Jump to content

Историята на WrestleMania


UltraMadd

Recommended Posts

WRESTLEMANIA I

“Mr. Wonderful” Paul Orndorff & “Rowdy” Roddy Piper w/ Cowboy Bob Orton vs. Hulk Hogan & Mr. T w/ “Superfly” Jimmy Snuka

Main event-ът (главният мач) на първата WrestleMania изправя шампиона на WWE Hulk Hogan и Mr. T срещу “Rowdy” Roddy Piper и Paul “Mr. Wonderful” Orndorff. Jimmy “Superfly” Snuka придружава отбора на Hogan и Mr. T, а Cowboy Bob Orton този на Piper и Orndorff.

Действието започва веднага с размяна на удари между Piper и Mr. T. От този момент нататък, четиримата участници дават всичко от себе си в този сблъсък. В края на мача Hogan и Mr. T излизат победители. Hogan тушира Orndorff, след като Bob Orton случайно го удря.

След мача Roddy Piper и Bob Orton обвиняват Orndorff за загубата. Тяхната ярост ги води до там, че да го атакуват. След спора феновете застават на страната на Paul Orndorff. Той бързо става техен любимец.

WRESTLEMANIA II

King Kong Bundy vs. Hulk Hogan in a Steel Cage Match for the WWE Championship

Hulk Hogan е предупреден от своя лекар да не участва в главния мач на WrestleMania 2. Няколко седмици преди шоуто ребрата на Hogan са потрошени от огромния King Kong Bundy. Но Hogan не иска и да чува за това и рискува всичко, за да защитава своята титла на WWE срещу King Kong Bundy в стоманена клетка на частта от WrestleMania 2, провеждаща се в Los Angeles.

Hogan не само участва в мача, но и успява да го спечели. Той размазва противника си със своя крак брадва и след това успява да се измъкне през върха на клетката, слагайки край на мечтите на Bundy, а също и на тези на мениджъра му Bobby "The Brain" Heenan, да стане шампион на WrestleMania 2.

WRESTLEMANIA III

Hulk Hogan vs. Andre the Giant for the WWE Championship

Andre the Giant срещу Hulk Hogan може би ще остане в историята като най-очакваният мач на всички времена. В този сблъсък на титаните може и да не се виждат изпълнения като въртележки и урагани, но целият свят се чуди дали Hulk Hogan ще успее да преодолее най-голямото си предизвикателство до момента.

Hogan и Andre the Giant са бивши много добри приятели. Когато Hogan побеждава The Iron Sheik в мач за титлата на WWE, Andre е първият човек, който идва да го поздрави. Докато Hogan все още се радва на своята новоспечелена титла, Andre си гледа работата и продължава да доминира, достигайки до върха на своето съперничество с Big John Studd и печели известния Battle Royal на WrestleMania 2, в който участват и няколко играчи от NFL. Всъщност, Andre the Giant е непобеден, но никога не е получавал шанс за титлата.

На Andre му омръзва да живее в сянката на Hogan, така че, най-накрая, на едно от изданията на Piper’s Pit, Andre предизвиква Hogan за титлата на WWE и скъсва блузата му. Andre бързо привлича дългогодишния съперник на Hogan, Bobby “The Brain” Heenan, за свой мениджър. Фенове на WWE се събират отвсякъде, за да подобрят рекорда на закрито. В залата Pontiac Silverdome се събират над 93 000 души, за да видят дали безспирната сила, Hogan, ще може да преодолее непоклатимия си съперник, Andre.

Hogan опитва да покаже най-доброто от себе си още в самото начало предприемайки тръшване, но Andre се оказва твърде тежък за него и се стоварва върху му, отбелязвайки почти отброяване до три. Andre просто превъзхожда Hogan в началните минути и превръща мача в битка с бавно и предпазливо темпо. Hogan се опитва да се върне в мача, но Andre го стяга в захвата на масивна мечешка прегръдка. Hogan отново се опитва да се върне в мача, но Andre изхвърля бившия си приятел извън ринга и го последва навън. Докато Hogan се подпира на металния кол, Andre опитва удар с глава, но Hogan се маха от пътя му и масивната глава на Andre се запознава отблизо с металния кол. Hogan опитва пирон върху оголения бетонен под, но Andre го контраатакува с тръшване, причинявайки още болка на гърба на Hogan.

Когато действието се пренася отново на ринга, Hogan по някакъв начин успява да призове цялата си сила и в един от най-запомнящите се моменти в историята на професионалния кеч той успява да вдигне огромния гигант във въздуха и да го тръшне на пода. Само след един крак брадва Hogan пренебрегва неравенството и успешно защитава своята WWE титла срещу непобедения дотогава Andre The Giant.

“Macho Man” Randy Savage vs. Ricky “The Dragon” Steamboat for the Intercontinental Championship

Нещото, което повечето хора си спомнят от WrestleMania III е как Hulk Hogan призовава своята свръх човешка сила, за да тръшне и да победи непобеденият дотогава Andre The Giant, защитавайки WWE титлата по този начин. Но според други хора, мачът, заради който си заслужава да гледаш шоуто е сблъсъкът между Randy “Macho Man” Savage и Ricky “The Dragon” Steamboat за интерконтиненталната титла.

Savage е пнтерконтиненталният шампион и защитава титлата си срещу Steamboat през ноември 1986 година. По време на този мач Savage използва гонга и сериозно контузва Steamboat, размазвайки неговия ларинкс. Steamboat съсредоточава цялата си енергия, за да се възстанови от контузията и двамата се срещат отново на WrestleMania III, за да уредят старите си сметки отново в мач за интерконтиненталната титла.

Крайният резултат е един от най-великите мачове на всички времена, мач с високия стандарт на WrestleMania. През по-голямата част от мача всичко изглежда в полза на Savage. Той поваля Steamboat и след това го улучва с лакът, но в този момент реферът Earl Hebner е повален и не може да отброи. Разочарован от стечението на обстоятелствата, Savage пак тръгва да вземе любимото си оръжие – гонгът, но George “The Animal” Steele, който е в ъгъла на Steamboat по времето на този мач, го спира и не му позволява да стигне да него. Докато реферът се свестява, Savage прави опит за тръшване, но Steamboat го контраатакува с малкия пакет. По този начин той успява да победи, шокирайки Savage и изправяйки цялата зала на крака.

Това е един добър мач, съчетаващ добра техника и високорискови ходове. пзпълненията са невиждани дотогава. Няма съмнение, че за този мач още се говори и че може би той е най-великия в историята на WWE и тази на WrestleMania.

WRESTLEMANIA IV

Randy "Macho Man" Savage vs. “Million Dollar Man” Ted DiBiase in the WWE Championship Tournament Finals

Една година след тяхната историческа битка на WrestleMania III, Hollywood Hogan и Andre the Giant взимат участие в турнир, за да определят нов шампион на WWE. Титлата е обявена за вакантна след като Andre the Giant опитва да я даде “Million Dollar Man” Ted DiBiase. Президентът Jack Tunney не позволява това и прави титлата вакантна.

Благодарение на двойна дисквалификация, Hogan и Andre са елиминирани от турнира и това позволява на “Million Dollar Man” Ted DiBiase да открадне своя шанс за титлата на WrestleMania IV.

Savage продължава до финала на турнира, където се изправя срещу Ted DiBiase. Възстановен много добре поради факта, че не се е бил на полуфинал, DiBiase доминира в мача и е на път да спечели титлата, която се е опитал да купи месец преди това. Но благодарение на помощ от Hogan, Savage успява да се съвземе и да улучи със своя лакът от върха, спечелвайки своята първа титла на WWE.

WRESTLEMANIA V

Hulk Hogan vs. “Macho Man” Randy Savage for the WWE Championship

Това е вечерта, в която “мегасилите” експлодират, мач, в който двама бивши най-добри приятели, превърнали се в най-големи врагове се изправят един срещу друг. Причината е класическата история с красива жена, застанала между тях. Мача е Hulk Hogan срещу Randy “Macho Man” Savage, залога е WWE титлата, а шоуто – WrestleMania V.

Само година преди този мач, Hogan помага на Savage са спечели WWE титлата в турнир на WrestleMania IV. След тази победа, Hogan и Savage се обединяват, за да формират Mega Powers, един от най-могъщите отбори в историята на WWE. Тогава, на едно от изданията на Saturday Night’s Main Event, Mega Powers се изправят срещу The Twin Towers (Akeem и Big Boss Man). По време на мача, Savage е изхвърлен от ринга върху Miss Elizabeth, поваляйки я на пода. Докато той се мъчи да се съвземе, Hogan грабва Elizabeth за ръцете и я отвежда зад кулисите, за да й бъде оказана медицинска помощ. Вместо да се върне, за да помогне на Savage, Hogan остава при Elizabeth. След края на мача Savage е обзет от ревност и мисли, че Hogan следва жена му по петите. Savage отива зад кулисите, където Miss Elizabeth получава медицинска помощ, и атакува Hogan. Това е причината за сформирането на този класически мач.

Miss Elizabeth е раздвоена и не знае на чия страна да застане, така че тя решава да остане в неутрална позиция и да подкрепя и двамата. От самото начало е очевидно, че нейното присъствие ще бъде повече от вреда, защото Savage я използва, за да предотврати атака на Hogan. След това Savage използва всеки един трик, за който може да се досети, за да извади Hogan от играта. Savage блъска Hogan в металния кол, причинявайки му обилен кръвоизлив от главата. Той дори използва лентата от ръцете си, за да се опита да задуши Hogan. Докато Hogan се опитва да си поеме въздух и лежи на ринга, Savage се изкачва на върха на въжетата и го улучва със лакът, но Hogan се повдига по някакъв начин. Hulk успява да се съвземе и поваля противника си с ритник. След това забожда и крак брадва, за да спечели мача и своята втора титла на WWE.

WRESTLEMANIA VI

Hulk Hogan vs. Ultimate Warrior for the WWE Championship and Intercontinental Championship

Класическата среща е обявена за Ultimate Challenge. Hulk Hogan пристига като WWE шампион, а Ultimate Warrior като пнтерконтинентален шампион. п двете титли са заложени в този мач, в който победителя взима всичко. Шумната тълпа в Toronto SkyDome е напълно раздвоена, защото не може да реши на чия страна да застане.

След няколко вторачени погледа и демонстрации на сила, Hogan взима предимство в мача. След като е отнесъл един гръбнакотрошач, един рядък захват на брадичката и един суплекс, Warrior започва да се съвзема. Той отвръща със серия от силови тръшвания преди да заклещи противника си в силна мечешка прегръдка. Hogan успява да се измъкне от нея, но Warrior му отвръща с едно Gorilla Press Slam и едно цамбурване, но Hogan става първия човек по това време успял да се повдигне от завършващите удари на Warrior.

