Jump to content

Wrestling Observer - Кечист на десетилетието


retwerts

Recommended Posts

Dave Meltzer of the Wrestling Observer Newsletter has compiled a tentative top ten list of the best wrestlers of the past decade. He has gone through the newsletter’s annual awards in a number of different categories over the last ten years, awarding ten points for first place down to one point for tenth place, to generate lists based on consistent performance. The awards are voted on each year by both the newsletter subscribers and industry insiders.

The results are as follows:

Wrestler of the Decade:

01/ Kurt Angle

02/ Kenta Kobashi

03= Keiji Muto

03= Chris Jericho

05= Samoa Joe

05= John Cena

07= Mistico

07= Shawn Michaels

09= Yuji Nagata

09= Bryan Danielson

11/ Edge

12/ Chris Benoit

13= Hiroshi Tanahashi

13= Eddie Guerrero

13= The Rock

Който го интересува и другите категории-ето линк : Wrestling Observer Best Wrestler Of The Decade Results

Link to comment

Мноого зле е тая класация..

05/John Cena

Michaels е чак седми!

Къде е Steve Austin?

 • Upvote 2

[center][img]http://img143.imageshack.us/img143/5969/31922522.png[/img][/center]

Link to comment
The Olimpic Hero

За Austin може да се каже, че е звезда на 90-те, но пък Triple H да го няма в класацията е истинско безумие.

               

Link to comment

Имайте предвид, че Dave Meltzer е известен с ненавистта си към Triple H. Austin наистина си го обяснавам с това, че той по-скоро е голяма звезда към края на 90-те. Но поне за разлика от PWI този лист не е kayfabe.

Все пак ми е интересно дали сте съгласни с избора за номер едно, което на практика е най-важното от този лист?

Edited by retwerts
Link to comment

Самоа Джо не мога да разбера какво е направил за тези 10 години,та е толкова напред.Ама все пак класацията е направена от наградите през годините,а знаем колко го обичат смарковете този дебелак.Иначе за мен кечиста на десетилетието е Острието и след него са Кърт Енгъл и Крис Джерико.

9MLnN5Y.gif

Link to comment

Triple H, колкото и да не го харесвам, няма как да не призная, че Е кечист на 10летието. Просто няма друг, който за тези 10 години толкова често да е в МЕ и в най-добрите истории. Друг е вече въпросът как е станало това. Но фактите са си факти.

 • Upvote 2

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Triple H, колкото и да не го харесвам, няма как да не призная, че Е кечист на 10летието. Просто няма друг, който за тези 10 години толкова често да е в МЕ и в най-добрите истории. Друг е вече въпросът как е станало това. Но фактите са си факти.

Какво общо има това, че е бил шампион и в ME 3950506 пъти кьто е толкова скучен и энаем колко "усърдно" работи откакто се эавърна 2001 и всичко му е на готово, това не е kayfabe смешката на PWI. Тук е эа хората иэнесли най-паметни мачове и с хай-добри КЕЧ УМЕНИЯ! А Сина е най-голямата зведа в кеча през последните 5 години нещо, което Triple H никога не е бил и няма да бъде! И последните 5 години Сина има къде къде повече паметни мачове от Triple H. А отосно за Джо гледайте ROH 2002/3-2005 да видите кой е лицето на компанията и пссле в TNA дето 2 години поне беше the most over guy in the company, но TNA прекалено много се забавиха да му дадат титлата и му букнаха title reign-a ужасно. Отделно има много повече класики от Triple H това десетилетие и е с милиони пъти по-добър от него.

Edited by Macho Man
 • Upvote 3

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment

Kurt Angle е номер едно.Не мога да повярвам :w00t: Радвам се ужасно много за него и определено мисля,че е заслужено.

Крис Джерико е на трето място :beer: Радвам се и за него разбира се :beer:

Много се учудих,че Chris Benoit също влиза в класацията.Заслужава го въпреки всичко.

Също така се радвам и за Bryan Danielson :)

Наистина е доста учудващо,че името на Triple H не фигурира в тази класация,защото дори и да не ми е любимец,има много успехи,постигнал е много през последните години и трябва да фигурира в този списък.

