'Hamma Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 (edited) Видях и изчетох изданията на "Guest Booker" с Birov и Remus и, казано честно, идеята много ми хареса. Надявам се да не го възприемат като плагиатство или нещо от сорта, тук все пак само се забавляваме. Мислех да започна този проект от доста време (кажи-речи, откакто гледах "Guest Booker with Jim Cornette"), но липсата на време ме задържаше досега. Това ще е моят опит да rebook-на една от най-сложните и многопластови сюжетни линии в историята на професионалния кеч - "The WCW InVasion". По никакъв начин не претендирам, че ще го сторя по възможно най-добрия и най-интересния начин. В сюжета са замесени толкова много кечисти и има толкова много подробности и детайли. Иска се доста ум, доста познания и доста съобразителност, за да направиш нещата както трябва и това не е работа за всеки - гръмкият провал на дълбоко уважавания от мен Джим Корнет в истинското издание на "Guest Booker" го доказва. Но аз все пак ще опитам. Не се страхувайте да критикувате, това не е "дневника" ми, базиран на EWR, тук няма ограничения и просто трябва да имате логични доводи. В крайна сметка може да се получи една много интересна дискусия върху едно от най-обсъжданите събития в историята на кеча. И-и-и-и-и-и-и-и... Започваме! 26 март 2001 година: Винсънт Кенеди МакМеън обявява закупуването на WCW на живо по телевизията. Последното издание на "Monday Nitro" минава като в реалността, но НЕ съдържа никаква поява от страна на Шейн МакМеън и си завършва с мача между Стинг и Рик Флеър. В реалността WWF изкупува договорите на повечето кечисти от WCW. И най-важното: компанията изкупува договорите на повечето кечисти, които имат гарантирани договори с "AOL-Time Warner". Това ще струва доста пари. Е, и? Винс МакМеън е харчил по десетки милиони долари за мероприятия, чиито неуспех може да се предвиди още от самото начало - WBF (World Bodybuilding Federation), XFL и какви ли не други глупости. Защо не изхарчи, да речем, 5 милиона, за да направи най-големия сюжет в историята на професионалния кеч, който ще поддържа индустрията "ултра-гореща" поне в следващата 1 година? След финализирането на сделките, привлечените бивши кечисти на WCW са следните: AJ Styles - активен кечист Bam Bam Bigelow - активен кечист Billy Kidman - активен кечист Booker T - активен кечист Chavo Guerrero - активен кечист Chris Candido - активен кечист Chris Kanyon - активен кечист Chuck Palumbo - developmental кечист Diamond Dallas Page - активен кечист Dustin Rhodes - активен кечист Dusty Rhodes - сценарист зад кулисите Eric Bischoff - креативен консултант и телевизионен образ без участия на ринга Jamie Noble - активен кечист Hulk Hogan - активен кечист Kaz Hayashi - активен кечист Kevin Nash - активен кечист Lance Storm - активен кечист Lex Luger - активен кечист Mark Jindrak - developmental кечист Mike Awesome - активен кечист Rey Misterio Jr. - активен кечист Ric Flair - телевизионен образ с редки участия на ринга Rick Steiner - активен кечист Scott Steiner - активен кечист Sean O'Haire - developmental кечист Shane Douglas - активен кечист Shane Helms - активен кечист Shannon Moore - активен кечист Stevie Ray - активен кечист Terry Funk - телевизионен образ с редки участия на ринга Yang - активен кечист Други наети кечисти, които са били в WCW ИЛИ ECW до съвсем скоро и сега получават договори във връзка с назряващия сюжет, са: Beulah McGuillicutty - мениджър-придружител Hulk Hogan - активен кечист Jushin "Thunder" Liger - активен кечист Juventud Guerrera - активен кечист Rob Van Dam - активен кечист "Rowdy" Roddy Piper - телевизионен образ без участия на ринга Sabu - активен кечист Steve Corino - активен кечист Scott Hall - активен кечист The Sandman - активен кечист Tommy Dreamer - активен кечист Ultimo Dragon - активен кечист Vader - активен кечист Така... Четири наистина големи имена от бившeто WCW липсват: Стинг, Бил Голдбърг, Джеф Джарет и Ранди Савидж. Веднага ще обясня защо не ги наемам. В случая с "Macho Man", в миналото явно се е случило нещо наистина лошо между него и Винс, тъй като чак 2009 година WWE издадоха DVD за Савидж и по принцип не искат да имат нищо общо с него. Нито индукция в "WWE Hall of Fame", нито една поява, нито поне една action figure-ка. Това е доста... интересно, тъй като Винс винаги е намирал общ език с хората, които не е харесвал, в името на финансовите печалби - Хълк Хоган, Голдбърг и сума ти още хора са се кълняли, че никога вече няма да работят с Винс, който е отвръщал със същото, но накрая винаги са постигали договорка. Знам Интернет-мита за Савидж и Стефани - казано честно, не го вярвам, но явно между "Macho Man" и Винс съществува много сериозна омраза, а дори и във fantasy booking-а трябва да се придържаме към една определена линия на реалността. Знам, че подобно нещо може да се каже за Лекс Люгър и МакМеън, но щом се сдобри с Хоган, вярвам, че Винс би се сдобрил и с Лекс. В случая с "Double J", мисля, че с МакМеън наистина се мразят доста след скандала през 1999 година, а и не мисля, че Джарет е чак толкова важно парче от пъзела на сюжета. Имаме Флеър и nWo, по-късно ще имаме Стинг и Голдбърг. В допълнение имаме хора като Буукър Ти, ДДП, Крис Кениън и др. Джарет нямаше да пробие по-високо от upper mdicard в тази среда, и то само за по 1-2 месеца. Що се отнася до Стинг и Голдбърг, няма да ги наема ВЕДНАГА, тъй като мисля да ги включа в сюжета чак в края на календарната 2001 година. Защо чак тогава? Ами защото не мога да си ги представя като heel-ове. Нима това значи, че всички кечисти на WCW ще бъдат heel-ове? Ще бъде като в реалността - човек на WCW няма да може да вземе победа без 10 измами, 20 намеси и 30 нокаута на реферите? Ще настъпи апокалипсис? Не-е-е-е-е. ДА, хората на WCW ЩЕ бъдат heel-ове, но не всички ще бъдат слаби и страхливи heel-ове. Естествено, че ще има и страхливци, това е естествена черта на почти всеки отрицателен образ, но ще има и доминиращи heel-ове, умни heel-ове, уверени heel-ове, готови да скочат на бой на всекиго... Ще има разнообразие. Но ДА, WCW ще бъдат "лошите". Защо? Защото хората искаха да видят точно това. И веднага давам пример: в случай, че някой е забравил, в реалността "The InVasion" започна с WCW като babyface-ове. Винс МакМеън трябваше да бъде злият, всемогъщ heel boss, който се опитваше да отнеме прехраната на кечистите на WCW. Буукър Ти дебютира в WWF, като атакува тогавашния top heel Стив Остин, който, на всичкото отгоре, тогава бе и Шампион на WWF. Отговорът на тълпата? МОЩНИ освирквания. Няколко седмици по късно "старият" Stone Cold се върна, т.е. turn-на face, и резултатът беше един от най-големите pop-ове, които някога съм чувал. Публиката просто казваше на Винс МакМеън какво да прави по това време. А и беше почти очевидно. Публиката на WWF беше тази, която диктуваше нещата. Не тази на WCW. Публиката на WCW се бе разпаднала през 2000 и 2001 година до точката, в която "Nitro" правеше рейтинги от порядъка на 2.0 и 2.5. Важно бе какво искаха феновете на WWF, а някои от тях бяха чакали 5 години, за да видят най-после как Ледения и Гробаря ще сритат задниците на "проклетниците от WCW". Ако все пак още има хора, които твърдят, че тогава е имало значим брой фенове на WCW, ще приведа още по-фрапантен пример. Когато главният мач на "RAW is WAR" за пръв път бе мач за Световната титла на WCW между Бъф F'N Багуел, който дори не съм подписал тук, и Буукър Ти, половината зала се изнесе, а другата половина остана, за да вика "This match sucks!" и "Boring!". Половината телевизионни зрители пък смениха канала. ТОВА не е ли достатъчно показателно? Между другото, последния ми довод оборва и една широко разпространена теза, а именно, че Винс е трябвало да отдели едно от двете си телевизионни шоута изцяло за roster-а на WCW. Пълни глупости. В края на съществуването си "Nitro" имаше по-ниски рейтинги и от "SmackDown!", камо ли пък от "RAW is WAR". Човек трябва да е малоумен, за да отдели едното от успешните си телевизионни шоута и да го даде на една умираща марка. В своето издание на "Guest Booker" Джим Корнет посочи като причина, че искал да преструктурира roster-а на WCW и да rebuild-не марката. Къде ще ми rebulid-ваш марката "WCW", когато собствената ти марка е на гребена на вълната и се къса да печели??? Няма логика. Пак можеш да rebuild-неш марката "WCW", но ще е далеч по-добре шоутата да са смесени, за да може кечистите на WWF да поддържат интереса на широката аудитория. Междувременно тя ще свикне с кечистите на WCW, които няма да book-ваш като малоумник, и когато историята "The InVasion" свърши, те вече ще си имат изграден нов имидж. Edited November 8, 2009 by 'Hamma Yeah!~, iMMORTAL! and dbrm 3 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
