Jump to content

Дискусия: За или против хаотичния booking?


rawhide

Recommended Posts

Добър ден/вечер/утро.

Допреди малко четях темата за Wrestlemania и ми се наби на очи поредния спор за build-up за Wrestlemania.

Та, въпросът ми е: От днешна гледна точка, при липсата на сериозна конкуренция, трябва ли плановете да бъдат пренаписвани непрекъснато, за да се държи публиката в напрежение и да се изхитрят "хората от Нета"...

Edited by rawhide
Link to comment

До някъде съм за,защотото може да ни изнинадат приятно или неприятно,но до някаде не защотото може да са запланували някоя по интересна история,изведнаж да я спрат и да започнат някоя не толкова интересна.

Link to comment

Въпросът е много относителен. Ако в хаотичния букинг има логика, нямам нищо против да го гледам. Всичко зависи от начинът, по който са направени нещата. Между другото, не мисля, че промяната на плановете трябва да е основния начин за надхитряване хората от нета. Мен ако питате, въпросната информация въобще не трябва да става публично достояние. Върно е, че живеем в такова време, но при затягане на мерките изтичането на спойлери може да бъде ограничено до минимум. Съмнявам се, Винс например да не знае от кои хора изтича информация. Дори да не е 100% сигурен, все трябва да има някакви подозрения. Няма да се учудя, ако много хора в WWE разбират плановете предварително, а това според мен е неправилно. Аз съм на мнение, че само тесен кръг от хора (максимум 5-6 човека) трябва да са наясно с плановете по от рано, а всички останали да ги разбират, когато дойде време плановете да започнат да се осъществяват. Така вероятността за изтичане на спойлери е много по-малка, а и 5-6 човека се контролират лесно и винаги можеш да разбереш кой издава плановете.

Posted Image

Link to comment

Наистина въпросът е много относителен. Значи аз на теория съм твърдо против, защото често няма логика, а аз съм голям марк на логиката. ;) Ето веднага давам за пример Острието и NWO - още не схващам как така някой може просто ей така да излезе, да пребие другиго в гръб и просто така да си влезе в мача на негово място. Къде го това?

От друга страна обаче спойлерите са си сериозно явление в днешния кеч и даже са най-големият му враг. Аз не знам защо също ги чета, защото съм скаран с търпението и трябва да знам нещата на мига, не мога да чакам до следващата седмица. Но все пак спойлерите са си проблем. И ако хаотичният букинг е начина да се справят с този проблем, то така да бъде.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Аз съм ЗА хаотичния booking. Въпреки, че Vince направи голяма глупост (визирам обявяването на Big Show за главен претендент на WrestleMania 25), само и само да затапи "хората от нета". Предпочитам да не знам какво ще се случи до последно, а не 2 месеца преди самата 'Mania да се знае какъв ще е главния мач (примерно).

Спойлерите са голяма напаст. В днешни дни ги има в повече от задоволителни количества, което не е много добре. И аз не знам защо ги чета... вероятно е защото не мога да изтрая няколко дни/седмици и трябва да "задоволя апетита си".

Този хаотичен booking се явява спасение, но не винаги изненадите са приятни... и все пак, според мен, така е по-добре.

569e98ae4f73f_200(5).gif.fd1524bd4786572

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Обширна тема. Присъединявам се към мнението на UltraMadd, но искам да допълня нещо. Не само изтичането на информация е проблем. Самата индустрия вече може би се изчерпва, няма нови и интересни, по-заплетени истории, и това води до лесно налучкване на идните събития. Помните златното правило отпреди: който го бият преди голямо PPV, той печели мача на PPV-то. Не са изключения и скучните feud-ове, които просто не предизвикват интерес или са ясни предварително (веднага си спомням, че Сина имаше PPV мач със Сабу през 2006-а... интрига? Да бе.). Това може би се дължи и на факта, че благодарение на интернет доста хора са запознати с това как се развива feud, кой бива пушван и т.н. и това също прави прогнозите по-лесни. WWE просто не искат продукта им да е лесно предсказуем, защото това убива голяма част от интереса към него.

