Jump to content

Guest Booker: Birov re-booking SummerSlam 2010


Recommended Posts

Ами часове преди MITB PPV-то се надявах да стане някаква игра с куфарчето на Raw и евентуално Edge или Orton да си тръгне с титла и да ги гледаме двамата на SummerSlam, а то настана една голяма бъркотия и сякаш изобщо не съм фен на този Sheamus vs. Orton мач. Не точно пък на SummerSlam. А същевременно враждата на Edge и Randy си остана недовършена, което е просто много жалко. Колкото до това, което си написал до този момент, супер е. Чете се лесно, букингът по принцип до сега е добър, но Sheamus нито си взима реванш, нито дори е в мача за определяне на #1 претендент. Това е малко странно, а също така и толкова бързо и жалко да го детронират..за втори път... Според мен сега трябва да го съединиш със Cena срещу Nexus, чакам продължение. :)

  • Upvote 3
Link to comment
BoRn_2B_GoD

МАЧОВЕТЕ ОКОЛО NEXUS

Защо не елиминационият отборен мач 7 на 7?: Ами защото чисто и просто не ми харесва. Предпочитам подобни елиминационни мачове да остават запазени за Survivor Series. Предпочитам историята с NEXUS да достигне до такъв елиминационен мач чак през ноември (когато ще има много повече логика в такъв мач). А и отборът, който WWE подбраха не ми допада. Имах други идеи за SummerSlam, надявах се да се случат и като не стана – не бях доволен. Затова... ще ги опиша тук.

Първият RAW след MITB, 4 седмици до SS: Сина отново прави задкулисен сегмент, в който казва общо взето това, което каза в действителност – че не знае как да се справи с NEXUS и не вижда друг изход освен да иска мир.

В друг сегмент пък зад кулисите са показани Тед Дибиази и Джон Морисън – Дибиази и Марис се подиграват с Морисън, който пък пожелава „успех” на Дибиази в мача му срещу Марк Хенри. Самият мач е прекъснат от NEXUS, които пребиват и изхвърлят от ринга както Хенри, така и Дибиази. Барет взима микрофон и казва, че това подобие на кеч е нищо в сравнение с мачовете, които той и неговите хора могат да представят, но не получават шанс за това. Барет обяснява, че младите кечисти като NEXUS, стоят в undercard-a заради хора като Сина и разни ветерани, не искащи да направят път на младите. Барет вика Сина на ринга и провеждат горе-долу същия разговор, който проведоха в реалност – Сина иска мир, Барет отказва и му предлага да стане част от тях – така хем ще запази мястото си, хем няма да се пречка на NEXUS. Сина отказва и си тръгва. Барет го предупреждава, че бавно и мъчително ще го унищожат, щом не иска да е с тях. Сина отвръща (в типичния си суперменски стил), че най-накрая му е светнало – колкото и равни уж да са NEXUS, те са като тяло и неговата глава е Барет. Затова, казва Сина, за да унищожи тялото, той ще се прицели в главата – Сина предизвиква Барет на мач на SummerSlam. След кратък разговор с NEXUS, Барет приема.

По-късно, преди мача на Шеймъс с Ортън, те срещат шампиона (Шеймъс губи титлата следващата седмица) и му казват, че е имал голям късмет да се измъкне от ръцете им, но това няма да се повтори.

-Mark Henry vs. Ted Dibiase – no contest

Втори RAW, 3 седмици до SS: Сина открива шоуто (знам, че е банално, но действа за привличане на вниманието). Той казва, че не е единственият, който иска отмъщение от NEXUS – Марк Хенри, Джон Морисън и Евън Борн излизат на ринга и Сина ги представя като гаранцията си, че NEXUS няма да провалят мача му с Барет, защото бил сигурен, че останалите шестима от групата щели да наобиколят ринга на SummerSlam и всеячески щели да се опитат да помогнат на Барет. NEXUS се появяват и заобикалят ринга (без да влизат). Барет казва, че „приятелите” Сина са прекалено малко, след което NEXUS влизат бавно на ринга. Тед Дибиази се появява на рампата и дърпа Хийт Слейтър (примерно) от ринга, след което започва да го бие. Това отвлича вниманието на NEXUS и Сина и ко. нападат. NEXUS са по-многобройни, но тъй като този път те са изненаданите, решават да се отдръпнат. Получен е e-mail от главния мениджър, в който се казва, че по-късно тази вечер Сина, Хенри и Морисън ще се изправят срещу Барет, Шефийлд и Слейтър.

По-късно Морисън и Дибиази отново са показани зад кулисите. Морисън казва на Дибиази, че колкото и да не го харесва, той е постъпил правилно тази вечер. Дибиази обяснява, че не го е направил за Морисън и останалите, а за да си го върне за атаката миналата седмица и все още би проснал Морисън ако му се отдаде възможност. Морисън се усмихва и казва, че е уредено за следващата седмица, а Дибиази може да помисли дали за него няма и по-важни неща освен егото му и че ако иска отмъщение срещу NEXUS може да се замисли да им помогне.

В мачът 3-на-3 Сина (естествено, трябва да се запази реализма) взима победата след Attitude Adjustment за Хийт Слейтър. След мача останалите трима от NEXUS нападат победителите. Евън Борн идва на помощ, но и той става жертва на атаката на NEXUS. Тогава се появява Тед Дибиази, който също напада NEXUS, но при първата възможност просва Джон Морисън. Това също го прави жертва на NEXUS, които пребиват и него. NEXUS губят мача, но си тръгват като победители.

Финалната поява на NEXUS за вечерта е в главният мач (този за титлата), където костват титлата на Шеймъс.

-3-on-3 Match: John Cena, Mark Henry, John Morrison def. NEXUS (Wade Barret, Skip Sheffield, Heath Slater)

Трети RAW, 2 седмици преди SS: Обявено е, че на SummerSlam, шестимата от NEXUS (без Барет) ще се изправят в мач 6 на 6 срещу отбор от кечисти на RAW. Обявени са имената на Марк Хенри, Евън Борн и Джон Морисън, като останалите остава да бъдат обявени. Също така става ясно, че по нареждане на главният мениджър всички членове на NEXUS, както и на другия отбор, ще са около ринга, защото мачът между Сина и Барет ще е Lumberjack мач.

Дибиази казва преди мача си с Морисън, че никой няма право да му дава заповеди какво да прави – той е човекът с пари и той нарежда. Затова той иска в мачът му с Морисън да бъде добавено правилото, че ако Дибиази спечели, то Морисън ще му е личен асистент (кхъ-кхъ-прислужник) една седмица. Морисън приема, но добавя друго условие – ако Морисън победи Дибиази ще е част от отбора на RAW срещу NEXUS на SummerSlam. Дибиази също приема... след което губи мача и е принуден да е част от отбора на RAW на PPV-то. Морисън се усмихва след мача (за кратко), когато Дейвид Отунга, Майкъл Тарвър и Хийт Слейтър ги нападат след мача.

Интервю на Джош Матюс с NEXUS. Барет казва, че няма да се намерят още двама смелчаци, които да се включат в RAW отбора и той в крайна сметка ще е хендикап 6 на 4. Барет казва, че миналата седмица за пореден път NEXUS са доказали какво влияние имат, като са коствали титлата на Шеймъс, който неуместно е решил, че винаги ще може да се измъква от тях. Барет казва и, че съжалява за това как се чувства Джерико (който обвинява NEXUS по-рано в това шоу, че са го разсеяли миналата седмица) и пожелава успех на бившия си ментор в No1 Contender’s мача. Появява се Шеймъс, настръхнал озлобен, който започва да се кара с NEXUS, но те бавно започват да го заобикалят. Той се отдръпва назад и им казва, че отборът на RAW току що се е сдобил с още 1 човек в негово лице.

Марк Хенри се изправя в мач срещу Барет. NEXUS обграждат ринга и подобно на мача, който наистина се състоя между двамата, помагат на Барет да спечели. След мача всички от NEXUS нападат Хенри, но на рампата се появява Шеймъс, а зад него и Морисън, Борн, че и Дибиази (видимо недоволен) и четиримата нападат NEXUS. Сина се вмъква на ринга (където е останал само Барет да крещи заповеди) и го просва с FU… така де... Attitude Adjustment, след което стяга мускули и крещи за радост на момиченцата.

-John Morrison def. Ted Dibiase

-Wade Barret def. Mark Henry

Бележка: Защо все пак има отборен мач - ами защото в противен случай другите освен Барет остават без мач, а не е правилно според мен. При това този мач няма да е нещо чак толкова важно (тъй като реалният май ще е МЕ), няма да бъде и елиминационен. По-скоро приятен 15, максимум 20 минутен отборен мач, който ще намери място не само за останалите от NEXUS в карда на SummerSlam, но и за хора от RAW, за които не виждам друго такова място.

