Jump to content

WWF CHAMPIONSHIP HISTORY


Radox

Recommended Posts

wwe_1325800012__2q1ui5e.jpg25fsp36.jpg

Доста скоро, защо не и още утре, ще започна да "разказвам" една доста интересна история. Реших тя да е историята на Световната титла на WWF в периода между 1998 година и ... ще видим кога ще е края. Ще включвам всички възможни сегменти и шоута, въртящи се около историята на титлата, като описвам на кое шоу какво точно се е случило. Навсякъде, където е възможно, ще включвам и видео материали от Youtube. "Разказването" ще е насочено към по-младите фенове, за да се запознаят с наистина интересните периоди от славната история на най-важната титла в кеча, а не да знаят единствено за лигавите подхвърляния на водомера между Джеф Харди и Джон Сина. Якото в случая е, че не само вие ще научите някои нови неща за Пояса, а и че аз самият ще си припомня и най-малките детайли от онези времена, в които всяка седмица чаках с нетърпение да видя поредното издание на RAW и SD! без да има как да получа спойлери wink.gif

Проекта ще тече бавно, защото повярвайте, доста ще е трудно да се изрови всичко, касаещо титлата, особено видеотата. Където е необходимо, ще включвам и сегменти не само свързани с титлата, а и с някои други вражди, които са били интересни по онова време.

Разказа ще е разделен на царувания, като всяко от тях ще е описано подробно. Ето малък preview:

Царуване №1

SHAWN MICHAELS

Спечелил титлата на - 9 ноември 1997 година (Survivor series '97)

Загубил титлата на - 29 март 1998 (Wrestlemania 14)

Държал титлата - 140 дни (1-во място от разгледаните дотук царувания)

По онова време тече поредното царуване на всеобщия любимец Брет Харт. Той е взел титлата на Summerslam и е шампион вече повече от 3 месеца. На Survivor series в родната му Канада, в град Montreal обаче му предстои да я защитава срещу напереният Шон Майкълс. Мачът по-късно става известен като The Montreal screwjob, защото Винс нарежда на рефера да даде победа чрез предаване на Майкълс миг след като той заключва Харт в The Sharpshooter. Гонга бива ударен без какъвто и да било знак от Hart, че се предава. Така Харт напуска обиден WWF, а Майкълс започва своето трето царуване с титлата. Ето междувпрочем как става въпросната смяна на титлата, сложила начало на 5-месечното царуване на Michaels:

Първата PPV-защита на новия шампион е ... срещу новака по онова време Ken Shamrock на турнира "D-Generation X" на 7 декември 1997. Shamrock печели мача чрез DQ след намеса на Трите Хикса и Чайна.

Ето го и промото за мача на самия турнир, показващо част от билд-ъпа:

След това, опонент на Майкълс става ... старият му враг The Undertaker. Всичко започва на първият RAW след турнира "D-Generation X", на който приятелчетата на Michaels от едноименният стейбъл - Чайна и Трите Хикса, изнасят ковчег на ринга с цел да се подиграват на Мъртвеца. От него излиза обаче Michaels, който завършва гаврата, написвайки "DX" със спрей на ковчега. Следващата седмица обаче, докато Шон Майкълс си плямпа на ринга, същият ковчег се появява до ринга, като отвътре излиза самият Undertaker, издърпвайки Michaels вътре! На следващият RAW, Гробаря излиза отново, като прекъсва изказване на Michaels, в което той твърди, че DX ще има нов член и той ще е ... брата на Undertaker - Kane! Kane излиза и помага на брат си срещу Michaels и хората му. Двамата се съюзяват за първи път от дебюта на Kane:

На турнира Royal Rumble на 18 януари 1998 самият Ръмбъл мач не е мейн-ивента, а е предпоследният мач. Печели го стремително издигащият се новак Stone Cold Steve Austin, който елиминира последен The Rock. По този начин Остин печели мач за титлата на Wrestlemania 14. Мейн-ивента на турнира е дългоочакваният casket match между шампиона Майкълс и The Undertaker. След постоянни намеси на Трите Хикса и Чайна, Гробаря все пак успява да натика Майкълс в ковчега. Преди да го затвори обаче, Los boricuas и The New Age Outlaws изненадващо се намесват, започвайки да налагат Undertaker. На помощ се притичва брат му Kane, който обаче след като пребива всички, се нахвърля и срещу брат си, затваряйки го в ковчега. Накрая Kane запалва брат си вътре, а Shawn Michaels запазва титлата си. По време на самия мач Майкълс се контузва много сериозно в гърба при един скок към ковчега. Контузията е толкова сериозна, че мачовете на Michaels по пътя към Wrestlemania се свеждат до минимум, като той още тогава се съгласява мача му на Wrestlemania да е последният му, преди да се оттегли. Ето го и края на casket-мача:

