Jump to content

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002


BoRn_2B_GoD

Recommended Posts

Никога не съм си правил труда да пиша сериозен дневник със записвания и такива неща. Нямам намерение да го правя и сега. Вместо това искам да ползвам форума за място, където да съхраня идеите си за това как според мен можеше да се развие WWE в периода след Vengeance 2001, т.е. края на 2001-началото на 2002. Засега имам идеи само за WrestleMania, които ще поствам в месечен формат с описание на случващото се по шоутата (най-общо, без точни резултати), както и резултатите от PPV-то за месеца + бележки по него. Не карам никой да го чете, нито пък да коментира. Това е просто начин да убивам време, вдъхновен (както личи и от заглавието) от едно от Guest Booker DVD-тата.

Резултати от Vengeance 2001 (реалните WWF резултати):

-Scotty 2 Hotty & Albert defeated Test & Christian

-IC Championship: Edge © defeated William Regal

-Jeff Hardy defeated Matt Hardy

-WWF Tag Team Championship: The Dudley Boyz © defeated Big Show & Kane

-Hardcore Championship: Undertaker defeated Rob Van Dam - New Champion

-Women's Championship: Trish © defeated Jacqueline

-WWF Championship: Steve Austin © defeated Kurt Angle

-World Championship: Chris Jericho defeated The Rock © - New Champion

-WWF Undisputed Championship: Chris Jericho defeated Steve Austin - First Undisputed Champion

Активни шампиони след Vengeance (спрямо реалните резултати на WWF):

-WWF Undisputed Champion: Chris Jericho

-Intercontinental Champion: Edge

-Hardcore Champion: Undertaker

-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz

-European Champion: Christian

-Women's Champion: Trish

-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Така. Това е основната, върху която аз почвам работа. Първото шоу е от 10 декември 2001-а (RAW). Всичко описано от мен се движи в интервала от 10 декември 2001-а до 20 януари 2002-а по начинът, който аз реших, че би ми бил по-интересен. So here... we... go!

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

DECEMBER 2001-JANUARY 2002

Tag Team Division: Дъдли Бойз са шампиони от Survivor Series и в момента са хийлове. След като на Vengeance са се справили с Кейн и Грамадата те правят backstage промо, в което казват, че няма отбор, който да ги уплаши. На това предизвикателство отговарят Скоти и Албърт, които пък на Vengeance са записали победа над Крисчън и Тест. Дъдли Бойз първоначално им се присмиват, като заявяват, че няма да дадат шанс титлата на смешници като тях. Скоти и Албърт обаче успяват да победят в non title мач на 17 декември, като така си спечелват шанс за титлата на следващата седмица. Губят го в оспорван мач, след който Дъдли Бойз поздравяват опонентите си за представянето, с което се дава начало на техния фейс търн. Стейси не е доволна от това и на първото шоу за 2002 се скарва с Дъдли. Скоро след това плаща на APA да пребият шампионите. Дъдли го приемат навътре, заформя се една обичайна отборна вражда и двата отбора трябва да се срещнат на Royal Rumble, като Стейси успява да убеди Мр.Макмеън да е гост-съдия на мача.

През това време Тест и Крисчън успяват да запишат няколко победи, в последните седмици на 2001-ва срещу Били и Чък и APA, както и срещу Кейн и Грамадата, които правят още един опит да просъществуват като отбор. Това обаче се оказва неуспешно и след скандал и сбиване между двамата, Тест и Крисчън успяват да грабнат победата. В началото на 2002 те започват да споменават и факта, че си личи откъде са опонентите им (Щатите), започвайки по-сериозно да наблягат на анти-американския гимик. Последният отбор, на който искам да обърна внимание, са Джеф и Мат Харди, които с помощта на Лита се опитват да изгладят проблемите помежду си в серия от промота, като дори с помагат в няколко singles мача в началото на 2002-а.

Midcard Situation: Основно наблягаме на Кейн и Грамадата. След загубата от Дъдли Бойз на Vengeance отново се забелязват търкания между тях и в следващите седмици. Все пак опитват да се сработят (както споменах) в мач срещу Тест и Крисчън, но не успяват и това води до скандал, последван от бой. Началото на 2002-а ги сварва вече враждуващи. Грамадата обяснява, че той е доминиращият гигант в WWF и ще даде нагледен пример с Кейн. Намесва се в няколко негови мача. Двамата са обявени за част от Royal Rumble мача, но Грамадата пък казва, че това не му е достатъчно и ще докаже превъзходството си в мач 1 на 1 на PPV-то. Двамата започват feud-a като спорещи фейсове, като Грамадата пръв започва да показва признаци на търн, каквато е и идеята.

Тейкър го слагам тук заради титлата, която печели на Vengeance, а именно Hardcore Championship-a. Той концентрира промотата си около това как е от най-много време тук, как заслужава уважение и как ще издигне титлата покрай себе си, защото е най-hardcore от всички в компанията. Първият му акт е да убеди Винс да премахне 24/7 правилото и така титлата да бъде защитавана само в официално обявени мачове. Малко след това показва нов колан, който да замести стария, който изхвърля на боклука (буквално). Успешно го защитава в реванш срещу RVD в края на 2001-ва, а в началото на 2002-а се концентрира в предстоящия Royal Rumble, като 2-3 пъти се среща backstage с Кейн и се гаври с него, заради "новият му партньор", а след това и заради загубите, които Кейн търпи заради Грамадата. Та както казах - в началото на 2002-а основно вниманието на Тейкър пада върху Royal Rumble-a, но не спира да обръща внимание и на титлата си, като прави 1-2 успешни защити срещу midcard кечисти като Мат Харди и наскоро спечелилия си работа в WWF DDP (негов стар познайник).

Ситуацията около European Championship-a е такава, че Крисчън успешно защитава титлата си, благодарение на намеси от партньора си Тест. Нищо по-интересно около тази титла, поне до Royal Rumble. Oколо интерконтиненталната титла нещата се развиват между Острието и Ригъл. Почти нищо по-различно от оригиналния feud, като отново е назначен мач между двамата за Royal Rumble. В моя вариант обаче в мача участва и Рикиши. Ситуацията е следната: той партнира на Острието в отборен мач срещу Ригъл и Вал Винъс (примерно). Така се получава обаче, че след мача Винъс и Рикиши решават, че и те искат шанс за титлата на Острието, докато враждата му с Ригъл тече. Двамата искат мач от Флеър и МакМеън (поотделно) и собствениците започват спор, кой да получи такъв мач. Ригъл побеждава Острието едно на едно обаче и получава своя шанс, така че МакМеън и Флеър назначават мач между Рикиши и Винъс, победителят от който да участва в мача за ИК титлата, правейки го троен. Рикиши печели и си осигурява място в мача на RR.

Main Event Situation: Тук е ясно, че всеки, който не се навърта около титлата и Джерико, ще се подготвя за Royal Rumble с промота и мачове, отборни или сингъл. Да. Но какво всъщност става с Джерико и титлата. Той естествено започва с това да обяснява колко велик е, че е постигнал нещо непостигано досега и т.н. Остин решава, че иска реванш, като същото иска и Скалата. Първият получава своя реванш пръв, както и беше - в метална клетка, но го губи след намеса на Букър Ти и Винс. Скалата решава, че е дошъл неговия ред, но Флеър застава на страната на Остин и казва, че той е бил прецакан в своя реванш и заслужава нов. Така се стига до главния мач на последния Smackdown за 2001-ва - Джерико защитава титлата в троен мач срещу Скалата и Остин. И по-важното - печели го, при това честно, затвърждавайки статуса си на шампион.

През това време, в седмиците след Vengeance започват видеота за предстоящото завръщане на ННН. В един сегмент Винс казва, че заради глупостите на дъщеря му (която за момента не е в ефир) може да не успее да върне "едно от най-силните си оръжия". В сегмент в следваща седмица пък той казва, че е сключил много важна сделка. В Smackdown на 3 януари Джерико започва да се хвали за победата си над Остин и Скалата, когато се появява Винс и казва, че вече е ясен новият претендент за титлата, но той не може да каже името му. Въпреки че всички са се досетили (което е и идеята - дразниш с предположения и накрая потвърждаваш) на 7 януари в МSG (както си беше) HHH се завръща и се оказва, че той е претендентът. В това шоу, както и в следващите три, има солиден build около двамата и вече назначения им мач за Royal Rumble, като историята се върти около факта, че Джерико е контузил ННН предната година и сега се заканва да го повтори.

Oстаналите главни лица - Тейкър, Остин, Енгъл, Скалата, включително Кейн и Грамадата, и дори Букър Ти, който е върнат на работа от МакМеън, спорят за това кой ще спечели Rumble-a и ще получи шанс за титлата на Мания. Букър продължава да се меси в мачовете на Остин, като това, включително с изявлението на Винс, че докато той е съ-собственик на компанията Остин няма да получи нов шанс за титлата, все повече го вбесява. Енгъл пък получава подкрепата на Винс и в серия от промота обяснява, че всичко, което е правил до сега е било за доброто на феновете, на WWF... и на самия него. Toй дори на няколко пъти отказва подкрепата на Винс, с което се разводнява хийл образа му.

ROYAL RUMBLE 2002 (20 януари):

-WWF Tag Team Championship: Dudley Boyz © defeat APA

-Triple Threat Intercontinental Championship: William Regal defeats Edge ©, Rikishi - and wins the title

-Kane defeats Big Show

-WWF Undisputed Championship: Triple H defeats Chris Jericho © - and wins the title

-Chris Jericho wins the Royal Rumble match, last eliminating Stone Cold Steve Austin

Бележки за RR:

*Преди самия Rumble мач Рик Флеър обявява, че човекът, който е елиминиран последен също ще получи шанс за титлата, само че на No Way Out.

*Стейси е просната в мача за отборното злато и победният туш е отброен от друг съдия. След мача тя се нахвърля върху APA и започва да им крещи, като Дъдли им правят услуга и й правят 3D. APA реагират... вдигайки наздравица с шампионите и помагайки им още в прогресиращия търн.

*Острието просва Рикиши с Копие в тройния мач, но след това Ригъл го удря с металния бокс и го изхвърля извън ринга. Ригъл тушира Рикиши и печели титлата.

*Грамадата се опитва да мами в мача си с Кейн и това му спечелва хийл хийт. Кейн печели, а след мача зад кулисите Тейкър го поздравява с известна доза сърказъм за победата и му пожелава успех в Royal Rumble мача.

*В един РАВНОСТОЕН мач (не като този, който видяхме на WM X-8) ННН успява да спечели титлата от Джерико.

*В Royal Rumble мача доминира Тейкър, до момента в който Кейн и Скалата не го елиминират задружно. Грамадата също е елиминиран от Кейн, който обаче става жертва на Остин. Друга жертва на Ледения е Букър Ти, тъй като двамата най-накрая застават на един ринг и Остин си го връща за досегашните неприятности. Крис Джерико изненадващо се появява в мача, просвайки Скоти Ту Хоти преди той да се качи на ринга и взимайки мястото му. Джерико успява да се задържи до финалната четворка, като последните четирима в мача остават Кейн, Остин, Джерико и Скалата. Гробаря се връща около ринга в самия край на мача и разсейвайки Кейн и Скалата им коства участието в мача - двамата са елиминирани съответно от Джерико и Остин. Двамата продължават поне пет минути сами, но намеси от Букър Ти и Винс отново костват на Остин победата. Крис Джерико го елиминира, печели Rumble-a и title shot за WrestleMania.

PS: Все пак ако някой се нагърби да го чете съжалявам ако тук там има грешки, но го писах след 00:00, въпреки че идеята ми се върти от повече от седмица. Когато завърша даден месец ще го поствам, нека има.

PS 1 (няколко часа по-късно): След известно премисляне реших, че не Енгъл, а Джерико ще спечели Royal Rumble мача. Както казах това е просто чернова с идеи, така че ще си го променям когато реша за нужно.

Edited by BoRn_2B_GoD
  • Upvote 3
Link to comment

Royal Rumble е минал. Ясен е победителят, има нов WWE шампион (HHH, който е набрал огромна инерция след завръщането си), а самият Rumble мач е дал възможност за развитие на бъдещи истории. Реших, за да не губя връзка с предишния месец в началото на всеки следващ да записвам шампионите, така че:

Настоящи шампиони:

-WWF Undisputed Champion: Triple H (NEW)

-Intercontinental Champion: William Regal (NEW)

-Hardcore Champion: Undertaker

-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz

-European Champion: Christian

-Women's Champion: Trish

-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Двама нови, при останалите ситуацията си е същата. Малко разяснение за Cruiserweight Championship-a: X-pac е контузен по време на Survivor Series 2001-ва и затова не се състои мача между него и Таджири за обединяване на двете титли. След малко объркване в WWE титлата в лека категория (държана от X-pac) е премахната и на нейно място остава тази на Таджири (останала от WCW). При мен за момента обаче той не я защитава и де факто WWE е без изяснена "лека титла". Сега останалото, веднага след 20 януари 2002 (Royal Rumble)...

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

FEBRUARY 2002

Midcard Situation: Започваме с интерконтинталната титла. Уилям Ригъл обявява, че е контузил китката си в мача на Royal Rumble и по този начин отрязва желанието на Острието за мач реванш. Острието обаче казва, че няма проблем да изчака до No Way Out, за да получи реванша си. Тук се намесва другият претендент от Royal Rumble - Рикиши, който казва, че няма против Острието да получи мач-реванш, но щом мача ще е чак след около месец той също иска да е в него. Ригъл казва, че няма да защитава титлата си в троен мач и се оплаква на Рик Флеър, който назначава мач между Рикиши и Острието. Ако самоанецът победи ще получи място в мача-реванш на Острието. Острието обаче побеждава и мачът за No Way Out остава 1 на 1. След мача е проснат от Ригъл с бокс, въпреки ПРЕДПОЛАГАЕМАТА контузия в китката (която е на същата ръка, която Ригъл ползва за бокса). През оставащите 2-3 шоута до турнира отново има размяна на атаки зад кулисите и по време на мачове на Острието, както от страна на Ригъл, така и от страна на претендента. Така се стига до това мачът им на No Way Out да е Brass Knuckles on a Pole, за да е така използвания бокс легален в битката. Мачът на WWF за ИК титлата на NWO е абсолютно същия, само build-ът е малко по-различен.