Последен RAW преди SS: Шоуто този път започва със Сина, защото това все пак е WWE и би било нереалистично Сина да не бъде използван възможно най-много. В началното си промо той казва, че тази вечер ще използва Darren Young за пример за това, което ще се случи на Уейд Барет на SummerSlam. Сина казва, че вярва не само, че ще се справи с Barret, но и че в отборният мач звездите на RAW ще надделят над останалите от NEXUS, като хвали Шеймъс за решението му да се присъедини към отбора. Шеймъс излиза на ринга и обяснява нещата на Сина:

1) Той все още не харесва нито Сина, нито феновете му

2) Не харесва и съотборниците си, но поне те не му създават проблеми, за разлика от NEXUS

3) Причината да е в отборния мач е само и единствено фактът, че иска да си го върне на NEXUS и осъзнава, че докато те са наоколо той няма да има мира. Това е и причината да не е поискал своят мач реванш срещу Острието – според Шеймъс ако има такъв мач сега, NEXUS ще го провалят.

Сина се съгласява и казва, че разбира (а не започва да говори глупости, само за да е последният изказал се). Шеймъс се прибира зад кулисите, като на рампата се разминава с... Джерико. Джерико се качва на ринга и казва, че иска извинение от NEXUS, затова, че преди 2 седмици са се намесили в мача за титлата и са отвлекли вниманието му. Сина му казва, че не си струва да се занимава, защото нещата ще се влошат. Джерико отвръща, че NEXUS го уважават заради Уейд Барет и ще се извинят. Вметва и че Барет ще бие Сина на SummerSlam. Според Сина Джерико не трябва да е толкова уверен в приятелството си с Барет и вместо това трябва да подкрепи RAW и да се присъедини към отбора им. Джерико се засмива и казва, че няма причина да прави това и иска извинение сега. Сина го оставя да прави каквото си реши и се прибира зад кулисите. Малко по-късно оттам се появяват NEXUS. Барет провежда разговор с Джерико, който се опитва (подобно на един скорошен RAW) да се изкара „виновник” за успеха на NEXUS и постигнатото от тях, след което отново иска извинение. Барет отказва и NEXUS пребиват Джерико. Никой не му идва на помощ.

На ринга остава Джъстин Гейбриъл за мач с Евън Борн (мисля, че мач между двамата си струва да се види). Борн печели заради солидния си пуш, но след това бяга от ринга, когато останалите от NEXUS идват на помощ. Шеймъс се показва на рампата и казва, че тази вечер предизвиква двама от NEXUS на отборен мач, като те ще разберат името на партньора му по-късно.

По-късно в шоуто Darren Young излиза 1 на 1 със Сина. Мачът завършва без победител след намеса на NEXUS. Те обаче само отвличат вниманието на Сина, за да издърпат Янг от ринга. Сина тръгва след групата и се озовава зад кулисите, където го нападат с оръжия, а след това го обграждат, докато го бие само Барет. Сина е оставен да лежи в несвяст зад кулисите, а NEXUS се измъкват без Team RAW да се докопа до тях. Вече е станало ясно, че Michael Tarver и Skip Sheffield ще са партньори в мача срещу Шеймъс и неназования му партньор.

Главният мач (този преди The Cutting Edge) идва и Тарвър и Шефийлд са на ринга. Шеймъс излиза също, като негов партньор се оказва... Джерико. Той обяснява, че сега вече има причина да иска да е в RAW отборът и ще бъде там на SummerSlam, за да научи NEXUS кой е Крис Джерико и кои са те и къде им е мястото. Нещо такова. Останалите от NEXUS се появяват около ринга за мача, но се намесват и Team RAW (Морисън, Дибиази, Борн и Хенри). NEXUS се оттеглят в публиката, а участниците в Team RAW се оглеждат с недоверие, за да завършат билда за отборния мач.

-Evan Bourne def. Justin Gabriel

-John Cena vs. Darren Young – no contest

-Sheamus/Chris Jericho vs. Michael Tarver/Skip Sheffield – no contest

Бележка: Два no contest-a може би наистина са много, но е по-добре така, отколкото NEXUS да претърпят само загуби (защото подобни 1 на 1 победи в момента са малко прибързани, имайки предвид пуша на Борн, това кой е Сина и какви са опонентите в главния мач). Мисля, че превъзходството си NEXUS доказват във враждата с бройка и конкретно в това шоу – с поредния побой над Сина.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Както около щатската, така и около интерконтиненталната титли могат да се изградят достатъчно интересни истории, че да си заслужат мачове на PPV. Пък и така се обръща внимание на младоците, затова мисля, че е важно да има PPV мачове за тези две титли. Този път ще разгледам ситуацията около US титлата (за да приключа с буукването на RAW частта на SummerSlam), a по-нататък ще обърна внимание и на интерконтиненталната. Преди това обаче малко отклонение, а именно няколко думи за отборните титли и отсъствието им от моя SummerSlam:

Tag team девизията страда в последно време, а най-вероятно няма да има мач за титлите на (истинския) SummerSlam. При мен също няма поради факта, че е нужно малко повече време за работа по този въпрос. Да речем, че примерно The Hart Dynasty продължават историята с The Usos, като може да се намесят Сантино и Козлов по някакъв комедиен начин, правейки мачове както с The Usos, така и с шампионите. Това става през четирите седмици до SummerSlam. Изкушавах се да буукна Zack Ryder/Vance Archer vs. The Hart Dynasty, но това е мач, който според мен ще подхожда повече на Night of Champions. WWE прекалено са оплескали девизията в момента, а и фактът, че NEXUS не могат да се бият за титли усложнява нещата допълнително. Та да... SummerSlam oстава без мач за отборното злато. Но това не е темата на този пост, а враждата за US титлата. Та за нея:

US CHAMPIONSHIP MATCH

Първи RAW след MITB, 4 седмици преди SS: Единственото важно нещо, което се случва на това шоу, свързано с Миз и неговата US титла, беше описано в статията за ситуацията около враждата за WWE титлата, но нека повторим: В средата на шоуто Миз прекъсва Шеймъс (шампион по това време) и му обяснява, че ще го дебне и ще чака подходящия момент да кашира куфарчето си. Опитва се да го направи в края на мача, след края на мача между Шеймъс и Ранди Ортън, но не успява, тъй като R-Truth се завръща (след няколко седмици отсъствие заради побой от Миз) и го напада, прогонвайки го от залата.

Втори RAW, 3 седмици до SS: R-Truth с промо зад кулисите, в което обяснява, че няма да позволи на Миз да използва своето Money in the bank куфарче, докато вторият не заложи US титлата си в мач срещу R-Truth. Truth казва, че не иска отмъщение заради побоя, който Миз му е нанесъл преди няколко седмици – на него ще му е достатъчно да унижи Миз, връщайки си титлата от него.

По-късно Truth побеждава Зак Райдър в мач 1 на 1. След мача Миз го напада и го просва с куфарчето си. Взима стол с идеята да повтори побоя от преди няколко седмици, но Truth се свестява и започва да отвръща на удара, принуждавайки Миз отново да избяга от ринга.

Миз дава промо зад кулисите към края на шоуто, в което казва, че Truth е никой и не го плаши по никакъв начин. Според Миз това той да стане WWE шампион е неизбежно и Truth не може да му попречи по никакъв начин. Нещо повече – Миз казва, че победителят от главния мач (четворният за WWE титлата) трябва да внимава, защото тази вечер е най-подходяща за използване на куфара. Промото е прекъснат от атака на Truth – той напада Миз в гръб и двамата започват да се въргалят зад кулисите. Миз крещи „Няма да ми попречиш!”, но в крайна сметка отново бяга към гаражите след като Truth взима метална тръба. Миз се качва на една кола и офейква, като с това планът му да се появи след главния мач се проваля.

-R-Truth def. Zack Ryder

Трети RAW, 2 седмици до SS: Както беше описано в статията за WWE титлата, Миз се появява в началото на шоуто, след като Острието се оттегля от ринга след сегмент с Ортън и Джерико. R-Truth обаче напада Mr.Money in the bank в гръб и Острието се прибира без проблем зад кулисите.

Вбесеният от това Миз се появява на ринга по-напред в шоуто, взима микрофон и казва, че не издържа Truth да го тормози така. Това, че Truth e провалил три негови опита да кашира куфарчето го е вбесило и той се съгласява да заложи титлата си в мач срещу Truth, само и само да си осигури спокойствие. Миз казва, че този път ще контузи Truth така, че той няма да се върне поне няколко месеца. Веднага след края на промото започва отборен мач – Миз и Зак Райдър срещу R-Truth и Йоши Татсу. Партньорите са избрани не за друго, ами за да получат поне малко ефирно време. Естествено Миз и Truth са център на вниманието. Миз печели мача за своя отбор, туширайки Татсу след Skull Crushing Finale.

