Jump to content

Проект: Българска кеч федерация!


ТНЕ DEADMAN

Recommended Posts

ТНЕ DEADMAN

Попаднах на една стара тема, на някакъв ентусиазиран пич от Варна и реших да напиша тази тема.Ситуацията е следната: В близко бъдеще аз лично бих могъл да финансирам до някаква степен създаването на професионален кеч в България.Мислил съм доста по въпроса.Как да стане, къде, кога и т.н.Единственото по-трудно за изпълнение е намирането на ринг пригоден за кеч.Даже нищо чудно и това да е най-скъпата част от организирането на подобна идея.Ако някой от вас знае как и от къде да се намери такъв ринг, както и резервни части за него, в случай че се повреди, тук е мястото да кажете, защото намерим ли ринг, имам идея как да се направи БГ федерация.Много е важно и да ми кажете колко струва подобна екстра.

Иначе темата е като цяло, кой с какво може да помогне за един такъв проект ако разбира се някой вярва, че е възможно и има желание?Ако имате връзки с клубове за бокс, кик бокс и т.н. или просто знаете как да уредим по-лесно зала за начални семпли шоута, споделете и това.

За сега това е, ако се сетя друго нещо, което да ми е полезно ще го добавя.

ПП: да не забравите, че бих дал някаква немалка сума пари за такова нещо и ако има оптимисти сред вас, подходете сериозно!

Edited by ТНЕ DEADMAN

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

Финансирането ок, но едва ли ще има каквито и да е било приходи от цялата работа. Ако имаше дори минимални възгледи за печалба, вече щеше да има хора занимаващи се с това.

Edited by G
  • Upvote 2
Link to comment

Един ринг струва около 3000 до 5000 лева, зависи от качеството му.

[img]http://www.icheckmovies.com/signature/23013/top+250-small.png[/img] [color=#4169E1]WWE Prediction Royal Rumble Winner[/color]/[color=#4169E1]WWE Prediction Champion x2[/color]/[color=#4169E1]UFC Prediction Champion[/color]

Link to comment

В България няма почва за подобно нещо.Нито хората им е интересно , нито ще се пълни залата.Ринга все ще се намери , зала също.И няколко фена , но кои ще са ти участници във федерацията?Не става просто така да се хванат 20 човека да бъдат кечисти.Все пак това не са професионалисти , а поне им трябва някакъв учител.В България едва ли има толкова компетентен човек , значи ще се търси чужденец , един чужденец ще иска не малко пари за да обучава хората.Не знам , не мисля , че ще се осъществи , но като идея е добро.

  • Upvote 1

[center][img]http://store.picbg.net/pubpic/D5/BE/102af09fb67cd5be.jpg[/img][/center]

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Аз ви казах, имам си някакъв план, но не искам да го споделям все още.Аз пък казвам, че могат да се зарибят добро количество хора, и обучението може да се уреди.Но самото оборудване ми е проблем.

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

Как да ви кажа... почти е невъзможно. Не знам какъв план имаш и как смяташ да го осъществиш, но в България подобно начинание е обречено на провал. Кечът в нашата родина ще си остане на ниво fan дневници. Няма публика, няма интерес (за нещо по-различно от WWE), няма таланти (това с ученето го забрави), няма да има спонсори...

  • Upvote 1

Push za Kane i svetoven mir! Peace!

Link to comment

Оф не искам да ви разочаровам ,но най-важното в това начинание е да има професионален кеч треньор ама за съжаление в България такива няма.Все пак и да се намери ринг и желаещи да участват трябва най-вече да бъдат обучени.

[b]Team Take It :[/b]
[b] "Dicks to Pussies"[/b]

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Има предавания за това как стават нещата на ринга, освен това с треньори по борба и някакви акробатики, мисля че ще стане.Важното е да знаеш как да падаш и да изпълняваш хватките.Треньори по бойни изкуства и акробатика ще са от полза.Останалото ще го гледаме в предавания и ще наблюдаваме, гледайки кеч.Мисля че с достатъчно ентусиазирани хора могат да се научат основните неща.Другото е време!Никой не бърза заникъде, дълги тренировки и ще се откроят поне 15-20 човека, които да могат нещо.В крайна сметка само аз съм на загуба при евентуален провал, така че не се косете за това.Колкото до публиката, гарантирам, че може да се намери достатъчно многобройна такава, стига нещата да са достатъчно добре направени.Имам някой връзки с телевизии, имам и идея за евентуален спонсор.Трябва ми кеч ринг и достатъчно истински кеч фенове.Приходи може да има след известно време, не веднага, но ще има.Ако няма, мой си проблем.