'Hamma Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 1 април 2001 година: Провежда се "WrestleMania X-7". Всички резултати са както в реалността: 1. Singles match for the WWF Intercontinental Championship: Chris Jericho © defeated William Regal 2. 6-man tag team match: Tazz and The APA (Bradshaw and Faarooq) (with Jacqueline) defeated Right to Censor (The Goodfather, Val Venis and Bull Buchanan) (with Steven Richards) 3. Triple Threat Hardcore match for the WWF Hardcore Championship: Kane defeated Raven © and The Big Show 4. Singles match for the WWF European Championship: Eddie Guerrero (with Perry Saturn) defeated Test © 5. Singles match: Kurt Angle defeated Chris Benoit 6. Singles match for the WWF Women's Championship: Chyna defeated Ivory © 7. Street Fight with Mick Foley as special guest referee: Shane McMahon defeated Vince McMahon 8. Tables, Ladders, and Chairs match for the WWF Tag Team Championship: Edge and Christian defeated The Dudley Boyz (Bubba Ray and D-Von) © and The Hardy Boyz (Matt and Jeff) 9. Gimmick battle royal: The Iron Sheik won 10. Singles Match: The Undertaker defeated Triple H 11. No disqualification match for the WWF Championship: Steve Austin defeated The Rock © НО! Разлика все пак има, и тя е в развитието на главния мач. В заключението, когато Остин и Скалата кървят като заклани прасета и вече са си разменили по един finisher, Винс МакМеън слиза по рампата с метален стол. Първо той предлага стола на Скалата, но вместо да приеме помощ от "Satan Himself", Роки блъсва стола с едната си ръка и той удря Винс в лицето. Когато Винс се съвзема, Остин е взел инициативата и разгневеният МакМеън предлага стола на НЕГО. Но Остин отговаря със среден пръст и Stone Cold Stunner. Мачът завършва след още няколко exchange-а - победител е Ледения Стив Остин със Stone Cold Stunner за Скалата. "The Texas Rattlesnake" остава babyface и печели Шампионската титла на WWF. 2 април 2001 година: Първото издание на "RAW is WAR" след "WrestleMania X-7" започва с Винс МакМеън. Той обявява, че ще адресира ситуацията около WCW в края на вечерта, но първо иска да стори нещо друго и извиква на ринга Стив Остин и Скалата. Винс заявява, че и двамата са отказали да кооперират с него на снощния турнир, а на него не му трябва Шампион, който отказва да кооперира с шефа си. МакМеън се надъхва още повече, заявява, че се е справил с мултимилионната корпорация на Тед Търнър и двама негови служители няма да могат да му се опрат. Затова Шампионската титла е овакантена, а Скалата и Остин са суспендирани за неопределено време! За награда, Винс получава Stone Cold Stunner и People's Elbow, след което Роки и Ледения изпиват по няколко бири и си тръгват заедно. Останалата част от вечерта минава нормално. Провежда се, да речем, обичайния забавен brawl за Hardcore Титлата, Острието и Крисчън получават mic time, за да се хвалят с победата си на "WrestleMania X-7", Крис Беноа и Еди Гереро се срещат с Тест и Кърт Енгъл и т.н. Засега това не е от значение. Главният мач е "WrestleMania Re-Match" между Гробаря и Трите Хикса. Хиксовете отмъква победата след намеса на Стефани МакМеън и изравнява резултата с "The American Bad Ass" до 1:1. Така стигаме до финалния сегмент. Винс МакМеън излиза на ринга заедно с Джералд Бриско и Пат Патерсън. Всеки от тримата носи по два от шампионските пояси на WCW - Винс носи Световната титла и титлата на САЩ, Бриско носи едната от двете отборни титли на едното си рамо, а на другото носи Cruiserweight Титлата. Патерсън пък носи другата отборна титла на едното си рамо, а на другото му рамо стои Hardcore Титлата. В допълнение Бриско носи и голяма боклукчийска кофа. Винс взима микрофон и заявява, че ситуацията около Шампионската титла на WWF е следната: титлата ще остане вакантна до "Backlash", където за нея ще се бият Трите Хикса и Гробаря в мач без дисквалификации. Дотогава титлата ще остане притежание на МакМеън, макар и той да не е Шампиона. След това Винс се прехвърля на въпроса за WCW и започва яката да нарежда цялата компания и всичките й звезди. Лека-полека титлите на WCW заминават в боклукчийската кофа, когато най-сетне и големият златен колан пада в нея. "The War Is Over!", прокламира с гърлен глас Винс, когато... BAM! Познайте кой излиза - Ерик Бишоф! Той слиза по рампата с микрофон в ръка и много сериозно изражение на лицето си, но когато застава лице в лице с Винс, внезапно се усмихва и казва: - Здрасти, Винс! Как я караш, партньоре? Трите Хикса срещу Гробаря на "Backlash", а? Добър главен мач, добър главен мач... Винс се шокира и отвръща, заеквайки: - Г-н Бишоф, не знам какво Ви става, но Вие определено не сте добре психически. Това е "RAW is WAR", това е WWF и Вие не сте служител тук. Следователно нямате право да сте на ринга с мен в момента. SECURITY! SECURITY! Изведете този цивилен господин оттук! NOW! RIGHT NOW!!! В отговор Бишоф се усмихва още по-широко и казва: - Какво има, Винс? Нима никой не ти е казал? Нима никой не ти е казал? Вижте само лицето му, наистина никой не му е казал! Ха-ха-ха... Добре, Вини. Напрегни малко паметта си. Какво стана точно преди 4 седмици? - Започнах преговори за закупуването на WCW - отговаря Винс. - Правилен отговор. А какво стана точно преди 2 седмици? Слушайте, това вече е изненада и не е известно на широката общественост. Какво стана точно преди 2 седмици, Вини? - продължава Бишоф. - Преди 2 седмици... преди 2 седмици... о, да! Преди 2 седмици 10-членен консорцуим ми предложи да закупи 50% от компанията за стойността от 500 милиона долара! - Винс се оглежда наоколо много доволен. - Правилен отговор! Браво, Винс, момчето ми... Напълно си прав. И какво стана точно преди 4 дни? - продължава упорито Бишоф. - Финализирахме сделката. Сега 10 души притежават по 5% от моята компания. Аз притежавам останалите 50%, което значи, че все още имам пълен контрол върху компанията, а в джоба ми влязоха половин милиард долара свежи пари! - заявява възторжено Винс. Бишоф поглежда към Винс и отвръща: - WRONG, VINCE! Тук вече си в грешка, приятелю. Тук вече си в грешка! Малко е късно да я осъзнаеш, но аз все пак ще ти разкрия къде е. Ти нямаш пълен контрол върху компанията си. (...) О, не. Защото, Винс... защото... защото консорциумът беше МНИМ, глупав к**и сине!!! (Бишоф избухва в смях, а публиката и Винс онемяват в шок) Да, точно така! Консорциумът беше мним, Винс, зад всеки един от 10-тимата акционери стоеше един и същи човек, който финансира цялата операция! Веднага щом сделката бе финализирана и ти, алчен, безмозъчен, сребролюбив идиот такъв, сложи подписа си, 10-имата нови акционери в компанията ти продадоха всичките си акции на един-единствен купувач... за скромната сума от 50 долара! Ха-ха-ха-ха... Сега техните 50% от компанията се притежават само от един човек, Винс, който има точно толкова контрол върху WWF, колкото и ТИ, защото притежава точно толкова акции, колкото и ТИ! Мъжът зад цялата операция, финансьорът на мнимия консорциум, новият съ-собственик на WWF, медийният магнат, милиардерът... ТЕД ТЪРНЪР!!! Точно така, Винс! Откакто стана ясно, че WCW най-после ще бъде продадено от "AOL-Time Warner" на WWF, Тед Търнър взе решение. Той взе решение, че ще пази творението си от проклетите ти лапи, Винс, до самия край. Затова и той състави този план, с който откупи половината от твоята компания и сега има точно толкова контрол върху WCW и WWF, колкото и ти, Винс! Вярно, планът му струваше доста пари, но какво е за Тед Търнър половин милиард долара? Това не е и 1/5 от състоянието му. И също както в доброто старо WCW, г-н Търнър ме упълномощи да бъда негов представител навсякъде и във всичко. Сега аз притежавам 50% от компанията ти, Винс! Сега аз притежавам 50% от WWF! Разбираш ли какво значи това? Това ми дава неограничен контрол, Винс! Мога да назначавам каквито си мачове искам, приятелю, мога да наемам които си кечисти пожелая, мога да правя каквото си искам с всичко с марката "WWF"! Сега ти може и да не осъзнаваш за какво става дума, Винс, но ти гарантирам, че на следващия "RAW is WAR" ще разбереш! Мислиш, че войната е свършила? ВОЙНАТА ЕДВА... СЕГА... ЗАПОЧВА!!! При тези думи Бишоф грабва кофата с шампионските пояси вътре и удря с нея Винс в главата, след което се изнася от ринга с широка усмивка на уста. Всичко живо е в шок, а началото на най-мащабният storyline в историята на професионалния кеч е поставено. ... Следва: Шоутата до "Backlash" и "Backlash". Ще се старая да описвам нещата по възможно най-краткия начин и всичко да напредва възможно най-гладко и най-бързо. iMMORTAL! and dbrm 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
'Hamma Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 BTW, да знаете, че числото "500 милиона" е абсолютно невалидно. Нямам никаква бизнес-компетентност и си нямам понятие колко би струвало половината WWE. Просто не му обръщайте внимание. Не това е важното, нали? ;) iMMORTAL! and dbrm 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
