Jump to content

Clash of the Titans vol 02


HEIDENREICH

Recommended Posts

В този брой ще се срещнат две от най-ярките звезди от началото на 90-те години. Мощният Ultimate Warrior,човекът който на Wrestlemania VI победи чисто легендарния Hulk Hogan. По това време Warrior е бивш световен шампион и интерконтинетален шампион, борец който побеждава всичките си противници за броени минути и се радва на огромна популярност.

Jake "The Snake" Roberts - един от най-запомнящите се злодеи за всички времена, майсторът на интригите и психо терора, човек който като никой друг успява да вдъхва ужас у своите жертви.

Всичко започва на едно издание на тогавашното седмично шоу - Superstars. Ultimate Warrior e нападнат и жестоко пребит от ужасяващия Undertaker, като след побоя любимецът на публиката е затворен в ковчег. За първи път в кариерата си Warrior среща някой, който е физически по-силен от него. Това го кара да се съмнява в силите си, а душата му покълва страх от отвъдното и смъртта.

Тогава на сцената излиза съюзника на Undertaker, Jake "The Snake" Roberts и просъска: "Довери ми се Warrior! Аз знам черните тайни на Undertaker и тяхното значение, и ще ти помогна да победиш страховете си - само ме послушай!” Warrior се съгласява и взема Jake за свой съветник. Следващата седмица на интервю рубриката на Paul Bearer - Funeral Parlor, докато мъгла и мръсен гробищен прах се въртят около тях, Jake говори за тъмните пътища и сенчестите пътеки, за студа на Долния свят, и макар,че се намираше на гробището на Undertaker, той се застъпваше за Ultimate Warrior. Но всъщност Jake "The Snake" Roberts не беше на страната на никой от двамата - той следваше свой собствен път ,който сам си бе избрал –умението да влияе на съдбите на хората и да ги унищожава за собствена изгода. Той вярваше, че змиите са символ на нещо дяволско, и те му дават свръхестествена сила, твари които убиват в тъмното и от засада.

Още на следващата седмица той убеди Warrior да бъде затворен в ковчег и след това го закара на гробището. Това бе първият урок, който новия му ученик получи. На гробището Roberts изкопа гроб и зарови Warrior до шията му, като през цялото време казваше: ”Вярвай ми!”

Следващата стъпка в каляването на Ultimate Warrior срещу терора на Undertaker обаче се оказа капан. Jake заключи Warrior в стая, която гъмжеше от всякакви змии - отровни и душащи. Една кобра ухапа Ultimate Warrior и той се строполи на пода - борейки се за глътка въздух. Тогава Jake се надвеси над него и усмихнат просъска: „Довери ми се!”. Така Warrior получи горчив урок и съжали жестоко за това, че се е доверил на човек, който говори с раздвоен език - обещава едно, а върши друго.

След като се справи с Ultimate Warrior, Jake "The Snake" Roberts започна да тероризира "Macho Man" Randy Savage и неговата жена Elizabeth. Toва обаче му изигра лоша шега и той получи разплата от последния човек, от който очакваше това. Партньорът му в злодействата Undertaker се обърна срещу него и брутално го унищожи на Wrestlemania VIII kато прекрати кариерата му за повече от четири години.

Clash of the Titans vol 03 -COMING SOON

Edited by HEIDENREICH

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...