Jump to content

TNA Destination X 2007


Remus

Recommended Posts

TNA Destination X 2007 PPV:

Шоуто е открито с добро видео за страховете на хората.

GHETTO BRAWL –

The Latin American Exchange (Homicide y Hernandez) vs. Team 3D (Brother Ray & Brother Devon) w/ Johnny Rodz

- Това е един от примерите за излиен мач. Първо, гледахме този вид мач (макар и не точно с това име) поне пет пъти на последните PPV-та и няколко Импакт-а. Този мач най-спокойно можеше да отпадне от карда и отборите да се съсредоточат върху края на враждата на Lockdown. Team 3D излезе „с/ Johnny Rodz” или поне така пишеше, но лично аз не го видях на рампата, както и през по-голямата част от мача. Като стана на въпрос, тъй или иначе всеки казва „легендарния” Johnny Rodz, та… Who the fockin’ hell is Johnny Rodz?!

Рингът беше украсен да прилича на малка уличка и още с идването Ray и Devon хвърлиха в ринга няколко кофи за боклук и ги последваха, навлизайки в бой с Homicide и Hernandez. Team 3D доминираше за две кратки минути, докато Ray не остави Devon сам с Homicide. Devon засили опонента си от въжетата, но Homicide го изрита и продължи с торнадно ДДТ. Ray влезе, за да помогне на „брат” си, но Homicide избегна сабления му удар и го повали с летящо ласо. Devon се опита да се изправи, но Homicide го върна на тепиха с падащ ритник. Hernandez влезе в ринга и провеси Ray на въжетата със захват за количка. Homicide скочи от третото въже, обесвайки Ray на въжетата и Hernandez комбинира с изнасяне към ринга и лицево тръшване. Homicide изхвърли Devon от ринга и Hernandez го последва с великолепен скок над третото въже, събаряйки го с тяло.

Междувременно на ринга Ray взе кофа за буклук от Homicide и го удари в главата, прогонвайки от ринга и последвайки го навън. След това двата отбора пренесоха боя из публиката, където прекараха известно време в размяна на юмруци и удари с чужди предмети, включващи столове, стени и шишета, взети от публиката. Връщайки се на ринга Team 3D имаха надмощието, но когато го стигнаха, LAX отново поеха инициативата за кратко, като Homicide върна Devon на ринга и опита ирландски бич, но Devon контрира със силово тръшване, водещо до две отброявания. Hernandez е следващия в ринга и той прехвърли Devon с патентния си Cracker Jack за друг неуспешен опит за туш. Devon успя да отблъсне Hernandez с капак за кофа, а върналият се в ринга Ray го блъсна с преса в ъгъла. Ray тръгна за удар с кофа, но Hernandez изрита кофата и ловко се прехвърли от дъното на първото въже върху третото въже. Ray обаче го пресрещна и го върна в ринга с голям суперплекс. Homicide пък причака Ray от другата сглобка и го събори с бърз ураган, продължавайки с удар с кофа и неуспешен опит за туш. Homicide направи още една засилка, но Ray го улови и тръшна със загребване в средата на ринга, позволявайки на Devon да закове Wazzup в слабините на Homicide. Ray донесе две бири и двамата с Devon пийнаха от тях в маниер на Sandman, след което хвърлиха кутиите и тръгнаха за маса.

Щом донесоха масата обаче, в ринга се изсипаха десетина beaner-a, които коментаторите назоваха “The Latino Nation”, и започнаха да налагат Team 3D. На помощ им се притече някакъв старец с червена превръзка, когато коментаторите разпознаха като Johnny Rodz (я, ето кой бил… никога не съм го виждал…). Той повали няколко от beaner-ите, докато Homicide не го събори, разбивайки плоча от главата му. The wetbacks започнаха отново да налагат Team 3D и Rodz, докато в ринга не се изсипа друга група – този път десетина чернокожи, явно подкрепления на Devon (какво, този път без италианци? But I like The Sopranos…). The homies разчистиха ринга от beaner-ите, а Team 3D закова Смъртоносното устройсвто на Homicide за неуспешен опит за туш. Тогава влетя Hernandez, който помете Ray и Devon с двоен саблен удар. Той си пригоди Devon за Гранично хвърляне, но Devon се измъкна и след секунди Team 3D успя да закове 3D на Hernandez. 1, 2, но съдията беше издърпан от Мачете (друг beaner) извън ринга. Тогава, за ужас и почуда на цялата зала, Ray се качи на третото въже и скочи върху биещите се край ринга black dudes & beaners, събаряйки всичко живо! Междувременно в ринга Devon приготвя Homicide за силово тръшване, когато вижда, че на ръба на ринга е застанал Алекс Шели, който снима с вярната си камера. Homicide се възползва и нанася удар под кръста на Devon, а Шели го събаря с удар с камерата. След това Homicide намества Devon върху масата, която Team 3D вкараха по-рано, а Шели приземи жабешка преса от третото въже върху него, позволявайки на Homicide да го покрие и тушира. Като изключим скока на Ray и поредната перфектна изява на Hernandez, този мач беше просто още от същото, което получаваме три месеца подред. Спокойно можеше да остане за един шмпакт.

