, Dolph Ziggler и Baron Corbin на последния SmackDown за годината от 27-и декември. На същото шоу John Cena се завръща след тримесечно отсъствие и предизвиква победителя от тройния мач в спор за титлата на Royal Rumble. Styles запзва WWE Championship, а Cena излиза на ринга и изглежда готов за бой, но вместо това го поздравява за победата с ръкостискане. На следващия SmackDown от 3-и януари Cena и Styles подписват своя договор за мача на Royal Rumble. Те са прекъснати от Corbin, който твърди, че ще спечели Royal Rumble мача и ще се изправи срещу шампиона на WWE на WrestleMania 33. Styles атакува Cena, когато той се готви да нападне Corbin. На SmackDown от 17-и януари Styles има мач срещу Miz, а Cena е коментатор. Срещата завършва без победител, след като Styles напада Cena. В настаналото меле Cena прави "Attitude Adjustment" и на двамата. Cena и AJ Styles правят един от мачовете на годината за втора поредна година. Срещата им е изпълнена с обрати, контри, хватки за предаване и неистово желание и от двамата за победа. В този мач има всичко нужно за класика - добър билд, надъхана публика, силни кечисти и голям залог, тъй като Cena преследва своята 16-а световна титла. Тези предпоставки му отреждат място сред най-добрите през годината.

 

Brock Lesnar vs Goldberg - за Universal Championship от WrestleMania 33 – Историята между двамата започва още през далечната 2004-а година, когато те са съперници за пръв път в юбилейното 20-о издание на WrestleMania. В този мач Goldberg побеждава Brock Lesnar, а срещата им остава печално известна с факта, че и двамата напускат WWE веднага след WrestleMania, което ги кара да не си дават много зор и са бурно освирквани по време на двубоя от феновете в MSG. Brock Lesnar се завръща в компанията през 2012, а след 12 години отсъствие същото прави и Goldberg през 2016 и веднага започва вражда с Lesnar. През октомври 2016-а Goldberg е гост в телевизионно предаване по ESPN, за да рекламира участието си в новата игра WWE 2K17. Там той загатва за евентуално завръщане в WWE и заявява, че ако се случи, то иска да се изправи срещу Brock Lesnar, защото му дължи rematch. На RAW от 10-и октомври адвокатът на Lesnar - Paul Heyman предизвиква Goldberg, заявявайки, че Bill е единственото черно петно в кариерата на The Beast. На следващия RAW Goldberg приема предизвикателството и срещата им е потвърдена за Survivor Series. На PPV-то Goldberg побеждава Lesnar по категоричен начин за 01:26, като така записва втора поредна победа над The Conqueror. На Royal Rumble 2017 Goldberg отново се проявява като „черната овца“ на Lesnar и го елиминира от Royal Rumble мача. На следващия RAW Lesnar и Paul Heyman предизвикват Bill в един последен мач между тях на WrestleMania 33. Goldberg приема предизвикателството им и в същото време иска мач за Universal Championship на Fastlane срещу шампиона Kevin Owens. На Fastlane бившият шампион на WCW печели титлата и така двубоят между него и Brock на WrestleMania вече е за Universal Championship. На WrestleMania 33 двамата правят доста атрактивен мач и най-после се реваншират пред феновете 13 години по-късно.

 

Brock Lesnar vs Roman Reigns vs Braun Strowman vs Samoa Joe - Fatal 4-Way Match за Universal Championship от SummerSlam - На RAW от 19-и юни Braun Strowman коства мач на Roman Reigns срещу Samoa Joe, като го предизвиква в Ambulance match на шоуто Great Balls of Fire. Там Strowman побеждава Reigns, но Reigns му отмъщава като го заключва в линейката и я размазва в един камион. В същото време Brock Lesnar побеждава Samoa Joe и запазва Universal Championship. На следващия RAW от 10-и юли General Manager Kurt Angle поздравява Lesnar за успеха, когато е прекъснат от Reigns, който иска да се бие с The Beast на SummerSlam. Brock заявява, че The Big Dog не е заслужил тази чест. Малко след това излиза Joe, който твърди, че Lesnar не го е победил, а му се е изплъзнал на Great Balls of Fire. Angle насрочва мач между Reigns и Joe за претендентското място на SummerSlam. По време на срещата обаче Strowman се завръща като атакува и двамата и така мачът завършва без победител. На следващия RAW Angle урежда Fatal 4-Way мач между Lesnar, Strowman, Joe и Reigns за Universal Title на SummerSlam. Тримата претенденти се сбиват и са разтървани от колегите си кечисти. На RAW от 31-и юли Lesnar и Paul Heyman изразяват недоволството си срещу Angle за това, че Brock трябва да защитава титлата си в четворен мач на SummerSlam. Heyman заявява, че ако Lesnar загуби Universal Championship на SummerSlam, тогава и двамата ще напуснат WWE. По-късно същата вечер Reigns побеждава Samoa Joe и Braun Strowman в triple threat мач. На RAW от 7-и август Strowman побеждава Reigns в Last Man Standing Match с помощта на Joe, който заключва Coquina Clutch на Reigns. На последния RAW преди SummerSlam четиримата съперници се изправят лице в лице и на ринга настава меле, като накрая едва са разтървани от охраната и останалите кечисти. Мачът за Universal Title се получава един от най-добрите в последните години, четиримата буквално се смазват от бой по всякакъв начин, а срещата минава като един миг и заслужено намира място сред най-добрите за 2017-а.

