Jump to content

UFC 109 "Relentless" - 6-ти Февруари 2010

Recommended Posts

UFC 109

"Relentless"

Promotion: Ultimate Fighting Championship

Date: February 6, 2010

Venue: Mandalay Bay Events Center

City: Las Vegas, Nevada

FIGHT CARD

Main Card

Light Heavyweight bout: Randy Couture vs. Mark Coleman

Middleweight bout: Nate Marquardt vs. Chael Sonnen

Welterweight bout: Mike Swick vs. Paulo Thiago

Middleweight bout: Demian Maia vs. Dan Miller

Welterweight bout: Matt Serra vs. Frank Trigg

Preliminary Card (Spike TV)

Lightweight bout: Mac Danzig vs. Justin Buchholz

Lightweight bout: Melvin Guillard vs. Ronnys Torres

Preliminary Card

Lightweight bout: Phillipe Nover vs. Rob Emerson

Light Heavyweight bout: Brian Stann vs. Phil Davis

Heavyweight bout: Tim Hague vs. Chris Tuchscherer

Heavyweight bout: Rolles Gracie vs. Joey Beltran

PREVIEW VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=5erwTu8feFk&feature=related

• Upvote 2

Couture vs. Coleman - После се оплаквайте, че в TNA се биели пенсии :D. Все пак това е мач, който бих искал да видя. На хартия би трябвало Couture да победи лесно. Coleman си е същия боец, какъвто беше преди 10 години и, ако тогава този стил беше достатъчно ефективен за да бие в значителен процент от мачовете, сега трябва да си all-rounded. Пределно ясно е защо Coleman е пожелал този мач. Не виждам срещу кой друг опонент може да бъде в ME на UFC PPV. Може би последния му шанс да се превърне в някакъв фактор, но след като загуби би бил добър gatekeeper. Randy с евентуална победа ще се доближи само един мач до title shot и няма да се учудя, ако се стигне до тази ситуация. Може да е на години, но тактически превъзхожда почти всички в UFC. Ако наистина успее да спечели шеста световна титла на тази възраст ще е една от историите на десетилетието.

Marquardt vs. Sonnen - Тук трябваше да бъде Marquardt vs. Henderson, но се прецакаха нещата. Ситуацията тук е идентична. Marquardt би трябвало да бие лесно, но Sonnen не е човек за подценяване и ще бъде доста надъхан да спечели. И той няма, какво толкова да губи.

Swick vs. Thiago - Сега резултатът, AKA vs. Thiago е 1:1 и този мач ще реши този епичен спор :P. Залагам на AKA, твърдо.

Serra vs. Trigg - Може би мача, който очаквам с най-голямо нетърпение. Grudge matches > all. Тук залагам твърдо на Serra. Trigg ме е кефел на max, но никога няма да бъде фактор в UFC.

Слабо PPV от към star power и следващите ще са далеч по-интересни. Ще се гледа, както винаги, но UFC е време да засилят малко качеството.

Edited by neshev

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нямам думи как Marquardt ще загуби!?!? Смаза Wilson Gouveia с комбото на века в UFC, смаза Kampmann.. разби Maia с НОКАУТА НА ГОДИНАТА и сега ми губи от Sonnen!?!? Любимец ми е, но никога няма да разбера подобен случай като него.. тренира с шампиони, невероятен атлет.. има ненормален pack of skills, тежки удари, размери, бързина, прави луди серии.. как така се пречупва толкова лесно понякога!? Много съм ядосан за тази загуба, тъкмо когато Silva бе на хоризонта.. Нямам думи!!

Доволен съм от изявите на Couture определено, Maia & Serra.. но и Swick да ми загуби от THIAGO!!!! OMG!?!? Какво им става на тези хора.. ветеран, отличен боец и бам submission от Paolo!? Просто някои хора трябва да се стегнат определено иначе изглеждат като обикновен несъзнателен hype!

Грейси също го намазаха пича :\ не че не бе ясно.. определено "къде си тръгнал UNallrounder" случай! Вече само с един стил нищо не се постига.. "великият" Maia го усети още в 10-тата секунда в мача си срещу Nate!

Edited by G

Много добро шоу.

Couture израдва. Показа може би целия си арсенал и без съмнение най-доброто му представяне в последните няколко мача. Coleman освен 2-3 добри удара с нищо не се отчете и цялата офанзива идваше от Couture. Както вече споменах дори на тази възраст ще бъде опасен опонент за всеки в тази дивизия. Един мач му трябва за title shot и евентуалните съперници на този етап са Rampage/Evans или Rogerio Nogueira/Griffin. Coleman е време да се откаже, но един мач с Tito би бил интересен за гледане най-малкото. "Fuck you, Tito. Any fucking time, Tito. Any time, douchebag" :D. Tito за пореден път показа добра преценка. Явно е разбрал, че пак ще го събират след мача му с Chuck, и е решил да се подготви за следващата епична вражда.