 • Upvote 2

2ii7epd.gif

Link to comment

Какво общо има това, че е бил шампион и в ME 3950506 пъти кьто е толкова скучен и энаем колко "усърдно" работи откакто се эавърна 2001 и всичко му е на готово, това не е kayfabe смешката на PWI. Тук е эа хората иэнесли най-паметни мачове и с хай-добри КЕЧ УМЕНИЯ! А Сина е най-голямата зведа в кечапрез последните 5 години нещо, което Triple H никога не е бил и няма да бъде! И последните 5 години Сина има къде къде повече паметни мачове от Triple H. А отосно за Джор гледайте ROH 2002/3-2005 да видите кой е лицето на компанията и пссле в TNA дето 2 години поне беше the most over guy in the company, но TNA прекалено много се забавиха да му дадат титлата и му букнаха title reign-a ужасно. Отделно има много повече класики от Triple H това десетилетие и е с милиони пъти по-добър от него.

Ти явно си на доста силни "лайна" о_O

Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit, Wrestlemania XX

Triple H vs. Stone Cold (3 Stages of Hell), No Way Out 2001

Triple H vs. Catcus Jack (Hell in a Cell), No Way Out 2000

Тези три мача > на Сина всички мачове.

tumblr_lnay2sCv4U1qlx7vgo1_500.gif

Link to comment

Аз не споря, че на HHH всичко му е на готово. И въпреки това, от 2000 до 2009 той е в почти всичко най-интересно:

2000 - vs Cactus Jack, vs Rock, 6-man HIAC, vs Kurt Angle, vs Austin

2001 - vs Austin, vs Kane, vs Undertaker

2002 - vs Jericho, vs HBK, vs Kane (може би в негативен смисъл, но пак се помни), Elimination Chamber

2003 - vs Steiner, vs Nash, vs Goldberg, Elimination Chamber

2004 - vs HBK, vs Benoit, Evolution, vs Orton

2005 - Elimination Chamber, vs Batista, vs Flair

2006 - vs Cena, DX

2007 - тук няма толкова запомнящи се вражди и мачове, може би с изключение на No Mercy 2007

2008 - vs Orton, vs Cena, vs Hardy, шампион почти цялата година

2009 - vs Orton и най-интересният feud за годината, който завърши на WM25, освен това обаче друго няма през тази година.

И воала, от 2000 до 2009 HHH е в почти всяка интересна история. Голямата част от най-запомнящите се (с добро или лошо) истории и мачове са с негово участие.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Ти явно си на доста силни "лайна" о_O

Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit, Wrestlemania XX

Triple H vs. Stone Cold (3 Stages of Hell), No Way Out 2001

Triple H vs. Catcus Jack (Hell in a Cell), No Way Out 2000

Тези три мача > на Сина всички мачове.

последните 5 години Сина има къде къде повече паметни мачове от Triple H."

 • Upvote 2

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment

Да сравняваш Triple H с хора като Samoa Joe е меко казано абсурдно и неадекватно. Не знам, какво трябва да се разбира под "паметни мачове", но щом чуя името Triple H веднага в съзнанието ми изкачат мачовете му с Cactus Jack, Austin и Michaels. Чуя ли името на Cena би ми трябвало поне няколко минути преди да се сетя за нещо, което е провокирало някакво чувство у мен. Имал е добри мачове безспорно, но "паметни мачове", които да са променили представите ми за кеч е доста далеч от истината.

Знам от къде идва цялата омраза към HHH. Вероятно 90% от хейтърите му са влезли в internet и са прочели колко егоистично копеле е Triple H и как с гей-дружката му Shawn Michaels провалят истинските кечисти като Bryan Daniel и Samoa Job.

А за това, колко егоистично копеле е Triple H може само да видите протежетата му. Две от тях се превърнаха в мега-звезди, а третото за няколко месеца направи по-голям impact от колкото "истинските" кечисти за цялата си кариера. И Orton и Batista са направили повече за този бизнес, но явно да се биеш в Main Event пред стотина души е по-голям успех от това да се биеш в Main Event на най-голямото шоу пред 100 000.

Link to comment

Класацията наистина е много аматьорска според мен. Не знам какво толкова е направил Kurt Angle за тези 10 години, че да е НА ПЪРВО МЯСТО. Не гледам Япония, така че не коментирам 2-рото и 3-тото място, може пичовете да са си ги заслужили, но за първото абсолютно не съм съгласен. Не казвам, че Kurt Angle не заслужава да е в класацията, но определено не трябва да е на първо място. Хора като Triple H и Edge много повече заслужават този приз. И ще ви кажа защо - Triple H определено е ИГРАТА в този бизнес. Не ми пука какви ги върши зад кулисите, важното е какво прави на ринга и в промотата си. А той прави много неща там, и все качествени. Великите му мачове вече са изброени тук, няма защо да ги повтарям. Edge пък през последното десетилетие започна нещата с победа на King of the ring през 2001-ва, последва кратък период на затишие, след което се превърна в една от най-бързо издигащите се мега-звезди в този спорт въобще. Edge определено е символа на новото поколение в кеча и на новото десетилетие, така че също заслужаваше първото място.

