Jump to content

UFC 100 "Lesnar vs Mir 2" - 11 юли 2009


Recommended Posts

Event: UFC 100

Date: Saturday, July 11, 2009

Location: Mandalay Bay Events Center in Las Vegas, Nevada

"It's the biggest event in mixed martial arts history, and for UFC 100, the Ultimate Fighting Championship is bringing out the big guns. Two championships will be on the line when UFC heavyweight title holder Brock Lesnar defends his crown against rival Frank Mir in their long-awaited grudge match, and UFC welterweight champion Georges "Rush" St-Pierre puts his belt up for grabs against Brazilian knockout artist Thiago "Pitbull" Alves. Also, The Ultimate Fighter coaches collide as Dan Henderson takes on Michael "The Count" Bisping in a pivotal middleweight showdown."

Main event:

25lbs.: Brock Lesnar (3-1) © vs. Frank Mir (12-3) (UFC Undisputed HW Title)

Main card (Televised):

170 lbs.: Georges St. Pierre (18-2) © vs. Thiago Alves (16-3) (UFC WW Title)

170 lbs.: Jon Fitch (18-3) vs. Paulo Thiago (11-0)

185 lbs.: Dan Henderson (24-7) vs. Michael Bisping (17-1)

185 lbs.: Yoshihiro Akiyama (12-1) vs. Alan Belcher (14-5)

Under card (May not be broadcast):

205 lbs.: Stephan Bonnar (11-5) vs. Mark Coleman (15-9)

205 lbs.: Jon Jones (8-0) vs. Jake O'Brien (11-2)

170 lbs.: TJ Grant (14-2) vs Dong Hyun Kim (11-0-1)

155 lbs.: Mac Danzig (18-6-1) vs. Jim Miller (13-2)

185 lbs.: CB Dollaway (8-1) vs. Tom Lawlor (5-1)

155 lbs.: Matt Grice (9-2) vs. Shannon Gugerty (11-3)

Edited by neshev
  • Upvote 2
Link to comment

Сякаш очаквах повече от точно това PPV . не знам дано се постараят и да стане уникално , както подобава на стотното издание :) ... ще се гледа де... но все пак можеше и по-добре.

[img]http://img62.imageshack.us/img62/7531/atstrailerwmvv9.gif[/img]

Link to comment

Че малко ли е ? Два шампонски пояса, GSP - вторият най-добър състезател в UFC, Брок Леснар - може би най-големият draw, Дан Хендерсън - Бизбинг също е удивителен сблъсък... Повече от добре си е кардът и си е баш като за стотно издание :) . Пък и Джон Фич има мач :P .

 

Link to comment

Не казвам , че не е добър карда :) . Не е най-добрият , който можеха да извадят :)

[img]http://img62.imageshack.us/img62/7531/atstrailerwmvv9.gif[/img]

Link to comment

Най-доброто от UFC значи 5 title fights, което никой адекватен promoter не би направил в една вечер, защото това значи, че ще се отворят огромни интервали от време през които няма да се защитават титлите = ниски PPV buys. Като цяло са го докарали доста добре от към draw power (GSP & Lesnar), но има и определено мачове, които ще бъдат интересни (GSP vs. Alves, Bisping vs. Henderson). Като добавим и солидния undercard и това, че ще видим два мача за титлите се очаква солидно шоу. Dana е доста пресметлив и много добре знае как да си разпределя хората между PPV-тата, за което говори и солидните PPV buys през цялата година. Гарантирам, че шоуто ще се купува дори само, защото е "100", но и card-ът сам по себе си е достатъчно добър за да мине границата от 1 милион продажби, което нямам съмнение, че ще стане.