rawhide Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Добре, явно е, че все някой ще е недоволен. В случая този някой съм аз. Дневникът като за начало е МАЩАБНО нереалистичен. За да не бъда обвинен в голословие, ще посоча някои простички факта: Randy "Macho Man" не е "голяма звезда" във WCW някъде от средата на 99 г. Отделно, че последният му сериозен мач е срещу Dennis Rodman... След това Savage малко по малко изчезва от телевизията и има точно 2 участия до фалита на WCW. И двете обаче не са в wrestling роля. Отделно, че по-реалистичната причина за омразата между Savage и McMahon е фактът, че Macho Man отива във WCW без да се обади или да преди никого. Чисто и просто. Това със Stephanie е недоказуемо.Shane "The Franchise" Douglas мрази Vince McMahon. Най-малкото заради цялата Dean Douglas простотия през 1995 година. The Franchise може би мрази повече само R(D)ick Flair .Lex Luger - Lex е бита карта. При това много. Той не е голям draw някъде от средата н 1997 г. Отделно, че Vince надали ще се съгласи да върне "The NWA варианта на Hulk Hogan", при положение, че той последен е разбрал за заминаването му през 1995 г. Bam Bam Bigelow - Bam Bam ruled (R.I.P) без съмнение. Проблемът и при него е, че още през "тъмните години" - 1995-96, е заврян в миша дупка и джобван наляво-надясно. След това единственото място, на което постига успех, е ECW. Няма логика да се счита, че при хора като Kane, Taker и прочие а него ще има роля, различна от джобенето.Stevie Ray - братът на Booker T не е активен кечист от средата на 2000 година. За последно се е явявал на екран - в ролята си на коментатор, в началото на 2001 г. Доста странно решение да го върнеш като активен кечистScott Hall - по това време той се бие в Япония. Решението да не даваш чисти победи за хората от WCW веднага ме отблъсква като читател от дневника. Извинявай, но нали се сещаш, че така подбиваш целият смисъл на "достойната конкуренция" в лицето на WCW. Ако искаш рейтинги, давай чисти победи и на двете страни. Най-малкото така ще им запука на хората повече и за двете страни. Не ми допада и решението да направиш двете фракции изцяло face и изцяло heel. Това е нелепо. Хората се "борят за работата си", а ти ги правиш лоши. Това е неправилно, много неправилно. За мача Booker T- Bagweell: Нали се сещаш, че WWF нарочно избраха тези двама кечисти, които май никога не са имали мач помежду си един на един, за да докажат, че виждате ли "WCW не може да draw-ва". Отделно, че мачът беше book-нат отвратително. По същата логика можеха да пуснат и Yang срещу Mike Awesome, резултатът щеше да бъде същия - хората щяха да излязат отегчени от залата. Не съм съгласен и с факта, че WCW "не можела да се сравнява с WWF" - Да, към онзи етап не може, така е. Но с правилна промяна в компанията може да се получат чудеса. И ще ти обясня защо - WCW има постоянна публика, която е готова да гледа седмичните предавания. Лукс, с който дори TNA в момента не може да се похвали. iMMORTAL! and dbrm 2 Quote Link to comment
'Hamma Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Добре, явно е, че все някой ще е недоволен. В случая този някой съм аз. Дневникът като за начало е МАЩАБНО нереалистичен. За да не бъда обвинен в голословие, ще посоча някои простички факта: Randy "Macho Man" не е "голяма звезда" във WCW някъде от средата на 99 г. Отделно, че последният му сериозен мач е срещу Dennis Rodman... След това Savage малко по малко изчезва от телевизията и има точно 2 участия до фалита на WCW. И двете обаче не са в wrestling роля. Отделно, че по-реалистичната причина за омразата между Savage и McMahon е фактът, че Macho Man отива във WCW без да се обади или да преди никого. Чисто и просто. Това със Stephanie е недоказуемо.Shane "The Franchise" Douglas мрази Vince McMahon. Най-малкото заради цялата Dean Douglas простотия през 1995 година. The Franchise може би мрази повече само R(D)ick Flair .Lex Luger - Lex е бита карта. При това много. Той не е голям draw някъде от средата н 1997 г. Отделно, че Vince надали ще се съгласи да върне "The NWA варианта на Hulk Hogan", при положение, че той последен е разбрал за заминаването му през 1995 г. Bam Bam Bigelow - Bam Bam ruled (R.I.P) без съмнение. Проблемът и при него е, че още през "тъмните години" - 1995-96, е заврян в миша дупка и джобван наляво-надясно. След това единственото място, на което постига успех, е ECW. Няма логика да се счита, че при хора като Kane, Taker и прочие а него ще има роля, различна от джобенето.Stevie Ray - братът на Booker T не е активен кечист от средата на 2000 година. За последно се е явявал на екран - в ролята си на коментатор, в началото на 2001 г. Доста странно решение да го върнеш като активен кечистScott Hall - по това време той се бие в Япония. Решението да не даваш чисти победи за хората от WCW веднага ме отблъсква като читател от дневника. Извинявай, но нали се сещаш, че така подбиваш целият смисъл на "достойната конкуренция" в лицето на WCW. Ако искаш рейтинги, давай чисти победи и на двете страни. Най-малкото така ще им запука на хората повече и за двете страни. Не ми допада и решението да направиш двете фракции изцяло face и изцяло heel. Това е нелепо. Хората се "борят за работата си", а ти ги правиш лоши. Това е неправилно, много неправилно. За мача Booker T- Bagweell: Нали се сещаш, че WWF нарочно избраха тези двама кечисти, които май никога не са имали мач помежду си един на един, за да докажат, че виждате ли "WCW не може да draw-ва". Отделно, че мачът беше book-нат отвратително. По същата логика можеха да пуснат и Yang срещу Mike Awesome, резултатът щеше да бъде същия - хората щяха да излязат отегчени от залата. Не съм съгласен и с факта, че WCW "не можела да се сравнява с WWF" - Да, към онзи етап не може, така е. Но с правилна промяна в компанията може да се получат чудеса. И ще ти обясня защо - WCW има постоянна публика, която е готова да гледа седмичните предавания. Лукс, с който дори TNA в момента не може да се похвали. На първо място, да ти благодаря за цялата информация. Имаше някои неща, които определено не знаех. Май, че нещо си разбрал погрешно. Вярно е, че мисля WCW да са heel-овете в storyline-а, но никъде не съм написал, че не мисля да им давам чисти победи или нещо от сорта. Напротив, аз написах, че в контраст с реалността, аз ще търся разнообразието и ще book-вам heel-овете на WCW по всевъзможни начини. Естествено, че ще има чисти победи и в тяхна полза, това беше сред основните грешки при book-ването на storyline-а в реалността. Ще има доминиращи heel-ове, самоуверени heel-ове в стил "Stone Cold circa 1996/1997", хитри heel-ове и, естествено, страхливи heel-ове. Както написах, да бъдеш pussy е сред основните черти на лошия персонаж. Що се отнася до изцяло heel-ския характер на едната фракция, той няма да се запази до края. Чувал съм и съм чел доста неща за "The Franchise", на когото съм фен, но не мисля, че неприязънта и омразата му към МакМеън е толкова голяма, че да не могат да постигнат споразумение. Както сам каза, "The Franchise" мрази още повече "Dick" Flair , а през 2000 година се съгласи да работи с него в WCW. Lex Luger, Bam Bam Bigelow, Scott Hall, Stevie Ray - имаш аргументи за всеки един от тях, но във всички случаи са преодолими. Люгър може да зарови томахавката (така ли се пише?) с Винс в името на една последна година в WWF (все пак Голдбърг и Хоган го сториха) и вярвам, че при правилния booking всички бързо ще си спомнят кой е "The Total Package" и ще го възприемат сериозно. Що се отнася до Стиви Рей, не виждам какво му пречи да влезе в добра физическа форма и с брат му да формират Harlem Heat за известно време в WWF. Не съм чувал да е имал някакви много лоши контузии или нещо от сорта. При Бам Бам всичко опира до booking-а. Познато лице е и при правилните обстоятелства лесно ще излезе от "the doghouse" и ще бъде възприеман сериозно. Ти сам описа за какво става въпрос и според мен, това е поправимо. А що се отнася до Скот Хол, плащаме му, прекъсва си ангажиментите в Япония и идва при нас. Както казах, някои неща определено ще струват пари, но ще си заслужава в името на огромния storyline. Въпреки това всичко опира до вкус и моите аргументи въобще не означават, че трябва да ми четеш писанията. И отново ти благодаря за информацията относно някои неща. ;) dbrm and iMMORTAL! 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
neshev Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Хех, все още си спомням "re-booking-a" на Radox/Loop (не мога да се сетя кой точно от двамата беше). Ако някой успее да го изнамери да го сподели, ако може. Иначе и това ще се следи. Аз лично нямам особен проблем, ако нещата не са на 100% реални. Идеята е важна. dbrm 1 Quote Link to comment
torex Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Хех, все още си спомням "re-booking-a" на Radox/Loop (не мога да се сетя кой точно от двамата беше). Ако някой успее да го изнамери да го сподели, ако може. Иначе и това ще се следи. Аз лично нямам особен проблем, ако нещата не са на 100% реални. Идеята е важна. Дам на Radox, re-bookinga рулираше. Сега ще видим как ще се представи Хама dbrm 1 Quote It`s real, it`s DAMN real... BROTHER! Link to comment
Cabin Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Добре се представяш за сега. Ще следа booking-а с интерес. dbrm and Progressive_XX 2 Quote [center][img]http://i41.tinypic.com/117ea39.png[/img][/center] Link to comment
'Hamma Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Така... май забравих да обясня нещо важно в предния post. Защо Винс суспендира Скалата и Остин за неопределено време? В случая със Скалата, става въпрос за придържане към реалността, тъй като по това време той НАИСТИНА бе kayfabe suspend-нат, за да заснеме "The Scorpion King". Но едновременно с това, искам публиката да "се затъжи за The People's Champ" и всичко живо истински да mark out-не, когато се завърне. Същото важи в пълна сила, ако не и още по-силно, за Стив Остин. По това време той бе turn-нат heel, за да не се изтърка окончателно образа му. Реших да го оставя babyface заради наближаващия "InVasion" storyline, но отново реших да му дам малко почивка, за да може аудиторията направо да заплаче за "The Toughest S.O.B. in the WWF". Освен това така ще дам време и на Остин да се погрижи с вечно безпокоящия го врат. Ще видите как ще извъртя нещата и как точно ще се върнат "The Great One" и "The Texas Rattlesnake". :) dbrm and iMMORTAL! 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