Edited by ТНЕ DEADMAN

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

Не, че нещо, адмирации, обаче навръх тая финансова криза, мислиш ли, че би било разумно да хвърляш пари в нещо със съмнителни финансови облаги?

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Финансовата криза е нещо относително...В България е пълно с дечорлига, които ще напълнят всяка зала за да гледат кеч.Знам, че ще кажете, че те искат WWE, но не е вярно.Разберат ли, че на няколко спирки от квартала им има ринг, декори, кечисти и подготвено шоу, веднага ще цъфнат.Освен това не само с децата е така.И понеже федерация не се издържа само от публика, пак казвам имам връзки с телевизии.От ТВ права се печели много, както и от самите реклами.И при положение, че едно такова шоу би се провеждало предимно в София, ще има достатъчно народ, който да гледа по кабелната и да ми прави рейтинг.Всичко това може и да пропадне, и то шанса е голям, но съм си навил на пръста и най-вероятно ще опитам.Ако се проваля, ще е кофти, но ще го преживея, за мен парите не са чак такава загуба, но ако успея (дори минимално), ще ми бъде велико!Ще имам нов смисъл за живеене (не че сега нямам, но колкото повече, толкова повече).

Edited by ТНЕ DEADMAN
  • Upvote 2

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment
corruptedshadow

Обаче мерака му е майката, като имаш мерак нищо не може да ти е*е майката на проекта

Edited by corruptedshadow
Link to comment

Хм, такова нещо не очаквах да видя тук.

Въпросът е колко си сериозен, колко опит имаш ? Занимавал ли си се преди с толкова мащабни проекти ? Осъзнаваш, че това нещо струва доста пара - заплати на сумати хора, ако някоя телевизия се съгласи да финансира също по-може да стане, не знам дали ще са готови да набият пари в толкова рисков проект. Осъзнаваш ли, че за подобно нещо ти трябва освен зала и ринг и сериозни човешки ресурси.

Дай малко повече инфо за себе си, какво, що, как ? Ако си сериозен човек лично ще се нагърбя да помагам с каквото мога :)

 

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Такам...следвам кино и ТВ режисура и познавам режисьори, готови да ми съдействат за намирането на телевизия и продуцент.Отделно аз съм набелязал някой за продуцент, но не искам да го казвам (за сега).Очаквам в скоро време да взема голяма сума пари, и бих дал голяма част за полагането на основите на кеч федерация.Нямам опит, но имам много желание и познати, с МНОГО опит за телевизия, продуцентство, шоу бизнес.С боксов ринг мсилех в началото да опитам, но разбрах, че почти никой няма да се навие да тренира на такъв.Знаете разликата между ринговете и спортовете, няма да обяснявам.Разгледах няколко сайта в които продават кеч рингове.Има както много скъпи, така и поносимо скъпи, че дори един евтин видях и точно него смятам да купя (ако не пропаднат нещата).Той се води ринг за backyard wrestling, но го видях и, мисля че за такъв тип "федерация" ще свърши работа.Ако нещата потръгнат ще се купи нов.Знам как да направя мащабна реклама за да се събере някаква публика и да се разчуе.И нещо много важно - ще разчитам доста на "Българското кеч общество", който с каквото може да е полезен, както и за набирането на бъдещи кечисти, сценаристи и т.н., независимо от габаритите им (за кечисти става дума) стига да са минимум 70 кг. и 178см. високи.Но до такъв подбор има много време, първо трябва да се започне със ринг, друго кеч оборудване, няколко сериозни хора, които да помагат и проучване за зали, читалища, дори физкултурни салони.Защото дори целта да е някой ден да се прави сериозно шоу пред много публика, първо трябва да се започне от мизерията :}.Ако се стигне до шоута в малки зали и читалища, важно е да се сменят тези места, навсякъде където е възможно по София, от Дружба до Овча купел и Люлин (примерно) за да наберем някаква популярност.Както вече казах най-важно е децата да разберат първи, за да се съберат сигурни приходи за развитие по нататък.