Нещата около Hardcore титлата получават още повече ефирно време. След Royal Rumble Гробарят обвинява Скалата, че не знае какво значи уважение и скоро ще трябва да бъде научен. Причината е фактът, че Скалата и Кейн елиминират Тейкър от Rumble-a. Keйн също става обект на заяждане от страна на "брат" си. Според Гробаря Кейн също е изгубил уважението си към него и сега трябва да му бъде даден урок, за да си припомни "как стоят нещата". В SMACKDOWN Тейкър кара Кейн да излезе на ринга, за да бъде набит с кендо стик. Кейн излиза и коленичи, но става в последния момент, отказвайки да се подчини на брат си. Все пак отново коленичи, явно от респект към Тейкър, но тогава се появява Скалата и разменя удари с Гробаря. Тейкър все пак го изхвърля от ринга, но когато се обръща Кейн вече е придобил някаква смелост и просва брат си с chokeslam. Взима микрофон и процежда през маската си "NO MORE RESPECT FOR YOU.". На следващата седмица бесният Тейкър обявява, че на No Way Out ще се погрижи за брат си, като дори ще заложи своята Hardcore титла, за да не е нужно да се съобразява с правила. Следват няколко конфронтации с Кейн, изцяло физически, като в едно от последните шоута Скалата за кратко е нещо като говорител на Кейн и казва на Тейкър, че Голямата червена машина не само ще отстои себе си в мача на No Way Out, но и ще покаже, че заслужава повече Hardcore титлата.

DDP за момента остава забит ниско в ростъра, тъй като Винс му казва, че мотивационните глупости (гимика на DDP в момента) са ужасно скучни и никой не иска да ги гледа. Това води до още един спор между Рик Флеър и МакМеън. Проблемите между тях зачестяват още повече в седмиците преди No Way Out, най-вече що се отнася до назначаване на мачове и вземане на важни решения. Около европейската титла има известно раздвижване, след като Джеф Харди и Лита убеждават Мат Харди, че трябва да се опита да си я върне. Това е част от опитите им да усмирят Мат и да се стигне до помирение между братята. Мат предизвиква Крисчън, който му обяснява, че е европейците биха се гордяли много повече с шампион от Канада, отколкото с шампион американец. Мат все пак настоява за мач и това води до побой от Тест и Крисчън. Джеф и Лита убеждават Мат да не се отказва и той отново предизвиква Крисчън. Шампионът и Тест отново го нападат, но този път Джеф се притичва на помощ и Харди изхвърлят Тест и Крисчън от ринга. Ядосаният Крисчън казва, че щом Харди толкова иска мач за титлата ще го получи на No Way Out.

Внимание получава и non-title вражда - завърналият се на Royal Rumble Голдъст започва вражда с елиминиралия го от мача Роб Ван Дам. В няколко промота Голдъст казва, че е по-"hardcore" от Ван Дам и предишният му престой в компанията е доказателство за това. Ван Дам отвръща, че остава човекът, направил едни от най-добрите мачове за Hardcore титлата за миналата година и изказването на Голдъст е чиста проба завист за това, че феновете обичат РВД повече отколкото някога са харесвали Голдъст. Оттук нататък фюда се развива по-обичаен начин, с назначен PPV мач между двамата.

Oсвен този с Ригъл върви и втори injury angle, в който Биг Шоу съобщава, че има проблеми с кръста си след мача с Кейн на Royal Rumble. Това става посредством видео съобщение от дома му. Видеота с Грамадата, съобщаващ за състоянието си и за това как след като се върне на ринга ще направи сериозен impact продължават да се излъчват през целия февруари.

Tag Team Division: Проблемите между Крисчън/Тест и Харди Бойз донякъде може да се считат за част от отборната девизия, но пък до мач между отборите не се стига, а и през месеца се набляга на Крисчън/Мат, така че не ги включвам тук. Февруари е месецът, в който изгрява звездата на Били и Чък. Идеята за гей отбор като цяло е отвратителна, но това я прави и потенциално успешна. Така че да - двамата бавно се сближават, намират правилната химия помежду си (буквално дори) и стават един добър отбор. Двамата печелят четворен мач за претендентското място, включващ тях, Скоти/Албърт, APA и малко странната комбинация от Спайк Дъдли/Таз (които при мен не получават чак такова внимание). Вече е ясно, че ще получат мач за отборното злато на No Way Out и затова те започват с подигравките относно Дъдли Бойз - видът им, начинът им на обличане и държанието им. Дори правят in-ring интервю със Стейси Киблър, в което тя обяснява колко ужасно е било да е около Дъдли и как се радва, че е далеч от тях. Това води до сблъсък между двата отбора, като никой не взима явен превес. Сериозно неприятните на публиката Били и Чък обаче довършват фейс търна на Дъдли Бойз.

Main Event: През февруари тук нещата са най-сериозни. Започваме с това, че Винс иска обяснение от Енгъл защо Кърт е спрял да се радва на подкрепата на МакМеън. Енгъл обяснява, че не е доволен от присъствието на Букър Ти (който се е превърнал буквално в придружител на Винс и негово основно оръжие в прецакванията на Остин). Кърт казва, че се чувства пренебрегнат въпреки всичко, което е направил за WWF през последните месеци, и то заради човек от WCW. Винс го убеждава, че ще му се реваншира и затова му назначава мач срещу Джерико, който освен, че е спечелил Rumble-a, има и свой сигурен мач реванш срещу Triple H след загубата на RR. В мачът е заложен точно този мач реванш на Джерико, като наказание за това, че е взел участие в Rumble-a без да е предвиден за участие. Енгъл успява да спечели мача след намеса на новия шампион Triple H и също така печели мача реванш, който по право е на Джерико. Y2J обаче ЗАПАЗВА шанса за титлата за WrestleMania. Следващата седмица ННН казва, че не счита Енгъл за сериозен противник, а за една цивреща кучка и разговорът му с Винс го е доказал. Кърт е бесен и моли Винс за още една услуга. МакМеън се съгласява и в следващото шоу Стефани се завръща на WWF ринг, придружена от Енгъл. Той й се извинява публично за това, че е измамил нея и Алианса, но я убеждава, че това е по-малко предателство от това, сторено от мъжа й ННН. Стефани се връзва и обвинява ННН, че не се е възстановил на време, за да помогне на нея и Алианса. ННН обявява, че това са глупости и дори да е можел да се върне по-рано на ринга е нямало да подкрепи налудничавата й идея да разкара WWF от бизнеса. Стига се до скандал между двамата. Стефани става придружител на Енгъл в мачовете му и той я използва като психическо оръжие срещу Играта, затова Хънтър моли Рик Флеър да добави още едно правило в мача за No Way Out - ако ННН победи Енгъл Стефани отново ще получи забрана да се появява на WWF шоута. Хънтър обяснява това с факта, че личният живот и бизнесът трябва да бъдат разделени и да не се смесват.

Отново на Джерико, който първоначално се хвали, че има не един, но два гарантирани шанса за титлата и загубата й не е толкова важна, защото тя със сигурност ще се върне в ръцете му. Първият го губи още на същия RAW (мачът-реванш, който има по договор) в мач срещу Кърт Енгъл, а другият също не остава незастрашен - Скалата конфронтира Джерико заради това, че Y2J го елиминирал от Rumble мача. Роки, който същевременно води вербална война и с Тейкър, се подиграва на Джерико за това, че не е успял да запази титлата по-дълго и му казва, че трябва да докаже, че заслужава да е в main event-a на Мания, като за целта заложи останалия си гарантиран мач за титлата. Т.е. Роки иска мач за гарантирания мач на Джерико за WrestleMania. Джерико обаче отказва. Това води до скандирания от публиката "страхливец", провокирани от Скалата. Роки и Кейн се изправят в мач срещу Гробаря и Джерико, който Скалата печели след Rock Bottom върху Y2J. Това разярява Джерико и той приема предизвикателството. В последния сегмент от фюда преди PPV-то Джерико вика Скалата на ринга, само и само, за да го примами в капан. Тейкър напада Роки в гръб, правейки го лесна жертва за Джерико, който след това казва, че той е звездата на тази компания сега.

Според обявеното преди Royal Rumble мача правило Стив Остин, като последен елиминиран, трябва да получи мач за Undisputed титлата на No Way Out. Винс обаче казва, че е обещал Остин да не получава мач за титлата докато Винс има власт в компанията и отменя това правило. Стига се до бой между двамата, като Букър Ти се притичва на помощ на Винс. На помощ на Остин обаче идва Флеър и двамата изхвърлят от ринга негъра и съ-собственика. По-късно Рик обявява, че не е доволен, че МакМеън е отменил идеята му. В отговор Винс казва, че компанията все още е наполовина негова и ще прави каквото си иска. И ако Остин, Флеър или който и да е друг има проблем с това, то Винс има решението. N-W-O. Флеър му казва, че връщането на който и да е от бившите членове на групата е лудост, но Винс не се отказва и казва, че чрез nWo, което той нарича "негов инструмент за запазване на контрол", ще се справи с враговете си - Остин и Флеър. Става ясно, че ще се завърнат Неш, Хол и Хоган, като това още повече разтревожва Флеър. Това обаче не му пречи да удодлетвори молбата на Остин за мач срещу Букър Ти на No Way Out. Остин неколкократно казва, че не му пука за "нещастни задници от миналото (nWo)", а е концентриран върху Винс и Букър. В последния Smackdown преди No Way Out обаче точно видео за nWo разсейва Остин и го прави жертва на Book End и Scissors Kick.

NO WAY OUT 2002 - 17 февруари:

-Hardcore Championship: Kane defeats The Undertaker © - New Champion

-Rob Van Dam defeats Goldust

-European Championship: Christian © defeats Matt Hardy

-WWF Tag Team Championship: The Dudley Boyz © defeat Billy & Chuck

-IC Championship - Brass Knuckles On A Pole Match: Edge defeats William Regal © - New Champion

-Stone Cold Steve Austin defeats Booker T

-WrestleMania Undisputed Title Shot on the line: Chris Jericho defeats The Rock

-WWF Undisputed Championship: Triple H © defeats Kurt Angle

Бележки по No Way Out или "Турнирът с намесите":

*В първият мач на рампата се намесва Скалата, който дърпа металните стъпала от ръцете на Тейкър, секунда преди той да удари с тях Кейн. Това разсейва Гробаря достатъчно, за да стане жертва на Chokeslam върху същите тези стъпала. Тейкър обаче се повдига, но не успява след втория Chokeslam, този път върху апаратурата край рампата.

*Тест и Джеф Харди на няколко пъти взимат участие в мача между Мат и Крисчън.

*Стейси пък се опитва да помогне на Били и Чък в мача им срещу Дъдли, но шампионите все пак запазват титлите. След мача Стейси е заклещена на ринга от Дъдли и вика за помощ, но Били и Чък се отдръпват, показвайки, че нямат намерение да й помогнат. Стейси получава 3D върху маса.

*Рик Флеър и Винс МакМеън си спретват бой около ринга по време на мача Остин и Букър. Боят се пренася сред публиката, а след това и зад кулисите преди съ-собствениците да бъдат разтървани. След като Остин приключва мача, побеждавайки Букър, започва музиката на nWo и Хоган, Неш и Хол идват на ринга докато Остин все още е там. Тримата правят промо за това, че в този свят всичко е бизнес. За тях е било бизнес да причинят хаос в WCW и да спомогнат за края на компанията, както имат намерение да направят с WWF. Хоган (който получава много добра реакция) казва, че са убеждавали Винс, че ще вървят по свирката му докато не е подписал договорите им, в които е ясно написано, че трябва да им бъдат платени много пари ако бъдат уволнени. Сега обаче те са решени да правят каквото пожелаят и нямат намерение да следват ничии заповеди, така че Остин е "свободен да си върви". Реакцията на Ледения е да покаже среден пръст на всеки поотделно, като минава първо през Хол, след това през Неш, а накрая и през Хоган. Остин си тръгва, а Хоган спира Неш и Хол, които се опитват да тръгнат след него.

*В мача между Скалата и Джерико съдията е проснат и в този момент Тейкър връща "услугата" - излиза на ринга и просва Скалата с метален стол. Джерико го довършва с Lionsault и печели мача.

*Главният мач също не минава без намеси - Стефани се опитва да помогне на Енгъл да я задържи в ефир и да спечели титлата, но не успява. След победата на ННН тя се разплаква пред него, след което тича зад кулисите, като на рампата се разминава с Джерико. Оттам той поглежда към ринга и PPV-то свършва с staredown между него и ННН.

Link to comment

ГОЛЯЯЯЯМ ДНЕВНИК.. Бирето се вихри пак! Скоро ще дам по-обстоен коментар за някой месец... но наистина VERY СВЕЖА ИДЕЯ!!

  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

След като No Way Out беше буукнат е време за WrestleMania. Тъй като това е най-голямото шоу се очаква да предложи впечатляващи вражди, повечко на брой, както и изискващи повече описание. Първо обаче да преговоря шампионите:

Настоящи шампиони:

-WWF Undisputed Champion: Triple H

-Intercontinental Champion: Edge (NEW)

-Hardcore Champion: Kane (NEW)

-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz

-European Champion: Christian

-Women's Champion: Trish

-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Пак двама нови, другите остават същите. Още няма развитие около леката девизия, където в момента нещата са на ниво филър мачове за седмичните шоута. Плановете ми за титлата са за след WrestleMania. Сега се концентрираме върху всичко останало, като добавям една нова категория в описанието на месеца. Започвам с описанието на случилото се веднага след No Way Out...

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

MARCH 2002

nWo: Тъй като групата, поне в моите представи, трябваше да е някаква по-странична част от продукта, нещо по-различно, ще ги сложа в отделна категория, защото действията им са прекалено всеобхватни. Започваме с това, че първото изявление на Винс след No Way Out е, че не е доволен от това, което nWo са казали на NWO. Той казва, че те са средство и ако не изпълняват целта си той ще намери начин да ги разкара, въпреки че наистина казаното от тях за "огромни неустойки при уволнение" е вярно. Това е и първата им поява в ефир - един оператор е хванат от Неш и се затваря с nWo в офиса на Винс в залата, след което снима как Хоган и Хол разбиват всичко и драскат стените с nWo надписи. Неш поглежда камерата и казва "Vince, we're not taking over. We are here to bring some chaos!". МакМеън праща охрана до офиса си, но когато те пристигат nWo ги няма. Винс е разтревожен за безопасността си и напуска залата, като след това nWo се появяват отново и тръгват на инспекция из съблекалните. Минават през съблекалните на Острието, РВД, Букър Ти и стигат до тази на ННН.

Неш казва, че иска да си поговори насаме с него и другите двама излизат. Кевин в ясен текст предлага на шампиона място в nWo в случай, че го иска. Неш казва, че няма значение дали другите двама са съгласни и че иска да има своя приятел до себе си. Хънтър отговаря, че ще трябва да помисли за това по-късно, защото има други проблеми. На следващата седмица двамата се срещат отново зад кулисите и Неш пак пита дали ННН е решил, като този път споменава, че скоро нещата в WWE ще са "или си с nWo или си срещу тях". ННН oтново обяснява, че има друго на главата си (фюда с Джерико) и пита Неш дали решението му може да почака до след WrestleMania. Неш се съгласява.