Hogan отново успява да се върне в мача и улучва съперника си с ритник, но след това Warrior се маха от пътя му и Hogan не улучва с патентования си крак брадва. Ultimate Warrior забожда второ цамбурване и този път Hogan не намира сили да се повдигне. По този начин Warrior става и пнтерконтинентален, и WWE шампион. След мача в знак на добро спортсменство двете суперзвезди се прегръщат в средата на ринга, оставяйки в историята още един класически WrestleMania мач.

WRESTLEMANIA VII

“Macho Man” Randy Savage vs. Ultimate Warrior in a Retirement Match

Фактът, че кариерите им са заложени, определено означава, че Randy “Macho Man” Savage и Ultimate Warrior са готови да дадат всичко от себе си в този класически WrestleMania мач. По-рано, при подписването на договора за мача, Ultimate Warrior излиза съвсем бавно на ринга и това е един от малкото пъти, когато той не тича по рампата и не растърсва въжетата на ринга. Това показва сериозността на ситуацията.

Warrior запазва своята съсредоточеност и интензивност и по време на мача, започвайки го с бавно и методично темпо, напълно наказвайки Savage. Warrior се приплъзва и се измъква от удар в ъгъла, минавайки под въжетата и падайки директно на пода. Sensational Sherri се възползва от факта, че съдията е разсеян и причинява още допълнителна болка на Warrior. Savage също излиза извън ринга и запраща Warrior в металния кол. Действието бързо се връща на ринга и Savage продължава да обработва противника си със своя офанзивен стил. След няколко неуспешни опита за туш, Savage се качва на върха на въжетата и улучва съперника си с своя патентован удар с лакът. За да бъде сигурен, че Ultimate Warrior ще остане на пода, Savage го улучва с още четири удара с лакът от най-горното въже.

Никой смъртен човек не би оцелял след такава яростна атака, но Warrior получава сила от всичките си фенове в залата и успява да се повдигне след убийствените пет удара с лакът. Тогава Warrior използва момента да се съвземе и да премине в офанзива, тръшвайки Savage със собствените си Gorilla Press Slam и вид цамбурване, но Savage, необяснимо как, успява да се повдигне след второто отброяване.

След кратък опит на Savage да се съвземе, Warrior на два пъти го изхвърля от ринга с две големи копия. След това го връща обратно на ринга, улучва го с едно поваляне с рамо и само за един класически миг го изпраща в пенсия.

WRESTLEMANIA VIII

“Macho Man” Randy Savage vs. Ric Flair for the WWE Championship

Това не е просто мач за WWE титлата, а един доста личен за двамата мач. Когато чува новината, че Randy “Macho Man” Savage ще бъде негов опонент на WrestleMania VIII, Ric Flair обявява, че още преди Savage да стане приятел на Miss Elizabeth, той се е срещал с първата дама на професионалния кеч. Elizabeth опровергава обвинението. За да подстрекаят Savage още повече, Flair и неговия приятел Mr. Perfect обявяват публично, че те имат компроментиращи снимки на Elizabeth и ще ги покажат на света след края на мача.

След кратко преимущество в началото за Flair, Savage преминава в действие и го прeбива брутално. Той се качва на върха на въжетата, но Mr. Perfect го бута от там. Savage започва да преследва Mr. Perfect около ринга, позволявайки на Flair да се съвземе. Когато Savage се опитва да се върне на ринга, Flair го удря с накакъв предмет. Докато реферът не гледа, Mr. Perfect премазва коляното на Savage с метален стол. Тогава Flair се нахвърля върху поваления си враг, атакувайки неговия контузен крак.

Докато Flair държи Savage в своята хватка за предаване, Elizabeth излиза до ринга, за да подкрепи своя приятел. Savage успява да преобърне захвата в своя полза, а след това Flair продължава да работи върху коляното му. След като Savage опитва малкия пакет, Flair започва да дразни Elizabeth и продължава да обработва коляното на своя опонент. Flair продължава да дразни Elizabeth вместо да се съсредоточи върху Savage и Macho Man успява да го преобърне, за да спечели своята втора WWE титла.

Bret “Hit Man” Hart vs. “Rowdy” Roddy Piper for the Intercontinental Championship

Този мач ще остане в историята като един от най-добрите за пнтерконтиненталната титла в WWE. Bret “Hit Man” Hart и “Rowdy” Roddy Piper влизат в мача като добри приятели. Те дори са израснали заедно. Всъщност, в едно интервю преди мача, Piper разказва спомените си за майката на Bret, Helen, която им е правила сандвичи, докато те са били деца. Но пнтерконтиненталната титла е заложена, така че всичко това остава захвърлено през прозореца.

Публиката е напълно раздвоена, защото и двете звезди са техни любимци. Това е първата, а както се оказва и в последствие, и единствената титла на Piper в WWE, така че той не се спира пред нищо, за да я задържи. Е, почти нищо.

Докато реферът е нокаутиран, Piper съзира възможността да използва гонга, за да повали вече разкървавения Hart. След като се вслушва в тълпата, Piper обмисля добре тази възможност и решава, че е по-добре да спечели мача по честен начин. Piper заключва съперника си в приспивателния захват, но Hart успява да го контраатакува, използвайки въжетата, и да преобърне противника си в успешен опит за туш, спечелвайки пнтерконтиненталната титла. В знак на спортсменство, Piper вдига ръката на Hart за победа.

WRESTLEMANIA IX

Yokozuna vs. Bret “Hit Man” Hart for the WWE Championship

Шансовете на Bret Hart за успешна защита на WWE титлата срещу Yokozuna на WrestleMania IX са малки, защото той е много по-лек от своя противник. Но Hit Man успява да докаже в този main event (главен мач), че той е изпълнен с кураж, изправяйки се директно срещу 225 килограмовия гигант.

Hart заключва Yokozuna в Sharpshooter (Захапката на акулата) и изглежда, че той ще успее да измъкне победата, но мениджърът на Yokozuna, Mr. Fuji, хвърля сол в очите му. Yokozuna преобръща Hart в опит за туш и печели WWE титлата, но това е само едната половина от историята.

Когато Hollywood Hogan се опитва да се погрижи за падналия Hart, Fuji предизвиква Hogan на мач за новоспечелената титла на Yokozuna. След като Hart го благословява, Hogan приема предизвикателството и благодарение на невниманието на Fuji, който хвърля сол в очите на своя човек, Hogan побеждава Yokozuna за по-малко от една минута, за да спечели своята пета титла на WWE.

WRESTLEMANIA X

Shawn Michaels vs. Razor Ramon in a Ladder Match for the Intercontinental Championship

Докато Randy Savage срещу Ricky Steamboat е считан за един от най-добите мачове в историята на WWE, то мачът със стълби между Shawn Michaels и Razor Ramon на WrestleMania X за пнтерконтиненталната титла се смята за най-новаторският мач на своето време и се нарежда сред най-интересните мачове на всички времена. Това е първият, показан по телевизията мач със стълби в историята на WWE, но имайки предвид представянето на двете звезди в мача, някой би си помислил, че те са участвали в безброй такива мачове през годините.

Този мач завършва, превърнал се в един от най-бруталните и физически изтощителни мачове на своето време. Мачът със стълби се е развивал много през годините, но този вдига границата много високо. Michaels и Ramon показват използването на стълба като оръжие по много нови и болезнени начини. Michaels предприема удар с лакът от върха на стълбата и използва бейзболно приплъзване, за да удари стълбата и да я забие в тялото на Ramon. Междувременно Ramon премазва HBK със стълбата в ъгъла на ринга, а след това дори го катапултира в нея. Накрая, в спиращия дъха финал, Michaels се изкачва към титлата високо над ринга, но Ramon бута стълбата и изпраща HBK директно върху въжетата. Michaels се оплита във въжетата и не може да се отърве от тях за достатъчно дълго време, за да позволи на Ramon да вземе титлата и да стане безспорен пнтерконтинентален шампион.

Bret “Hit Man” Hart vs. Owen Hart

Всяка друга вечер сблъсъкът между Bret “Hit Man” Hart и неговия брат Owen Hart би бил смятан за мача на вечерта. Докато мачът със стълби между Shawn Michaels и Razor Ramon може би открадва шоуто, братята Hart правят забележителен класически двубой още в първия мач на WrestleMania X.

В седмиците и месеците преди WrestleMania X става ясно, че на Owen му е омръзнало да живее в сянката на брат си. Той чувства, че не получава уважението, което заслужава и не се спира пред нищо, за да го получи. На Survivor Series през 1993 година Bret и неговите братя Owen, Keith и Bruce побеждават Shawn Michaels и неговите рицари (The Knights) в класически Survivor Series Elimination Match. Братята доминират, но Owen е единственият елиминиран от техния отбор. Той му обръща прекалено голямо внимание и гневът му започва да нараства. След това, на Royal Rumble следващата година, Bret и Owen имат шанса да спечелят титлите на двойки от The Quebecers. По време на мача Bret контузва своя крак и Owen го обвинява за загубата, защото той постъпва егоистично и не иска да направи смяна.

Owen иска шанса да срещне собствения си брат в мач един срещу друг, но Bret продължава да отказва, докато не му омръзва и не може да издържа повече така. Той най-накрая се предава и се съгласява да се бие срещу брат си на WrestleMania X. В началото Owen има преимущество и обработва контузения крак на Bret през по-голямата част от мача, но изглежда, че Bret има още неща за вършене до самия му край. Той прави булдог, пирон, а накрая и суперплекс от върха на въжетата, но нищо не може да задържи Owen на земята. Bret опитва да запрати Owen в ъгъла с ирландския бич, но Owen го контраатакува и самият той го премазва в ъгъла. Bret прави опит за туш, но Owen го преобръща в свой собствен такъв и успява да спечели мача. Въпреки че Bret печели WWE титлата по-късно същата вечер, той не може да промени факта, че неговият по-малък брат показва най-доброто от себе си, за да го победи.

Posted Image

Link to comment

WRESTLEMANIA XI

Lawrence Taylor vs. Bam Bam Bigelow

Титлата на WWE не е единственото нещо, което е заложено на WrestleMania XI. В друг мач от шоуто е заложена гордостта на двамата съперници. Това става, когато най-великият linebacker в историята на NFL, Lawrence Taylor, се изправя срещу Bam Bam Bigelow в последния мач на WrestleMania XI.

Taylor, който е придружаван до ринга от неговия "All-Pro Team", състоящ се от едни от най-великите атлети на NFL, шокира света, печелейки мача след като поваля противника си с два футболни хода и удар с юмрук.

Обърканият и зашеметен Bam Bam Bigelow никога не се възстановява напълно от смайващата загуба. Всъщност, той дори е изритан от Million Dollar Corporation на Ted DiBiase малко след неговата загуба на WrestleMania XI.

WRESTLEMANIA XII

Shawn Michaels vs. Bret “Hit Man” Hart in a WWE Iron Man Match for the WWE Championship

Shawn Michaels и Bret “Hit Man” Hart имат едно от най-легендарните съперничества в историята на WWE и този мач показва най-доброто, на което са способни тези две звезди. WWE титлата е заложена в 60-minute WWE Iron Man Match на WrestleMania XII. Човекът, който направи повече тушове или предавания до края на тези 60 минути, печели мача, но за две звезди от класата на HBK и Excellence of Execution 60 минути се оказват крайно недостатъчни.

