Jump to content

Турнирите на WWE


Radox

Recommended Posts

"Турнирите", както често ги наричаме, са платени шоута, които се провеждат веднъж в месеца и траят по около 3 часа (по-важните и по4). Те могат да се гледат само при предварително заплащане и на тях винаги има по-качествени и дългоочаквани мачове от тези на стандартните шоута като RAW и SmackDown!

Ето пълен списък с класическият календар на турнирите, които WWE провеждаше от 1999 до 2009, подредени по месеци :

Януари - "ROYAL RUMBLE" - Проведен за пръв път през далечната 1988 година, това е един от най-добрите и популярни турнири на WWE. Той е уникален с това, че в него винаги има един голям мач с 30 участника наречен "Royal rumble match". В този мач на всеки 90 секунди излиза по един нов кечист, докато излязат всичките 30. За да бъде елиминиран някой от мача, той трябва да бъде изхвърлен над въжетата и да падне на земята извън ринга. Победител е този, който остане последен неизхвърлен на ринга и той печели мач за титлата на супертурнира "Wrestlemania" през март!

Февруари - "NO WAY OUT" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год, чиято цел е всеки месец да има турнири. На него често има мач, в който кечистите нямат възожност да се измъкнат (вериги, метална клетка и т.н.). Самият турнир не е нищо особено и просто е последна спирка преди "Wreslemania"! Проведен е за пръв път през 1998, а след това от 2000 насам е ежегоден до 2009 година, когато се провежда за последен път.

Март - "WRESTLEMANIA" - Най-старият турнир в историята на WWE, създаден през 1985. Днес той се е превърнал в религия и мечта за всички кеч-фенове по света. На него се провеждат най-очакваните и висококачествени мачове, случващи се нерядко след месеци вражди. Той включва доста повече мачове от останалите турнири и е по-дълъг. На "Wrestlemania" винаги се случват невероятни неща и главният мач е за най-заветното нещо в компанията - Световната титла на WWE!

Април - "BACKLASH" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год. Нерядко на него е "отзвукът" от "Wrestlemania" и някои мачове от супертурнира се преиграват тук. За последно се провежда през 2009 година.

Май - "JUDGMENT DAY" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год. На този турнир обикновено Гробаря се развихря! Самият турнир е проведен за пръв път през 1998 година, когато е през октомври. Оттогава насам се провежда ежегодно през май, докато не бива прекратен през 2009 година.

Юни - "KING OF THE RING" - Класически турнир, провеждащ се от 1993 година до 2002 година. В него се започва от осминафинали, като се играе по системата на директната елиминация. Финала, както и полуфиналите са на самия турнир. Победителя обикновено печели корона плюс мач за титлата на "Summerslam". Турнира е спрян по неизвестни причини от WWE след 2002 година и оттогава насам през юни се провеждат други турнири.

Ето списък с победителите в "King of the ring":

1993: Bret Hart

1994: Owen Hart

1995: Mabel (Viscera)

1996: Steve Austin

1997: Triple H

1998: Ken Shamrock

1999: Billy Gunn

2000: Kurt Angle

2001: Edge

2002: Brock Lesnar

Юли - "VENGEANCE" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE. Провежда се за пръв път през 2001 година, но тогава е през декември, замествайки турнира "Armageddon". От 2002 насам е ежегоден и е през юли до 2006 година, когато е спрян. През 2011 година се завръща еднократно през октомври.

Август - "SUMMERSLAM" - Един от най-уважаваните турнири. Провежда се за пръв път през 1988 година и оттогава досега е ежегодна лятна традиция. Обикновено се приема като "лятно раздвижване" на картинката, която обикновено след "Wrestlemania" не е особено активна. На "Summerslam" винаги има много дългоочаквани мачове.

Септември - "UNFORGIVEN" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год. Преди да стане ежегоден през 1999, е проведен и през 1998, но тогава е през Април. За последен път го има през 2008 година.

Октомври - "NO MERCY" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год. През 1999 е проведен два пъти - в Англия през май и в САЩ през октомври. Преустановен е след 2008 година.

