Jump to content

Състоянието на NOAH...


Jericho

Recommended Posts

Сега след като загубиха ТВ сделката и Мизауа почина, смятате ли че ще просъществуват? Ако да, под каква форма? Кой ще бъде новият президент? Смятате ли че YUKE's може да ги купи, или Сасаки да ги направи новия си "офис"? Ако федерацията умре, накъде смятате че ще се насочат главните и звезди?

Дискутирайте.

Edited by Jericho
Link to comment

Рано е да се каже.Shiozaki вече е шампион и страшно много тежест пада върху него.Kobashi е потрошен,Taue също,Akiyama e контузен.Остава Sasaki.Според мен най-добрия вариант си остава връщането на Kawada.Надявам се някак си да изгладят противоречията си с Ryu Nakata.Kawada,Kenskay,Takayama и може би Tenryu,те трябва да се справят докато Go Shiozaki се издигне достатъчно.Евентуална вражда с Kawada би помогнала доста за това.+ някой от NJPW.

[URL=http://img504.imageshack.us/i/120720658437216226895.jpg/][IMG]http://img504.imageshack.us/img504/8081/120720658437216226895.th.jpg[/IMG][/URL]

Chono Masahiro - Support or Die.

 R.I.P Mitsuharu Misawa 1962-2009 

Link to comment
nWoHulkster

Никой няма да купува или продава NOAH (разбира се, освен ако не стане някакъв вътрешен проблем или спор, който да прецака компанията, но това едва ли ще стане). Откакто Kobashi загуби титлата през 2005 нещата за NOAH бавно и полека си вървят надолу и неща като загубата на най-добрата от тв сделките им и смъртта на Misawa определено са големи минуси, но не и нещо чак толкова фатално, което да доведе до фалит на федерацията или до нейното затваряне. Аудиторията на марката "NOAH" е достатъчно многобройна и достатъчно лоялна, че да ги крепи финансово. Въпросът е дали NOAH ще могат да изплуват над "просто си съществуваме" нивото, на което са в момента и на което се очертава да бъдат в близкото бъдеще. Misawa определено е загуба в това отношение, тъй като той беше един от малкото хора в NOAH, които поставени в подходящия мач можеха да draw-ват добре. Е, не колкото Kobashi, но все пак повече от всеки друг в NOAH. Смъртта на Misawa, здравословните проблеми на Kobashi и загубата на тв сделката в общи линии означават едно нещо - проблеми за NOAH да draw-ват по-големи публики, но иначе не би трябвало да имат проблеми да си избиват разходите и да си същестуват, поне не и в близките месеци и евентуално години. Откъм звездна сила и draw-ване двата основни коза на NOAH винаги са били Kobashi & Misawa, а всички други са на второ място (Akiyama, Taue, Takayama, Kensuke, младоците). Сега Misawa го няма, Kobashi е силно ограничен физически, а останалите са там просто, за да draw-ват прилично, но като цяло никой от тях не е чак кой знае какъв draw сам по себе си.

Варианти като Kawada & Tenryu не са реалистични - първо, защото и двамата са солидно потрошени (особено Tenryu) и второ, що за будали трябва да са, ако се откажат от лесния си и добре заплатен график в Hustle и вместо това почнат да си блъскат задника в компания, към която не изпитват никаква лоялност. Просто готови draw-ове NOAH няма откъде да си докарат, освен ако NJPW не направят жест към тях и не решат да им заемат звезди за някои от по-големите шоута.

И тук идва ключовият момент, в който за съжаление NOAH все се провалят - изграждането на млади main event звезди. През последните няколко години всички от по-популярните японски кеч компании вложиха голямо усилие в изграждането на нови звезди, но резултатите са най-слаби точно при NOAH. От години насам беше очевидно, че компанията ще го издуха здраво щом Kobashi & Misawa се махнат и затова беше, и все още е, наложително през това време младите звезди да бъдат изградени както трябва. NOAH определено имат обещаващи звезди като Shiozaki, Morishima, Sugiura, KENTA, Marufuji и Rikio (донякъде), но за съжаление 4 от тези 6 звезди вече един път се провалиха да станат истински и утвърдени main event звезди (къде заради booking-a, къде заради други фактори). Тази година Sugiura набра много скорост покрай враждата с New Japan и Go също започна да катери, но не ми се струват готови да носят компанията на гърба си. Именно това ще е ключовото занапред. NOAH трябва да изградят младите си звезди както трябва, докато все още имат известна доза утвърдени имена в компанията, които да я крепят финансово наред с лоялната фенбаза на компанията. Напълно в духа на fantasy booking-a, на този етап аз лично виждам най-голям потенциал точно в Shiozaki, който верно взе титлата прекалено рано, но ако извъртят нещата в добра креативна насока могат да се получат добри резултати, според мен. При Sugi също. И при останалите млади надежди има потенциал, но към момента Go & Sugi са на дневен ред. Сега е моментът младите да наберат скорост и да почнат да мачкат, "в името на Misawa".

И като говорим за правене на нови звезди, продължавам да си настоявам за по-сериозен push на някои gaijin кечисти, но уви NOAH все не го правят. Сега би бил добър момент да се пробват. Хмм, всъщност сега като се замислям по-подробно май никой от настоящите gaijin-и не става за по-голям push. ROH пичовете са midcard filler, D’Lo Brown & Bull Buchanon също, a Bison Smith по принцип става, но при него май вече е леко късно. И все пак идеята ми си остава - по-голяма роля за gaijin кечистите!

Не би трябвало да има някакви големи рокади зад кулисите. Booking-ът си oстава дело на Akiyama & co., a Nakada сигурно ще поеме бизнес нещата изцяло.

Това са ми основните впечатления и размисли на този етап, но като цяло все още е рано да се правят по-конкретни прогнози, тъй като всичко на този етап е спекулация. След половин/една година нещата вече ще са доста по-ясни.

  • Upvote 3
Link to comment

Bison Smith по принцип става, но при него май вече е леко късно.

За 35 годишния Bison Smith е късно, а за 40 годишния Sugiura, не е? Нещо не ти хващам мисълта... Ама въобще... ;)

Link to comment
nWoHulkster

Не е въпрос на цифрите в личните им карти, а въпрос на това как ги възприемат феновете. Bison години наред си тъпче на едно място откъм статут в компанията, а веднъж феновете възприемат ли те в опреледена (midcard) рамка трудно се излиза от нея (особено в Япония, където main event звезди се градят с години наред). Не е невъзможно да се излезе, но е трудно. Евентуално Bison може да направи нещо повече, но при него си има и доста въпросителни. А и освен това, откъм in-ring работа Bison направи една крачка назад в сравнение с това, което беше преди няколко години. Междувременно, Sugiura е по-добър и по-популярен отвсякога... Както и да е. Така или иначе едва ли Bison ще получи шанс. На NOAH просто не им дреме чак толкова много за gaijin кечистите.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...