п двете суперзвезди демонстрират невероятна издръжливост и упоритост през целия мач. В началото му Michaels обработва ръката на Bret, а цел на атаките на Bret е вратът на HBK. Докато времето изтича, преимуществото преминава ту в единия, ту в другия, но никой не успява да преодалее този критичен момент. Една минута преди края Bret заключва Shawn в Sharpshooter (Захапката на акулата). HBK успява да издържи без да се предаде и времето от 60 минути изтича без никой от двамата да е отбелязал туш или предаване.

Президентът Gorilla Monsoon излиза на ринга и нарежда мачът да бъде продължен. Bret продължава да работи върху врата на HBK, но Michaels го поваля изневиделица със Sweet Chin Music. Shawn не успява да направи опит за туш, но когато двамата се изправят на краката си, Убиецът на шоута удря Bret със своя патентован ход още веднъж, за да спечели мача и WWE титлата.

WRESTLEMANIA 13

Stone Cold Steve Austin vs. Bret “Hit Man” Hart in a Submission Match

Това е мача, в който феновете на WWE започват да застават зад Тексаската гърмяща змия. Bret “Hit Man” Hart е започнал да се разочарова от факта, че феновете на федерацията подкрепят звезди, които потъпкват авторитета и не следват същите сериозни морални принципи като него. Hart чувства, че суперзвезди, отговарящи на това описание, ще погубят WWE, а никой не отговаря на него по-добре от Stone Cold.

Съперничеството е издигнато на едно по-високо ниво през последните седмици и обикновен мач не би бил достатъчен, за да реши спора. Уговорен е Submission Match и дори UFC легендата Ken Shamrock е назначен за специален рефер. Мачът се превръща в ожесточен спор още в самото начало и действието бързо се пренася идвън ринга.

Когато действието се връща на ринга, Hart започва да обработва коляното на Stone Cold, подготвяйки го за Sharpshooter (Захапката на акулата). Bret продължава работата си върху крака на своя противник и заключва figure four leg lock (Разпването) около металния кол на ринга. Austin някак си успява да се съвземе и заключва Bret в серия от хватки за предаване, опитвайки се да го накара да се предаде. Stone Cold дори опитва собствения ход на Hart и го заклещва в Sharpshooter (Захапката на акулата), но Excellence of Execution успява да го контраатакува и да се измъкне от захвата.

Hart и Austin продължават битката използвайки гонга и кабели, за да повалят другия. Bret разбива черепа на Austin и той започва да кърви обилно. Hart успява да заключи Sharpshooter (Захапката на акулата) върху вече подготвения за нея крак на Austin. В този класически момент от историята на WWE Austin крещи от болка, докато кръвта се стича по лицето му и капе върху ринга. Stone Cold отказва да се предаде, но в края на краищата той припада и Shamrock отсъжда победа за Hart. Въпреки че вече е спечелил, Bret продължава да държи Austin в захвата, докато Shamrock не слага край на това. След като вижда такъв героичен опит от страна на Austin, публиката, която преди това е подкрепяла Hart, преминава на страната на Stone Cold и никога вече не поглежда назад.

WRESTLEMANIA XIV

Stone Cold Steve Austin vs. Shawn Michaels with Mike Tyson as the Special Enforcer for the WWE Championship

Известен с непредсказуемото си поведение на ринга и извън него, никой не знае какво да очаква от специалния “пазител на реда” Mike Tyson. В седмиците преди WrestleMania XIV, Tyson застава на страната на Shawn Michaels и D-Generation X. Но това не тревожи Stone Cold. Нищо не е в състояние да разтревожи Тексаската гърмяща змия.

Triple H и Chyna придружават HBK до ринга, но те бързо са изпратени отново зад кулисите, за да не се намесват в мача. Stone Cold поема контрола в началото на мача и започва да запраща Michaels във всичко, което намери и го изхвърля от ринга, при което Michaels се приземява директно върху коментаторската маса. Michaels бързо се съвзема и изпраща Stone Cold в публиката с тръшване на чувала, а след това го удря с гонга. Тогава Michaels започва да обработва крака на Austin, усуквайки го около металния кол и след това заключва figure four leg lock (Разпването) върху него.

Michaels улучва с лакът от върха и се приготвя за Sweet Chin Music. Stone Cold успява да го контраатакува с опит за Stunner (Зашеметител), но Michaels от своя страна го контраатакува и пак прави опит за Sweet Chin Music. Но Austin, за съжаление на Michaels, отново осуетява опита му и този път успява да го повали със Stunner (Зашеметителя). Tyson, шокирайки целия свят, отброява туша и по този начин Stone Cold печели своята първа титла на WWE. Това също е и последния мач на Michaels преди неговото историческо завръщане през 2002 година.

Undertaker vs. Kane

WrestleMania XIV e мястото, където Undertaker се изправя срещу своя чудовищен брат Kane за първи път. Първата поява на Огромното червено чудовище е, когато той се намесва в Hell in a Cell Match между Undertaker и Shawn Michaels на Badd Blood през октомври. След това, на Royal Rumble през януари, Kane и Paul Bearer заключват Undertaker в ковчег и го подпалват. Като по чудо, Undertaker оцелява и най-накрая получава своя шанс за отмъщение на WrestleMania XIV.

Pete Rose е човекът, който ги представя, докато излизат на ринга в този мач, но той скоро се оказва здраво сграбчен от Kane и получава един Tombstone (Надгробен камък). Rose продължава да страда и на следващите две издания на WrestleMania. Undertaker прави спиращо дъха появяване на ринга, докато друиди са изпълнили рампата и държат запалени факли, издигнати високо над главите им.

Както се очаква, това не е един обикновен кеч мач. Това е един от най-бруталните мачове, които някога ще видите. След като взима предимство в началото на мача, Kane прави chokeslam (задушаващо тръшване), но изправя Undertaker, за да му нанесе малко повече страдание. По-късно Kane прави и Tombstone, но Undertaker накак си успява да се повдигне. Мъртвеца успява да се съвземе и да направи три безмилостни Tombstone-а и да спечели войната между братята в този класически WrestleMania мач.

WRESTLEMANIA XV

Stone Cold vs. The Rock for the WWE Championship

Легендарното съперничество между собственикът на WWE Mr. McMahon и Stone Cold е продължило повече от година, когато наближава WrestleMania XV. McMahon е опитал всичко не само да попречи на Stone Cold да стане шампион, но също и физически и емоционално да срине Тексаската гърмяща змия до такава степен, че той повече да не е способен да се състезава на ринга на WWE. McMahon избира The Rock за свой шампион и мача е между него и Stone Cold на WrestleMania XV.

Mr. McMahon се назначава за специален съдия на мача, но председателя Shawn Michaels отменя това решение на McMahon, казвайки че обикновен съдия от WWE също ще свърши работа.

В края на мача Stone Cold довършва The Rock със Stunner (Зашеметител) и напуска WrestleMania XV като шампион на WWE.

WRESTLEMANIA 2000

Kurt Angle vs. Chris Jericho vs. Chris Benoit in a Triple Threat Match for the European and Intercontinental Championships

Всеки път, когато Chris Benoit, Chris Jericho или Kurt Angle са на ринга, ставаме свидетели на класически битки, но когато и тримата са участници в един и същи мач, класиката е гарантирана. Това е един напълно уникален троен мач, в който са заложени две титли – пнтерконтиненталната и Европейската. Това е мач до две победи. Когато някой запише туш или предаване, той печели пнтерконтиненталната титла, а след това и тримата участници продължават мача и който успее да спечели чрез туш или предаване, печели Европейската титла.

Benoit забожда своя удар с глава от върха на въжетата и тушира Chris Jericho, за да стане новият пнтерконтинентален шампион. След това Angle преминава в офанзива и тръшва и двамата си съперници, но не улучва с една въртележка. Jericho заключва Angle в хватката за предаване Lion Tamer, но Benoit го прекъсва. По-късно в мача Jericho заключва и Benoit в Lion Tamer, но Angle го поваля с удар с Европейската титла. След това Benoit прави суплекс на Angle, но пропуска удар с глава. Jericho вижда отдалата му се възможност, забожда своята въртележка и тушира Benoit, печелейки Европейската титла. Kurt Angle пристига на WrestleMania с две титли, а си отива загубил и двете без дори да е бил туширан и веднъж.

WRESTLEMANIA X-SEVEN

Stone Cold Steve Austin vs. The Rock for the WWE Championship

Когато някой си мисли за запомнящи се съперничества от историята на WWE, класическите сблъсъци между Stone Cold и The Rock непременно изникват в ума му. Въпреки че двете суперзвезди са се срещали на няколко пъти в мачове помежду си, те издигат своето съперничество до едно ново, по-високо ниво на WrestleMania X-Seven пред очите на феновете в залата Astrodome в Хюстън, щата Тексас.

The Rock пристига на WrestleMania като шампион на WWE, но тълпата в Тексас изцяло подкрепя Stone Cold. Това е мач без дисквалификации, така че гледката става грозна за изключително кратко време. Почти незабавно битката се пренася извън ринга, а дори и сред публиката. След известно време и двамата са принудени да се върнат на ринга.

След като използват различни предмети като гонг, метални столове и удари в металната сглобка, не е учудващо, че и двамата започват да кървят обилно. Въпреки огромното количество загубена кръв, и двамата продължават да се бият с наказателно и отмъстително бързо темпо. Точно когато The Rock е на път да спечели мача, Mr. McMahon излиза на ринга и прекъсва опит за туш на The Rock. Той започва да преследва Mr. McMahon около ринга и позволява на Stone Cold да вземе предимство.

Stone Cold удря The Rock с метален стол, но отброяването стига само до две. След това обезумелия Steve Austin разбива The Rock с дълга и брутална серия от удари със стол по цялото му тяло и успява да отбележи туш. Цялата тълпа се изправя на крака и ликува за успеха на Austin, но малцина от тях осъзнават, че той е продал душата си на дявола, съюзявайки се с Mr. McMahon, само за да спечели своята пета титла на WWE.

Edge & Christian vs. The Hardy Boyz vs. The Dudleys in a Tables, Ladders and Chairs Match for the World Tag Team Championship

Казват, че оригинала винаги е по-добър от втората част, но Edge, Christian, The Hardy Boyz и The Dudleys доказват обратното, когато се срещат за втори път в спор за титлите на двойки в мач с маси, стълби и столове. При тяхната първа среща на SummerSlam 2000 мача открадва шоуто и на WrestleMania X-Seven случаят е напълно същият. Докато първият TLC мач поставя границата много високо, то вторият направо я извисява до едно ново ниво на екстремност, което още не е надминато.