Победители: Homicide y Hernandez - LAX

Jeremy Borash споменава главния мач и интервюира Rhino, който казва, че днес всичко е в името на оцеляването.

DOUBLE BULLROPE MATCH –

“Cowboy” James Storm & Ms. Jackie Moore vs. Petey Williams & Gail Kim

По правило на мача, Williams и Storm бяха вързани един за друг с дебело въже, както и Gail Kim и Jackie Moore. Storm и Moore нападнаха Williams и Kim отрано, още докато им връзваха въжетата. Williams и Kim обаче бързо се върнаха в мача, тръшнаха синхронно опонентите си със загребване и навиха въжетата около шиите им. После ги блъснаха един в друг и общо взето ги биеха отборно, използвайки въжетата за задържане. Storm и Moore се опитаха да избягат, но Williams и Kim използваха въжетата, за да ги спрат и върнат към ринга. Боят се пренесе и извън ринга, където Kim преметна Moore през ръка върху рампата – а това изглеждаше много по-впечатляващо, отколкото звучи. Познайте кога ще видите дива от WWE да изпълни подобен bump. Междувременно Williams налагаше Storm край бюрото на коментаторите. Той го настани върху един стол и Kim блъсна стола към Williams, който го събори заедно със Storm с въжето. Kim буквално завърза Moore за стълба на сглобките и й нанесе няколко чопа, докато Moore не я отблъсна с освободената си ръка.

Williams върна Storm в ринга и Storm веднага се възползва, за да обиколи рефера с въжето. Докато Williams се опитваше да отмести рефера, за да не му пречи на движението, Storm го събори с юмрук. Storm върза краката на Williams, сякаш спъваше добитък и го провеси на въжетата, нанасяйки няколко свободни ритника. Опита туш, но съдията го предупреди, че краката на Williams са на въжетата. Отвън Moore си беше върнала контрола над мача и налагаше Kim с въжето. Storm закова Окото на бурята на Williams, и хватката изглеждаше забавна, тъй като двата края на въжето се вееха около тях, докато се въртеше. Опита туш, но Williams изрита преди три. Storm подразни публиката, че ще използва Канадския унищожител на Williams, но Williams го преметна през рамо и го нападна с въжето в бясна атака. Продължи с превъртане и помитане с крак и знак за Канадския унищожител (който не помня кога видях за последно), но Storm издърпа въжето, оказвайки съпротива. Успя, тъй като Williams не направи Унищожителя, но въпреки това закова Гилотинно ДДТ, което наистина изглежда добре, но само когато го прави на опоненти с неговите размери. Опит за туш, но неуспешен. Жените се върнаха в ринга и Kim тръшна Moore със заден суплекс, но след миг Moore събори Kim с удар. По това време Williams опитваше Канадския унищожител на Storm, но Moore го удари под пояса, позволявайки на Storm да го събори със суперритник за трите отброявания. Колкото и да не исках да видя този мач, радвам се, че го видях. Със сигурност мога да кажа, че беше най-добрия от серията Williams/Storm. Наистина беше ненужен, но отборите определено се постараха да го направят развлекателен. ш в същото време… къде, по дяволите беше Chris Harris?

Победители: James Storm & Jackie Moore

В съблекалните Leticia беше със Scott Steiner, който тъкмо я оглеждаше и й показваше мускулите си. Christian Cage нахлу и каза, че има нужда от помощ, защото Томко е в Япония. Steiner му каза, че иска единствено Angle. Cage каза, че има още една опция, хвана Leticia и излезе с нея от съблекалните.

