Jump to content

Как щеше да изглежда WCW сега?


Recommended Posts

Взех идеята от един пост в темата за новото DVD за WCW. Е? Как мислите, че щяха да се развият нещата от 2001 до 2009 година във WCW? Апелирам за интересни и обширни постове! Направете нещо като dream scenario.

  • Upvote 2

35izpu1.jpg

Link to comment

Все още съм прекалено предрусал с ефекта "Бойко Борисов", за това накратко:

Основните хора в компанията щяха да бъдат Booker T, Lance Storm, Sean O'Haire,Goldberg, AJ Styles, Scott Steiner, Shane Douglas, Mike Awesome, Kevin Nash, DDP and Rick Flair (последните трима под някакваи роли, в които се изисква доста по-малко кеч). Някаква такава роля може би ще изпълняват и Sting и Rick Steiner.

При добър booking виждам като основна звезда на компанията Bob "The Beast" Sapp - яко копеле, което омазва всичко по пътя си и губи веднъж на половин/една година. Като друга основна звезда виждам

В компанията щяха да играят важна роля и хора като Jeff Jarrett, Shane "Don't call me Hurricane" Helms, Chavo Guerrero,Mike Sanders, Earnest "The cat" Miller и Mark Jindrak и Jamie Knoble.

Shannon Moore, Alex Shelly and Chris Sabin, Jerry Lynn, Christopher Daniels, Frankie "Kaz" Kazarian, Kaz Hayashi и Jammie Yang ще бъдат гръбнака на Cruserweight дивизията.

Предполагам, че при определени условия в компанията могат да се върнали хора като Eddie Guerrero (R.I.P), Raven и Perry Saturn.

Това е в основни линии. Има още толкова много народ, който можеше в момента да е WCW, че просто ме хваща яд.. :(

Edited by rawhide
  • Upvote 4
Link to comment

Хммм, тук има много АКО-та:

1. Ако шеф е Бишоф - със сигурност още щяхме да гледаме nWо да цепят глави на когото си искат. Но за сметка на това, кеча като кеч щеше да е много високо ниво и щеше основно да се разчита на него. Хоган нямаше да го има, а главна звезда щеше да е Скот Стайнър или Кърт Енгъл, по-скоро първият. Аз бих го гледал това е сигурно.

2. Ако букър е Русо - е тук е ясно, WCW щеше да е 1:1 с това, което днес наричаме TNA.

3. Aко WWE още същестува, все някоя от компаниите със сигурност ще да е преместила шоуто си от Понеделник. Водейки се от това как нещата се развиваха през 2001, Attitude Era-та още щеше да я има, => WCW щяха да си преместят шоуто в друг ден. Съмнявам се дали щяха да могат да издържат на натиска.

Освен това, Голдбърг пак щеше да е шампион, но не в WWE, а в WCW. Нямаше да имаме Invasion, => хора като Rey Mysterio, Booker T, DDP, Ultimo Dragon, Lance Storm и прочие нямаше да отидат в WWE (това е логично де, не знам защо го написах, просто размишлявам докато пиша :D ) и тогава вече зависи кой управлява. При управление на Бишоф - Рей силно се съмнявам някога да е станал шампион, от друга страна Ерик би могъл да убеди хора като Джерико и Гереро и дори Беноа да се върнат в WCW с обещания за пушове. Тогава със сигурност последните 2-ма да са още живи. Все пак, едва ли Easy E би повторил същите грешки. Ако Русо ръководеше, Рей и някои от по-младите щяха да станат шампиони, а Букър щеше да е звезда Номер 1 при JJ най-голям хийл. Също така щяхме да видим и хора като Aj Styles, Samoa Joe, Daniels и въобще X-дивизията. Те според мен щяха да бъдат пушвани и при двете управления.

