Jump to content

Clash of the Titans vol 01


HEIDENREICH

Recommended Posts

И така стартира новия ми проект, идеята е да се представят някои от най-легендарните вражди от миналото. По този начин някои от вас ще се запознаят със сблъсъци които не са гледали, а други ще си припомнят любими моменти от близкото минало.

От своя дебют през 1990 един борец доминира над всичките си противници. Освен че е великан с огромна мощ, той черпи сили от вълшебна урна, в която са заключени душите на мъртвите. Този борец е The Undertaker, а редом с него винаги е верния му спътник Paul Bearer. Tова, което прави образа му уникален е способноста му да контролира светлината и мрака, да играе умствени игри с жертвите си и дa всява ужас преди всеки мач. Той замества Hulk Hogan като непобедим супермен в очите на феновете. Под яростта на мъртвеца един след друг падат колоси като Hulk Hogan, Jake "the Snake" Roberts, Каmala, Giant Gonzales, Yokozuna, Кing Kong Bundy, Кing Mabel и др.

Годината е 1996. На WresteMania 12 Undertaker побеждава убедително и огромният Diesel (Кеvin Nash). пзглежда никой вече не е в състояние да се изправи пред гнева на Господаря на мрака... През пролетта на същата година се появяват странни съобщения, че скоро ще се появи едно побъркано, осакатено създание, човек обичащ болката, човек който ще преобърне живота на много хора. Този човек живее в подземие, има си за приятел плъх и носи странна кожена маска. Това е Mankind...

Датата е първи април, шоуто е Raw след WrestleMania 12, а The Phenom се бие с Justin Hawk Bradshaw (сега J.B.L..). През целият мач си личи умората на Taker от тежкия мач предишната вечер и големия тексасец се възползва от това. Все пак свръхчовешката сила на мъртвеца му помага макар и трудно да се справи с противника си. Когато мача завършва, внезапно се появява психопатът с кожената маска на лицето, който с диви писъци се нахвърля върху Undertaker и успява да го повали на пода край ринга. За ужас на феновете новодошлия напъхва своите завързани един за друг пръсти дълбоко в гърлото на противника си - това е неговата хватка Mandible Claw. Непобедимият и страшен Undertaker е безпомощен, започва да плюе и повръща край ринга, след което пада в несвяст. Победен е по същия начин както и Bob Holly (първата жертва на Mankind в неговия дебютен мач по-рано същата вечер).

Скоро след случая Undertaker е въвлечен в битка за интерконтиненталната титла с тогавашния шампион - странния Goldust. На турнира Beware of Dog между двамата е насрочен мач с ковчези. Естествено Undertaker изцяло доминира и с лекота го побеждава. Когато обаче отваря ковчега за да търкули вътре Goldust, отвътре изскача Mankind и отново прилага на мъртвеца Mandible Claw, като така го лишава от титлата.

Най-после между двамата е насрочен мач: King of the Ring, 23 юни в Милуоки. Двубоят е свирепа война - Taker стоварва целия си гняв върху своя омразен враг и го засипва с мощни удари, обаче Mankind устоява на всичко и иска още. За първи път противник на Undertaker не изпитва страх от него и е напълно равностоен през целия мач. Краят идва, когато мениджъра на Undertaker Paul Bearer удря случайно своя възпитаник с урната. Немислимото се случва - Undertaker е победен, а противника му е по-силен, корав и ужасяващ от него. Това е края на ерата на неоспорима доминация на Undertaker.

На следващият турнир International Incidents във Ванкувър, Канада Undertaker отново се среща с Goldust. Победата му е убедителна, но след мача в пода на ринга се отваря дупка и Mankind отвлича Taker през нея. От дупката започва да се стеле дим, чува се камбанен звън и Undertaker излиза зад гърба на своя противник като на свой ред го отвлича под ринга. Размяната им на удари продължава по рампата и завършва в котелното на залата. Това дава идея за следващия им мач: Boiler room brawl. Toва се случва на SummerSlam в Gund Arena в Кливланд. Битката започва в котелното на залата. Undertaker крачи из тъмното помещение и търси своя враг. Може би това е първия хардкор мач във федерацията от години и бележи началото на бъдещата коренна промяна на стила. В обръщение влизат столове, пожарогасители и стълби, боят продължава из коридорите под одобрителните викове на останалите борци, двамата преминават през рампата. където Taker е залят с горещо кафе след като върху него е обърната кафе машина и накрая двамата стигат ринга. Undertaker запраща своя враг върху циментовия под и както много пъти преди това пада на коляно, за да получи урната си от своя мениджър и приятел. Тази нощ обаче всичко е по-различно - Paul удря своя господар с урната и се съюзява с Mankind. Така Mankind за първи път побеждава Undertaker два пъти поред и още повече се издига в очите на хората като диаметрална противоположност на Undertaker - тoва е мегазлодеят, който побеждава добрият герой. Така феновете вече са емоционално обвързани с тази вражда и с нетърпение чакат отмъщението.

