Jump to content

UFC: Brock Lesnar срещу Shane Carwin на UFC 106


neshev

Recommended Posts

Въпреки, че Carwin трябваше да се изправи срещу Cain Velasquez, UFC промениха решението си и той ще получи title shot срещу Brock Lesnar на UFC 106 на 21 ноември в Лас Вегас. Новият опонент на Velasquez ще е Ben Rothwell.
Edited by neshev
  • Upvote 2
Link to comment

Трябва да призная, че отначало не мислех, че Брок може да се справи в ММА, но се радвам, че ме опроверга. Сега го подкрепям с две ръце, но срещу този противник ще му е доста трудно. Въпросният Shane Carwin няма загуба в ММА кариерата си, а и няма мач продължил повече от 1 рунд. Стискам палци Леснар да запази и според мен след средата на втория рунд предимството ще е на негова страна.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Като цяло съм доволен, че не хвърлиха Carwin vs Velasquez на този етап.. Cane очаквам да направи поредната си победа и след това да се бие срещу победителя от Carwin-Lesnar за златото, който най-вероятно ще бъде Lesnar.. но one never knows.. ще видим. Общо взето много добър опонент за Brock, ще бъде голям мач!

Link to comment
Freddy Kruger

Определено очакван мач. Най-после Брок получи противник с неговите габарити, защото предните просто изглеждаха малки до него и някак се губеше интригата. Да се надяваме да се получи добър мач и най-вече победа за Леснар.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment

Явно се гласяха за мач Федор - Брок и сега, когато пропадна, нямаше как и Carwin получи тайтълшот преждевременно. Няма лошо де, но наистина ми се гледаше преди това Carwin срещу Velasquez. В интерес на истината и двамата са далеч от това, да са се доказали срещу големи опоненти. Имат по един по-сериозен мач - срещу Гонзага и срещу Конго, останалите имена далеч не са толкова впечатляващи. :)

Стискам палци за Carwin защото Брок определено ми падна в очите след глупостите около последния мач. Така или иначе - пука ли му на някой за тая титла в UFC, когато най-добрият не е там ;)

  • Upvote 2

 

Link to comment

Стискам палци за Carwin защото Брок определено ми падна в очите след глупостите около последния мач. Така или иначе - пука ли му на някой за тая титла в UFC, когато най-добрият не е там ;)

HEEL BROCK F`N RULZ!

Поредният скуашнат от Леснър... Засега само Веласкес ми се вижда по-сериозен претендент.

Link to comment

^ Странно, защото повечето фенове/специалисти едва ли не даваха сигурна победа на Carwin, а и всичко живо говореше за Lesnar/Carwin. В този ред на мисли Dana White за пореден път показа какъв mark е. Видя, че нямаше особен интерес към Velasquez/Carwin и веднага промени плановете. Същото горе долу стана и с Franklin/Henderson, който се превърна в Franklin/Belfort.

За самият мач. Като цяло има два типа бойци, които могат да спрат Lesnar в момента.

1. Jiu jitsu експерти, които могат да понесат солидно количество удaри. Nogueira > Mir в това отношение. Най-голямата грешка, която направи Mir беше, че подцени Lesnar на земята и му даде прекалено много място, с което да работи. А, Lesnar беше с доста подобрен GnP и го контролираше доста добре. Човек, ако не знаеше, че Mir е black belt би помислил, че Lesnar е с няколко колана над него. Nogueira се показа доста уязвим в последния си сблъсък, но това може да се обясни с staph infection-a а и чух, че буквално секунди преди да влезе в клетката си е прецакал коляното. Само на 32 години е, но изглежда сякаш е бил цяла вечност в спорта, а това си плаща цената. Все пак има мач срещу Couture след седмици, а той е далеч от спечелен, но ако това стане реалност няма да се учудя, ако получи title shot.