Ако WWE не същестува, едно е сигурно, че за хора като HBK и HHH щеше да има работа и щяха да са както сега - топ имена със също толкова пуш. Хора като Гробаря и Кейн обаче едва ли щяха да са в WCW, или най-много да се задържат колкото Голдбърг се задържа в WWE. Също си мисля, че едва ли WCW щеше да се гаври с WWE или поне не по начина, по който WWE го правят с тях. Също така Харди никога нямаше да се наложи, при Русо може би щеше с клизмарски усилия, но при Ерик никакъв шанс. Той да не е луд! :D

При WCW се съмнявам да има Brand Split, но може и да греша.

WCW може би щеше да стане PG, но те бяха така в пика си, така, че нямаше да има проблем, 100х100 нямаше да са така,както WWE сега.

Хрумват ми още хиляди неща, утре може да попиша още. :D Това обаче трябва да е тема на годината, ех, как се размечтах.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Хммм, тук има много АКО-та:

1. Ако шеф е Бишоф - със сигурност още щяхме да гледаме nWо да цепят глави на когото си искат. Но за сметка на това, кеча като кеч щеше да е много високо ниво и щеше основно да се разчита на него. Хоган нямаше да го има, а главна звезда щеше да е Скот Стайнър или Кърт Енгъл, по-скоро първият. Аз бих го гледал това е сигурно.

2. Ако букър е Русо - е тук е ясно, WCW щеше да е 1:1 с това, което днес наричаме TNA.

Ех, тия интернет митове и легенди.. :) Да ти говорят нещо имената "Durty" Dutch Mantel и Jeff Jarrett? В момента те решават какво се случва в TNA, а не Vince Russo. Последният господин просто дава предположенията и не зависи само от него дали някой angle ще види бял свят или някой кечист ще получи пуш.. :)

nWo 2009? The band is STILL together? Thanks, but no thanks. По-скоро някакъв стейбъл, подобен на nWo щеше да е налице, а не самият оригинален стейбъл. Освен, ако не решим да го направим нещо от рода на Four Horsmen. Тогава да речем Kevin Nash може да е водещата фигура и да играе ролята най-мъдър и ерудиран. Въпреки че, идеята на хартия ми се струва доста слаба.

Хора като Scott Steiner определено биха били наоколо дори и ако WCW все още съществуваше. Проблемът е в ЕГН-то и в многото контузии. Big Poppa pump по-скоро го виждам в ролята на transitional champion и човек, който помага на бъдещите зведи да се издигнат. Същото важи и за Nash, Goldberg, DDP, Flair и всички останали герои от Monday night wars ерата.

Иначе в предния пост забравих да спомена хора като Mysterio и Kidman. Първият го виждам като стабилен upper-midcarder, но нищо повече. Най-много ниво USA heavyweight титлата. С Billy "The kid" Kidman положението го виждам горе-долу подобно. Може би все още се състезават и хора като Chris Kanyon, Brian Adams (R.I.P) и Bryan Clark и Kid Cash. Да не забравим също и Steve "The king of old school" Corino.. :D

ПП: Ако WCW беше още наоколо феноменът UFC нямаше да съществува, или щеше да същестува в доста по-слаба форма. Отделно една от идеите на Erik Bischoff е била WCW да започне да прави доста по-рисков продукт, подобно на WWF. :)

Edited by rawhide
  • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster

Да предвиждаш точно как ще изглежда една федерация след 8 години е прекалено фантастичен сценарии за мен. Затова ще извъртя нещата в друга насока и ще вкарам малко реализъм в темата. След като вчера преди да си легна видях тази тема днес реших да бръкна в архива и да извадя две дълги интервюта с Eric Bischoff oт януари и февруари 2001. Току-що ги изслушах. Чрез тези интервюта си припомних някои неща и като прибавим и нещата, които по принцип си знаех ето как щяха да стоят нещата с WCW, ако Bischoff (или по-точно Fusient Media Ventures) беше купил компанията:

- Всъщност, преди това ще спомена нещо, което за пореден път ми направи впечатление. Bischoff на няколко пъти обясняваше как сделката по продажбата на WCW е сложно нещо и трябват 3-4 месеца, за да стане факт. Повтарям: 3-4 месеца. Ае сега някой да им обясни как WWE приключиха сделката за около седмица (и то за многократно по-малка сума)... Неееее, Vince McMahon въобще не е сенчест тип. biggrin.gif Ех, защо не работeх като шефче в AOL Time Warner по това време. sad.gif С най-голямо удоволствие щях да си приема някой друг милион под масата и да се уредя за години напред. tongue.gif