На първият RAW след Royal rumble, DX не пропускат възможността да се избазикат със загубилият Undertaker:

На RAW на 2 февруари, Остин има мач с Road Dogg, но преди той да започне, D-Generation нахлуват на ринга и завързват Остин във въжетата, натривайки титлата на WWF в лицето му. На помощ му се притичват Terry Funk и Cactus Jack, което води до специален 4vs4 мач без правила на турнира "No way out of Texas"...

На 9 февруари на RAW се случва следното:

Следващият турнир е на 15 февруари 1998 и се казва "No way out of Texas". Главният мач е без правила и е между Michaels, Triple H, Road Dogg Billy Gunn и Austin, Owen Hart, Cactus Jack и Terry Funk. В последния момент преди мача Michaels се отказва от участие и е заменен от Savio Vega. Побеждава отбора на Стив Остин.

Напрежението между шампиона Майкълс и претендента Остин расте все повече. За специален съдия на мача помежду им на WM 14 е назначен ... Майк Тайсън! Билд-ъпа за този мач води до незабравими сегменти като този:

Майкълс успява да склони Тайсън да се присъедини към DX, което доста снижава шансовете на Остин да спечели титлата на турнира. Дългоочакваният мач завършва по шокиращ начин. На 29 март 1998, в мейн-ивента на Wrestlemania 14, вторият съдия Майк Тайсън "следи за реда". В края на мача, Тайсън изненадващо обръща гръб на Майкълс и помага на Остин да спечели мача, взимайки по този начин първата титла на WWF в кариерата си. Този мач е един от най-важните в цялата история на WWF. Това е последният мач в кариерата на Michaels, това е мача, който на практика стартира Attitude ерата, това е мача, в който Остин най-сетне взима Световната титла.

Веднага след мача, досегашният дизайн на титлата:

http://www.wrestling...w.php?image=854

се заменя с новия, символизиращ Attitude-ерата:

WWF_Championship_1998_-_2002.jpg

От тази вечер се пуска и новото лого на федерацията:

WWF-logo-13DC4B59CE-seeklogo.com.gif

На 29 март 1998 година официално започва нова страница в историята на WWF - Attitude ерата!

35izpu1.jpg

Link to comment

Браво, радвам се, че се заемаш с тази трудна задача и ще следя с нетърпение. :beer:

Link to comment

Евала за идеята, евала за прекрасното реализиране! Наистина си се постарал, добре е, че си добавил и видео материали. :) Не съм запознат много-много с '98-ма, но най-интересно ми беше, разбира се, когато историята приближи WrestleMania 14, с Тайсън и неговият turn.

Очаквам с нетърпение следващото издание!!!

:beer:

Link to comment

Radox,браво за чудесната тема!Беше ми интересно да гледам нещата,тъй като по това време не съм гледал кеч и нещата преди 2000 г. са ми непознати.Особено като се има предвид,че не съм си теглил шоута и не съм виждал преди тези сегменти и промота,които определено си заслужават внимание.Поздравления за работата и очаквам с нетърпение още ;)

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment

Интересно четиво.А самата идея на Radoxе интересна.Форума определно,ще стане едно по-интересно място с тая рубрика.

Видях само една грешка.Написал си ,че мача на кечмания 14 срещо Остин е последния на Shawn ,а както всички знаем той не е последния му. :)

Link to comment

Radox,браво за чудесната тема!Беше ми интересно да гледам нещата,тъй като по това време не съм гледал кеч и нещата преди 2000 г. са ми непознати.Особено като се има предвид,че не съм си теглил шоута и не съм виждал преди тези сегменти и промота,които определено си заслужават внимание.Поздравления за работата и очаквам с нетърпение още ;)

Има да виждаш още много незабравими неща. :beer:

Link to comment

Браво за желанието и за труда, който ще положиш :beer:

Дай лопата на гробаря
работата той си знае.

