Jump to content

EDDIE GUERRERO


COLEMAN

Recommended Posts

 • Име: Eduardo Gori Guerrero Llanes
 • Рожденна дата: 9 октомври 1967
 • Умира на: 13 ноември 2005
 • Място на раждане: Mexico
 • Израства в: El Paso (щата Texas)
  Живее известно време в Tampa (щата Florida)
  Мести се в Phoenix (щата Arizona)
 • Статус: Женен с три деца
 • Размери: 5'9 - 223 lbs
 • Дебют в професионалната борба: 1987
 • Завършващо движение: Frog Splash
 • Известен още като:
  Black Tiger (New Japan)
  El Caliente (WCW)
  Latino Heat (WWF)

 • Коментари от нашите членове

 • Титли:
  LAWA Heavyweight Тitle;
  WWA World Trios Тitles /заедно с Chavo & Mando Guerrero;
  WWA World Welterweight title;
  AAA/IWC World Tag Team Тitles/заедно с Art Barr;
  ECW Television Тitle (2 пъти);
  WCW United States Heavyweight Title;
  WCW Cruiserweight Title (2 пъти);
  PWF World Tag Team Titles /заедно с Hector Guerrero;
  WWF European Title (2 пъти);
  WWF Intercontinental title (2 пъти);
  WWA International Cruiserweight title
  IWA Mid-South Heavyweight title;
  WWE Tag Team Titles /заедно с Chavo Guerrero;
  WWE Tag Team Titles /заедно с Tajiri defeating Team Angle (Judgement Day 2003);
  WWE United States Title
  WWE Heavyweight Title
  WWE Tag Team Titles /заедно с Rey Mysterio

В общи линии на Eddie Guerrero е било писано да стане професионален борец още преди да се роди. Баща му Gory Guerrero е една от най-големите легенди в историята на Мексико. Gory Guerrero е и глава на една от най-уважаваните мексикански фамилии и в бизнеса като цяло, което спомага за утвърждаването на по-големите братя на Eddie, Chavo Sr. и Mando, главно заради техните завидни способности и добро обучение подвизавайки се в Мексико и Япония, също така и някои по-известни места в Америка. Всичко това само загатва за успеваемостта и съдбата на по-малкия им брат.

Eddie започва да се бори в мексикански колеж като част от отбор по лека атлетика. пзявявайки желание да подобри способностите си в борбата и появата на любовта към спорта той бива трениран от баща си в El Pasо (щата Texas). Там Eddie Guerrero започва да изгражда уникалния си стил на борба, който след време ще го отведе до най-желания приз в спорта в наши дни, а именно титлата в тежка категория, заслуга за усилията на всеки от неговото ниво.

Професионалният дебют на Guerrero е през 1987 в една от тогавашните мексикански федерации EMLL и по време на първите годините от кариерата си се бори в мачове заедно с братята си като тримата се обединяват и печелят World Wrestling Association's World Trios Title на 28 юли 1989.

По-късно през 1992 година Eddie се бори скрит зад маска под името Mascara Magica (Magic Mask), по което време той печели и първата в кариерата си самостоятелна титла, а именно WWA Welterweight Championship.

След време се присъединява към скоро формирана организация AAA. Там Eddie маха маската и започва отново да се бори с истинското си име. Кариерата на Eddie се разделя между Мексико и New Japan Pro Wrestling, където Еddie се превръща в една от най-обещаващите чуждестранни суперзвезди в Япония. След година взима участие в престижния турнир Top of the Super Junior Heavyweights, осъществявайки класически мачове с хора като Dean Malenko, Chris Benoit, Jushin "Thunder" Liger и 2 Cold Scorpio, с които впоследствие се сближава и те стават неразделни приятели.

Eddie продължава да жъне успехи в Япония като през октомври 1994 заедно с Great Susake печелят Junior Heavyweight Super Grand Tag League в New Japan Pro Wrestling, най-елитната Азиатска организация по това време и до ден днешен.