-----------------------------

= След продажбата на WCW Bischoff вече щеше да има значително по-голяма свобода за действие и това щеше да му позволи да подобри компанията в много отношения, тъй като вече нямаше да трябва да се разправя с AOL Time Warner типове, които не разбират нищо от кеч. От друга страна обаче, бюджетът на WCW щеше да е по-малък, което пък води до други въпроси и евентуални проблеми.

= Планът за WCW беше в началото на април да спрат тв шоутата за няколко седмици и после да се върнат с изцяло нов облик + много силна рекламна кампания за майското PPV.

= Продуктът на WCW през последните три месеца в общи линии беше това, което Bischoff искаше да е, така че това може да ви даде известна представа как щеше да изглежда WCW (като booking стил) след рестарта. Е, разбира се след рестарта със сигурност щеше да има промени, но продуктът на WCW през първите три месеца на 2001 e oсновата, над която щеше да се надгражда (Тhe Magnificent Seven, силна лека дивизия, предстоящо завръщане на Goldberg и други звезди, т.н.). Booking екипът в лицето на Eric Bischoff, Johnny Ace, Terry Taylor, Ed Ferrara и т.н. вероятно щеше да си остане, но щеше да има и нови попълнения. Bischoff вече беше започнал да интервюира нови хора за най-различни роли в компанията. В booking екипа задължително нямаше да има активни кечисти, както имаше преди това в различни периоди (Kevin Sullivan, Kevin Nash, Disco Inferno).

= PPV-та щяха да си останат 12 (с нови имена за почти всички) и Nitro щеше да си остане двучасово шоу в head-to-head конкуренция с Raw.

= Обмисляше се идеята всички тв шоута да се заснемат на едно място (ала TNA iMPACT в наши дни). Това беше просто идея и въобще не беше финално решение, но ако се беше реализирала верояното шоутата щяха да се заснемат в Las Vegas. При всички случаи дългосрочният план беше първо отново да се изгради марката WCW и едва тогава да се почне с house шоутата. Няма смисъл да правиш шоута из цялата страна, ако не можеш да си избиеш парите за провеждането им.

= Край на гарантираното заплащане. Преди в WCW можеше да си контузен и да не работиш или да работиш без да влагаш капка усилие, но и в двата случая пак си получаваш големи пари, защото договорите в WCW бяха така устроени. Край с това. Който иска добро заплащане не само трябва да работи, но и трябва да работи усилено.

= По време на рестарта целия roster щеше да бъде оценен индивидуално, човек по човек. Някои хора щяха да си заминат и нови хора щяха да бъдат подписани на тяхно място.

= Цитат от Bischoff: "Ако талантлив кечист от друга компания стане свободен агент естествено, че ще искам да разговарям с него". В този ред на мисли точно по това време ECW фалира и съответно доста кечисти от ECW станаха свободни агенти. Steve Corino & Kid Kash вече бяха подписали и със сигурност щеше да има и други ECW кечисти, които щяха да се присъединят към WCW. Специално за Rob Van Dam и Tommy Dreamer се говореше много усилено, че ще предпочетат WCW пред WWF.

= Sabu, Joey Styles & Jerry Lawler (заедно със съпругата му The Kat) също бяха спрягани като вероятни нови попълнения към WCW, особено Lawler.

= WCW щяха да използват кечисти от NJPW, Toryumon (Dragon Gate в наши дни) и от Мексико, но не full-time, а от време на време като специални атракции, най-вече за леката дивизия.

= WCW щяха да продължат да имат developmental федерация, като най-вероятно това щеше да си остане NWA Wildside (NWA Anarchy в наши дни). Обмисляше се идеята да бъдат наети и учители по актьорско майсторство, които да обучават младите звезди заедно с кеч треньорите.