Това мога да обясня за сега.

Edited by ТНЕ DEADMAN

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

Обаче мерака му е майката, като имаш мерак нищо не може да ти е*е майката на проекта

Това въобще не е вярно, според мен. Реалността те сваля долу за секунди.

Иначе едно голямо ЕВАЛА от мен. Иска се много за такава инициатива, ако някога ти притрябва млад (в задълбочения смисъл на думата) талант, готов съм да си счупя някое и друго ребро. :D

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

:good: ...Ако някой все пак не е разбрал, знам, че е по-вероятно да се проваля, отколкото да успея с тази задача, но на това му се вика "риск" и за сега смятам да рискувам (има шанс след време да размисля).

  • Upvote 2

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

... независимо от габаритите им (за кечисти става дума) стига да са минимум 70 кг. и 178см. високи...

Не ми се връзва изречението, но не това е важното. Много, много трудно ще намериш достатъчно хора, които да са готови да се занимават с това и да отговарят на изискванията ти. А и трябва да са пълнолетни, което пък значи, че ще имат други отговорности, а това, което предвиждаш е доста времегубещо.

Второ - София. Ясно е, че освен там няма къде другаде. Но не само, че София ти стеснява кръга от възможности като хора, които да се трепят на този ринг, но и подкрепата в BWC ще остане само от хората от София. С удоволствие бих се мъкнал да търся из Пазарджик спонсори и място за някое събитие (дори да ми се струва малко вероятно да успея), но всичко ще падне на плещите на хората от София.

Трето:

Както вече казах най-важно е децата да разберат първи, за да се съберат сигурни приходи за развитие по нататък.

Децата не са публика, която носи пари. Не гледай WWE. Те печелят от merchandise. Парите от билетите ще са смешни, защото за да има посещаемост трябва цените на билетите да са смешни. Освен това всичко ще е ден до пладне, тъй като хлапетата в България са така. Днес кеч, утре Ю-Ги-О, вдругиден лесбо-порно.

И все пак... евала ти правя, че не се отказваш. Казваш, че ми хора на които да разчиташ, но сигурен ли си в това, че ще ти помогнат? Ако наистина мислиш да правиш нещо ти трябва едно невероятно обмисляне на идеята (места, цени, план на "шоутата") и чак тогава има смисъл да се набутваш да купуваш ринг, да търсиш хора.

  • Upvote 1
Link to comment

Доста си инициативен, това ще ти помогне много при евентуално осъществяване на проекта. За жалост живея в малък град и не мога да ти помогна с почти нищо, единственото, което мога да направя за теб в момента, е да ти дам моралната си подкрепа. Не е много, но ... :D

Сериозно, ЕВАЛА, че не се отказваш. Добре е, че знаеш, че бъдещето на кеч компания в България е нищожно, въпреки, че чрез добра реклама може да направиш фурор сред зрителите/посетителите. Нещо от рода на "Нещо невиждано до сега в България" може да направи добра посещаемост на първото шоу.

Хора все ще се намерят, мисля, че това не е голям проблем. По-важното според мен е липсата на реалеч кеч треньор, който да научи начинаещи как да изпълняват хватки и движения, без да се нараняват. А на Балканите се съмнявам да има такъв, а това е най-жалкото. Ринг знаеш как да си намериш и закупиш, така че това не е проблем.

Зала също ще се намери лесно. Салони на училища, спортни зали и подобни ще са добро място за тренировки, а по-късно и шоута.

Надявам се да се осъществи проекта ти, имаш нужния ентусиазъм, пари и връзки, но все пак не забравят в какъв живот жиеем. ;)