Настрана от разговорите на nWo с ННН започва друга ситуация - Хоган се сблъсква зад кулисите със Стив Остин. След няколкосекундно гледане Остин реагира пръв и посочва среден пръст на Хоган, след което най-брутално подминава nWo. Неш и Хол тръгват след него, но Хоган отново ги спира. За това обаче по-надолу. Тук някъде е и първият сблъсък на nWo с Дъдли Бойз. След мач на отборните шампиони те засичат зад кулисите nWo, които са обградили Рик Флеър. Дъдли се намесват, заради което са нападнати от Хоган, Неш и Хол. Време е за първото nWo промо и първото им появяване на ринг всъщност. Те казват, че от това, което са видяли до сега зад кулисите, са доста разочаровани. Според тях WWF е толкова слаба компания, че няма дори какво да рушат. Хоган споменава, че конкретни индивиди проявяват неуважение и се мислят за опорни камъни на индустрия, която той е направил известна. Неш подчертава, че дори отборните шампиони са "междурасови братя, правещи секс с дървени маси". Това води Дъдли Бойз на ринга, но nWo отново поемат контрол над тях. Тогава се появява Остин. Той не влиза в пряка физическа конфронтация с nWo, но започва да се подиграва с тях. Стига и до Хоган, който вече не издържа и го кара да дойде на ринга. Остин отива на ринга, но Хоган се отдръпва и Леденият става жертва на Неш и Хол. Да, тук няма неща от типа един фейс смила два хийла. Бройката си е предимство. След като са приключили и с него тримата написват едно nWo на гърба на Остин.

Винс чрез видео съобщение казва, че е доволен, че nWo са се заели с единия от неговите проблеми - Стив Остин и няма търпение да се заемат и с Флеър. В отговор nWo причакват лимузината на Винс в следващото шоу и се опитват да я потрошат с метални тръби. Отново промо, в което Хоган казва, че нямат намерение да се съобразяват с никого и ще правят каквото на тях им харесва и както на тях им харесва. Някъде от това промо започва развитието на отделните вражди за членовете на фракцията, като общите им действия в този период се изразяват в намеси в мачове, побой над някой устат lowcarder backstage и т.н. Като казах мачове - първият мач на Неш е срещу Грамадата, като той приключва с count out, след като Грамадата маха с ръка и си тръгва в средата на мача, докато Неш гледа усмихнат към него. Хол се изправя срещу Ван Дам, но успява да го победи. Първият и единствен мач с участие на Хоган до WrestleMania е 3 на 2 хендикап мач, след като Дъдли Бойз се съгласяват да се изправят срещу цялото nWo. Дъдли губят мача. Това са в общи линии страничните действия на nWo. По-надолу са описани враждите им.

Midcard Situation: В шоутата след No Way Out Острието намира партньор в лицето на РВД и двамата се срещат два пъти срещу Ригъл и Голдъст. Печелят първия мач, но губят втория. Това води до мачът реванш на Ригъл за ИК титлата. Същевременно Ригъл обяснява на Голдъст, че все още има шанс да покаже, че е hardcore и не е нужно да побеждава РВД, а просто да се намеси в някой мач. Това е явен намек за реванша на Ригъл за ИК титлата, който се състои на втория RAW след No Way Out. По негово желание мачът е No Holds Barred и по време на мача се появява Голдъст, който напада Острието. Това води Ван Дам на ринга и той не само, че отстранява Голдъст, но и просва Ригъл с Вандаминатор, правейки го лесна плячка за Острието, който печели мача и запазва титлата. В следващото шоу Острието благодари на РВД зад кулисите, а Ван Дам пита дали благодарността на шампиона не може да бъде показана с един мач за титлата. Острието казва, че ще помисли върху това. Същата вечер в мач на РВД с Ригъл се намесва Голдъст и Острието решава да върне услугата. Той се появява на ринга, но е проснат от Ван Дам по погрешка, след като Ригъл се отмества от опит за Вандаминатор. По-нататък РВД казва, че се случват такива неща, но също така се извинява на Острието. Двамата отново са сложени в tag team мач, този път срещу Неш и Хол. По време на мача Острието прави без да иска Копие на РВД и това им коства мача. Следва извинение от страна на шампиона, но РВД отказва да повярва и обвинява Острието в двуличие. Той му казва, че ако Острието няма да му даде шанс за титлата той ще си го заслужи, след което отива при Винс с желанието да получи мач за ИК титлата. МакМеън обаче е ядосан заради проблемите си с Флеър и затова казва на Ван Дам, че ще получи мач за титлата само ако победи Били и Чък в хендикап мач. Ван Дам успява да се държи на ниво в мача, като за това му помага неразбирателството на двамата партньори. Въпреки явните си противоречия на ринга Били и Чък са на път да спечелят мача, когато се намесва Острието и помага на Ван Дам да спечели мача и шанс за титлата на Острието. След мача Острието предлага ръката си, но РВД я отказва. На следващата седмица Ван Дам казва, че на първата си WrestleMania ще стане новия IC шампион. Острието се появява на рампата и казва, че на WrestleMania се искат повече от силни думи. Двамата си разменят още няколко заплашителни реплики, но до бой не се стига. Това става в последната седмица преди WrestleMania, когато Острието коментира мач на Ван Дам с Тест. Докато РВД е извън ринга той подхвърля няколко реплики на Острието, който видимо се опитва да се контролира, докато Тест не блъска РВД в гръб право върху IC шампиона. Острието избухва, започва да налага Ван Дам и го качва на ринга, приготвяйки го за столиране. РВД се подмества от опита за удар със стол, взима стола, който е бил под главата му и опитва Вандаминатор, но Острието успява да излезе извън ринга. На ринга идва съдии и застават между двамата, с което приключва build-a за мача им на Mania.

Историята с Ригъл и Голдъст обаче не приключва тук. Голдъст обвинява Ригъл, че просто го е използвал за целите си, а Ригъл, за да замаже положението, казва, че това не е вярно и предлага на Голдъст нова възможност да покаже колко hardcore е същност - като спечели титлата от Кейн. По това време Грамадата вече е направил своето завръщане на ринга, просвайки Кейн с chokeslam, прекъсвайки негов мач и завръщайки се след предполагаемата контузия в гърба. Грамадата обявява, че заради Кейн е изпуснал повече от месец на ринга и сега ще си отмъсти, отнемайки титлата на Кейн и връщайки си за загубата от Royal Rumble. Голдъст обаче пръв получава шанс за титлата, като в мача се намесват и Грамадата (проснал с chokeslam и двамата) и Ригъл, който става невинна жертва на Грамадата заради опита си да се намеси по-рано в мача. Кейн обаче успешно защитава пояса си. На следващата седмица Голдъст и Ригъл нападат Грамадата на паркинга заради намесата му в мача за титлата. Те смазват едната му ръка с капака на кола. Грамадата е с бинтована ръка на следващия SMACKDOWN и е принуден от Рик Флеър да се изправи в отбор с Кейн срещу Ригъл и Голдъст. Още в началото на мача обаче, след като Ригъл и Голдъст са изхвърлени от ринга, Кейн се обръща към Грамадата и си връща за двата chokeslam-a. Голдъст и Ригъл го нападат в гръб, като Ригъл донякъде умишлено, донякъде не, просва и собствения си партньор с бокс. Кейн обаче разкарва Ригъл от ринга и взима неподвижното тяло на Голдъст зад кулисите. В следващото шоу Голдъст се завръща, прекъсвайки мач на Ригъл. Той просва с метален стол англичанина, след което го връзва и го замъква зад кулисите, точно както Кейн е направил с него миналата седмица. Голдсът казва на Ригъл в една тъмна стаичка, че ще го накара да си плати, за това, че го е предал и го е оставил да стане жертва на садистичните идеи на Кейн. Когато Ригъл пита какви са били те, Голдъст вдига ръкавите си и показва обгорените си ръце (kayfabe белези, разбира се). Следва измъчване с електричество, което се отразява на осветлението в цялата зала по време на мач между Кейн и Грамадата за hardcore титлата, оставяйки мача незавършен. Грамадата настоява пред Флеър за реванш, Голдъст по-късно иска шанс за титлата, за да си отмъсти на Кейн, а Ригъл се появява и казва, че иска тримата накуп. Флеър решава да назначи Fatal 4 Way мач за WrestleMania точно седмица преди събитието. В последните шоута Кейн побеждава Голдъст в мач 1 на 1, а Ригъл успява да се справи с Грамадата, като и двата мач не минават без намеси.

Tag Team Devision: Конфронтацията между nWo и Дъдли Бойз зад кулисите не е случайна. След случката nWo се подиграват на това какви са отборните шампиони на компанията и си навличат гнева на Дъдли, които са видимо едни от малкото хора, които nWo срещат в WWF, които не се страхуват от тях. В свое промо Дъдли казват, че са шампиони от Survivor Series и този им рейн ще е един от най-запомнящите се в историята ако успеят да победят хората, направили някои от най-големите... ъм... поразии е кофти дума, но ще ползвам нея, в WWF и WCW - Хол и Неш. The Outsiders казват, че името на отбора им все още е подходящо защото в момента на тях се гледа като на външни лица в WWF, а не като на бивши световен и интерконтинентален шампион. Хол заявява, че въобще не е имал намерение да се занимава с хора като Дъдли Бойз, но щом те искат да се занимават с него, той ще им даде тази възможност. Неш също го подкрепя и казва, че не е лоша идея nWo да се сдобие с малко злато възможно най-скоро, за да лиши хора като Дъдли Бойз от възможността да парадират с това, че са шампиони. Дъдли казват, че искат Неш и Хол тук и сега, но те отказват. Вместо това предлагат хендикап мач 3 на 2. Дъдли приемат, мача се състои и те го губят. Не само това - Неш и Хол ги тръшват през маси. В следващото шоу Дъдли са явно недоволни от развитието на ситуацията. APA се намесват, казвайки, че искат шанс за отборното злато и мислят, че го заслужават повече от nWo. Дъдли казват, че искат Неш и Хол и никой друг. Флеър решава ситуацията, назначавайки мач между APA и The Outsiders, който вторите печелят след намеса на Били и Чък. След мача обаче Дъдли щурмуват ринга и преди Хоган да е дошъл на помощ на партньорите си, шампионите просват Неш и Хол с две 3D-та. Следващият ход на The Outsiders е да нападнат Спайк Дъдли, който видимо се е помирил с братята си. Неш и Хол пребиват Спайк backstage и казват, че един е паднал, остават още двама. Дъдли са бесни заради случилото се и казват, че няма да чакат до WrestleMania. Следва бой на ринга, в който The Outsiders надделяват заради намеса от Хоган и така в общи линии враждата се насочва към самия мач на Мания.

Враждата между Мат Харди и Крисчън за Европейската титла се прехвърля на tag team ниво. Мат е разочарован, че Джеф не му е помогнал достатъчно, за да спечели титлата на No Way Out. За да се докаже пред брат си Джеф се изправя срещу Тест. В случай, че Джеф спечели Мат получава нов шанс за титлата. В случай, че Джеф падне - ще бъде отстранен за неопределено време. Джеф успява да победи Тест и Крисчън е принуден скоро след това да се изправи срещу Мат в мач за титлата. В началото на март Крисчън губи мачът и титлата и Мат Харди става новият Европейски шампион. След мача двамата Харди празнуват с титлата, но Тест и Крисчън ги нападат в гръб. Крисчън обявява, че иска и двамата да бъдат унизени на WrestleMania, но пък иска и реванш за Европейската си титла. Харди обаче казват, че няма да дадат на Крисчън всичко, което иска и той ще трябва да избере - мач по двойки на Мания, в който "да унижи тези гадни американци на негова територия (Торонто)" или мач реванш за Европейската титла. Крисчън премисля нещата, след което обявява, че той и Тест ще се изправят в отборен мач срещу тях на WrestleMania. След това, след мач на Тест с Мат Харди, Крисчън просва с Европейската титла Мат, а след това с Тест пребиват и Джеф Харди. Крисчън взима микрофон и обявява, че отборният мач на WrestleMania ще е и неговият мач реванш за Европейската титла. Мат и Джеф се оплакват на Рик Флеър, който казва, че щом Крисчън иска да получи мачът си реванш за сингъл титла в отборен мач то това ще стане. Флеър обаче казва, че тъй като става дума за сингъл титла човекът, който отбележи победният туш ще си тръгне като шампион, т.е. не само Крисчън и Мат, но и Джеф и Тест могат да си тръгнат като шампиони. В последния Smackdown преди Мания Крисчън казва, че ще ще покаже, че канадците са по-добри от всички жители на Щатите и всички европейци, взети заедно, печелейки Европейската титла от американец в столицата на Канада.

Последната tag team вражда около WrestleMania се върти около Били и Чък и APA. В шоу след No Way Out Били обвинява Чък, че е виновен за това, че не са спечелили титлите от Дъдли Бойз. Това води до скандал между двамата. Чък закъснява за следващите две шоута и Били наема APA да го следят. Те естествено се заемат, тъй като парите си струват. Следенето ги довежда до откритието, че Чък изневерява на Били с друг мъж. Отвратени от гледката на Палъмбо целуващ се с друг мъж APA нападат Чък и любовникът му и ги пребиват. След това след като информират Били за видяното и той се разревава, те пребиват и него. Нов скандал между Били и Чък заради цялата история с изневярата завършва с прегръдка и привидното им сдобряване. Те дори се намесват в мач на APA и им костват победата. APA са бесни и се опитват да намерят Били и Чък зад кулисите, но попадат в капан и са пребити. На следващата седмица Били и Чък записват победа над Скоти и Албърт и празнуват по-дълго от нормалното на ринга, когато се появяват APA и ги предизвикват на мач за Мания. Били и Чък приемат, като след това доволните APA показват на титантрона снимки на Били (този път) с друг мъж. Чък остава с отворена уста (знам, звучи кофти), а APA казват, че ще ги вкарат в "правия" път на WrestleMania... стига Били и Чък да могат да работят заедно. Последният сегмент от враждата показва как Били търси Чък зад кулисите, намира го в съблекалнята им и затваря вратата с думите "Трябва да поговорим". Малко обяснения относно фюда: от образите на Били и Чък според мен може да се спечели много. Светът, в който живеем е в мнозинство твърдо хомофобен, като това важи с двойна сила за кеч феновете (освен ако не става дума за връзка между жени). Всякакви гей действия могат да донесат невероятен хийт на Били и Чък и да направят както тях over, така и противниците им. Т.е. този отбор е чисто злато.

