Jump to content

Историята на Kane


Radox

Recommended Posts

ТНЕ DEADMAN

Кеча е велико нещо! :D ...Между другото чак сега разбирам, че Кейн е бил световен шампион на друга компания!

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

MY FAVOURITE! :w00t:

1997 - Може би най-запомнящият се дебют за всичко времена, заедно с този на Джерико. Поне аз не съм виждал такъв голем билд-ъп, почти година, за някого. Просто тук трябва да похвалим и Гробаря и Пол Берър за великолепната им игра. Имаше и много хубав дебютен мач с Менкайнд, който обаче тогава остана в сянката на Montreal Screwjob-а от същата вечер. Общо взето това е за 1997, 3 месеца и много трошене. Тази година не най-добрата му защото просто участваше много малко време.

1998 - Много хора гласуват за тази година и имат право. Образът му по това време беше свеж, хората не бяха виждали подобно нещо дотогава, и едва ли някога ще видят де. Страхотна серия от мачове с Гробаря, най-добрия от които си остава мача им на КечМания, за мен това е стандартът за мачове между "big men". Стилът на Кейн тогава още не бе изграден и затова ползваше най-различни хватки и маневри, които правеха мачовете му разнообразни. Спечели единствената си досега титла на федерацията, но я задържа само за ден. И все пак страхотен рейн и добър рейтинг - 5.4, те сега знаете ли кога ще направят такъв рейтинг? :D Участва в един и в друг легендарен билд към кое да е PPV - Highway to Hell към SummerSlam 1998 и цялата история с това дали Гробаря и Кейн са в комбина са до ден днешен интересни. След края на тази сега в края на 1998 му намалиха ролята. И все пак през 1998 си беше човек Номер 3 в цялото WWE. Жестока година и сериозен фаворит за най-добра година, но дали е достатъчно?

1999 - тогава бива избрах в анкетата на PWI за част от отбора на годината заедно с X-pac. Със същия направи и запомняща се вражда, която продължи даже и през следващата година. Освен това направи впечатляващ мач на КечМания с HHH, който обаче бе опропастен от публиката, която не внимаваше. Участва в 6-pack-challenge на Unforgiven 1999, много добър мач между другото, но не спечели, въпреки, че според мен можеше и да му бъде пусната победата. С това се изчепва 1999, която се явява, като малко като почивка между 1998 и 2000, защото и през двете беше използван доста и то във важни вражди и мачове. Не бих казал, че му е най-добрата година, защото не беше в светлините на прожекторите толкова, колкото през миналата и следващите години.

2000 - Продължава враждата си с X-pac, която свършва по невероятно тъп начин и с невероятно кратък мач на КечМания. Защо? Не знам. След това си взима почивка, заради контузия и се завръща с гръм и трясък през май. Включва се в борбата за титлата, побеждава шампиона на SmackDown, нещо което днес рядко се случва въобще. Много добър билд към King of the Ring 2000, но шесторния мач не беше според очакванията. Малшанс. След това продължи за малко да е в отбор с брат си, докато не реши да тръшне през ринга, много як момент. Направи малък мач на SummerSlam, малък, но пак добър. Точно такива трябва да са мачовете между Гробаря и Кейн - яка тупаница и тва е. След това се завърна в битката за титлата на Unforgiven в мач със Скалата, Гробаря и Беноа, мач, който също се получи доста добре, но уви не взе титлата. След това дойде време да пушнат Джерико - тук между другото се вижда как не е нужно някой като Кейн постоянно да пада, за да се пушват по-младите. Мачовете им имаха добра психология, особено LMS-а. Това е вторият фаворит, много големи мачове и вражди, заслужава си вота.

2001 - тази година може би му е най-позната. Направи най-доброто си представяне в Ръмбъла - 50 минути и 11 елиминации, второто от които е и рекорд. Яд ме е, че не му пуснаха победата тогава, но поне е било за добра кауза - Austin vs Rock. Затова ще го преживея. :D Спечели хардкор титлата в интересен мач на КечМания. След това с Гробаря за трети път направиха отбор, този път за доста дълго, станаха безпорни шампиони по двойки, което трябва да се отбележи. Но пак остана в сянката на Гробаря, а това си е голяма сянка. Твърдо казвам, че не му е най-добрата година, защото беше твърде много в сянката на брат си.

