Jump to content

Колко ще бъде сборният рейтинг на 4-ти януари?


nWoHulkster

  

59 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

По темата за 4-ти януари се говори страшно много, но във всички дискусии (тук и в 'нета като цяло) има един аспект, който здраво се пренебрегва, а всъщност е един от най-важните: общата гладаемост от двете шоута (RAW & iMPACT). Двете шоута на 4-ти януари са големи събития и за двете топ федерации и това е пределно ясно, но във всичките дискусии това, което много хора пренебрегват е, че за първи път от 2001 насам ще може да се види какъв е реалният интерес към кеча като цяло. За първи път от 2001 насам ще може да се види реално колко хора гледат кеч към момента. За първи път от 2001 насам ясно ще може да се види какво е препокриването между аудиториите на двете топ компании и реално колко е общата кеч аудитория (разбира се, без да броим хората, които гледат само SD, но така или иначе те вероятно са малко). Именно тази сборна цифра е може би най-важната цифра от 4-ти януари, тъй като именно тя ще даде най-добра представа за състоянието на кеча в САЩ към 2010. И така, според вас колко ще бъде сборният рейтинг от двете шоута?

В сферата на любопитното - общата кеч аудитория (в HH rating):

= В началото на the Monday Night War - между 4.5 и 5

= Върхът по време на the Monday Night War - между 10 и 10.5 (с единични случаи от 10.8 & 11.4)

= В края на the Monday Night War - между 7 и 7.5

  • Upvote 3
Link to comment

Между 4.5 и 5

Просто в днешно време каквото и да направиш, кеча си остава ташак.

Именно затова м/у 4.5 и 5 звучи твърде оптимистично.

Аз казвам м/у 3 и 3.5, по-вероятно е 3. 1 за ТНА, и 2-2.8 за WWE.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Именно затова м/у 4.5 и 5 звучи твърде оптимистично.

Аз казвам м/у 3 и 3.5, по-вероятно е 3. 1 за ТНА, и 2-2.8 за WWE.

Това саркастично ли беше?

Иначе, аз казвам, че WWE ще си направят рейтинг от рода на 3.5 и нагоре, а TNA 1.4-5, дай Боже повече :)

Link to comment

Очаквам да закове на 4, което ще си е стабилен успех.

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Според мен пък един рейтинг между 5 и 5.5 е напълно постижим. iMPACT! по принцип правят рейтинг малко над 1 в четвъртък, така че сега в понеделник с Hulk Hogan на шоуто смятам, че имат шансове да го докарат до към 1.5. RAW пък по принцип правят рейтинг малко над 3, но сега с първата поява на Bret Hart от 12 години насам може и да го докарат до към 3.5-4.

  • Upvote 2

Posted Image

Link to comment

Не знам тази вечер има ли важен футболен мач,защото Супербоул наближава и това може да дръпне част от зрителите.Според мен и двете федерации в момента са се свили около твърдото си ядро и правят постоянни рейтинги,така че голям срив няма как да стане.Искрено се надявам и двете федерации да се представят добре ще дам малко оптимистични прогнози 4.1 за WWE(3,9 & 4,3 по часове ) и 1,5 за TNA (1,1 ,1,3 1,9).

Имам два процедурни въпроса.Как се отчитат семействата които ще гледат и двете шоута-едното пряко другото на запис (в САЩ имаше такава възможност) и как се процедира със семейства които ще прещракват между каналите -ще се прибавят като зрители и към двете шоута?

Тази система с Нилсен семействата така и не я разбрах.

Иначе наистина съм съгласен с Фил ,за първи път от 9 години ще видим какъв е интересът към кеча в САЩ и има ли възможниост без промяна на курса,а само с привличане на големи имена да се привлекат част от случайните зрители.

Иначе прогнозите на Vichix и koleda 321 са си чисто заяждане.Aко направят 4,0 и това да е успех значи Raw трябва да падне под 3,0 a Impact да закове 1,0 което е много песимистично за голямата нощ която очакват.Айде Vichix може да знае че завършва някой сериал на тази дата,но koleda 321 си пише откровени глупости с цел заяждане.В последните години рейтинга на Raw e падал под 3 само в няколко случая и дори на фона на помията сега държи 3,1-3,5 като среден а след идването на Брет ща падне до 2,2?? Хубаво сте малки хейтърчета и не знаете кой е Брет,оставих ви да напишете маса глупости в темата на parcaleste обаче се оляхте.А ТNA ще направят 3,5 ? Toва даже няма да го коментирам.