MUST WIN WITH CROSSFACE CHIKENWING MATCH –

The Austin Starr vs. Senshi

Поредният ненужен мач без никаква история, освен че Starr не обича Senshi, а Backlund не обича Starr. Starr нападна Senshi рано в гръб и Senshi се върна с чопове и ирландски бич, но Starr го събори с рамо. Starr се засили от въжетата, но Senshi го събори два пъти с падащ ритник и опита да заключи crossface chikenwing, но Starr се измъкна и опита премятане през ръка. Senshi преметна него, препъна го с крака и отново опита да заключи крилото и този път успя, но Starr се добра до въжетата. Оттук Senshi пое надмощието, събаряйки Starr с типичните за него хватки и правейки опити да заключи пилешкото крило (смешно име, знам, но глупавия български е ограничен). Starr се върна в мача, едва когато Senshi пропусна да нацели преса и веднага тръгна за крилото, но Senshi се задържа за въжетата. Starr го качи да седне на третото въже с лице към сглобката и прокара нотките си през гърба му. Starr нанесе няколко удара с рамо в рамото на Senshi, преметна го със сулекс северно сияние (с, с, с, с) и опита да заключи крилото, но Senshi се измъкна.

Starr премина в типичното heel обработване, този път концентрирайки се върху рамото на Senshi и опитвайки да заключи крилото при първа възможност. Когато Starr се приготви за въздушна хватка обаче по рампата слезе Г-н Backlund и Starr се забави достатъчно, че Senshi да го изрита с ритник-колело, докато е на въжетата. Senshi си върна надмощието със саблени удари и ритници, премятане на чувала и отскачащ ритник, преди отново да опита крилото. Starr се измъкна и бръкна в очите на Senshi, който се отдръпна и пропусна да закове сияещ магьосник, но нанесе връщащ ритник в тила му. Senshi заключи крилото, но Starr го контрира с колянотрошач и заден суплекс. Той продължи с падащ ринтик в ъгъла и заключи крилото, но Senshi го преметна напред и го събори с бруталния си падащ ритник в корема. Senshi се приготви за Пътя на Вòйна, но Starr блъсна съдията Марк Johnson във въжетата, събаряйки Senshi извън ринга. Starr го последва с патентованата си суисида между първото и второто въже.

Starr върна Senshi в ринга и приземи тирбушон от прашка. Той подразни, че ще заключи крилото, но вместо това тръгна за мозъкотрошач, който Senshi контрира с коляно в темето и опита да заключи крилото. Starr контрира и също тръгна за crossface chikenwing, но Senshi се измъкна и го бутна в ъгъла, последвайки го за плонж. Starr се отдръпна и Senshi нацели поста на ринга с рамо. Starr мигновено заключи crossface chikenwing. Backlund посочи на съдията, че крака на Senshi е под въжетата и Johnson накара Starr да прекрати захвата. Starr помисли, че е спечелил, но когато разбра истината, започна да крещи на Backlund. Senshi обаче се възстанови, превъртя Starr с кълбо и заключи crossface chikenwing в средата на ринга. След кратка борба, Starr се предаде. Условието на мача забавяше иначе много динамичните Starr и Senshi. Двамата са способни на много повече и не им трябва досаден gimmick мач, за да ги ограничава. Този мач също беше излишен и можеше да иде на някой шмпакт.

Победител: Senshi

След мача Backlund подаде ръка на Senshi, но преди Senshi да се реши, Starr го блъсна в Backlund и заключи crossface chikenwing на Backlund в удивително забавна сцена. Ако не друго, то поне за това си заслужаваше да видиш тримата на един ринг. Охраната ги разтърва и явно реши, че Backlund е по-опасен, защото задържаха него извън ринга, докато Starr се радваше в него.

Jeremy Borash е зад сцената, този път с AJ Styles, който заприличва все повече на Jason Priestly. Styles говори за Elevation X. Нищо интересно тук.

Christy Hemme влезе в ринга, за да обяви отбора си, който ще се бори срещу VKM. Тя обаче е прекъсната от VKM, и най-вече от Kip, който веднага тръгва към микрофона. Kip казва, че не може да си представи, че мъже биха работили за жена. Той казва, че Christy е като пъпката на задника му, която не иска да се махне. Тръгна да я показва, но BG го спря. Kip казва, че предпочита жените си в кухнята, пред пералнята и в спалнята. Christy казва, че мъжете са еднакви и, че са толкова предсказуеми. Тя представя отбора си – The Heartbreakers.