'Hamma Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 (edited) 5 април 2001 година: "SmackDown!" се провежда при нормални условия. Имаме налице обичайните мачове с lower card кечисти, които иначе не получават шанс за изява на "RAW is WAR" - да речем, че Essa Rios бие X-Pac за шанс да се бие за Light Heavyweight Титлата, братята Харди, Крис Беноа и Крис Джерико бият Острието, Крисчън, Райно и Кърт Енгъл и т.н. В главният мач Гробаря и Кейн бият Трите Хикса и Big Show. Върви си hype-а за "Backlash" и, естествено, най-вече за главния мач. Единственото по-значимо нещо е съобщението на Ерик Бишоф, че ще присъства на следващия "RAW is WAR" и "ще се постарае присъствието му да бъде забелязано". 9 април 2001 година: "RAW is WAR" започва със съобщение на комисарят Уилям Ригъл зад кулисите. Той заявява, че полетът на Винс МакМеън е бил отложен и той отговаря за събитията тази вечер. Първият мач за вечерта е за WWF Light Heavyweight Титлата - Essa Rios се изправя срещу Шампиона Crash Holly. Ала Essa едва е направил Hurricanrana на Crash, когато... BAM! Ерик Бишоф излиза на сцената и обявява, че има промяна в плановете. Той нарежда на Essa Rios и Crash Holly да се приберат зад кулисите, ако не искат да бъдат уволнени, и веднага назначава нов мач на мястото на техния - WCW Cruiserweight Шампиона Шейн Хелмс срещу Рей Мистерио! Срещата се провежда и Хелмс побеждава Мистерио с патентования си (тогава) Vertebreaker в много оспорван мач. Междувременно Бишоф не спира да вършее зад кулисите и променя почти всички мачове до края на вечерта. В един от малкото непроменени мачове с WWF кечисти Кейн защитава Hardcore Титлата срещу Raven. В хода на мача Райно се намесва и отнема титлата на Кейн, но впоследствие е туширан от Raven и така той става Шампион. В крайна сметка Кейн успява да си възвърне титлата и да си тръгне с нея. В друг мач Кърт Енгъл побеждава Крис Джерико, но е атакуван от Крис Беноа след срещата, продължавайки техния feud. Другите мачове са все с WCW кечисти и повечето даже са за титли - Шон О'Хеър и Чък Палъмбо губят Световните титли по Двойки на WCW от братята Рик и Скот Стайнър, а главният мач е за Световната титла на WCW. Претендентът Рик Флеър и Шампионът Буукър Ти получават интервюта в хода на вечерта, за да засилят интереса към срещата. Мачът се провежда при непроменен зрителски интерес и протича в рамките на 15-ина минутки. Срещата завършва, след като Кейн, Гробаря и APA нахлуват на ринга, водени от най-после пристигналия Винс МакМеън! Те прогонват Флеър и Буукър с общи усилия. В отговор Ерик Бишоф излиза на рампата, заобиколен от повечето кечисти на WCW, и заплашва Винс МакМеън, че нещата ще загрубеят много, ако отношенията между двамата останат такива. Винс отвръща с "YOU WANT A WAR?! YOU'VE GOT A GODDAMN WAR!!!"! Тогава от съблекалнята се изсипват останалите кечисти на WWF и така шоуто завършва с МАСИРАН brawl из цялата зала! "The battle lines have been drawn!", развълнувано прокламира Джим Рос в самия край. 12 април 2001 година: "SmackDown!" започва с Винс МакМеън на ринга, който извиква Ерик Бишоф. Винс заявява, че с Бишоф все пак ще трябва да стигнат до някаква договорка помежду си, ако искат шоуто да продължи и да не доведат компанията до банкрут. МакМеън предлага на предстоящия турнир "Backlash" WCW да разполагат с 4 мача и WWF да разполагат с 4 мача. Главният мач за тази вечер пък може да бъде за Световната титла на WCW - Винс гарантира, че няма да има никакви намеси от страна на кечисти на WWF. Бишоф се съгласява на тези условия и така мачовете официално започват. Първата среща е 10-Men Battle Royal за WWF Light Heavyweight Титлата - Джери Лин печели трофея, след като елиминира X-Pac последен. Следващата среща е между кечистите на WCW DDP и Лекс Люгър. DDP побеждава в 7-минутната среща с Diamond Cutter, но след срещата е атакуван от "The Total Package" и заключен в Torture Rack. В следващият мач Тест и Еди Гереро се бият за Европейската титла в "WrestleMania Re-Match". Еди печели с помощта на Пери Сатърн и Дийн Маленко, но след мача Тест е спасен от K-Kwik и D'Lo Brown. Следващият мач отново е с кечисти на WCW - братята Стайнър побеждават Ланс Сторм и Mike Awesome. В предпоследния мач за вечерта Крис Джерико защитава успешно Интерконтиненталната титла срещу Били Гън, а във финалния сегмент преди главния мач Трите Хикса и Гробаря подписват договора си за мач без дисквалификации за Шампионската титла на WWF на "Backlash". Хиксовете напада "The American Bad Ass" с верния си ковашки чук и така печели momentum във враждата им. Между мачовете интервюта получават Лекс Люгър, Рик Флеър, "The Radicalz" и Крис Джерико. Така идва време и за главния мач - Рик Флеър ПОБЕЖДАВА Буукър Ти след 15-минутен сблъсък между двамата и печели 15-ТАТА си Световна титла на WCW! Така завършва и "SmackDown!" - с нов Световен Шампион на WCW. 16 април - 26 април 2001 година: Няма защо да си играя да описвам шоутата подробно - имаме редовни участия на кечисти от WCW и WWF, като обикновено сегментите се редуват в зависимост от принадлежността на участниците в тях. Така задържаме зрителския интерес и високите рейтинги, докато привикваме аудиторията към кечистите от WCW. Ерик Бишоф определя, че на "Backlash" ще се състои мача-реванш за Световната титла на WCW между Рик Флеър и Буукър Ти. В конфронтациите помежду им Буукър се проявява по-скоро като babyface, а Флеър - като heel. Съперничеството им преминава през два продължителни словесни спора (на две произволни шоута), задкулисни promo-та и предимно мачове по двойки. Междувременно конфликтът между Лекс Люгър и DDP от "SmackDown!", който споменах, прераства в открита вражда и Бишоф назначава мач без дисквалификации между двамата на "Backlash". По време на шоутата те имат предимно словесни конфронтации и кратки сбивания, както и един кратък мач, който завършва с двойна дисквалификация. Люгър е heel-а във враждата, а DDP - bad ass babyface-а; победителят ще бъде новият главен претендент за Американската титла на WCW. Третият мач на WCW на турнира е за техните Световни титли по Двойки - братята Стайнър защитават срещу Chris Kanyon & Bam Bam Bigelow, Sean O'Haire & Chuck Palumbo и Lance Storm & Mike Awesome във Fatal 4-Way Tag Team Мач. Стига се до назначаването на този мач, след като последните два тандема прекъсват мач между първите два на някое от шоутата и се стига до голямо сбиване. Финалният мач на WCW за "Backlash" е за Cruiserweight Титлата - Шейн Хелмс ще трябва да защитава трофея срещу Ей Джей Стайлс, който печели 4-Way мач със стълби за претендетското място срещу срещу Чаво Гереро, Били Кидман и Джейми Ноубъл. на "RAW is WAR". От страната на WWF, там имаме готовия главен мач без дисквалификации за Шампионската титла между Гробаря и Трите Хикса. Тук вече имаме историята, солидния hype си е налице, както винаги и т.н. Освен това, на турнира ще има и 20-минутен Ultimate Submission Мач между Крис Беноа и Кърт Енгъл, какъвто имаше и в реалността. Като цяло, историята с Енгъл и Беноа в реалността ми хареса доста и няма да правя промени по нея. Третият WWF мач е за Шампионските титли по Двойки - Острието и Крисчън срещу двамата Дъдли. Простичка концепция - Бъба Рей Дъдли побеждава в 10-Men Tag Team Battle Royal с участието на Дивон Дъдли, Пери Сатърн, Дийн Маленко, Мат Харди, Джеф Харди, Брадшоу, Фарук, The Goodfather и Bull Buchanan. Четвъртият и последен мач е за Интерконтиненталната и Европейската титла - Шампионите Крис Джерико и Еди Гереро се изправят срещу Райно и Тест. В зависимост от това кой кого тушира ще се определи изхода от мача и дали има нов Шампион. 29 април 2001 година: Достигаме "Backlash". 1. Intercontinental & European Championship Tag Team Match: Крис Джерико и Еди Гереро кооперират добре срещу Тест и Райно, но в края на срещата последните взимат инициативата и се оказват на косъм от победата, когато Дийн Маленко и Пери Сатърн скрито се намесват в полза на Еди Гереро. На Джерико това никак не му харесва и той влиза в спор с Гереро, в края на който му шибва Enzuigiri, прави му Lionsault и го изоставя. Тест тушира "Latino Heat" и така му отнема Европейската титла; след мача Райно му прави Gore и така имаме налице двете нови програми за Интерконтиненталната и Европейската титла: Chris Jericho vs. Eddie Guerrero и Test vs. Rhyno. 2. WCW Cruiserweight Championship Match: "Sugar" Шейн Хелмс побеждава Ей Джей Стайлс с Vertebreaker. След мача двамата си стисват ръцете и Хелмс обещава мач-реванш на Стайлс. 3. 20-Minute Ultimate Submission Match: Крис Беноа побеждава Кърт Енгъл в повторение на събитията от реалността. 