По-късно в Мексико се обединява с El Hijo del Santo и сформират отбор под името La Pareja Atomica (The Atomic Pair) като завръщане на отборa, под който техните бащи El Santo и Gory Guerrero са се подвизавали през 50те и 60те години. През това време Guerrero се сприятелява с "Love Machine" Art Barr. Еddie oбръща гръб El Hijo del Santo и се съюзява Art Barr. Двамата застават срещу El Hijo del Santo като сформират най-мразения отбор в историята на мексиканската борба: La Pareja del terror (The Pair of Terror). Малко след това същата година се среща с хора като Konnan и Louie Spicoli, за да поставят началото на друга известна организация Los Gringos Locos, мексиканска версия на "Four Horsemen". Те поставят началото на истински хаос в AAA, изправяйки се срещу всяка елитна мексиканска

суперзвезда като Guerrero и Barr печелят отборния шампионат на AAA в Чикаго през лятото на 1994 с победа над El Hijo del Santo и Octagon. Santo и Octagon получават мач реванш на турнира When Worlds Collide в Los Angeles като записват победа и си възвръщат отборните титли.

Въпреки това отборът на Eddie и Barr получава статута на един от най-престижните и обещаващи отбори в бизнеса. За съжаление, победната серия на отбора е прекратена след няколко седмици, когато Art Barr е намерен мъртъв в жилището си в Springfield (щата Oregon). Последвалата трагедия е причина и за залеза на славата на Eddie по онова време и следва прекратяване на договора му с AAA, след което той поема важна крачка в живота си като започва да се съзтезава за Extreme Championship Wrestling, третата най-голяма федерация в Америка по онова време. Още на първия си мач в ECW Еddie побеждава 2 Cold Scorpio и спечелва ECW Television Title. Седмица по-късно, Еddie и Dean Malenko изнасят един от най-добрите в техническо отношение мачове в историята на ECW. Tова води дд серия от мачовер, в която двамата си разменят ECW Television Title няколко пъти. Малко след легендарния мач между двамата завършил наравно, през 1995 Eddie напуска ECW, за да се присъедини към елитната федерация, превърналата се в клеймо в професионалната борба World Championship Wrestling, която по това време се конкурира с другия "гигант" в бизнеса, а именно World Wrestling Federation на Vince McMahon. Присъединявайки се към колектива на въпросната организация Eddie попада сред повечето от хората, с които се е борил и преди като Dean Malenko, Chris Benoit, Konnan и други.

През 1996, под името Black Tiger, Eddie побеждава Jushin "Thunder" Liger в финала на престижния турнир в Япония Top of the Super Juniors и става вторият чуждестранен състезател, който го е печелил след Chris Benoit, който го спечелва през 1994.

На Starrcade 1996 Guerrero записва победа в мач срещу Diamond Dallas Page като успява да спечели WCW U.S. Heavyweight Title, която губи след 3 месеца от Dean Malenko, но "Latino Heat" не остaва с празни ръце, тъй като малко по-късно печели и WCW Cruiserweight Title.

Следва редица от запомнящи се мачове срещу Malenko, Benoit, Chris Jericho, Ultimo Dragon и Psychosis като по това време губи титлата в мач срещу Rey Mysterio. Мачът между Eddie и Rey от Halloween Havoс 1997 и до ден днешен се счита от много фенове за най-добрият мач в историята на WCW. По-късно Eddie започва вражда с Chavo Guerrero Jr., което предвещатава сформираната от Eddie група Latino World Order.

Нещата започват да се влошават, когато през 1999 Eddie претърпява катастрофа, която го изважда от играта за шест месеца, но за съжаление зачестилите несполуки и поради неуспеваемостта на образа му той прекратява отношенията си с WCW. Заедно с Dean Malenko, Perry Saturn и Chris Benoit се появяват на Monday Night Raw на 26 януари под името "Radicals", която има потенциал да се превърне в една успешна формация, но за съжаление Eddie претърпява контузия в мач по време на Smackdown.