Voodoo Kin Mafia (BG & Kip James) vs. The Heartbreakers (Romeo Roselli & Antonio Thomas)

Мислех, че този мач с право е на карда, главно защото историята с Christy ми харесваше като замисъл. Пък и чувах много добри отзиви за Romeo и Antonio, затова с удоволствие гледах този мач… тъй де, преди да започне. BG се зае първи с единия, нямам представа кой, мисля че беше Antonio. BG го повали няколко пъти и желанието му да се бие изчезна, затова бързо се смени с Romeo, а BG се смени с Kip. Romeo бързо повали Kip с изненадващ ураган, което повдига самочувствието му, но само преди Kip да го събори с препъване, премятане, а после и с падащ ритник. Christy се намеси, препъвайки Kip, докато се засилва, позволявайки на Romeo да закове свободен удар. Kip бързо се върна, премятайки Romeo с разновидност на помитане с ръка. Antonio влезе, но BG го събори с юмрук и изведе извън ринга. Там Antonio пое надмощието с юмруци и хвана BG, давайки знак на партньора си, който се преметна над въжетата, ала BG се измъкна и Romeo повали Antonio. Обратно в ринга Christy нанесе удар под пояса на Kip, но се отдръпна и се хвана за ръката, а Kip извади от гащите си предпазител, който нахлупи на лицето й. След това я занесе при въжетата, откъдето я пое Lance Hoyt и занесе по рампата, докато публиката скандираше „Hoyt!” Сърцеразбивачите обаче хванаха Kip неподготвен и му приложиха двоен гърботрошач в обърнато STO.

Оттук започна типичната heel обработка на единия участник. Romeo и Antonio се сменяха на минута, държейки Kip далече от ъгъла му. Поне докато не опитаха комбиниран сентон от третото въже, от който Kip се измъкна и Romeo тръшна Antonio с шконоклазъм. Kip направи гореща смяна с BG James, който влетя и помете ринга с опонентите си. Накрая закова pumphandle drop и тушира Antonio. Много лош мач и не зная чия е причината, но не бих се втурнал веднага да соча Heartbrekers. VKM отдавна не са добри на ринга, а този мач получи твърде много време. Нямам нищо против да гледам още от Romeo и Antonio, но извън тази вражда и далеч от този отбор.

Победители: Kip & BG James

След мача Lance Hoyt дойде да празнува с VKM, а Christy, носеща ездитен камшик, закрещя на Сърцеразбивачите, докато Kip им се смееше.

Зад сцената Christian и Leticia бяха при Abyss, който беше затворен в клетка. Cage говореше сдържано на Abyss, казвайки му, че предложението за семейство беше искрено и дори му даде снимка на Jim Mitchell. Abyss излезе от клетката и сякаш щеше да удари Cage, но му подаде юмрук. Cage го прие невярващо и побърза да се махне.

2 OUT OF 3 FALLS –

X DIVISION CHAMPIONSHIP

Chris Sabin © vs. Jerry Lynn

Lynn и Sabin се вкопчиха отрано един за друг, премервайки силите си. Отначалото Lynn пое надмощие с избутване, премятане и бърз падащ ритник и Sabin излезе от ринга. Lynn подгони Sabin около ринга. Когато влезе в ринга, Sabin веднага се зае да рита влизащия Lynn, поемайки евтино надмощие, което приключи в опит за ирландски бич, контриран в ураган от Jerry Lynn. Следва въртящ гърботрошач и опит за туш, но Sabin изрита преди три. Lynn заключи ръката на Sabin, който се измъкна с избутване към въжетата. Lynn го събори с рамо и отново се засили, ала този път Sabin се изсмя последен, събаряйки го с коляно в корема. Lynn се търколи извън ринга и Sabin го последва с нещо, което трябваше да прилича на летящо коляно, но пропусна на сантиметър. Lynn го sell-на въпреки това и падна, а Sabin вдигна палец на камерата. Sabin се върна в ринга и когато Lynn се приготви да се качи, той го нападна с бейзболен ритник, но Lynn го улови за количка и го пусна върху оградите на публиката. Lynn не успя да задържи надмощието, Sabin го вкара в ринга и последва, приземявайки лакът от прашка. Миг по-късно Sabin пропусна преса в ъгъла и Lynn закова торнадно ДДТ, което му донесе първия туш. Jerry Lynn - Chris Sabin: 1-0.