Edited by neshev
  • Upvote 1
Link to comment
Freddy Kruger

Доста стабилен кард, щом даже име като Марк Колман остава в undercard. Жалко и за CB Dollaway, който много исках отново да видя в клетката.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment

265 lbs.: UFC Heavyweight Champion Brock Lesnar (265) vs. Interim Heavyweight Champion Frank Mir (245) for undisputed division title

170 lbs.: UFC Welterweight Champion Georges St. Pierre (170) vs. Thiago Alves (170)

170 lbs.: Jon Fitch (170) vs. Paulo Thiago (170)

185 lbs.: Dan Henderson (185) vs. Michael Bisping (186)

185 lbs.: Yoshihiro Akiyama (185) vs. Alan Belcher (186)

205 lbs.: Stephan Bonnar (205) vs. Mark Coleman (205)

205 lbs.: Jon Jones (206) vs. Jake O'Brien (206)

170 lbs.: TJ Grant (170) vs Dong Hyun "Stun Gun" Kim (171)

155 lbs.: Mac Danzig (154) vs. Jim Miller (155)

185 lbs.: CB Dollaway (186) vs. Tom Lawlor (184)

155 lbs.: Matt Grice (155) vs. Shannon Gugerty (156)

Video (след 30 мин)

Lesnar и Bisping ги освиркаха брутално. Mir е определено в най-добрата форма, която някога е бил. Очаквам да се получат някой изненади. Ще гледаме.

Mir (от много време не съм бил толкова несигурен в прогноза и въпреки, че е 50/50 Mir е в най-добрата форма някога и има доста повече опит от Lesnar)

GSP

Hendo

Fitch

Akiyama

Edited by neshev
  • Upvote 1
Link to comment

И аз съм доволен от карда. Доказателство за това е че дори човек като мен, който много рядко гледа MMA, ще хвърли едно око на това юбилейно, стотно PPV на UFC ;) Леснар срещу Мир смятам, че е един достоен главен мач за издание №100 между две доста популярни фигури.

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Link to comment

LESNAR МАЧКА, СГАЗИ И СТЪПКА FRNAK MIR!

Яко badass го раздава! Страхотна тактика, Mir не знаеше какво да прави. Велик шампион ще е, слушайте ме :D

Link to comment
The Olimpic Hero

Няма такова животно просто. И как яко дразни публиката. :)

               

Link to comment

Е тва е, Леснър просто сдъвка, изплю и хубаво обля с прясна Орина Мир0. :lol: Това да се чува и вижда, а как хубаво поздрави публиката. А така, само така!

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Бизбинг отнесе удивителен нокдаун. Чак мене ме заболя. Особено при втория удар - ауч !

GSP за пореден път невероятен. Щом така разнася Питбула, определено в тая категория повече няма работа. Ще го навие Дайна излезе срещу Паяка, пък там ще видим вече какво ще стане. Все ми се струва, че няма да може да го сваля Силва толкова лесно, както противниците си в неговата категория.

Брок е ега ти чудовището :ph34r: То всеки удар му е като с чук, да не говорим, че като се засили срещу теб все едно камион е тръгнал. Ще е интересно да го видим срещщу Ногейра, когато бразилецът е във форма.

 

Link to comment
Shawn_Michaels

Сега ще видим какво ще кажат Брок хейтърите :D ,големи разбирачи все.....,могат да го поемат само :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

WAR LESNAR!!!!!

[URL=http://img504.imageshack.us/i/120720658437216226895.jpg/][IMG]http://img504.imageshack.us/img504/8081/120720658437216226895.th.jpg[/IMG][/URL]

Chono Masahiro - Support or Die.

 R.I.P Mitsuharu Misawa 1962-2009 

Link to comment

OMFG Lesnar го утрепа тоя буквално, но физиономията на жена му след като се похвали, че ще е възседне беше priceless :D

[center]
[size="3"]They will destroy your so called heroes:[/size]
[img]http://img151.imageshack.us/img151/6069/legacy.jpg[/img]
[size="3"]And Villains shall have... peace.[/size]
[size="4"][b]R.I.P.[/b][/size]
Vince McMahon, Shane McMahon, Stephanie McMahon (Levesque), HHH, Batista, Undertaker, Hulk Hogan, Mick Foley and many more...
[/center]

Link to comment

Lesnar vs. Mir

War Roids!

Lesnar беше изцепката на вечерта. Едно е да hype-ваш мач, а съвсем друго е да продължаваш с простотиите след краят му. Това не е WWE и колкото да мразя тази фраза е време Dana да му спре кабела. Btw. Dana явно действа доста по-бързо от колкото си мислех. Lesnar is a tool.

http://www.youtube.c...h?v=xBEs130CjYI

:lol:

За самият мач няма много какво да се каже. Mir сам се постави в тази позиция и не си заслужаваше риска. Доста е трудно, когато си прикован до клетката и 120 килограмова горила те налага с тези чукове, които има за ръце, да се защитаваш адекватно. Дам, леко разочарован от Mir, но Lesnar беше видимо по-добрият. Както казах в една тема след Mir следват тежките опоненти. Carwin ще е следващият му опонент и когато Lesnar срещне опонент като Carwin, който не му отстъпва на килограми ще се види дали ще го бъде. Mir все още е top contender и ще го видим пак срещу най-добрите в скоро време.

