Jump to content

НЕ ОТБОР, А ПУТКИ 2!

The Olimpic Hero

Recommended Posts

Този път долу-горе играха ама няма кой да вкара.

Edited by Mr.Perfect
  • Upvote 2

[b]Team Take It :[/b]
[b] "Dicks to Pussies"[/b]

Абе не беше чак толкова зле отбора ни срещу Швейцария. Имам предвид като начин на игра, организиране на атаки и т.н. Това ми хареса. Онова, което обаче за пореден път ни липсваше, беше завършващия удар - там наистина се изложиха много яко всички замесени. Само едно от над десетте силни положения да бяха реализирали тези пичове и все още щяхме да сме в борбата за второто място, но уви... Все пак имам сериозни надежди за следващите квалификации, най-вече ако оставят Матеус.

35izpu1.jpg

• 3 years later...

Уволненият селекционер на националния отбор на България по футбол Любослав Пенев хвърли много бомби в ефира. Наставникът разкритикува изключително остро редица родни футболни президенти и членове на Изпълкома към БФС.

Любо Пенев назова конкретно имена като Венцислав Стефанов, Кирил Домусчиев, Емил Костадинов и Йордан Лечков, които са в основата на неговото отстраняване. В ефира на bTV Пенев обяви, че все още лично на него никой не му е съобщил, че е уволнен като национален селекционер.

„При мен има йерархия, а не анархия. Фараонът седи отгоре на пирамидата. Прав-крив, това е философията, която аз имам. Нямам информация да съм предаден от някого. През последните 3-4 седмици гледах, четох, слушах доста изказвания“, сподели Любо Пенев.

„Ще бъда конкретен, например, от хора, които са в Изпълкома. Не съм съгласен с критиките и оценките за моята работа. Нито са играли организиран футбол, нито имат лиценз за треньори. Член от Изпълкома казва, например Венци Стефанов. Те търсят камерите, спринтират към тях, защото тях не ги забелязват. Мен ме е срам да гледам националния отбор, може би го е било срам, че не е имало футболист от неговия отбор в националния. Например, друг член от Изпълкома казва, че не разбира. Може да ми говорят за джипове, коли... но няма как да правят оценка на моята работа“, каза още Любо Пенев.

„Стигаме до друг субект, трябва да внимаваме, защото те са много чувствителни, но в също време са лицемери и двуличници. Стигаме до третия човек, имаме общо 5. Ние няма да говорим лошо за тях. Аз не разбирам, имам икономическо състояние, обаче да си кажа. Какво ще кажеш, може да си броиш корабите по пристанищата, може да говориш за хапчетата. Точно така за него говорим (Кирил Домусчиев – бел. ред.), аз съм го виждал в чужбина, там е много нисичък.“

„Аз им казвам „помагайте на своите отбори“, но когато става дума за футбол, се допитвайте, защото човек, когато говори повече, говори глупости. Не съм афектиран. Даже към момента продължавам да съм селекционер. Никой не ме е уведомил.“

„Не приемам и не съм съгласен тези хора да определят посоката на българския футбол. Те не трябва да отварят думичка за футбол. Кирил Домусчиев говори за облик на отбора. Сложна терминология е за него. Нека да помагат на отбора, но те да дават оценка за мен. Те не ме познават.“

„Ще стигнем и до Йордан Лечков. Ха, ха, ха. Говорим за приятелство? Нали не бързаме, нямаме секундант тук, да ми щрака с хронометъра. Гледам си времето тук на часовника.

Не съм съгласен и не мога да приема това, че хора, които нямат нищо общо с футбола дават оценка за работата ми. Едните не знаят нищо, а другите – нещо. Лечков и Костадинов карат лиценз, но нямат практика. Били са доста смешни в провеждането на една тренировка наскоро.“

„Всеки да си знае мястото и гьола“, коментира още Любо Пенев.

„Костадинов и Лечков са двамата отговорници за българския футбол. Костадинов съм го виждал два пъти, два пъти се е появявал на тренировки на отбора. Отговорен е и за юношеските гарнитури.“

„През 2007 година, март месец, прибирам се вкъщи, щракам каналите, стигам до Шоуто на Слави, позната физиономия, Костадинов там. Една книга има за пожелания там, мисля, че не греша, че пожеланието беше написано така „Бади такав какавото си“. Три думи, три правописни грешки. Имаше май и „Благодара“. Да ме извинява Емо, но леко идва неграмотен. Да ме прощава, но то не е смешно. Няма да им издирваме учителите.“

„Не е секира това. Това са истини и факти. Пред фактите и боговете мълчат. Аз съм обикновен гост, стой, стой. Имам право да си кажа думата. Идвам в това студио, за да говорим много неща. Не е лошо момче“, продължи Любо Пенев, въпреки че водещият се опита да го прекъсне за няколко въпроса.