-The Miz/Zack Ryder def. R-Truth/Yoshi Tatsu

Последен RAW, седмица преди SS: Миз с промо на ринга, в което казва, че хората говорят само за Edge-Orton, за NEXUS и войната им с всички останали, но това е грешка, защото той е този, който всички трябва да следят внимателно и който ще сътвори бум, когато най-изненадващо вземе WWE титлата. Но преди това смята да се погрижи за R-Truth на SummerSlam веднъж и завинаги. Като за начало Миз има за намерение да демонстрира какво смята да стори на Truth в мач срещу Йоши Татсу. Миз побеждава Йоши бързо (налага се да се правят жертви в този живот), след което продължава с побоя, концентрирайки се върху едното рамо на японеца. Този побой води R-Truth на ринга, но Миз бяга от конфронтация с него. Truth остава на ринга при пребития Йоши, а Миз отива на рампата, където съдията му носи US титлата, но не и куфара. Миз пита къде е куфарчето му – оказва се, че то е останало на ринга и Truth го взима в ръце, след което подканва Миз да се качи на ринга и да си го вземе. Миз се вбесява, но не се качва на ринга. Truth взима микрофон и казва, че ако Миз си иска куфарчето ще трябва да се престраши и да не бяга от него на SummerSlam, където Truth (по негови думи) щял да вземе US титлата.

-The Miz def. Yoshi Tatsu

Това е и около US титлата. Малко по-кратко от предните две, но в midcard-a е така – не могат да стават прекалено много работи, защото е нужно време за главните истории. Мисля, че един последен мач между Truth и Миз е добра идея, а и по някакъв начин Миз трябва да бъде измъкнат от позицията си на midcard шампион и бавно да почне да се гради като заплаха за WWE шампиона (каквато в момента не е). Truth пък е достатъчно over и имайки предвид историята му с Миз е перфектен за подобна вражда. Татсу и Райдър пък се вписват с това, че могат да играят ролите на временните отборни партньори на двамата враждуващи. Пък и намазват TV време...

SummerSlam 2010 - Моят card досега:

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

-US Championship: The Miz © vs. R-Truth

Edited by BoRn_2B_GoD
Link to comment
BoRn_2B_GoD

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP MATCH

Лично на мен „враждата” (макар това да е доста силна дума) между Кофи Кингстън и Долф Зиглър изобщо не ми допада. Двамата имаха цели три мача помежду си досега само през последните 2 месеца, а този петък ще имат още един. Не знам дали ще намерят място в карда на SummerSlam, но според мен е важно IC титлата да бъде защитавана на PPV-то, като по този начин се даде шанс за изява и на други хора. Какво имам предвид ще стане ясно в описанието на build-a около IC титлата, който съм подготвил.

Първи SMACKDOWN след MITB, 4 седмици до SS: Кофи сяда на коментаторската маса, за да наблюдава отборен мач между Зиглър/Макентайър и Харди/Крисчън. ИК шампионът съобщава, че всеки един от тези четиримата е потенциален претендент за титлата. По време на мача Зиглър няколко пъти отправя заплахи към седящия на масата Кофи. Това обаче не го разсейва, даже напротив – Зиглър и Макентайър побеждават след като Крисчън без да иска просва собствения си партньор с юмрук. Макентайър прави Future Shock DDT на Крисчън и отбелязва победата. След мача Зиглър се нахвърля върху Кофи. Кингстън отвръща на удара, но Макентайър се намесва, нападайки го в гръб. Мат Харди спасява Кофи. Хийловете се оттеглят, а фейсовете остават на ринга, но Мат Харди отказва да приеме извиненията на Крисчън, забелязва се напрежение между двамата.

-Dolph Ziggler/Drew McIntyre def. Matt Hardy/Christian

Втори SMACKDOWN, 3 седмици до SS: Обявено е от Теди Лонг, че на SummerSlam Кофи ще защитава титлата си в петорен мач срещу Зиглър, Макентайър, Крисчън и Харди. Кофи прави промо зад кулисите, в което казва, че не се страхува от конкуренция, даже напротив – радва се, че ще има възможност да покаже таланта си срещу цели четирима противници. Кофи е нападнат в гръб от Долф Зиглър, придружаван естествено от Вики Гереро.

В мачове между участниците в предстоящия мач за титлата, първо Кофи успява да победи Дрю Макентайър. След това Долф Зиглър побеждава Крисчън, след като Мат Харди, наблюдаващ от коментаторската маса, се опитва да се намеси в полза на Крисчън, но де факто му коства мача. След мача Кофи се опитва да нападне Зиглър, но той бяга.

За следващата седмица са обявени Кофи срещу Зиглър и Мат Харди срещу Макентайър.

-Koffi Kingston def. Drew McIntyre

-Dolph Ziggler def. Christian

Обявен за SummerSlam - Five-men IC Championship: Koffi Kingston © vs. Christian vs. Dolph Ziggler vs. Drew McIntyre vs. Matt Hardy (Крисчън и Мат Харди имат приятна, бавно развиваща се история, заслужават PPV време; oтношенията между петимата през последните месеци могат да се смесят в едно, а пък и винаги съм харесвал подобни мачове с повечко хора и спотове. Пък и Макентайър не остава на сухо, както щеше да стане ако имахме два мача 1 на 1)

Трети SMACKDOWN, 2 седмици до SS: Мат Харди казва в промо зад кулисите, че съжалява за това как се е развила ситуацията с Крисчън миналата седмица, но гледа напред към първата си спечелена IC титла. Макентайър се намесва, казвайки, че на Харди му е лесно да говори, след като единствен не е имал мач миналата седмица. Харди се засяга и предизвиква Дрю на мач тази вечер. Този път Крисчън е на коментаторската маса и казва, че това, което се е случило миналата седмица не е проблем за него и не се сърди на Харди. Когато обаче съдията е проснат в мача Харди-Макентайър, Крисчън не се намесва, а вместо това най-спокойно гледа как Макентайър удря Мат под пояса, а след това му прави Future Shock DDT върху стол. Макентайър печели мача и посочва Крисчън, който обаче не дава признак да е впечатлен от него.

Преди мачът на Кофи с Долф Зиглър се появява Вики Гереро, която казва, че заради отсъствието на Теди Лонг (което ще бъде обяснено в някой от следващите постове) тя е поела контрол над шоуто и е решила да направи мача между гаджето й и Кофи мач за ИК титлата. Като допълнително условие тя казва, че е забранено на Макентайър, Крисчън и Харди да се намесват в мача и ако някой го направи не само ще бъде махнат от мача на SummerSlam (който остава в сила), но и ще бъде отстранен за неопределено време. Зиглър печели мача с помощта на Вики и става новият шампион.

Защо? Защото е някакво разнообразие. Кофи е шампион от доста време, Зиглър се мъчи да се докопа до титлата още от враждите си с Мистерио и Морисън. МакЕнтайър беше шампион преди Кофи, не ми се вижда подходящо да си я връща. Крисчън и Харди повече ще пострадат от ИК титлата, отколкото ще спечелят, особено ако мислят да дадат шанс за нещо по-голямо на победителя от предстоящата им (надявам се) вражда. Затова Зиглър взима титлата. Защо не на PPV-то? Защото е изненада и то голяма според мен. Плюс това печели хийт както за Зиглър, така и за Кофи, така и за Вики (не, че тя има нужда).

-Drew McIntyre def. Matt Hardy

-IC Championship: Dolph Ziggler def. Koffi Kingston © – new champion

Последен SMACKDOWN преди SS: Кофи Кингстън влиза в офиса на Теди Лонг, където GM-ът се кара с Вики Гереро за решението й миналата седмица. Лонг успокоява Кофи и казва на него и на Вики, че не може да отмени мача от миналата седмица и Зиглър наистина е новият шампион. Въпреки това мачът за SummerSlam остава, а Лонг ще реши как да се реваншира на Кофи и да накаже Зиглър.

Следва отборен мач – Кофи и Мат Харди се изправят срещу Крисчън и МакЕнтайър. Преди мача обаче излиза Зиглър, който се хвали с титлата си и се подиграва с опонентите си, казвайки им, че е преметнал всички и е взел титлата преди те дори да имат шанс за нея. Кофи просва Зиглър с Thunder in Paradise, след това останалите трима му правят финишърите си и го изхвърлят извън ринга. В самия мач Крисчън и МакЕнтайър не се сработват добре и губят мача, след като Крисчън остава Дрю сам срещу Харди и Кингстън. След мача на екрана се появява Теди Лонг. Той казва, че се радва, че на SummerSlam толкова единични сблъсъци от последните 2-3 месеца ще се навържат – Харди-Макентайър, Харди-Крисчън, Крисчън-Зиглър, Кофи-Макентайър и Кофи-Зиглър. Той също казва, че е измислил наказание за Зиглър – новият шампион ще се изправи срещу разяреният Big Show тази вечер (защо разярен по-късно). Зиглър все още лежи край ринга след четирита финишъра, които отнесе, когато Грамадата идва на ринга, пребива го и след Chokeslam печели мача.

-Koffi Kingston/Matt Hardy vs. Drew McIntyre/Christian

-Big Show def. Dolph Ziggler

С това завършва билда за петорния мач за интерконтиненталната титла.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

-Five-men IC Championship: Koffi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler © vs. Matt Hardy vs. Christian

-US Championship: The Miz © vs. R-Truth

-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Аз така и не съм споменал, но ако някои има мнения, забележки или свои идеи за карда и билда не е проблем да ги обясни тук, подобно на go go. Дерзайте.