Ноември - "SURVIVOR SERIES" - Вторият по "възраст" турнир на WWE, създаден през 1987 година. На него винаги има специални мачове тип "оцеляване" на които 5 кечиста се бият срещу други 5, като се играе по правилата на елиминациите - т.е. ако бъде туширан някой, той напуска мача, а другите продължават да се бият. Самият турнир е по-дълъг от стандартните и заедно с "Wrestlemania", "Summerslam" и "Royal rumble" се води за класически турнир.

Декември - "ARMAGEDDON" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE, въведена през 1999 год. През 2001 няма "Armageddon", защото тогава на негово място е проведен турнира "Vengeance", тъй като името "Armageddon" уж напомняло за терористични атаки. През 2002 "Armageddon" се завръща и досега се провежда ежегодно през декември до 2008 година, когато е спрян.

ДРУГИ ТУРНИРИ:

Януари - "NEW YEAR'S REVOLUTION" - Нов турнир, въведен през 2005 година, с който се цели влизането на WWE в новата година. Провежда се в първата седмица на януари. Турнирът издържа до 2007 година, преди да бъде спрян.

Май - "OVER THE EDGE" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE. Проведен е само два пъти - през 1998 и 1999 година. На изданието му през 1999 година Owen Hart намира смъртта си след като пада от въже, спуснато от покрива.

Юни - "BADD BLOOD" - Турнир, провел се през 2003 и 2004 година. Имал е и още едно издание - през октомври 1997, на което е първият Hell in a cell мач, а също така дебютира и Kane.

Юни - "ONE NIGHT STAND" - Турнир, провел се през 2005 година, с цел да бъдат зарадвани феновете на ECW. В него участват много от нейните бивши звезди и мачовете са доста кървави. За последно е проведен през 2008 година.

Юли - "THE GREAT AMERICAN BASH" - Нов турнир, въведен през 2004 година, провеждащ се всеки юли. Той копира името на класическият турнир на WCW, провеждащ се от 1985 до 2000 година. Издържа до 2008, преди за 2009 да бъде преименуван на "The Bash", след което да бъде спрян окончателно.

Юли - "INVASION" - Еднократно проведен турнир през 2001 година, на който WCW нахлува в WWE.

Юли - "FULLY LOADED" - Турнир, който е част от програмата за обновяване на турнирите на WWE. Проведен е само три пъти - през 1998, 1999 и 2000 година. През 2001 е заместен през юли от "Invasion", а след това - от "Vengeance".

Октомври - "TABOO TUESDAY" - Турнир, въведен през 2004 година, чиято цел е да се даде възможност на зрителите да гласуват кой да участва в мачовете. Единственият турнир, който не се провежда в неделя. През 2006 самият турнир е преименуван на "Cyber Sunday" и се премества в неделя като другите турнири. Спрян е през 2008 година след три издания.

Декември - "TUESDAY IN TEXAS" - Турнир, проведен еднократно през далечната 1991 година. С него WWE прави първия си опит да измести датата за турнир от неделя във вторник. Това донася до големи загуби и WWE се отказват от идеята чак до 2004, когато е представен турнира "Taboo tuesday". На самият "Tuesday in texas" пък Hulk Hogan взима титлата от The Undertaker.

IN YOUR HOUSE - Това е поредица от 30-на турнира, проведени от WWE в периода от май 1995 до април 1999 година. Целта им е стабилизиране на бюджета на компанията. Повечето от тях имат интересни имена, изредени по-долу:

"Mother's day mayhem"

"The lumberjacks"

"Triple header"

"Great white North"

"Season eatings"

"Rage in the cage"

"Good riends, Better nemies"

"Beware of Dog"

"International incident"

"Mind games"

"Buried alive"

"It's time!"

"Final four"

"Revenge of the 'Taker"

"A cold day in hell"

"Canadian stampede"

"Ground zero"

"D-Generation X"

"No way out of Texas"

"Breakdown"

"Rock bottom"

"St. Valentine's day massacre"

През 2009 година, WWE решават да оставят само "класическата четворка" от турнири - Wrestlemania, Summerslam, Survivor Series и Royal rumble, а останалите да започнат на чисто с променени имена. Положението става следното:

Януари - "ROYAL RUMBLE" - Класическият януарски турнир се запазва.

