Jump to content

Враждата между Brock Lesnar и Kurt Angle


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Макар че Kurt Angle е единственият златен олимпийски медалист в историята на WWE, той не е единствената суперзвезда, която идва във федерацията със завидно минало като борец. Brock Lesnar е двукратен национален шампион и след пристигането си през 2002-ра помита всичко, което се изпречи на пътя му. Lesnar обаче не впечатлява само със завидните умения на ринга, но и с огромните си размери и подвижност. Обявен за "The Next Big Thing”, Brock не губи време да се "представи" и на Kurt Angle.

На 25 Юли 2002-ра, в поредното издание на SmackDown!, Kurt Angle има мач с Mark Henry, но някакси от нищото изведнъж се появява Brock Lesnar, който със страховит F5 върху Henry коства победата на Олимпийския медалист поради дисквалификация. По-късно в съблекалнята двамата се срещат лице в лице, където Lesnar заявява на Angle, че вече има нов топ-борец в SmackDown! и всички трябва да се съобразяват с него.

Lesnar направи зловещо представяне пред Angle, но те трябва да чакат няколко месеца до първата им среща на ринга. И когато техните пътища не се пресичат отново, всички си мислят, че двамата са "заровили томахавката". На SmackDown-а точно преди Armageddon 2002, Brock е временно отстранен за непристойно поведение и Angle, който само след няколко дни трябва да се изправи срещу Big Show в битка за титлата, провежда разговор с Lesnar, в който му разяснява, че ще направи всичко по силите си да премахне наказанието на Brock, ако той бъде в неговия ъгъл в мача за титлата на турнира.Той добавя още, че ако спечели титлата на турнира, Lesnar ще бъде първият му опонент за нея.

По-късно същата вечер, генералният мениджър на SmackDown! Stephanie McMahon обявява, че наказанието на "The Next Big Thing" ще бъде прeмахнато на Armageddon. Kогато Angle излиза на ринга в своя мач за титлата срещу Big Show, Lesnar не е в ъгъла на Kurt. И когато нещата започват да изглеждат зле за златния медалист, Lesnar изскача на ринга изневиделица, докато съдията е в несвяст, и тръшва Big Show с мълниеносно F5, след което за Kurt остава само да запише туша и да стане WWE Champion за трети път в кариерата си.

 

imageproxy.jpg.3971c7831be47732e1068397d9e0b63a.jpg

 

На следващия SmackDown! Angle разкрива, че той е имал друг план, който да му помогне да спечели титлата, а именно - наел е Paul Heyman да бъде негов агент. Heyman в същото време е агент и на Big Show и бивш такъв на Lesnar, а предишния шампион си нямал и представа за какво става дума. Heyman се опитва да обясни, че триото щяло да има огромна мощ, независимо дали Big Show или Angle е шампион, само и само титлата да се държи по-далеч от бившото му протеже Lesnar. Angle е измамил Lesnar. Междувременно Heyman добавя нови съюзници към групата, а именно дебютиращите Charlie Haas и Shelton Benjamin, под името Team Angle, които да помагат на Kurt Angle в напечени ситуации.

Chris Benoit става претендент за титлата, но Lesnar чака своя шанс. Angle побеждава "The Rabid Wolverine" на Royal Rumble 2003 в един много динамичен и напрегнат мач, но на същото това PPV Lesnar надвива 29 други мъже и печели The Royal Rumble Match, което автоматично му гарантира мач за титлата на WrestleMania след два месеца. Lesnar обаче не иска да чака и иска възможност да се бие срещу Angle още на SmackDown. Angle заявява, че е съгласен да се изправи срещу него, но първо той трябва да се справи с Haas и Benjamin в Gauntlet Match. Lesnar се съгласява и печели лесни победи над двамата, след което Angle се качва на ринга за мача си с Lesnar, но Paul Heyman нанася удар със стол върху претендента в самото начало на срещата и по този начин предизвика дисквалификация.