4. No DQ Match: DDP побеждава Лекс Люгър след голям brawl, който започва от ринга, минава през рампата и коридорите и отново се връща край ринга, където двамата чупят една от коментаторските маси. Краят все пак е достигнат НА ринга, където DDP успява доста трудно да контрира Torture Rack с Diamdond Cutter и да тушира опонента си. Така той е новият главен претендент за Американската титла на WCW, притежавана от Буукър Ти. 5. WWF Tag Team Championship Match: Острието и Крисчън побеждават двамата Дъдли с помощта на Райно. След мача Тест се притича на помощ на Бъба Рей и Дивон и принуждава Острието и Крисчън да изоставят Райно. Така цялата работа свършва с 3D през маса за "The Man Beast". 6. WCW Tag Team Championship Match: Братята Стайнър побеждават Chris Kanyon & Bam Bam Bigelow, Sean O'Haire & Chuck Palumbo и Lance Storm & Mike Awesome. Срещата се води на максимално бързи темпове и е динамична, като накрая, естествено, се стига до всеобщо сбиване. Когато суматохата поутихва, Чък Палъмбо е този, който отнася Steiner Bulldog и бива туширан. 7. WCW World Championship Match: Рик Флеър побеждава Буукър Ти в типичния си стил на "The Dirtiest Player in the Game" и запазва титлата. В хода на мача Флеър използва всевъзможни трикове и измами, като накрая хваща въжетата, докато държи Буукър във Figure-4 Leg Lock. Той се предава и така "The Nature Boy" продължава 15-тото си царуване като WCW Шампион. 8. No DQ Match for the WWF Championship: Гробаря и Трите Хикса се бият в мач помежду си, подобен на този от "WrestleMania X-7", но този път няма нужда да нокаутират рефера, за да се бият извън ринга. Въргалът е брутален, и двамата прокървяват, втората коментаторска маса също си заминава и така се стига до заключението на ринга. И двамата състезатели са изтощени и едвам се държат на краката си, когато... екрана потъмнява! И-и-и-и... BAM! The New World Order най-после дебютират като група в WWF и е от ясно, та по-ясно, на чия страна са те между WCW и WWF! Тримата излизат на сцената и се насочват към ринга, където "The Outsiders" Скот Хол и Кевин Неш веднага нападат Гробаря. "The American Bad Ass" отнася солиден побой, завършен с Jackknife Powerbomb, след което Трите Хикса пробва да поздрави старите си приятели Хол и Неш с добре познатия знак "Wolf Head". В отговор те поклащат глави и секунда по-късно "The Game" е ударен в гърба с метален стол от HOLLYWOOD HOGAN! След това той отнася The Outsider's Edge и The Leg Drop of Doom, след което nWo си тръгват, нанесли щетите и отправили своето послание. Когато Хиксовете и Гробаря най-сетне се изправят на крака, двамата преминават през серия от контраатаки, която най-сетне завършва с успешно Pedigree! 1, 2, 3 и най-после имаме победител и нов Шампион на WWF: "The Game" Triple H! Той има скромен celebration с титлата, тъй като е окървавен и доста пребит, и така завършва "Backlash"! Така... тук на места имаше леко random booking, но се постарах поне мачовете на турнира да имат build-up. Все още сме в началото на "The InVasion" и още в следващия post ще видите как тази намеса на nWo в главния мач ще разруши временното примирие, сключено между Бишоф и МакМеън. Ще започнат interpromotional мачовете и неминуемите dream мачове. Обещавам типичен "Attituide Era" booking стил - "Backlash" бе типичен пример: два No DQ мача и един multi-men мач. Сега най-вече искам да Ви чуя мнението относно описанието ми на събитията. Пестелив е, но не искам да разтягам локуми и да пиша романи. Искам да Ви предоставя само най-основните неща, от които Вие да си формирате цялостната картина. Надявам се да Ви е допаднало, но Ви гарантирам, че интересното тепърва предстои! Следва: Шоутата до "Judgement Day" и "Judgement Day". Edited November 21, 2009 by 'Hamma dbrm 1 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
BoRn_2B_GoD Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Хм, не знам доколко идеята е добра. И аз съм обмислял да ребууквам 2001-а (само че без Инвейжън, който поради множество причини не можеше да се получи добре в онзи момент), но съм се отказвал. Да се заемеш със самата Инвазия си е предизвикателство. Сега обаче забележките: 1.Остин печели титлата на Мания, в един ОГРОМЕН мач и на следващата вечер я овакантяваш? Ужасно решение. Лично мнение. Подобна победа води до уникален momentum, който трябва да се използва. И то за какво? Да дадеш титлата на Хънтър, който по това време не беше the top dog и още повече - не може да избегнеш факта, че ще се контузи преди King of the Ring. Усещам лека пристрастност, дано греша. И все пак - лошо решение. 2.WCW ще са хийлове, но пък получават собствени мачове, като в тях има хора, които са хийлове и други, който са фейсове. А с'я де... Да речем, че са хийлове в отношението си спрямо WWF, но пак не се връзва във враждите им да са добри. Не може един кечист да е харесван във вражда с един и мразен във вражда с друг едновременно, с други думи - без фейсове няма смисъл от WCW фюдове. 3.Честата смяна на титли още в първите седмици, при това важни. Не разбрах защо отборните титли и световната се смениха на free TV, a на ППВ нямаше смени? Флеър като шампион - също не особено привлекателно, поне според мен. Предполагам гледаш на него като на по-голям draw, но сам си написал, че е с ограничени появи на ринга, а ти му даде най-важната титла. 4.Въпреки че си писал, че WCW едва ли не няма кой да ги гледа пак им даваш техни си мачове и вражди. Разяснение, моля, защото май изпуснах нещо. За сега това. Мързи ме. Пак казвам - много трудна задача си захванал. Поне засега обаче е с една идея по-смислено от нещата, които Корнет правеше. Ще видим как ще продължиш и поне ме подсети за моя Guest Booker. ReAl MaDrID and dbrm 2 Quote Link to comment
RcadestickR Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 (edited) Не знам още колко credibility ми е останало, но все пак да драсна един коментар. По първия ти пост нямам особени критики, дори промото на Бишоф изкърти яко. Само едно ми се наби на очи: титлите на WCW отиват в кофата? Наистина? Реално след нещо такова тия титли вобще няма да бъдат взети насериозно. От друга страна е разбираемо, заради самият герой на Винс, но все пак можеше да измислиш нещо друго. И като сме заговорили за титли, забелязах, че си допуснал една от основните грешки на целия Invasion и жестоко си се набутал в ъгъла. Почти всичките ти мачове са за титли и особено след като имаме по две парчета от всяка, на всичкото отгоре показвани в едно и също шоу, самите колани се обезсмислят. Върви разбери кой е истинският шампион в дадена дивизия при такова положение. Другият проблем с това е, че след като всички са шампиони, де факто никой не е шампион, тъй като не виждаме хората, които са по-надолу в дадена дивизия, т.е. не можем да разберем какво отличава един шампион от тях. И последно по този въпрос, в реалността, при положение, че нямаме отделни брандове, ако се случи WWF шампионът да е по-слаб шампион от този на WCW, или обратното (общо взето единият да е по-кадърен от другият), това ти закопава неимоврено едната от фракциите. Другото, което забелязах, е, че малко избързваш с историите. Не сме виждали nWo в оригиналния им състав от близо 2 години. Малко билд не би бил излишен. Всичко е лично мнение и по-скоро конструктивна критика. Както искаш го приемай. ;) Edited November 12, 2009 by Mizernik^^ dbrm 1 Quote Link to comment
'Hamma Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 (edited) 1.Остин печели титлата на Мания, в един ОГРОМЕН мач и на следващата вечер я овакантяваш? Ужасно решение. Лично мнение. Подобна победа води до уникален momentum, който трябва да се използва. И то за какво? Да дадеш титлата на Хънтър, който по това време не беше the top dog и още повече - не може да избегнеш факта, че ще се контузи преди King of the Ring. Усещам лека пристрастност, дано греша. И все пак - лошо решение. 2.WCW ще са хийлове, но пък получават собствени мачове, като в тях има хора, които са хийлове и други, който са фейсове. А с'я де... Да речем, че са хийлове в отношението си спрямо WWF, но пак не се връзва във враждите им да са добри. Не може един кечист да е харесван във вражда с един и мразен във вражда с друг едновременно, с други думи - без фейсове няма смисъл от WCW фюдове. 3.Честата смяна на титли още в първите седмици, при това важни. Не разбрах защо отборните титли и световната се смениха на free TV, a на ППВ нямаше смени? Флеър като шампион - също не особено привлекателно, поне според мен. Предполагам гледаш на него като на по-голям draw, но сам си написал, че е с ограничени появи на ринга, а ти му даде най-важната титла. 4.Въпреки че си писал, че WCW едва ли не няма кой да ги гледа пак им даваш техни си мачове и вражди. Разяснение, моля, защото май изпуснах нещо. 1. Вече изброих аргументите си за екранния suspension на Остин и Скалата. Ти имаш своите доводи, няма съмнение, но лично аз разглеждам случая като жертва в името на по-големия storyline. 2. Казано честно, в началото обявих, че всички кечисти на WCW ще са heel-ове, но май няма да е така. Повечето cruiserweight-и със сигурност ще си останат babyface-ове от началото до края на storyline-а. Когато започне същинската война между WCW и WWF, а това ще стане много скоро, всички от upper card-а и main event-а на WCW ще turn-нат heel-ове. За момента имах нужда от поне няколко babyface-а, тъй като Винс и Бишоф сключиха един вид "примирие" до "Backlash" и това предполагаше самостоятелно развитие и на двете фракции. 