BIG SHOW VS. CM PUNK

Това всъщност си е реална история, просто ще направя някои промени, които да я направят по-приемлива за мен, по-пикантна и логична. Да, имаше някои грешки, като например това защо Пънк не си направи просто нова маска, а започна да ходи без такава, както и начина, по който Джоузеф Мъркюри (кефи ме цялото име) също остана без маска. Е, ще се опитам да ги пооправя (защото, представете си, се взех за по-велик booker/writer от тези в реалното WWE). Само да отбележа, че е взета предвид контузията на Пънк и той излиза с превръзка за ръката си. Билдът за CM Punk vs. Big Show започва тук.

Първи SMACKDOWN след MITB, 4 седмици до SS: След видео показващо сегмента от предната седмица, в който Show свали маската на Пънк върху стълба, на ринга излизат SES – Пънк е с нова маска, горе долу като старата. Той казва, че забранява това видео да бъде показвано. В противен случай, че ще се възползва от услугите на съда, за да принуди WWE да не го показват. Пънк казва, че Грамадата е съгрешил, подигравайки се с него по такъв начин и е бил наказан, губейки MITB мача. Big Show излиза на ринга и казва, че за него не е проблем да победи Пънк в мач за маската му и така да я махне официално. Пънк отвръща, че е контузен и няма намерение да доставя това удоволствие на Грамадата. Show решава, че вместо това предизвиква The Mystery Man в мач за маската му. Пънк казва, че неговият човек няма причина да залага маската си, тъй като ако той победи, Грамадата няма какво да даде на SES. Show се замисля, след което предлага да се присъедини към SES ако загуби мача. Грамадата обяснява на Пънк колко възможности ще предостави това на лидера на SES – не само да унижава Грамадата, когато си пожелае, но и да го има като оръжие, което винаги да му е под ръка. Пънк приема.

По-късно в сегмент зад кулисите Пънк обяснява на Галоус, The Mystery Man и Серена, че Грамадата е предложил подобни изкушаващи правила, защото е уверен в победата си, но те не трябва да му позволят да спечели и трябва да вкарат в правия път. Веднага след това е мачът. Въпреки опитите на Галоус, Пънк и Серена да помогнат, The Mystery Man губи мача. Важно е да се отбележи, че не е скуош, какъвто видяхме в реалност. Вместо това The Mystery Man получава някаква офанзива, като намесите на SES помагат за това. Въпреки всичко той губи мача и Грамадата маха маската му. Става ясно, че той е Джоуи (Джоузеф наистина е по-яко) Мъркюри, а Грамадата засмян се провиква по Пънк, че той е следващия.

-If The Mystery Man wins Big Show must join SES; if Big Show wins The Mystery Man can no longer be mysterious… I mean – he must take off his mask: Big Show def. The Mystery Man

Втори SMACKDOWN, 3 седмици до SS: Big Show с промо зад кулисите, че искрено се забавлява с SES – дори е донесъл със себе си маската на Мъркюри за спомен. Промото му е прекъснато от Пънк, който излиза на ринга, видимо разнгевен и вика Big Show при себе си. Грамадата отива там и Пънк обяснява, че никой, нито Кейн, нито Мистерио, нито някой друг, си е позволявал да унижава така SES и Пънк няма да позволи това да продължи. Той казва, че Грамадата води разпуснат и вреден начин на живот (като теглото му е доказателство за това) и се нуждае от водач, някой, който да го издигне на следващото ниво. Пънк казва, че иска Грамадата в SES и е готов на всичко, за да го постигне. Big Show обаче му отвръща, че се чувства много по-добре, забавлявайки се с Пънк и неговите последователи, но ако Пънк заложел и неговата маска в мач, Show можело отново да добави условието, че ако загуби ще се присъедини към SES. Пънк се възпротивява, че все още е контузен и не може да се бие в мач, затова Грамадата му предлага да посочи свой заместник. Пънк се замисля, след което казва, че Luke Gallows ще го представя тази вечер в мач със същите правила като тези на мача между Мъркюри и Big Show миналата седмица. Грамадата се съгласява с усмивка, двамата се здрависват, но тогава Галоус и Мъркюри идват на ринга и нападат Big Show в гръб. SES се нахвърлят върху Big Show, бият го няколко минути, след това са принудени от съдии да се върнат зад кулисите.

В сегмент по-късно в шоуто Пънк говори с Галоус и му казва колко много зависи от победата му. Пънк обяснява, че сега може да не използва едната си ръка, но вярва, че Галоус ще се справи, ще бъде неговата ръка и не само ще запази маската на Пънк, но и ще принуди Big Show да стане техен съюзник. Галоус казва, че ще го направи. Мачът му с Big Show е МЕ на шоуто. Пънк, Серена и Мъркюри опитват да се намесят неколкократно, като накрая съдията ги гони от мястото около ринга. Те се противят, но все пак започват да се оттеглят. Галоус отвлича вниманието си с това за секунда, за което е наказан с knockout punch от Грамадата и е туширан. Пънк не може да повярва, а Грамадата го кара да се качи на ринга. Пънк обаче решава да избяга и запазва маската си. Грамадата взима микрофон и отново с усмивка казва, че следващата седмица тази маска ще бъде свалена по един или друг начин.

-If Gallows wins Big Show must join SES; if Big Show wins CM Punk must take off his mask: Big Show def. Luke Gallows

Трети SMACKDOWN, 2 седмици до SS: Теди Лонг излиза на ринга, след което представя Big Show. GM-ът казва, че CM Punk трябва да свали маската си тази вечер, тъй като това е било условието на мача Грамадата-Галоус миналата седмица. SES идват на ринга и Пънк отказва да го направи. Лонг заплашва, че ще го отстрани. Пънк отново отказва. Лонг казва, че не вижда друг избор, освен да заплаши CM Punk с уволнение. Това разсмива Грамадата и кара Пънк да се замисли сериозно. В крайна сметка той с най-голямо неудоволствие сваля маската и показва голата глава и брадата си. Грамадата започва да се смее още по-силно на Пънк, но през това време Галоус и Мъркюри го нападат в гръб. Шоу този път е по-подготвен, започва да размахва юмрука си наляво-надясно, а Пънк иска точно това – той бута Теди Лонг пред себе си и Грамадата без да иска нокаутира главният мениджър. SES се прибират зад кулисите, а Грамадата и няколко задкулисни работника се опитват да свестят Теди.

В сегмент зад кулисите CM Punk говори с останалите от SES – казва на Мъркюри, че се е налагало да крият лицето му, за да не си спомнят хората миналото на Джоузеф – дрогата, бруталния спот със стълбата, която разбива лицето му и уволнението му. Сега обаче, когато маската на Мъркюри я няма, той трябва да изкупи вината си и да докаже, че се е променил и има място в SES. Пънк след това се кара на Галоус, за загубата му миналата седмица и обвинява Люк, че за пореден път го е провалил и е крайно време да се справи успешно с нещо. Веднага след разговора си с SES Пънк отива в офиса на Теди Лонг. Него обаче го няма заради нокаута от Big Show и там е само Вики Гереро. Пънк я убеждава да назначи мач хендикап мач 2 на 1 – Галоус и Мъркюри срещу Грамадата, след което излиза доволен.

В самият хендикап мач Big Show вече не е толкова усмихнат и разярено се нахвърля върху членовете на SES, но те (+ помощта на Пънк и Серена) се оказват сериозно предизвикателство за него. Когато обаче Big Show отново поема контрола, Пънк влиза на ринга и също го напада. Следва побоят, който видяхме в един от последните SMACKDOWN-ове – SES се концентрират върху ръката, с която Big Show нанася своя knockout punch и използват всичко (ръце, крака, токчетата на Серена, металните стълби, за да я контузят). След като приключват с ръката на Грамадата, SES се прибират зад кулисите.

-Handicap Match 2-on-1: Big Show def. Luke Gallows/Joseph Mercury - by DQ

Последен SMACKDOWN преди SS: През седмицата на WWE.com е бил обявен CM Punk vs. Big Show за SummerSlam. В началото на SMACKDOWN Пънк и SES излизат на ринга. Пънк обяснява, че няма нужда от маската си вече – той иска враговете на SES да виждат лицето му, когато ги унищожава. Казва, че всички участвали в съюза срещу него и маската му ще страдат – миналата седмица Теди Лонг е бил наказан и той най-случайно от Грамадата, тази вечер ще плати и съдията, който е изгонил SES от мястото около ринга преди 2 седмици, а на SummerSlam е ред на Big Show. Пънк казва, че миналата седмица е прозрял истината – Big Show няма място в SES и желанието на Пънк да го накара да се присъедини е било погрешно, измамно. Пънк сега е наясно какво е Big Show – заплаха за него, за SES и за всеки до когото се докосне. Един гигантски клоун, който най-вероятно не може да надигне гигантското си тяло от леглото сутрин, ако не се наблъска с болкоуспокояващи. Според Пънк обаче сега звярът е ранен и на SummerSlam ще усети блаженото могъщество на лидера на SES (вживях се много, знам). Big Show се появява на рампата и идва на ринга с гипсирана ръка и намръщено изражение, но SES слизат от ринга. Пънк маха превръзката на ръката си и казва, че сега ролите са сменени, но няма намерение да се бие с Big Show. Не и преди правилният момент.