Няколко дни по-късно Lesnar се съюзява с Benoit и се изправи срещу Haas, Benjamin и самия Angle на турнира No Way Out. Team Angle претърпява загуба в този хандикап мач, но това, което Brock най-силно желае, е WWE Championship. The Next Big Thing не иска да чака до WrestleManiа за следващата си възможност да спечели най-ценното отличие в WWE. И така, Brock побеждава Paul Heyman в мач в клетка, въпреки намесата на Team Angle и си спечелва възможността да се бие за титлата само няколко седмици преди WrestleMania. Lesnar влиза в мача за титлата на SmackDown с огромно желание за победа и даже не позволява на шампиона да си свали якето и веднага го атакува с F5, но малко след това се намесват Haas и Benjamin, които не позволяват на Lesnar да запише бърза победа. През това време обаче на ринга някой незабелязано се сменява с Angle, и когато вече Brock идва, за да запише туша, Angle го изненадва с roll-up и го побеждава. Впоследствие става ясно, че мачът е започнал братът на Kurt - Eric, а след това двамата са се сменили. Angle е с едни гърди напред преди големия им сблъсък за титлата на WrestleMania XIX.

 

1015034978_LesnarSSPWMXIX.thumb.jpg.91c5f8bcb5bca8435b57abe96c14048a.jpg

 

След месеци на нетърпеливо очакване и напрежение идва и часът на битката между шампиона Kurt Angle и претендента Brock Lesnar на най-голямата сцена в WWE - WrestleMania XIX. На ринга се качват двама съперници, които тепърва имат да правят паметни битки, но до този момент не са имали възможност да се срещнат one on one на PPV. Мачът започва оспорвано като и двамата изпробват издръжливостта на съперника, така да се каже се "опознават" един друг. В началото Angle успява да установи някакъв контрол върху мача с няколко поредни суплекса, но и Brock не му остава длъжен и му отвръща от своя стана със spinebuster-и и също няколко суплекса. Lesnar успява да направи F5 на опонента си, но той пък му отвръща с Аnkle Lock. Brock обаче събира сили и удря шампиона с нов F5. Но вместо да легне върху него, за да го тушира, Lesnar се изкачва на третото въже и опитва да направи един от най-сложните удари в бизнеса - Shooting Star Press. Brock едва не чупи врата си при изпълнението му, защото се приземява много лошо. В крайна сметка Lesnar успява да направи и трети F5 на шампиона Angle, след който вече златният медалист е неспособен да се повдигне и Brock Lesnar става новият WWE Champion. Въпреки огромното си огорчение, Кърт намира сили в себе си, за да стисне по спортсменски начин ръката на съперника си и да му отдаде заслуженото за страхотното преставление, което изнасят.

 

2090822684_LesnarvsAngleWM19.jpg.d9a4286b37e266180604b4678bd7e125.jpg

 

След WrestleMania Angle се оттегля за известно време, за да се подложи на хирургическа намеса заради проблемите си с врата. След завръщането си заявява, че през цялото това време, в което е бил далеч от ринга, е имало един човек, който постоянно му се е обаждал, за да види какво е неговото състояние и как се чувства. Изненадващо за мнозина този човек се оказа Brock Lesnar. Веднъж вече смътрни врагове, Angle и Lesnar са се помирили. Но не минава много време преди следваща им среща на ринга.Този път обаче не в мач един срещу един. Lesnar залага титлата си в троен мач срещу Kurt Angle и Big Show на турнира Vengeance през юни 2003-та. Това е първият PPV мач на Kurt след операцията на врата и от самото начало личи, че Angle ще направи всичко по силите си, за да стане шампион за пореден път. Мачът започва с натиск на Angle и Lesnar върху Big Show, но след като Brock опитва туш над Big Show и Angle прекъсва отброяването, с алианса между тях е свършено. Angle увеличава агресията в мача, като донася метален стол на ринга, тъй като мачът е троен и няма дисквалификации. Екшънът бързо се развива и извън ринга, където по някакъв начин Kurt успява да повдигне Big Show над главата си и го тръшва с Angle Slam върху коментаторската маса. След това Kurt съумява да заключи Ankle Lock на Brock, но Big Show се съвзема точно навреме и го прекратява. Олимпийският медалист напада Big Show с нов Angle Slam, след това тръшва и шампиона Lesnar със същата хватка, което е достатъчно за 1-2-3 и четвърта титла за олимпийския герой.