3. Прав си, че можех да отложа поне смяната на отборните титли до PPV-то. Исках да върна заряда в мачовете на WCW със смените на титлите и да заинтригувам аудиторията на WWF. Що се отнася до 15-тата титла на Флеър, дадох му я, защото човекът е задължителен участник в повечето dream мачове "WWF vs. WCW". И може би наистина трябваше да си го обознача като "активен кечист". 4. Отличен въпрос. За мен точно в това е тънкостта. Джим Корнет имаше глупостта да обособи "SmackDown!" като самостоятелно шоу на WCW. Но това щеше да се провали, тъй като по това време аудиторията на WCW беше намаляла ДРАСТИЧНО, а аудиторията на WWF беше свикнала със съвсем различен тип продукт. Така... За разлика от "JC", когото иначе дълбоко уважавам, аз постепенно привиквам зрителите към кечистите на WCW чрез смесени шоута. Да речем, че opening segment-а и main event-а принадлежат на кечисти на WWF, а през останалото време сегментите с участие на кечисти от WWF и WCW се редуват. Освен ако зрителят не е някакъв УНИКАЛЕН hater и не сменя канала при всяка поява на кечист на WCW, той ще си гледа спокойно шоуто и ще свиква с новите лица. И ПОВТАРЯМ, ТОВА БЕШЕ САМО ВРЕМЕННО. Бишоф и Винс сключиха "примирието" си до "Backlash", но, както всички видяхте, то беше нарушено от nWo. Така ще започнем от main event сцената и до "SummerSlam" целите roster-и направо ще воюват помежду си. Това е цялата философия. Edited November 13, 2009 by 'Hamma Yeah!~ and dbrm 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
'Hamma Posted November 21, 2009 Author Share Posted November 21, 2009 (edited) 30 април 2001 година: "RAW is WAR" логично започва с най-актуалните лица в момента - nWo излизат на ринга за promo в opening segment-а на вечерта. Scott Hall започва изявлението с: - HEY YO! Микрофона преминава в Кевин Неш, който допълва: - THE BAND IS BACK TOGETHER! Неш вдига триумфално ръце и се подсмихва, след което предава микрофона на Холивуд Хоган! В 8-минутната си реч той набляга на факта, че групата собственоръчно и самостоятелно е премазала двамата претенденти за Шампионската титла на WWF на снощния турнир "Backlash", и подчертава, че в миналото WCW и nWo са ритали зад****те на WWF в рейтингите, докато са се биели помежду си. Какъв шанс имат те сега, когато WCW и nWo работят заедно против тях? Хоган декларира, че краят на войната наистина наближава и той ще е много болезнен за WWF. "Hollywood" завършва изявлението си с думите: - Ние бяхме the best thing going в миналото. Ние ще бъдем the best thing going в бъдещето. AND WE'RE THE BEST THING GOING... ДРЪН! nWo са прекъснати от добре познатата ни музика, а на сцената излиза Трите Хикса. "The Cerebral Assassin" заявява, че феновете може никак да не го харесват, но за пръв път от много време той има нещо общо с всички тях - както те, така и той, са на страната на WWF. "The Game" допълва, че ако WCW и nWo искат война, те ще я получат, и след това дълго време ще съжаляват, че са я пожелали. Хиксовете заявява още, че като Шампион на WWF, той трябва да води фракцията и да дава добър личен пример на всички останали. - Е, сега ще дам пример на всички момчета в съблекалнята как да се оправят с натрапници и боклуци като вас, проклети WCW ко****та! При тези думи Трите Хикса оставя микрофона, връща се зад кулисите и се връща на сцената секунда по-късно. На рамото му вече няма титла, но в ръцете му е просволутия ковашки чук. Така "The Game" нахлува на ринга на пълна скорост и... BAM! Удар в корема на Скот Хол! BAM! Удар в гърдите на Холивуд Хоган! И-и-и-и... Кевин Неш спира устрема на "The Cerebral Assassin" с Big Boot в лицето! Така nWo взимат инициативата и започват да подлагат Шампиона на WWF на систематичен побой, но преди Скот Хол да му е приложил The Outsider's Edge... BOOM! Във високоговорителите гръмва музиката и по рампата изтичват "The АРА"! Брадшоу се заема с Кевин Неш, Фарук пък атакува Скот Хол, и с помощта на Трите Хикса, който вече се е съвзел, nWo са прогонени от ринга. Но преди Хол, Неш и Хоган да се приберат зад кулисите, Винс МакМеън се появява на видеостената и обявява, че на "Judgement Day" Брадшоу и Фарук ще се изправят срещу "The Outsiders" в мач по двойки. Публиката лудва и всички са много доволни след opening segment-а. След това шоуто продължава що-годе нормално (не съм изброявал нещата в определен ред): "The Radicalz" се конфронтират с Интерконтинеталния Шампион Крис Джерико на ринга и му хвърлят един хубав пердах, Тест и Райно също се скарват на ринга и стигат до въргал, който е прекратен от охраната и от съобщението на Винс МакМеън, че двамата ще се бият за Европейската титла на следващия "RAW is WAR". Кейн се изправя срещу Big Show и успешно защитава своята Hardcore Титла; към края на шоуто той е атакуван зад кулисите от мистериозен нападател. Никой не успява да види лицето му, тъй като носи маска от черен плат, но той успява да тушира Кейн и така отмъква Hardcore Титлата! Тук научаваме, че Гробаря отсъства от тазвечершното шоу "поради семейни причини". В средата на шоуто Ерик Бишоф съобщава, че щом Винс МакМеън е проявил инициатива и е назначил мач за "Judgement Day", то той се чувства длъжен да стори същото. Затова на турнира ще гледаме мач за Шампионската титла на WWF между Шампиона Трите Хикса и... HOLLYWOOD... HULK... HOGAN! Феновете са шокирани от новината. Вечерта, естествено, не минава без задкулисно интервю на Световния Шампион на WCW Рик Флеър. Братята Стайнър пък получават mic time преди мача си срещу Крис Кениън и Бам Бам Бигелоу; те проявяват tweener-ски черти, като заявяват, че ще се бият с всички претенденти по всяко време, но и категорично декларират, че са "WCW 4 Life". В последвалия мач Бигелоу и Кениън побеждават Рик и Скот и така предявяват сериозни претенции към отборните титли на WCW. Имаме и кратък, но значим задкулисен сегмент, в който Кърт Енгъл пробва да нападне Крис Беноа, но е спрян от личната охрана на Винс МакМеън. Той предупреждава Енгъл и Беноа да загърбят личната си вражда и да работят заедно срещу WCW, след което съобщава на Беноа, че ще участва в тазвечершния главен мач. Във връзка с главния мач Трите Хикса получава допълнително интервю зад кулисите, в което затвърждава своя babyface turn. В съблекалнята на WWF пък настава масово меле между всички тандеми, което трябва да бъде прекратявано от огромно количество road agent-и и бодигардове. Главният мач на вечерта противопоставя експлозивния тандем Крис Беноа/Трите Хикса срещу митичния тим на Холивуд Хоган и Рик Флеър! По мое мнение това си е почти dream мач. Хоган и Флеър грабват чиста победа, ако не броим редовните хитрини на "The Dirtiest Player in the Game" по време на мача. Заключението настъпва, след като Хоган изхвърля "The Rabid Wolverine" от ринга със солиден Big Boot, а междувременно Рик Флеър заключва Трите Хикса във Figure-4 Leg Lock. Хоган се възползва от това и забожда The Leg Drop of Doom на "The Game", след което го тушира, докато Флеър все още държи краката му заключени. Така "RAW is WAR" завършва при сериозно надмощие на WCW. 3 май 2001 година: Винс МакМеън открива "SmackDown!" и извиква на сцената всички кечисти на WWF. Босът опитва да мотивира всичките си служители и ги приканва да забравят личните си дрязги, тъй като нашествието на WCW е най-голямата заплаха, срещу която някога са се изправяли. Винс окуражава всички да покажат най-доброто от себе си и да действат задружно срещу натрапниците, когато е прекъснат от Интерконтиненталния Шампион Крис Джерико. В типичния си стил Джерико нарича Еди Гереро, Пери Сатърн и Дийн Маленко "assclowns" и пита как да работи в екип с идиоти и неудачници като тях. В отговор тримата скачат на бой на "Y2J", но останалите кечисти край ринга ги спират, а Винс обявява, че Джерико и Тест ще се бият срещу Райно и Еди Гереро още тази вечер. След това той пробва да продължи словото си, но този път е прекъснат от Кърт Енгъл. Енгъл обвинява МакМеън в недалновидност и заявява, че ако той е бил партньора на Трите Хикса в главния мач на "RAW is WAR", WWF са щели да спечелят срещата. Вместо това, Крис Беноа бил развалил всичко и Холивуд Хоган и Рик Флеър са се измъкнали с победата. В отговор Беноа нахлува на ринга и просва Енгъл на пода, при което ринга се изпълва с кечисти на WWF и те ги разтървават. Но когато двамата най-после се оказват разделени, Беноа се усмихва дяволито и бързо се прибира зад кулисите, а Енгъл крещи като побъркан "Той ми взе медалите!!!". По средата на шоуто имаме подобен сегмент с участието на Ерик Бишоф и кечистите на WCW, само че в съблекалнята. Бишоф заявява, че всички са наясно защо ги е довел в тази компания - тяхната единствена цел е да завладеят WWF изцяло и напълно! За разлика от кечистите на WWF, сред състезателите на WCW няма спорове, или поне докато трае събирането. По средата на шоуто DDP излиза на ринга и припомня, че е главен претендент за Американската титла на WCW, притежавана от Буукър Ти. Буукър излиза на ринга и двамата имат словесно пререкание, което завършва с Diamond Cutter за негъра. Друг от мачовете е елиминационния мач по двойки между 4 тандема за определяне на нови главни претенденти за отборните титли на WWF. Участниците са двамата Дъдли, братята Харди, "The Radicalz" (Дийн Маленко и Пери Сатърн) и "Right to Censor" (The Goodfather & Bull Buchanan). Срещата е коментирана от Шампионите Острието и Крисчън, но още на 