2002 - 2002 я започна като мидкардър и разочароващо представяне на Ръмбъла. След това обаче направи нещо невероятно - powerslam на Грамадата, ама не просто да го вдигне и тръшне, а чак да го качи на рамото, а това са и 230-250 кила. Последва кратка вражда с Кърт Енгъл, вражда породена най-вече от това, че не можеха да измислят нещо по-добро и за двамата, пък няма как без тях на КечМания. И все пак солиден мач на 18-тото издание на турнира. 3-седмичен feud с NWO дойде след това, прекъснат от контузията му. Аз си мисля, че враждата щеше да продължи с отборен мач между Kейн/Брадшо и X-pac/Скот Хол, но заради контузията му на BackLash видяхме само Хол и Брадшо. През август отново завръщане с гръм и трясък и тук започна любимия ми период на Кейн - 2002-2003, когата показваше повече умения на ринга и беше в най-добрата си форма в цялата кариера. Особено Септември-Ноември 2002 направо мачкаше - изведе отбора си до победа на Unforgiven, спечели 2 титли за 8 дни, спечели TLC, мач, получил рейтинг ****1/4 от Мелцер, и най-важното - за първи път излезе от сянката на Гробаря, което си важен момент. Оглави PPV сам (No Mercy 2002), като този път, както казах, Гробаря не бе замесен. Беше перфектният момент да получи титлата, ама НЕЕЕ, щото HHH не пушва. Участва в първия Elimination Chamber, който е и най-дорбрия Chamber досега. След това отстъпи позицията си на ME-тър за сметка на HBK. На мен това винаги ми е било странно - човек в най-добрата форма в кариерата си за сметка на човек, който е стъпвал само 2 пъти на ринга след 4-годишно отсъствие. В края на годината направи отбор с RVD. Развихри се чак в края на годината, но пък се развихри доста. За мен тази година е морален победител.

2003 - Както казах, направи отбор с RVD, при това много добър. Тяхната мачове винаги бяха най-добрите всяка седмица и за мен са били с голяма заслуга за рейтингите на RAW. По това време HHH, Y2J и HBK само излизат на ринга и грабват микрофона, за да кажат нещо от сорта на "бла, бла, бла", докато RVD и Kanе правиха най-добрите мачове, без значение срещу кой отбор са. На-добри примери за това са мачовете им на No Way Out и BackLash, особено втория. За наградата какво стана - дори не ги включиха на КечМания 19!!!! На тяхно място сложиха "Miller Light Catfight Girl", WTF?!?!?! Отборът се разпадна по много тъп начин нa Bad Blood, странна работа. Също трябва да се отбележи, че беше последният човек от RAW на Ръмбъла, но пак не получи шанс на КечМания. След това дойде и най-преломният момент в цялата му кариера и мен най-черният - 23.06.2003 и свалянето на маската. От къв зор? Не знам. В началото признавам обаче, че беше доста оригинално и интересно. Имаше момент в края на годината на Армагедон, когато отново можеше да получи титлата, ама пак НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Но пък за сметка на това направи друг исторически момент - погреба Гробаря и сложи край на рокерския му гимик. Враждата му с Шейн също заслужава внимание, страхотни мачове. Тази е година е още един фаворит, много се случи, повечето в положителен аспект, но и доста в негативен. Но дали е точно най-добрата?

2004 - В началото на годината продължи по "Пътя на разрухата", път който бе секнат по доста тъп начин на КечМания 20. Защо, не мога да разбера, трябваше мача му с Гробаря да е такъв скуош. Та той го победи ей така. Тъпа работа. След това дойде една от най-безумните истории за всички времена - "Katie Vick" пасти да яде пред работата с Лита. Единственото по-добро нещо през този период беше мача му с Беноа на Bad Blood, останалото СРАМ И РЕЗИЛ. Даже стана и храна за Шон Майкълс, добре, че поне мачът им беше добър. 2004 със сигурност не му е най-добрата, даже може да участва в класация за най-лоша. Един storyline имаше и той беше.......NO COMMENT.