Искрено им пожелавам и това без бъзик към TNA феновете да минат 2,0 това ще значи ще са привлекли зрители и над обичайната си твърда аудитория .Отделно с шумотевицата която вдигнаха TNA с подписването на Хоган Vince си размърда задника и ни приготви изненада,така даже аз ще гледам цяло Raw а това се случва веднъж на няколко месеца.

Edited by HEIDENREICH
  • Upvote 2

 

Link to comment

Гласувах за между 4 и 4.5. Евентуално (според мен) прагът 4.5 би бил минат, но не залагам много на тази карта, най-малкото защото не се знае как точно ще се отрази преместването на iMPACT! в понеделник и каква точно е постоянната фенска ТВ маса на TNA. Тук първият час ще бъде интересен като рейтинг, след това очаквам WWE просто да изядат "малките". Малката ми надежда е, че TNA ще извади наистина нещо много силно, за да успее да задърщи и дори да дръпне някой и друг зрител, макар че очаквам да дропят до под 1.0.

Link to comment
The Olimpic Hero

Понеже съм вечен оптимист ще кажа, че общият рейтинг ще е между 5 и 5.5, а защо не и между 5.5 и 6. :)

RAW ще постигне 4.2, а iMPACT между 1 и 1.5, залагам на точна цифра 1.3 и така ще достигнем до общтото 5.5. :)

               

Link to comment

Напълно подкрепям Олимпик. Общ рейтинг между 5 и 5.5 е напълно възможен в текущата ситуация. А прогнозите, че цифрата 4 ще е едва ли не супер успех, просто са несериозни. RAW спокойно си прави минимум 3 почти всяка седмица, докато iMPACT не пада под 1. Лично аз прогнозирам следните усреднени рейтинги:

RAW - 3.7

iMPACT - 1.5

Link to comment

На пръв поглед отговорът "между 4.5 и 5" звучи най-логично (нормалният рейтинг на iMPACT + нормалния рейтинг на RAW + евентуалният умерен допълнителен зрителски интерес покрай Bret, Hogan & компания). Обаче, като се прибави и момента с препокриването между двете аудитории прогнозата ми веднага пада до "между 4 и 4.5", тъй като считам, че една солидна част от феновете по принцип гледат и двете федерации и тази вечер ще трябва да направят избор. В крайна сметка всичко зависи от това дали завръщането на Hogan (и компания), завръщането на Bret и "военния аспект" ще привлекат зрители, които по принцип не гледат двете шоута (редовно или въобще) и ако да - колко зрители ще привлекат. Именно това е ключовият въпрос, който усложнява прогнозата.

Освен това, има и още три ключови моментa (най-вече от гледна точка на TNA), които също яко се пренебрегват:

= DVR (Digital Video Recorder) - в Америка имаш възможността да гледаш едното шоу на живо, а другото да си го запишеш/DVR-неш и да го гледаш после. Уловката тук е, че хората, които гледат шоуто чрез DVR не се причисляват към HH рейтинга, който излиза на следващия ден. Всъщност, пречисляват се към рейтинга, но чак след една седмица и именно това е финалния рейтинг на едно шоу, но уви тези финални данни за кеч шоутата не се публикуват (или по-точно инфо за тях се чува адски, адски рядко). Доколкото знам обикновено над 10% от аудиторията на RAW гледа шоуто чрез DVR (вече точно колко над 10% не съм сигурен), предполагам и на iMPACT ще е от 10% нагоре, но на 4-ти януари очаквам DVR-ването да е повече от обикновено. Тъй като RAW е по-установената марка очаквам DVR-ването при TNA да е повече. Какво означава това? Означава, че ще има един доста солиден брой зрители, които няма да бъдат отчетени в рейтингите (особено този на TNA), които ние ще чуем.

= Повторението на iMPACT - iMPACT ще се излъчи на живо в понеделник, но същото това шоу ще бъде повторено и в четвъртък. Тоест, ако нямам DVR (май към момента 30%-40% от зрителите в САЩ имат DVR - не съм сигурен за точната цифра) или просто не искам да записвам iMPACT на DVR, преспокойно мога да си гледам RAW в понеделник и после да си гледам iMPACT в четвъртък. Това е още един фактор, който на теория дърпа рейтинга на iMPACT надолу.