The Dudleys идват като шампиони, но не само не си отиват като такива, а на тях и на другите четирима участници дори им е трудно да излезнат на крака от залата. Някой от запомнящите се моменти в мача включват как Edge поваля Matt Hardy с копие от върха на стълба, как Christian пада от стълба директно извън ринга и как Jeff Hardy преминава по върха на четири стълби, за да остане да виси за шампионските пояси и след това да бъде свален от там с копие от страна на Edge. В мача се намесват и Lita, Spike Dudley и Rhyno, като Rhyno играе голяма роля при неговия край.

След като Edge вече е повалил Jeff Hardy с копието от върха, Bubba Ray Dudley и Matt Hardy започват да се катерят по една стълба, но Rhyno бута стълбата и те се стоварват върху конструкция от четири маси, намираща се до ринга. Тогава, с малко повече помощ от Rhyno, Edge и Christian успяват да изпреварят D-Von по пътя към върха на стълбата и спечелват своята седма титла на двойки.

Undertaker vs. Triple H

Undertaker пристига на WrestleMania със рекордните 8 победи и 0 загуби. Той е победил най-добрите от най-добрите на WrestleMania през годините. Той е сразил противници като своя брат Kane, легендата “Superfly” Jimmy Snuka и е победил Sycho Sid за титлата на WWE, а сега срещу него се изправя Целебралният убиец, Triple H

Мъртвеца не губи никакво време и преминава в действие още в самото начало, тръшвайки Triple H върху испанската коментаторска маса. Undertaker улучва със Old School (Старата школа), но Triple H успява да се съвземе и му отвръща с вратотрошач. Triple H се разярява след неуспешен опит да тушира Феномена и отива да вземе своя лубим и верен чук, но съдията успява да му попречи да го използва.

Действието бързо се пренася извън ринга. Triple H взима предимство, използвайки метален стол, за да повали своя противник. Действието се насочва и към едно скеле в залата, където Undertaker се съвзема и тръшва Triple H със Chokeslam (Задушаващо тръшване) директно на пода. Чукът влиза в употреба още веднъж, когато Undertaker прави опит за Last Ride (Последното пречастие). Мъртвеца вдига Triple H, но той го удря в главата с чука, докато реферът е на земята. Triple H натиква противника си в ъгъла и започва да го налага, но Undertaker успява до контраатакува и да го тръшне с мощна бомба, след която съвзелият се съдия отброява туша.

Kurt Angle vs. Chris Benoit

Няма заложени титли, но при участие на две толкова технични суперзвезди като Kurt Angle и Chris Benoit, всичко, от което има нужда, е ринг и те ще доставят желаният звезден мач. Двете звезди започват мача с няколко серии от хватки на пода на ринга, показващи на тълпата техничните им умения. Angle е NCAA и олимпийски шампион, а Benoit е трениран от всеизвестния Stu Hart Dungeon.

Angle и Benoit показват, че освен хватки на пода, те могат и други добри изпълнения и действието се пренася извън ринга. Benoit и Angle използват коментаторската маса, стоманените стълби и всичко останало, за да се деморализират един друг. После правят серия от няколко суплекса, а след това показват на света и свойте хватки за предаване. Angle заключва своя Ankle Lock (Усукан глезен), но Benoit успява да го контраатакува със своя собствена версия на захвата. После Benoit заключва Angle в Crippler Crossface (Кръстосаните ръце), но Angle също успява да го контраатакува със собствена версия на захвата. След като Angle не улучва с въртележка, Benoit забожда своя удар с глава от върха. Докато двамата бавно се изправят на крака, Angle удря Benoit с нечестен удар под пояса и го преобръща за туш. В мача определено има по нещо за всеки.

Posted Image

Link to comment

WRESTLEMANIA X8

The Rock vs. Hulk Hogan in an Icon vs. Icon Match

Когато The Rock предизвиква Hollywood Hogan да се изправи срещу него в Icon vs. Icon Match, всеки знае, че това ще е просто един велик мач. Но никой не е очаквал, че мача ще предостави един от най-наелектризиращите моменти в историята на развлекателния спорт. Това е направо мач-мечта за всички фенове на WWE, защото повечето от тях дори не са си е представяли, че пътищата на тези две суперзвезди някога ще се пресекат.

По това време Hogan все още е лидер на nWo, най-големите нарушители на правилата. Седмиците преди мача nWo дори се опитват да извадят The Rock от итрата при една катастрофа. Но дори и след всички тези факти, шумната тълпа в Toronto SkyDome си спомня за великите дни на Hogan като “истински американец” и застава зад него.

Hogan печели малко предимство, но докато съдията е на пода The Rock тръшва Hogan с гръбнакотрошач и го заклюва в Sharpshooter (Захапката на акулата). Докато няма рефер, Hogan не би могъл да се предаде. Той отвръща на удара прилагайки собствената хватка на The Rock – Rock Bottom (Натиска на Скалата) и използва неговата шампионска титла. Публиката не обръща внимание на тази нечестна тактика и продължава да подкрепя Hogan все повече и певече. След кратко съвземене на The Rock, Hogan го поваля с ритник, а след това забожда и крак брадва, но The Rock успява да се повдигне след второто отброяване. Hogan улучва с още един ритник, но The Rock успява да избегне следващия крак брадва. The Rock се съвзема и забожда два Натиска на Скалата и един People’s Elbow (Лакът на народа), печелейки по този начин Icon vs. Icon мача.

WRESTLEMANIA XIX

Kurt Angle vs. Brock Lesnar for the WWE Championship

Това е един от най-очакваните main event-и (главни мачове) през последните години. п двамата произлизат от невероятни среди по борба и наистина знаят как да използват тези свои умения на ринга. Brock Lesnar има пълно предимство със своя размер и притежава повече сила, а Kurt Angle притежава много по-голям опит и много по-добра техника.

Мачът се развива според очакванията, като и двамата използват своята сила. По време на мача Angle опитва Angle Slam (Олимпийското тръшване). Lesnar успява да го избегне и да опита от своя страна F5, но Angle успява да го контраатакува и да заключи Lesnar в Ankle Lock (Усукания глезен). Brock се измъква и започва да се съвзема, но Angle спира устрема му с едно Angle Slam. Но Lesnar успява да се повдигне след второто отброяване. Тогава Lesnar забожда F5, обаче и Angle успява да се повдигне по някакъв начин, но вече и двамата мъже са изтощени до границата на свойте възможности. Angle отново го заключва в Ankle Lock, но Lesnar се измъква отново и забожда още едно F5. Вместо да направи опит за туш, Lesnar се качва на върха на въжетата и опитва Shooting Star Press (Падащата звезда), но не успява да се превърти достатъчно и се приземява на главата си, но все пак успява да улучи и Angle. Lesnar все някяк си успява да се съвземе и да забоде още едно F5, за да спечели мача и титлата на WWE.

WRESTLEMANIA XX

Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit in a Triple Threat Match for the World Heavyweight Championship

Този мач е първият main event (главен мач) на WrestleMania, който е Triple Threat Match (троен мач). След години на критика, казваща че той никога не може да спечели големия сблъсък, Chris Benoit взема участие в Royal Rumble през 2004 година, влизайки под номер 1. Той успява да преодолее 29 други суперзвезди, за да спечели шанс за световната титла на WrestleMania XX. Benoit печели сблъсъка като звезда на SmackDown!, но той избира да отиде в RAW, така че да може да се изправи срещу Triple H.

Обаче Shawn Michaels още гони свойте лични интереси, свързани с Triple H. Така че, докато Benoit подписва договора за мача, HBK го нокаутира с един Sweet Chin Music и подписва договора вместо него. За да се изяснят нещата, мачът е обявен за Triple Threat Match.

Крайният резултат е една кървава баня със щастлив край. Benoit, Michaels и Triple H се пребиват един друг до границите на изтощението. По едно време в мача, на тримата участници вече им е трудно да стоят на краката си. При опит на Michaels да улучи Benoit със Sweet Chin Music Върколакът го контраатакува и го изхвърля извън ринга. Когато се обръща, Triple H се опитва да го тръшне с Pedigree, но Benoit контраатакува и него и го заключва в Crippler Crossface (Кръстосаните ръце) в центъра на ринга. Triple H почти достига до въжетата, но Benoit го издърпва обранто и той няма друг избор, освен да се предаде. Най-накрая тези 18 години упорита работа му се изплащат, спечелвайки първа си световна титла. В класически момент, Benoit празнува в средата на ринга заедно с един от най-добрите си приятели, Eddie Guerrero, а по късно и със своето семейство, докато конфети изпълват цялата Madison Square Garden.

WRESTLEMANIA 21

Kurt Angle vs. Shawn Michaels

Съперничеството между двете звезди започва официално на Royal Rumble по-рано през годината, когато HBK елиминира Angle. Но Олимпийският герой се връща разярен на ринга и елиминира Shawn Michaels от сблъсъка като след това го пребива брутално извън ринга.

След това няколко поредни седмици Kurt се присмива на кариерата на HBK и дори на два пъти го напада неочаквано в Първична сила и го пребива брутално. По този начин сблъсъкът между двамата се превръща от обикновен двубой в една много лична битка за доказване пред другия. п така на WrestleMania 21 за първи път в историята се изправят един срещу друг Kurt Angle срещу Shawn Michaels.

Мача започва с технични хватки, но още от самото начало си личи, че и двамата са готови да дадат всичко от себе си. Angle започва да обработва гърба на HBK като го запраща в металния кол със своето Angle Slam (Олимпийско тръшване). След това Michaels опитва да улучи Angle с патентования си удар с лакът от върха, но Kurt успява да се отдръпне и по този начин HBK само увеличава болката в гърба си. По-късно Michaels успява да се върне в мача като улучва Angle с въртележка през коментаторската маса. Shawn прави втори опит за удар с лакът и този път улучва. След това започва да подготвя публиката за своя Sweet Chin Music, но Angle успява да се предпази от легендарния удар и го преобръща в Ankle Lock (Усукания глезен). Но HBK успява да се измъкне от този и от още няколко усукани глезени и след това дори успява да се повдигне от Олимпийското тръшване.

Малко по-късно разстроеният и кървящ Kurt Angle решава да сложи край на мача и опитва въртележка от върха на въжетата, но Michaels се отдръпва от пътя му и Angle се размазва по лице на пода. Въпреки това, златният медалист успява да се съвземе и тръшва HBK с олимпийско тръшване от върха на въжетата, но за голямо учудване на всички, Shawn Michaels пак успява да се повдигне след второто отброяване.

HBK най-накрая успява да улучи със своя Sweet Chin Music, но Angle дава всичко от себе си и успява да се повдигне. След като и двамата вече са изтощени, Angle успява да заключи Michaels в усукания глезен и след дълги и мъчителни, но неуспешни опити да се добере до въжетата, Shawn се предава.