Main Event Situation: Враждите тук са топ-ъф-да-топ и все пак ги почвам от най-неважната (кофти е, но е така) до най-главната. Най-вероятно такава ще е подредбата им и в карда. Първата история включва Кърт Енгъл, който продължава да е недоволен от факта, че Винс МакМеън го пренебрегва заради Букър Ти. В няколко свои промота Енгъл отбелязва, че е с пъти по-добър от бившия WCW шампион и това, че не е успял да спечели титлата от ННН сам, докато Букър е имал помощта на Винс и пак се е издънил срещу Остин. Когато nWo започват с разбиването на офиса на Винс, МакМеън започва да тича зад кулисите и намира Енгъл, пращайки го да спре Хоган, Неш и Хол. Енгъл отвръща с "Защо не пратиш своето приятелче Букър Ти?" и не предприема нищо. Винс не може да разбере за какво става дума и все пак наистина се обръща към Букър Ти, който казва, че няма намерение да застава на пътя на nWo. По-късно Енгъл в свое промо се гаври с Винс, за това, че неговото приятелче го е предало и не му е помогнало. Винс вика Енгъл в офиса си и иска обяснение, което Енгъл му дава. Винс казва, че това са глупости, но се оказва, че за Енгъл е важно. МакМеън го убеждава, че според него Кърт е топ атлетът в компанията и човекът на който Винс може да има най-голяма вяра. Това вбесява Букър Ти, който обвинява МакМеън, че само защото Букър не се е справил с Ледения на No Way Out сега бива третиран като резерва. Енгъл се намесва (сегментът е на ринга) и се присмива на Букър, казвайки, че най-накрая е осъзнал, че е последна дупка на кавала (не намирам по-подходящи изрази...). Това води до бой между двамата, като МакМеън се опитва да го спре, но те го избутват встрани и продължават да се бият. Флеър се намесва и казва, че на WrestleMania двамата ще могат да разрешат различията си в мач помежду си. След това обаче Винс конфронтира Флеър за това, че назначава мач между "негови хора" и отменя мача. Енгъл отива при Винс и му казва, че иска този мач и ако не го получи може да си тръгне от компанията. Малко след това Букър прави същото и МакМеън е принуден да ги остави да разрешат спора си 1 на 1. Оттук враждата се пренасочва към това Енгъл и Букър да спорят кой се е издигнал по-бързо в компанията си и чии постижения са по-големи. Т.е. фокусът се измества от това кой да е кученцето на Винс (защото в последните седмици те слабо започват да се интересуват от неговите проблеми) и се пренасочват към това кой е по-по-най.

Скандалът между Винс и Флеър за уреждането на мача е само част от проблемите им след No Way Out. Двамата неколкократно влизат в спорове за това, че Винс е довел nWo в WWF. Не само това - когато nWo започват да сеят хаос из WWF Винс се обръща към Флеър с молба за помощ, колкото и да му е неприятно да го направи. Флеър му казва, че той сам е навлякал това на компанията и сега ще трябва да се оправя сам. МакМеън се вбесява и удря шамар на съ-собственика. Няколко служители ги разтървават и предотвратяват боя между тях. Винс привлича на своя страна DDP казвайки му, че идиотските му мотивационни речи може да са от полза. Oт този момент нататък преди и след мач, както и в чести промота DDP има за задача да възхваля Винс и да говори против Флеър. Флеър уволнява DDP. Винс обаче дава шанс на DDP да си върне работата чрез спечелване на мач. Флеър е ядосан и слага себе си в мача срещу DDP. Преди самия мач обаче Винс напада Флеър в гръб и двамата с DDP го пребиват. Винс избира някакъв джобър за противник на DDP и той отново печели работата си. Флеър казва, че му е писнало от МакМеън и го предизвиква на мач за WrestleMania. DDP, говорителят на Винс, съобщава, че предизвикателството е прието, като малко след това Флеър излиза и пребива с метална тръба DDP. Тук се намесва борда на директорите, които казват, че това насилие над суперзвезди трябва да престане. За целта те правят мача Флеър-МакМеън "Stree Fight", като съветват двамата съ-собственици да запазят силите си за мача и един за друг. И двамата обаче вече са на ръба на нервна криза (Флеър заради упорството на МакМеън, той пък заради nWo и това, че тотално губи контрол над компанията). По време на подписването на договора за мача двамата губят контрол и се нахвърлят един върху друг. DDP се опитва да се намеси на страната на Винс, но тук се намесва Арн Андерсън, който се нахвърля върху DDP. Винс и Рик остават сами на ринга, но са разтървани отново от съдии и служители на компанията. Така билдът за мача между двамата приключват след около 4 месеца съвместно управление на WWF. Лично аз мисля, че WWE можеха да удължат тази история повече (а не да ги слагат в мач на Royal Rumble) и да сложат мача на Мания. Както правя аз всъщност.

Друга вражда продължава да набира сила. Явно е едно - на WrestleMania ще има мач The Rock vs The Undertaker. Нещо, което не е ставало, а според мен си е атракция като за най-голямото шоу за годината. Историята между тях до момента е в някакъв среден етап. Прецакали са се в мачовете си на No Way Out, имат вече изградена вербална война. Сега остава да се дадат последни щрихи и да бъдат оставени да вървят по течението. Като за начало имаме промо на Скалата, в което той казва, че разбира защо Тейкър му е коствал мачът срещу Джерико. Според Скалата Гробарят просто е в лошо настроение в последните седмици и е нужно да премисли нещата внимателно, преди да последва друго. Гробарят не се появява, за да отвърне, като вместо това прецаква още един мач на Скалата, нападайки го. Следва промо на Тейкър, в което той казва, че от всички в тази индустрия Скалата винаги е бил най-малко проявяващото уважение "леке". Гробарят изисква извинение от Роки и му казва, че ако откаже да прояви нужния респект, ще бъде научен на такъв. Скалата се появява и казва, че проблемът не е в Скалата. Проблемът не е и в хората. Проблемът е в Гробаря. В неговата новопоявила се мания за уважение. Според Роки кечистите и феновете уважават Гробаря, уважават постиженията му, но не уважават злобното куче (примерно), в което се е превърнал. За това Скалата казва, че има само едно нещо, което може да направи - и то е да върне Гробаря в реалния свят чрез мач на WrestleMania. Следващият по-основен момент от враждата е сегмент, в който Скалата показва на ринга герои от миналото на Тейкър, част от неговото дългогодишно наследство. Имитации на Пол Берър, Кейн, членовете на Ministry of Darkness... всички те стават по един или друг начин обект на подигравка от страна на Скалата, като накрая, като това довежда Гробаря на ринга. Скалата е готов, НО! Тъй като Тейкър е хийлът, той забавя атаката си, изчаква имитаторите да слазят от ринга, след което слиза при тях и започва да ги налага. Скалата слиза от ринга и се нахвърля на противника си, но размяната на удари свършва с оттеглянето на Гробаря. Обяснението му: не иска да си цапа ръцете с Роки преди Мания. Вместо това той прави същия сегмент, но с участието на лица от миналото на Скалата - копия на баща му, членовете на The Nation, Mankind. Тейкър го представя като "Тhis is NOT your life... but what awaits you after it" сегмент. Когато той сграбчва копието на бащата на Скалата за гърлото, Роки излиза и щурмува ринга. В този момент всичките имитатори се нахвърлят върху него и помагат на Гробаря да го пребие. За да не се заблуди публиката, че Тейкър сформира нов стейбъл или нещо подобно по-късно ще има сегмент, в който един от имитаторите иска да му бъде платено за "работата", Тейкър казва, че ще му плати и го вкарва в една стая при останалите. След малко следва друг сегмент - Тейкър излиза от стаята, а вътре наемниците лежат пребити. Скалата обаче вече е бесен. Той казва, че ще отдаде на Тейкър заслуженото уважение... и плаща на някакви хора да откраднат мотора на Гробаря (паркиран зад кулисите), докато той има мач. Тейкър зарязва опонента си, гледайки невярващо към титантрона, когато Скалата изскача зад него и го просва с Rock Bottom. След този момент Скалата застава над проснатия Гробар и завършва build-a с промо, в което казва, че на WrestleMania Гробаря ще получи всичкото уважение на света и една маратонка в задника... can you smell what the Rock is cookin'? и сме готови и с това.

След No Way Out е ясен и мачът за WWF Undisputed Championship-a: Тriple H © vs Chris Jericho, реванш от Royal Rumble. Не знам защо варианта МЕ на РР да бъде МЕ на Мания винаги е бил пренебрегван. Все пак двама кечисти могат само да спечелят от това да са в МЕ-та на два от четирите големи турнира. Как обаче се развива историята тук. Енгъл е така добър, за да даде на Джерико съвет - да удари ННН в слабите места. Джерико БУКВАЛНО си прави списък и започва. Като за начало той отново изтъква факта, че е контузил Хънтър и го е разкарал от ринга за доста месеци. Според Джерико завърналият се Хънтър е по-бавен, по-слаб и бързо ще рухне под напрежението на това да е шампион и всички да са след него. Джерико дори опитва да контузи отново ННН със собствения му чук, но планът му се проваля. Точка номер 2 от плана на Джерико е да се изгаври с егото на Играта. Той подготвя 2-3 видеота, в който са събрани сегменти със загуби на Triple H или ситуации, в които е бил пребиван, кървящ и т.н. Това вбесява Хънтър и той нахлува в production truck-a, но Джерико не е там. Т.е. всичко е капан. Джерико го заключва, връща се на ринга, където допреди малко е бил ННН и взима титлата. Тогава ННН включва микрофон в truck-a и съобщава на Джерико, че ще го намери и смаже. Джерико приема това с усмивка, тъй като според него щом колана е в него останалото е история. Следващата седмица не е по-лека за ННН. Той издебва Джерико и го напада зад кулисите, но се оказва, че коланът не е в него. За това Хънтър завлачва Крис на ринга, но когато се готви да го пребие камерите показват, че Стефани е в публиката с титлата на рамо. Тъй като тя има забрана да се появява в WWF след No Way Out охранителите я придружават навън, но това дава време на Джерико да нападне шокирания Хънтър в гръб и отново да вземе предимството, а и колана, който Стефани оставя на охранителите. Хънтър вече е изстрадал достатъчно. Той казва, че е вярвал, че ще успее да сглоби семейството си до момента, в който Джерико не е убедил Стефани да се появи с титлата на рамо. Хънтър разкрива също, че всъщност тя не е искала да го направи, но Джерико я е принудил, заплашвайки я, че в противен случай, че посегне не само на мъжа й, но и на самата нея, както и, че домът им ще се превърна в негова цел (все пак Джерико и Стефани никога не са се харесвали, а и аз лично не харесвам сближаването им през 2002-а). ННН заявява, че Джерико вече е минал всякакви граници и е постигнал това, което иска - нацелил е слабите места на Хънтър и го е вбесил. Затова ННН предизвиква Джерико на мач още преди Мания. Джерико приема. Стига се до мача, който е МЕ на някое от последните шоута. До туш не се стига, защото мачът преминава половинчасовия времеви лимит без някой да отбележи туш. След мача обаче Хънтър успява поне да си вземе колана, след като Джерико е проснат с Педигри. В така създалата се ситуация ННН казва, че няма да остави това така и ако ще приключва нещата ще ги приключи с победа. За това той предизвиква Джерико на Iron Man Match, едва вторият такъв в историята на WrestleMania. Джерико обаче казва, че няма намерение да се бие 1 час с човек като ННН. Според Джерико предния мач е бил просто лош късмет за самия него и той гарантира, че ще може да тушира Хънтър в рамките на 30 минути. И то не веднъж, ами няколко пъти. ННН също приема и така правилата на мача за WrestleMania официално стават 30 Minutes Iron Man Match. Следват 1-2 отборни мача между двамата с различни партньори като и в двата надделява ННН, при това доста брутално, но нищо по-интересно не става до финалното шоу, в което двамата трябва да се справят с предизвикателство и да се справят с противник за по-малко от 10 минути. Джерико успява с измама малко преди края на времето, а ННН се проваля след като Джерико го напада и мачът свършва с DQ. След това се стига до въргал на ринга, като се налага голяма част от съблекалнята да излезе и да ги разтърве.

Главната атракция обаче няма как да не е враждата между Остин и Хоган. След конфронтацията на Мания, а след това и срещата зад кулисите и побоя над Остин от Неш и Хол, е време нещата да минат на по-личен план. Това, което запазвам от случилото се в WWF е промото на Хоган за това колко много значи WWF за него, но как е разочарован, че феновете са му обърнали гръб и могат да му целунат задника. Това промо ще е широко рекламирано още от предната седмица, за да му се обърне внимание. То ще бъде прекъснато, но вместо Скалата обаче (както беше в действителност) излиза Остин. Той разяснява, че някога Хоган е направил много за това тази компания да се развие, но Леденият е бил този, който я е спасил от банкрут, докато Хоган не е успял да стори това с WCW. Остин казва, че винаги е считал Хоган за "tough son of a bitch", до момента, в който не е видял от първа ръка колко жалки са nWo като цяло и Хоган в частност. Хоган отвръща с факта, че ако го е нямало него никога е нямало да има Стив Остин. Хоган казва, че е много по-голямо име в тази индустрия и ако Остин иска да си преписва легендарен статус и да се опитва да се сравнява с него то трябва да мине първо през самия Hollywood. Oстин казва, че не иска Hollywood Hogan. Ако ще трябва да се доказва то иска да е срещу HULK Hogan. Хоган се съгласява. Остин предлага ръката си и когато Хоган решава да я стисне, Остин отново му показва среден пръст. Идеята на цялото това промо е да е достатъчно силно, за да представи враждата сякаш има история, протекла през годините. Издигането на Хоган, преместването в WCW, Остин и това, което прави той с WWF. Де факто мачът между двамата няма нужда от никакъв build, това промо е достатъчно да накара хората да си хвърлят парите за този мач. И все пак да речем, че след това промо остават още 4-5 шоута. Нещо трябва да се случва в тях, което да засили интереса към предстоящия сблъсък. За това ще наблегнем на двамата поотделно. Първо Хоган провежда разговор с Неш и Хол. Казва им в общи линии, че ще им помага, когато счита за необходимо, срещу Дъдли, но иска те да не се намесват в мача му с Остин, защото е нещо важно за нещо, което иска да свърши сам. Също така той казва, че е обещал на Остин HULK Hogan на WrestleMania, не преди това. Т.е. Hollywood ще продължи с мръсните си номера до Мания. Мисля, че някъде из враждата на Остин с nWo имаше момент, в който те му мачкаха джипа. Е, и да е нямало сега ще има и Хоган ще е инициаторът. Докато Остин стигне на мястото те ще са се разкарали. По-късно по време на мач на Остин Хоган ще излезе покрай ринга, за да могат Неш и Хол да го пребият. След това Хоган ще надраска гърба му nWo. Остин също ще отвърне на удара и в предпоследната или последната седмица преди Мания nWo ще заварят съблекалнята си разбита, с пакет бири на пода и надпис на стената "What?". Видеота с исторически кадри също ще подгряват враждата. Последната интеракция между противниците ще е на последния RAW, за да остане края на SMACKDOWN за Джерико и HHH. В този сегмент Остин ще излезе на ринга за няколко последни думи. Как една ера ще срещне друга на WrestleMania, как мач, който хората никога не са очаквали да се случи ще се състои. Остин казва, че ще иде на Мания с една идея - да сътвори Ад за Хоган. Хоган излиза с две бири в ръце и казва, че нещата през последните седмици не са се развили както трябва и въпреки че той (Холивуд) не е показал уважение към противника си, то Хълк ще го направи на Мания. Остин казва, че щом ще получи Хълк Хоган на WrestleMania нищо не му пречи да пребие тази вечер Холивуд. На това Хоган отвръща с усмивка и казва "Fuck it, this was a trap anyways" и удря Остин в главата с една от кутиите с бира. Следва big boot и опит за axe kick, но Остин се подмества, след което рита Хоган в корема и опитва Stunner, но Хоган се измъква. Шоуто завършва с това как двамата стоят в срещуположни ъгли на ринга. Хоган вдига микрофона си и казва, че в неделя ще се погрижи за Остин веднъж и завинаги, не преди това. Хоган слиза бавно от ринга, а Остин вдига микрофона, поглежда Хоган и единственото, което казва е... "WHAAAT?".