Февруари - "ELIMINATION CHAMBER" - Турнирът се провежда за пръв път през 2010 година на мястото на "No way out" и оттогава е ежегоден. Специалното нещо в него е, че главните мачове винаги са два Elimination chamber-а с по 6 участника, в които са заложени световните титли на RAW и Smackdown!

Март - "WRESTLEMANIA" - Най-големият турнир на WWE, естествено, остава на мястото си.

Април - "EXTREME RULES"- Турнирът се провежда за пръв път през 2009 година, но тогава е през юни. От 2010 нататък е през април. Специалното нещо в този турнир е, че всички мачове имат някакво специално условие - уличен бой, метална клетка, last man standing и т.н.

Май - "OVER THE LIMIT" - Доста хора свързват името на този турнир с провелия се също през май "Over the edge", на който загива Owen Hart, но съвпадението на имената е случайно. Турнирът се провежда за пръв път през 2010 година. Обикновено мейн-ивентът е "I quit" мач.

Юни - "BRAGGING RIGHTS" - Проведен е за пръв път през 2009 година, но тогава е през октомври. През 2010 година е пак през октомври, а през 2011 година изобщо го няма. През 2012 WWE решават да го преместят в юнския слот. На първото му издание се провежда специално съревнование между RAW и Smackdown!, като в различните мачове се бият кечисти от двете шоута. Шоуто, което спечели повече победи, получава трофея "Bragging rights".

Юли - "MONEY IN THE BANK" - Проведен е за пръв път през юли 2010 и оттогава е ежегоден. Специалното нещо в този турнир е, че на него се провеждат два Money in the bank мача със стълби, по един за RAW и за Smackdown. Победителите в тях получават договор, с който могат да поискат мач за световната титла на съответното шоу когато пожелаят.

Август - "SUMMERSLAM" - Турнирът запазва мястото си.

Септември - "NIGHT OF CHAMPIONS" - Турнир, проведен за пръв път през 2008 година, но тогава е през юни. През 2009 година е през юли, а от 2010 насам заема септемврийския слот. Характерното за него е, че в карда му се защитават абсолютно всички титли в компанията.

Октомври - "HELL IN A CELL" - Както личи и от името му, на този турнир се провеждат 1 или 2 издания на най-зловещия мач в WWE - Адската клетка. За пръв път е проведен през 2009 година и оттогава винаги е през октомври.

Ноември - "SURVIVOR SERIES" - Турнирът запазва мястото си. Любопитното е, че Vince McMahon отначало решава да разкара и него поради слаби покупки, но в последствие променя мнението си, защото осъзнава колко обичан от феновете е той.

Декември - "TLC" - За пръв път е проведен през 2009 година и оттогава винаги е през декември. На този турнир повечето мачове от карда са или с маси, или със стълби, или със столове. Мейн-ивентът винаги е грандиозният Tables, ladders and chairs мач.

ДРУГИ ТУРНИРИ ОТ НОВИЯ КАЛЕНДАР:

Септември - "BREAKING POINT" - Провежда се само веднъж, през септември 2009 година.

Юни - "FATAL 4 WAY" - Провежда се само веднъж, през юни 2010 година. Главният мач е четворен участнието не Шеймъс, Джон Сина, Ренди Ортън и Острието.

Юни - "CAPITOL PUNISHMENT" - Провежда се само веднъж, през юни 2011 година. Тъй като се провежда в столицата Washington, името му е игра на думи с английското "capital" - столица и фразата "capital punishment", означаваща смъртно наказание.

ОЩЕ ТУРНИРИ:

Ноември - "THE WRESTLING CLASSIC" - Този турнир, проведен еднократно на 7 ноември 1985, е първият опит за PPV на WWF извън "Wrestlemania". За регистриралите се фенове се провежда томбола, победителят от която си тръгва с чисто нов класически Ролс Ройс.

Септември - "ONE NIGHT ONLY" - Еднократен турнир от 20 септември 1997, проведен в Бирмингам, Англия. Достъпен е само за фенове в Европа и Канада.

Декември - "CAPITAL CARNAGE" - Еднократен турнир от 6 декември 1998, проведен в Лондон, Англия.

"REBELLION" - Английски турнир, проведен през октомври 1999, декември 2000, ноември 2001 и октомври 2002 година.

"INSURREXTION" - Английски турнир, проведен през май между 2000 и 2002 година и през юни през 2003 година.

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...