Jump to content

WEC 48 "Aldo vs. Faber" - 24 април 2010


Recommended Posts

Event: WEC 48: "Aldo vs. Faber"

Date: Saturday, April, 24, 2010, on pay-per-view

Location: Arco Arena in Sacramento, California

"In one of the most explosive mixed martial arts events ever, featherweight champion and Brazilian phenom Jose Aldo makes the first defense of his title when he takes on former world champion “The California Kid” Urijah Faber. If one title fight wasn’t enough, lightweight champion Ben Henderson takes on Donald “Cowboy” Cerrone in a rematch of their 2009 Fight of the Year. Plus, former featherweight champion Mike Brown battles judo ace Manny Gamburyan. ALDO vs. FABER, Saturday, April 24, live on Pay-Per-View from Sacramento, CA."

Main Event:

145 lbs.: Jose Aldo (16-1) © vs. Urijah Faber (23-0) (WEC FW Title)

Main Card (Televised):

155 lbs.: Benson Henderson (11-1) © vs. Donald Cerrone (11-2) (WEC LW Title)

145 lbs.: Mike Brown (23-5) vs. Manny Gamburyan (12-5)

155 lbs.: Anthony Njokuani (13-2) vs. Shane Roller (7-2)

135 lbs.: Antonio Banuelos (18-5) vs. Scott Jorgensen (9-3)

Preliminary Card (May not be televised):

145 lbs.: Leonard Garcia (17-5) vs.Chan Sung Jung (10-1)

155 lbs.: Alex Karalexis (10-4) vs. Anthony Pettis (8-1)

135 lbs.: Brad Pickett (19-4) vs. Demetrious Johnson (10-0)

145 lbs.: Chad Mendes (6-0 vs. Anthony Morrison (15-7)

135 lbs.: Takeya Mizugaki (14-2) vs. Rani Yahya (15-5)

145 lbs.: Tyler Toner (10-1) vs. Brandon Visher (13-0)

Link to comment

Уникален Кард, особено Мейн Евентът и защитата на Ben Henderson (the best adrenaline rush fighter in the world.. лично мнение)

За Алдо - Фейбър какво да кажа, който незнае историята тук и на какво са способни двамата особено Алдо.. просто много е загубил! MMA Dream match indeed!

Link to comment

На тая вечер разчитаме, че тоя месец е пълно разочарование. И UFC и Srikeforce уж трябваше да са с добри шоута, ама не се получи нещо.

 

Link to comment

Оправдани очаквания... Ще кажа само всеки ММА ФЕН ДА ИЗТЕГЛИ ТОЗИ ЕВЕНТ, невероятни мачове особено Garcia vs Zombie и Dream сблъсъци!! Wrestlemania 17 на MMA тази година лично мнение :)

PS - EPIC!

Edited by G
Link to comment

Беше супер странно, че никъде не беше посочено името на шоуто и висеше просто като "Aldo vs. Faber". Разбираемо е, че са искали да пробутат countdown-a по всички възможни телевизии, но можеше поне някъде да сложат поне логото на WEC. Иначе съм доста доволен, че им дадоха шанс да се бият на PPV, защото самите бойци ще могат да получат парите, които заслужават. WEC от доста време насам предлагат най-качествения ММА и се надявам това да не е последното им такова шоу. За сега плановете са WEC да продължи да съществува като сестринска компания на UFC, но скоро и LW ще бъдат влети там, както стана и с останалите им тежки дивизии. Dana & Co се надяват, че след като шоутата се излъчват в Южна Америка от там ще дойдат талантите, които ще напълнят леките дивизии.

Aldo vs. Faber - Не оправда очакванията за равностоен мач. Aldo, без да си дава особен зор на моменти, тотално размаза доскорошния "цар" в тази дивизия. В общи линии интригата приключи преди края на първия рунд и Faber едвам ходеше. Не може да се каже, че направи някаква фрапираща грешка. Просто имаше по-добър опонент срещу себе си. Aldo можеше да го довърши, но предпочете да спечели decision-а. Faber си нямам и на идея как стоеше на краката си, но надали ще може да ги използва ефективно в следващите няколко седмици. Не може да се каже, че е свършен, но ако бях на негово място бих качил килограмите до LW и би се пробвал в UFC, където наистина са големите пари, пък и с тази сравнително недълбока дивизия би имал успех при правилно стечение на нещата. Aldo е може би P4P най-добрият боец. В тази дивизия надали ще има кой да спре господството му и съдейки по казаното от Dana ще се опита да вземе титлите в Bantmaweight дивизията, а после и в LW дивизията.

Henderson vs. Cerrone - И тук очакванията за нов Fight of the Year се провалиха. Свърши прекалено бързо за да се получи нещо запомнящо се. Henderson очаквано запази. Типичен пример как всичко в MMA може да свърши за секунди. Cerrone нямаше шанс дори да реагира. Интересно ми е какво ще направят и двамата след като ги прехвърлят в UFC. В тази дивизия има още 3-4 интересни имена и биха били интересна добавка към вече изтънялата LW дивизия.

Brown vs. Gamburyan - Изненадата на вечерта. Manny доста се е подобрил от както беше в TUF. Още тогава само една нелепа контузия го лиши от това да спечели цялото състезание. Наистина беше доста малък LW и сега може да се възползва напълно от размерите си. Brown явно го подцени и направи доста аматьорска грешка. Съдията напълно в рамките на нещата спря мача. Brown не знаеше къде се намира, а и Manny беше достатъчно активен, че да му дадат победата. Вероятно ще го пуснат на Aldo още сега, но не виждам да представлява особена заплаха. Дано поне се получи интересен мач. Brown май ще се окаже fluke champ, но за мен лично има уменията, но явно подготовката му не е на ниво.

Като цяло шоуто беше едно от най-добрите правени някога, а Garcia vs. Korean Zombie е може би един от най-лудите мачове, които са излъчвали въобще. Гледах го дори още веднъж, а това го правя доста рядко.

Не знам какви buyrates гонят, но една цифра от порядъка на 150 000 е съвсем реалистична. Просто това шоу беше затиснато между няколко добри PPV-та на UFC, а за един фен да даде 50$ долара (или колкото е PPV-то) по няколко пъти в месеца не е реалистично. Aldo и Faber може да са популярни, но хората предпочитат да гледат Lesnar, Couture, Liddell, GSP и т.н., което е съвсем нормално. Все пак си мисля, че това шоу беше "EPIC WIN" за MMA като цяло.

Edited by neshev
  • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...