Link to comment

Eвала за труда Radox :cool: Много интересно четиво, определено ще се следи!

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Ето това е нещо!

Много повече действие,много повече противодействие,няма бели петна.От всички клипов които гледах попа е як през цялото време,няма я тази отвратителна апатия и тази тишина по време на мачовете,които се провеждат днес.Много добра тема!

В момента гледам No way out 2001,Остин срещу Трите Хикса в гимик мач 2 от 3 туша и Скалата срещу Енгъл.През цялото време попа е невероятен,за всяко нещо което се направи,а и нещата се правят.

А и от тези клипове.Шегите на DX постоянно те държат под напрежение и се смееш на откровенната им на моменти дебелащина и пародиен контекст.Всеки който излезе на ринга има достатъчно харизма за да те държи под напрежение и да ти приковава интереса,към това което прави.

А днес имам чувството,че дори и да стане голяма изненада публиката ще повика малко и пак ще млъкне осъзнавайки,че и да чака и да не чака нищо няма да се промени толкова драстично.Няма да има падащи и летящи обекти,няма да има толкова харизматични сътстезатели.

Както и да е.Браво за проекта.Ще го следя и ще си припомням с интерес.

 

 

 

Link to comment

Eвала за темата!И на мен ми беше доста интересно защото преди 2000г. и на мен доста неща са ми неизвестни.Гледал съм някое друго шоу и ППВ,но сега разбрах цялата история около Остин и Шон.

Link to comment

Браво Radox , темата е страхотна!

[center]savag3r.blogspot.com[/center]

[color=#FF0000][i][b]Former BNSA Hardcore Champion (1)[/b][/i][/color] / [i][color=#FF0000][b]Former WWP Cage Champion (1)[/b][/color][/i]

Link to comment

Царуване №2

STEVE AUSTIN

Спечелил титлата на - 29 март 1998 година (Wrestlemania 14)

Загубил титлата на - 28 юни 1998 (King of the ring '98)

Държал титлата - 91 дни (2-ро място от разгледаните дотук царувания)

Още преди спечелването на титлата от Остин на Wrestlemania 14, Винс Макмеън започва да изразява притесненията си каква "катастрофа" ще бъде, ако той спечели пояса, защото един такъв "селяндур" като шампион би уронил престижа на федерацията. След победата на Остин Винс изпада в паника, което слага началото на една от най-легендарните вражди в историята на кеча - Остин срещу Макмеън. След като в първия сегмент на първият RAW след WM Винс не успява да накара Остин да е "културен" и му набива Stunner, Винс нарежда на ченгетата да го арестуват. Ето какво се случва на първото шоу след Wrestlemania 14 - (30 март 1998):

Малко след това свое изказване, Остин бива арестуван и откаран по заповед на Винс. Винс обещава да го пусне под гаранция и да го върне в WWF, но при едно условие:

На следващото шоу (6 април 1998) Винс кара Остин да обещае, че ще е "културен" отсега нататък и го кара да се облече прилично, символизирайки "новият" Стив Остин:

http://www.youtube.com/watch?v=CdRciL_42S0

Както се вижда на клипа, Остин се отказва от всичко това и отново пребива Винс.

Наближава турнира Unforgiven, който ще се проведе през април. Стив Остин има нужда от опонент, с който да се бие на въпросния кард. На RAW на 13 април 1998, Остин излиза на ринга и дава избор на Макмеън - или да се бие срещу него в мач, или Остин да го намери зад кулисите и пак да му срита задника. Винс избира първата опция, но с едната ръка на Остин завързана зад гърба му. Преди обаче мача да започне, Мик Фоли се завръща като Dude Love и пребива и двамата, давайки заявка за шот за титлата на Остин. В крайна сметка първата защита на Austin на PPV се оказва именно срещу Dude Love. След като Остин пребива Винс на последния RAW преди турнира (20 април), Винс се заклева да го прецака на PPV-то и да му коства титлата! Ето промо за мача:

http://www.youtube.com/watch?v=xAvtnbR50EE

Unforgiven - 26.04.1998

На турнира, Остин пребива Винс и използва ръката му, за да отброи туша върху Dude Love, запазвайки титлата. Въпреки това, след като се свестява, Винс обявява за победител в мача Dude Love чрез DQ. Ето края на мача:

http://www.youtube.com/watch?v=WG_dpzsHcqg

Следващият турнир е "Over the edge", на 31 май 1998. За него, Винс Макмеън отново насрочва за опонент на Остин своето ново протеже - Dude Love. Този път обаче Винс се назначава за рефер, назначава за човек на гонга Джералд Бриско, и за коментатор - Пат Патерсън - все негови хора. На 18 май Винс организира мач-гавра за официално "претендентско място №1" между Dude Love и Goldust, в който Love смазва Goldust, независимо че всъщност вече има уреден мач за титлата.

