Jump to content

Защо харесвате кеча като цяло?


G

Recommended Posts

Защо харесвате кеча като цяло? Кои са елементите, които ви привличат да го гледате и да му отделяте толкова време.. Ето някои мои гледни точки:

Индустрията: Първо това е един невероятно мобилен свят! Огромна наистина индустрия, която произвежда множество интереси в много насоки, задоволява нужди и създава гледаемост в това според мен се крие и успеха, който обгражда кеч индустрията толкова време. На кратко "има по нещо за всеки" би бил добре поставен израз за това какво точно представлява кеч индустрията. Под мобилен свят могат да се разбират много неща, но наистина най-важното тук е, че дори в най-безинтересните моменти, този свят пак е мобилен и се случва нещо.. няма застой в каквито и пазарни състояния да изпадне. Лично мнение е, че тази индустрия трудно ще умре.. защото тук не става дума само за entertainment и театър като главна база.. кеча е сбор от множество харесвани елементи, които изграждат едно стабилно цяло.

Образите: Множествоооооооооооо от образи!! Всеки специфичен сам по себе си.. Е ако това не накара хората да гледат кеч не виждам какво.. о да забравих следващия елемент, който ще предложа. Та множеството образи определено спомагат за развитието на индустрията и за това тя да бъде харесвана.. Всякакви допълнителни аксесоари, самия gimmick, поведението, начина на буукинг, face/heel елементите, визията.. всичко това на куп = пари!

Движенията: Същото мога да кажа както в горните редове, огромен набор от интересни движения с нечувани досега наименования.. като цяло дори повечето изграждат определен кеч образ. Винаги ще има фенове на движенията и образите.. тези два елемента са едни от определящите в кеча.

Backstage политиката: Много хора се интересуват от "политиката" и искат да знаят повече за това какво се случва зад завесите, не на ринга. Този интерес определено се превръща в хоби, с което феновете освен, че си губят времето... и харесват. Тук според мен влияние оказва самия кеч образ до известна степен... някои образи са толкова харизматични, че започва да изниква желание да бъдат опознати и истинските хора зад тези "маски". Факторът "познание" също участва в този елемент. Много фенове искат да познават кеч индустрията като цяло.. да знаят какво се случва зад кулисите на любимата им компания.. да нямат само общ поглед върху нещата.

Атмосферата: Атмосферата.. и особено тази, която е обвързана с големи кеч събития, може да се конкретизира с една дума - Wrestlemania! Имам чувството, че и да е най-тъпия възможен card.. Wrestlemania пак ще те грабне с атмосфера.. това се случва и в много gimmick мачове, като Elimination Chamber-a... "Funaki & Shannon Moore в chamber-a... това ще е супер тъпо!!"... но дойде ли самия мач и видите структурата, вече сте убедени, че "нещо" ще се случи определено! Атмосферата е много важен елемент за всяко едно кеч събитие.

Историите: Ексцесиите продават! Да историите определено са едно от най-продаваните неща в кеча.. "тя носи моето бебе", "тя е спала с този", "nWo блъснаха линейката, в която беше Скалата!!... OMG J.R." да определено феновете обичат да гледат драматизма и историите в кеча. Всички тези елементи образи, атмосфера, движения са градивни за една история.. няма как без тях! Като цяло може да се каже, че историите са "Спасителната лодка" на кеча.. когато wrestling-a в компанията ти не се продава, нито пък образите стават за нещо... лъжи, мажи и сплитай за да успееш!

Видовете мачове: Тук наистина много хора, могат да използват въображението си. Видовете мачове са нещо наречено "разнообразие" в кеча. Да продуктът ти е много добър, имаш първокласни кечисти.. но никой не иска да гледа 7-мия пореден път, в който изправяш един срещу друг wrestler A vs wrestler B... тук веднага въображението поема.. "Човече, защо не ги вкараме в огромна клетка.. и да се смажат за забавлението на публиката.. заради доброто старо шоу!" Малко варварско и иновативно.. но определено може да накара всяка публика да полудее.

Декорите: Да служат за украса, но тоя юмрук на SmackDown-a беше много "убав" бе!! Определено имат роля.. но по скоро се вписват към атмосферата.. или поне и предават вид. Декорите понякога спасяват и цели шоута.. "нищо не видяхме тази вечер, но определено обстановката биваше!"

Коментарът: Освен, че е познавателен, припомнящ, запознаващ и забавен.. коментарът определено може да се въведе като елемент от шоуто.. без него щяхме да гледаме нещо и да се чудим какво подяволите е това, а и щом кеча се категоризира като "спорт" без този елемент е изключено да мине.. питайте добрия стар Джей Ар, той ще ви каже.

Оръжията: Аз лично обичам оръжията като идея в кеча.. да много хора ще ви кажат "то това е баси смешката.. нищо не му става като го удариш" мисля, че вече всички тук са минали етапа.. в който разбират основната концепция на всичко това и не гледат опростено на нещата, затова няма да навлизам в обяснения. Като елемент оръжията са много важно нещо.. защото могат да решат истории, мачове, да създадат интересни спотове.. въобще както видовете мачове те служат за разнообразие.. и още нещо.

Спотовете: "Рискът е голям.. продажбите също".. Кой няма да отбележи факта как AJ Styles или Джеф Харди са се хвърлили от тавана на поредното PPV или как The Dudley Boyz са смазали "горкия кучи син" през горяща маса.. да спотовете особено трудните могат да предизвикат смях и подигравки, да развалят цял мач.. но могат и да предизвикат овации и спомени тлеещи години наред!