БЕЛЕЖКИ: Хоган-Остин е мач, който WWE можеха да направят преспокойно на WM 18, но незнайно защо не го направиха. Сигурно мислеха, че има по-голям шанс Скалата да се махне от компанията, отколкото Остин, не знам. Донякъде и прецакаха тази възможност с това, че Остин падна от Джерико (който въобще не беше достатъчно развит) на No Way Out. Загуба от Джерико поставя Остин в неудобно положение преди евентуален мач с Хоган. Затова и при мен го нямаше и Остин спря да се занимава с Джерико още в края на 2001-а. Причината да вкарам разделение между Хълк и Холивуд версиите на Хоган е, че това според мен е добра идея, която може да се използва и занапред, но за това след WrestleMania.

Причината да вкарам The Outsiders в мач за отборната титла е следния - първо двамата според мен не бяха във форма за много сингъл мачове, второ - титлите само ще спечелят от това да има такива high-profile претенденти. Дъдли също печелят, заради факта, че получават подобен дълъг рейн и важен мач. За останалите мачове не мисля, че е нужно чак такова обяснение. Мисля, че са добри като идеи, мисля, че можеха да се получат добре и като изпълнение. Повече бележки след резултатите, а ето ги и тях:

WWF WRESTLEMANIA X8

Toronto, Ontario

17 march 2002

-Fatal 4 Way Hardcore Championship: Kane © defeated William Regal, Goldust, Big Show

-Billy and Chuck defeated APA

-European Championship - Tag Team Match: Test and Christian defeated The Hardy Boyz (Matt © and Jeff) - Christian pins Matt and wins the title

-Kurt Angle defeated Booker T

-Street Fight: Ric Flair defeated Vince McMahon

-Intercontinental Championship: Edge © defeated Rob Van Dam

-The Undertaker defeated The Rock

-WWF Tag Team Championship: The Outsiders (Scott Hall and Kevin Nash) defeated The Dudley Boyz © - New Champions

-WWF Undisputed Championship - 30 Minutes Iron Man Match: Chris Jericho defeated Triple H © - 5:3 and wins the title

-Stone Cold Steve Austin defeated Hulk Hogan

Бележки относно WrestleMania:

-Голдъст е проснат върху маса извън ринга от Кейн. На ринга Ригъл просва Грамадата с бокс, но Кейн го издебва в гръб и го просва с Chokeslam за победата.

-Били и Чък побеждават с измама APA.

-Джеф е на път да спечели мача за своя отбор, туширайки Крисчън. Мат обаче прекъсва туша, защото ако Джеф отбележи победата според правилата на мача ще спечели и Европейската титла. Двамата започват спор, когато се намесва Тест и отнася главата на Джеф с big boot. Мат се нахвърля върху Тест, но Крисчън го напада в гръб. Тест просва и Мат с big boot, след което Крисчън го довършва с Unprettier. Джеф се опитва да се намеси, но е хванат от Тест, докато Крисчън тушира Мат и печели мачът и титлата.

-Енгъл-Букър и РВД-Острието влизат в категорията на наистиан добрите мачове, докато Флеър-Винс е по-скоро entertainment ориентиран, с намеси от Арн Андерсън и DDP.

-След като се прибират зад кулисите с отборните титли Неш и Хол казват на Хоган, че ще спазят обещанието си и няма да се месят в мача му, но разчитат на негова победа за да е доминацията им пълна.

-Още в началото на мачът за Безспорната титла Джерико напада Triple H със стол и му нанася доста удари, губейки по този начин първия туш с DQ. След това обаче успява да се възползва от нанесените поражения и кара ННН да се предаде с Walls of Jericho. Следва comeback на Хънтър - туш след Педигри прави резултата 2:1 в полза на шампиона. На 20-тата минута Джерико успява да забоде Lionsault след неуспешен опит на Хънтър за Superplex и изравнява резултата. 4 минути по-късно Джерико отбягва удар на Играта, който поваля съдията. Реферът дисквалифицира ННН и Джерико повежда. Играта започва отчаяно да се бори да изравни резултата в рамките на последните минути и точно когато е на път да повали Джерико с Педигри е хванат отново в Walls of Jericho. Успява да се измъкне чрез люлка, но Джерико я обръща и с помощта на въжетата отбелязва туш няколко секунди преди края на мача, ставайки шампион. Да, знам, че чиста победа щеше да го издигне повече. Но победата на WrestleMania си е победа на WrestleMania, а и не искам тотално да закопавам Играта. Всеки бива закопаван по-малко или издиган по-малко.

-Хоган спазва обещанието си - жълто-червените дрехи с един надпис от спрей nWo на панталоните, старата му музика. Всичко си Hulk-ско. Зарядът на мача е ясен, nWo така и не се появяват, дори след края на мача. Размяна на финишъри, много емоции и победа за Остин. Някои сигурно ще си кажат, че Хоган не би се съгласил да падне от Стив в реалния живот. Всеки си има цена, Хоган също. При правилното убеждаване и при правилните пари Хоган би се навил. Остин печели и завършва WrestleMania. И да, този мач е МЕ, не този за титлата. Мисля, че е ясно защо. Когато имаш такъв мач в карда си можеш да си позволиш да пренебрегнеш дори най-важната си титла.

И така приключва месец март. Повече - когато имам време и желание. Нещо съм се зарибил с идеята да ребуукна първо 2001-а (без Инвазия), но изпитвам затруднения, така че ще продължа с 2002-а, където идеите не спират да идват.

  • Upvote 3
Link to comment

Не разбрах от репортажа на Ресълмания как се развива мачът The Undertaker- The Rock?

Иначе си се справил добре,твоята Ресълмания се е получила по добра от действителната и макар,че точно този времеви отрязък да не ми е особено любим ще чета и по нататък.Особено ме интересува твоята интерпретация на дебюта и кариерата на Брок Леснар.Още веднъж добра работа.

 

Link to comment

Много добра работа, браво :) Опиши и мача между Роки и Гробаря, много ми е интересен :)

[center][img]http://i41.tinypic.com/117ea39.png[/img][/center]

Link to comment

След 15 страници текст е нормално да се изпусне нещо, затова се извинявам за липсата на описание на Тейкър-Rock, колкото и не важно да е то. В общи линии става дума за следното: тежък мач с много near falls. Почти в края на мача The Rock хваща Тейкър в Sharpshooter. Тейкър не успява да стигне до въжетата, но пък успява да удари съдията. Роки пуска Тейкър, защото дори той да се предаде няма кой да отчете победата на Скалата. Така мачът продължава още, като на финала Тейкър контрира Rock Bottom с Tombstone Piledriver за победата. Да, победата е чиста. Почти де, като изключим това със съдията, но то е за да има повече напрежение.

Скоро не знам дали ще пиша нов месец. Нямам време (по-скоро имам време, но в Пловдив нямам компютър до себе си), не съм сигурен и как точно искам да се развие компанията оттук нататък, като още се двоумя brand split да има ли или да няма. Ще видим.

Link to comment

Дълго мислих как да развия ситуацията в WWE след WrestleMania X-8. И през цялото време мислих във вариант без Brand Extension, най-вече защото не харесвам сегашния вариант на Brand Extension-a. Идеята за разделени шоута с отделни ростъри беше много добра, но постепенно загуби смисъла си и се стигна до глупави решения, които не искам да обсъждам сега. Но като се позамисля наистина през 2002-а Brand Extension-a беше много добра идея, която не мога да пропусна. Нямам и намерение да го правя. Вместо това ще внеса някои съвсем леки промени в първия Draft Pick, ще променя леко начина, по който се стига до Draft-a и оттам нататък ще развивам поотделно историите в RAW и SMACKDOWN. В този пост ще наблегна най-вече на Draft Pick-a, по-нататък продължаваме с останалото, като най-вероятно ще описвам всяко шоу поотделно.

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

THE BRAND EXTENSION

Като за начало малко пояснение - в реалност Стив Остин отказа да се появи на RAW-a след WrestleMania и се появи чак след Brand Extension-a, като започна история с това към кое шоу ще се присъедини. При мен, имайки предвид по-доброто ми отношение към Остин, това няма да стане точно така. Флеър информира феновете, че Остин е отказал да се появи след WrestleMania. По-късно, след като става ясно, че ще има Superstar Selection JR ще информира Винс и Флеър, че Остин в телефонен разговор е съобщил, че няма намерение да се появи и тогава. МакМеън е доволен, Флеър не. Как ще се развиват нещата с Остин след Brand Extension-a ще говоря по-нататък.

Първите две шоута след RAW и SMACKDOWN: Рик Флеър се появява в RAW доволен от победата си на WrestleMania и заявява, че според него успешно е защитил правото си да бъде съ-собственик на WWF. Винс се появява, за да го конфронтира и казва, че няма да остави Флеър на мира, докато не го разкара от "компанията си". Линда МакМеън се появява като представител на WWF Board of Directors и казва, че от враждата на двамата съсобственици компанията само страда, затова Бордът предлага друго - разделение на двете шоута, с отделни ростъри и отделни собственици. Флеър и МакМеън се съгласяват и на следващата седмица Brand Extension-a става факт.

Основното: Флеър получава RAW, Винс получава SMACKDOWN. Всеки от двамата има правото да избере по 30 души от общия ростър. Както вече споменах женската девизия не търпи промени при мен, не се занимавам с нея, така че избраните по време на Superstars Selection-a жени не ги споменавам. Друго основно нещо относно моя Brand Extension - не само Undisputed Championship-a, но и отборните титли. Следователно Джерико, Кевин Неш и Скот Хол, получават Interbrand статус докато са шампиони.

В тези първи шоута Тейкър се конфронтира със Скалата за пореден път. Скалата излиза на ринга и казва, че е бил победен чисто на Мания и иска да стисне ръката на Тейкър. Той излиза на ринга и Скалата му обяснява, че е крайно време всички глупости с уважението да приключат. Според него Тейкър има уважението, което иска, просто отказва да го приеме. Скалата предлага ръката си за ръкостискане, но вместо това Тейкър просто се усмихва и си тръгва. Тъкмо преди да излезе извън ринга обаче Скалата дава знак, че е опитал, след което напада Тейкър и го просва с Rock Bottom. Това е най-основното от шоуто, което трябва да се спомене.

BRAND EXTENSION DRAFT SHOW - 25 march 2002: На следващата седмица е Superstars Selection-a. С хвърляне на монета Винс печели първият избор и избира Скалата. Изборът на Флеър е Гробаря. Това вбесява Тейкър, който е на мнение, че има недовършена работа със Скалата. Тейкър заплашва Флеър, че иска мач със Скалата и тъй като Brand Extension-a все още не е в сила Флеър назначава за главен мач Undertaker vs The Rock, реванш от WrestleMania. Скалата печели мача. Следващият избор на Винс е Кърт Енгъл. Когато Флеър трябва да избира се получава така, че той е зает да говори с Гробаря. Винс се възползва, отива до неговата банка и избира nWo (двамата са се споразумяли предната седмица Хоган, Неш и Хол да бъдат преместени като група). Флеър се появява и не е доволен, но няма какво да направи. Винс избира и бившият шампион Triple H, a Флеър пък избира Кейн. През това време DDP (съветникът на Винс) е провел разговор с МакМеън относно това, което е направил. Винс е щастлив, че се е оттървал от nWo и е на мнение, че така те ще изпълнят работата си и ще унищожат Флеър и RAW. DDP обаче казва на Винс, че това са си цели трима души, при това не кои да е. Според него щом отборните титли ще са interbrand Винс може да вгорчава живота на Неш и Хол когато поиска, но не е длъжен да ги държи постоянно около себе си. Важното обаче е, че изпуска Хоган. Разговорът продължава с изключени камери. Когато Винс се връща на рампата за следващия си избор той казва Hulk Hogan. Флеър започва да спори, но Винс казва, че щом самият Хоган разграничава Hollywood Hogan от Hulk Hogan (имайки предвид мача с Остин), то тогава това са двама различни кечисти. Бордът се съгласява. МакМеън е доволен, защото е пратил "рака nWo в RAW, взимайки от него само това, което може да му е от полза и няма да му създава проблеми".

Интересна ситуация се получава и около Били и Чък. Те съобщават, че се чувстват като едно цяло и не искат в никакъв случай да бъдат разделени. Това става в предния RAW. Флеър и МакМеън им казват, че ще се изправят срещу APA oтново. Победителите получават правото да бъдат избрани като едно. Били и Чък печелят след поява на дебютиращия Rico и са избрани под номер 5 от Винс. При останалите избори няма нещо кой знае колко важно за отбелязване.

Колкото до вечерта - като последна обща тя е важна, защото изправя доста хора едни срещу други за последен път. Винс не пропуска шансът да изправи Неш и Хол пред предизвикателство. Той казва в началото на шоуто, че те ще защитават отборното злато тази вечер. Неш и Хол усмихнати казват, че ще приемат каквото и да е предизвикателство. То обаче се оказва доста странния отбор на Кърт Енгъл и Букър Ти, които МакМеън всъщност се опитва да накаже, за това, че са спряли да обръщат внимание на неговите интереси за сметка на собствената им вражда. Букър и Енгъл успяват да се сработят, но намеса на Хоган им коства победата. Все пак след мача двамата се здрависват, приключвайки враждата си с намек за двоен фейс търн.

Резултатите от шоуто:

-WWF Tag Team Championship: The Outsiders © defeated Kurt Angle and Booker T

-Triple H defeated Test

-Billy and Chuck defeated APA

-Fatal 4 Way Match - No1 Contenders for the IC title: Rob Van Dam defeated Rikishi, William Regal, Big Show

-The Rock defeated The Undertaker

А ето ги и графиките с пълните списъци на избраните от Флеър и Винс кечисти:

post-3035-125528547631_thumb.jpg

post-3035-125528548459_thumb.jpg

БЕЛЕЖКИ:

-Списъците не стават ясни изцяло още на самото шоу. Там стават ясни само първите 15 избора на всеки от шефовете, останалите 15 се изясняват на WWF.com.