Over the edge - 31.05.1998

На турнира, по време на мача между Austin и Dude Love, Винс последователно променя правилата първо на No DQ, а след това и на Falls count anywhere. Въпреки постоянните намеси на Бриско и Патерсън, Остин успява да "достави" Stunner на Love, след което използва отново ръката на пребития Винс, за да отброи туша си. Това се случва след като The Undertaker се намесва и пребива Бриско и Патерсън. По този начин Остин запазва отново своята титла. Промо за мача, плюс репортаж от него:

http://www.youtube.com/watch?v=dxik1We5ViI

С това враждата между Austin и Love приключва. Но не и тази между Austin и Vince. Винс решава да насрочи чудовищен опонент на Остин за следващия турнир "King of the ring". За първото шоу след турнира (1 юни 1998) той насрочва мач за претендентското място между Kane и The Undertaker. Ето целият мач между братята за претендентското място:

http://www.youtube.com/watch?v=ZqDbCCWnaT4

Победата отива при Kane след намеса на Dude Love (вече трансформиран в Mankind). По този начин се запалва враждата между Mankind и The Undertaker, довела до всеизвестната адска клетка между двамата на "King of the ring". Но нека не се отклоняваме от историята на WWF-титлата. Имаме нов претендент и неговото име е Kane!

На следващото шоу (8 юни 1998) в края на вечерта Винс привиква Остин на ринга, за да му връчи награда, с която да забравят миналото си и да станат най-сетне съдружници. По време на церемонията обаче Остин бърка в джоба на Винс и измъква оттам 12,000 долара, които хвърля в тълпата. Накрая обаче, започва музиката на Undertaker и друидите му изнасят ковчег до ринга. Докато Остин го чака да излезе по рампата, Kane и Mankind го нападат по рампата и го натикват в ковчега. Шоуто приключва с шампиона на WWF, лежащ в ковчег:

На следващото шоу (15 юни 1998), Paul Bearer предизвиква Austin и Undertaker (които лека-полека изглежда започват да стават съюзници) на отборн мач в адска клетка срещу Kane и Mankind. Победители няма, след като мача завършва с тотален въргал.

На последното шоу преди турнира (22 юни 1998), Винс прави мача на "King of the ring" невъзможен за спечелване на Остин - той го прави First blood match! Kane се заклева, че ако не спечели титлата, ще се самоубие чрез самозапалване. Винс остава адски доволен от самоувереността на новото си протеже. Ето и кадри от завършека на шоуто:

King of the ring - 28.06.1998

В главния мач става пълно меле, спуска се дори клетката около ринга. В края се намесват Mankind и Гробаря. Гробаря пребива рефера и се опитва да го запали с бензин. Kane му попречва и двамата се сбиват. Undertaker замахва със стол към Kane, но той се навежда и The Undertaker уцелва Остин, като го разкървавява обилно. Рефера се свестява и обявява за победител и нов шампион Kane! Винс е доволен на макс!

http://www.youtube.com/watch?v=smI-QtAIAmw

С това невероятното първо царуване на Austin със световната титла приключва. Новият шампион на WWF е чудовището Kane.

35izpu1.jpg

Link to comment

Царуване №3

KANE

Спечелил титлата на - 28 юни 1998 година (King of the ring '98)

Загубил титлата на - 29 юни 1998 (RAW is WAR)

Държал титлата - 1 ден (3-то място от разгледаните дотук царувания)

И така, Kane е новият, чудовищен шампион на WWF. Без съмнение се очертава да е адски трудно някой в скоро време да успее да измъкне титлата от ръцете на това извратено чудовище. Ето официалното му коронясване за шампион на WWF от доволният Винс Макмеън на първият RAW след турнира:

http://www.youtube.com/watch?v=A8_RszujaIY&feature=related

И така - мача-реванш на Остин е насрочен още за същата вечер! Ето промото на Кейн преди мача, както и самия мач:

http://www.youtube.com/watch?v=wfo2hCPAfUg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=S8ZakkCbcQw&feature=related

В крайна сметка, шокиращото царуване на Kane на върха на федерацията продължава само 1 ден! Шампион вече за втори път отново е любимецът на тълпата Стив Остин! Но не си и помисляйте, че Винс ще остави нещата така.