GSP vs. Alves

GSP показа защо в момента няма кой да му вземе титлата. Поредната лекция, която изнесе на опонента си. Тук точно показа колко много израстна от мачът му със Serra и въпреки контузията, която получи (дано не е сериозна) успя да доминира дори и последните 2 рунда. Всичко се разви както се очакваше. Alves имаше явно преимущество в stand up-a, но St-Pierre е прекалено добър, че да позволи някаква изненада. Alves не беше експлозивният striker, който се предполагаше, че ще бъде, но когато трябва да се притесняваш за takedowns, а St-Pierre ги превърна в изкуство вече, е много трудно да направиш нещо креативно.

Не съм съгласен, че работата на GSP е приключила в WW дивизията. Определено е с една идея над останалите, но има с кой да се бие. Fitch, Koscheck, Swick все хора, които са достойно опоненти. Да, надали те ще бъдат хората, които ще прекратят доминацията на GSP, но определено са достойни опоненти. В този ред на мисли е време Dana да вкара малко свежа кръв. Bring Jake Shields, please! Alves определно се представи повече от добре и след няколко години може и да вземе титлата.

Henderson vs. "The Cunt" Bisping

:D . Както винаги съм твърдял, Bisping е надценен и Hendo добре го онагледи. Доста тъп gameplan имаше въпреки, че идеята да се опита отново да спечели както срещу Leben беше добра: с тичане назад и безразборно хвърляне на една от двете ръце към лицето му. Може би щеше да проработи, но когато имаш човек срещу Hendo бягай на дясно, тъпак. На него това му трябва. Един солиден удар и си долу.

Най-доброто представяне за вечерта и най-големия mark out за мен. Henderson vs. Silva. Дайте го насам. Този път Hendo ще има доста по-добър шанс, но и зависи Anderson в каква форма ще се появи. За Bisping... Чао, чао. Не, че нямаше да ми е забавно Anderson да го разбие, но и Hendo свърши прилична работа. Ще видим, какво ще стане, но този нокаут беше най-доброто нещо, което съм гледал в последно време.

UFC 100 delivered. Страхотна публика, доста екшън. Друго от MMA event не ми трябва. Следва UFC 101, което дори ще ми е по-интересно да гледам след като двама от любимите ми бойци (Penn, Silva) ще са в доста солидни (разбирайте опасни за тях) мачове.

Щях да забравя. Holly Madison is fucking hot.

Edited by neshev
  • Upvote 3
Link to comment

Hendo смаза наистина невероятен нокаут на 100-ното издание! Биспинг контролираше темпото първият рунд, но наистина обикалянето за да избегне фронталните атаки на Дан му попречиха и когато Henderson го хвана off guard това бе края. Леснар малко прекали след Main Event-a, но победата му бе внушителна.. добре изтика Mir към клетката за да няма movement от негова страна и го довърши с невероятни удари. Като цяло внушително представяне за шампиона. GSP отново надигра опонента си във всички аспекти.. просто убийствен welterweight и шампион!! Дано още дълго бъде с титлата, но и като гледам няма особена конкуренция и едва ли хора като Swick или Dan Hardy ще го изненадат с нещо. Дана трябва вече да уреди мега двубоя Anderson Silva vs GSP! Fitch излезе с добър gameplan както винаги.. и просто контролираше Thiago през цялото време.. радвам се за поредната му победа 10-1 в UFC :P

Edited by G
Link to comment
Dana wouldn't have any problem with everything else if Brock didn't insult the sponsor.