= iMPACT е три часа - Историята на кеча многократно е показвала и показва, че тричасовите шоута правят рейтинг по-трудно отколкото двучасовите. Това е поредната пречка пред рейтинга на TNA на 4-ти януари, но в същото време е и потенциален плюс. Фактът, че iMPACT ще започне с един час преди RAW им дава възможност евентуално да зарибят зрители, които иначе са щяли да гледат RAW, но първият час на iMPACT е бил толкова добър, че са решили да изгледат и останалата част от шоуто. Точно затова първият час е много ключов за TNA и най-вече ще е ключово колко интерес към следващите два часа ще могат да създадат по време на първия час.

Финална прогноза за сборния рейтинг (live+same day) от двата часа тв продукция, които ще бъдат head-to-head? Ами чесно казано не знам. Работата е сложна, но айде ще се направя на оптимист и ще кажа "между 4.5 и 5" (с възможност за още малко нагоре), макар и реалистът в мен да нашепва "между 4 и 4.5" (с възможност за още малко надолу).

Сега по-конкретно за двете шоута. За Raw - под 3 (провал), между 3 и 3.5 (ок, бива), над 3.5 (успех). За iMPACT - под 0.9 (провал), между 0.9 и 1.2 (ок, бива - даже направо си е малък успех), над 1.2 (успех). Всъщност, за TNA трудно може да се каже, че какъвто и да е рейтинг ще е ЧАК толкова голям провал (освен, ако не е нещо адски ниско), тъй като тяхната цел е не толкова да трошат рейтинг рекорди, колкото да привлекат внимание и евентуални нови зрители, така че при TNA е по-важно не каква ще бъде цифрата от 4-ти, а какви ще са цифрите след това.

  • Upvote 2
Link to comment
The Olimpic Hero

Големи песимисти сте всички. :) Аз хващам бас, с който иска, за каквото иска, че общият рейтинг ще е над 5. :)

Edited by The Olimpic Hero

               

Link to comment

Не знам и аз дали има мач, но ако има RAW много трудно ще мине 3. На мен прогнозата ми е за Live+Same day. Допълнителния интерес ще се види в Live+7 цифрите, като не се брои повторението на iMPACT.

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Няма да има нищо. Ще има само the Fiesta Bowl (college football), заради който Cena ще изпуснe RAW, но от това, което чувам тази година Fiesta Bowl-a не се очертава да бъде интересен и едва ли ще има кой знае колко голям зрителски интерес.

Link to comment

Гласувах "Между 5 и 5.5",макар че това звучи прекалено,но залагам на това че Брет и Хоган ще вдигнат малко рейтинга и на двете шоута.С това така неочаквано завръщане на Брет Харт,рейтинга на Raw ще се вдигне поне с 0,5,дори 1...На iMPACT давам 1.5-2,а на Raw около 2.5-3,не повече.Абе ще си е битка но очаквам и другите хора да предпочетат да видят Брет Харт,отколкото Хълк Хоган,като мен-поне аз нямам какво толкова да го гледам този Хоган,бита карта е той вече за мене :)

Edited by go go
Link to comment

Тайната е в рейтинга на първия час на iMPACT. Vince вероятно нарочно им го остави за да види реално къде са :)

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment
Brock_Lesnar

Смятам, че сборният рейтинг ще бъде малко под 5,00, демек някъде 4.9, 4.8. И на двете предавания предполагам ще бъде малко над обичайния рейтинг - за RAW примерно 3,7, а за Impact 1,2.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

3.7 + 1,5 =5,2 oбщ рейтинг на двете шоута.Познал съм точно рейтинга на TNA :D при Винс очаквах да е 4,1 ,но и така става.Като цяло успех и за двете федерации особено за TNA.Дано рейтингите ппродължат да растат ,а много ми се иска и Impact да останат в понеделник.

Какво сега ще кажат "спецовете' дето предсказваха,че едва ще има общ рейтинг 4.0 за двете шоута? Не ви чувам нещо? :D

п.с.Vichix хахаха от сериали може и да разбираш ама тука се изложи моето момче. :D

Edited by HEIDENREICH

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...