2. All-Round Big Man като Carwin. Carwin е единствения в Heavyweight дивизията, който се доближава до размерите на Lesnar. Само това, че носи по-голям номер ръкавици от Lesnar (по поръчка направени) трябва да ви говори, какво говедо е :P. Освен размерите си Carwin също има доста добър wrestling, KO power и явно е добър и на земята. Определено доста интересен сблъсък и очаквам да получим доста отговори и за двамата. Lesnar до сега не е бил подложен на особен натиск и не се знае как е cardio-то му и дали може да понесе удaр.

Edited by neshev
  • Upvote 3
Link to comment

^ Аз не съм убеден, че и някой страйкър с добра тейкдаун защита няма да свърши работа ;) Някой като Мирко Кро Коп. Във втопря рунд на мачът Леснар - Мир се видя, че страйкингът на Брок издиша.

Всеки случай единственото, което е показал Брок на тоя етап, е една нечовешка сила и НИЩО ПОВЕЧЕ. А за мач Carwin - Леснар се говореше точно защото е единственият близък до брок по размери е именно Шейн ;). И точно тука ще се види двамата колко струват, когато вече няма да бият само благодарение на десет килограмово предимство.

Минотавърът можете да му гледате мачът с Боб Сап как го разпиля едно време. Не съм сигурен обаче, че към днешна дата ще може пак да понесе така да го налагат и кротко да си чака момента.

@Bizkit - хиийл и фейс тука няма, остават си в кеча.

 

Link to comment

^ "Нечовешка сила и нищо повече" - Brother той контролира почти всеки свой опонент на земята, което си е техника.. takedown-ите му са прецизни въпреки, че изглеждат прибързани, то това ясно не е ММА боец от 10 години, че да е обработил всичко. Striking-а му също е на добро ниво (най-вече заради бързината и точността за неговите размери).. единственото което може да го спре сега е лошо кардио (което само се предполага, че има.. но не се знае напълно) именно заради мача с Couture където се запъхтя през втория рунд тежко тежко, издръжливост на удари и разбира се така фаталните за него submission-и. Но за това има треньори, затова има отбор който се занимава с него, затова има game plan-ове.. не всичко зависи от Брок, че да му се струпва такава вина (нищо не е показал освен сила и тн.. ако дойде по-добър страйкър и тн) Затова си има gameplan.. а неговите ЛИЧНИ физически способи са невероятни.

  • Upvote 2
Link to comment

Тук дори и най-големите Lesnar hater-и не могат да кажат, че той няма никаква техника, а и не се става колежански шампион по борба само, заради огромни размери.

Иначе съм съгласен, че определено размерите на Lesnar са му в ползва, но това, което го прави наистина уникален е скоростта му. Аз реално в никой спорт не съм виждал 120 килограмов мъж да се движи така. Иначе е напълно нормално в техническо отношение да не е толкова силен, но трябва да разберете, че е в MMA за няколко години, а по принцип дори хора, които са вече 10, 20 години са далеч от целия си потенциял. Заради това и постиженията на Lesnar имат двойна тежест за мен.

Това за face-ове и heel-овете. Еми навсякъде ги има. Във всеки спорт има и "лощи момчета", но каквото и да си говорим те пълнят залите. Не че оправдавам Lesnar, но поведението му не е нещо невиждано и съм гледал доста по-лоши неща (*cough* Mike Tyson *cough* :))

Edited by neshev
  • Upvote 3
Link to comment

Не искам да изпадам в ролята на човек, който отрича успехите но Брок или нещо подобно. Не ме разбирайте така. Аз вярвам, че човек трябва да уважава постиженията на останалите. Тая сила на Брок не е паднала от небето, момчето се е счупило от работа за да постигне всичко това и аз съм последният, който ще тръгне да отрича успехите му.

Би Ренди Котур, би Тексаския кон, би и Мир - каквото ще да е - победи над тези хора са значимо събитие и не идват от нищото, бачкане си трябва.