„Вуцата беше казал за него (Емил Костадинов – бел.ред.), ако отидеш да го събудиш, той ще спи три дни. Ходят по конференции, той казва „аз да ходя да си полегна“. Ние винаги сме били отбор. Една от важните задачи за мен в националния беше да балансирам климата в отбора. Отделях повече внимание да балансирам взаимоотношенията между различните футболисти“, коментира още Любо Пенев.

Евала, Чиче!

Радокс е напълно прав. Имам чувството, че Любо бе прекалил с прахчетата на Бареков, за да е толкова превъзбуден и нервен. Любо можеше да постъпи като мъж, ако подаде оставка след мача с Малта и каже всичкото това. След като изчакваше да го уволнят само и само за 150 хил. евро компенсация, това не го прави велик. Ето сега излезе и новина, че заплатата му е била запорирана и явно слуховете, че има финансови проблеми не са лъжа. Хубаво плюе БФС, но когато лятото трябваше разрешение именно от там да поеме Ботев Пд, едва ли е говорил по същия начин.

Всичките са толкова смешни. То не върви да им кажеш, че не им и отива, защото им отива - диви селяни.Нищо не става от тия.Толкова са лакоми и нагли, че всички черни ризи ще си извадят за пари и слава.Дано пукнат по-скоро, а дотогава - тежък живот!

• 1 year later...

Не ми се прави нова тема и тази е добра.

ПОЧВАМЕ ГИ ДОВЕЧЕРА ! Кой е надъхан за мача ? 

drunk.gif

p,s УТРЕ ги почваме , не довечера , много съм се ентусиазирал явно :D

За съжаление, Националният отбор тотално умря последните години. Като човек, израстнал с успехите от САЩ 94 и с много добрите футболисти, които имахме през 90-те и първите години на новото хилядолетие, сега мачовете на нашите не предизвикват никакъв интерес у мен... а като се сетя каква еуфория беше едно време, че и допреди 6-7 години, макар и не в такава степен.

Дори периодът след Франция 98, който дълго време се смяташе за най-слабият ни в историята, е със светлинни години пред това, което виждаме днес. Да, тогава по подобие на сега бяхме паднали много в ранглистата, но все пак имаше надежда благодарение на младите футболисти, които постигаха резултати и се виждаше талантът на Бербатов, Мартин, Стилиян и ко. Освен това имахме страшно много футболисти играещи в Германия, може би около 10-15. Съвсем спокойно можеше да се избере една стартова единайсеторка от футболисти, играещи само в Бундеслигата.

Днес нямаме нито един футболист, който да играе в някое от топ първенствата на Европа... 

• Upvote 4

Нз за вас, но аз както всеки път до сега ще се направя, че не помня какво се е случило преди няколко месеца в Япония, и довечера съм на стадиона. Толкова време без мач на националния отбор не се издържа.......

Here we go again. Днес започва нашият път към Световното 2018, само където както винаги ние ще катастрофираме още в началото. Така си мислят много българи, в това число и аз, но да, с право, с оглед на случващото се с българския футбол като цяло в последните 15-20 години. Гледайки качеството на първенството ни и какви национали имаме не съм много оптимист за тези квалификации, а и няма за какво - в най-добрия случай трето място, ако се надъхаме за победа срещу Швеция тук, но се съмнявам, тъй като сме им от редовните абонати, така че реално битката е за четвъртото място с Беларус. Аз ще гледам на тези квалификации по друг начин - ще ги приема като ново начало, през тази една година е възможно доста млади играчи да дебютират (дай Боже) и да видим какво ще е бъдещето на родния футбол и когато те се усъвършенстват ще може да видим България на голям футболен форум. За това трябва да измине време и днес поставяме началото на тази мини еволюция, която се надяваме да завърши с положително. Разбира се, всяко начало е трудно и ще трябва доста да ги псуваме и клеветим, докато успеят да направят нещо смислено. В диапазон от 6 години, до Световното 2022 в Катар смятам, че тази "еволюция" ще бъде успешна. Бъдете оптимисти! 

За довечера - победата е задължителна. Както винаги, аз ще гледам мача и съм сигурен, че няма да се осерем, както направихме с Малта, поне не би трябвало, ако пък това стане, то за каква "еволюция" съм говорил по-нагоре. Довечера смело подкрепяме нашите и ще вярваме в тях, защото ние БЪЛГАРИТЕ сме силен и могъщ народ!