= Освен от developmental федерацията и други федерации като WWF, ECW, NJPW, Toryumon и т.н., Bischoff щеше да оглежда и indy сцената за нови кечисти (две споменати имена бяха Christopher Daniels & Michael Modest). Но search-ът за нови кечисти нямаше да спре само до там. Bischoff възнамеряваше да излезе извън рамките на кеч индустрията и да се оглежда за потенциални кечисти в други спортове и сфери на шоубизнеса. Ако види някой с потенциал щеше да му предложи оферта и да започне да го тренира за кечист. Bischoff: "Talent is everywhere".

= "Създаването на нови звезди е най-ключовият момент за WCW, но нови звезди не се създават за ден или два". Основна цел на WCW щеше да бъда създаването на нови звезди, но бавно и постепенно. Освен ако не става дума за някакъв феномен, който се появява веднъж на 15 години (Goldberg, The Rock), Bischoff въобще не е фен на идеята за бърз megapush на някоя нова звезда, която да бъде направена шампион в рамките на 2-3 години (а.к.а. Тhe Vince McMahon push smile.gif ), а предпочита да издига нови звезди бавно и постепенно с години наред. "Точно затова вече утвърдените звезди също са ключови за бъдещето на WCW. Те привличат феновете и им задържат интереса, а междувременно се изграждат нови звезди, които да заменят старите звезди. Напълно изритване на старите звезди за сметка на нови звезди е тъпа идея. Нещата трябва да стават бавно и постепенно, трябва да се даде възможност на аудиторията да изгради емоционална връзка с младите звезди, а това е процес, който отнема години."

= "Трябва да имаш нюх и да усетиш кой от новите звезди може да бъде главна звезда и да го поставиш в ситуация, която да го направи главна звезда. Добър пример: враждата между Diamond Dallas Page & Randy Savage, чрез която DDP най-после се утвърди като главна звезда. Лош пример: враждата между Billy Kidman & Hulk Hogan. Не искам да обиждам Billy Kidman, тъй като той определено е талантлив кечист, но никой от зрителите няма да повярва, че дребен пич като Kidman може да победи голям човек като Hogan, дори и Hogan да гони петдесетте. Това просто не е реалистично и тази вражда е пример за това как вместо враждата да издигне Kidman, тя свали Hogan с една идея по-надолу. Трябва да имаш усет и да знаеш кои кечисти могат да бъдат издигнати до main event ниво и в каква ситуация да ги поставиш, за да стигнат това ниво".

= Sean O'Haire беше предвиден за голям push след restart-a на WCW.

= Bischoff водеше преговори с Hulk Hogan за завръщането на Hogan в WCW.

= След рестарта щеше да има силен акцент на леката дивизия като midcard атракция. Tag Team Cruiserweight дивизията щеше да си остане.

= В началото на 2001 доста от жените в WCW бяха освободени. В WCW след рестарта щеше да има само няколко жени, но те щяха да бъдат използвани в продуктивни non-wrestling роли, а не само като eye candy или в лоши кеч мачове. В дългосрочен аспект се обмисляше идеята за качествена женска дивизия с добри кечистки.

= "Истории ала nWo, при които някой се бие срещу WCW вече са бита карта".

= И като за финал е хубаво да се отбележи, че освен всички известни членове на roster-a и всички гореспоменати потенциални нови кечисти, през 2001 WCW имаха и неизвестните по това време AJ Styles, Bob Sapp, Chris Harris и James Storm. В този ред на мисли бих добавил и хората на Jimmy Hart - "The British Storm" Ian Harrison и Emory "Hail" Hale като други потенциални нови звезди в WCW.