-----------------------------------------------------

За силата - човекът може да е борец и т.н., но за мен до този момент силата му е разликата спрямо останалите опоненти. На земята какво толкова показа ? Да не е по-техничен от Мир ? Просто беше категория и половина отгоре и очевидно 120 килограма трудно се контролират. Друг е въпросът, че стратегията на Мир не беше особено добра, ма то като се обърне колата - пътища много. Какво не позволи на Котур да го одържи, както го стори с Гонзага - не беше ли пак силата на Брок ? Тексаския кон не го ли блъска три рунда в мрежата като животно и оня просто не можеше да мръдне ?

За хийловете - това при Брок не мога да го оправдая по какъвто и да е начин. Хийл мога да приема някой като Тито Ортиз, но това на Брок мина всякакви граници, още повече.

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Чудя се как е възможно кеч фенове да не харесват heel кеч изпълнения в UFC. :)

               

Link to comment

На земята какво толкова показа ? Да не е по-техничен от Мир ? Просто беше категория и половина отгоре и очевидно 120 килограма трудно се контролират. Друг е въпросът, че стратегията на Мир не беше особено добра, ма то като се обърне колата - пътища много. Какво не позволи на Котур да го одържи, както го стори с Гонзага - не беше ли пак силата на Брок ? Тексаския кон не го ли блъска три рунда в мрежата като животно и оня просто не можеше да мръдне ?

Малко не разбирам защо е това мнение? В смисъл такъв gboy ти си MMA фен забелязал съм, а всъщност това което казваш е опростен вариант на реалната ситуация. Примерно ти да си 120 кг, или просто някой великан.. пак не можеш да контролираш един ММА боец в твоята категория ако нямаш умения. Тоест има съответни позиции как да изолираш Guard-a му така, че да ти се открие за g&p или поне да го контролираш. Брок знае как да изолирва противниците си и да ги КОНТРОЛИРА на земята заради wrestling background-a си.. това не може да се получи просто защото си "як".. трябват много тренировки и умения това се опитваме да кажем. Не е просто седянка, Брок си "работи" винаги когато има изгодна позиция.. така, че не е само до самата му сила.. не е всичко както се изразяваш "блъскане като животно". По тази логика видимо по якия GSP контролира Би Джей Пен на земята само заради това.. не защото има уменията да го прави. А конкретен пример дори се сещам където display-на много добър wrestling контрол (за Леснар иде реч).. именно първия мач с Mir където леко се увлече накрая.

Link to comment

Малко не разбирам защо е това мнение? В смисъл такъв gboy ти си MMA фен забелязал съм, а всъщност това което казваш е опростен вариант на реалната ситуация. Примерно ти да си 120 кг, или просто някой великан.. пак не можеш да контролираш един ММА боец в твоята категория ако нямаш умения. Тоест има съответни позиции как да изолираш Guard-a му така, че да ти се открие за g&p или поне да го контролираш. Брок знае как да изолирва противниците си и да ги КОНТРОЛИРА на земята заради wrestling background-a си.. това не може да се получи просто защото си "як".. трябват много тренировки и умения това се опитваме да кажем. Не е просто седянка, Брок си "работи" винаги когато има изгодна позиция.. така, че не е само до самата му сила.. не е всичко както се изразяваш "блъскане като животно". По тази логика видимо по якия GSP контролира Би Джей Пен на земята само заради това.. не защото има уменията да го прави. А конкретен пример дори се сещам където display-на много добър wrestling контрол (за Леснар иде реч).. именно първия мач с Mir където леко се увлече накрая.

Виж сега, аз не казвам, че Брок по цял ден блъска във фитнеса, пък после излиза и ги бие в октагона. То е ясно, че има умения и бая е тренирал. Друга ми е мисълта и затова подчертах, че разликата между Брок и опонентите му в момента е силата. Ето - ти ми кажи - според теб, ако беше с размерите на Ренди и Мир, дали щеше да ги бие така с тези си умения, дали щеше да ги контролира на земята по тоя начин ?

 

Link to comment

@Bizkit - хиийл и фейс тука няма, остават си в кеча.