5-тата минута от срещата "X-Factor" (Екс Пак и Джъстин Кредибъл) и братовчедите Hardcore и Crash Holly се намесват и срещата е прекратена. Настъпва гигантско меле, в което се включват и Острието и Крисчън. Огромна тълпа персонал прекратява многолюдното сбиване. Същата вечер Crash Holly пробва да нападне маскираният носител на Hardcore Титлата, но не успява да го изненада и впоследствие отнася доста сериозен бой из паркинга. По-късно Кейн заявява в задкулисно интервю, че ще намери и ще смаже от бой маскираният Шампион, след което ще разкрие лицето му пред света и ще си възвърне Hardcore Титлата. Във вече обещания отборен мач Райно и Еди Гереро побеждават Тест и Крис Джерико, след като Райно забожда Gore на Тест и го тушира. Провежда се и друг мач по двойки - Ей Джей Стайлс и Били Кидман побеждават Шейн Хелмс и Шанън Муур, след като Стайлс заковава Хелмс със Styles Clash и го тушира. Преди главния мач за вечерта Рик Флеър излиза на ринга и настоява да му бъде осигурена достойна и качествена конкуренция за Световната титла на WCW. В отговор Винс МакМеън се появява на видеостената с широка усмивка на уста и обявява, че с удоволствие ще изпълни желанието на Флеър. След като претендентството за Шампионската титла на WWF е било дадено на кечист от WCW в лицето на Холивуд Хоган, то претендентството за Световната титла на WCW ще бъде дадено на кечист от WWF. МакМеън отбелязва, че доста трудно ще осигури на Флеър по-качествена конкуренция от този мъж и изчезва от видеостената. Така на ринга излиза ГРОБАРЯ и застава лице в лице с Рик Флеър в титаничен staredown. След това двамата навлизат в словесна престрелка, която завършва с много заплахи, но без физически контакт. В течение на шоуто задкулисни интервюта получават Трите Хикса, nWo, "The APA", Крис Джерико и DDP. Главното събитие на вечерта е отборен мач от 6 души - Брадшоу, Фарук и Трите Хикса се изправят срещу The New World Order. В края на срещата "The APA" и "The Outsiders" се сбиват край ринга и пренасят боя в публиката. Така на ринга остават само редовните смени Трите Хикса и Холивуд Хоган. След размяна на контраатаки и неуспешен опит на Хоган да мами, срещата завършва с Pedigree и победа за отбора на WWF! Трите Хикса си връща за загубата от "RAW is WAR", а инициативата минава на страната на WWF. Edited November 21, 2009 by 'Hamma dbrm and G 2 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
'Hamma Posted November 21, 2009 Author Share Posted November 21, 2009 И така... нека прескочим пълнежа и направо се прехвърлим на card-а за "Judgement Day": 6-Tag Team, No DQ, Falls Count Anywhere, Elimination Match for the WWF Tag Team Championships: Edge and Christian vs. The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz vs. Right to Censor vs. The Radicalz vs. X-Factor - Ами освен това, което вече видяхте като build-up на двете подробно описани шоута, през следващите седмици ръководството прави още няколко неуспешни опита да определи главни претенденти за отборните титли на WWF - Tag Team Battle Royal, Tag Team Gauntlet и дори опит за провеждане на турнир. В крайна сметка Ерик Бишоф решава да се възползва от ситуацията и назначава този огромен мач за "Judgement Day", гарантирайки на 99%, че някой ще се контузи в огромното и брутално меле. Hardcore Match for the Hardcore Championship: Masked Man © vs. Kane - За да не си представяте неминуемо "The Masked Man" от "SmackDown vs. RAW 2009", ще подчертая още от началото, че маскирания Hardcore Шампион носи подобна маска, но облеклото му не е камуфлажно, а се състои от тънка черна фланелка без ръкави и черни дънки. В последвалите седмици Кейн прави няколко безуспешни опита да разкрие самоличността на маскирания мъж, който отвръща с атаки с оловна тръба след мачовете на "The Big Red Machine". Самият маскиран Шампион е принуден да защитава титлата си на едно издание на "RAW is WAR" срещу Crash Holly - мъжът демонстрира подчертана бруталност и смазва от бой Crash. След срещата Винс МакМеън, убеден, че нападателят е човек на WCW, праща Кейн на ринга и той демаскира Hardcore Шампиона, но той закрива лицето си и успява навреме да се скрие. Става ясно само, че има къса руса коса. Така се стига и до мача на "Judgement Day". WCW United States Championship Match: Booker T © vs. DDP - След "SmackDown!" двамата преминават през още няколко словесни конфронтации - някои от тях завършват без физически контакт, други приключват с въргал, а трети са прекратени от finisher-а на единия от двамата кечисти. Двамата опоненти са включени и в няколко мачове по двойки и, разбира се, развиват враждата си в няколко интервюта зад кулисите. И двамата проявяват tweener-ски черти, но Буукър все още бие повече на babyface, а DDP показва леки наченки на heel turn. WCW Cruiserweight Championship Match: "Sugar" Shane Helms © vs. "The Phenomenal" AJ Styles - Като цяло, това си е спортсменско съперничество за титла между два babyface-а с подобни gimmick-и. На "Backlash" Хелмс победи Стайлс и му обеща мач-реванш, който е насрочен от Ерик Бишоф за "Judgement Day". В седмиците между двта турнира двамата опоненти участват в няколко отборни мача от 4, 6 и 8 души, като винаги демонстрират уважение помежду си. Така се стига и до "Judgement Day". 2-out-of-3 Falls Match (Standard Match, Submission Match, Ladder Match): Kurt Angle vs. Chris Benoit - Враждата се развива, както и в реалността - имаме няколко комични изпълнения с откраднатите медали на Енгъл и множество приятни мачове с участието на двамата съперници. Налице са обичайните задкулисни атаки и сбивания, както и promo-тата, предимно от страна на Кърт Енгъл. No Holds Barred Tag Team Match: The APA vs. The Outsiders - След "SmackDown!" отделните членове на двата тандема се сблъскват в стандартни мачове, които почти винаги приключват с намеси на партньорите им. В два от случаите надделяват Брадшоу и Фарук, а в другите два - Неш и Хол. Налице са promo-тата от страна на тандемите, като "The Outsiders" получават малко повече mic time покрай Холивуд Хоган и интервютата с nWo. В крайна сметка Винс МакМеън добавя "No Holds Barred" условието, за да улесни хората си Брадшоу и Фарук, които са традиционни побойници без никакви задръжки. В реалността бих искал този мач да е gimmick, за да може "The Outsiders" да имат повече свобода на действие и да е по-динамичен мача. WCW World Championship Match: Ric Flair © vs. The Undertaker - Ето това си е чиста проба dream мач, която видяхме чак на "WrestleMania X-8". Двамата имат най-вече словесни конфронтации с разнородни завършеци и задкулисни promo-та, но участват и в няколко отборни мача. Преди "Judgement Day" Флеър е записал един туш над Гробаря и Гробаря е записал един туш над Флеър. Финалната им конфронтация е завършила с хаотичен въргал без ясен победител. Никой не знае коя от двете икони на бизнеса ще надделее и ще даде преднина на съответната си фракция на "Judgement Day". WWF Championship Match: Triple H © vs. Hollywood Hogan - Още един dream мач, който също изгледахме през 2002 година. Вече видяхме как започна враждата, в продължението си тя продължава да се води с променлив успех. И двамата състезатели получават доста mic time, за да развият съперничеството и максимално да вдигнат интереса към мача. Така се стига и до мача на "Judgement Day". OTHER STORYLINES: Intercontinental Champion Chris Jericho vs. Eddie Guerrero - На PPV-то не остана място за мач между тези двамата, но на шоутата между тях се е развивало съперничество и не мога да го пренебрегна току-така. Двете харизматични звезди често имат комични, а и доста груби словесни престрелки на ринга и зад кулисите. В мачовете Еди обикновено разчита на помощ от останалите двама членове на "The Radicalz" - Дийн Маленко и Пери Сатърн - и Джерико се изправя срещу тях в отделни срещи. "Y2J" постига победи и в двата сблъсъка, но и двата пъти е атакуван от Гереро след последния гонг. В крайна сметка Винс МакМеън назначава мач между двамата за първото издание на "RAW is WAR" след "Judgement Day". European Champion Test vs. Rhyno vs. The Big Show - Както видяхте на изданието на "RAW is WAR", което описах подробно, Винс МакМеън назначи мач между Тест и Райно за Европейската титла на следващото шоу. Е, срещата бива прекъсната на 5-тата минута от The Big Show, който нокаутира и двамата участници с по един Chokeslam и заявява апетитите си към титлата. В следващите няколко издания на "RAW is WAR" и "SmackDown!" тримата кечисти са пуснати в три различни Handicap Мача - първо Big Show побеждава Райно и Тест след противоречия между двамата, след това Тест и Big Show побеждават Райно, като след края на срещата Тест удря Show в главата с шампионския си пояс, а в третата среща Райно и Big Show побеждават Тест, като в заключението на мача Райно прави Gore и на партньора си. WCW Tag Team Champions The Steiner Brothers vs. Chris Kanyon & Bam Bam Bigelow - След като Кениън и Бигелоу побеждават братята Стайнър на "SmackDown!", на следващото издание на шоуто те получават singles мачове срещу Шампионите. Кениън побеждава Рик с намеса на Бам Бам, а Бигелоу побеждава Скот с намеса на Кениън. Така двамата се утвърждават като главни претенденти за титлите и получават шанс да ги спечелят, но губят от братята Стайнър на следващия "SmackDown!". Враждата все пак продължава, тъй като след срещата Кениън и Бигелоу нападат двамата Шампиони. Така за първото издание на "SmackDown!" след "Judgement Day" е назначен отборен мач без дисквалификации между двата тандема, който да сложи край на тяхното съперничество. 