Edited by DAMN

the_miz_signature_by_undeaddesignz-d5syf

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Ами има много неща, които не ги казвам тук.И си имам причини да не ги казвам.Ако му дойде времето ще ги кажа.Рабира се няма да купувам ринг преди да се уверя колко и кои точно хора ще участват.Колкото до помощниците, да, сигурен съм, че ще намеря съдействие от тях.Но според мен забравяте, че кеча у нас не е като по света.Тук всичко се приема по-силно и по навътре.Един пример - идват след 20 годишно чакане Manowar за концерт у нас, публиката е уникална като никоя друга в света и идват пак другата година (пеят ни химна на български, защото са ни харесали).Другата година се предполага, че хората са си начешали крастата, защото все пак вече са видели групата, но концерта отново е убийствен, идват не помалко хора, а групата пак ни прави подарък - 5 часов концерт, рекорден за Книгата на Гинес.Така е с много музиканти, спортисти, шоумени.Българите просто си умираме за такива неща след 45 години комунизъм, манталитета ни е променен просто.Не мисля, че ще е ден до пладне, все пак Йу Ги О не го виждат на живо, а и вие като кеч фенове знаете каква е магията на кеча.Ако е направено достатъчно добро шоу, не може да няма успех и постоянна публика.Не знам...на някой може да им се виждам заблуден или прекален оптимист, имате право на мнение.Това за габаритите, имам предвид, че не мога да взема прекалено дребни хора за начало, в последствие разбира се това ще се промени.И защо да трябва да са пълнолетни, мисля че от 16 нагоре има достатъчно подходящи и надъхани хора.

ПП: ако по никакъв начин не вярвате в осъществяването на проекта, няма смисъл да пишете.С тази тема търся хора, които може да имат родители, занимаващи се бизнес (шоу бизнес), телевизия, спорт и т.н. или самите вие да имате с какво да помогнете или поне да ме окуражите.Така че който не е такъв, темата не е за него.

ПП2: не че не уважавам критиката и другото мнение, просто тях ги знам, и няма смисъл от тях, но една евентуална помощ или подкрепа има смисъл.

Edited by ТНЕ DEADMAN
  • Upvote 2

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

ОК, пич, следващият ми пост ще е доста дълъг, но няма как ...

Първо - ринг ще се купи, ок. Но ти не си проучил как стоят нещата с аудиторията. От тук се почва. "Хлапетата да дойдат" не е довод или политика на дадена компания. За целта ти трябва проучване. И това не е някаква глезотия, а е жизнено важно. За това проучване се плаща на хора, които знаят какво и как се прави. Взимат пари за тази работа не случайно. И аз и ти можем да надраскаме анкетата, но нищо няма да разберем. Така че от тук трябва да започнеш - по този начин ще разбереш първо колко се интересуват хората, второ колко пари могат и са съгласни да дадат.

Второ - човешки ресурси.

1. Бойци

Гледам, че си упоменал нещо за бокс и кик-бокс. Наясно ли си с бойните изкуства ? Щото честно казано не ти трябват ни най-малко ни боксьори, ни кик-боксьори. "Твоите" хора ще трябва да са се посветили на борба, джудо, самбо, айкидо (евентуално), жиу-жицу и там подобни. Може да се включат някакви елементи от кунг-фу и карате, но по скоро за разните "перчения". Хората от тези стилове, които изброих, ще могат да наподобят професионалната борба, когато излязат на ринга. Като много вероятно ще прилича повече на фейк ММА, отколкото на кеч. И това е оптималния вариант.

Тези хора, обаче, трудно ще се навият да участват. А ако се навият трудно ще са мотивирани. Спортистите по тия ширини не възприемат никак добре кеча и разните му подобни. Ще можеш ли да им платиш достатъчно, че да ги поблазниш ? Защотот нашенци се състезават по ММА гала вечери и подобни за жълти стотинки, но не веднъж и дваж са подчертавали, че парите не са движеща сила в този момент и че и без пари биха участвали. Защото това е престиж сред гилдията и градене на име ... име което утре да е трамплин за по-големи състезания. Това са неща, които кеча няма да даде.

Също така кеч мачът няма нищо общо с двубой. Кеч мачът е преди всичко история, разказ. Сираеч казано това дето тука се дърляме имало ли нямало ли "психолоджи" :lol: . Сиреч казано, за да стане мач ти трябва драматизъм в него. И щом се занимаваш с режисура знаеш какво визирам под "драматизъм", няма да обеснявам. Нашите бойци не могат да вкарат подобно нещо. Те не са актьори, те нямат и никога не са имали контакт с публиката - за тях това е нещо ново и съвсем непознато. Така че вероятността да превърнат мача в абсурдна демонстрация на бойни изкуства, за която на никой няма да му пука е повече от голяма.

Сиреч казано потенциалът тук е много ... ама МНОГО слаб.

