Jump to content

Най-добрата година: Vol.11


UNDERTAKER*

Най-добрата година: Vol.11  

42 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Нарочно не съм включил първите му две години във федерацията, когато беше с друг gimmick - първо Isaak Yankem, после и фалшивия Diesel. За всички нас, Kane е злият брат на Undertaker, който дебютира в HIAC мача през 1997 :)

Link to comment

1998. Тъкмо се е развихрил и мачка стабилно, враждата с Тейкър и мача на WrestleMania, повдигане след 2 Tombstone-a, след това и първа световна титла, макар и само за ден. Колкото и да е жалко според мен годината точно след дебюта на образа е най-добра за него, после нещата леко губят инерция. 2003-а и нещата случили се около него тогава също ми бяха интересни, но просто от WWE не ги оползотвориха добре. Титла трябваше да му дадат, мамицата им. Та... 1998 е крайното ми решение :)

Link to comment

1998..Това си беше "Голямата червена машина " . Перфектно изграден образ , който гази наред , ноо сякаш оттам насетне решиха че ще е мид-кардър и така и си остана..

Link to comment
corruptedshadow

От кога мисля да ти казвам да пуснеш, ако искаш, "Най-добрата година" за Кейн... :)

Ама тука сигурно повечето ще бъдете единодушни.

Бее, не знам... Сякаш '98, въпреки че аз по-харесвах оня психо образ, след свалянето на маската.

Значи едно сравнение ще направя.

1998 - Общо взето като успехи и т.н., тука беше номер едно. Първата цяла година в WWE изкара като трепеше големите звезди. Естествено световен шампион и най-големия успех в кариерата му. Враждата му с Гробаря, мачовете с него, легендарните повдигания от Tombstone. Най-често губеше нечисто, един от малкото хора, които вкараха Гробаря в ковчег. Общо взето, точно заради това предпочитам 2003 - 2/3 от 1998 се занимаваше с Тейкър и най-запомнящите се неща в нея са свързани само с него... Inferno мача, където се запали ръкавицата на Кейн заради намесата на Трите Хикса, запалването на ковчега с Гробаря вътре и т.н. и т.н. Имаше мач за title shot, в които победи Гробаря и в мача за титлата победи Ледения. ААа забравих, че тогава Голямата Червена Машина стана и отборен шампион, което по онова време си беше престижно. Баш за Кейн мога да говоря доста и има много моменти, в които ме е впечатлявал и ме е радвал.

2003 - Кейн си свали маската - това беше бахти шока за всички. Не съм сигурен дали е така, но май тогава RAW е имал най-висок рейтинг. Просто тогава трябваше да му дадат титлата, но изпуснаха момента. A изблиците му на лудост - пффф, класика. Как разхвърляше Еволюцията, как палеше Джим Рос, как правеше Tombstone на 40 кила лелка върху рампата... Чисто, отново, много рядко го биеха. Отново направи impact върху Гробаря, като го зарови в края на годината... А и отново беше отборен шампион, тогава.

Гласувам за 2003, тъй като тогава, така да го нарека, образа на Кейн беше по ми приличаше на индивидуалност. Той беше доминиращата звезда, в отбора с Ван Дам - също беше доста по-големия. Докато през 1998, цялата година му мина с програма с Гробаря, която също беше доста качествена, ноо тогава Гробаря го издига доста дълго време... Пък и кво издигане беше - биеше го почти винаги, макар и нечисто. Нито мача за title shot-a, нито мача за титлата бяха спечелени чисто. Бее общо взето нещата стояха така - Кейн, голямата и непобедима машина не може да бие Ледения или Горбаря поне веднъж.

Така че - 1998 - годината на враждата между Кейн и Гробаря, а 2003 - годината на Кейн, пък и през 2003 гледахме и машината Кейн и чудовището Кейн.

Знам, че всичко това можех да го кажа само с последното изречение, но някак си щеше да ми бъде непълно.

Повтарям - гласувам за 2003, а втората най-добра година на Кейн е 1998.

Edited by corruptedshadow
Link to comment

1998

Даже и шампион стана,да не говорим и за враждата му с Тейкър.Да,не беше човекът,но това не значи,че годината не е била добра за него.То Кейн никога не е бил баш главния,така,че от '98 трудно се върви нагоре.