 

1094469333_AngleslamonBrock.jpg.b38d98beb3eed4758817b95f53b83d34.jpg

 

Малко след това на SmackDown!, Angle и Lesnar са в един отбор и се изправят срещу Big Show & A-Train в отборен мач. Lesnar прави F5 на Big Show, но Angle осъществява бърза смяна, за да се включи и да запише туша и победата в мача. Това не се нрави на Brock и той му се "отблагодарява" с F5. Седмица по-късно, Lesnar се обединява със злия Mr. McMahon и се обръща срещу Kurt. Brock Lesnar трябва да срещне Vince McMahon в мач в клетка със специален съдия Kurt Angle. Lesnar набързо вдига Vince на раменете си, за да го стовари на земята със F5, но изведнъж му става нещо и "припада", тъй като по-рано тази вечер някой мистериозно го е "нападнал". McMahon бързо се възползва от това и ляга върху Brock, за да го тушира, но Angle не прави отброяване, а проверява състоянието на "The Next Big Thing". Mr.McMahon побяснява, а Angle се опитва да му затвори устата с Ankle Lock. Lesnar изведнъж скача на крака и става ясно, че цялата работа е била долна инсинуация, след което пребива нищо неподозиращия Kurt Angle в клетката. Brock Lesnar предава приятеля си Angle.

По всичко личи, че това няма да е краят на тяхната вражда. На Summerslam те отново се изправят един срещу друг за най-ценното отличие във федерацията. Желанието да притежават златото не е единствената тяхна цел - всеки иска да нарани съперника. Мачът им започва с внушителен брой суплекси. Brock успява да парира Angle Slam, но Angle от своя страна прави същото с F5. Златният медалист опитва още веднъж да нанесе кинжалния си удар и този път успява. След това Angle се насочва към глезена на Lesnar, но той успява да го отблъсне и Kurt се стоварва право върху съдията, поваляйки го на земята. Angle отново заключва Ankle Lock и този път Lesnar се предадава, но без съдия няма кой да отбележи това и мачът продължава. В това време Mr. McMahon се появява около ринга и успява да удари Kurt Angle с метален стол. Lesnar моментално му прилага на F5 и Angle с последните сили се повдига на 2. Kurt хваща отново глезена на шокирания Brock Lesnar, който успява на два пъти да се добере до въжетата, но шампионът все го изтегля в центъра на ринга, където в крайна сметка здравенякът се предава и така Кърт запазва титлата си.

 

887411572_IronManSD_09162003cm_03238.jpg.3993f8b8aef9423d34578b2285216769.jpg

 

