Jump to content

MTC: Episode 1 - "10-те най-велики MMA мача в PRIDE!"


Recommended Posts

MAKE THE CHANGE SERIES

EPISODE 1

"10-те най-велики MMA мача в PRIDE!"

........

- Още с първото издание на MAKE THE CHANGE ще станете свидетели на "историческата реформация" на Fight Club разделът. Целта на тези части или "епизоди" както ги нарекохме е да запознае голяма част от потребителите на BWC с развитието в MMA-я през годините и множество паметните мачове и моменти съпровождащи този възход. В първият епизод на "MTC" ще бъдат разгледани 10-те най-велики мача в една от най-интересните MMA компании в света - PRIDE (WCW-то на MMA-я както някои я наричат). Преди да бъде продадена на братята Fertitta и UFC, PRIDE се е излъчвала в над 40 страни през 10-те си велики години в този бизнес. Нека с тази класация ви покажем величието на PRIDE изразено чрез 10-те уникални мача, които аз и neshev избрахме за най-качествени и специални точно в японският MMA феномен.. TOP 10 PRIDE:

HONORABLE MENTIONS

Chuck Liddell vs. Quinton "Rampage" Jackson 1

http://mmavideolinks.to/fighter-videos/37/296-chuck-liddell-vs-quinton-rampage-jackson-1-.html

Годината е 2003, Pride MW GrandPrix. За пръв, а може би и за последен, път, Dana позволява на свой боец да се бие за конкурентна компания. Rampage може би отговоря на въпроса, къде са по-добрите бойци на този етап и успява да си осугори мач за титлата срещу бразилската легенда - Wanderlei Silva.

Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira vs. Fedor Emelianenko 3

http://www.mmaroot.com/fedor-emelianenko-vs-antonio-rodrigo-nogueira-3-pride-video/

Последният мач от тази епична трилогия. Fedor отново показа, защо е смятан за най-добрият боец, качвал се някога на MMA ринг. Една от най-добрите GnP офанзиви, която съм виждал, и само легендарната челюст на Big Nog го спаси от нокаут.

Fedor Emelianenko vs. Fujita

http://www.youtube.com/watch?v=L1FtxXbAWeQ

На пръв поглед лесен мач за "Императора", но в MMA всичко е възможно и този мач е ясна илюстрация на това. Fujita за малко да поднесе най-голямата upset победа, но това, което остава в историята е Fedor Wins Via Rear Naked Choke.

Quinton "Rampage" Jackson vs. Ricardo Arona

http://www.mmatko.com/quinton-rampage-jackson-vs-ricardo-arona-fight-video-pride/

Rampage at his best срещу един от най-коравите бойци по това време. Този Powerbomb KO никога няма да излезе от Highlight reel клиповете.

Rickson Gracie vs. Takada

http://www.mma-core.com/videos/_Rickson_Gracie_vs_Nobuhiko_Takada_Pride_1?vid=10000403

С този мач започна всичко за тази легендарна компания. Както и в UFC отново имаме човек от династията Gracie на върха. Поредна победа от над 400-те, които Rickson се предполага, че има.

TOP 10

10. Fedor Emelianenko vs. Kevin Randleman

http://video.google.com/videoplay?docid=1499390000238023472#

Този мач е доказателство защо повечето хора смятат Fedor за машина, а не човек. Randleman го хвърли на главата му, но на магия Fedor си беше жив и здрав и след 30 секунди върна Randleman в първото отделение.

9. Bob Sapp vs. Antonio Rodrigo "Minotauro" Nogueira

http://www.mmavideosonline.net/fight/8/bob-sapp-vs-antonio-rodrigo-nogueira/

Олимпийският стадион в Токио, близо 100 000 зрители, Sapp vs. Nogueira. Мачът беше ясен от самото си начало, но Sapp накара хората да се изпотят след един брутален Piledriver. Все пак Nogueira го е блъскал камион, а това сигурно го е усетил като удар от дете. Протоколна победа след перфектно изпълнен Armbar.

8. Shogun vs. Antonio Rogerio Nogueira

http://www.mmaroot.com/mauricio-shogun-rua-vs-antonio-rogerio-nogueira-pride-video/

Тук иде реч за малкия брат на Minotauro, Minotoro (забавно чувство за хумор имат явно :D). Three Rounds of War и цяло чудо си беше, че не видяхме Knockout. Този мач показа Shogun като нещо, за което трябва да се оглежда човек.

7. Takayama vs. Don Frye

http://www.mmafightdump.com/mixed-matial-arts-mma-fight-videos/182/don-frye-vs-yoshihiro-takayama.html

Легендата на американското MMA срещу бившия кечист. Takayama може да има 4 загуби от 4 мача, но именно този мач го направи значимо име. Най-лудите начални минути, които аз съм гледал.

