Jump to content

KILLER KOWALSKI


COLEMAN

Recommended Posts

 • Истинско име: Владек Ковалски
 • Роден: 13 октомври 1926, Уиндзър, Масачузетс
 • Височина: 201см.
 • Тегло: 132кг.
 • Професионален дебют: 1947
 • Известен още като: Tarzan Kowalski (St Louis), The Masked Executioner, The Masked Destroyer
 • Трениран от: Luo Thez
 • Завършващо движение: "Нокът"
 • Титли: NWA Texas Heavyweight Title (1950)
  NWA Texas Tag Team Titles
  NWA Pacific Coast Tag Team Titles
  NWA Central States Heavyweight Title
  Montreal International Title
  NWA (San Francisco) Pacific Coast Heavywieght Title
  (Vancouver) Pacific Coast Tag Team Titles
  WWWF United States Tag Team Titles
  IWA (Australia) World Title
  (Hawaii) United States Heavywieght Title
  IWA (Australia) World Tag Titles
  NWA (Los Angeles) Americas Title
  NWA (Los Angeles) Americas Tag Team Titles
  (Montreal) Grand Prix Heavyweight Title
  NWA (Florida) Southern Heavyweight Title
  WWWF World Tag Team Titles

По време на "Златната епоха" на професионалната борба, непосредствено след Втората Световна война, се появили суперзвезди известни по цял свят. Те не били популярни само от феновете на този спорт, но за цялата аудитория като се има в предвид, че борбата е била неразделна част от телевизонните програми, в най-гледаното време. Професионалната борба по онова време се превърнала в истинско събитие и много от хората, които се съзтезавали започнали да бъдат все по-обичани от феновете и техните имена се запаметили в полезрението на зрителите и все още живеят в сърцата на онези, които ги помнят. Някой от тези хора имат отредено място в Залата на Славата на висшите еталони на бизнеса. А може би най-известният от тях е именно Killer Kowalski. Със своите размери той се превръща с истинска машина за убиване и става известен като най-мразеният и ненавиждан образ, който този спорт някога е виждал. Славата му неимоверно расте след като той прави своя дебют през далечната 1947 и за по-малко от месец той е известен в цялата страна като най-голямата атракция в спорта.

Първата титла спечелена титла на "The Killer" е престижната за времето си NWA Texas Heavyweight Title, която той печели на 22 август 1950 побеждавайки една от най-големите легенди "Nature Boy" Buddy Rоgers в Далас, Тексас. Така малко по-късно същата година печели и Texas Tag Team шампионата. През 1951 той продължава да жъне успехи като спечелва и Central States Heavyweight Title побеждавайки тогавашния шампион 'Whipper" Bill Longson и така било поставено началото на хегемонията му в Средния Запад.

Killer Kowalski е невероятно ловък и сръчен за огромните си размери и в последствие се включва и в борбата за титлата по двойки като през 1950 сформират заедно с Hans Herman непобедим тандем и печелят NWA Pacific Coast Tag Titles. пменно 1950 е една от най-успешните години за "The Killer" като по времето, през което се съзтезава в Канада той се превръща в един от наи-мразените личности в спорта. Печели AWA/IWA (Montreal) World Heavyweight Championship 8 пъти в периода 1952-1962 като през това време се изправя срещу едни от най-големите имена в бранша като Verne Gagne, Eduard Carpentier, Don Leo Jonathon, Pat O`Conner.

Утвърдил се вече като един от най-яростните и мразени имена той се връща в Америка като се включва във висшия еталон подписвайки договор с World Wide Wrestling Federation, компанията на Vince McMahon Sr. От дебюта си там той унищожава почти всеки един любимец на феновете и така засилва репутацията си. През 1963 заедно с един от най-известните по онова време съзтезатели, също член на Залата на Славата на WWE, Gorilla Moonsoon сформират отбор и печелят WWWF United States Tag Team Titles във Вашингтон.

През 1970 печели Texas Brass Knuckles Championship, а малко по-късно пътува за Калифорния, където става притежател и на престижната NWA. America's Heavyweight Title побеждавайки небезизвестния John Tolos на 31 януари 1972.

Общо взето с края на 1970 година приключва и блестящата кариера на Killer Kowalski, но той все още има какво да даде на световната аудитория. След дългогодишна кариера изпълнена с много успехи и изключителни постижения на ринга, "The Killer" се концентрира в тренирането на млади суперзвезди и открива училище по борба през 1977. От тогава през училището на Killer Kowalski са преминали много от сегашните суперзвезди от висшия клас като Chyna, Saturn и човекът, когото повечето наричат "The Celebral Assassin" известен сред феновете като Triple H, доскорошният шампион в тежка категория на WWE.

Wladek "The Killer" Kowalski е включен в Залата на Славата на WWE през 1996.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...