Естествено, но ти спомена държанието му, а според мен по-различно държание от това "Респект към опонента, бля бля" e много по-интересно, а и много по-истинско. Ако те вкарат да се биеш с някой, ти го биеш... не го уважаваш. Такива приказки винаги са ме дразнели.

Link to comment

^ Е нормално като се биеш с някой по пътя да не го уважаваш.. но това е БИЗНЕС не просто безсмислен бой, така, че в много случаи уважението си го има.

Link to comment

Чудя се как е възможно кеч фенове да не харесват heel кеч изпълнения в UFC. :)

Абсолютно съм съгласен. Това продава. Всички в момента мразят Брок за това, което направи след мача. Всички искат да видят някой да го спука от бой. Това си е бизнес и аз лично мисля, че Брок OWNS като хийл.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

^ Ем реално погледнато Heath не беше хич лек.. всичко ще си дойде с този мач срещу Carwin, там ще си проличи.

Не беше никак лек, а и Хийт е по-висок от Брок ... и точно този мач Леснар го взе със съдийско решение, а не го приключи в някой от рундовете :)

Как да е - пак казвам - нямам никакво намерение да изпадам в ролята на пишман разбирач, дето е тръгнал да дири под вола теле - Брок си ги би толкоз. За да бие три пъти под ред в октагона явно има защо.

-------------------------------------------------------------

За хийл и фейс :

Ясно е, че се слага някакъв образ за да е по-интересно, те са професионалисти и го разбират. Тито Ортиз например е лошото момче на октагона, бръщолеви ги глупостите си и той. Но за тая работа си има пресконференции и Countdown шоута и т.н. Ако ви направи впечатление и самият Мир го каза след мача - ясно е, че трябва да се държим по тоя начин в шоутата, това продава. Просто има една граница, която не трябва да се преминава - то затова и Брок се скъса да се извинява след мача, щото го насолиха едно хубаво от UFC и си разбра мястото. Я се замислете - след първия мач Мир можеше ли да го ебава до скъсване Брок, че се хвана по най-елементарния начин в тоя събмишън ? Ама не го направи, нали ? Брок не е единственият, който ги прави тея неща, Ник Диаз наприер е същият в отношението си към опонента, макар и той да не ги прави чак такива глупости, но аз никога няма да оправдая подобно поведение от боец.

На тоя свят не всичко е пари. Когато един срещу друг застанат двама бойци трябва да има уважение помежду им. Това не е да се сбиеш с някой в кафето, че ти е барал гаджето, тука иде реч за нещо съвсем друго. Паяка някога да е отказал да подаде ръка ? Федор някога да се е правил на интересен или да не е показвал нужното уважение към някой ? Нищо, че рунд не могат да му вземат мъже с по 20 санта и още толкова кила над него. GSP ? Никога няма да се изкефя на такова поведение каквото демонстрира Брок Леснар (Когато е в кеча е друго, там е роля.) и не мога да разбера и хората, които му се кефят. Кое ви изкефи, че се държа като лошото момче от гимназията ли ? Даже май, ако не бъркам, там където се изрепчи бяха близките на Мир (Нешев май го беше споменал) - това ли е готиното ? Или че отказа да поздрави боец като Мир ? Защото това го дължи всеки, който стъпи на ринга с Мир. Ако това ви кефи вас - ОК, за мен не е редно.

 

Link to comment

Мен лично ме кефи емоцията. Не после двамата да ходят да си пият бирата заедно. Не можеш да си позволиш прекалена доза уважение към човек, който се предполага, че е готов да ти счупи каската. Леснар си е real life heel! Това ме кефи! И да може да е неспортсменско, но това е спорт и ако двамата не са готови да се убият то тогава няма смисъл изобщо да се почват.

Физиката за Леснар е предимство, но какво от това... Всеки боец си има предимства и недостатъци. В крайна сметка, ако физиката му беше единствено предимство щяха да го смелят, но е очевидно, че не е така.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...