gboy Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Дискусията е следната - смятате ли, че са подценени хората с по-малки габарити в кеча и правилно ли е това. Мойто мнение е следното - доказано е, че по принцип по-малките килограми в бойните спортове често са предпоставка за далеч по-атрактивни изяви. Вижте и в бокса и в ММА и кик-бокса и прочее - най атрактивните двубои стават при по-леките категории. Ясно е и на ккаво се дължи това. В кча обаче категории а практика няма. Там някакви титли, които се водят за по-леките на практика не ги брига никой, поне от години насам е така. Едно време в WCW като гледам какви имена са ги защитавали и че са на ППВ-та може и по друго да ебило. В момента обаче извън титлата в тежка категория нищо друго не струва, а е пълно с дребнички кечисти, които могат да правят фантастични неща на ринга, но е тъпо да се борят за титла в тежка категория и са подценявани и бутани по мидкарда. Смятам, че това е много голяма грешка в професионалната борба и доказателства за това колкото щеш. Quote Link to comment
U_think_U_Know_Me Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Е добре за теб нормално ли е Рей Мистерио да може да бие Кейн?Кеча че е измислица измислица,но в някаква степен трябва да се спазва реализма .Пък и не виждам какво са подценявани-Сина примерно направи бърлив Грамадата,колко грамадани джобиха на Мистерио... Quote Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!! Link to comment
YoTheReal Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 ПОДЦЕНЕНИ ? Надценени е по-точната дума. Мистерио е доста добър кечист - няма спор. Прави рейтинги - няма спор. Прави покупки на аксесоари - няма спор. Но през 2005 САМ победи Кейн и Грамата. КРАЙ на спора. JYL and RoLeX 2 Quote Link to comment
neshev Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 В общи линии сам си си отговорил на въпроса. Естесвено, че са подценени, но кечът си няма Dana White или Oscar De La Hoya, а си има Vince McMahon, който определя тенденциите в кеча вече три десетилетия и няма намерение да ги променя. Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Според мен не са подценени, точно обратното - надценени. Дава им се много повече от колкото трябва. Това е кеч все пак, на който му се гледат хвърчащи малчугани, има си циркове за тая работа. Не мисля, че въобще трябва да се пускат дребните кечисти в МЕ, да не говорим за световни титли (на което сме били свидетели вече), съгласен съм да си имат една дивизия, една титла дори, но толкова, просто е нереално иначе. Quote Link to comment
mcups Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 (edited) Тук според мен , всичко зависи от виждането на всеки човек индивидуално... значи ако човек мисли , че е реално малък човек по някакъв начин да победи 3 пъти по - голям от него значи е възможно , също е въпрос на сценарий и букинг дали това ще изглежда реалистично тъй като това е важното . За пример е нереално ако примерно кечист от леката дивизия направо скуошне гигант и той да не може да му направи нищо. Но погледнато от друга точка ако бъде извъртяно така , че все едно да изглежда , че по лекия кечист използва бързината си да нанася удари и прави различни хай-флай изпълнения и успява така да се каже " да сломи гиганта " но естествено гиганта , който в повечето случай е хийл ще убива инерцията на фейса и , ако е букнато правилно за да изглежда реално победа за "лекия" кечист ще дойде от някаква грешка на гиганта от , която той ще се възползва и ще може успешно да нанесе своя финишър . Аз лично мисля , че по този начин би изглеждало реално по малък на ръст човек да победи гигант но както казвам в случая зависи от гледаната точка на всеки човек строго индивидуално , и също лично смятам , че кечистите с по малък ръст са подценени , всичко зависи от правилно подреден сценарий и букинг и най - много от различното виждане на всеки човек. Edited July 8, 2009 by mcups The1948One 1 Quote [img]http://img195.imageshack.us/img195/3646/brethartemblemwallpaper.jpg[/img] Link to comment
gboy Posted July 10, 2009 Author Share Posted July 10, 2009 А защо гледате само в аспекта на това, ако на ринга се качат хора с различни размери ? Аз говоря за факта, че навсякъде в бойните изкуства по-леките категории правят страхотно шоу еи най-глемите мачове и МЕ са в леки категории, като по нищо не отстъпва като заряд на мачовете от тежките категории. А в кеча един мач между двама по-леки опоненти е цяло чудо, ако въобще се появи и на opener на ППВ. Quote Link to comment
wcw_nostalgia Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Загрях го въпроса. Само да отбележа, че Mysterio винаги отнасяше здраво боя в WCW, понеже висчки бяха по-тежки от него и като вземеше победа, това наистина беше нещо голямо. Сега отнесе една маса народ, в което няма абсолютно никаква логика. Както са го подкарали, на теория трябва да е шампион до живот. Леките кечисти са си подценени, поради простия факт, че в момента няма силна лека дивизия в mainstream-а. Няма престижни титли. В WWE се изгавриха брутално с тях, в TNA бършат lowcarda-а. Идеята е, че леките кечисти са атракция, която би набрала популярност, просто защото е различна и има място за иновации. Ако към всичко това се отнасяха с подобаващото уважение, нещата щяха да са наред. Принципно не трябва да бутат такива хора в ME, освен ако наистина не са го заслужили по някакъв начин. (Бърз пример: Кои от леката дивизия на WCW успяха да стигнат до върха на карда и да се задържат там? Jericho и Eddie Guerrero). Спомням си едно интервю с Ерик Бишоф, където той спомена, че в бъдеще тенденцията ще е кечистите да бъдат все по-леки и по-леки, което по един, или друг начин си е напълно вярно. Говореше също така за самата дума 'cruiserweight', сравнена с 'lightheavyweight' и 'junior heavyweight'. Cruiserweight придава някаква доза на уважение към тези хора, а не ги принизява под нивото на другите. Мисълта ми беше, че в момента, почти никъде в щатите сигурно не използват cruiser-ите както трябва. Quote [color="#708090"]After all, kid, it's ALL in the presentation...[/color] Link to comment
G Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 (edited) В кеча като цяло или в WWE.. аз не виждам да са толкова подценявани колкото описваш в кеча като цяло. Дори като се замисля, в ROH "буците" са в middlecard-a като Tank Toland, Bison Smith и тн. В Япония, в индитата, в Мексико има федерации където "малки кечисти" са най-големите им лица в Main Event-а. Според мен всичко опира до насоката, в която се движи дадена федерация.. при Mainstream компаниите, всичко се превръща в цирк и забавление само и само да угодят на феновете си.. затова им трябват от една страна "буци", както биват наричани от всички, а от друга дребни кечисти.. и двата вида забавляват публиката различно, но като отделни личности се развиват според влиянието си на "сцената".. тоест естествено, че ще пушват примерно един Cena или Kane или Big Show за сметка на Jamie Noble примерно.. защото в Mainstream-a са най-важни продажбите и кечистите които ги осигуряват.. винаги се набляга на тях. От друга страна този "малък" кечист Jamie Noble бе световен шампион в ROH.. главно лице, което говори друго за присъствието му там. Като цяло всяка кеч компания и управляващите я субекти решават различно според фен базата си.. какъв точно тип кечисти да пушват и какъв да пренебрегват. Това е и причината един кечист да има различно влияние в различните компании. Edited July 15, 2009 by G unlimited and The1948One 2 Quote Link to comment
Recommended Posts