Link to comment
Shawn_Michaels

Безспорно 1998,мачкаше много това точно беше годината,в която е бил най-добър,а и спечели световна титла,макар и за един ден иначе доминацията беше тотална :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Двоумя се м/у 1998 и 2003. От една страна през 1998 с право можеше човек да го нарече "голямата червена машина", мачкаше здраво, но цялата година измина във вражда с Taker и безброй много мачове м/у двамата (не, че feud-a беше лош, но според мен се проточи доста). Не ми харесва, че Taker го биеше всеки път, но какво да се прави. Доколкото си спомням, Kane има само една победа с/у Taker от може би 5,6 мача (загубих им бройката). После излиза, че не може да спечели титлата без чужда намеса, а на всичкото отгоре, я губи още на следващия Raw is War.

Колкото до 2003 - през първата половина на годината не беше нищо необичайно. Дори не бе в card-a на WrestleMania (dark мачовете не ги считам). След като си свали маската обаче, се превърна в "чудовище". То не бяха подпалвания, наелектризирвания на та*а*и, Tombstone на рампата, Chokeslam от рампата, зарови Taker... абе много му се радвах на образа тогава. Световната титла беше задължителна, но уви... щеше да стане много по-интересно ама... как да е. :)

Глас за 2003 и казвам 1998, като втора най-добра. :)

569e98ae4f73f_200(5).gif.fd1524bd4786572

Link to comment

2003 определено. 1998 беше добра година , но 2003 е по-добра. През '98 почти цялата му година беше базирана на спора с Тейкър. Вярно , че беше шампион , но аз лично предпочитам да не бу бяха давали титлата щом ще я държи един ден.(Това си беше гавра от всякъде.)А и спечели титлата в мач до първа кръв ,като на него можеше само ръката му да се разкърви (Нещо като мача Джерико/Батиста на Сайбъра). През 2003 махането на маската-върха на сладоледа... Просто беше супер голямата откачалка , която исках да видя още от 2000 година (като започнах да гледам кеч). Също така има и доста незабравими holy shit моменти от нея година...Определено предпочитам 2003.

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Аз се радвам,че има двама гласували за 2008 :D .

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Аз гласувам за 2001 - BOD вражда с главните лица на компанията(The Power Trip) , Интерконтиненталната титла, Хардкор титлата , Титлите по двоики на WWE и WCW , изобщо цялата година бешe много добра за Kane като част от BOD.

Edited by axl4o
Link to comment

2003 - Кейн си свали маската - това беше бахти шока за всички. Не съм сигурен дали е така, но май тогава RAW е имал най-висок рейтинг.

Не е така. Най-висок рейтинг имаше на един сегмент с Мик Фоли и Скалата преди около 10 години.

Иначе аз гласувах за единствената година в кариерата на Kane, в която е бил пушван както заслужава и наистина е имал образ на пълно чудовище - 1998. Даже през 1997 беше по-добре, само че се появи едва в края й, поради което тя отпада.

Какво да кажа за другите години? 1999 още от самото начало почна хипер-смешно - Кейн се самоелиминира от Royal Rumble, след като дойдоха някакви психиатри да го "усмиряват"... После направи смешен отбор с X-Pac и стана бозав фейс. 2000 година имаше леко подобрение, след като стана хийл и пребиваше брат си. 2001 се появи малък лъч надежда, след като с брат си газеха в таг-дивизията и по едно време даже бяха нещо като лидери на Team WWF. През 2002 нямаше нищо запомнящо се, освен естествено постоянното джобене и историята с Katie Vick. 2003 свали маската и горе-долу получи пак чудовищния образ, но после - пак нищо. След 2003-та даже няма да ги коментирам...

35izpu1.jpg

Link to comment

Първо по темата: 1998, без съмнение.

Не е така. Най-висок рейтинг имаше на един сегмент с Мик Фоли и Скалата преди около 10 години.

Само че и това не е така. :) Това е просто широкоразпространен мит из Интернет, а истината е тук:

The highest rated Raw segment ever was the overrun of the Steve Austin vs. Undertaker match from 06/28/99. It drew an incredible 9.49 rating and 17.1 share. It was seen by 10,721,000 viewers and is the most watched segment of a cable wrestling show in history. A few other extrеmely high rated segments worth noting are Rock vs. Shane McMahon from 05/01/00 (9.1 rating with 10,576,500 viewers), Austin/Rock/Vince vs. Taker/Hunter/Shane from from 05/10/99 (8.9 rating with 10,452,000 viewers), and Rock/Jericho vs. Hunter/Benoit from 04/24/00 (8.6 rating with 9,984,000 viewers).

The "This is Your Life" segment that aired on 9/27/99 and during which Mankind brought out people from The Rock's past, such as his high school girlfriend and gym teacher, earned an 8.4 cable rating and is, to this day, one of the single highest rated segments in terms of viewership in RAW history.