За някои хора това е лошо. Няма го очевидния солиден билд за WrestleMania например. Да е ясно "този ще се бие с еди-кой-си". Но донякъде това е само привидно. Острието има проблеми с Big Show от ноември. Тези проблеми варираха от малко сериозно до по-сериозни, но Edge постоянно беше във feud с други хора и проблемите му с Грамадата не изглеждаха значими. Но ето че де факто техния мач за Мания е с доста ранен build. Враждата на Ортън със семейство МакМеън бе намекната още при завръщането му, когато Шейн се отнесе с него като парцал, докато Ортън обясняваше колко е важен за компанията. Е, получихме мач между двамата. С ННН имат история, срещнаха се на края на Rumble-a, сега ще имат мач. Пак има build, по-разчупен от обичайното "печеля претендентски мач, ще ти взема титлата". За Майкълс-Тейкър бе намекнато още преди 2 години в края на Rumble-a. Миналата година пак. Тази година дори имаха сегмент заедно. И хоп - мач.

Като се замисля доста от нещата, които стават в WWE са логични, просто стоят в сянка. Не са така очевидни, а следователно и не са така лесно предвидими, което наистина освежава продукта. Аз лично подкрепям този тип booking, стига да не се стигне до ситуация, в която винаги ще печелят тези, които не са считани за фаворити. Това просто е гавра, не интересен развой на събитията.

Link to comment

Докато се запазва смисъла не виждам проблеми.Просто времената на вражди като Хоган-Стинг,Кейн-Тейкър,Ренди Савидж-Хълк Хоган отдавна отминаха и главната причина за това е буума на интернета.Същият този буум започна това десетилетие,а същото това десетилетие е вече в самия си край и не се знае до какви висоти ще се стигне през следващото.Според мен в кеча все още го няма онзи стриктен контрол за запазване на информация и заради това интернета долапва и ни блъска всичко в очите.Също така самата индустрия трябва да започне да налага по-талантливи сценаристи,защото свежи идеи почти няма.

Link to comment

Vince Russo за президент. Това "ние сме по-умни от интернет феновете" не върви. Баланса му е майката, но явно предпочитат да са на крайностите.

Link to comment
RcadestickR

Да цитирам по памет Gabe Sapolsky: 'Трябва да знаеш какъв ще е краят и как да стигнеш до него.' Според мен трябва да си направят някакъв компромис между дългия билд и възможните swerve-ове за задържане на интереса. Идеята на UltraMadd е добра, но е изтърван един очебиен факт: creative отдела нарастна до страшно много хора през последните...хм...9-10 години и просто няма как да работи толкова персонал, а само 5-6 човека да знаят за какво точно става въпрос. Според мен трябва да смалят creative team-а възможно най-много, за да може когато компанията тръгне в някаква посока, да си я следва до край, а не да идват 1000 идеи от 1000 човека. Така се решава и проблемът с изтичането на информация по гореспоменатия метод. Другият вариант, за мен, е да правят някаква рамка на това, което ще се случи за годината, с мачовете за турнирите и за Mania още в началото, но да си оставят някакви аварийни изходи за някакъв извънреден случай. Все пак трябва да знаят към какво се стремят, а не да планират най-голямото шоу за годината 2 месеца преди това. Когато Punk беше шампион (може би е лош пример, защото не знам какво точно не му харесваха), имаха веднагически план Б при кого да отиде титлата, без тя да изгуби престиж. Говоря за такива вратички в системата, но все пак всичко да си стои в очертанията и да са набелязани ключовите моменти. Сега е някаква бъркотия. Пука ми, че Edge имал проблеми с Big Show през Ноември. Това не е било толкова на фокус, за да придобие значение и сега, като че ли на пожар, го вадят точно преди Mania. Няма консистенция...

P.S. Който иска да направи нещо - търси начин, който не иска - търси оправдание. Не ви навирам аз главите в мониторите да четете спойлери. При добро желание могат да се избягват повечето от тях.

Edited by Mizernik^^

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...