Като се имат предвид всичките тези неща трудно е да се каже как точно щеше да изглежда WCW в наши дни. Със сигурност щеше да има нови лица в main event сцената, но точно кой... Това за зависи от прекалено много фактори. Със сигурност в main event сцената щеше да има и стари познайници, както и някои кечисти, които са напуснали WWE през последните 8 години и са дошли в WCW. Леката дивизия щеше да си бъде както едно време - добра midcard атракция, но като цяло не вярвам, че някой от нея щеше да е пробил по-нагоре по card-a. Може би Rey Jr. или в много краен случай AJ Styles. Някои от младите звезди, които в момента са в TNA или преди са били в TNA сигурно сега щяха да са в WCW. Вероятно вече щеше да има и добра женска дивизия с американски, канадски, японски и мексикански кечистки. При всички случаи нещата за кеча като цяло щяха да са по-добре. WCW сигурно щеше да заема втората позиция, която TNA заема в момента, но с тази разлика, че докато TNA през 2002 стартираха като кръгла нула и тепърва трябваше/трябва да изграждат аудитория, WCW още при рестарта си щяха да имат по-големи ресурси и значително по-голяма аудитория (aко TNA сега имат около 2 милиона тв зрители, WCW още през 2001 щяха да имат 4 милиона...). Разликата между компания номер 1 и компания номер 2 щеше да е значително по-малкa, което пък отваря много добра възможност за появяване на силна компания номер 3, която за съжаление в момента отсъства и еднo от нещата, които аз лично най-много искам да станат е точно появяването на една силна трета американска компания. В момента има прекалено много талантливи кечисти и кечистки, които си стоят само с indy работа и определено заслужават място под националните прожектори, но уви в WWE & TNA просто няма място за толкова много народ. От 2001 насам много хора са проявявали интерес да правят компания от национално ниво, но уви всички се отказват като видят колко усилие, пари и време ще отидат за цялата работа. sad.gif Искам трета компания!!!

Edited by nWoHulkster™
Link to comment

Между другото, от вчера си мисля да пиша и все не се наканвам. Та, по същество: Определено си мисля, че ако Biscoff беше закупил компанията щеше да се опита да върне хора като Hall и Hogan и Henning Най-малкото, защото в началото на 2001 г. "висшия" ешалон на WCW си беше доста изтънял.

Хора като Nash, Steiner (Scott), Flair и DDP и Goldberg са доволни, но са малко като бройка. В същото време имаме толкова много хора с потенциал - Storm, O'Haire, Palumbo (с уговорки), Douglas, Awesome, на които им трябва време, за да се развият и да "пробият покрива".

Иначе акцентът на леката дивизия си беше налице, а отборните леки титли си бяха нещо ново, въпреки че тук се солидиризирам с Remus, който някога някъде беше казал, че това си е унижение към "малките" хора.

Link to comment
nWoHulkster

^ Позицията му за Hall беше "Ако Scott си оправи задкулистните проблеми само тогава ще получи втори шанс".

Между другото, покрай тази тема леко ме изби на носталгия, така че бръкнах в колекцията и извадих епизоди на Nitro от периода септември 2000 - март 2001. Попрегледах повечето от тях, така че впечатленията ми от този период се опресниха:

= Scott Steiner = THE biggest BAD ASS on the planet! Във втората половина на 2000 и в началото на 2001 беше нечовешки добър образ. Просто bad ass отвсъкъде. Най-силният му период като образ, несъмнено.

= The Magnificent Seven (Scott Steiner, Flair, Jarrett, Luger, Bagwell, Rick Steiner & Animal) си бяха един много солиден heel stable. В последните месеци на WCW нещата около тях бяха подредени много добре за след рестарта. Почти всички top babyface кечисти на WCW бяха off tv и това отваряше много добри възможности за след рестарта. Триумфални завръщания на Goldberg, Nash, DDP, Hall, Hogan... Отделно Sting & Booker също щяха да имат сметки за уреждане със седморката. Общо взето истории и вражди за месеци напред.

= С един бавен build Steiner vs. Goldberg щеше да бъде MONEY main event за StarrCade 2001. The unstoppable heel bad ass vs. the unstoppable babyface bad ass! Е това, ако не е MONEY, то не знам какво е.