Теди Лонг има кратък разговор с Big Show в офиса си, уверявайки го, че разбира напълно, че нокаута миналата седмица е бил случаен. Теди Лонг обещава на Big Show, че ще му даде шанс още тази вечер да излее гнева си върху някого.

По-късно, в някой от мачовете, SES излизат и дърпат съдията извън ринга. Това ще е същият съдия, който ги е изгонил от мястото около ринга по време на мача Галоус-Big Show и според Пънк е коствал маската му. Clothesline от Gallows и GTS от Пънк за съдията, след което SES са показани да напускат залата.

След отборния мач Харди-Кофи срещу Крисчън-Макентайър, както беше обяснено в предния пост, Теди Лонг назначава мач на Грамадата срещу Долф Зиглър, който разярения Шоу печели бързо и слага край на build-a за мача между него и Пънк.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

-Big Show vs. CM Punk

-Five-men IC Championship: Koffi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler © vs. Matt Hardy vs. Christian

-US Championship: The Miz © vs. R-Truth

-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Link to comment

Сякаш build up-a за Punk vs. Big Show ми е любим до този момент. Този петорен мач за IC титлата ми е леко странен за SummerSlam, повече го виждам, като Six Pack Challenge на Night of Champions с Rhodes като шестия човек, понеже той не знам от кога не е имал поява/мач на PPV. Също така и трябва да отбележа, че ми се ще наистина да можехме да видим как Show нокаутира Long. :lol: Нямам търпение да видя какво си приготвил за World Heavyweight Championship мача.

PS: Май беше споменал нещо по въпроса, но не си спомням и затова ще попитам. Ще пишеш ли нещо и за женските мачове, които май даже ще са два в реалния SummerSlam или ще ги пропуснеш в твоя кард? :)

  • Upvote 3
Link to comment
HBK_forever

Браво за чудесния re-booking на SummerSlam!Сега прочетох всичко и доста ми хареса.И на мен този петорен мач за ИК титла ми се струва странен,но е оригинален и интересен като идея,макар и да ми се струва,че идеята на go go също е доста добра.Подобен мач,в който участват 6 човека би бил доста интересен.Добре е,че си отделил достатъчно време за US титлата,жалко че не и обръщат внимание,а търсят как да поиздигнат The Miz.Аз лично бих book-нал The Miz vs John Morrison за златото на Щатите,като историята ще се върти около това как двамата са били отбор,единия предал другия,после използвал това,че примерно Morrison бил по-талантлив или повече помагал за отбора,мислел за двамата,но хитрият Miz го излъгал и т.н. и ето сега,взел куфарчето,разполагащ с title shot,когато поиска,защо не неговият стар приятел да поиска мач,пък и заслужава внимание.

За ИК титла си го направил доста интересно,макар и форматът на мача да е необичаен.

И браво,че позна,че на седмично шоу непосредствено преди турнира тя ще смени притежателя си и новият шампион е Ziggler.Тук наистина стана интересно.

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Link to comment

Този петорен мач за IC титлата ми е леко странен за SummerSlam, повече го виждам, като Six Pack Challenge на Night of Champions с Rhodes като шестия човек, понеже той не знам от кога не е имал поява/мач на PPV.

От MiTB :rolleyes:

Доста интересно се развиват нещата според букинга, така е, до момента нямам забележки.

Дай лопата на гробаря
работата той си знае.

Link to comment

От MiTB :rolleyes:

Исках да кажа да получи някакво по-голямо внимание на PPV, някакъв сегмент или пък мач за някаква титла. Личи си какво е направил на MITB, щом вече забравих, че изобщо е бил на PPV-то.

Също така, HBK_forever, вече сме гледали подобна вражда между Miz и Morrison около Bragging Rights, ако не се лъжа. :)

Edited by go go
  • Upvote 3
Link to comment
BoRn_2B_GoD

ЕДИН ИЗЦЯЛО ОБЯСНИТЕЛЕН ПОСТ

:D

Относно Miz-Morrison: Предполагам ще е интересно някой ден отново да използват историята с това, че са били партньори, че имат съревнование кой е по-добър и т.н., но от последната им вражда (около Bragging Rights и Survivor Series) наистина е минало прекалено малко време, че да повтарят същото точно сега. Пък и Миз в момента трябва да го издигат нагоре, а една по-продължителна история около US титлата (каквато би била тази с Морисън) според мен няма да помогне. Тук малко спойлвам от своите идеи, тъй като аз лично мисля с мача на Миз и R-Truth да се сложи край на присъствието на Миз около тази титла и оттам нататък да се набляга на сингъл вражди с по-големи звезди и дебнене около WWE шампиона. Поне според мен така трябва да постъпят WWE ако имат намерение да го изграждат като наистина потенциален WWE шампион.

Относно петорният мач: И аз обмислих идеята за участие на Коуди Роудс, а и честно казано шесторните мачове винаги са ми се стрували по-правилни, ако мога така да се изразя, от петорните, но пък има нещо, което не исках да пренебрегвам - Коуди реално не е имал никаква по-сериозна история с останалите петима, докато в последните месеци те направиха няколко вражди (Дрю-Харди, Кофи-Дрю, Крисчън-Зиглър), започнаха още преди MITB да развиват други (Крисчън-Харди, Зиглър-Кофи), така че реших, че той няма място. Както казва и Лонг в моя re-book на ситуацията около титлата - петорният мач ще събере всички досегашни истории в един голям финал (като може би ще даде начало на нови). Пушът на Коуди започна скоро и засега се явява само в редовно TV време и някоя друга победа. Знам, че един 1 на 1 мач щеше да е по-добре за SummerSlam и съм съгласен, че мач с повечко народ за титлата щеше да е по-подходящ за Night of Champions, но просто сърце не ми даде да сложа Кофи-Зиглър в мач 1 на 1, тъй като не харесвам нито историята помежду им, която в момента се развива в WWE, нито харесвам мачовете им. Но да, идеите са добри.

За титлите при жените: Не ме бива много в буукването на женски вражди или поне не ми се занимава, че да се пробвам. Затова реших да не описвам нищо около тях. Може да ми скимне и друго, но определено ще ги оставя без мач на PPV-то. Седем мача ще има в моят SummerSlam, които имайки предвид какви са, според мен са напълно достатъчни. Както съм споменал в един от постовете ми се искаше да буукна и мач около отборната титла, но просто WWE не са подхващали нищо там и не ми се искаше да се отдавам на прекалено голяма фантазия, пък и това щеше да е още един мач отгоре.

За WHW Championship-a: go go, може би ще те разочаровам, защото не съм направил нищо кой знае колко специално там, или тази нощ, или утре ще го постна и ще видите сами. Просто отново не искам да фантазирам прекалено много, а историята с Тейкър е доста комплексна и ако примерно кажа "Ето този е нападателят" ще изглежда нелепо. Ще видите какво съм сътворил като го постна, но не е нещо уникално.

Иначе виждам, че се намират хора, които да харесат идеите ми, за което благодаря. Останаха две неща за публикуване - описанието на ситуацията около World Heavyweight титлата и описанието на това как би трябвало да протече според мен този мой SummerSlam, въпреки че доста се чудих дали да има такъв пост. Какво да ви кажа освен приятно четене :)

Link to comment
BoRn_2B_GoD

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MATCH

Последният мач, който съм предвидил за моя кард на тазгодишния SummerSlam, е вторият main event - мачът за World Heavyweight Championship-a, който Кейн спечели на Money in the bank.

Защо не Кейн-Мистерио 1 на 1?: Абе... не знам. Честно казано след второто промо на Кейн след спечелването на титлата, в което каза, че (уж) Рей е нападателят на Тейкър, това мачът да е 1 на 1 ми се стори добро и даже го очаквам с известен интерес (даже може да се каже, че това е единственият мач за SummerSlam, който чакам с наистина голямо нетърпение). От друга страна обаче съм на мнение, че набраната инерция от Суагър не трябва да се губи и така и така той е постоянно замесен около Мистерио, заслужава да бъде в мача. Точно затова се опитах да попроменя нещата така, че и той да е част от карда на SummerSlam. Как? Надолу пише.

Първи SMACKDOWN след MITB, 4 седмици до SS: Шоуто е открито от Кейн с промото, което той направи в действителност. Основни точки са спечелването на куфара, това, че не е имал друг избор, освен да се възползва и да го кашира още същата вечер. Разликата тук е друга – реших да поразкрася нещата и Кейн ще каже, че не го е направил само, защото моментът е бил подходящ – глас в главата му е казал след като изгони Суагър да се върне на ринга и да използва куфарчето срещу Мистерио. Кейн казва, че този глас му е познат и той е почти сигурен на кого принадлежи и когато този глас прозвучи в главата му отново той ще направи желаното от него. Да, малко sci-fi простотии, но при Кейн и Тейкър подобни неща са позволени. При Кейн това да чува гласове в главата си е напълно нормално, а и може да оправдае защо един фейс (какъвто мисля, че той се води в момента) напада друг явен фейс като Мистерио.