35izpu1.jpg

Link to comment

Страхотна тема, помага ми, защото не знаех доста неща преди 2002 г., особено старта на Attitude ерата..

[center][img]http://img143.imageshack.us/img143/5969/31922522.png[/img][/center]

Link to comment
Brock_Lesnar

Страхотна идея! :beer: Шапка ти свалям за темата за историята на WWF Title - ще си припомня някои неща, които съм гледал преди няколко години, когато да започнах да следя кеча в интернет. Чудесна работа дотук, с интерес ще чета и за следващите шампиони, защото не ги знам наизуст. Темата според мен е за Value раздела :).

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Наистина страхотна тема,евала Radox!Научих доста нови неща засега и ще я следя с огромен интерес!

[center][img]http://prikachi.com/images/277/3725277H.png[/img][/center]

Link to comment

Браво! Ето доказателство, че когато искате модераторите можете да правите много по-интересни и добри неща, отколкото разни филми или вражди с чавета :D Темата и на мен ще ми помогне да убия много минути, че и да понауча това-онова, защото макар повечето смени на титлата да са ми ясни, детайлите около враждите ми се губят. Мисля, че няма проблем и да коментираме нещата, така че ми се иска да вметна, че според мен това, че Кейн така бързо е загубил титлата е било грешка. Не виждам какъв е бил проблемът да я подържи повече, тъй като наистина е внушителен като размери и една история с това как разни хора се опитват да му я вземат неуспешно би била добра. През това време Остин можеше да продължи враждата си с Винс и протежетата му и без да има титла, като в определен момент да си я върне. Или поне да бяха забавили смяната до следващото PPV... Кейн маркщината се обажда, няма как. Но може би това е чарът на онези времена - откъде да очакваш, че ще има реванш в RAW, че и даже смяна на титлата толкова скоро след предната.

Един въпрос: не разбрах каква е първоначалната причина преди Over the edge Тейкър да почне да се появява в мачовете на Остин и да напада Бриско, МакМеън и Патерсън. Ще помоля ако някой помни да ми обясни.

Бележка: Първото клипче от царуване N2 (това на Остин) не работи. Махнато е заради авторски права. Може ако имаш шоутата и ти се реже, когато не можеш да откриеш нещо да го качваш сам. Ако в YouTube ги трият, в VBOX на никой не му прави впечатление на кого са авторските права ;)

Link to comment

Един въпрос: не разбрах каква е първоначалната причина преди Over the edge Тейкър да почне да се появява в мачовете на Остин и да напада Бриско, МакМеън и Патерсън. Ще помоля ако някой помни да ми обясни.

Еми защото е фейс по онова време и решава да помогне на Остин. Няма някаква по-специфична причина ;)

Бележка: Първото клипче от царуване N2 (това на Остин) не работи. Махнато е заради авторски права. Може ако имаш шоутата и ти се реже, когато не можеш да откриеш нещо да го качваш сам. Ако в YouTube ги трият, в VBOX на никой не му прави впечатление на кого са авторските права ;)

Бачка бе. Ей сега го пуснах. Ако не ще да тръгне, го качих ей тука за всеки случай:

http://rapidshare.com/files/412741012/RAW_-_30.03.98.wmv

Btw имайте предвид, че търсенето и изрязването на шоутата и сегментите е адски трудна и досадна работа, така че не очаквайте повече от едно царуване на всеки 2-3 дни. Е, ако са по-къси може и по 2 наведнъж.

35izpu1.jpg

Link to comment

Първо едно голямо ЕВАЛА за хубавата идея и за труда около оформянето на страхотните постове.Феновете на WWE и най-вече на този период получават един страхотен и по-скоро носталгичен подарък припомняйки си едни от най-великите истории в кеча изобщо.

and so it begins... again!