Лин се порадва на ръба на ринга и Sabin го нападна приведен, но Lynn го контрира с крак-брадва, обесвайки го на второто въже. Sabin падна извън ринга и Lynn го хвърли в публиката, след което се качи на второто въже и прескочи оградите, падайки върху Sabin в публиката! Lynn върна Sabin в ринга и тръгна за въздушна хватка, но Sabin го спря на въжетата, нанесе енцугури в главата му и закова ураган от третото въже, който Lynn преобърна в залязващ туш, но Sabin изрита преди три и използва набраната инерция, за да закове ДДТ от канадски гърботрошач за друг неуспешен туш. Sabin заключи Lynn в задушаваща хватка, Lynn се измъкна с пресичащо тяло и неуспешен опит за туш. Sabin се качи на второто въже от ирландски бич, но Lynn го застигна и приложи скачащ залез, който превърна в жестока силова бомба за още един неуспешен туш. Lynn се засили към Sabin в отсрещния ъгъл, но Sabin превърна засилката му в издигане и силова бомба. Sabin покри Lynn, поставяйки крак на въжетата за опора и го тушира. Jerry Lynn – Chris Sabin: 1-1.

Sabin закова гърботрошач и подразни, че ще приложи рискова хватка, но след отскок се приземи на крака до Lynn. Последваха два неуспешни удара с юмрук и Lynn го събори два пъти с рамо, а после и със скащащо ласо (LEAPING LARIAT!~ bitch). Sabin се измъкна от пълен нелсън в опит за победно търкаляне, но Lynn легна върху него за неуспешен опит за туш. Последва германски суплекс с мост за още един неуспешен туш. Засилка на Lynn към ъгъла, но Sabin я превърна в змийски очи, а после и великолепно лицеизмиване с висок ритник. Sabin закова Cradle Shock-а си, но Lynn изрита на 2,999999. Sabin подразни, че ще приложи Cradle Piledriver – коронната хватка на Lynn, но опонентът му се измъкна и закова Криптонитна захапка. Lynn се приготви за Cradle Piledriver, но на въжетата се качи гологлав мъж с маската на Sting (geez, кой ли е това…). Sabin се възползва от невниманието на Lynn, изрита го между краката и приложи втори Cradle Shock, този път успешно водещ до три отброявания. Много добър мач, определено в Jerry Lynn има още много огън и се чудя защо чак сега се завръща на ринга. Един от трите най-добри мача на Destination X. В един момент от мача публиката се заоглежда наляво и закрещя “TNA!”, но изобщо нямаме представа защо. Определено нямаше нищо общо с мача [в крайна сметка се разбра, че е имала сбиване между двама фена в публиката, което е довело до въпросната реакция на феновете].

Победител: Chris Sabin

След мача маскираният мъж влезе в ринга и закова Ангелски криле на Sabin, след това се разкри, че е Christopher Daniels (я, изненада!). Daniels си е пуснал гъста брада и има черна татуировка около дясното око. Определено му отива. Daniels взе Х титлата и я погледа известно време. Когато Jerry Lynn се изправи, той го събори, удряйки го в главата с нея. После закова Last Rites и напусна ринга.

Jim Cornette е в офиса си с Jeremy Borash и се вълнува, защото ще има голяма новина за феновете на шмпакт. Christy влиза и казва, че не е приключила с VKM. Cornette казва, че ако не й харесва работата й, може да й предложи място като секретарка.

ELEVATION X –

“The Phenomenal” AJ Styles vs. “The War Machine” Rhino

Kaкто казвам винаги, тази структура ме плаши. Страх ме е за Styles, страх ме е за Rhino. Те трябва да се качат на металния Х, на 20 фута над ринга и да се бият, докато единия падне. Падналият от Х-а губи. Показани са няколко фена, които явно споделят мислите ми, защото се молят със затворени очи. Styles и Rhino не се качиха веднага на структурата, а вместо това напомниха какво е да ги гледаш как се бият около ринга. Нищо по-различно отпредишните 3 пъти. Styles е първият качил се, при това доста бързо. На Rhino му трябваше много време, докато стигне върха. Други фенове вече затваряха очи и отказваха да гледат борците. Когато Rhino се качи, Styles започна да подскача на Х-а, поклащайки го. Styles се чувстваше адски удобно за човек, намиращ се на 20 фута над твърда земя. Той се подиграваше на Rhino, който от клатенето не смееше да помръдне по-напред и се държеше за стълба на единия край на Х-а. Rhino изглеждаше бесен на Styles, който не му позволяваше да навлезе в мача. Феновете едва поглеждаха нагоре, притиснали устни с ръце.