35izpu1.jpg

Link to comment

Класацията наистина е много аматьорска според мен. Не знам какво толкова е направил Kurt Angle за тези 10 години, че да е НА ПЪРВО МЯСТО.

Да, така е. Мани го тоя Kurt Angle. Само пълен аматьор, който хич не разбира от кеч би го сложил на първо място в класация за кечист на десетилетието. ;)

И в този ред на мисли, ей така в сферата на любопитното припомнете си тази тема от преди 3 години и по-специално поста на Radox :D:

Link to comment

И на мен не ми допада особено класацията. Всъщност направо се учудих, че има хора, които защитават Triple H, тъй като аз никога не съм бил от хейтърите му, простто от 2006(7) не ми допада особено. Все пак, смятам, че (тъй като има такава възможност явно) той трябва да дели първото място с Kurt Angle. Angle беше главният face по време на Invasion-а, много бързо стана световен шампион преди това, продължителен main eventer в Smackdown, след това враждите със Cena & Michaels, после пак сред големите в синьото шоу, а след това вече повече от 3 години носи TNA на гърба си. Определено трябва да споделя първото място с Triple H. Samoa Joe, колкото и да съм му фен, наистина е прекалено напред. И както казва Michael Cole... and I quote "Кой го боли за minor leagues?" Относно Edge - да, той е най-голямата звезда в последните 5 години след Cena, но не е бил лицето на компанията и освен, че се изтърка последната година, направи много слаби няколко месеца като face.

EDIT: А ако видите кой е Most Outstanding Wrestler of the Decade... :D

Edited by Linus
 • Upvote 1
Link to comment

Според мен ЧОВЕКА е само един - Кърт Енгъл. Звездата му изгря точно в началото на десетилетието - 2000-та година и оттогава върви само нагоре. Спечели ВСИЧКО, което може да се спечели в WWE - не е държал единствено Женската титла и не е печелил Ръмбъл - всичко друго го има. Вярно е, че работата му често оставаше в сянката на големите фейсове в компанията, но все пак нерядко той носеше WWE на гърба си. През 2001 като фейс стана МЕГА-любимец на публиката и рулираше здраво. Разбира се, това далеч не са единствените причини, поради които му давам титлата - той има и съвършени умения на ринга, и прави невероятно забавни промота.

Друг човек, който 100% щеше да е кечист на десетилетието ако все още се състезаваше, щеше да е Скалата - човек с такава харизма, такива промота, такъв draw и такава уникалност едва ли някога повече ще се роди. Той имаше потенциала да се превърне и в най-великият на всички времена, но сам прецака всичко...

Е и? Това ми е мнението отпреди 3 години, когато Кърт вървеше нагоре. Само за 1000 дни Енгъл успя да срине всичко, което си бях изградил като мнение за него. Какво постигна за тези 3 години? С какво спомогна да бъде по-голяма звезда? Именно през този период Edge тотално изгря, докато Енгъл правеше класики с Джо и Стинг пред 600 човека. ;)

 • Upvote 1

35izpu1.jpg

Link to comment
-   THE SUPERStar

За да сложили тези кечисти има защо. Angle е единствения носил отборните титли, световната на TNA, Х-дивизията и световната титла на IWGP едновременно. Kobashi е направил най добрият ***** мач. Keiji Muto ако не ме лъже паметта е The Great Muta, който е голямо име в Япония, мисля че е участвал в nWo Japan или пък бъркам. Chris Jericho е първият безпорен шампион, и е бил безпорен шампион по двойки с Big Show, можеше и с Miz да стане ама ето че не стана. Samoa Joe е голямо име както и в USA така и в Japan, той е кечист за който винаги ще има място в ROH. John Cena е те тоя не го знам какво прави тука, дебютна 2002 година, после смени на Рап Образа и сега е Attitude, единственото по похвално нещо от Cena е че прекрати най дългия Title Reign в SD. Mistico вече знам какво прави тука, държал е едновременно CMLL титлата и NWA Mexico титлата или там как се нарича, невероятен въздушен ас. Shawn Michaels, единствения участвал в 2 поредни мача срещу Taker, с Razor направиха супер мач на WrestleMania 10, участва в създаването на DX. Yuji Nagata, за него не знам нищо, но щом е в тази класация би трябвало да е направил нещо през тези години. Bryan Danielson е легенда за ROH, с Nigel McGuinness направиха няколко невероятни мача, и той има за какво да е тук. Edge за него разбира се всички знаят, един много добър кечист, 9 пъти е държал световна титла. Chris Benoit се доказа в NJPW, ECW, WCW и WWF, и той има за какво да е тук. Hiroshi Tanahashi, за него не знам нищо, не съм му гледал мачове. Eddie Guerrero, и той има за какво да е тук, бил е в NJPW, ECW, WCW и WWF, един много добър кечист който заслужава да е в тази класация. The Rock един от най харизматичните кечисти, любимецът на феновете през 2000, 2001 и 2002 после търна хийл, и заряза феновете.