Link to comment

Царуване №4

STEVE AUSTIN

Спечелил титлата на - 29 юни 1998 година (RAW is WAR)

Загубил титлата на - 27 септември 1998 (Breakdown)

Държал титлата - 90 дни (3-то място от разгледаните дотук царувания)

И така - след само един ден прекъсване, шампион на WWF отново е любимецът на публиката Стив Остин! Винс Макмеън направо е бесен.

Следващото шоу (6 юли 1998), започва изненадващо с The Undertaker, който излиза на ринга и настоява за незабавен мач за титлата срещу Остин.

Винс решава да уреди мач за претендентското място за титлата на Остин между ... Kane, The Undertaker и Mankind, като победителя следва да получи шота си на "Summerslam '98".

В главния мач, мистериозно The Undertaker не се появява и двубоя започва между Kane и Mankind. Kane потрошава Mankind и по този начин печели мача за "Summerslam '98". Да, ама не. Вижте какво се случва в мача:

И така, Undertaker вече има своя шот за Summerslam, но преди това има още един турнир - "Fully loaded". На следващото шоу (13 юли 1998), Kane и Mankind печелят отборните титли от The New Age Outlaws. В края на шоуто обаче бившите шампиони получават реванш срещу Kane и Mankind. Мача се проваля след като Austin и The Undertaker (които са специалните съдии в мача)задружно се намесват и смазват всички на ринга. Между другото, друго важно нещо което се случва на това шоу, е новият план на Винс. Той решава да докаже, че през цялото време братята Kane и Undertaker работят заедно срещу Остин, с което да го насъска срещу тях.

На последното шоу преди "Fully loaded" (20 юли 1998), Винс решава да направи мейн-ивента на "Fully loaded" мач за отборните титли - Остин и Undertaker срещу шампионите Kane и Mankind. По този начн винс се надява да успее да скара Austin и The Undertaker още повече преди мача им следващия месец на "Summerslam", с което да увеличи шансовете на Austin да загуби титлата.

Fully loaded - 26.07.1998

http://www.youtube.com/watch?v=WMCpVr6xV48&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PsT9_a8FYPQ

По този начин имаме нови отборни шампиони - Stone Cold и The Undertaker. На първото шоу след турнира (27 юли 1998), Винс открива шоуто като казва, че всичко това, което се е случило на Fully loaded, отново е било нагласено от Kane и Undertaker и че Надгробния камък, който The Undertaker е приложил на брат си, не е бил истински. Vince продължава да настоява, че Kane и Undertaker работят заедно. Винс урежда за края на вечерта и първата защита на титлите - Undertaker и Austin срещу The New Age Outlaws. Шампионите запазват успешно титлите си, но след мача биват атакувани от Kane и Mankind и шоуто приключва с въргал.

На следващото шоу (3 август 1998), The Rock и Owen Hart предизвикват Austin и Taker на мач за отборните титли, който завършва без победител, защото Undertaker напуска мача, за да гони своя брат Kane. Мача се преиграва в мейн-ивента, като Austin и Taker запазват. След мача, Kane и Mankind отново нападат шампионите...

На следващото шоу (10 август 1998), мейн-ивента е мач с 4 отбора за таг-титлите. The Undertaker получава Chokeslam от Kane, след което Голямата червена машина го тушира и нови шампиони стават Kane и Mankind.

На следващото шоу (17 август 1998) се случва следното - Остин пристига с катафалка в залата и се зарича да натика The Undertaker в нея:

На последното шоу преди турнира (24 август 1998), Kane и The Undertaker излизат заедно, с което доказват, че наистина работят заедно. The Undertaker пребива и Vince McMahon. Шансовете на Austin за турнира изглеждат нищожни срещу тези две чудовища!

Summerslam - 30.08.1998

http://www.youtube.com/watch?v=HpggwSHlM5I

В крайна сметка, мача протича без външни намеси, като накрая с мъка Austin успява да тушира The Undertaker и да запази титлата си. След края на мача, The Undertaker поздравява Austin и се качва по рампата, на върха на която излиза Kane. Двамата братя не свалят очи от Austin, с което Summerslam приключва.

На първото шоу след турнира, Vince привиква Kane и The Undertaker на ринга и им казва, че са "наети". През цялата нощ двамата братя провалят мачове и пребиват всеки, който се изпречи пред очите им. Остин не се появява на шоуто.