= Чесно казано откъм потенциални нови звезди по това време нещата не бяхa чак толкова добре, според мен. Единствените двама, за които се сещам са O'Haire (който ме смая за пореден път докато си превъртах шоутата) и Lance Storm. Bob Sapp също, но по това време беше прекалено зелен. Всъщност, и на O'Haire му трябваше още опит. Е, винаги го има варианта за бърз megapush, но не знам колко щеше да бъде подходящ. Хммм, може би при Sapp щеше да е подходящ. Като изключим тези хора не се сещам за някой друг, който да лъха на сигурен бъдещ main eventer (поради една или друга причина). Обаче солиден midcard и upper-midcard материал (с тук-там загатване за евентуален main event потенциал) определено щеше да си има доста - Douglas, Morrus, Awesome, The Cat, Sanders, Reno, Bigelow, KroniK, Jindrak, Palumbo, Stamboli, Hennig, Stasiak, Konnan, Kanyon, The Wall, Vampiro, Corino, Crowbar, Smiley, Vito, Psycho David Flair, Disco, Abbott, Dustin Rhodes, Alex Wright и т.н. Евентуални нови попълнения като RVD, например, щяха да са много добра придобивка, но при всички случаи, с малки изключения, WCW тепърва трябваше да търсят млади main event надежди. С настоящият материал, който имаха спокойно можеха да изкарат още 3-4 години (ако акцента беше сложен върху сравнителнo свежите main event лица като Goldberg, Steiner, Booker, Jarrett + няколко нови лица + старите познайници) и вече някъде към 2005 новите главни звезди наистина трябваше да са готови да бутнат старите звезди от върха за постоянно. На теория 3-4 години е достатъчно дълъг период за намиране и развиване на потенциални нови звезди, но въпросът е дали и на практика щяха да могат да намерят и постепенно да изградят достатъчно такива звезди през това време... На теория (и в booking симулатор лол) е лесно, но на практика е значително по-трудно.

= Леката дивизия по това време имаше стабилни хора и като се прибавят новите попълнения от ECW, indy-тата, NJPW, Toruymon и Мексико... Много потенциал за забавни midcard мачове.

= Някои от мадамите също трябваше да бъдат върнати, според мен. Например, Major Gunns беше доста популярна по това време и трябваше да си остане, а и по принцип си е грехота такова маце да седи без работа лол. Torrie Wilson е друга мадама, която си заслужаваше да бъде подписана отново. Тогава още беше свежо лице, беше яко hot и с The Franchise бяха много добра комбинация. Daffney, Leia Meow и след време евентуално Miss Elizabeth & Kimberly също имаха с какво да допринесат, според мен.

В общи линии освен очевидното (че вече няма WCW) май най ме е яд, че така и видяхме какво можеха да направят хора като Sean O'Haire, Bob Sapp, Scott Steiner, Goldberg, Booker T, Ian Harrison и Lance Storm в WCW след 2001, както и разбира се още един куп други кечисти, които вероятно също щяха да имат сравнително добра възможност за изява в WCW, но така и не я получиха другаде (за съжаление в тази категория попадат голяма част от хората, които споменах в този пост).

Link to comment

Не мога да правя такива прогнози, но мога да коментирам написаното от Фил:

1. Ако Eric Bischoff наистина е казал всичките тези неща, това за пореден път ми доказва, че Eric Bischoff is DA MAN!

2. Всичко това звучи супер и съм сигурен, че щеше да бъде интересно. Като допълнение - при тази конкуренция WWE надали щеше да бъде ултра скучната боза, която е в момента.

3. The Magnificent Seven? Този момент съм го изпуснал, но звучи като зверски стейбъл.

  • Upvote 2
Link to comment
wcw_nostalgia

The "Magnificent Seven" was formed and led by Ric Flair in January 2001 in WCW. The group included WCW World Champion Scott Steiner and his valet, Midajah, his brother WCW US Champion Rick Steiner, Jeff Jarrett, Lex Luger, Buff Bagwell and Road Warrior Animal.