Link to comment

Ей, доживях да се пусне poll-а за НАЙ-ГОЛЕМИЯ!!! Тук, между другото, ще бъде най-трудно да се определи коя му най-добрата година, защото през всичко ролята му е била що годе една и съща и е трудно да се отличи една повече от другите. Така да видим как стоят нещата година по година:

1997 - Може би най-запомнящият се дебют за всичко времена, заедно с този на Джерико. Поне аз не съм виждал такъв голем билд-ъп, почти година, за някого. Просто тук трябва да похвалим и Гробаря и Пол Берър за великолепната им игра. Имаше и много хубав дебютен мач с Менкайнд, който обаче тогава остана в сянката на Montreal Screwjob-а от същата вечер. Общо взето това е за 1997, 3 месеца и много трошене. Тази година не най-добрата му защото просто участваше много малко време.

1998 - Много хора гласуват за тази година и имат право. Образът му по това време беше свеж, хората не бяха виждали подобно нещо дотогава, и едва ли някога ще видят де. Страхотна серия от мачове с Гробаря, най-добрия от които си остава мача им на КечМания, за мен това е стандартът за мачове между "big men". Стилът на Кейн тогава още не бе изграден и затова ползваше най-различни хватки и маневри, които правеха мачовете му разнообразни. Спечели единствената си досега титла на федерацията, но я задържа само за ден. И все пак страхотен рейн и добър рейтинг - 5.4, те сега знаете ли кога ще направят такъв рейтинг? :D Участва в един и в друг легендарен билд към кое да е PPV - Highway to Hell към SummerSlam 1998 и цялата история с това дали Гробаря и Кейн са в комбина са до ден днешен интересни. След края на тази сега в края на 1998 му намалиха ролята. И все пак през 1998 си беше човек Номер 3 в цялото WWE. Жестока година и сериозен фаворит за най-добра година, но дали е достатъчно?

1999 - тогава бива избрах в анкетата на PWI за част от отбора на годината заедно с X-pac. Със същия направи и запомняща се вражда, която продължи даже и през следващата година. Освен това направи впечатляващ мач на КечМания с HHH, който обаче бе опропастен от публиката, която не внимаваше. Участва в 6-pack-challenge на Unforgiven 1999, много добър мач между другото, но не спечели, въпреки, че според мен можеше и да му бъде пусната победата. С това се изчепва 1999, която се явява, като малко като почивка между 1998 и 2000, защото и през двете беше използван доста и то във важни вражди и мачове. Не бих казал, че му е най-добрата година, защото не беше в светлините на прожекторите толкова, колкото през миналата и следващите години.

2000 - Продължава враждата си с X-pac, която свършва по невероятно тъп начин и с невероятно кратък мач на КечМания. Защо? Не знам. След това си взима почивка, заради контузия и се завръща с гръм и трясък през май. Включва се в борбата за титлата, побеждава шампиона на SmackDown, нещо което днес рядко се случва въобще. Много добър билд към King of the Ring 2000, но шесторния мач не беше според очакванията. Малшанс. След това продължи за малко да е в отбор с брат си, докато не реши да тръшне през ринга, много як момент. Направи малък мач на SummerSlam, малък, но пак добър. Точно такива трябва да са мачовете между Гробаря и Кейн - яка тупаница и тва е. След това се завърна в битката за титлата на Unforgiven в мач със Скалата, Гробаря и Беноа, мач, който също се получи доста добре, но уви не взе титлата. След това дойде време да пушнат Джерико - тук между другото се вижда как не е нужно някой като Кейн постоянно да пада, за да се пушват по-младите. Мачовете им имаха добра психология, особено LMS-а. Това е вторият фаворит, много големи мачове и вражди, заслужава си вота.

2001 - тази година може би му е най-позната. Направи най-доброто си представяне в Ръмбъла - 50 минути и 11 елиминации, второто от които е и рекорд. Яд ме е, че не му пуснаха победата тогава, но поне е било за добра кауза - Austin vs Rock. Затова ще го преживея. :D Спечели хардкор титлата в интересен мач на КечМания. След това с Гробаря за трети път направиха отбор, този път за доста дълго, станаха безпорни шампиони по двойки, което трябва да се отбележи. Но пак остана в сянката на Гробаря, а това си е голяма сянка. Твърдо казвам, че не му е най-добрата година, защото беше твърде много в сянката на брат си.