Рей с интервю в съблекалнята си. Казва, че обвинява Кейн за това как е постъпил, защото не е било честно, защото е разбил мечтата му да продължи да е шампион. Рей обяснява, че ще използва реванша си, но чак на SummerSlam, защото кракът му не е в състояние за подобен мач и дотогава се надява да е на 100 процента. В съблекалнята влиза Суагър и казва, че няма намерение да чака Рей да използва реванша си на SummerSlam – Суагър е готов да се бие за титлата още сега и иска мач за нея възможно най-скоро. Рей отвръща, че реваншът му е гарантиран с договор, но е готов да го заложи срещу Суагър, за да му затвори устата. Суагър се съгласява, като поставя допълнително условие мачът да е Best of 3 Falls, за да не се опита Мистерио да го „измами”. Мистерио приема, след което казва на Джош Матюс, че когато имаш сърце на шампион трябва да го доказваш при всяка една възможност... колкото и глупаво да е понякога. И така – вместо реваншът на Рей да не бъде споменат (както стана в WWE), тук реших той просто да го заложи.

Самият мач протича по следния начин: Мистерио успява да спечели първият туш, след като Суагър е разсеян от пламъците, съпровождащи entrance-a на Кейн – шампионът е решил няколко минтути след началото на мача да излезе край ринга. Това разсейва Суагър и той става жертва на 619. Следващият fall обаче отива в неговите ръце, след като кара Мистерио да се предаде в средата на ринга с Ankle Lock. Решаващият туш е неясен – Суагър отново заключва Ankle Lock, но Мистерио го превърта над себе си и опитва туш, докато Суагър все още държи крака му (не мога да го опиша по-добре, съжалявам). Става така, че с последното отброяване Мистерио се предава, т.е. стига се до draw – съдията обявява мача за draw, но не може да определи кой е претендент. Теди Лонг излиза и обявява, че на SummerSlam Кейн ще защитава титлата си в троен мач както срещу Суагър, така и срещу Мистерио. Обикалящия около ринга шампион се засмива, след което се хваща за главата (гласът, окей?), влиза на ринга и просва и двамата с Chokeslam.

-2 out of 3 Falls No1 Contender’s Match: Rey Mysterio vs. Jack Swagger – draw

Втори SMACKDOWN, 3 седмици преди SS: Кейн за втора поредна седмица открива шоуто с промо. Този път казва, че е сигурен – гласът в главата му е този на брат му и според него духът на Тейкър се опитва да го насочи към нападателя (не, изобщо не прекалявам с фантасмагориите). Миналата седмица след мача на Мистерио и Суагър, Кейн е чул гласа да му казва имената и на двамата и затова ги е нападнал. Сега той има причина да смята, че някой от тях двамата, ако не и двамата заедно, е отговорен за нападението над Тейкър. Кейн казва, че на SummerSlam ще ги прати в дълбините на ада (бля-бля), но дотогава има много време.

Мистерио е показан да се консултира с доктори зад кулисите и те му казват, че няма да може да вземе участие в мач. Кейн влиза в съблекалнята. Мистерио казва, че поведението на Кейн не подхожда на шампион – да напада всеки когото реши и да се оправдава с глас в главата си. Мистерио отново казва, че няма нищо общо с контузията на Тейкър, но Кейн му обяснява теорията си за това как Мистерио е спечелил най-много от липсата на брат му. Следва едно „Съжалявам, Рей”, Кейн отново докосва главата си и напада Мистерио. След като го пребива излиза от съблекалнята , а лекарите проверяват състоянието на Мистерио.

Суагър е този с интервюто зад кулисите тази вечер. Той казва, че няма нищо общо с атаката над Тейкър и припомня какво е причинил Кейн на баща му. Веднага след интервюто той се изправя в мач срещу Финли. Защо Финли? Защото двамата могат да направят симпатичен техничен мач, победата в който ще е добра за Суагър. Да, Суагър печели с Ankle Lock. След мача Кейн излиза на ринга, но Суагър бяга през публиката. По-късно в шоуто (МЕ е Грамадата-Галоус) е обявено, че Суагър ще се изправи 1 на 1 срещу Кейн следващата седмица.

-Jack Swagger def. Finlay

Трети SMACKDOWN, 2 седмици до SS: Тук нещата около враждата няма да са чак толкова много. Ще бъде съобщено от коментаторите, че Рей Мистерио е в дома си в Сан Диего след атаката от миналата седмица от страна на Кейн (която е показана няколко пъти с видео). По-късно в шоуто Коул ще говори с Рей чрез сателит. Мистерио ще обясни, че това, което се случва в главата на Кейн го плаши, че няма общо с атаката над Гробаря (за пореден път) и че на SummerSlam ще е на 100 процента. По време на разговора Мистерио се замисля и казва, че още следващата седмица е готов да се изправи срещу победителя от мача на Суагър и Кейн.

Преди самият мач пръв излиза Суагър. Показано е видео с кадрите, в които Кейн пребива баща му на ринга преди около месец (мисля). Суагър казва, че все още не е отмъстил за баща си, но ще го направи както тази вечер, така и на SummerSlam. Суагър също отрича (за пореден път) да има общо с атаката над Тейкър. Самият мач е спечелен от Кейн, след като Суагър не успява да го просне с Gutwrench Powerbomb и шампионът контрира с Chokeslam. Кейн взима микрофон и смеейки се казва, че следващата седмица е ред на Мистерио.

-Kane def. Jack Swagger

Последен SMACKDOWN преди SummerSlam: Кейн е на ринга за сегмент в средата на шоуто, а отстрани на ринга е поставен обичайния ковчег. Кейн казва, че гласът му е казал да се подготви - един късметлия ще има шанса на SummerSlam да се озове затворен в ковчега, за да не му се пречка. Късметлия, защото другият, този, който остане на свобода, ще бъде разрушен. Кейн е прекъснат от Рей Мистерио. Мистерио се качва на ринга и обяснява на Кейн, че има шампионът има нужда от помощ, че не е нужно да прави всичко това и че би помогнал на Кейн да намери нападателят на Гробаря. Шампионът първоначално стиска ръката на Мистерио, след което го хваща за гърлото. Тогава Суагър дотичва до ринга и напада Кейн в гръб. Претендентите се измъкват от ринга, а Кейн остава да вилнее там.

В главният мач Мистерио се изправя в мач 1 на 1 срещу Кейн. Джак Суагър обаче се намесва отново и мачът завършва без победител. Суагър и Мистерио обединяват сили срещу Кейн – Суагър заключва Ankle Lock, а Мистерио прави през това време 619 на Кейн. Веднага след това обаче Суагър просва Мистерио с германски суплекс над въжетата, след което рита Кейн също извън ринга. Шоуто приключва със Суагър, вдигнал титлата над главата си.

-Rey Mysterio vs. Kane – no contest

С този мач приключва ребуукването на враждите и шоутата до самия SummerSlam. Вече всички вражди са описани, кардът е готов... остана нещо, което не бях сигурен дали искам да правя, но в крайна сметка ще бъде направено - ще опиша как лично аз бих предпочел да протече този SummerSlam. Но това следващия път. Който желае да се изкаже ЗА и ПРОТИВ карда, че дори някой ако желае може да даде мнение за това как според него би трябвало да протече PPV-то ако беше буукнато така. Моята гледна точка - до няколко дни :)

SummerSlam 2010 - Моят финален card:

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

-Triple Threat World Heavyweight Championship: Kane © vs. Rey Mysterio vs. Jack Swagger

-US Championship: The Miz © vs. R-Truth

-Big Show vs. CM Punk

-Five-men IC Championship: Koffi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler © vs. Matt Hardy vs. Christian

-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Link to comment

Ами какво да ти кажа, направо побеснявам, че истинския кард е далеч от този. Това е просто един перфектен кард за тазгодишния SummerSlam. Идеята за троен мач е чудесна, отваря вратичка и за евентуална намеса от Undertaker, понеже (повечето) такива мачове са и No DQ. Ето според мен как трябва да се развият мачовете от твоя кард, ще ги напиша подред, тоест от opener до закриващ ME подред, макар че надали ще ги "позная".. :D

1. 6-on-6 Tag Team Match: The Nexus vs. Team Raw

2. Big Show vs. CM Punk

3. IC Championship: Kofi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler © vs. Matt Hardy vs. Christian

4. US Championship: The Miz © vs. R-Truth

5. Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena

6. WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton

7. Triple Threat World Heavyweight Championship: Kane © vs. Rey Mysterio vs. Jack Swagger

Сега коментари за мачовете:

1. Първо да кажа, че според мен този мач трябва да е един от първите, ако не opener (както аз съм го посочил), то поне втори, понеже до колкото съм разбрал същите два отбора ще трябва да бъдат и lumberjacks по-късно. Нека победата да отиде при Team Raw, понеже по-нататък май само още 1 фейс печели и ще стане леко претъпкано с победите от хийлове. Та значи Team Raw печелят в чист мач, без намеси и други глупости.