[center][img]http://store.picbg.net/pubpic/E2/48/1b9dc993c1aae248.png[/img]
[size=3][color=blue]Carefree, wherever we may be
We are the famous CFC
And we don't give a fuck Whoever you may be
'Cos we are the famous CFC[/color][/size]
[/center]

Link to comment
UNDERTAKER*

Наш'то момче пак гази, като танк е. Честно казано не вярвах, че ше бие, все още ми изглежда повече кечист, отколкото ММА боец, то май така и ще си остане, но пък това му е хубавото, както каза neshev, все още си мисли, че е в WWE, яко heel го раздава... още една причина да кефи много. Стилът му е уникален, гледах му всичките ММА боеве досега и определено няма такъв - някаква смесица от кеч, борба и уличен бой.... бе животно си е, машина, мачка здраво (и в буквалния смисъл), публиката го мрази... с една дума - rules! Thumbs up for Brock!

  • Upvote 2
Link to comment

Реакции на някои личности от кеча:

Jeremy Borash: “Brock is a strong heel. Take it from yours truly... Minnesotans are tough. Might try some MMA. I could destroy that nerdy Bruce Buffer.”

Matt Hardy: "Yeah Brock! Reppin' the toughness of "WWE" guys by making Mir & the non-believers eat their words! We popped HUGE 4 your post fight promo!"

Matt Morgan: “God, I wanna punch every mma fan in here right now!! To all Lesnsr haters: suck on that! Mir ran his mouth, Brock shut him up.”

Bobby Lashley: “WWE star Brock Lesnar won by brutual ground and pound!”

Samoa Joe: “I just made so much money Two minutes ago it hurts. There you go Brock baby way to bring it home.”

Shane “Hurricane“ Helms: "Mir, what do you think of Pro Wrestlers now after getting your ass handed to you and getting beat in a completely one-sided fight!"

[IMG]http://i453.photobucket.com/albums/qq252/harleygnr/shelton.jpg[/IMG]

Link to comment

With his clown-show antics, Brock Lesnar just became the greatest villain in modern fighting. From refusing to tap gloves prefight in a sportsmanlike ritual to this over-the-top rant that came right out of the silly wrestling circus. :P

“What he’s doing out there tonight is not real,” White said. “You don’t have to act like something you’re not. This isn’t the WWE. I don’t ask these guys to act crazy so we get more pay per views. That’s not the business I’m in.”

“Brock hasn’t made himself very loveable,” White said. “They hate Brock.” For the UFC, a classic villain is business gold. He’s the ultimate leading man for the organization. Some loathe him. Some love him. No one can ignore him. For those seeking his comeuppance however, there isn’t a WWE storyline that can be written to stop him.

Доста забавно четиво. Ето го цялото:

The Lesnar show

By Dan Wetzel, Yahoo! Sports Jul 12, 3:51 am EDT

Yahoo! Sports

LAS VEGAS – So Brock Lesnar, in the parlance of pro wrestling, had gone straight heel.

After bludgeoning Frank Mir to retain the Ultimate Fighting Championship heavyweight championship at the hyped UFC 100, the former pro wrestling star decided to put on a real show.

Lesnar ran around the octagon flipping off the Mandalay Bay Events Center crowd with both middle fingers. He shouted at Mir as the challenger sat on a stool trying to regain his equilibrium. Mir stood up and they went sort of nose-to-broken nose before Lesnar cackled with laughter.

In the post-fight interview, Lesnar encouraged the booing fans to “keep going” before continuing to taunt Mir.

No one and nothing was spared. Lesnar even turned his attention to the UFC itself, which paid him an estimated $3 million for the fight, pointing at the giant Bud Light advertisement in the middle of the octagon.

“I’m drinking a cooler full of Coors Light, Coors Light because Bud Light won’t pay me anything.”

Anything for the children at home, big guy?

“Hell, I might even get on top of my wife tonight.”

With his clown-show antics, Brock Lesnar just became the greatest villain in modern fighting. From refusing to tap gloves prefight in a sportsmanlike ritual to this over-the-top rant that came right out of the silly wrestling circus.

“Straight WWE,” said a stunned Dana White, the president of the UFC. “Brock went so far over the top tonight I can’t even describe it. I don’t think in the history of the UFC we’ve ever done anything like that.”

Postfight, White pushed his way into Lesnar’s crowded locker room and took the big guy into the bathroom for a private “discussion.” Lesnar himself described it as “a whip-the-dog session.”

“With women in here you don’t want to know what I said,” White said. It worked, Brock showed up at the press conference smiling, supposedly contrite and even drinking a Bud Light.