Edge vs. Christian vs. Chris Jericho vs. Chris Benoit vs. Shelton Benjamin vs. Kane in the first ever 6-Man Money in the Bank Ladder Match

Това е първият такъв мач в историята. Правилата са същите, както при обикновените мачове със стълби, само че вместо титла, над ринга има куфарче със договор. Човекът, който успее да вземе куфарчето, печели шанса да се изправи срещу световния шампон, когато си поиска в рамките на следващата една година.

Мачът още от самото начало се превръща в яростна динамична битка и дори надминава всички очаквания – едно след друго се изреждат спиращи дъха изпълнения. Другите петима участници дори не изчакват Kane да стигне до края на рампата, а го нападат още преди това и от този момент бързината и бруталността на мача започват рязко да се увеличават с всяка минута.

Chris Jericho нанася първата атака със стълба след като катапултира една такава директно в челюстта на Christian. След това Y2J разярява противниците си като им показва, че той може да нанесе огромни щети в мач, който е реализиран по негова идея.

Но Chris Benoit издебва Jericho и го тръшва със суплекс като запраща стълбата, която той държи, извън ринга. Върколакът след това заключва Crossface (Кръстосаните ръце) първо на Kane, а след това и на Edge, но е прекъснат с удар със стълба във вече разбитото му лицето.

Edge и Christian показват малко хватки от дните си като отбор и размазват Kane като палачинка между две стълби (с удар а ла Столирането). Christian почти успява да се добере до куфарчето благодарение на Tyson Tomko, който го вдига на раменете си и започва да се изкачва с него нагоре по стълбата.

Shelton Benjamin показва изключителна изобретателност и прави някои от своите завършващи удари от върха на стълбата. Той събаря един от своите противници от стълбата и след това тръшва друг от тях с T-Bone суплекс от върха. В един от най-интересните моменти в мача Benjamin се изкачва тичешком по една стълба до върха на друга и поваля Jericho от там със саблен удар, запращайки го обратно на земята.

Върколакът за пореден път показва своя кураж и улучва Kane с удар с глава от върха на стълбата, като при сблъсъка с рамото на своя противник, той отваря стара рана на главата си, предизвикана от удар със стълба от страна на Kane, която няколко дни преди това е била зашита с 25 шева. Но по някакъв начин Kane успява да се изправи и дори да стигне близо до куфарчето.

В края на краищата, фикс идеята на Edge да спечели световната титла си казва думата. Той поваля с Копие повечето от противниците си и използва щетите нанесени от другите, за да направи и своя опит да се добере до куфарчето. След като поваля Benoit от стълбата с удар със стол в лявата му ръка, Върколакът изпада в агония на ринга. п докато другите му противници са разсеяни или са твърде изтощени, за да се изправят на крака, Edge успява да си изкачи необезпокояван до върха на стълбата и да грабне куфарчето с договора – шанс да се изправи срещу световния шампион, когато си поиска в рамките на следващите дванадесет месеца.

Posted Image

Link to comment

WRESTLEMANIA 22

Edge vs. Mick Foley – Hardcore Match

Всичко започва на 16 февруари 2006 година на RAW в мач за WWE Championship между Edge и John Cena. Mick Foley е специален съдия в мача. Cena побеждава честно, но Edge не е на същото мнение. Според него съдията е виновен за неуспеха му, затова след мача напада Foley, правейки му Spear. Следващата седмица Edge пребива “Hacksaw” Jim Duggan, след което предизвиква Foley на мач на WrestleMania и дава срок от една седмица, в който Mick трябва да отговори дали приема предизвикателството, или не. Разбира се, Foley се появява следващате седмица. Той отказва предизвикателството на Edge за wrestling match и от своя страна го предизвиква на hardcore match. След това той подгонва Edge и Lita с бейзболна бухалка, около която е омотана бодлива тел. Една седмица по-късно Edge поваля Mick Foley със Spear, забожда му Conchairto и след това приема предизвикателството за hardcore match. На 18 март, на завръщането на Saturday Night’s Main Event, Foley трябва да е гост на шоуто на Edge – The Cutting Edge. The Rated R Superstar е подготвил ринга, така че неговият гост да се чувства по-удобно – на него има всякакви оръжия. Foley излиза, носейки торба с кабърчета в ръката си. Edge запалва една маса на ринга, но Mick я бута и започва да го налага. След това той изсипва кабърчетата на ринга и се подготвя да го тръшне върху тях. Лита обаче го удря със стол в гърба и това позволява на Edge да тръше Foley върху кабърчетата по лице. Lita и The Rated R Superstar тръгват нагоре по рампата, а Mick се изправя с усмивка като по цялото му лице има кабърчета. След това той напада Edge и му прави вратотрошач и Conchairto върху рампата. Два дни по-късно Lita се опитва да разсее Mick, за да може Edge да го атакува в гръб. Планът обаче не успява и Foley прилага Mandible Claw на Lita, а Edge не посмява да се качи на ринга, за да спаси приятелката си. На последното издание на RAW преди WrestleMania Foley подарява на Edge бухалка с бодлива тел, която той да използва в мача им. Edge тръгва към ринга, но Mick изважда още една бухалка за себи си и прогонва Edge и Lita, които са принудени да избягат през публиката.

Мачът е доста динамичен още от самото начало. Lita изважда най-различни оръжия, с които Edge започва да налага hardcore легендата.. След това му прави и Spear, но точно преди сблъсъка Foley разкопчава ризата си. Edge се държи за рамото, от което започва да тече кръв, а Mick показва, че има бодлива тел около кръста си! Той изважда клещи от обувката си и я прерязва, след което започва да налага противника си с нея. Foley изважда бухалка с бодлива тел от металните стълби, но Lita му попречва да я използва. Действието се пренася извън ринга като Edge забива на два пъти Foley в металните стълби. Edge се опитва да счупи маса с противника си, но той се отмества от нея още преди Edge да е скочил от въжетата. Малко по-късно Edge изважда торба с кабърчета и се приготвя да тръшне противника си върху тях, но Foley контрира и забожда суплекс на Edge право върху кабърчетата. След това Mick изважда Mr. Socko, омотава го в бодлива тел и го забожда последователно в устите на Edge и Lita. В края на мача Lita удря Foley (който е от външната страна на ринга) в крака с бухалката с бодлива тел и след това запалва масата, която все още е до ринга. Edge се засилва по ринга, минава през въжетата и забожда Spear на Foley право през горящата маса!!! Малко след този ход най-добрият мач на шоуто завършва с победа за Edge. Този мач може би ще влезе в историята като един от най-бруталните мачове, провеждани на WrestleMania!

Mr. McMahon vs. Shawn Michaels – No Holds Barred Match

Всичко започва на 26 декември 2005 година в спор между Michaels и McMahon относно прецакването на Bret Hart през ноември 1997 година, известно като The Montreal Screwjob. Накрая Vince се ядосва и казва на Shawn да не го кара да прецака и него.

През следващите седмици Vince прави най-различни гадни номера на Shawn: набутва го в мач, в който му забранява да използва Sweet Chin Music; обявява, че той ще влезе първи в Elimination Chamber Match-а за WWE Championship на 8 януари; кара го да се обедини в отбор с един от най-големите му врагове – Kurt Angle; урежда му мач с Angle (който вече е новия World Heavyweight Champion и това е последния му мач на RAW), който, ако Shawn не спечели, ще загуби работата си (Shawn успява да вземе победата, а мачът не е за титлата на Kurt); урежда му мач срещу Shelton Benjamin, който, ако HBK не спечели, ще изгуби мястото си в Royal Rumble Match-а (Shawn отново печели); кара сина си Shane McMahon да прецака Michaels в Royal Rumble Match-а; кара го да подпише договор, че ще се откаже от кеча (Shawn, естествено, не го прави, а къса договора пред очите на McMahon); организира му хандикап мач срещу четири от членовете на Spirit Squad (Shawn обаче е спасен от дългогодишния си приятел и партньор в миналото Marty Jannetty); иска Jannetty да го целуне по задника, за да му даде работа, Shawn спасява приятеля си, обаче след това е прецакан от Shane, който го удря със стол в гърба и го принуждава да целуне задника на Vince; кара дъщеря си Stephanie да сложи наркотик в минералната вода на Shawn; поставя го в мач в клетка срещу четирима от членовете на Spirit Squad; прецаква Shawn в мач срещу Shane по същия начин, по който е прецакал Bret Hart през 1997 – обявява сина си за победител чрез предаване без Michaels да се е предал; и на последното издание на RAW преди WrestleMania го завързва с белезници за въжетата на ринга и го пребива с метален стол.

На WrestleMania Shawn заявява в интервю, че мачът му тази вечер няма да бъде класика, която да „открадне” шоуто, а ще бъде един брутален побой.

Така и се получава. Michaels излиза първи на ринга, а веднага след него излиза и Mr. McMahon, който позира пред корицата на “Muscle and Fitnes”. HBK обаче го напада и го удря с корицата по главата. Малко след това Shawn е нападнат от петимата членове на Spirit Squad, обаче той успява да се справи с тях и да разчисти ринга.

След това Vince печели преимущество в мача и започва да налага противника си. Той дори опитва да му забоде собствената му завършваща хватка – Sweet Chin Music, но Shawn го контрира и от своя страна му прави тръшване, а след това и удар с лакът от върха. HBK се приготвя за Sweet Chin Music, но тогава на ринга излиза Shane McMahon и удря Michaels с прът в гърба. Vince сваля панталоните си и иска Shawn да го целуне отново по задника. Michaels обаче забожда удар в корема на Shane и след това забива лицето му право в задника на баща му. Vince танцува от удволствие, защото все още не знае какво се е случило. След като се обръща и разбира, Shawn го поваля с удар под пояса. HBK заключва сина на шефа с белезници за въжетата и започва да го налага с пръта, имитирайки неговите движения. След това той взима метален стол и го забива в главата на Mr. McMahon. Shawn се приготвя да забоде супер ритника си, но се отказва в последния момент. След това изважда една стълба и удря Vince с нея право в главата. Michaels отново се подготвя за Sweet Chin Music, но пак се отказва в последния момент. После той за пореден път излиза извън ринга и този път изважда две кофи за боклук и една маса. Shawn удря Vince в главата с една от кофите и след това го поставя върху масата. Качва се на върха на стълбата, обаче в последния момент се отказва да скочи. Той слиза от нея и пак излиза извън ринга... Shawn изважда по-голямата стълба!!! Той я качва на ринга и я наглася в ъгъла. След това изправя Vince от масата, забива му няколко юмрука, нахлузва кофа за боклук на главата му и след това отново го полага на масата. Shawn се качва на върха на високата стълба и там прави знака на DX!!! Това доста се харесва на публиката! Michaels скача и забожда удара с лакът на Vince, чупейки масата с него и размазвайки главата му, която все още е в кофата за боклук. шдват лекари, за да помогнат на Mr. McMahon, но Shawn ги изгонва. След това той изправя Vince на крака и най-накрая му забожда своя Sweet Chin Music! Няколко секунди по-късно Michaels вече е победител в мача. След края му лекарите изнасят Vince на носилка. Докато го качват нагоре по рампата McMahon, който е почти в безсъзнание, показва среден пръст на Michaels. След няколко месеца на страдание HBK успява да си отмъсти на семейство McMahon за всички злини, които са му сторили.