2. По същата причина и тук съм избрал фейс да спечели, именно защото от тук нататък все хийлове грабват победата. След мача, СЕС могат да му хвърлят стабилен побой отново..

3. Не виждам причина защо Ziggler би загубил титлата толкова рано, а той тепърва трябва да се затвърждава, като добър шампион, да победи 4 опонента в един мач и да запази титлата си би било добро начало, като ще има и материал какво да говори в евентуални промота още до другото PPV. :P

4. Тук наистина се замислих кой да вземе победата. От една страна Miz вече отскача до МЕ от време на време, куфарчето е доста по-важно от тилата на Щатите, а и тя напълно не му е нужна. От друга страна пък отново да я дропне на R-Truth, който изобщо не става за шампион.. По-добре Miz да загуби титлата например следващата нощ в епизода на Raw, точно след SummerSlam. Дори ще е хубаво ако е някой троен или четворен мач, че да успее да я дропне на Мorrison или DiBiase.

5. Тук съм твърдо, че Barrett трябва да отмъсти за загубата на стейбъла си по-рано същата вечер и да победи Cena. Най-добре би било да стане нещо извън ринга, което да разсее John Cena и Barrett естествено да се възползва от това. Караница в Team Raw, които ще са около ринга е добра причина например.

6. Тук вече си нямам и на идея какво ще правиш. От една страна вероятно (нечестна) победа нa Edge би продължила враждата, която вече се проточи прекалено дълго, а от друга страна му е и прекалено рано да губи титлата, а Orton същевременно трябва да вземе тази титла скоро, защото фейс търна му върви перфектно и титлата му трябва. Нямам си и идея просто, все пак според мен Edge трябва да дропне титлата, няма да е за първи път да гледаме такава размяна на титлата през месец, и миналата година по това време горе-долу имаше подобни размяни..

7. Tombstone за Rey, Tombstone за Swagger и Kane запазва, тук май е най-просто. Според мен най-интересното трябва да е след мача. След гонга, Kane отива някъде backstage, докато двамата му пребити опоненти лежат на ринга. Изведнъж световният шампион се задава по рампата с ковчега, а Swagger го забелязва и успява да избяга в тълпата, докато той пристигне на ринга. Kane "натъпква" Rey в ковчега и започва да го бута по рампата нагоре. Изведнъж, точно преди да се мушне зад кулисите става познатото. Тъмнина, мъгла по земята, някоя от маняшките песни на Undertaker, когато лампите светват отново, ковчега, който все още е в близост до Kane се отваря и познайте кой е там.. Вместо Mysterio, от говчега се подава разяреният 'Taker, който хваща за гърлото брат си, излиза от говчега и нататък всичко е ясно. Този път освен финишър и да стане нещо подобно от миналата година, ще е по-добре да видим някой стабилен побой над Kane, за да не е поне толкова еднакво.

Това е горе-долу, нямам търпение да видя ти какво си приготвил. :)

  • Upvote 2
Link to comment
BoRn_2B_GoD

@go go: Конкретно по точки 4 и 7, другите неща съм ги засегнал по един или друг начин защо аз лично бих ги направил така както са описани. Точка 4: Много мразя когато на PPV няма смяна на титлата, а това стане на следващата вечер срещу друг противник (даже срещу същия). Не е честно според мен спрямо хората, които са си платили за ППВ-то. Обратното даже е много правилно да стане (DQ на седмично шоу, смяна на PPV-то след него), но тази схема не я харесвам. Точка 7: Едно подобно действие би затвърдило Кейн като сигурният нападател, а това е нещо, което не ми се нрави да бъде разкрито толкова бързо. Дори да е Кейн трябва да стане ясно по-бавно.

Уводни думи: След като описах в рамките на 6 поста как аз бих развил мачовете и враждите за SummerSlam, реших, че трябва да дам завършен вид на работата си и да опиша как според мен трябва да протече и самия SummerSlam – къде трябва да идат победите, какво трябва да се случи, колко време трябва да са мачовете (макар това да е само приблизително). Естествено, този пост ще е най-субективен от всички, въпреки че се опитвам да book-на нещата рационално, а не по лични пристрастия. So… here… we… go!

Моят SUMMERSLAM 2010

Мач по мач, сегмент след сегмент

-6 vs. 6 Tag Team Match – RAW Superstars vs. NEXUS: Chris Jericho, Sheamus, Evan Bourne, Mark Henry, Morrison, Dibiase vs. Justin Gabriel, Skip Sheffield, Heath Slater, Michael Tarver, David Otunga, Darren Young - Това е откриващият мач поради ред причини – първо, винаги съм харесвал отборни мачове да са откриващи. Изглеждат някак по-масивни и дават добър начален тласък на шоуто. Този отборен мач е и доста важен, имайки предвид важността на историята „NEXUS срещу останалите”, а и две от големите звезди (Джерико и Шеймъс) са в него, което го прави още по-добър opener. Победата ще е за NEXUS, като сред причините за победата им ще е и това, че Дибиази ще обърне гръб на Морисън и ще го просна с Dream Streets (или както там се казва финишъра му). Подобен ход ще събере хийт за Дибиази, от какъвто той отчайващо се нуждае. Джерико и Шеймъс няма нужда да прецакват никого – тях хората си ги мразят и така. Защо NEXUS бият? Защото ако не бият излиза, че дори задружни „новаците” са по-слаби от събрана за 2-3 седмици група от кечисти, които нито са единни, нито се харесват.

* Показан е клип за враждата на SES с Грамадата, с кадри от двата Mask vs. SES Pledge мача и атаката над ръката на Show.

Тук ситуацията е малко сложна. В действителност WWE назначиха хендикап мач, в който тримата от SES ще се изправят срещу Грамадата, което най-вероятно (и почти сигурно) означава, че ръката на Punk все още не е на 100 процента и не може да изкара мача сам. Затова има два варианта:

1.Ако се придържаме към действителността това означава да бъде направена промяна в последния момент, а именно – Пънк излиза преди мача и казва, че ръката му не е излекувана и лекарите са му забранили да участва в този мач. Грамадата взима микфрофон и казва, че иска Пънк на ринга, дори това да означава да е в хендикап мач. Пънк е доволен, идват Gallows и Мъркюри и мачът става 3-на-1.

2.Естествено остава варианта и booking-a да е малко по-fantasy – приемаме, че ръката на Пънк е достатъчно здрава, за да изкара целия мач сам, и всичко минава по план. Gallows и Mercury пак са активни участници в мача, само че с намеси.

-Big Show vs. CM Punk (или Big Show vs. SES – 3-on-1 Handicap Match) – И в двата случая победата отива при Пънк – ръката на Шоу ще е в лошо състояние, той ще се концентрира изцяло върху нея, като намесите (или активното участие) на SES ще са от решаваща полза. Пънк има по-голяма нужда от победата, а това ще направи SES да изглежда по-силно, което е важно за стейбъла с оглед на последните месеци. Победата (голяма изненада) идва с Anaconda Vice и предаване на Шоу.

-US Championship: R-Truth vs. Miz © - Най-краткият мач за вечерта, тъй като няма много смисъл да е прекалено дълъг. Truth излиза с куфарчето, което е откраднал на последния RAW, след него се появява и Миз. Миз е прекалено разсеян в опитите си да вземе куфарчето си, заради което мачът започва и завършва с предимство на Truth, който взима титлата отново. Защо? Реших, че просто няма смисъл титлата да остава в Миз, след като само ще го тегли надолу. Той трябва или да се концентрира върху US титлата или върху куфарчето. Според мен трябва да се концентрира върху второто. Truth не е кой знае колко добър шампион, но пък е постоянно over и става за transitional champ.

След мача (и след като се съвземе) задъханият Миз ще прегърне куфара си (който Truth му е оставил) и ще вземе микрофон. Той ще каже, че загубата му няма никакво значение, защото си е върнал куфарчето, а то за него е целия свят. Миз обяснява, че може да е загубил една титла, но до края на нощта ще се сдобие с друга. Неговото „I’m the Miz and I’m awesome” е прекъснато от музиката на Острието – WWE шампионът бавно идва на ринга, застава в единия ъгъл и гледа замислено към Миз, който все още е изтощен от мача си, но се усмихва и тупа куфарчето си. Острието просва Миз с Копие, след което взима стол и няколко пъти го удря по гърба. Острието се прибира зад кулисите, а лекари помагат на Миз да направи същото.

Показан е Джон Сина, който влиза в съблекалнята на Team RAW. Дибиази го няма там. Сина казва, че е видял какво е станало по-рано и съжалява, че Дибиази е прецакал отбора си. Джерико му се изперчва и казва, че никой няма нужда от неговото съжаление и че той е по-голяма напаст и от NEXUS. Джерико казва, че не е сигурен за това кой според него трябва да загуби мача Сина-Барет, но предупреждава Сина ако излиза извън ринга да се постарае да не е близо до него. Сина казва, че не е щастлив за това, че все още кечистите на RAW не са единни, дори когато се изправят пред такава заплаха, но ако се наложи ще се справи с NEXUS и сам.