Divas: Голи жени без задръжки.. които И СЕ БИЯТ!!!!!! Не знам за вас но аз отивам да гледам.. да дивите, наистина няма как да се мине без тях. С всяка година облеклата стават по-оскъдни, а гърдите все по-големи и по-големи.. и като добавим факта, че правят превъртания, шпагати и всевъзможни радващи мъжкото око нещица... с няколко думи без жени тази индустрия щеше да изглежда.. ъмм странно!

Ако имате какво да кажете по темата се чувствайте свободни да пишете :)

Edited by G
  • Upvote 2
Link to comment

Гледам заради SICK спотовете, гледам заради емоцията и тръпката, гледам заради една дузина души, които винаги могат да те изненадат, но в последно време съм в голямо очакване на новата пет-звездна класика, която наближава и наближава според мен. :)

Link to comment

Ем има сценарий, работят в синхром, красиво е. А и хватките са интересни и наистина много трудни. Не ми се особено приятно да гледам кик-бокс или нещо от сорта и да гледам как хвърчат зъби и тия се спукват от бой. Тва е прекалено брутално. Докато в кеча си е като ...пиеса XD

[img]http://i174.photobucket.com/albums/w99/wrestlingcena101/Userbars%20and%20Avatars/lita.gif[/img]

Link to comment
Shawn_Michaels

Не мисля да давам толкова обширен пост като G ,който наистина се е постарал.

Гледам кеч главно заради боя :D ,това беше първата причина покрай,която се запалих по кеча.Едно време съм изгледал толкова кунг-фу филми като малък не е истина,а и те тогава бяха модерни :) .Само че за разлика от истинския бой кеча е много по "отворен" така да се изразя,всеки дава да му правят хватки и да го удрят и по тоя начин става много по-голям екшън.Докато в истински бой бил той MMA или бокс,там всеки се пази и в крайна сметка става една работа на изчакване и прецакване на другия и всичко се решава от няколко удара,няма го екшъна.

Като оставим това на страна в кеча има образи по-големи от живота,нещо което не може да се види в реалния живот поне по телевизията :) и прибавим интересните истории и прочие.

Кеча за мен е като един филм с постоянен екшън,историите му,добрите,лошите,цялата тази пищност.Естествено вече с времето гледам и по-друг начин на кеча,но това беше първата причина,по която се запалих по него.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
corruptedshadow

Заради мелачката започнах и аз. :)

А в момента, а и доста от давна, съм по-зарибен да гледам промотата на кечистите. Бе кечист, дето прави качествени промота и изнасч мачове на високо ниво - е това е кечист. Не случайно съм Джерико и Майкълс марк :)

Link to comment

Защото има бой може би. Но за разлика от "истинските" бокс и ММА, кеча е красив. Просто такива изпълнения не могат да се видят другаде. Харесват ми естествено и историите, промотата и атмосферата.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Ми от началото започнах да го гледам заради боя,Jericho и Austin.Сега го гледам да се разтоварвам,да се забавлявам,отново заради Jericho,отново заради боя,историите.Сега проявих интерес към ECW покрай завръщането на Christian.Отново се зарибих по TNA заради доброто качество на мачовете и заради Kurt Angle,Samoa Joe и AJ Styles.Понякога даже не знам защо изобщо гледам кеч,с една дума интересно ми е.

Link to comment

Добра тема.

Главно заради историите,образите,атмосферата и това да видя кой колко е способен.Тук способностите могат да бъдат от доста различен вид(което го няма на друго място),не само от умения на ринга.Но според мен най-важното нещо в кеча са добре написаните истории. :)

Edited by Ogata
Link to comment

Аз също го гледам заради боя.Естествено най-инересни ми са по-екстремните мачове,но трябва да се задоволя с това,което има.Преди около година бях напълно по друг начин мислещ на тема кеч.Когато го гледах направо вярвах,че е истина...но сега прогледнах :D и всичко е наред.

Link to comment
ТНЕ DEADMAN

То горе долу всичко се каза преди мен, но все пак ще коментирам де.На първо място се зарибих заради боя, който тогава разбира се вярвах, че е истински.След първото изгледано шоу веднага се запалих и по героите.Може би това е най-важното и най-харесващото ми - образите/героите.Ако го нямаше Тейкър може би почти нямаше да гледам кеч.Но това са ми първоначалните причини.Сега вече като съм по навътре в нещата, ми харесва всичко.Изкуството да не се наранят.Изкуството да правят красиви удари, хватки, спотове.Изкуството на добрите промота и актьорска игра.Изкуството да заблудиш дори смарк, че те е заболяло (макар и само за секунда).Самите истории разбира се, преплитанията, интригите, мъжкарство, подлост, любов, омраза...всичко!Изкуството да не омръзват, може да гледам 10 000 мача и всеки от тях е различен поне с едно нещо, независимо, че е наужкем.Изкуството да те държат в напрежение до самия край, дори да си знаел предварително какво ще стане.Запазените марки - реплики, визия, хватки, поведение и др.Рзбира се и гимик мачовете, без тях кеча щеше да е недовършен.Те са десерта за мен, особено HIAC и Royal rumble (ако го броим за такъв).Не знам...мога да изброя толкова неща още, но по-добре да спра.Кеча просто е нещото, което мога винаги да гледам и винаги да искам да го гледам!Няма конкретна причина...просто ме грабва тотално.За мен е магия и изкуство.

ПП: може да изглежда, че се пресилвам малко, но точно така чувствам кеча.Той е може би половината ми живот (като време и като стойност).

Edited by ТНЕ DEADMAN

[img]http://slam.canoe.ca/WrestlingImagesU/taker2.jpg[/img]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...