2. Сценарий и режисура на нещата. Тук по-може да се справим с общи усилия, макар много да ме съмнява. Но да речем, че тук криво ляво ще можем да го докараме до някакво ниво. Въпреки, че и тук си трябват хора с познания, а ние такива нямаме. Това е кеч шоу, не е театър, не е ТВ предаване. Има си своите особености, които няма как да знаем.

Трето - телевизия - казваш, че имаш кой да те подкрепи, ако си намерил би било идеално, но аз се убедих напълно, че повечето хора в нашенските телевизии са с хипер закостеняло мислене, по-далеч от носа си не виждат и не мога да си представя как някоя по-сериозна телевизия ще рискува с подобно нещо.

И основен момент тук - ти прекрасно трябва да знаеш, че всяко едно събитие си има начин на предаване, драматургия, която трябва да се спази. От къде ще се намерят хора, които да могат да направят хубаво предаване на подобно събитие ? Ние един мач зорлем предаваме и пак мяза на home video, а какво остава за кеч шоу ? То и аз мога да кисна на пулта и да сменям 1-ва и 2-ра камера, ама знаеш какво се получава на края. Тоя проблем не виждам как ще се реши и "меракът" няма как да го компенсира.

Ние изобщо не знам дали имаме техника за заснемане на подобно нещо извън БНТ и евентуално там водещите телевизии.

И последно - Бай ти Ганя разбира от всичко и много умее да ги критикува нещата. От сега знам, че това шоу на 99 % ще бъде заклеймено като "тъпо". Ние сме народ, който не умее да цени нито усилия, нито професионализъм, нито нищо - и тове не е мое мнение, това е факт. Който изучава социология перфектно го знае. Подобно "наричане", както сам се досещаш, означава крах.

-------------

П.С. Трети курс журналистика съм, профил телевизия, занимавал съм се с театър в гимназиалните си години, киното ми е "първостепенното" хоби (ако така мога да го определя), а по на татък се класират кеча и бойните изкуства ;)

 

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

Балгодаря ти, ето такива коментари ми трябват!Някой неща, които казваш ме разколебават, но пък други ме надъхват.Значи за екип от хора (не бойците) е осъществимо, защото един от профилите ми е актьорско майсторство.Не че аз ще ги уча, но знам хора, които да учат "кечистите" да си играят ролите както трябва.Относно драматургия и сценарий (разказване на история), това също го уча и също знам хора, които да работят по този въпрос.За бойните изкуства си прав, но като включим и акробатика, мисля че можем да го докараме като кеч, т.е. ще се наложи да плащам на хора за какво ли не.За трнеьор по борба, треньор по акробатика, оператори, режисьори.Някой от тях ще работят без пари, защото сме гъсти, но за други ще трябва да платя.Общо взето това се оказва големия проблем за мен.Може и да имам пари за всичко това, но не съм сигурен трябва ли да дам всичките си пари.Колкото до техниката, декорите, озвучаването, мисля че не е нужно да търсим някакви супер екстри.Все пак трябва да е по-скромно в началото, а и няма как иначе.Друго нещо, което ме притеснява освен пари и хора е, че повечето хора от форума са скептично настроени, а щом хората, разбиращи най-много от кеч в България не могат да помогнат, това намалява многократно шансовете за някакъв успех.Може да е пълно с тийнейджъри тук, но това не значи, че не могат да са полезни.Теоритичните знания са си важно нещо.Освен всичко друго, знам за поне двама достатъчно богати българи, имащи някакво желание да правят кеч в България, но те не са смаркове и освен това не са достатъчно оптимисти по въпроса.Точно за това ако се свържа с тях и направим заедно нещата, може и да има ефект.Така финансовите проблеми ще намалеят и намирането на инструктори по спортните въпроси ще се намерят по-лесно, защото въпросните хора, за които говоря са точно в тази сфера - бойни спортове и шоу бизнес.Колкото до публиката, аз знам, че хлапетата не са спасение, но в абсолютното начало на нещата, могат да са полезни.Иначе си прав за проучванията, това е важно и може много да ми помогне.Ще разпитам тук там как да се осъществи такова проучване, защото може наистина да няма интерес или да не искат да дават големи пари хората.Не бях се замислил за това, мерси.

Edited by ТНЕ DEADMAN
  • Upvote 3

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...