ADVERTISEMENT

“First and foremost I want to apologize,” Lesnar said. “I acted very unprofessionally after the fight. I screwed up and I apologize. I apologize to Bud Light. I’m not biased, I drink any beer.”

It was mostly a chance for laugh lines, but it was still an apology. Lesnar said the pent-up energy of avenging a loss to Mir caused him to go crazy. “I’m a sore loser,” he said. “I don’t like to get beat. I believe I gave that fight to him. So there was a lot of emotion in this fight for me.

“Man, I was so jacked up. I’m used to selling pay-per-view tickets. I come from a business that is purely the entertainment business.”

And so that was the excuse. Lesnar didn’t flip, he just flipped the switch back into Vince McMahon’s operation where nothing is too over the top. The UFC, however, is real and it has tried to position itself not as a blood sport but one based on sportsmanship and mutual respect.

Lesnar did the UFC no favors in that regard. And neither did veteran Dan Henderson, who dropped a vicious forearm smash on an already knocked out and prone Michael Bisping on the undercard. Henderson then admitted he did it on purpose to avenge prefight trash talk. The UFC even went on to award him its $100,000 “knockout of the night” bonus. White also gave Henderson a talking to, but Henderson still said it “felt good.”

The damage done to the UFC’s mainstream momentum remains to be seen. While some will be repulsed, others will be drawn in. It’s cage fighting, after all. Things get out of hand.

That this occurred on the promotion’s biggest night, when the numerical significance of the card was expected to bring in a large first-time audience, wasn’t appreciated by the UFC. The night was electric and highly entertaining. And while it is likely to most offend people who weren’t disposed to giving mixed martial arts a chance in the first place, White was aghast at Lesnar’s act. This isn’t what he built. This isn’t what he wanted.

“What he’s doing out there tonight is not real,” White said. “You don’t have to act like something you’re not. This isn’t the WWE. I don’t ask these guys to act crazy so we get more pay per views. That’s not the business I’m in.”

In the meantime, the cementing of Lesnar’s reputation as the promotion’s most hated man is done.

“Brock hasn’t made himself very loveable,” White said. “They hate Brock.” For the UFC, a classic villain is business gold. He’s the ultimate leading man for the organization. Some loathe him. Some love him. No one can ignore him. For those seeking his comeuppance however, there isn’t a WWE storyline that can be written to stop him.

Lost in the antics was Lesnar’s performance, a brilliant effort that showed both his growth as a mixed martial artist and the immense potential. The question becomes, who the heck can tame this mountain of a man from the Minnesota woods?

Shane Carwin? Cain Velasquez? Mir in a final chapter of a trilogy of fights? No doubt they’ll get a chance, and no doubt they stand a chance.

The greatest beneficiary of each Lesnar snarl, however, lives in Stary Oskol, Russia, a man named Fedor Emelianenko who is considered the No. 1 heavyweight (if not pound-for-pound fighter) in the world. If anyone has the knockout power to stop the 6-3, 265-pound Lesnar, it’s Emelianenko.

Fedor doesn’t fight in the UFC though. He’s with its rival promotion, Affliction. He’ll fight Aug. 1 in Anaheim, Calif., in what is the last match of his contract. Affliction is hoping to re-sign him until 2012, but the UFC will come hard after him. More now then ever. And that means money, big money.

“Eventually Fedor is going to be here,” White said. “I want Fedor. We’ll end up getting that deal done and then we’ll do Brock vs. Fedor and we’ll do a huge fight.”

Time will tell, but the pressure to sign the elusive Russian has been ratcheted up. A villain was born and there isn’t an obvious superhero in sight. The UFC brought Brock Lesnar over from the WWE for just this kind of a sensation. And the big man has delivered – the good, the bad and the embarrassing.

Only Dana White has no scriptwriters that can contain him.

http://sports.yahoo.com/mma/news?slug=dw-lesnar071209&prov=yhoo&type=lgns

Link to comment
The Olimpic Hero

И аз лично също много се кефя как Брок затвори устата на тези, които казваха, че кечът бил фейк и т.н. Мир и той го раздаваше отворен, това не било WWE, това било UFC, е Mir си взе мазните бичове и сега май вече няма да говори така. :)

               

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...