Matt Hardy vs. Shelton Benjamin vs. Fit Finlay vs. Rob Van Dam vs. Bobby Lashley vs. Ric Flair – Money in the Bank Ladder Match

На RAW на 20 февруари 2006 година Carlito побеждава Nick Burke (jobber, който не се бие в WWE). След мача той обявява, че има страхотна идея – на WrestleMania тази година да се проведе вторият Money in the Bank Ladder Match. Следващата седмица има мачове за класиране. Първите трима участника в Ladder мача са Rob Van Dam, Shelton Benjamin и Ric Flair, които побеждават съответно Trevor Murdoch, Chavo Guerrero и Carlito (интересен факт е, че човекът, който обяви мача, няма да участва в него). Една седмица по-късно главният мениджър на SmackDown! Theodore Long се появява на RAW и обявява, че в Money in the Bank Match-а ще има участници от двете шоута (RAW и SmackDown!). По-късно същата седмица на изданието на SmackDown! трябва да се проведе първият мач за класиране на техен кечист за Ladder Match-а, но Finlay и Lashley се сбиват още преди началото му и мача не успява да започне. Следващата седмица вече се провеждат два от мачовете – Finlay побеждава Lashley в Lumberjack Match, а Matt Hardy побеждава Animal чрез дисквалификация. Една седмица по-късно се провежда 20-Man Last Chance Battle Royal, който е спечелен от Lashley като по този начин той става последния човек, който се класира за мача на WrestleMania.

Мачът започва с преимущество на Lashley, който налага и петимата си противници. Не след дълго той е спрян с ритник в главата от страна на Shelton Benjamin. Matt Hardy взима стълба, но RVD я изритва в ребрата му, докато той се опитва да я качи на ринга, а след това прескача въжетата и му прави cross body, падайки върху стълбата, която още е в ръцета на Matt! Shelton Benjamin взима друга стълба и я подпира на въжетата. След това се засилва, изкачва се по нея и от там скача с предно салто върху Matt Hardy, RVD и Lashley, които са извън ринга! Ric Flair поваля Finley и започва да се изкачва по една стълба. Matt Hardy обаче вече се е съвзел, изкачва се от другата страна на стълбата и прави суплекс на Flair от там! Ric си контузва коляното и напуска ринга, подпомаган от охраната. RVD поставя Benjamin върху една стълба и се приготвя за Rolling Thunder, но Shelton се отмества и Van Dam се забожда право върху стълбата! Lashley я взима и започва да се изкачва по нея. Shelton обаче се качва от другата й страна, прескача го и му прави powerbomb с малко помощ от страна на Finlay и Hardy! Matt си наглася Finlay в ъгъла и поставя стълба върху него. Засилва се да го удари, но Finlay запраща стълбата в главата му! Малко по-късно Finlay се приготвя да изправи една стълба, но в този момент Flair се връща към ринга. Той се справя с Finlay и се изкачва по стълбата, но е спрян от Matt Hardy. Ric се справя с Matt и Lashley и пак се качва на стълбата, но този път Finley го поваля от там. След няколко секунди Lashley се справя с Finlay и Shelton и започва да се качва по стълбата, но Van Dam се качва на сглобката на въжетата със стол в ръка и от там го поваля с Van Daminator! Matt пък от своя страна се изкачва на друга стълба и прави leg drop на Lashley! След това той се качва на стълбата под куфарчето, но Finlay се опитва да му попречи да се добере до него. Hardy се обръща и прави Side Effect на Finlay от стълбата. След това RVD се качва на другата стълба и забожда Five-Star Frog Splash на Finlay. Van Dam поставя стълба под куфарчето и започва да се катери по нея. Shelton Benjamin е от външната страна на ринга. Той отскача от въжетата и се озовава директно от другата страна на стълбата като започва да налага RVD! Matt изправя още една стълба до тяхната и започва да се катери. Shelton се прехвърля върху нея и започва да налага и Matt. В този момент Van Dam бута стълбата с крак и двамата падат право извън ринга. Вече никой не пречи на RVD да спечели мача. Той вдига ръце и взима куфарчето. По този начин завършва още един добър мач от това издание на WrestleMania, който ще се запомни най-вече с добрите изпълнения от страна на Shelton Benjamin, Matt Hardy и победителят Rob Van Dam.

Posted Image

Link to comment

WRESTLEMANIA 23

Batista vs. The Undertaker for the World Heavyweight Championship

На 28 януари 2007 година The Undertaker печели Royal Rumble мача и по този начин си печели правото да се бори за една от световните титли на WrestleMania. През следващата една седмица The Undertaker се появява и на трите седмични шоута на WWE – RAW, SmackDown! и ECW – и отправя послания към световните шампиони във всяко едно от тях. На RAW на 5 февруари The Undertaker трябва да направи своя избор. На ринга го чакат The WWE Champion John Cena, The World Heavyweight Champion Batista и The ECW Champion Bobby Lashley. Вземането на решението не отнема много време на The Phenom. Без да казва нито дума, той показва с жестове, че човекът, който е избрал за свой опонент на WrestleMania 23 е Batista! Малко по-късно на същото шоу The Undertaker отправя ясно послание към Batista, тръшвайки го с Chokeslam. В края на това доста важно издание на RAW се разбира още едно нещо, а именно, че на турнира No Way Out ще има отборен мач, в който Batista и The Undertaker ще трябва да се обединят, за да се изправят срещу John Cena и Shawn Michaels. На 15 февруари на RAW тези четирима души трябва да се обединят в един отбор, за да се изправят срещу Edge, Randy Orton, Mr. Kennedy и MVP. Отборът на John Cena, Batista, Shawn Michaels и The Undertaker успява да вземе победата, но след края на мача The Undertaker тръшва Shawn Michaels с Chokeslam, а Batista забожда Batista Bomb на John Cena. На следващия ден на SmackDown! John Cena и Shawn Michaels успяват да победят Mr. Kennedy и MVP, а.малко по-късно същата вечер Batista и The Undertaker побеждават Edge и Randy Orton. Веднага след втория мач Cena и Michaels излизат на ринга и пребиват Undertaker и Batista, като по този начин си отмъщават за това, което двамата им бяха причинили миналата вечер на RAW. Два дни по-късно е No Way Out. В началните минути на мача членовете на двата отбора успяват да се сработят добре помежду си и по нищо не личи, че имат някакви проблеми. Това обаче не продължава дълго. Batista забожда spinebuster на партньора си и го оставя сам на ринга срещу двамата му опоненти. Undertaker няма никакъв шанс срещу Cena и Michaels и губи мача. На SmackDown! на 23 Февруари Batista прави изказване, в което обяснява действията си от No Way Out, но The Undertaker не е в залата тази вечер. На следващото издание на SmackDown! Batista излиза на ринга, за да повтори думите си от миналата седмица, но по средата на изказването му в залата настава пълен мрак. На екрана се показва The Undertaker, който се намира на някакво гробище. Той заявява, че на WrestleMania царуването на Batista като World Heavyweight Champion ще почива в мир. На изданието на SmackDown! от 9 март двамата нямат пряки конфронтации. Batista взима победа над Kane, а The Undertaker успява да победи Finlay. След мача на The Phenom Batista се появява на рампата и прави своя знак с палците надолу, а The Undertaker показва с жестове, че иска титлата. Следващата седмица The Undertaker се изправя срещу King Booker, а Batista се настанява на коментаторската маса, за да наблюдава мача отблизо. The Phenom е на път да победи King Booker, но Finlay се намесва в мача и двамата с Booker започват да налагат The Undertaker. Той обаче успява да се справи с тях и запраща Finlay право в седящия на коментаторската маса Batista. The Undertaker се справя и с King Booker и си тръгва по рампата. Batista се изправя и разярен се качва на ринга, но между двамата опоненти за WrestleMania отново не се стига до физически контакт. На SmackDown! на 23 март Batista и The Undertaker трябва да се обединят още веднъж в отбор, за да се изправят срещу King Booker и Finlay, но преди мача Batista е нападнат от двамата си противници и поради тази причина The Undertaker е принуден да се изправи в хандикап мач срещу ирландеца и миналогодишния Крал на ринга. The Phenom има превъзходство, но Finlay използва своето оръжие и спира устрема му. Съдията обявява The Undertaker за победител чрез дисквалификация, но King Booker и Finlay продължават да налагат The Deadman. В този момент на ринга излиза Batista и помага на The Phenom да се справи с противниците си. The Undertaker си наглася Finlay за Last Ride, а Batista се приготвя да забоде Batista Bomb на King Booker. The Undertaker вдига Finlay във въздуха, но Batista запраща Booker право в него, като по този начин си връща за това, което The Phenom му беше сторил миналата седмица. На 26 март на последното издание на RAW преди WrestleMania е организират мач реванш между отборите на Batista/The Undertaker и Cena/Michaels. Кечистите на SmackDown! взимат инициативата в свои ръце. The Deadman вдига HBK над главата си и се приготвя да го изхвърли от ринга, а в същото време Batista си нагласа John Cena за Batista Bomb. В последния момент обаче The Undertaker се обръща и, вместо извън ринга, той хвърля Shawn Michaels право върху Batista. По този начин The Animal остава сам срещу двамата си опоненти, но все пак успява да вземе победата в мача, защото Shawn Michaels забожда Sweet Chin Music на партньора си и Batista успява да се възползва от това, туширайки Cena. Последното седмично шоу на WWE преди WrestleMania е изданието на SmackDown! от 30 март. На него е проведено „най-голямото интервю в историята на развлекателния спорт” с участието на двамата опоненти за WrestleMania. Batista отговаря кратко на няколко въпроса, а The Undertaker в типичен за него стил не казва нито дума. Напрежението достига своята връхна точка и двамата се нахвърлят един върху друг, като дори многобройната охрана не може да направи нищо, за да ги спре. В крайна сметка Batista излиза победител от конфронтацията. Той забожда spinebuster на The Undertaker и се оттегля по рампата. Не след дълго The Undertaker се изправя и отправя зловещ поглед към Batista. По този начин завършва последното шоу преди най-важния турнир за годината.