-Стив Остин и Крис Джерико са хората, които остават с неизяснен статус. Разясних ситуацията около Остин, а Джерико, като Undisputed Champion казва, че е най-важната част от компанията, за да позволи да бъде прехвърлян като собственост. Неговият статус остава да се изясни в по-нататъшен момент.

-След Superstar Selection-a става ясно, че хардкор титлата става собственост само на RAW, докато интерконтиненталната и европейската титла ще са част от SMACKDOWN. Cruiserweight титлата все още не е активна.

-Причината за различни брой кечисти е фактът, че цялата женска девизия е в RAW. Промените, които аз съм направил също не са сериозни. Беноа е преместен на мястото на Джерико, който не участва в Draft-a. На мястото на Беноа отива ННН. Спайк Дъдли отива в SD вместо Дивон, т.е. запазвам Дъдли Бойз заедно. Други промени няма.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Време е за месец април и Backlash да бъдат ребуукнати. Тук все още съм работил по стария модел на обяснение, макар че май с разделението на шоутата ще се наложи да измисля нещо ново и по-добро. Започваме с преговор на шампионите след WrestleMania:

WWF Undisputed Champion: Chris Jericho (NEW)

IC Champion: Edge

WWF Tag Team Champions: Scott Hall and Kevin Nash (NEW)

European Champion: Christian (NEW)

Hardcore Champion: Kane

Cruiserweight Champion: неактивна

Разясних как е протекъл Brand Extension-a, сега да се насочим към самите feud-oве.

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

АПРИЛ 2002

Main Event Situation: Основната интрига естествено е около Безспорната световна титла. Още на първия RAW (все още общ и провеждащ се в Канада) Джерико излиза в началото на шоуто и казва, че той вече е лицето на WWF и всички фенове трябва да се гордеят, че имат канадец за шампион. Според Джерико обаче дори канадските фенове не заслужават да имат съгражданин като него. Той заявява, че е част от канадския елит, от най-успелите канадци в историята и не може да се принизява до нивото на всички останали. Тук се намесва Кърт Енгъл. За да получи Енгъл по-сериозна фейс реакция (и за да се даде официално начало на фейс търна му) той заявява, че харесва Канада, въпреки че е патриот. Не харесва обаче канадци, „който не знаят къде им е мястото”. Следва кратък спор, който приключва с размяна на удари. Енгъл след това посещава офиса на Винс и иска мач срещу Джерико за титлата. Винс обаче го отрязва, казва на Енгъл, че щом Кърт не иска вече да е на страната на МакМеън то и Винс няма да е неговата. МакМеън заявява, че ННН има мач-реванш и докато не го получи никой друг няма да се докосне до Джерико. В този момент влиза Хънтър и казва, че няма против да отложи мача за титлата за SMACKDOWN, за да има време да почине, а тази вечер да даде част от Джерико и на Енгъл. Назначен е мач по двойки – Джерико и Букър Ти срещу Кърт Енгъл и ННН. Два сегмента между партньорите в двата отбора разясняват отношенията им – ННН казва на Енгъл, че не му дреме за проблемите ми от преди месец, защото разбира, че Енгъл просто е искал да стане шампион и все още го иска. Букър пък (защото и при него се появява искрица за фейс търн) казва на Джерико, че не харесва хора, „които имат нещо против Америка”. Енгъл и ННН печелят мача с DQ след като маскиран мъж изскача от публиката и напада ННН. В SMACKDOWN Джерико казва, че негов стар приятел го е поздравил за големия успех на WrestleMania и му е обещал подкрепа тази вечер. По-късно, по време на самия мач-реванш за титлата, маскираният мъж отново се намесва. ННН този път го спира и го просва с Педигри. Маската е свалена – това е Ланс Сторм. Докато Хънтър го гледа Джерико го напада в гръб със стол и губи мача с DQ. Джерико и Сторм са на път да пребият Хънтър, когато се намесва Енгъл, който спасява ННН. В RAW Джерико дърпа промо, че въпреки някои търкания в миналото Ланс Сторм е бил негов верен приятел и достоен канадец. ННН напада и двамата с чук (неуспешно), след което казва, че иска нов мач за титлата. В този RAW, последен за всички, Енгъл и Букър Ти губят мач от The Outsiders и официално слагат край на враждата си. Brand Extension-a официално е в сила в следващия SMACKDOWN. ННН го започва съобщавайки отново, че иска мач за титлата. Той е прекъснат от Енгъл, който заявява, че Хънтър вече е получил шанс за титлата и е време някой друг да затвори наперената канадска уста на Джерико. Търкането между двамата приключва, когато Винс МакМеън съобщава, че ако двамата успеят да победят Сторм и Джерико в отборен мач то на Backlash ще има троен мач за титлата. Ако не успеят – нито един от двамата няма да е претендент. Енгъл и ННН печелят мача, но веднага след края му са нападнати от Тест и Крисчън, след което четиримата канадци пребиват новите главни претенденти. На следващата седмица, при своя поява в RAW, Джерико обявява създаването на C-4, съюз на успелите и заслужили канадци в WWF. В SMACKDOWN Енгъл и ННН отново са отбор, този път в мач срещу Тест и Крисчън. Губят го след като се скарват по време на мача, а след него отново стават жертва на побой от канадците. Няколко про-американски приказки от Енгъл и закани от ННН за това, че на Backlash приключва с Джерико са другите основни неща. Така приключва build-a за главният мач на Backlash. Тъй като и Хънтър, и Енгъл са в SD, може да се приеме, че мачът за титлата е изцяло на SMACKDOWN.

Главната вражда в RAW не е точно вражда. Както описах в предишния пост Скалата и Тейкър продължават търканията си и след като Тейкър разбира, че ще остане в RAW, а Скалата ще иде в SD иска мач срещу него във вечерта на Brand Split-a. Скалата печели. На следващата седмица в RAW Тейкър отново нахлува в офиса на Флеър и казва, че иска нов мач срещу Скалата. Флеър обаче съобщава, че това е невъзможно, тъй като Скалата вече не е в неговата юрисдикция. Гробаря решава, че в такъв случай заслужава мач за титлата, но Флеър отново го контрира, казвайки му, че Тейкър не е заслужил подобен мач. Явно е напрежението между двамата – Тейкър избухва и започва да троши кабинета на Флеър, казвайки, че „накара Рик да го уважава”. По-късно същата вечер nWo излизат на ринга. Хоган заявява, че не им харесва да следват ничии заповеди. Според него щом ще е и в двете шоута (под различно име) то в поне едно от шоутата трябва да го определят за главен претендент. Неш допълва, че нямат намерение да защитават титлите си в предвидения за следващата седмица мач срещу Дъдли Бойз. Тогава на ринга излиза Тейкър, който конфронтира nWo и им казва, че за чужденци са прекалено наперени. Според него дори той не получава привилегии (а ги заслужава), така че те също не трябва да получават такива. Това води до появата на Флеър на рампата. Флеър казва, че щом и Тейкър и Хоган искат мач за титлата ще се борят за правото да го получат. Рик назначава мач между двамата за Backlash, като победителят ще има подсигурен мач срещу Джерико. Двамата кимат в съгласие, след което nWo нападат Тейкър в гръб. Дъдли Бойз идват на помощ и прокуждат nWo от ринга, но когато се обръщат получават двоен Chokeslam от вбесения Тейкър. На следващия, последен RAW, Тейкър излиза на ринга и припомня как е спечелил първата си световна титла – с победа над Хоган. Казва, че не му пука от името на Хоган, пука му само за това как ще го победи и иска да му даде пример с някое от приятелчетата му. Хоган се появява на рампата и казва, че предложението е интересно, но ще стане както nWo решат. Тейкър се приготвя цяла вечер в съблекалнята си за мача. Когато идва време за него се оказва, че негов противник ще е... Big Show, новият член на nWo. Тейкър успява да победи Грамадата, но след мачът е проснат с big boot от Хоган, който приключва шоуто информирайки Тейкър, че „уважение не се печели така...”.

Третата основна история е в двете шоута и е свързана с Ледения. DDP убеждава Винс, че за доброто на SD Ледения е нужен на шоуто. В същото време Флеър иска Остин при себе си, защото го чувства „като човек на негова страна”. Двамата собственици неколкократно се опитват да проведат разговори с Остин. Накрая JR съобщава в RAW, че Остин е казал, че ще присъства на Backlash и ще реши в кое от двете шоута да иде. И Винс, и Рик се съобразяват с решението му и започват да кроят планове как да го примамят в шоуто си.

Midcard Situation: Започваме с интерконтиненталната титла. Ситуацията при нея е интересна – на Brand Split-a Роб Ван Дам печели No1 Contender позицията, но той е избран да остане в RAW, а Острието отива с колана в SD. Винс се съгласява в следващия SD да позволи на Острието да защитава титлата срещу законния главен претендент. В RAW обаче се случва нещо важно – Еди Гереро се завръща в WWF и напада Ван Дам. След сериозен побой над него той заявява, че РВД е имал своя шанс и сега е време за нов претендент. Острието казва в SD, че за него няма значение кой кечист от RAW ще се бори с него, защото при всички случаи титлата остава негова. В последния RAW РВД e бесен от атаката на Гереро и иска мач срещу него от Флеър. Той му го дава, но залага и претендентското място на РВД. Мачът завършва с двоен pin (двама съдии отброяват тушове за двамата противници) и се стига до скандал след мача. Флеър излиза на ринга и заявява, че прави мачът за ИК титлата троен и се надява, че поне един от двамата (Гереро или РВД) ще успее да върне титлата в RAW. В SD Острието дава ново интервю и казва, че рязко нещата са се обърнали против него, но е готов да приеме това предизвикателство, след което да се заеме с една групичка, която му се пречка (имайки предвид новосъздаденото C-4).

Прехвърляме се изцяло в SD, за да разгледаме ситуацията около Европейската титла, на която според мен не се обръща достатъчно внимание. След Mania Крисчън се хвали с постижението си – хем е победил американец на канадска земя, хем е станал европейски шампион. По-късно става ясно, че той и Тест вече са част от C-4, което кара Крисчън да направи нещо друго – той заявява, че е безмислено компания, в която няма европейци (умишлено пропускаме Ригъл за по-голяма тежест на думите), да има европейска титла. Точно затова Крисчън казва, че по примера на своя канадски съгражданин и нов партньор Ланс Сторм, ще прекръсти титлата си на Канадска титла. Това естествено цели повече хийт за групата. След предложение на лидера на C-4 Джерико за мач на Backlash, Крисчън решава да заложи титлата си срещу двама заслужили подобна възможност канадци – Тест и Сторм, като казва, че мачът няма за цел да разстрои току-що създадената организация, а да покаже, че в нея е събран елита както на Канада, така и на WWE. Повече build няма.

Сега идва времето да споменем един важен момент – дебюта на Брок Леснър. В първото шоу след WrestleMania Винс обсъжда с DDP новата си придобивка. Както той го описва „неконтролируем звяр, the next big thing around here”. На въпрос на DDP какво му е подготвил Винс казва, че е дал на новият правото сам да избере свой противник и да прави каквото пожелае. По-късно същата вечер Брок Леснър напада Кейн по време на негов мач и брутално го пребива. В SMACKDOWN отново атакува – този път просвайки Стивън Ричърдс. RAW отново го заварва с нова жертва – напада Брадшоу и Фарук зад кулисите, но докато се радва на успеха си е нападнат в гръб от Кейн, който го разхвърля зад кулисите. Леснър обаче успява да блъсне Кейн през една врата и се измъква. Тук е мястото да поясня – няма Хеймън. При мен Леснър е диво животно, на което Винс е дал свобода да разрушава. В SD той обяснява на DDP, че ще даде на Брок да набере инерция и след това ще го ползва срещу nWo, в случай, че му се наложи да ги избере и те да се озоват в SD. Това обаче не става – Винс успява да прецака Флеър с nWo, но по-късно Рик избира новия домашен любимец на Винс – Брок Леснър. Това обаче не попречва на Брок да се появи в SMACKDOWN след Brand Split-a. Винс казва, че Брок е негов човек и ще бъде в неговото шоу. Леснър се вживява и докато Скалата прави първото си SD-only появяване, Брок излиза на ринга и го напада. Следва брутален побой над Скалата, след който The One е изнесен с носилка. Вбесеният Винс излиза, разкрещява се на Брок и кара охраната да го изхвърли от залата. Те успяват, но не и без да дадат няколко жертви на неспираемия Леснър. Винс казва, че не го иска никога повече в SD, щом ще му коства такива големи звезди. Оттук нататък започва отсъствието на Скалата, нужно му за снимките на един от филмите му. Брок вече е официално в RAW. Там Голдъст е получил шанс за Hardcore Championship-a след победа в първия RAW на Манията над Джеф Харди (за това по-късно). Леснър отново напада Кейн по време на мача, коствайки му титлата. Голдъст става новият хардкор шампион. Кейн е бесен на следващата седмица за стореното от Леснър и когато Брок излиза, за да нападне Мейвън след мач, Кейн излиза след него и двамата се сбиват в средата на ринга. Леснър този път не успява да надделее и става жертва на Chokeslam. На следващата седмица става ясно, че двамата ще се срещнат на Backlash в първия мач на Леснър в WWF. Кейн обаче няма намерение да чака – излиза на ринга с верига с ръка в очакване на Леснър. Той се появява, нападайки го в гръб и концентрирайки се върху едната му ръка. Побоят не спира, докато не се намесва охраната, но е ясно, че Кейн е ранен.

Oтново RAW фюд – този път братята Харди са вече пред тотален разпад. Мат обвинява Джеф, че се е опитал да открадне титлата му на WrestleMania, а след като не е успял му я е коствал. Джеф се опитва да се оправдае, но Мат отказва да го изслуша. Джеф прибягва до услугите на Лита и я моли да иде и да говори с Мат, но той се скарва с нея и я пита докога ще се меси в отношенията му с брат му. След мач на Мат Джеф излиза на ринга и настоява да говорят като мъже, но Мат отказва. Джеф се опитва да го спре да слезе от ринга, за което получава удар в лицето. Лита излиза на ринга и застава между братята. След това тя отново посещава съблекалнята на Мат и го моли да се разбере веднъж завинаги с Джеф. Мат казва, че ще го направи – в мач на Backlash. Лита се опитва да го разубеди, но не успява. Джеф казва в интервю, че приема мача срещу брат си и ако това да се изправи срещу него е единственият начин да получи прошка ще го направи. В мач, в който Джеф е партньор с Томи Дриймър, а Мат с Голдъст братята така и не застават един срещу друг, въпреки че Мат разсейва Джеф, за да може Голдъст да тушира Томи. След мача Мат тръгва по рампата, а Джеф отново опитва да го спре. Мат отново го напада. Лита пак се опитва да ги разтърве, когато Мат без да иска я удря. Това вбесява Джеф и той се нахвърля върху брат си, като се налага Дриймър и двама съдии да ги разтърват.