Когато Rhino най-сетне събра смелост и застана на средата на Х-а, двамата си рамениха няколко юмрука и Rhino пропусна саблен удар, който едва не му коства 20-футово спускане. Styles започна да рита падналия Rhino и дори нанесе нисък падащ ритник. Той се намести от другата страна на Х-а, откъдето да нанася свободно удари на Rhino, но един юмрук на Rhino едва не го запрати върху ринга и Styles увисна на една ръка между решетките на тази част на Х-а. Докато Rhino се качваше отново върху основата, Styles се промуши между решетките на структурата и легна под основата. Rhino се изправи на основата и се заоглежда търсейки скрилия се Styles. Дълго време той го търси, да не би да е паднал на ринга, после започна да слуша феновете, които му крещяха и сочеха Styles. Когато Rhino тръгна да види под основата, Styles се премести в друга част. Rhino отново сви рамене, а публиката продължаваше да вика. Rhino посочи частта на основата, под която се криеше Styles и публиката надигна глас още по-силно. Rhino им даде знак да си мълчат, добра се до там и хвана Styles за гърлото. Styles обаче му бръкна в очите и бързо се качи на основата, за да го нападне с ритници. Двамата седнаха на основата и си размениха по няколко юмрука. Styles надделя и тръгна за Сблъсъка на Styles, но Rhino го събори. Rhino опита премятане с ръка, но Styles го спря и извади торбичка с бяла пудра. Преди да я хвърли в очите на Rhino, обаче опонентът му я пръсна в неговите. Rhino се отдръпна и закова GORE! GORE! GORE! Не изглеждаше много опасно, но те са на 20 фута над земята, все пак. Styles се пързоли надолу и се хвана за основата, увисвайки на ръцете си. Rhino изрита ръцете му и Styles падна от Х-а, просвайки се със силен грохот върху ринга.

Победител: Rhino

Падането на Styles беше показано няколко пъти. Макар да висеше, а не да падна директно от основата, падането пак беше ужасяващо, а Styles го sell-на така че все едно се е разбил.

Borash интервюира Angle. Нищо интересно там.

Kurt Angle vs. “Big Poppa Pump” Scott Steiner

Това е един от мачовете, на които спокойно мога да спестя подробното представяне. Нима някой е очаквал добър мач между тях двамата? Получих точно това, което очаквах и то не в добрия смисъл. Kurt Angle – Scott Steiner определено не беше това, което беше Scott Steiner – Samoa Joe.

Като цяло мачът беше просто един дълъг brawl, пресичан от по някой суплекс. Моменти, които си заслужава да се споменат беше ненормално добрата вариация на Олимпийското тръшване, която Scott Steiner използва на Kurt Angle. Steiner просто разби Angle с това тръшване и сериозно започвам да се чудя защо Angle използва lame версията си, а не я поднови с подобна на тази. Краят на мача дойде, когато Steiner опита суперплекс корем до корем, но Angle го спря и опита залязваща бомба, която се превърна в ужасен залезен туш.

Победител: Kurt Angle

Borash е зад сцената със Samoa Joe. Joe прави промо за това как ще спечели титлата.

LAST RITES MATCH –

Sting vs. “The Monster” Abyss

Правила: Човекът, който затвори опонента си в смъртното легло (ковчег), печели.

Първо, който не оценява всичко, което Sting прави в тези мачове, е идиот. Кога за последно сте виждали Sting в подобни мачове (говоря за съдържанието, не за gimmick-а)? Тъй или иначе, мачът започна с битка край ринга, който беше украсен като погребална зала с две надгробни плочи. Sting пое ранно надмощие, блъскайки Abyss във всичко, което срещне, но го изгуби, когато пропусна жилеща преса в оградата. Abyss нападна Sting със стол в корема и гърба и го вкара в ринга, но пропусна преса в ъгъла, а после и да тръшне Sting от рамо и стана жертва на Scorpion Deathdrop. Sting продължи с две жилещи преси и тръгна за трета, но Abyss разби в главата му свещникът, поставен върху стълба на ъгъла. От този момент натам Sting закървя обилно (обилно? He bleeded like a fockin’ X-mas pig!). Abyss даде знак да спуснат ковчега/смъртното легло, което стана със затъмнение, под зловеща синя светлина и дим.

