Jump to content

UFC 95 "Sanchez vs. Stevenson" - 21 февруари 2009

Recommended Posts

Event: UFC 95

Date: Saturday, February 21, 2009

Main event:

155 lbs.: Diego Sanchez (19-2) vs. Joe Stevenson (29-9)

Main card (Televised):

170 lbs.: Dan Hardy (20–6) vs. Rory Markham (16-4)

185 lbs.: Nate Marquardt (27-8-2) vs. Wilson Gouveia (12-5)

185 lbs.: Demian Maia (9-0) vs. Chael Sonnen (21-9-1)

170 lbs.: Josh Koscheck (12-3) vs. Paulo Thiago (7-0)

Under card (May not be broadcast):

155 lbs.: Brian Cobb (15-4) vs. Terry Etim (11-2)

265 lbs.: Junior dos Santos (7-1) vs. Stefan Struve (16-2)

265 lbs.: Neil Grove (7-1) vs. Mike Ciesnolevicz (16-3)

155 lbs.: Per Eklund Vs. Evan Dunham (7-0)

170 lbs.: Paul Kelly (7-1) vs. Troy Mandaloniz (3-1)

Edited by neshev

Main Event

Diego Sanchez (156) vs Joe Stevenson (155)

Rory Markham (170) vs Dan Hardy (170)

Wilson Gouveia (185) vs Nate Marquardt (185)

Chael Sonnen (185) vs Demian Maia (184)

Paulo Thiago (169) vs Josh Koscheck (170)

Brian Cobb (155) vs Terry Etim (156)

Stefan Struve (240) vs Junior Dos Santos (237)

Mike Ciesnolevicz (235) vs Neil Grove (263)

Evan Dunham (154) vs Per Eklund (155)

Troy Mandaloniz (168) vs Paul Kelly (169)

Edited by neshev

Честно казано никакъв интерес нямам към тея мачове. Що за МЕ е Санчез - Стивънсън ? И "Кошмарт" като е толкова дебел има ли право да се бие в тази категолря, нали е до 155 ?

Честно казано никакъв интерес нямам към тея мачове. Що за МЕ е Санчез - Стивънсън ? И "Кошмарт" като е толкова дебел има ли право да се бие в тази категолря, нали е до 155 ?

Дебел ли ти изглеждаше? И въобше какви са тия ламерски мнения, които генерираш постоянно? След като е Lightweight bout значи си е влязал в нужната норма, без значение колко кила е бил преди това.

P.S.: Nate The Great мачка!

Кои мнения по-точно са ми "ламерски", ще ме светнеш ли ?

А за "дебел" имах в предвид, че е 156 и се бие в категория до 155.

Edited by gboy

^ Мисля, че няколко кила отгоре са позволени, особено ако сваля толкова много.

Евентът беше невероятен просто.. толкова knockout-и за една вечер не са се случвали скоро. The Outlaw просто направи смазващ хуук, много надежди имам за това хлапе! Nate Marquardt както и си мислех премаза Gouvea и то с едно от най-невероятните combo-та в близки години (Flying Knee, Mavashi Geri, Roundhouse, Spinning Back Fist, Punch & Knee in the clitch... holly shit!!).. наистина нямам думи за този финиш. Main Event-a беше ок.. добри exchange-ове и заслужена победа на онзи психопат Sanchez "YESSS.... YESSSS... YESSS!!" :D Demian Maia мина през целия Team Quest.. BJJ-то му е просто на друго ниво! Много ме е яд за Josh Koscheck, но както и Joe Rogan каза.. с тези тънки ръкавици всичко може да се случи по всяко време, едва ли Thiago щеше да оцелее дълго ако не беше този край. Превъзходно UFC пак да повторя, скоро едва ли ще се видят толкова качествени мачове.

Edited by G

За първи път гледах и ми хареса общо взето.Само не мога да си обесня правилата :).Някой да драсне 2-3 реда ? Иначе най-симпатични са ми -Дан Харди,Санчез и Леснар..

Edited by Dani_be

Правилата-3 рунда по 3 мин/ако не е за титла/-ако е за титла-5 рунда по 3 минути,имаш право на всички удари докато сте изправени,без удар под кръста или да го удариш с глава,но и да го направиш мача не се спира,а се взима точка.На земята същото,само е забранено/вече/използване на колена в главата докато опонента е на земята,а противника изправен.Мачът се прекратява чрез knockdown/tknockdown/или ако свърши времето съдиите оценяват.Надявам се да съм бил полезен.

Относно кард-а пак беше много слаб откъм известността на звездите,но не се получи лошо шоу.

Edited by Kane4Ever

Мерси :). А по какво се определя кой мач да е главен.Ясно ми е,че има звезди който са по-големи от другите, но все пак главния мач не ми беше толкова интерсен колкото някой от другите.

Freddy Kruger

Kane4ever, една малка корекция Knockout/Technical knockout, knockdown е когато събориш противника на земята. Иначе шоуто опроверга всички мнения, макар че нямаше много star power беше фантастично. Имаше само 1 мач, който отиде до съдийско решение. Много добри изпълнения, във всеки мач имаше нещо красиво. Определено Marquardt показа много големи възможности и заедно с Gouvea направиха MOTN. За submission-a на Neil Grove направо нямам думи, невероятен heel hook.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]