-IC Championship – Five Way Match: Koffi Kingston vs. Matt Hardy vs. Christian vs. Dolph Ziggler © vs. Drew McIntyre - В общи линии спотфест с много движение и почти никаква почивка на ринга, както и трябва да е в мач с толкова много участници. Крисчън просва Мат Харди с Killswitch, но Зиглър го просва в гръб с Zig Zag, след което го бута настрани и тушира Харди, за да запази титлата си. Рейнът наистина е прекалено кратък, че да бъде прекратен и трябва да продължи.

* Клип за причиненото от NEXUS в последните месеци и най-вече за конфронтациите им със Сина.

-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena – Доминацията на NEXUS няма да е пълна – този мач ще бъде загубен. Доста мислих за него, но си мисля, че загуба на Сина от Барет толкова рано в feud-а не е правилна – той нито все още е изграден като някой, който да може да победи толкова голяма звезда, нито пък искам доминацията на NEXUS да е пълна. На трето място победата на Сина тук дава шанс за развитие на няколко истории занапред. Около ринга настава меле, Сина се показва през въжетата, но преди Хийт Слейтър да го удари, Сина се отдръпва и Слейтър рита Барет. Сина довършва Барет с „Поправка на поведението” ( :D ), печели с туш, децата се радват, а Сина се включва в мелето около ринга, като се налага на ринга да дойдат служители, за да разтърват двете групички.

-Сегмент в стая зад кулисите, в която лекари преглеждат Миз. Превързали са ребрата му и един от тях му казва, че не трябва да се натоварва поне седмица. Миз казва, че някакви си насинени ребра няма да го спрат да спечели WWE титлата тази вечер. Ортън влиза при него и казва на лекарите да излязат. Ортън обяснява, че колкото и да не харесва Острието подкрепя това, което той е направил – Миз е отправил заплаха не само срещу шампиона, но и срещу претендентът, който може да е шампион след мача с Острието, затова според Ортън за негово добро е Миз да не е в състояние да кашира куфарчето си тази вечер. Миз го пита какво има предвид, при което Ортън хваща главата му и го блъска в стената няколко пъти, след което го хвърля на пода и го рита в черепа. Лекарите влизат в стаята и заобикалята Миз, а Ортън излиза.

* Клип за враждата Мистерио-Суагър-Кейн + намек във видеото за поява на Undertaker.

-Triple Threat World Heavyweight Championship: Kane © vs. Jack Swagger vs. Rey Mysterio – Кейн защитава успешно титлата, туширайки Суагър на ринга след като той е получил 619 и Chokeslam. Ковчегът е на рампата и Кейн води Мистерио там и го наглася за Chokeslam след мача, когато изгасва осветлението, камбаните бият... абе случва се най-очакваното. Когато осветлението се връща Тейкър е на ринга и гледа към рампата, където Кейн пуска Мистерио. И Кейн, и Мистерио гледат към Тейкър, а не е ясно към кой от двамата гледа той. В това време Суагър се е свестил, Тейкър се обръща, хваща го и го довършва с Tombstone Piledriver, след което отново поглежда към рампата и дава знак, че някой ще бъде обезглавен. Защо няма конкретен човек? Защото не съм сигурен как трябва да продължи историята, а пък и не мисля, че е нужно това да става ясно заедно със завръщането на Тейкър, ами мистерията може да продължи още малко. Не трябва да се избързва с всички отговори.

*Клип за историята на Rated RKO, скандалът преди няколко месеца, спечелването на титлта от Острието, намесите на Миз и враждата с Ортън.

-WWE Championship: Edge © vs. Randy Orton – Реших този мач да е главен поради няколко причини – враждата между двамата е от много време и главен мач на такъв голям турнир може само да е от полза за нея. Да, конкретно борбата за титлата между двамата не получи голям build, но това (както и при други МЕ-ти на SummerSlam през последните години) в моята глава е само началото на една по-дълга и интересна програма около двамата и титлата. Острието има нужда от един дълъг рейн, стига вече с тези 3 седмични рейнове от негова страна, Ортън е достатъчно over, че да загуби без хората да спрат да вярват, че може да стане шампион, т.е. Острието има по-голяма полза от победата тук, а и ще натрупа хийт. Не ми се искаше също така PPV-то да завършва с троен мач с точно тези участници (Кейн, Рей, Суагър), както и с поява на Тейкър, защото същото се случи преди едва две години. Това ще е и най-дългият мач на турнира (втори по дължина е тройният) с прилично количество близки тушове. Вярвам, ама наистина вярвам, че Ортън и Острието имат достатъчно химия (без гей асоциации, моля) помежду си, за да направят един много добър МЕ. В края Ортън опитва RKO, но Острието го бута в съдията, след което го рита под пояса и го просва с Копие, след което го тушира за победата. Типичен хийл финал, Острието трупа хийт, всички са му ядосани, но PPV-то като цяло е било добро... според мен.

Това е. Като се замисля се получи досата субективно, но пък според мен е добро. Лично аз много бих се радвал на един подобен SummerSlam. 2 победи на фейсове, 1 на tweener, 4 на хийлове – поносимо. Има и смяна на титла, така че и този показател е ОК. Има си и история в самото PPV – тази с Миз и желанието му да кешне. Това беше от мен, дано ви е било интересно.

PS: Сериозно съм се замислил дали да не започна един... мини дневник, в който по подобен начин да продължа да си бууквам и след този мой SummerSlam, като вече се отдам на малко повече фантазия. Въпросът е дали него ще има кой да го чете, защото това го направих изцяло за удоволствие, но за един дневник са нужни и читатели.

Link to comment

Изключително добро развитие, всичко е обяснено доста просто и бързичко, което е в плюс, защото прави текста да се чете много по-лесно и бързо. Нямам забележки, всичките ти решения са доста правилни, би било невероятен турнир, но кой знае какво ще видим наистина. Със сигурност няма да е по-добро от това, което ти се свършил около PPV-то. Build-a ти е по-добър, карда ти е по-добър, очаквам да стане 3:0 за теб, след като видим един сравнително слаб SummerSlam и твоят се окаже (доста) по-добър. Аз лично подкрепям идеята ти да започнеш подобен дневник и да продължиш с re-book-ването (леле, това изглежда доста зле) на PPV-та! :)

  • Upvote 3
Link to comment

Изчетох всичко от началото почти наведнъж, и бих казал, че се справяш изключително добре.

При Team Raw vs Team Nexus ми хареса, че си избрал двама Мейн евентъри в червения отбор.Резултатът от мача си беше единственото добро решение.В build-а ти има много повече смисъл отколкото в този на реалния Raw (напр. Сина обясни, че дълго време е събирал отбора си, а 2 седмици по-късно всички се изпокараха), а тук се стигна до едно предателство и то book-нато по хубав начин.И то не за да се помогне на Nexus, а да се елиминира личен враг.

Историята с Show и Punk ми беше най-интересна, заради трите възможности - дали Пънк ще е готов за мача си, ако не еди какво си и т.н.

US Championship мача ме изненада. Не съм фен на Р-Трут и честно казано не виждам особени качества в него, освен това, че е постоянно over. И както ти казваш - става за transitional champ. След него шампион може да е някой между Ди Биаси/Морисън и да видим тройна вражда. Атаката на WWE шампиона ми хареса като решение. Хем Edge показа, че е изключително опасен, хем, че е сигурен в победата си по-късно вечерта.

IC Championship - нямам забележки. Кефи. :)

Barrett vs Cena - враждата между двамата ми допадна от самото начало.Очаквах, че с това правило мачът да е с lumberjack-ове, някой да прецака Сина, но явно двама предатели в Raw за 1 вечер ще е множко. Ударът на Слейтър над Барет не ми харесва като начало на възможна история между двамата. Аз лично не бих book-нал така нещата, но ти си решаваш. И в твоя вариант има логика, все пак не може винаги Nexus, които са толкова зелени все още, да бъдат без кусури и прочие. От друга страна, такъв развой на нещата ще нажежи напрежението вътре в stable-а, което ще е интересно.

WHC - последното ти изречение каза всичко: "Не трябва да се избързва с всички отговори." На хората няма да им е толкова интересно на следващия Smackdown, aко Тейкър се беше върнал и наказал нападателя си.

ME - типичен heel-ски финал. Ако го гледах по TV бих чакал Миз с последни сили да се добере до ринга и да cash-не :D

Обобщение - харесва ми как правиш build up-а на всички мачове в бранд-овете. Има логика във всичко, има изненади (но не прекалено много на брой) и има зачатъци на доста интересни бъдещи вражди. :) Добра работа.

  • Upvote 3
Link to comment

Да можеше от WWE да прочетат това :Д

  • Upvote 2

Дай лопата на гробаря
работата той си знае.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...