Последната история, която започва преди Backlash, но не е представена в PPV мач е свързана с Голдъст. След Мания той успява да си спечели нов шанс за Хардкор титлата и дори след помощ от Леснър успява да я спечели. В промо зад кулисите обяснява, че е постигнал това, което цели откакто се е върнал в компанията – доказал е, че е най-хардкор от целия ростър. Тук се намесва Томи Дриймър, който казва, че в ростъра на RAW се намират неколцина бивши кечисти на ECW, които имат нещо против подобни твърдения. Голдъст го удря с колана и му казва, че ги чака, след което облизва титлата и си тръгва. Creepy Goldust vs ECW Originals фюд стартира в този момент с награда Hardcore титлата.

Cruiserweight Division: Да, най-накрая дойде време и за тях. След Brand Split-a Винс обявява, че много разумно е взел в SMACKDOWN едни от най-бързите и подвижни кечисти, които са ядро за всяка Cruiserweight девизия. Той обявява, че титлата ще има своя нов притежател, като в SD ще се проведат 3 квалификационни мача, победителите от които ще се изправят на Backlash в мач за титлата. Таджири е този, който оспорва тази идея, защото счита, че той трябва да е настоящия шампион. Винс го заплашва, че може да го изхвърли от турнира ако продължава да се оплаква. В квалификациите Таджири побеждава Скоти 2 Хоти, Урагана побеждава Спайк Дъдли и Били Кидман побеждава Мейвън (който умишлено съм набутал в девизията). Тримата имат кратко спречкване в SMACKDOWN, но нищо по-сериозно до мача им на PPV-то.

Tag Team Division: Tук нещата са под контрола на nWo естествено. Неш и Хол са доволни от новоспечелените си титли и казват, че е вече ясно коя е доминиращата група в WWF. Те обаче са конфронтирани от Дъдли Бойз, които желаят да получат реванша си. Неш и Хол им казват, че ще защитават титлите срещу когото те решат и Дъдли не са в списъка. Бившите шампиони се опитват да убедят Хол и Неш с бой, че заслужават реванш, но Хоган помага на приятелите си да се справят с Дъдли. В SD пък Чък и Били започват да подхвърлят, че може би е време една истинска „двойка” да вземе отборното злато. На Brand Split-a Букър и Енгъл получават шанс за титлите, но The Outsiders запазват коланите. Тогава вече в SD те са предизвикани на мач от Чък и Били. Неш и Хол отговарят със смях на това предизвикателство и казват, че Чък и Били имат нужда от още една солидна победа, за да докажат, че заслужават подобен шанс. За тяхна изненада гей двойката побеждава отбора на Рикиши и Марк Хенри, с което си печели мач за титлата. Неш и Хол казват, че са се разправяли цял живот с псевдо-педали и сега няма да имат проблем да се разправят с едни истински. В RAW обаче става ясно, че Флеър е предвидил да даде на Дъдли реваншът им за титлата. Неш и Хол обаче казват, че няма да защитават колана срещу тях и не се появяват за мача. Това вбесява Флеър, но той намира начин да се справи със ситуацията – включва Дъдли в мача за отборното злато между The Outsiders/Billy and Chuck за Backlash.

nWo: Стигнахме и до тях. След WrestleMania Неш и Хол, както казах, се радват на титлите си, но казват, че единствения провал за Новия световен ред е дошъл от загубата на Хоган. Той признава, че е така, но ги спира, когато те го призовават да тръгнат след Стив Остин. Хоган казва, че е приключил с Остин и няма намерение да се занимава с него. Той казва, че им трябва друга цел, а именно доминация над тази компания. Когато Хол го пита какво има предвид Хоган отговаря „Титлата с главно Т”. Така се появяват идеите на Хълк за мач за титлата. След Brand Split-a Хоган е принуден да се появява в RAW като Hollywood Hogan, а в SD като Хълк Хоган. Неш и Хол при едно от появяванията си в SD се опитват да говорят с него, но са пресрещнати от МакМеън, който им казва, че nWo не съществува в SD и ако види тях и Хоган заедно ще се постарае да ги унизи по всякакъв начин. Те приемат това на майтап, но Хоган се появява и им казва, че SD не е мястото, където да вилнее nWo и тук той има нужда да бъде сам, да бъде себе си. Тази раздвоеност на Хоган дразни съотборниците му, но те не казват нищо. В RAW обаче започват да се подиграват леко с него, но само дотам. Друго важно нещо е предложението на Неш към ННН. Неш отново посещава Хънтър и му казва, че е време за решение. ННН е бесен заради загубата си от Джерико и казва, че изобщо не му пука за nWo и казва на Неш да прави каквото той счита за правилно, но Хънтър си има свои проблеми, за които има намерение да се грижи сам и няма нужда от ничия помощ. Неш само се усмихва и си тръгва. След победата над Букър и Енгъл пък nWo не пропускат възможността да се изгаврят и с двамата. Това кара Букър да излезе на ринга и да каже, че ще ги държи под око. За тези негови думи той е нападнат зад кулисите и не се появява до Backlash, което обяснява и липсата му в карда. Последното важно нещо, свързано с nWo е присъединяването на Грамадата в последния RAW преди Backlash. В седмиците преди това той на няколко пъти се среща с тях зад кулисите, но уж обстановката е враждебна. Оказва се обаче, че се е присъединил към тях, когато се появява в RAW като противник на Гробаря и член на групата.

-Това е билдът за турнира в общи линии. Не всичко е перфектно, дори според мен, но просто това е най-доброто, което успях да измисля, а и ми се струва, че историите, че и карда за турнира са добри. А ето ги и резултатите:

WWE BACKLASH

21 april 2002

-Triple Threat Canadian Championship: Christian © defeated Lance Storm, Test

-Matt Hardy defeated Jeff Hardy

-Triple Threat Cruiserweight Championship: Billy Kidman defeated Tajiri, Hurricane – New Champion

-Brock Lesnar defeated Kane

-Triple Threat IC Championship: Rob Van Dam defeated Edge ©, Eddie Guerrero – New Champion

-Triple Threat WWF Tag Team Championship: Billy and Chuck defeated The Outsiders (Scott Hall and Kevin Nash) ©, Dudley Boyz – New Champions

-Hollywood Hogan defeated The Undertaker

-Triple Threat WWF Undisputed Championship: Chris Jericho © defeated Triple H, Kurt Angle

БЕЛЕЖКИ:

-Крисчън побеждава с туш над Сторм. След мача тримата канадци се прегръщат и напускат ринга, обиждайки публиката.

-Мат побеждава Джеф след като Лита се появява край ринга по време на мача. Тя отново се опитва да ги накара да спрат, но Джеф я убеждава, че този мач трябва да продължи. Мат се възползва и поваля Джеф, след което просва Лита с Twist of Fate. Същата е съдбата и на Джеф и Мат взима победата.

-Кидман тушира Урагана, за да стане новия Cruiserweight Champion. Tитлата вече е сред активните.

-Леснър не само, че побеждава Кейн в дебютния си мач, но и след мача продължава с побоя над него и дори чупи ръката му след F-5 върху металните стълби. Тук става дума за реална контузия на Кейн, като побоя над него е просто причина да получи почивка.

-РВД тушира Острието в тройния мач, за да стане новият интерконтинентален шампион. По този начин титлата се връща в RAW.

-Отборният мач протича интересно. Неш и Хол повече странят от ринга и оставят противниците си да се бият. В един момент обаче четиримата претенденти се насочват към тях. Към края на мача се появява Букър Ти, който напада Хол. Неш се притичва на помощ и се опитва да отблъсне Букър. Хол обаче става жертва на 3Д. Преди Дъдли да си върнат титлите обаче са изхвърлени от ринга от Били и Чък, които тушират Хол и взимат златото.

-След мача Неш и Хол се връщат бесни в съблекалнята на nWo, където Хоган им казва, че сега важното е да му помогнат да победи Тейкър. Неш пуска коментар, че поне Хоган „не е в тъпите си жълто-червени дрешки и може би заслужава помощ”. Тук се намесва Флеър, който застава на вратата с няколко души охрана и казва, че няма да допусне nWo до ринга. Грамадата и Хол се опитват да спорят, но Неш поглежда Хоган, след което се обръща към Флеър и казва, че няма нужда от охрана – nWo няма да се месят. Хоган отива на ринга сам.

-По време на мача Хоган-Тейкър съдията е проснат. Флеър идва на ринга, но не отброява достатъчно бързо опит за туш на Гробаря. Тейкър притиска Флеър в ъгъла и започва да се кара с него и когато се обръща става жертва на big boot и Atomic Leg Drop, след което с малко по-бързо отброяване Флеър дава победата на Хоган. Тейкър побеснява след мача, но охраната на Флеър го ескортира извън залата, а собственикът на RAW остава там. На ринга идва и Винс. Време е да се реши кой ще подпише Остин. Преди това Винс заявява, че не само Флеър може да взима мъдри решения и затова забранява на членовете на C-4 да се месят в главния мач. Остин излиза и двамата започват да се мазнят – Винс предлага title shot, Рик също, Винс обещава свобода на действието, Флеър също. Накрая Остин стига до извода, че и двамата могат да му предложат еднакви неща и ще се наложи да избира по симпатия. Секунди след това МакМеън е проснат със Stunner и Остин се здрависва с Флеър. Тогава обаче се появява Тейкър, ритайки опитващите се да го спрат гардове. Той стига до ринга и Флеър им казва да го оставят. Там Гробаря пита как може Флеър да обещава на Остин title shot, а Тейкър е трябвало да се бие с Хоган за това, като дори е бил прецакан от Рик. Флеър казва, че не му дължи обяснение. Остин обаче се намесва и започва спор с Тейкър, подигравайки му се за „искането на уважение”. Стига се до бой между двамата, като е нужно охраната да се намеси и да ги разтърве.

-В главния мач C-4 не се появяват, но за сметка на това се намесват други хора. Докато ННН е извън ринга е нападнат от своя приятел Кевин Неш, Скот Хол и Грамадата. Енгъл се опитва да се притече на помощ, но също става жертва на nWo. Това улеснява работата на Джерико, който успява да спечели мача с туш над Енгъл.

Обяснения: C-4 остават силни след турнира, донякъде и nWo – загуба за Неш и Хол, но победа за Хоган и намеса в главния мач. Остин е център на вниманието, Тейкър също. Брок расте. Отделно на Били и Чък се обръща внимание като на сериозна част от таг девизията, нещо, което забавих, но е добро, имайки предвид реакциите, които могат да получават. В общи линии всичко върви напред, поне според мен.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Искам да отбележа, че в началото на май започва кампанията “Get the F out” и промяната на името на WWF става факт, така че Judgment Day вече ще е с WWE инициали. А ето и списъка с шампионите в този момент:

WWF Undisputed Champion: Chris Jericho

IC Champion: Rob Van Dam (NEW)

WWF Tag Team Champions: Billy and Chuck (NEW)

Hardcore Champion: Goldust (NEW)

Canadian (European) Champion: Christian

WWF Cruiserweight Champion: Billy Kidman (NEW)

Още една забележка: Кейн и Скалата са аут и двамата след побои от страна на Брок Леснър. Единият, за да лекува контузия, вторият, за да снима филм. След тези бележки можем да продължим...

МАY 2002

Tag Team Division: Неш и Хол се отказват от правото си на реванш, заради другите си проблеми. Дъдли Бойз обаче са бесни заради това, че Били и Чък са ги лишили от това да си върнат титлите и искат мач за златото. Били и Чък oбаче отказват да им дадат мач и дори да се появяват в RAW. В SD обаче се появяват нови претенденти – Марк Хенри и Рикиши побеждават Скоти и Албърт и печелят мач за златото. След мача обаче са нападнати от шампионите и мениджъра им Рико. На помощ им се притичва Фарук. Става ясно, че той се е самоназначил за техен наставник и има намерение да ги направи отборни шампиони. След разговор с Рикиши и Хенри, Фарук е нападнат от Били и Чък и това води до мач 3 на 3 – шампионите и Рико срещу претендентите и Фарук. Печелят Рикиши/Хенри/Фарук. Те записват и победа срещу Ланс Сторм и Тест, след която успешно отблъскват атака на Били и Чък. Мисля, че Хенри/Рикиши е интересна, масивна комбинация и са добри PPV претенденти, особено при условие, че и те като Били и Чък си имат мениджър.

Midcard Situation: Започвам с вражда от RAW, която започва през миналия месец – Букър Ти vs nWo. Букър губи мач за отборните титли от Неш и Хол, след което на следващата седмица е пребит от групата, заради това, че е решил да им се опълчи. На Backlash се появява отново, коствайки на The Outsiders отборното злато. Неш и Хол са недоволни от този факт и предизвикват Букър на хендикап мач, но той казва, че ако го искат първо трябва да го намерят. Хол тръгва да го търси, въпреки че Неш се опитва да го спре. В края на шоуто Букър напада Хол в гръб и написва Sucka върху гърба му. След тази случка Неш инструктира Грамадата да охранява Хол, но Скот е твърдо против и напуска демонстративно съблекалнята. В in-ring сегмент между него и Букър Ти излиза Грамадата и просва Букър. Хол побеснява и блъска Big Show, след което и пристигналия Неш и отново си тръгва. Неш казва в съблекалнята на nWo, че Хол не отговаря на обажданията му, като Хоган му казва да е спокоен, а Неш се сепва, че не може да е спокоен, когато се опитва да задържи тази група единна. Показан е запис, пратен от Скот Хол, в който той предизвиква Букър Ти на мач за Judgment Day и казва, че проблемите в личния му живот са се прехвърлили и на ринга. Хол заявява, че ако не е способен да се справя в тези неща едновременно трябва да се концентрира само върху едно и казва, че ако загуби мача ще напусне WWF(E). Букър приема, стига Хол да е мъж и да се бори сам. Същата вечер Хол се насочва към ринга след мач на Букър. Тогава обаче Неш и Грамадата нападат Букър в гръб, но Хол ги спира. Неш изкрещява, че трябва да са единни, а Хол отговаря, че с някои неща трябва да се справи сам. Това е историята. Хол така и така излетя по това време от WWE, нека поне да е с мач, пък и намесване на реалните му проблеми (развод, пиене) прави нещата с една идея по-истински и... ъм... believable.

Прехвърляме се за малко в SD. Острието вече не е интерконтинентален шампион. Той се конфронтира с Крисчън зад кулисите и обяснява, че цялата тази про-канадска глупост с C-4 му се е набила в очите още миналия месец и според него това ще навреди повече на канадците в тази компания, отколкото да им помогне. След интервю на Острието по този въпрос, след негов мач той е нападнат от Тест, Крисчън и Ланс Сторм, които го пребиват. Крисчън обяснява, че бившият му партньор мрази да не е в светлината на прожекторите и не разбира идеята зад C-4 и ако на Острието му бъде предложено място в C-4 той бързо ще смени мнението си за това дали групата е добра идея или не. Острието идва на ринга и напада Крисчън, като го изхвърля извън ринга върху идващите Тест и Сторм. Edge взима микрофон и влиза сред публиката, откъдето предизвиква Крисчън на мач за неговата Канадска титла, който Крисчън приема.