На 14 септември 1998, шоуто е открито от Steve Austin, като на ринга са и Kane, The Undertaker и Vince. Винс обявява, че на следващият турнир - Breakdown, Остин няма да абсолютно никакви шансове да запази титлата си, защото ще се бие с двамата братя в на практика хандикап-мач (всъщност условието е, че мача е трипъл трет, но без братята да имат правото да се тушират взаимно, което превършва Остин в единствената мишена)! Винс ГАРАНТИРА, че Остин няма да си тръгне от "Breakdown" като шампион. Винс казва на Остин, че ако се опита да го докосне дори с пръст още веднъж, двамата братя ще го спукат от бой:

Последното шоу преди турнира - 21 септември 1998 завършва с брутална атака в гръб на Остин над стоящия на рампата Винс, която Kane The и Undertaker не успяват да предотвратят, защото са заети с мач на ринга.

Breakdown - 27.09.1998

http://www.youtube.com/watch?v=tkc_FCHYbAw

http://www.youtube.com/watch?v=Cypotdy7lIk&feature=related

Както се вижда, The Undertaker и Kane тушират едновременно Остин, което означава, че той вече не е шампион. Но кой тогава по дяволите е?

35izpu1.jpg

Link to comment

сега си припомних какво ставаше след този турнир и работата наистина е дебела! Предстоят може би най-силните месеци в историята на WWF, така че искам да четете подробно. Кефът тепърва започва. Направо ме сърбят пръстите да споделя с вас тези класики!

35izpu1.jpg

Link to comment

Кефът тепърва започва. Направо ме сърбят пръстите да споделя с вас тези класики!

А нас ни сърбят очите да четем. Браво, чудесни статии!
Link to comment

ВАКАНТНА ТИТЛА

Начало - 27 сепмтември 1998 година (Breakdown)

Край - 15 ноември 1998 (Survivor Series '98)

С неочаквания край на тройния мач на "Breakdown" се слага началото на най-дългият "вакантен" период в историята на титлата на WWF, продължил почти 2 месеца.

На първото шоу след турнира (28 септември 1998), Винс открива RAW is WAR с идеята да короняса нов шампион на WWF измежду The Undertaker и Kane. Винс изхвърля "тунингованата" титла на Остин с димящия череп, като казва, че отсега нататък тя ще краси камината на имението му. По-късно вечерта, Винс привиква на ринга Kane и The Undertaker за да обяви кой ще бъде новият шампион. Вместо това обаче, той нахранва здраво братята и им казва, че тъй като не са успели да го спасят от атаките на Остин, няма да даде даром титлата на нито един от тях. Винс насрочва мач между двамата братя за вакантната титла на октомврийският турнир "Judgment day". За да унижи още повече Остин, Винс го назначава за специален рефер на срещата:

Бивайки брутално пребит от братята, Винс им насрочва мач с хандикап 2vs3 за края на шоуто. Противници са им новите "корпоративни протежета" на Винс - The Rock, Mankind и Ken Shamrock. Хората на Винс печелят мача.

На следващото шоу (5 октомври 1998), Винс, бивайки със счупен от братята крак, прекарва времето си в болница. Единственият човек, който се опитва да го окуражи, е Mankind. Има обаче още един човек, който "посещава" Винс в болницата:

http://www.youtube.com/watch?v=oon0E7xG1Nc

На последното шоу преди "Judgment day" (12 октомври 1998) основна тема са взаимоотношенията между двамата братя, които ту изглежда, че всеки момент ще се сбият, ту се съюзяват. Vince McMahon официално обявява, че ако Остин реши да се лигави и не короняса нов шампион измежду двамата братя на туринра, ще бъде уволнен завинаги от WWF. През тази седмица дебюта си прави и мистериозен маскиран бодигард на Винс, който постоянно атакува Остин. По-късно се оказва, че това е завръщащият се Big bossman. На това шоу се случва е един от най-култовите сегменти в историята на WWF:

http://www.youtube.com/watch?v=LIKEnHpGMAk

Judgment day - 18.10.1998

Макар че нямат особено желание да се бият помежду си, Kane и The Undertaker в крайна сметка склоняват, защото залога е висок - титлата на WWF. През целият мач рефера Austin се подиграва с тях, като накрая набива зашеметители и на двамата, отброява си двоен "туш" и се самообявява за новият шампион. Това разбира се, не е официално признато. Винс се появява над рампата и окончателно уволнява Стив Остин, за това че не е коронясал нов шампион, с което турнира JD приключва. Най-важните моменти от мача са ето тук:

http://www.youtube.com/watch?v=c6XDx-BOs4Y

Въпреки, че е уволнен, Остин изненадващо се появява на първото шоу след турнира (19 октомври 1998). Ето каква гавра с Винс си прави в края на това шоу новоназначеният Остин:

На следващото шоу (26 октомври 1998), Остин разкрива, че хартийката, която е подхвърлил на Винс на предното шоу, всъщност е договор. Оказва се, че той е подписал нов, 5-годишен договор с федерацията и не е уволнен! На всичкото отгоре, в договора пише, че той има гарантиран още един мач за световната титла. Договора е подписан от ... сина на Винс - Шейн МакМеън.

С наближаването на "Survivor Series '98" Винс решава да реши най-сетне въпроса с това кой ще е шампион на WWF. Укрепва и връзката между Vince и неговите нови "протежета" Mankind и The Rock. За да спечели лоялността на Mankind, Винс му поръчва нов луксозен костюм, който той носи по време на мачовете си, а на 2 ноември дори създава нова титла, с която да почете неговото хардкор-майсторство. Винс връчва на Mankind новата Hardcore-титла, която е произведена от слепени парчета от разбитата стара Световна титла на WWF.

Винс урежда специален турнир с 14 човека, наречен "Deadly game", на който му предстои да изпълни целия кард на турнира "Survivor series". Победителят от турнира ще бъде коронясан за новият WWF-шампион! Ще не ще обаче, Винс е принуден да включи и Стив Остин в турнира, заради договора му. Винс нарочно изменя системата на турнира така, че неговите хора The Rock и Mankind да не могат да се срещнат преди финала, за да има възможно най-голям шанс "корпоративен" човек да си тръгне с титлата. Целта на този турнир е Винс да короняса най-сетне "културен" шампион, който да му върви по свирката.

Survivor series - 15.11.1998

Фаворита на Винс да спечели турнира е "корпоративният" Mankind. Ето как се развиват мачовете от турнира:

ОСМИНАФИНАЛИ

http://www.youtube.com/watch?v=UnQXtGJ8nSg

http://www.youtube.com/watch?v=vjVmxZJHjzE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=wvNypMiJheE&feature=related

ЧЕТВЪРТФИНАЛИ

http://www.youtube.com/watch?v=b0RKxBhSIHg

ПОЛУФИНАЛИ

Останалите не успях да ги намеря, сори. Ето все пак пълната схема на турнира:

1/8 - Финали

Corporate Mankind побеждава Gillberg

Al Snow побеждава Jeff Jarret

Stone Cold побеждава Big Bossman

X-Pac завършва наравно с William Regal

Ken Shamrock побеждава Goldust

Corporate Rock побеждава Big Bossman

The Undertaker се класира направо за 1/4-финалите

Kane се класира направо за 1/4-финалите

1/4 - Финали

Corporate Mankind побеждава Al Snow

Stone Cold се класира направо за 1/2-финалите поради липсата на победител в мача между Regal и X-Pac

Corporate Rock побеждава Ken Shamrock

The Undertaker побеждава Kane

1/2 - Финали

Corporate Mankind побеждава Stone Cold

Corporate Rock побеждава The Undertaker чрез DQ

ФИНАЛ

Corporate Rock побеждава Corporate Mankind

Завършека на финала е шокиращ. За пръв път в кариерата си, The Rock използва хватката Sharpshooter! Секунда след като я заключва, Винс нарежда на рефера да удари гонга, прецаквайки Mankind по същия начин, по който прецака Bret Hart на същия турнир година по рано. По този начин, за пръв път в кариерата си, световен шампион става THE ROCK!

The Rock е новият шампион на WWF, както и новият любимец на Винс и Шейн, напълно подкрепен от тях. Mankind бива жестоко прецакан и остава с пръст в устата, което постепенно го превръща в любимец на феновете. На следващата вечер на RAW is WAR предстои да се случи едно от най-важните събития в историята на WWF...

35izpu1.jpg

Link to comment

Става все по-интересно..най-добрите времена в кеча!

[center][img]http://img143.imageshack.us/img143/5969/31922522.png[/img][/center]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...