Sonnen поднесе изненадата на вечерта. Бях се настроил да бъде нокаутиран, особено след малоумните му коментари по адрес на Anderson Silva. Случи се обратното в общи линии. Много добър gameplan, но и всичко се разви по един перфектен за него начин. Nate изглеждаше бая колеблив, но може би най-големите му грешки бяха в двата случая, когато можеше да свърши мача с guillotine choke. Когато си в такава позиция просто трябва да приключиш нещата. Особено след като Sonnen е известен с това, че трудно се защитава в такива случаи. Определено си мисля, че имаше доза подценяване от негова страна. Доста разочароващо представяне, но се надявам да се върне по-силен от всякога. Sonnen се доближи много близо до title shot, но предпочитам да се изправи срещу победителя от Silva/Bisping и тогава да го получи.

Thiago донесе най-добрият finisher, който съм гледал от доста време. Цялата комбинация беше перфектно изпълнена. И когато видиш d'arce choke изпълнен по такъв начин можеш само да ръкопляскаш. Serra също с отличен finisher и се радвам, че отново се връща към добрите си години.

Добро шоу :) най-накрая.

Ренди победи очаквано за мен. Марк Колман просто нямаше как да му се противопостави, ще ме извинявате, но отдавна си е изпял песента. Велик боец, няма спор, но е време да се пенсионира или поне да се бие с втора ръка бойци, срещу които ще е интересно да се види.

Нейт загуби и за мен, както и за много други, това бе истинска изненада. Сюел е страхотен боец, но не вярвах да успее да победи Маркуард. Страхотна победа, дошла след доминация и през трите рунда. Срещу Паяка не го виждам честно казано, но пък от друга страна - ако изобщо е уязвим някъде Силва, то е на земя, така че има логика един боец да му се противопостави сериозно.

Пауло Тиаго - ако не се лъжа доста хора бяха изкарали победата му над Кошчек едва ли не случайна - ммм, знам ли. При всички положения страхотен събмишън, рядко виждан, а и в стойка ми се струва много добър. Ако Мак Суйк беше взел победата щях да се обзаложа, че победителя от Алвеш - Фич ще се бие срещу ДжСП, но сега не съм толкова сигурен, че няма да видим Пауло Тиаго като претендент. Или може би мач реванш между Тиаго и Фич, ако вторият победи ? Не знам, но определно тази дивизия става интересна.

Франк Триг има чудесно бъдеще в кеча.

• Upvote 2

Freddy Kruger

Serra - Trigg Преди няколко години това би било един страхотен МЕ, а сега беше просто opener. Триг явно вече не става за тая работа. Не може след като имаш такова ръстово предимство ти да играеш толкова предпазливо и да чакаш другия да напада, особено когато другия е някой от калибъра на Сера. Надявам се след като GSP разбие Харди, а това съм убеден че ще стане Сера да се добере до още някой мач за титлата.

Nate - Sonnen: Shocker of the night, не съм очаквал че след последните изяви на Нейт той ще бъде доминиран по подобен начин, нали уж и той има солидна база в борбата. 2 много големи пропуска направи от една и съща позиция, не може да си заключил гилотината и да не затегнеш до край(визирам тази в 1вия рунд). Сонен някак не ми се струва сериозна конкуренция на Паяка, но пък то в момента кой ли изглежда като такъв. Вярно много е добър на земята, но пък до сега колко човека сме виждали да повалят Силва. Дано Сонен да получи мач срещу победителя от Силва/Биспинг и чак тогава да получи мач за титлата, хем малко да понатрупа опит срещу големи бойци, хем да го видим дали ще има успех срещу добър striker.

Thiago - Swick Очаквах КО още в 1ви рунд, но явно ченгето не било за подценяване. Един мач Serra-Thiago би бил доста сполучлив за определяне на претендент.

Maia - Miller Изненадан съм от game plan-a на Мая, явно е усетил че само с grappling не можеш да пробиеш и смята да прогресира. Слабичко представяне и от 2та.

Couture - Coleman Битката на пенсионерите. Утвърди ми се мнението че Колман вече е изпята песен, не всеки може да бъде в топ форма на 45-46 години. Ренди успя да ме впечатли, като свърши първия рунд си рекох "Леле ще гледам това нещо още 10 минути." Но ето че това беше един от малкото боеве, които Ренди успява да завърши.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]