Враждата Мат и Джеф Харди продължава. Джеф е бесен на Мат за това, че е нападнал Лита на Backlash и го иска отново в мач. Мат казва, че няма какво повече да доказва на брат си. Тогава зад него изскача Брок Леснър и го просва с F-5, смеейки се. Следващата седмица Джеф казва, че не го интересува защо Брок Леснър е нападнал брат му, не му влиза и в работата, но е бил доволен от видяното и все още не се е отказал от идеята да се изправи срещу Мат в мач 1 на 1. Тогава Леснър отново се появява на ринга и просва и Джеф с F-5. Мат по-късно същата вечер казва в интервю, че приема предизвикателството на Джеф и след като се разправи с него ще се разправя с Леснър. Стога се до мача между братята и този път Джеф побеждава. Лита се намесва и отива при Флеър с молба да усмири двамата братя. Той решава, че ако започнат отново да действат задружно ще загърбят проблемите си и назначава хендикап мач между Хардитата и Леснър за Judgment Day. През тези 4 седмици Леснър записва победи срещу Стивън Ричърдс, D-Lo Brown, Crash Holly и Bradshaw. След последния мач Мат напада Леснър, а след това се появява и Джеф. Братята просват Брок с двоен Twist of Fate… след което се сбиват в средата на ринга, преди Лита да успее да ги разтърве.

Пак в RAW продължава враждата между Роб Ван Дам и Еди Гереро. Тя се проявява най-вече в атаки след мачове и отборни мачове с участието на двамата, нищо специално. Гереро тръби навсякъде, че е повече от Ван Дам, РВД пък се пери с титлата и така. Подобно на враждата им, която си вървеше по подобен начин в WWE наистина, само че при мен РВД е шампион, а Гереро претендент. В крайна сметка е назначен PPV мач между двамата. Целта? Още издигане за Ван Дам естествено.

Oстава да спомена два feud-a, който няма да бъдат представени с мачове на PPV-то. Първият е в SMACKDOWN, където Таджири има проблем с това, че Били Кидман е спечелил титлата, която уж по право била негова. Стига се до мач в някой от SD-овете, който Кидман печели и защитава титлата си. В RAW пък продължават проблемите на Голдъст с хора от ECW. В първата седмица след Backlash той успява да победи Томи Дриймър, но след мача се появява Рейвън, който просва Голдъст с Raven Effect върху кофа, след което помага на Дриймър да се изправи. Двамата имат солидна история от ECW, която може да бъде използвана и тук. Голдъст след това побеждава Стивън Ричърдс, след като е отказал да даде на Рейвън мач за Hardcore титлата. След мача Рейвън и Дриймър идват на ринга, но Голдъст се отдръпва вместо да се сбие с тях. Жертва номер 3 от враждата на Голдъст с ECW е Джъстин Кредибъл. След този мач и атака от Дриймър и Рейвън, Голдъст приема да се бие с Рейвън на RAW-a след Judgment Day.

nWo: Както става ясно от инфото за Букър-Хол между Кевин Неш и Скот Хол се появяват търкания. Идеята е, че проблемите в живота на Хол (който по това време е в развод) могат да са причина за нестабилното му професионално поведение. Той иска да се докаже сам, като не иска помощта на Неш или пък Грамадата да му е бодигард. От друга страна продължават проблемите между Хоган и Неш. Хоган казва след Backlash, че докато на WrestleMania той е загубил, а The Outsiders са спечелили мача си, то на Backlash е станало обратното. Опитът му да изтъкне не се харесва на Неш, който пък се заяжда с Хоган за това, че е част и от двете шоута. Търкане има и нататък, когато Неш заявява на Хоган, че се опитва да задържи тази група като едно цяло. Хоган пък казва, че ако вече бе станал шампион (за това по-късно) нямаше да има проблеми в nWo. Двамата с Неш се разбират, че на Judgment Day, когато всички са заедно в една зала заедно с враговете си ще покажат, че nWo е все така единно. Друго, което си струва да се спомене е изказването на Неш, че атаката над ННН е била за наказание за това, че не взел правилното решение за кариерата си. През месеца има още няколко вербални атаки от Неш към Хънтър.

Дебюти: Mесец май е важен и с друго – дебютите на две от най-големите бъдещи звезди на WWE – Ранди Ортън и Батиста. Реално дебютът на Ортън бе в SD, като там започна кратка вражда с Хардкор Холи, а след това с Батиста и Дивон Дъдли. Дивон по това време беше с гимика на отец, а Батиста беше негов бодигард. В моята версия Ортън дебютира в RAW, представен от Джей Ар като син на Боб Ортън, бля-бля. През седмиците след дебюта на Ортън Джей Ар ще действа като негов личен анонсър и донякъде мениджър, хвалейки хлапето и така нататък. Първата история на Ортън ще е мини-вражда с Ригъл, която ще протече в рамките на няколко мача (сингъл и отборни). Ортън може да научи много от такъв човек, а пък и Холи е в SD… където го чака кратка история с новодебютиралото чудовище Дейв Батиста. Тъй като Леснър вилнее в RAW с подобен гимик Батиста ще бъде по-олекотена версия. Силен гигант, който излиза на ринга без да говори, приключва мача и си тръгва. Никакви undefeated streaks и за двамата, просто поредица от мачове, като по-голям акцент ще получава Ортън в RAW.

Main Event Situation: Енгъл и ННН са взаимно прецакани от намесата на nWo на Backlash. Преди обаче някой от тях да може да поиска мач за титлата се налага Хоган да получи своя. Това става в RAW, където Хълк среща Джерико. Енгъл и ННН се появяват в публиката преди мача с билети в ръце и се намесват, прекъсвайки мача с двоен DQ. В SD Енгъл побеждава ННН в No1 Contender’s мач, като вече започва и build-a за две от главните вражди. Енгъл, като горд американец, продължава развитието си като фейс и започва да говори против про-канадската насоченост на C4. Това му създава проблеми с групата и с Джерико, който пък през месеца е зает да обяснява, че един по един американските герои падат – ННН, Хоган, сега е ред и на Енгъл. Джерико обаче е прекъснат от реклама, свързана с предстоящото връщане на Скалата. Шампионът е бесен и казва, че Скалата не заслужава да прекъсва неговото ТВ време. За това обаче нататък. Двамата с Енгъл имат няколко спречквания, свързани с хватките им за предаване и това превръща мача им в Submission мач.

Другата вражда е тази между ННH и Хоган. ННН иска някой от nWo (конкретно Неш) заради намесата им в тройния мач и Хоган е единствения, до когото Хънтър може да се докопа в SD. След намесата на Хънтър в мача Хоган-Джерико, Хоган също има причина да иска мач с Играта. Той обвинява и Неш, за това, че върши негова работа, но все пак е решен да се изправи срещу ННН. Двамата се сблъскват няколко пъти, провеждат вербална война на тема „ти се месиш в мои неща, аз се меся в твои” и това в общи линии е враждата. Не е важна тя, важен е мачът. Отбелязвам, че ННН отвръща и на нападките, които Неш сипе по негов адрес в RAW и казва, че рано или късно двамата ще се срещнат.

В RAW Тейкър започва месеца, водейки със себе си на ринга пребития Арн Андерсън и вика Флеър, за да говорят. Вместо Рик излиза Остин и казва, че двамата имат недовършена работа. Тейкър се опитва да си тръгне, но когато Остин му обръща гръб Тейкър го напада, изхвърля го извън ринга и го блъска в металните стъпала. Следващата седмица Oстин нахлува в офиса на Рик Флеър и казва, че иска мач срещу Тейкър. Рик обяснява, че би бил доволен някой да пребие Тейкър, но на Backlash се е видяло, че те с Остин са прекалено неконтролируема комбинация, а пък и Остин има обещан title shot. Ледения заявява, че не му пука за title shot-a – иска Тейкър. Флеър казва, че ако Гробаря е съгласен това може да стане. Той обаче в следващите две седмици отказва да се съгласи на мач с Остин и казва, че иска да научи Флеър на урок да не се закача с него, като казва, че Андерсън е бил само началото. Рик отвръща, че за свое добро и за доброто на приятелите си, ще даде на Тейкър мач за титлата, ако той победи Остин на Judgment Day. Гробаря се съгласява, но след това разбира, че Флеър се е назначил за специален съдия, за да запази положението „под контрол”. Остин казва, че ще докаже на Тейкър, че няма нужда от помощта на Флеър, за да го победи. Той излиза на ринга с бира в ръка и казва, че не е избрал да дойде в RAW, за да е кученцето на Флеър, нито пък да се събразява с глупавите желания на Гробаря. Дошъл е да сее Ад. Тейкър излиза с верига и микрофон и информира Остин, че ще го научи на уважение още сега. Преди да се сбият са прекъснати от Флеър, който се разкрещява, че няма да им позволи да застанат един срещу друг преди турнира, за което получава Зашеметител. Остин си тръгва с усмивка, а Тейкър остава на ринга над тялото на Флеър.

Toва, в общи линии, представляват основните неща през май 2002, както и билда за Judgment Day. Тъй като реших, че ще правя промяна в описването на месеците тук ще сложа само готовия кард за турнира:

WWE Judgment Day – Final Card:

-Canadian Championship: Christian vs Edge

-Brock Lesnar vs Matt Hardy and Jeff Hardy

-IC Championship: Rob Van Dam vs Eddie Guerrero

-Booker T vs Scott Hall

-WWF Tag Team Championship: Billy and Chuck vs Rikishi and Mark Henry

-Hulk Hogan vs Triple H

-Undertaker vs Steve Austin

-WWF Championship – Submission Match: Kurt Angle vs Chris Jericho

Така. Историите са готови, кардът е ясен. Преминаваме към резултатите.

WWE JUDGMENT DAY

19 май 2002

1.Сегмент зад кулисите с nWo. Неш е организирал парти с момичета и алкохол, дърпа реч за това, че Хол и Хоган ще спечелят мачовете си тази вечер и групата ще е по-единна от всякога. Появява се Хоган с жълто-червен екип. Неш го поглежда и казва, че това е частно парти и това кара Хоган да смени потника с такъв на nWo. В края на сегмента Хол отказва питие от Неш и излиза да се подготви за мача си, като Кевин го уверява, че ще спечели.

2.Canadian Championship: Christian © defeats Edge – Сторм и Тест се намесват неколкократно в мача в полза на Крисчън, помагайки му да запази.

3.Handicap Match 2-on-1: Brock Lesnar defeats Matt and Jeff Hardy – Харди с мъка се опитват да работят заедно, но в края на мача се скарват. Мат опитва Twist of Fate, който обаче е направен от Джеф. Леснър обаче просва Джеф с F-5 върху Мат, след което го тушира. Мат също получава F-5 след мача.

4.IC Championship: RVD © defeats Eddie Guerrero – опит за измама от страна на Гереро, провал и следователно победа за Роб.

5.Интервю с Джерико. Той казва, че Енгъл е мрънкал на Винс и той е забранил на C-4 да се намесват в мача за титлата. Джерико отново се оплаква и заради вниманието, което се обръща на скорошното връщане на Скалата, при условие, че него го няма от едва няколко седмици. Винс минава в този момент покрай Джерико и го пита дали е видял стария си приятел. Джерико казва „Не, кой?”, но Винс само се засмива. Така и не става ясно за кой става дума.

6.Booker T defeats Scott Hall – По време на мача Неш и Грамадата излизат около ринга. По едно време Букър случайно просва съдията с ритник и Неш се качва на ринга, след което просва Хол с clothesline, а след това и с Jacknife powerbomb. Той си тръгва, а Грамадата, изненадан, го последва. Букър довършва Хол и го тушира. В следствие на правилата на мача Хол е уволнен от WWE.

7.WWF Tag Team Championship: Billy and Chuck © defeat Mark Henry and Rikishi – нищо кой знае колко важно освен бой около ринга между Фарук и Рико. След мача Дъдли нападат шампионите.

8.Хоган търси Неш зад кулисите с идеята да му иска обяснение за случилото се. Когато влиза в съблекалнята на nWo я намира разбита, а едно от момичетата е в ъгъла, плачейки. Хоган вика за помощ, след което тръгва към ринга.

8.Triple H defeats Hulk Hogan – чисто след Педигри. Никой от nWo не се появява. След мача Хоган стиска ръката на ННН и иска реванш.

9.Stone Cold Steve Austin defeats The Undertaker – Гробаря се скарва на няколко пъти с Флеър заради бавно отброяване. Остин прави същото. В края на мача Тейкър просва Остин с Chokeslam, но Флеър отказва да брои. Тейкър става и му удря шамар. Когато Тейкър се обръща Флеър пада на колене и го удря под пояса. Остин става на крака без да е видял това и просва Тейкър със Зашеметител. Флеър моментално отброява туша, след което се изнизва от ринга на секундата.

10.WWE Undisputed Championship – Submission Match: Chris Jericho © defeats Kurt Angle – Джерико печели със Стените, като в мача няма намеси. Хийл шампионите се нуждаят от чисти победи. След мача C4 излизат и задружно обръсват главата на проснатия Енгъл в знак на превъзходство.

МАЛКО ПОЯСНЕНИЯ: Защо махнах HIAC-a между ННН и Джерико, а вместо това назначин 1 на 1 мач между Енгъл и Джерико? Поради ред причини. Искам Джерико поне за момента да бъде НЕсмазан от ННН, а и Хънтър да остане непобеден в този мач. Отделно искам ННН да се насочи в посока nWo, а и да продължа (че и завърша) фейс търна на Енгъл. Враждата ННН-Джерико винаги може да бъде завършена в по-късен етап, сега просто няма смисъл да се прекалява.

Брок - пушът, който получава той, е свързан с мачкане на опонент след опонент. Без ясна цел или мотив. Това ще се промени най-вероятно от следващия месец, когато започва промяната около Леснър и донякъде моя вариант да бъде билднат той като the next big thing.

nWo - изключително трудно е да им се намери правилно приложение, но мисля, че подхванах правилната посока. Искам да отбележа, че някои хора при мен ще се контузват или ще се махат маааалко по-късно от компанията, като се опирам на предполагаеми по-добри условия на работа. Примери: Неш, Хоган, Остин. Хора, при които това ще се забележи най-явно. Нужно е да се правят проблеми.

Последна и най-важна забележка - реших да не запазвам почти нищо от годината, а да я буукна както намеря аз за добре, съобразявайки се само с наличните кечисти и шоуто в което са. И пак е условно.

Edited by BoRn_2B_GoD
Link to comment

Много добре се е получи всичко от до! Много се радвам на този booking, давай само така чета го и ще продължавам да го прявя :)

[center][img]http://i41.tinypic.com/117ea39.png[/img][/center]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...