Доказвайки, че никога няма да избяга от предизвикателство, Kurt залага златото си няколко седмици по-късно, през септември, на SmackDown!, отново срещу Lesnar, но този път в не какъв да е мач, а в 60-minute WWE Iron Man мatch. Brock използва интересна стратегия в началото на срещата като нокаутира шампиона с метален стол и е дисквалифициран, но все пак нанася непоправима вреда на съперника си и му е много лесно да изравни резултата на 1-1 веднага след това. По-късно Brock атакува съперника си с една от неговите ключови хватки - Ankle Lock - Kurt няма никакъв шанс и за свое добро се предадава, а Lesnar повежда в резултата с 2-1, след като губеше с 0-1, но брилятната му стратегия го извежда напред. Angle още не се е съвзел от боя в началото и Brock му прави F5, като записва и нов туш след това за спокойно 3:1. Angle започва да се връща в мача, след като издебва удобен момент, за да направи своя Angle Slam и да намали резултата до 3-2. Той дори има реална възможност да изравни точно, когато изтича половин час от битката и е заключил Ankle Lock на Lesnar, но той успява да го контрира и го блъска в съдията. С нокаутиран съдия Brock атакува Angle с шампионския колан и след това записва нов туш за 4-2. Angle отново опитва да се върне в мача с double axe handle и missile dropkick от третото въже. С честите качвания на Kurt на третото въже е ясно, че той няма спирачка, но в един момент Lesnar го издебва и го тръшна право от там с демоничен суплекс, който довежда резултата до почти необратимото 5-2 в полза на човека от Минесота. Остават по-малко от 15 минути до края, а резултатът не изглежда никак добре за шампиона - 2:5, но той не се предава и започва да атакува само краката на Brock, стремейки се да му залови глезена и той набързо да се предаде."The Next Big Thing" обаче отблъсква атаките на опонента си и от своя страна се опитва да се изкачи на третото въже, но с вече доста наранен глезен не му е никак лесно да го направи и е доста бавен. Kurt се възползва от това и прави superplex на Brock, като впоследствие намалява резултата до 5-3, 10 минути преди края. Angle изцяло поема контрола в мача в тези последни минути и прави серия от суплекси на Brock, последвани от Ankle Lock. Lesnar се опитва да се задържи и се добира до въжетата, но веднага бива издърпан от Angle в средата на ринга, накарвайки го най-сетне да се предаде за 5-4, 4 минути преди края. Осъзнавайки, че вече преднината му е нищожна, а го делят само 4 минути от това да си върне титлата, Brock започва да бяга около ринга, избягвайки преки срещи с Angle и печелейки време. Въпреки това Kurt успява да му заключи нов Ankle Lock, но извън ринга, а там няма как да се зачете предаването, и се налага да върне действието обратно между въжетата. Lesnar съумява да удари Angle в слабините, като го забавя по този начин със само минута оставащо време, но олимпийският шампион успява бързо да се съвземе и хваща крана на Lesnar в нов Ankle Lock. Brock с последни усилия и мъки издържа и него и след като гонга удря за изтичане на времето и край на мача, той е отново шампион с измъчена победа от 5-4 в този незабравим Iron Man Match.

Някои вражди са изпълнени с разгорещени битки, други с много техника и бързина, но тази вражда успява по някакъв начин да миксира тези три неща в едно, за да създаде някои от най-добрите мачове в последните години в WWE. Не само, че много от мачовете между Angle и Lesnar са спиращи дъха, но и WWE Championship е заложена на карта в по-голяма част от тях, добавайки им даже още по-голяма важност и интерес. Като се сумират всички тези неща ясно се вижда, че за двамата кечисти това са едни от най-напрегнатите и тежки мачове в техните кариери, които феновете на кеча от цял свят ще помнят вечно.

 

Edited by Brock_Lesnar

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Браво, чудесна статия.Яд ме е ,че го няма сайта,тази стаия е за него.

Статията мисля, че е от сайта. Както и другите няколко, post-нати във форума :)

  • Upvote 2

Posted Image

Link to comment
The Olimpic Hero

Наистина всичките статии са от бившия сайт. Иначе е наистина хубаво сега да си ги припомним. Много са добри всички.

Edited by The Olimpic Hero
  • Upvote 2

               

Link to comment

Така е - някой от модовете я е постнал тази :) Много ме е яд, че тогава не си свалих и статията за враждата на Беноа и Енгъл, след това я свалиха от сайта на wwe.

  • Upvote 2

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Определено много добра вражда.Абсулютно всичките мачове помежду им съм гледал с голям интерес.Само искам да попитам ,Леснар сам ли се оттегли от WWE след WrestleMania 19?

  • Upvote 2

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment
  • 9 years later...
Brock_Lesnar

С наближаването на WrestleMania се приближаваме към края на най-добрите вражди на Angle в WWE. Една от тях е с младия Brock Lesnar, който тепърва се утвърждава като боец от световна класа.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...