След няколко седмици на Raw, Paul Bearer и Mankind тържествуват. Урната е в тяхни ръце, а Undertaker е победен, смазан и разбит. Тогава в залата се чува песен и група друиди внасят безжизненото тяло на Undertaker в залата. За ужас на Bearer бившия му господар става! След като Taker се намесва в мача на Мankind срещу Shawn Michaels и му попречва да стане световен шампион омразата между тях става толкова голяма, че е насрочен единствения по рода си Burried Alive match. Победител в мача ще бъде този, който успее да зарови противника си в изкопания гроб. Това е един от най-ожесточените боеве между двамата, публиката не веднъж скандира ”Holy Sh*t”. Mankind успява да разбие челото на своя враг със стол, но най-накрая получава Tombstone Piledriver, след което е хвърлен в гроба и засипан с пръст.След две ужасяващи загуби най-после The Phenom удържа победа, като доказва че противника му може да бъде победен. Въпреки че е обявен за победител разярения мъртвец продължава да засипва с пръст своята жертва, докато внезапно е нападнат от Goldust, Crush и Еxecutioner (Terry Gordy). Executioner удря Undertaker с лопата и го хвърля в гроба, а после заедно със свестилия се Мankind напълно го заравят под могилата. пзглежда отново злодеите ще победят. Внезапно мълния пада върху надгробната могила и една ръка в ръкавица се подава през пръстта. The Undertaker не е мъртъв и няма да спре докато не отмъсти...

На Survivor Series в Madison Square Garden между двамата е насрочен нов мач, като този път Paul Bearer виси затворен в тясна клетка над ринга. Ако победи, Taker ще може да го докопа за 5 минути и да му даде урок. Седмица преди мача Bearer вижда своя фигура обесена в клетката и ужаса му е неописуем. Появяването на Undertaker е много ефектно - той се спуска от покрива на залата разперил криле като Батман. През целият мач той атакува ръката и мачка пръстите на Mankind, за да му попречи да направи Mandible Claw. След зверски Tombstone Mankind е туширан за втори път и Dead man изравнява резултата, но не успява да се разправи с предателя, понеже отново е нападнат от Executioner и Paul успява да избяга. През декември Undertaker се среща с Еxecutioner и го побеждава с лекота, въпреки намесата на Mankind.

Идва 1997 година. Предателят Paul наема и чудовището Vader и го насъсква срещу бившия си спътник. Vader успява да победи мъртвеца в Royal Rumble, oтново след като Bearer го удря с урната. През януари на специално издание на Raw в Skydome пред 30 000 зрители е организиран No Holds Bared мач като Undertaker & Ahmed Johnson се срещат с Mankind & Faarooq. След като се бият из цялата огромна зала Undertaker тушира Faarooq и двамата с Ahmed печелят мача.

На Wrestlemania 13 Undertaker побеждава Sycho Sid и за втори път става световен шампион. Мankind от своя страна прави отбор със Vader, но не постигат никакъв успех и скоро след това се разделят. Няколко седмици след WrestleМania 13 Мankind и Paul Bearer отново нападат шампиона, като Мankind дори успява да обгори лицето на противника си. На следващия турнир Revenge of the Taker, Undertaker побеждава убедително стария си враг и най накрая успява да накаже своя коварен мениджър като на свой ред му изгаря лицето. Това е последната среща между двамата врагове за повече от година.

През 1998 година на турнира King of the Ring е насрочен мач Hell in a Cell. Toзи бой влиза в историята и взима награди за двубой на годината. Почти никой не помни,че Кen Shamrock става Крал на Ринга, малко повече хора си спомнят че Кane печели единствената си световна титла, но в паметта на всички остава моментите, в които Мankind е хвърлен два пъти от покрива на клетката, както и зверските Choke Slam и Томbstone върху кабърчетата осеяли ринга. След двубоя Мankind си изважда рамото и изплюва няколко зъба, а Undertaker постепенно прави следващата крачка в своето развитие като постепенно от защитник на доброто и отмъстител се превръща в демоничен садист. Макар и след това двамата да се срещат в отборни мачове,това е последния им голям сблъсък в една легендарна вражда.

Kaкво прави този сблъсък толкова специален? Moже би пълната липса на реализъм - единия борец живее в подземие при плъхове, другия възкръсва след като е погребан жив. Колкото и да е нелепа подобна идея, през цялото време хората вярват и на двамата борци и нито за момент не губят интерес. Тhe Undertaker царува много дълго и побеждава всичките си врагове, но среща възможно най-безмилостния си враг, своето огледално отражение, една изкривена и покварена версия на собственото си аз. Това помага да се запази интереса към войната дълго време, а и идеята, че някой може да победи the Phenom е нова. Така Мankind става най-мразения борец в очите на феновете на федерацията. п двамата след време ще срещнат много нови иротивници, но тази вражда ще остане легендарна.

Edited by HEIDENREICH

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...