20 май 2001 година: Ето, че стигаме и до "Judgement Day". Dark Match: Крис Джерико побеждава Еди Гереро в мач за Интерконтиненталната титла. 1. 2-out-of-3 Falls Match (Standard Match, Submission Match, Ladder Match): Kurt Angle vs. Chris Benoit: Шоуто се открива с технически спектакъл между двамата върли врагове Кърт Енгъл и Крис Беноа, който продължава около 25 минути. Срещата протича без никакви намеси - Енгъл взима първия туш, а Беноа - втория. При третия туш, разиграван като мач със стълби, и двамата имат своите шансове да достигнат златните медали на "The Olympic Hero", окачени високо над ринга, но всичко свършва със зрелищен Olympic Slam почти от върха на стълба. Енгъл най-после сломява Беноа и печели срещата, като така си възвръща и медалите. Но... Surprise, surprise! След мача златният олимпийски медалист подава ръка на "The Rabid Wolverine" и той я стисва под овациите на публиката. 2. WCW United States Championship Match: Booker T © vs. DDP: Срещата протича в рамките на 10-ина минути и е вашият стандартен мач по кеч. В заключението настъпва истинската изненада - съдията е нокаутиран, Буукър Ти изпълнява The Spin-A-Roonie и прави Scissors Kick на DDP. Тогава по рампата изненадващо дотичват Крис Кениън и Бам Бам Бигелоу - Кениън разсейва Буукър и позволява на Бам Бам да му забоде страховит Powerbomb. Когато DDP се свестява, той прилага и Diamond Cutter на Буукър, след което го тушира за победата и печели титлата. След последния гонг реформираната "Jersey Triad" празнува на ринга. 3. 6-Tag Team, No DQ, Falls Count Anywhere, Elimination Match for the WWF Tag Team Championships: Edge and Christian vs. The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz vs. Right to Censor vs. The Radicalz vs. X-Factor: Мачът е TOTAL CHAOS~! от начало до край. След като на ринга излизат "The Radicalz" и братята Харди, двамата Дъдли са нападнати зад кулисите от "Right to Censor". Така срещата започва с гръм и трясък. След около 3 минути, в който мачът се развива едновременно на две локации, "X-Factor" най-после откриват Острието и Крисчън в тяхната съблекалня и бързо ги отвеждат до паркинга, където продължават да се бият. Така срещата протича едновременно на 3 места. В рамките на 10-тата и 11-тата минута от началото на срещата са отчетени 3 елиминации - Острието и Крисчън изваждат от играта "X-Factor", след като прилагат Con-Chair-To на Джъстин Кредибъл, използвайки откъртени врати на автомобили; братята Харди елиминират "The Radicalz", след като Джеф прави на Сатърн Swanton Bomb от стълба през маса; двамата Дъдли пък ефективно се правят с "Right to Censor", след като Bull Buchanan отнася 3D през маса в машинното отделение. Така оставащите 3 тима се срещат на ринга и сблъсъка си остава hardcore Ад. Първите паднали глави са на братята Харди, след като Мат получава Con-Chair-To край ринга, а Джеф бива тръшнат през маса на ринга с 3D. На 20-тата минута от срещата идва и краят, след като Райно се намесва и прави неуспешен опит за Gore срещу Дивон Дъдли, но поне осигурява нужното разсейване на Острието и Крисчън. Така те постигат победата и запазват титлите в този уникален мач. 4. WCW Cruiserweight Championship Match: "Sugar" Shane Helms © vs. "The Phenomenal" AJ Styles: Мачът се води на високи обороти от гонг до гонг и продължава около 12 минути. Стайлс печели победата и титлата с фантастичен Styles Clash от второто въже за Хелмс. След срещата двамата си стисват ръцете и Хелмс лично предава титлата на Ей Джей. 5. Hardcore Match for the Hardcore Championship: Masked Man © vs. Kane: Голямата мистерия е разбулена на 5-тата минута от срещата - Кейн прилага Backbreaker върху метален стол на маскирания мъж и бавно го демаскира. Вижда се вече известната къса руса коса... и под маската се оказва лицето на THE SANDMAN!!! Всички са шокирани от развитието на събитията, включително и Кейн. Срещата продължава да се води с променлив успех, като в крайна сметка Кейн взима надмощие и прави на противника си Chokeslam през маса. Тогава от публиката изненадващо излиза друг бивш Световен Шампион на ECW - Томи Дриймър! Той атакува Кейн и му прилага Dreamer DDT върху метална кофа. Това позволява на Сендмен да запише туш над "The Big Red Machine" и да запази Hardcore Титлата. 6. No Holds Barred Tag Team Match: The APA vs. The Outsiders: Още един стабилен brawl, като този път се набляга на боя сред публиката. Срещата продължава само около 7 минути - в заключението Фарук отнася The Outsider's Edge от Скот Хол, който секунди по-късно получава Clothesline From Hell от Брадшоу, който пък бива размазан с Jackknife Powerbomb върху метален стол от Кевин Неш още няколко секунди по-късно. Това е и краят на срещата - Неш тушира Брадшоу, "The Outsiders" грабват победата и дават обещаващо начало на вечерта за nWo. 7. WCW World Championship Match: Ric Flair © vs. The Undertaker: Лесно можете да си представите стандартния 15-минутен main event мач между тези две живи легенди. Гледали сме ги на ринга толкова пъти, така че просто ще оставя въображението ви да поработи малко, вместо да се опитвам да правя подробно описание. Флеър залага на старите си трикове и познанията си, за да задържи инициативата, а Гробаря разчита на грубата си сила, за да атакува при всяка отворила се възможност. Флеър прокървява след една особено брутална серия от юмручни удари на "The American Bad Ass". В заключението Гробаря взима решително предимство и след няколко неуспешни опита да спре свирепата му офанзива, "The Nature Boy" се вижда принуден да контрира Chokeslam с явен ритник под пояса. Съдията отсъжда дисквалификация и така Гробаря печели мача, но Рик Флеър остава Световен Шампион на WCW. Вбесен, след мача "The American Bad Ass" прави Tombstone на "The Nature Boy" и го оставя по средата на ринга в дълбоко безсъзнание. 8. WWF Championship Match: Triple H © vs. Hollywood Hogan: Тук важи същото, каквото важеше и в мача между Рик Флеър и Гробаря - на всеки във форума е ясно как би протекъл стандартния мач по кеч между тези две отлично познати лица. Това е единствената среща за вечерта, в която и двамата съперници прокървяват. Боят се води както на ринга, така и край него, като в един момент двамата опоненти се оказват върху коментаторската маса. Трите Хикса пробва да приложи Pedigree на Хоган през масата, но той контрира и катапултира "The Game" през другата маса със зашеметяващ Back Body Drop. И този мач продължава около 12-15 минути. Заключението настъпва, когато Хоган издърпва съдията пред себе си при един Corner Colthesline от страна на Трите Хикса и реферът бива смазан между двамата масивни кечисти. Това не намалява инерцията на "The Crebral Assassin" и той успешно нанася The Pedigree и тушира противника си, но няма арбитър, който да го отчете. Това довежда на ринга Кевин Неш, въоръжен с метален стол. Той пропуска и дава възможност на Трите Хикса да се въоръжи с верния си ковашки чук. "The Game" избива стола от ръцете на Неш с чука, след което го удря в корема. Тогава от публиката излиза Скот Хол, но Шампионът на WWF го забелязва веднага и го поваля от ръба на ринга с удар с чука в главата. След това "The Game" се обръща и едва успява да вдигне чука си, когато Холивуд Хоган го просва по средата на ринга с Big Boot! Следва The Leg Drop of DOOM - съдията отброява при опита за туш, но Трите Хикса се повдига в последния миг! Ужасен и шокиран, Хоган прилага The Leg Drop за втори път! Този път опита за туш е успешен и имаме НОВ Шампион на WWF - HOLLYWOOD HULK HOGAN!!! "The Hulkster" печели 6-тата си Шампионска титла на WWF и nWo празнува на ринга в края на вечерта! Световните титли на WWF и WCW накланят сериозно везните в полза на последните. Какво ли ще последва??? Ами коментирайте развитието на нещата. Post-ът се забави толкова заради възобновяването на училището и повишената ми ангажираност във връзка с това. Май ще пускам по един такъв post всяк събота или неделя. Следва: Шоутата до "King of the Ring" и "King of the Ring". ;) The1948One, Yeah!~, G and 1 other 4 Quote [IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG] Link to comment
G Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 (edited) Прочетох последните няколко поста и ЛОЛ!! Наистина много добър re-book, да не кажа с някои елементи по добър от скицираният "на бързо" сегмент през 2001 с цялата "инвазия" и събитията преди и след нея. Скоро обещавам да дам обстоен коментар `Hamma! Edited November 29, 2009 by G Quote Link to comment
Cabin Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Вече прочетох последните постове които не бях прочел и останах изненадан. Наистина много добре се справяш със re-booking-а и цялата история около InVasion. Ще продължавам да чета re-booking-а с голям интерес. P.S. Sorry, ама не мога да давам по-обширни коментари :) dbrm 1 Quote [center][img]http://i41.tinypic.com/117ea39.png[/img][/center] Link to comment
Guest abvgdesk Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Доста добре се справяш,продължавай само така Quote Link to comment
Recommended Posts