Abyss опита да затвори Sting, но опонентът му го спря с юмруци, излезе от ковчега и нападна Abyss, но беше повален от голям ботуш в лицето. Abyss качи на ринга една от надгробните плочи и я положи в ъгъла, но когато се обърна към Sting, стана жертва на препъване и Scorpion Deathlock. След като реши, че го е уморил достатъчно, Sting пусна Abyss, просна го със стол и разби надгробната плоча от главата на Abyss чрез удар с бухалката си. Sting вкара Abyss в ковчега и опита да го затвори, но не успя и Abyss излезе, хванал го за гърлото. Мигове по-късно Abyss приложи задушаващо тръшване на Sting върху смъртното легло, разбивайки капака му. Sting sell-на това особено добре, погледнато отстрани, с широко отворена уста, невиждащ поглед и кървясало лице, лесно може да бъде сметнат за мъртвец. Междувременно Abyss изправи два стола и положи върху тях другата надгробна плоча. Той качи Sting на въжетата и опита суперплекс, но Sting разби друг свещник от гърба му, блъсвайки го върху столовете и надгробната плоча. Без да губи време, Sting бързо вкара Abyss в ковчега и затвори капаците му. С това залата отново притъмня, ринга беше осветен от зловещата синя светлина и смъртното легло започна да се издига… или поне след като Sting слезе от него, тъй като явно беше толкова изморен след мача, че едва се държеше на краката си. А кръвта по лицето продължаваше да тече… Във всеки случай, мачът, въпреки глупавия casket gimmick, се получи добре. ш двамата се справиха да превърнат мача в добър brawl, но станаха твърде много brawls и твърде малко wrestling.

Победител: Sting

В съблекалните, Leticia отново беше с Christian. В стаята влезе и някакъв японец, придружаван от The Great Muta. Cage го покани и каза, че е голяма чест да се запознае с него. Каза, че двамата имат нещо общо помежду си – и двамата са били NWA World шампиони. Каза, че единият от тях все още е (Muta вдигна рязко глава, явно това го е разстроило). Каза, че ако Muta иска отново да е известен, може да се навърта около него. Каза, че не знае с какво се занимава тези дни (мисля, че предположи „разходки”, но не разбрах точно думата). Muta се изправи рязко и махна маската си (отдолу имаше друга маска). Muta изплю зелена течност по едно от шкафчетата и впи поглед в Christian, който предположи, че това означава, че няма да му помогне срещу Samoa Joe. После, бавно тръгвайки към изхода, му каза, че няма нищо, всичко е наред и да повиси наоколо. Каза, че може да прави каквото иска и продължи да бръщолеви, докато Muta не се хвана отново за гърлото, при което Cage излетя от съблекалнята.

NWA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP –

“The Instant Classic” Christian Cage © vs. “The Samoan Submission Machine” Samoa Joe

На face рампата бяха застанали две едри танцьорки, които се клатеха по ритъма на островна музика. До тях застанаха двама огнени таньори и започнаха да въртят огнените тояги около себе си. Островната музика продължи още малко, докато не започна обикновената музика на Samoa Joe. Предположих, че и той ще потанцува, както направи на Bound For Glory 2005, но той само ги подмина, а коментаторите поясниха, че това е самоански традиционен или ритуален танц. В ринга Joe беше залят от ленти, хвърлени от публиката, което адски ме зарадва – това придава огромна важност на мача. Cage не получи специално излизане, но хей – той е шампиона, защо да се оплаква?

След гонга двамата започнаха да се обикалят, като Joe нанасяше понякога някой ритник в бедрото на Christian. След третия ритник Christian се хвана изморено за въжетата. След четвъртия той напусна ринга. Когато се върна, веднага хвана Joe със захват на кръста, но Joe го обърна в ключ на ръката, а после и на главата. Cage евентуално се измъкна с ирландски бич, но Joe го събори с брутално блъскане с рамо и Cage отново напусна ринга. Този път Joe не го изчака и го върна, издърпвайки го със задно премятане по лице на ринга. Няколко ритника по-късно и Cage падна. Joe го притисна в ъгъла с юмруци, ирландски бич, но пропусна преса и Cage скочи на второто въже, връщайки се с тирбушон… само за да се просне по гръб, след като Joe отстъпи спокойно встрани. Ритник, чоп и коляно-брадва в лицето на Christian бяха следвани от неуспешен опит за туш. Последва поредната порция ритници, завършваща с брутален ритник в лицето, който запрати Christian край ринга. Там тактиката на Joe му изневери, защото Cage контрира ирландски бич и забоде Joe в стълба край ринга. Cage веднага тръгна за стол, но Руди Чарлз (реферът) го предупреди, че ще бъде дисквалифициран (а всички знаем какво се случи със Sting…) и той хвърли стола. Cage се засили към Joe, само за да бъде тръшнат на гърба си с брутално странично тръшване. Joe пренесе битката в публиката, където двамата с Christian си разменяха юмруци и Joe дори приложи Оле-оле ритник, забивайки лицето на Christian в стената на втория ред публика.