Така се стига и до самата WrestleMania. На нея The Undertaker залага своята победна серия, която вече продължава над десетилетие и половина, а Batista залага The World Heavyweight Championship – титла, за която той никога не е бил побеждаван. Шампионът излиза първи на ринга, а веднага след това в залата настава пълен мрак и по рампата излизат друиди, държащи запалени факли в ръцете си. Не след дълго се появява и The Phenom, който слиза по рампата по типичния за него начин. Съдията дава знак да ударят гонга и още в същата секунда двамата титани се нахвърлят един върху друг, като Batista поваля The Undertaker със spear и започва да го налага. The Phenom бързо се връща в играта и започва на свой ред да налага шампиона. Малко след това двамата излизат извън ринга и продължават да се налагат там. Batista запраща The Undertaker в металните стълби и се връща на ринга, но малко след това отново излиза излиза извън ринга, за да върне The Phenom на тепиха. Двамата продължават да се налагат още няколко минути, като никой не успява да вземе сериозно преимущество. Ясно започва да се забелязва, че публиката стои изцяло зад претендента. The Undertaker прави snake eyes, последвани от big boot и leg drop, но шампионът се повдига. Малко след това The Deadman забожда Old School под бурните овации на публиката. Той опитва и Chokeslam, но Batista все още е прекалено силен и успява да се измъкне от хватката. Двамата си разменят още няколко удара и излизат извън ринга, като този път The Undertaker забожда главата на Batista в металните стълби. The Phenom поставя противника си на ръба на ринга и му прави своя leg drop, като за малко не го обезглавява. Batista пада извън ринга, а The Undertaker се засилва, прескача въжетата и се стоварва право върху него! Двамата продължават да се налагат извън ринга, но не след дълго Batista печели преимущество и тръшва The Deadman с power slam през една от коментаторските маси. шзвестно време шампионът контролира нещата и опитва своята Batista Bomb, но The Undertaker намира сили в себе си и контрира хватката. Двамата за пореден път започват да си разменят удари, като Batista отново взима преимущество. Той запраща противника си в ъгъла, качва се на второто въже и започва да го налага. The Undertaker обаче го вдига във въздуха и го тръшва на ринга с Last Ride! Batista успява да се повдигне броени мигове преди третото отброяване! Претендентът започва да налага шампиона с мощни юмруци, но Batista го контрира и му забожда spinebuster. The Phenom обаче се изправя доста бързо и не дава възможност на The Animal да опита още веднъж своята Batista Bomb. The Undertaker прави Chokeslam, но Batista отново успява да отмести рамото си преди третото отброяване! The Phenom се подготвя да довърши противника си веднъж завинаги. Той опитва Tombstone, но Batista го контрира и забожда spear, а веднага след това и Batista Bomb. The Undertaker успява да се повдигне! Batista прави нов опит за Batista Bomb, но този път The Deadman успява да се измъкне и малко след това прави Tombstone за победния туш. По този начин The Undertaker спечелва петнадесетия си пореден мач на WrestleMania и става World Champion за пети път!

Edge vs. CM Punk vs. King Booker vs. Jeff Hardy vs. Mr. Kennedy vs. Finlay vs. Matt Hardy vs. Randy Orton – 8-Man Money in the Bank Ladder Match

Money in the Bank Ladder мачът се порежда за трета поредна година на WrestleMania, но този път малко се различава от предишните две издания. В този мач за първи път участват кечисти и от трите brand-а на WWE (RAW, SmackDown! и ECW) и освен това тази година за първи път в сблъсъка участват цели осем човека, а не шест, както в предишните два такива мача. Първи за MITB мача се класира Edge, побеждавайки Rob Van Dam на 19 Февруари. На следващия ден CM Punk става вторият класирал се за мача, записвайки победа над Johnny Nitro. шнтересен факт е, че по този начин CM Punk става първият кечист на ECW за всички времена, който със сигурност ще участва на WrestleMania. Три дни по-късно King Booker успява да победи Kane и също се класира за мача със стълби. Следващата седмица на 26 и 27 Февруари Jeff Hardy и Mr. Kennedy „печелят билети” за WrestleMania, като взимат победи съответно над Shelton Benjamin и Sabu, а на 2 Март Finlay и Matt Hardy печелят своето място в MITB, като първият побеждава MVP и Chris Benoit в троен мач, а вторият надделява над Joey Mercury. На 5 Март се провежда квалификационен мач между Ric Flair и Carlito, но The Great Khali се намесва и мачът завършва без победител. Една седмица по-късно, на 12 Март, се провежда реванш, но този път към мача е добавен и Randy Orton, който успява да вземе победата и по този начин става последният осми човек, класирал се за MITB мача на WrestleMania. Поради появили се недоразумения Randy Orton успява да убеди Vince McMahon да направи Last Chance Battle Royal, в който да е заложено мястото на Edge в Money in the Bank мача. The Rated R Superstar обаче се оказва по-хитър от противниците си и успява да спечели сблъсъка, запазвайки мястото си в мача със стълби на WrestleMania. На последния RAW преди най-големия турнир за годината има специално издание на The Cutting Edge (токшоуто на Edge), в което гостуват всички участници в MITB мача, а на следващия ден на ECW има и отборен мач между тях (The Hardy Boyz, CM Punk и Edge срещу Randy Orton, Mr. Kennedy, Finlay и King Booker).

За трета поредна година Money in the Bank Ladder мача се превръща в невероятно зрелище и отново е един от най-добрите мачове на WrestleMania. Сблъсъкът започва с размяна на удари между всички осем участника, които се налагат на ринга и около него. Edge е първият, който се опитва да се качи по стълбата и да вземе куфарчето, но Matt Hardy го спира и започва да го налага. Веднага след това Randy Orton и Finlay също се качват на стълбата и си разменят няколко удара на върха й, но тя се накланя и двамата падат от нея. Jeff Hardy е следващият, който се опитва да грабне куфарчето, но устремът му бързо е спрян от Mr. Kennedy, който го бута от стълбата. Следващите няколко минути преминават в размяна на удари без никой да се опитва да се добере до куфарчето. Edge взима една стълба и я поставя между ринга и предпазната ограда. King Booker успява да спечели известно преимущество, правейки spinebuster на Randy Orton, ритник на Mr. Kennedy и spinebuster-и на CM Punk и Finlay! Тази серия е завършена Spin-A-Rooney. Booker се изправя на краката си, но бързо е повален от братята Hardy с две стълби. Малко по-късно Edge прави suplex на Matt Hardy върху нагласена за катапулт стълба! Mr. Kennedy се опитва да довърши окончателно едната половинка от The Hardy Boyz, поставяки го върху стълба, но Matt успява да се отмести навреме и Kennedy пада право върху стълбата при опита си за Kenton Bomb, а веднага след това Jeff Hardy го улучва със Swanton Bomb от третото въже. Братята Hardy разчистват ринга с помощта на стълба, след това я нагласят под куфарчето и се изкачват едновременно по нея. Двамата започват да си разменят удари на върха, но в този момент Finlay бута стълбата и братята се обесват върху най-горното въже. шрландецът взима стълба, но Edge го поваля със spear, а след това The Rated R Superstar поваля Randy Orton, King Booker, Mr. Kennedy, Matt и Jeff Hardy със същата хватка. Накрая той се опитва да я направи и на CM Punk, но младият екстремист от ECW го прескача и Edge забожда главата си в сглобката на въжетата. CM Punk слага една стълба на врата си и започва да се върти в кръг, като по този начин поваля противниците си с нея. Edge обаче успява да го изненада и му забожда spear, като при падането стълбата, която е на врата на екстремиста, поваля Randy Orton и Finlay. Edge излиза извън ринга и взима една от големите стълби. Той я наглася под куфарчето и започва да се катери по нея, но Randy Orton бута стълбата и The Rated R Superstar пада извън ринга. Jeff Hardy се справя с Orton и премества голямата стълба. В същото време Matt Hardy поставя Edge върху стълбата, която той самият (Edge) е нагласил между ринга и предпазната стена малко по-рано. Jeff се качва на върха на високата стълба и скача от нея с leg drop върху Edge, като при падането чупи и стълбата, върху която лежи той! Лекари идват край ринга, за да проверят състоянието на Edge, и малко след това го изнасят на носилка. Randy Orton печели преимущество, като последователно тръшва Matt Hardy, Finlay и Mr. Kennedy с RKO. The Legend Killer си наглася стълба и започва да се катери по нея, но CM Punk го удря в гърба с друга стълба. След това екстремиста поставя стълбата си до тази на Orton. Двамата се качват на върховете на двете стълби и започват да се налагат, като победител от двубоя се оказва Orton, който забожда RKO на CM Punk от върха! King Booker се опитва да се изкачи по една от стълбите. Randy Orton се изкачва по другата и прави нов опит за RKO, но Booker контрира и тръшва The Legend Killer с Bookеnd от върха на стълбата! Matt Hardy и King Booker се изкачват едновременно по една стълба. В този момент Shаrmell се качва на ринга и хваща Matt за крака. Той слиза и си я наглася за Twist of Fate. Booker е принуден да направи избор – да вземе куфарчето или да спаси жена си от бруталната хватка. В крайна сметка той избира втория вариант и слиза от стълбата, но по-големият от братята Hardy го посреща с няколко юмрука, последвани от ритник в корема и Twist of Fate! Matt Hardy отново започва да се изкачва по стълбата, но този път е повален от Finlay. шрландецът събаря стълбата на земята и след това тръшва Matt върху нея. Finlay отново изправя стълбата, но е прекалено изтощен и не може да я изкачи. В този момент изпод ринга излиза Hornswoggle и започва да се катери по стълбата, опитвайки се да помогне на приятеля си. Mr. Kennedy поваля Finlay и се качва на друга стълба. Hornswoggle му забожда няколко юмрука, но Kennedy го вдига на раменете си и го тръшва с Inverted Samoan Drop от върха на стълбата. Finlay успява да се изправи на краката си и започва да се катери по стълбата, но CM Punk скача от въжетата и рита стълбата с drop kick, поваляйки ирландеца от нея. CM Punk изправя стълбата и се качва по нея. Kennedy се качва от другата й страна и двамата започват да се налагат на върха. CM Punk го поваля, но Kennedy пада на краката си, веднага взима друга стълба и удря екстремиста с нея, докато той се опитва да достигне куфарчето. След това Kennedy се качва на стълбата и откача куфарчето, печелейки третият пореден Money in the Bank Ladder мач.

Posted Image

Link to comment

WRESTLEMANIA XXIV

Ric Flair vs. Shawn Michaels – Career Threatening Match

На 26-ти ноември 2007 година Ric Flair обявява, че възнамерява никога да не се пенсионира. шзказването му е прекъснато от Mr. McMahon, който поставя на The Nature Boy неприятното условие, че ако загуби мач, ще трябва да сложи край на кариерата си. Две седмици по-късно на специалното юбилейно издание на RAW по случай петнадесетата годишнина на шоуто се уточнява, че това условие важи само за единични мачове.