• Upvote 3

THE CHOSEN ONE!

SHIZOFRENIKE_NAKAMURA

подкрепят ги балъци като вас и диемаджиите с ракийката в хола

всеки, които ще подкрепя това недоразумение довечера е анти-фен, дано в оставащите домакинства падне някоя бомба и измрат всички барабар с тея в ложите :excl:

• Upvote 2
11 minutes ago, SHIZOFRENIKE_NAKAMURA said:

подкрепят ги балъци като вас и диемаджиите с ракийката в хола

всеки, които ще подкрепя това недоразумение довечера е анти-фен, дано в оставащите домакинства падне някоя бомба и измрат всички барабар с тея в ложите :excl:

Бухи, на добър час, върви у путенцето си :)

35izpu1.jpg

3 hours ago, svoloch said:

върхът им беше 3-тото място в квалификациите за Евро 2008 с 20-на точки.

Двата хикса с Албания преебаха нещата тогава. Отборът играеше доста добре и с малко късмет можеше да изпреварим Холандия. След това вече нещата вървят яко надолу.

За мача днес: очаквам минимална победа, я с автогол, я с дузпа. Дават го леко дъждовно, та нашите надали ще тичат. Под 2,5 със сигурност, бих рискувал даже под 1,5. :D  Ако не бием, дано някой претрепе Петев.

Е, то остава да не биеме и Люксембург у нас ебати :laugh:  Тия не съм убеден, дали са изобщо професионални футболисти или си ритат за здраве. Никога не съм ги чувал повечето от тия отбори, дето играят националите им. С Люксембург ще се пребориме с престижното 1-0 или 2-0, ама нататъка забравете.

Футболисти нямаме никакви, а малкото, които знаят от коя страна се рита топката, идват тука на екскурзия и не ги ебе изобщо за националния. Иначе Попето не е лош играч, но само той изглежда като читав футболист - няма как да стане единствено с него.

5 hours ago, svoloch said:

Т. нар. три коня не дадоха малко, но в края на краищата се видя, че без Балъков не успяха да изведат националния до класиране на световно или европейско — върхът им беше 3-тото място в квалификациите за Евро 2008 с 20-на точки.

Майтапът настрана, във въпросните квалификации направихме много добра серия и по едно време бяхме един от отборите в Европа с най-голям брой поредни мачове без загуба (дали не бяхме и първи). С Румъния направихме равен и победа, но те се класираха в крайна сметка. Стигнахме дори дотам, че след квалификациите да сме на 12-о място в ранглистата на ФИФА, почти си бихме рекорда от 95-та.

Добър беше отборът тогава, имаха респект от нас.

1 hour ago, gboy said:

Е, то остава да не биеме и Люксембург у нас ебати :laugh:  Тия не съм убеден, дали са изобщо професионални футболисти или си ритат за здраве. Никога не съм ги чувал повечето от тия отбори, дето играят националите им. С Люксембург ще се пребориме с престижното 1-0 или 2-0, ама нататъка забравете.

Люксембургците, колкото и комично да звучи, поизрастнаха последните години и определено не са най-слаби (Малта също) от така наречените отбори-джуджета. В миналите квалификации биха Гърция, а и направиха някои други добри за тяхните стандарти резултати. Въпреки това, не би трябвало да са проблем за нас, макар да не сме чак с толкова много класи над тях.

• Upvote 3
19 minutes ago, UNDERTAKER* said:

В миналите квалификации биха Гърция, а и направиха някои други добри за тяхните стандарти резултати.

Биха Македония. Гърците паднаха 2 пъти от Фарьорите за Евро 2016.

23 hours ago, UNDERTAKER* said:

Днес нямаме нито един футболист, който да играе в някое от топ първенствата на Европа... 

Имаме двама - Чочев и Тонев. И точно те - резерви. Малко им беше събличането на някои хора.

• Upvote 3

Ебаси мача, заклевам се. И двата отбора бяха мега некадърни, но головете валяха като из ведро. Като изключим втория ни гол, който беше някакъв смешен калитарски рикошет, останалите три бяха с мощни шутове от далече и поне те ми харесаха. Добре, че поне бихме, че позорът иначе щеше да е пълен.

35izpu1.jpg

Доста, доста съмнителен мач. България и Люксембург принципно толкова вкарват за цял цикъл от квалификации.

3 hours ago, itzo1994 said:

Биха Македония. Гърците паднаха 2 пъти от Фарьорите за Евро 2016.

Абе май паднаха и от Люксембург гърците.

Иначе:

:suicide:

28k1x04.jpg