По темата: Не искам да се впускам в разни сценарии от типа 'какво можеше да бъде', защото всичко си остава чиста спекулация. Можем да се върнем още назад и да се чудим какво би станало ако Time Warner се присъединияваха към Търнър, не той към тях, но това са вече съвсем откачени идеи. Важното е, че ако WCW беше оцеляло, сега щяхме да имаме по-сериозна конкуренция между двете мейнстрийм компании и нямаше да е такава кочина всичко.

  • Upvote 3

[color="#708090"]After all, kid, it's ALL in the presentation...[/color]

Link to comment
  • 1 month later...

Sorry за bump-a, но чак сега, и то напълно случайно, намерих нещо, което исках да пусна още в оригиналния си пост, но тогава не можах да го намеря. Първо, самоцитат:

On 7/7/2009 at 1:53 PM, nWoHulkster™ said:

= Планът за WCW беше в началото на април да спрат тв шоутата за няколко седмици и после да се върнат с изцяло нов облик + много силна рекламна кампания за майското PPV

Постерът за PPV-то:

6OItOb8.jpg

Edited by nWoHulkster
  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment
  • 10 years later...
nWoHulkster

Bump.

 

"Fusient купува WCW" си остава един от най-интересните "what if" сценарии в историята на кеча. Щеше да е адски интересно да се види как щеше да се развие кеч индустрията, ако WCW не бяха затворили врати през 2001.

 

Вчера случайно гледах това клипче и то ме подсети за тази тема и отново ме накара да се замисля за WCW 2001. Sean O'Haire имаше супер якия moveset.

 

Sean O'Haire със сигурност беше главната млада надежда на WCW и смея да твърдя, че в WCW кариерата му щеше да се развие много по-добре отколкото се разви в WWE. Просто пичът там имаше по-голяма задкулисна подкрепа, както от шефовете, така и от няколко топ звезди, така че щеше да получи по-голям шанс за изява. Пичът беше фраш с потенциал. Разбира се, потенциалът не е гаранция за успех и O'Haire така и не можа да схване кеча нацяло, така да се каже, но все си мисля, че в WCW нещата щяха да се развият по-добре за него. Goldberg показа, че Bischoff е навит да push-ва здраво някой нов, ако вижда пари в него, дори и новият да не е някакъв супер добър кечист.

 

Другият доста интересен "what if" сценарии е Bob Sapp, който по това време беше WCW developmental кечист.

 

Ясно, както се вижда в горния мач, Sapp беше адски зелен през 2001 и надали някога щеше да стане добър на ринга, обаче харизмата беше налице дори и още тогава. Супер харизматичен пич беше. После се видя как стана мегазвезда в Япония и това те кара да се замислиш какво щеше да стане с него в WCW.

 

Отделно бих добавил и две от протежетата на Jimmy Hart - Ian Harrison и Emory Hale. Две големи батки, които щеше да е интересно да се види как ще се впишат във федерацията "Where The Big Boys Play".

 

Чудя се и какво щеше да стане с хора като Mark Jindrak, Chuck Palumbo и Johnny Stamboli. И тримата не постигнаха много в Щатите след 2001, но може би ако още имаше WCW шансовете им за развитие щяха да са по-добри. Palumbo например беше много добър приятел със Steiner зад кулисите, и май и с Goldberg, така че сигурно щеше да бъде по-сериозен играч отколкото беше в WWE. Jindrak пък после стана голяма звезда в Мексико, така че явно имаше някакви пари в него.

 

Докато гледах горното клипче с О'Haire се сетих за едно сравнение, което си нямам идея защо не ми беше хрумвало досега. The Natural Born Thrillers реално бяха Nexus, 10 години преди Nexus.

s86FB0v.jpg

 

Горе-долу същата концепция като Nexus, но като цяло с по-слаб booking. Иначе поне за мен лично NBT са доста по-интересен сбор от млади кечисти отколкото Nexus. Най-малкото, изглеждаха по-внушително. Най-невнушителният от тях, Mike Sanders, пък беше доста забавен на микрорфона.

 

Друг интересен въпрос е Rob Van Dam, за който силно се говореше, че ще идва в WCW през 2001. Как щеше да се развие неговата кариера в такъв случай?

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...