Връщайки се край ринга, Cage си върна надмощието с ДДТ на ръба на ринга. Той върна Joe в ринга и забоде европейски ъперкът (Castagnoli-style) от второто въже за две отброявания. Joe се върна с юмуци и подсечка, но пропусна сентон и Cage приземи лакът-брадва върху челото му. Christian заключи за кратко задушаваща хватка, но я прекъсна, за да се порадва на публиката, позволявайки на Joe да се възстанови достатъчно, че да го вдигне за мускулотрошач. Christian се измъкна и закова патентованото си обърнато ДДТ за две отброявания. Joe се върна в мача, когато Christian отново скочи от второто въже и Joe му нанесе скачащ ритник в рамото. Joe му нанесе няколко юмрука, ирландски бич в ъгъла и катерещо коляно в лицето. Joe тръгна за десет удара, но Cage опита бомба, която Joe контрира със задържане за въжетата. Joe опита да задуши Cage с крак и след предупреждението на рефера закова на Christian лицеизмиване за неуспешен туш. Christian опита да се завърне с юмруци, но Joe блокира опита му за преса, качи се на второто въже и закова поредния скачащ ритник в лицето на Christian, отново за две отброявания. Joe опита мускулотрошач, Christian се измъкна и засили, но Joe го преобърна и повали със светкавично силово тръшване за поредното двойно отброяване.

Joe контрира внезапен опит за Разгрозител и тръшна Cage със силова бомба. Когато Cage изрита в опита за туш, Joe го превърна в издигнат бостънски ключ. Когато Cage не се предаде на това, Joe го превърна в STF. Cage се търколи за спасение, но Joe превърна STF-а в кръстосано лице, а после и в задно задушаване или Кокински ключ, но Cage най-сетне се добра до въжетата. Cage контрира следващия опит за задно задушаване с Разгрозител, но Joe изрита на 2,999999. Cage опита да почине на ръба на ринга, но Joe се беше изправил и го блъсна с копие, падайки след него извън ринга. После Joe се върна, но на Cage явно му беше дошло до гуша, защото тръгна към рампата. Там обаче го чакаха Petey Williams, Jay Lethal, Sonjay Dutt и Senshi, които го върнаха в ринга.

Samoa Joe веднага повали Christian с островно тръшване и го покри, но Руди Чарлз се занимаваше с новодошлите и не успя да отброи туша навреме. Joe продължи с атомно спускане и засилка, водеща към поредния ритник, но Christian се измъкна, издърпвайки рефера пред себе си и така Joe изрита Чарлз в лицето. Cage веднага излезе извън ринга и се добра до стола, който беше хвърлил по-рано, а Joe, невидял стола, се засили за суисида, но получи удар със стомана в лицето. Cage покри Joe, но реферът още беше в безсъзнание, затова шампионът се върна извън ринга и взе стола си. Обаче пропусна да удари Joe, който му нанесе няколко шамара и закова мускулотрошач. Той събуди рефера с подритване и покри Cage, но опонентът му изрита преди третото отброяване. След това Joe тръгна за Кокински ключ, но Cage го изрита под пояса, което остана невидяно от все още свестяващия се Чарлз. Christian се качи на третото въже, но Joe се съвзе и го спря с висок скачащ ритник в главата. Joe заключи задното задушаване и Christian се опита да се задържи за въжетата, но Joe го издърпа в ринга и обърна към средата на ринга. След това Joe падна назад, но преди да притисне тялото му с крака, отчаяно мятащия се Cage вдигна крака назад, над рефера и подпря сглобката, притискайки раменете на Joe към тепиха и Руди Чарлз отброи до три.

Веднага след туша, Christian се търколи извън ринга и легна край стълбите, водещи до него, използвайки титлата като възглавница и готов да си почине заслужено след тежък мач. Междувременно Joe седеше безпомощно в ринга и гледаше невярващо в земята.

Великолепен мач, точно това, което трябва да бъде един главен мач на PPV. ш двамата дадоха много и това безспорно беше един от най-добрите мачове на Christian Cage, в който няма маси, стълби и столове (by default). Особено се радвам, че запази, защото знам, че рано или късно шампионът ще стане храна за Kurt Angle, а аз определено не искам да видя как Joe отново губи от Angle. Нека коронясването на Joe като шампион се случи, когато победи Angle, а не сега, когато брилянтният Christian Cage има още за показване.

Победител: Christian Cage

  • Upvote 2

14vijko.gif

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...