Липсата на Triple H и Steve Austin е много тъпо нещо. HHH е невероятен като учител, прекрасно щеше да си пасне с Nexus, той да ги учи как трябва да са единни и да доминират, а те да му осигурят титлата на WWE. Austin заслужаваше да е тук, вярно той е звезда на 90-те години, но пък и по същата логика защо The Rock е тук, и той е бил само 3 години в новия век. Също така къде е The Undertaker, и той заслужава да е тук, колко титли обра през последните години, колко завръщтания, 10 победи на манията за тея 10 години, чудно ми е защо го няма никакъв тук. Вместо да слагат Cena можеха да сложат HHH или Taker, ама ето.......Както се казва Cena RLZ....... :mellow:

 • Upvote 3

[center][img]http://picbg.net/u/37901/36302/491087.jpg[/img][/center]

Link to comment

Класацията наистина е много аматьорска според мен.

Да, Dave Meltzer е виден "аматьор", който коментира кеч от около 30 години насам, гледа по 10-на промоции всяка седмица, не пропуска кеч мач и е главен редактор на най-популярното специализирано издание за кеч.

Не знам какво толкова е направил Kurt Angle за тези 10 години, че да е НА ПЪРВО МЯСТО.

Да, какво толкова е направил освен няколко от най-паметните и технични мачове в историята на федерацията, наред с това до голяма степен той изгради Брок Леснар и Джон Сина като звезди, постави TNA на картата като отвори вратата за други големи звезди да се присъединят към федерацията освен че направи и значително увеличение в рейтингите и най-значимия stable в TNA- MEM и през всичките години вършеше мръсната работа във федерацията като беше изпращан навсякъде , където има проблеми с рейтинга, би се на Кечмания с лекарска забрана и опасност от парализа, довърши мач с мозъчно сътресение, направи и фурор в Япония...абе да се чуди човек какво толкова е направил...

Хора като Triple H и Edge много повече заслужават този приз. И ще ви кажа защо - Triple H определено е ИГРАТА в този бизнес. Не ми пука какви ги върши зад кулисите, важното е какво прави на ринга и в промотата си. А той прави много неща там, и все качествени. Великите му мачове вече са изброени тук, няма защо да ги повтарям. Edge пък през последното десетилетие започна нещата с победа на King of the ring през 2001-ва, последва кратък период на затишие, след което се превърна в една от най-бързо издигащите се мега-звезди в този спорт въобще.

Да, Triple H неслучайно и ти каза след кратък период на затишие се превърна в най-бързо издигащата се звезда...кратък период, в който се ожени за щерката на шефа , което е и главната причина да бъде издигнат. За да се сетиш паметен мач на Triple H трябва доста сериозно да потърсиш в интернет и съзнанието на мозъка си. Не казвам ,че не харесвам HHH, напротив-фен съм, но той си е леко надценен.

Edge определено е символа на новото поколение в кеча и на новото десетилетие, така че също заслужаваше първото място.

Edge има място в класацията по много причини и по още толкова много няма място като номер едно. Най-малкото никога не е бил номер едно нито по умения на ринга, нито по умения на микрофона. Като цяло показва постоянство и рядко има слаб мач, но не определено не можеш да се сетиш и за супер класен негов мач , до голяма степен най-паметните му мачове са по двойки, а след като се върна от контузията е в лоша кондиция и образът му е пресъхнал.

 • Upvote 4
Link to comment

Да, Dave Meltzer е виден "аматьор", който коментира кеч от около 30 години насам, гледа по 10-на промоции всяка седмица, не пропуска кеч мач и е главен редактор на най-популярното специализирано издание за кеч.