На 18-ти февруари 2008 година Shawn Michaels обявява, че първият човек, който ще бъде включен в Залата на славата през тази година, е не друг, а добрият му приятел Ric Flair. Една седмица по-късно Flair излиза на ринга след мача на Shawn Michaels с Lance Cade и казва на HBK, че иска двамата да се бият на най-голямото шоу на годината – WrestleMania. Първоначално Shawn отказва, заявявайки, че не иска да бъде човека, прекратил кариерата на великия Ric Flair. The Nature Boy му обяснява, че ако двамата се бият, няма никаква гаранция, че HBK ще победи. Ric добавя, че включването му в Залата на славата не означава абсолютно нищо, ако не може да се бие с Michaels на WrestleMania. След тези думи HBK приема мача. На следващото издание на RAW Michaels и Flair печелят отборен мач срещу Lance Cade и Trevor Murdoch и след това HBK обявява, че се отказва от мача с Flair на най-голямото шоу за годината, защото той (HBK) е Mr. WrestleMania, той е The Showstopper и ако двамата с Ric се бият, “шоуто” на Flair ще бъде спряно. На 10-ти март на RAW The Nature Boy казва, че не иска кариерата му да продължава, ако не може да се съревновава с най-добрите в бизнеса. Той добавя, че иска хората да го уважават, а не да го съжаляват. Flair настоява, че ако има късмет, може да победи HBK и да продължи кариерата си. Flair моли Michaels да покаже най-доброто, на което е способен. След тези думи Shawn отново приема мача и стиска ръката на Flair. Една седмица по-късно Mr. McMahon казва, че иска да влезне в историята като човекът, прекратил кариерата на Ric Flair, и затова организира мач без правила между себе си и The Nature Boy. Малко преди мача Ric отива при Shawn Michaels и му казва, че не иска той да се намесва в битката по какъвто и да е начин. Мачът започва и в началото Ric има преимущество, но Vince успява да обърне нещата в своя полза и нанася на Flair множество удари с дървен прът, кофа за боклук и метален стол. Mr. McMahon прави опит за туш, но в този момент Shawn Michaels излиза на ринга и попречва на съдията да отброи до три. Това позволява на Flair да се съвземе, да нанесе два удара под пояса на Vince, да го тръшне през маса със Splash от третото въже и да го тушира, спасявайки кариерата си. На последното издание на RAW преди WrestleMania Flair излиза на ринга и казва, че е много разочарован от това, че Shawn се е намесил в мача му, защото сега не знае дали е щял да победи Mr. McMahon без помощта на HBK. Flair е ядосан от това, че Michaels е загубил вяра в него и казва, че започва да губи уважението си към Shawn. В този момент HBK излиза на ринга и заявява, че никога няма да загуби вярата си във Flair. След това започва да говори за това, каква легенда е The Nature Boy, но Ric му заповядва да млъкне, заявявайки, че няма нужда някой да му напомня кой е. Flair казва, че е избрал Shawn Michaels за свой опонент на WrestleMania, защото иска да докаже, че все още може да бъде The Nature Boy. HBK казва, че ще избави Flair от мъките му. Ric удря два шамара на Michaels и го предизвиква да стори това на момента. Shawn само повтаря думите си още веднъж и напуска ринга. По-късно същата вечер Ric Flair, Shawn Michaels, Triple H и John Cena се изправят срещу Big Show, Randy Orton, Umaga и JBL в главния мач. Битката се превръща в лудо меле и в един момент на ринга остават само Ric, Shawn и поваленият Orton. HBK и The Nature Boy започват да спорят кой да довърши противника. Накрая Ric изхвърля Michaels извън ринга и заключва Figure Four Leglock на Randy Orton, карайки го да се предаде.

Един ден преди WrestleMania Ric Flair е включен в Залата на славата от своя добър приятел Triple H. The Nature Boy става първият човек в историята, който влиза в Залата на славата още докато си бие активно.

Така се стига и до самата WrestleMania. През последните четири месеца преди нея кариерата на Ric Flair е застрашена много пъти, но той успява да я запази жива, побеждавайки хора, като Triple H, Umaga, MVP, Mr. Kennedy, Mr. McMahon и други. В мача на WrestleMania Shawn Michaels наистина показва най-доброто от себе си, забождайки повечето от коронните си хватки, но когато идва времето да довърши Flair със Sweet Chin Music, той не посмява да го направи, защото знае, че така ще сложи край на кариерата на един от най-добрите си приятели. Мачът продължава и малко по-късно се стига до размяна на удари между двамата, която завършва със Sweet Chin Music от страна на Michaels. Shawn не посмява да направи опит за туш и оставя Flair да се изправи на краката си. HBK дълго време се колебае, но накрая поглежда The Nature Boy право в очите, изрича думите “Съжалявам… обичам те!” и отново забожда своя супер-ритник. Shawn прави опит за туш и взима победата. Веднага след третото отброяване той прегръща Ric, целува го по челото и напуска ринга. Малко след това Flair се изправя на краката си и се разделя подобаващо със 70-те хиляди фенове, изпълнили до краен предел стадиона.

Следващата вечер на RAW Ric Flair се сбогува със своите колеги и фенове. На шоуто се събират всички звезди от трите бранда на WWE, както и много легенди, дошли да покажат уважението си към The Nature Boy и това, което той е направил за кеча през 36-годишната си активна кариера.

Edge vs. The Undertaker for the World Heavyweight Championship

На 1-ви април 2007 година на WrestleMania 23 Mr. Kennedy печели третият по ред Money in the Bank Ladder Match, а The Undertaker побеждава Batista, печелейки The World Heavyweight Championship. На 7-ми май по време на RAW Edge изиграва Mr. Kennedy и успява да го накара да заложи куфарчето си в мач. Преди въпросният мач да е започнал Edge удря Mr. Kennedy в главата с телевизионен монитор и след като гонгът е ударен, за него не е никакъв проблем да тушира Mr. Kennedy и по този начин да стане новият Mr. Money in the Bank.

Четири дни по-късно на SmackDown! The Undertaker трябва да защитава титлата си в Steel Cage Match срещу Batista. Двамата напускат клетката едновременно и решението на съдиите е, че мачът е завършил наравно. По този начин The Undertaker запазва титлата си, но веднага след това е нападнат от Mark Henry. Taker е много уморен от току-що свършилия мач в клетка и няма никакъв шанс срещу гиганта Henry, който му нанася брутален побой и го контузва. Всички си мислят, че това е краят на шоуто, но в този момент се чува музиката на Edge, който излиза на ринга с новоспечеленото си куфарче. Той съобщава, че ще използва шанса си за титлата, изчаква The Undertaker да се изправи, забожда му Spear и го тушира, ставайки новият World Heavyweight Champion.

Edge се радва на доста успешно царуване с пояса в продължение на малко повече от два месеца, но на 20-ти юли той е принуден да се откаже от титлата, защото му се налага да отсъства за няколко месеца от ринга поради контузия на левия пекторален мускул. Още същата вечер е проведен Battle Royal с 20 участника за определяне на новия шампион. Мачът е спечелен от The Great Khali. Той също се радва на успешно царуване в продължение на около два месеца, но на 16 септември на Unforgiven Batista успява да го тушира в троен мач, в който участие взима и Rey Mysterio. По този начин The Animal става новият World Heavyweight Championship.

На Unforgiven се случва и друго важно събитие – The Undertaker прави своето триумфално завръщане и си отмъщава на Mark Henry за контузиите, нанесени му от него през месец май. Малко след това The Phenom подновява оспорваната си вражда с Batista и на Survivor Series се стига до Hell in a Cell мач между двамата. По всичко изглежда, че The Undertaker най-накрая ще си върне нечестно изгубената титла, но точно когато е на път да тушира Batista, Edge, който през цялото време е бил в клетката, маскиран като оператор, удря Taker с телевизионна камера в тила и така той губи мача.

Нещата обаче не приключват така. Обявен е троен мач за титлата между Batista, Edge и The Undertaker, който ще се проведе на Armageddon. Въпреки че този път му се налага да се изправи срещу двама противници, The Undertaker пак е на път да спечели титлата, но този път бива прецакан от The Edgeheads (Curt Hawkins и Zack Ryder) – новите дружки на Edge.

След поредният неуспешен опит да спечели титлата известно време The Undertaker не се намесва в борбата за нея и по всичко личи, че той няма да успее да си отмъсти на Edge. На 17-ти февруари на No Way Out The Undertaker е един от шестимата участници в Elimination Chamber Match за определяне на главен претендент за титлата на Edge. Taker е в мача още от самото начало, но дава всичко от себе си и успява да спечели мача. В този момент става ясно, че все пак The Undertaker най-накрая ще получи своя реванш за титлата и то на най-голямото PPV за годината – WrestleMania 24.

В продължение на няколко седмици The Undertaker почти не успява да докосне Edge, защото той постоянно се изплъзва на косъм от ръцете му. На 21-ви март на SmackDown! Edge има мач срещу Funaki, който шампиона печели след като забожда Tombstone на японеца. По-късно същата вечер Taker побеждава Chavo Guerrero, но след края на мача той е нападнат от Edge и The Edgeheads, които го пребиват с метални столове. Серията от удари завършва с Conchairto от страна на Edge. На последното издание на SmackDown! преди WrestleMania 24 Edge прави погребение на победната серия на The Undertaker. Той казва, че в идната неделя ще стане първият човек, успял да победи The Deadman на най-голямото шоу за годината. В този момент светлините угасват. Ryder и Hawkins отиват към рампата, за да спрат Taker, преди да е излязал на ринга, но The Phenom излиза от ковчег, който е на ринга и е част от декора за погребението на победната му серия, организирано от Edge. Taker вдига Edge и го тръшва с Chokeslam право в ковчега, отправяйки към него ясно послание.

Така на WrestleMania 24 в спор за The World Heavyweight Championship един срещу друг се изправят шампионът Edge и главният претендент The Undertaker. The Phenom има 15 победи и нито една загуба на WrestleManiа. Edge също никога не е бил туширан на това PPV, но една година по-рано взима участие в Money in the Bank Ladder Match-а и не успява да го спечели (но все пак не е бил туширан в този сблъсък, така че и за него може да се смята, че не е победен на WrestleMania). Друг интересен факт е, че Edge никога не е губил мач от The Undertaker. The Phenom излиза първи на ринга, появявайки се с дрехи, които не е носил от близо десет години. Веднага след това се появява и шампионът. Двамата се вкопчват в яростна битка за златото като през по-голямата част мачът е равностоен. Edge се представя учудващо добре и два пъти успява да избегне Old School, а по-късно успява да се повдигне след всички завършващи хватки на The Undertaker – Chokeslam, Last Ride и Tombstone. Към края на мача Curt Hawkins и Zach Ryder излизат на ринга, но The Deadman успява да се справи с тях и малко след това заключва Gogoplata на Edge. Шампионът дълго време се бори, но не успява да издържи на силната болка и се предава. По този начин The Undertaker отбелязва шестнадесетата си поредна победа на WrestleMania и става световен шампион за шести път в кариерата си.

Posted Image

Link to comment
TheSaltonSea

Да питам нещо, нали на WRESTLEMANIA VII Мачо мен е победен и се "пенсионира" , как така се бие и на WRESTLEMANIA VIII ? Каква е историята със завръщането му ?

       

Everyone else might be a Paul Heyman guy, i'm a Paul Bearer guy.

                                             23142a6bdad1e5e1.gif

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...