6. Shogun vs. Rampage

http://www.mmatko.com/mauricio-shogun-rua-vs-quinton-rampage-jackson-mma-video-pride-fighting-28-knockout/

Двама от топ бойците в UFC в момента се срещнаха през далечната 2005. Тогава Shogun беше само на 23, но не му попречи да запише една от най-големите си победи до този момент.

5. Gomi vs. Nick Diaz

http://www.mmatko.com/takanori-gomi-vs-nick-diaz-fight-video-pride-33/

В едно от последните PPV-та на Pride, преди ME между Henderson и Wanderlei Silva, видяхме не по-малко интерсен сблъсък. Напушен или не, Nick Diaz беше в центъра на събитията, в един от най-техничните мачове за това десетилетие.

4. Hendo vs. Wanderlei Silva

http://www.mma-core.com/videos/_Wanderlei_Silva_vs_Dan_Henderson_PRIDE_33_Second_?vid=10003333

ME на въпросното шоу. Hendo влезе в историята като стана носител на две титли, в различни категории, по едно и също време. Wanderlei не беше в най-добрата си форма и до края се биеше като равен, но поредната брутална комбинация, от страна на Hendo, доведе до един от най-запомнящите си нокаути.

3. Mirko Cro-Cop vs. Wanderlei Silva 2

http://www.mma-core.com/videos/_Wanderlei_Silva_vs_Mirko_Cro_Cop_Filipovic_II_PRI?vid=10002609

Wanderlei за пореден път показа, че е готов да се бие с всеки, по всяко време. В случая не беше особено разумно да се изправи човек срещу един от най-жадните за победа Heavyweight-и. Wanderlei се би с всичко, което разполагаше, но един от най-епичните left kick-ове го озова лежащ в кръв на пода.

2. Mirko Cro-Cop vs. Fedor Emelianenko

http://www.worldofcombat.net/fedor-emelianenko-vs-mirko-cro-cop-filopovic.html

Последният наистина голям мач за Fedor. След като Cro Cop нокаутира брата на Fedor - Aleksander, всеки се чудеше дали "Императорът" ще последва неговата съдба. Emelianenko бързо отговори на всички критици и успя да победи Cro Cop в собствената му игра - striking-a.

1. Wanderlei Silva vs. Quinton "Rampage" Jackson 2

http://mixedmartialartvideos.com/wanderlei-silva-vs-quinton-jackson-2/

Без съмнение най-запомнящият се мач в Pride. Въпросът беше, може ли Wanderlei да повтори успеха си от преди година? Реваншът беше доста по-оспорван, но резултатът беше идентичен - Wanderlei VIA MURDER!

(КОМЕНТАРИТЕ НА МАЧОВЕТЕ СА НАПИСАНИ ОТ NESHEV!)

Edited by G
Link to comment

Много добро първо издание, ще следя с интерес ;) Лично аз бих разменил първите две места, тъй като Федята и КроКоп по онова време бяха терминаторите :ph34r: , но и така става. Всеки случай Вандерлей тогава така го обеси Рампейдж на въжето, че верно всички изтръпнаха.

Иначе, ако позволите една препоръка - тъй като се предполага, че това шоу би трябвало да приобщи много от феновете на кеча тук към ММА-я, то ви предлагам за напред да се концентрирате върху по-малко материал, но да развивате повече историите, вярвам, че това ще е доста по-атрактивната част за феновете на кеча отколкото самите битки ;)

  • Upvote 2

 

Link to comment

^ Ще има епизоди на всякаква тематика.. не само мачове ;) Мисля, че ще се получат добре, поне както сме ги замислили. :)

Edited by G
Link to comment

STILL TO COME

..

EPISODE 1 - "10-те най-велики ММА мача в PRIDE"

EPISODE 2 - "10-те най-велики ММА мача в UFC"

EPISODE 3 - "10-те най-значими момента в MMA"

EPISODE 4 - "10-те най-добри Knockout-а в MMA"

EPISODE 5 - "10-те най-"горещи" вражди в MMA"

EPISODE 6 - "10-те най-забавни момента в MMA"

EPISODE 7 - "10-те най-значими бойци в MMA"

EPISODE 8 - "10-те най-напрегнати Staredown-а в MMA"

EPISODE 9 - "10-те най-големи изненади в MMA"

EPISODE 10 - "10-те най-нестандартни удара/моментни ситуации в MMA"

  • Upvote 2
Link to comment

Много интересно начинание.От известно време следя ММА (главно UFC) и ми е любопитно да видя мачове от други компании.Продължавайте така, сигурен съм, че ще успеете. :)

  • Upvote 2
Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...