 

The Usos vs New Day – Hell In A Cell Match за SmackDown Tag Team Championship от Hell In A Cell - От години The Usos и The New Day са доминантните отбори в tag team дивизията на WWE, но през тази година тяхната вражда достига своя апогей. На SummerSlam The Usos побеждават The New Day, за да си спечелят обратно отборните титли на SmackDown, които са загубили на Battleground предишния месец. По-интересното е, че този мач се провежда на kick-off шоуто, а в същото време е много динамичен, с доста обрати и определен за един от най-добрите мачове на вечерта и най-паметните pre-show мачове в историята. На SmackDown две седмици по-късно The Usos си спечелват правото да определят стипулацията в rematch-а на The New Day за SmackDown Tag Team Championship, след като ги побеждават в non-title мач. Близнаците избират Street Fight, който се провежда на SmackDown от 12-и септември, където The New Day побеждават The Usos, за да спечелят SmackDown Tag Team Championship за втори път. На следващата седмица The Usos активират клаузата си за rematch за титлите на турнура Hell in a Cell. На SmackDown от 26-и септември The New Day, заявяват, че искат да защитават отборните титли в Hell in a Cell мач и The Usos се съгласяват. Срещата им от Hell in a Cell се провежда на много висока скорост, а двата отбора използват и доста оръжия от самото начало и сътворяват един от най-атрактивните Hell in a Cell мачове в последните години.

 

Brock Lesnar vs AJ Styles – Champion vs Champion Match от Survivor Series – Концепцията на на Survivor Series в последните години е да се изправят кечисти и шампиони на двата brand-а RAW и SmackDown един срещу друг, за да определят кой е доминиращият brand. На No Mercy Brock Lesnar побеждава Braun Strowman, за да запази Universal Championship, докато на Hell in a Cell Jinder Mahal запазва своята WWE Championship срещу Shinsuke Nakamura. На SmackDown от 17-и октомври, Mahal заявява, че е победил всеки съперник от roster-а на SmackDown и на Survivor Series той ще се изправи срещу Universal Champion Brock Lesnar. AJ Styles обаче излиза на рампата и го предизвиква в мач за WWE Championship. На RAW от 23-и октомври Lesnar и Paul Heyman се подиграват на предизвикателството на Mahal, но го приемат. На SmackDown от 7-и ноември Styles побеждава Mahal, за да спечели WWE Championship и да го замени като съперник на Brock Lesnar за Survivor Series. На следващия RAW Lesnar и Heyman заявяват, че Styles е абсолютен аутсайдер и Lesnar е най-добрият шампион на WWE в историята. На SmackDown следващата вечер Styles и Daniel Bryan се подиграват на Lesnar и Heyman и  обявяват, че The Phenomenal One ще надвие The Beast. На Survivor Series Lesnar и Styles се изправят за първи път един срещу друг и правят страхотен мач. Двамата се сработват перфектно, въпреки различните си стилове и дават всичко от себе си, а и получават достатъчно време, което се отплаща в един от най-добрите мачове за годината.

 

Автор: Brock_Lesnar

НАЙ-ДОБРОТО ОТ WWE ЗА 2018-А

НАЙ-ДОБРОТО ОТ WWE ЗА 2019-А

НАЙ-ДОБРОТО ОТ WWE ЗА 2020-А

Edited by Brock_Lesnar
 • Thanks 1

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...