Веднага след завръщането си през април 2000 той печели WWF European Title от Chris Jericho, като получава помощ от Chyna, която се обръща срещу Jericho. Взаимоотношенията между двамата довеждат до романтична връзка до септември 2000, когато камерите доказват изневяра от страна на Eddie, което довежда до мач между двамата за WWF Intercontinental Title, където Guerrero записва победа над бившата си приятелка.

Пристрастяването му към алкохола и болкоуспокояващите започва да взима надмощие в живота му и на няколко пъти той е получава статус: негоден да участва в седмичните шоута и бива подлаган на лечения, което довежда и до освобождаването му от WWE.

Eddie Guerrero се завръща на ринга през 2002 като взима участие в турнира на WWA "Revolution", където побеждава Psychosis и Juventud Guerrera за титлата в лека категория. През март той взима участие в Япония и освен това прави няколко участия в ROH.

През Април 2002 той прави своето грандиозно завръщане в WWE като започва вражда с Rob Van Dam, която завършва с мач между двамата на турнира Backlash, цената е Intercontinental Title и Guerrero я печели след успорван мач между двамата. По-късно същата година, враждувайки с Edge, Guerrero започва да се обединява с Chavo, което довежда и до сформиране на Los Guerreros. Двамата се съчетават много добре и на турнира Survivor Series 2002 взимат участие в мач за отборните титли заедно с тимовете на Chris Benoit/Kurt Angle и Edge/Rey Mysterio като записват победа и печелят наградата.

През юли 2003 взима участие в турнир за коронясване на първия WWE U.S. Title и успява да я спечели като се справя с Ultimo Dragon, Billy Gunn и Chris Benoit. После отново се обединява с Chavo и двамата успяват да си възвърнат отборните титли от Charlie Haas и Shelton Benjamin като Eddie става U.S. шампион и едната половина от шампионите на двойки на WWE. Впоследствие Eddie губи титлата от Big Show, а отборните титли от The Basham Brothers, което довежда и до вражда между двамата скорощни партньори, която завършва на Royal Rumble 2004 с победа за бившия U.S. шампион.

След поредица от победи и загуби идва и най-важната победа в живота му, а именно кралската битка за определянето на първи претендент за световнат титла по онова време притежание на доминиращия Brock Lesnar. Паметният мач между двамата се състои на турнира No Way Out 2004 като автоматично добива статута на един от най-качествените мачове за годината и връх в кариерата на Eddie, а именно спечелването на WWE Title. Той защитава титлата си на WrestleMania 20 срещу Kurt Angle като накрая на турнира заедно с новия World Heavyweight Champion и приятел Chris Benoit празнуват заедно на ринга, превръщайки завършека на най-престижния турнир в паметна вечер.

След Wrestlemania започва вражда с JBL и загубва титлата на турнира The Great American Bash 2004. Впоследствие е взето решение отстрана на главния мениджър по онова време Kurt Angle, което довежда и до продължение на враждата между двамата като Guerrero се обединява с Rob Van Dam и The Big Show, за да се изправят срещу съотборниците на Angle, Luther Reigns и Mark Jindrak. По-късно Eddie отново се връща за малко в борбата за титлата, но нито той, нито Booket T, нито Тhe Undertaker успяват да я спечелят в четворен мач между тях и шампиона JBL на Armageddon.

През февруари 2005 двамата с Rey Mysterio сформират на пръв поглед успешен отбор, но впоследствие се превръща с изключително ожесточена вражда, която продължава известно време и завършва с победа на Rey Mysterio след изключитено тежък мач и за двамата изпълнен с много емции.

Eddie Guerrero се връща за последен път в борбата за титлата, когато става главен претендент за титлата на шампиона Batista, но не успява да му я отнеме в директния им сблъсък. Противно на очакванията двамата стават много добри приятели и за съжаление втори мач между двамата така и не се състоя. Само можем да гадаем какъв би бил изхода от него...

Eddie Guerrero умира на 13 ноември 2005 година. Той има специално място в сърцата на нас, феновете, с които сподели толкова незабравими моменти.

Поклон пред паметта му.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...