2005 - не е най-добрата му, но е една от последните добри. Трябва да се отбележи участието му в Money in the Bank и мачовете му с Еdge, които за щастие засенчиха тъпия storyline. Освен това направи отбор с Грамадата, който беше доста сполучлив в интерес на истината, но с това се изчерпва 2005. Очевадно е, че не му е най-добрата година.

2006 и 2007 ще карам едновременно поради 1 причина - защото не заслужават коментиране. През 2007 трябва да се отбележи, че WWE имаха шанс да му дадат титлата за последно, но вместо това взеха гениалното решение да сложат титлата на Кали. Та като си говорим за срам и резил.... 2006 пък имаше един преломен момент в кариерата му - враждата с Умага. Тогава Кейн беше избран за почетен гражданин на Джобървил, а на КечМания 23 даже стана и кмет на града. 2007 съвсем категорично печели приза за "Най-лоша година" на Кейн.

2008 - в началото много зле започна, но после стана по-добре. Безумен марк-аут на КечМания 24, а също и записа името си в историята на КечМания с най-бързата победа в историята - 8 секунди. През април рейна му с титлата беше добър, но след това......мъка, мъка, мъка. През тази година трябва да се отбележи още едно безумие на сценаристите и Винс. Имаха шанса да му върнат маската и гимика на чудовище, вместо това го върнаха в Джобървил. СРАМ И РЕЗИЛ! 2008 определено не е най-добрата му година.

Така, след краткото пътешествие из кариерата на Кейн, фаворитите на най-добра година са 4 - 1998, 2000, 2002 и 2003. Както казах по-горе 2002 и 2003 са морални победители, първо заради успехите и второ защото излезе от сянката на Гробаря. Но като че ли здравият разум води към не чак толкова далечната 1998 година. Причините - пуша, WWE титлата, мачовете и статутът на ME-тър. Следователно => Глас на 1998. :good:

Това е моят пост от темата за "Най-добра година".

За мен Кейн е един от най-престъпно подценяваните кечисти за всички времена. СРАМОТА! Имало е много случаи в историята, когато са могли да му дадат 2-ра титла - Unforgiven 1999, No Mercy 2002, Armageddon 2003, Bad Blood 2004, Great American Bash 2007, но по различни причина винаги остава с празни ръце.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
TheSaltonSea

Наистина супер статия, евала и от мен.

И аз много се дразня като го прецакват постоянно ... особено последният път като се биха с Батиста много се изнервих ... Не мога да повярвам, че Батиста има повече фенове и затова постоянно го бутат него ... ?!?

Дано скоро измислят нещо за да вземе някоя титла, макар и не световна ... :)

Edited by TheSaltonSea

       

Everyone else might be a Paul Heyman guy, i'm a Paul Bearer guy.

                                             23142a6bdad1e5e1.gif

 

Link to comment

Цялата "тъмна история" на Кейн която Пол Беарър разказва става за някакъв маняшки хорър филм :D

Кейн е един велик кечист!Жалко че в последните години го закопават все повече и повече.Мерси за суперската статия!

Link to comment
HeaDMaKeR™

Супер статия бате Радокс, евала за труда.Може и да не вярваш, но прочетох статията с кеф току ще и доста се филмирах.. :lol: Както и да е, Кейн е велик кечист и заслужава респект. Доколкото знам не че WWE не дават титла на Кейн, просто той не я иска...

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment
  • 1 month later...

жалко, че Кейн е толкова underrated. образът му наистина беше уникален, да не кажа чудовищен. не трябваше да сваля маската голяма част от имиджа му си отиде с нея.

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Радоксе ,с удоволствие ти сложих + .Много изчерпателна статия.Запълни ми бая бели петна относно Кейн.Благодаря за труда :)

  • Upvote 3

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...