Тази класация е съставена от WON наградите за изминалите 10 години,а тях не ги прави Мелцър,а гласуват читателите(смарковете).Така че е ясно защо ННН не е в класацията,все пак е най-мразения кечист от IWC-то.

edit:

И Edge определено е номер 1 за десетилетието.Враждите и мачовете му от последните 10 години показват това,този човек винаги е на високо ниво и редовно добавя по нещо ново към образа си.

Edited by The Pain
 • Upvote 2

9MLnN5Y.gif

Link to comment

Meltzer има проблеми със самочувствието и избива комплексите си, като плюе всичко, което се прави в WWE. Ако Angle беше останал в WWE ДАЛИ ПЪК щеше да получи този толкова "значим и престижен" приз? Интересно ми е да чуя мнението ти по този въпрос :2funny:

Triple H да не присъства в класация е чисто безумие. А, и ми е интересно по какви признаци Meltzer подрежда хората в класацийката си? Ако Kurt Angle няма чувство за самосъхранение, това не е мой проблем - да се самопретрепва колкото ще. Не виждам какво толкова е направил през цялото десетилетие, че да заслужи наградата? Ааааа да, сетих се - прецака WWE като отиде в TNA, при "по лекия график", където потроши врата си още 15 пъти. Само това, че отиде в светинята TNA е достатъчен повод за Meltzer да му даде всичките си награди, поклон! Очаквам за кечист на следващото десетилетие да бъде обявен Mr. Aaaaanderssssson!

Трябва да му призная все пак на Meltzer (господин комплекс за малоценност) умението да води хората за носа си. Сега тази класация ще се приеме като Светият граал в кеча и всеки ще казва колко е съгласен с нея. Също, както се превърнаха и смешните му звездички, предизвикали изказвания от типа на "Аааа! Мелцър му е дал 4 1/2 звезди на тоя мач, значи не е класика!!!"

 • Upvote 2

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

Е и? Това ми е мнението отпреди 3 години, когато Кърт вървеше нагоре. Само за 1000 дни Енгъл успя да срине всичко, което си бях изградил като мнение за него. Какво постигна за тези 3 години? С какво спомогна да бъде по-голяма звезда? Именно през този период Edge тотално изгря, докато Енгъл правеше класики с Джо и Стинг пред 600 човека. ;)

Осъзнай се малко, Kurt Angle 3 години носеше втората най-голяма компания в света на кеча на гърба си, изнесе невероятни мачове през това време и все още продължава да изнася. Няма кечист, който повече да заслужава първото място за последните 10 години освен Kurt Angle. Невероятни 6 години в WWE и също толкова невероятни 4 години в TNA.

 • Upvote 2

               

Link to comment
The Olimpic Hero

Какво общо има това, че е бил шампион и в ME 3950506 пъти кьто е толкова скучен и энаем колко "усърдно" работи откакто се эавърна 2001 и всичко му е на готово, това не е kayfabe смешката на PWI. Тук е эа хората иэнесли най-паметни мачове и с хай-добри КЕЧ УМЕНИЯ! А Сина е най-голямата зведа в кеча през последните 5 години нещо, което Triple H никога не е бил и няма да бъде! И последните 5 години Сина има къде къде повече паметни мачове от Triple H. А отосно за Джо гледайте ROH 2002/3-2005 да видите кой е лицето на компанията и пссле в TNA дето 2 години поне беше the most over guy in the company, но TNA прекалено много се забавиха да му дадат титлата и му букнаха title reign-a ужасно. Отделно има много повече класики от Triple H това десетилетие и е с милиони пъти по-добър от него.

Ти също се осъзнай, момче. Отиди се прегледай. Triple H винаги е бил, е, и ще си остане по-добър кечист като умения от John Cena. Да, Cena е по-голям draw от Triple H, но да ми твърдиш, че е по-добър кечист от Triple H, отиди на доктор, както ти казах. Отделно също да ми говориш за Samoa Joe като по-заслужил от Triple H, пак отиди на доктор... Triple H като психология, харизма, умения с микрофона, разказване на история на ринга е няколко класи над Joe, та толкова от мен по темата.

 • Upvote 3

               

Link to comment

А, и ми е интересно по какви признаци Meltzer подрежда хората в класацийката си?

->

He has gone through the newsletter’s annual awards in a number of different categories over the last ten years, awarding ten points for first place down to one point for tenth place, to generate lists based on consistent performance.

Тоест "голямата класация" е хамалското смятане на точки от няколко класации. Доста смешен начин да се обяви най-добрия кечист за последните 10 години, според мен. Иначе и аз съм учуден, че Triple H го няма изобщо в Топ 10.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...