2002 - 2002 я започна като мидкардър и разочароващо представяне на Ръмбъла. След това обаче направи нещо невероятно - powerslam на Грамадата, ама не просто да го вдигне и тръшне, а чак да го качи на рамото, а това са и 230-250 кила. Последва кратка вражда с Кърт Енгъл, вражда породена най-вече от това, че не можеха да измислят нещо по-добро и за двамата, пък няма как без тях на КечМания. И все пак солиден мач на 18-тото издание на турнира. 3-седмичен feud с NWO дойде след това, прекъснат от контузията му. Аз си мисля, че враждата щеше да продължи с отборен мач между Kейн/Брадшо и X-pac/Скот Хол, но заради контузията му на BackLash видяхме само Хол и Брадшо. През август отново завръщане с гръм и трясък и тук започна любимия ми период на Кейн - 2002-2003, когата показваше повече умения на ринга и беше в най-добрата си форма в цялата кариера. Особено Септември-Ноември 2002 направо мачкаше - изведе отбора си до победа на Unforgiven, спечели 2 титли за 8 дни, спечели TLC, мач, получил рейтинг ****1/4 от Мелцер, и най-важното - за първи път излезе от сянката на Гробаря, което си важен момент. Оглави PPV сам (No Mercy 2002), като този път, както казах, Гробаря не бе замесен. Беше перфектният момент да получи титлата, ама НЕЕЕ, щото HHH не пушва. Участва в първия Elimination Chamber, който е и най-дорбрия Chamber досега. След това отстъпи позицията си на ME-тър за сметка на HBK. На мен това винаги ми е било странно - човек в най-добрата форма в кариерата си за сметка на човек, който е стъпвал само 2 пъти на ринга след 4-годишно отсъствие. В края на годината направи отбор с RVD. Развихри се чак в края на годината, но пък се развихри доста. За мен тази година е морален победител.

2003 - Както казах, направи отбор с RVD, при това много добър. Тяхната мачове винаги бяха най-добрите всяка седмица и за мен са били с голяма заслуга за рейтингите на RAW. По това време HHH, Y2J и HBK само излизат на ринга и грабват микрофона, за да кажат нещо от сорта на "бла, бла, бла", докато RVD и Kanе правиха най-добрите мачове, без значение срещу кой отбор са. На-добри примери за това са мачовете им на No Way Out и BackLash, особено втория. За наградата какво стана - дори не ги включиха на КечМания 19!!!! На тяхно място сложиха "Miller Light Catfight Girl", WTF?!?!?! Отборът се разпадна по много тъп начин нa Bad Blood, странна работа. Също трябва да се отбележи, че беше последният човек от RAW на Ръмбъла, но пак не получи шанс на КечМания. След това дойде и най-преломният момент в цялата му кариера и мен най-черният - 23.06.2003 и свалянето на маската. От къв зор? Не знам. В началото признавам обаче, че беше доста оригинално и интересно. Имаше момент в края на годината на Армагедон, когато отново можеше да получи титлата, ама пак НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Но пък за сметка на това направи друг исторически момент - погреба Гробаря и сложи край на рокерския му гимик. Враждата му с Шейн също заслужава внимание, страхотни мачове. Тази е година е още един фаворит, много се случи, повечето в положителен аспект, но и доста в негативен. Но дали е точно най-добрата?

2004 - В началото на годината продължи по "Пътя на разрухата", път който бе секнат по доста тъп начин на КечМания 20. Защо, не мога да разбера, трябваше мача му с Гробаря да е такъв скуош. Та той го победи ей така. Тъпа работа. След това дойде една от най-безумните истории за всички времена - "Katie Vick" пасти да яде пред работата с Лита. Единственото по-добро нещо през този период беше мача му с Беноа на Bad Blood, останалото СРАМ И РЕЗИЛ. Даже стана и храна за Шон Майкълс, добре, че поне мачът им беше добър. 2004 със сигурност не му е най-добрата, даже може да участва в класация за най-лоша. Един storyline имаше и той беше.......NO COMMENT.

2005 - не е най-добрата му, но е една от последните добри. Трябва да се отбележи участието му в Money in the Bank и мачовете му с Еdge, които за щастие засенчиха тъпия storyline. Освен това направи отбор с Грамадата, който беше доста сполучлив в интерес на истината, но с това се изчерпва 2005. Очевадно е, че не му е най-добрата година.

2006 и 2007 ще карам едновременно поради 1 причина - защото не заслужават коментиране. През 2007 трябва да се отбележи, че WWE имаха шанс да му дадат титлата за последно, но вместо това взеха гениалното решение да сложат титлата на Кали. Та като си говорим за срам и резил.... 2006 пък имаше един преломен момент в кариерата му - враждата с Умага. Тогава Кейн беше избран за почетен гражданин на Джобървил, а на КечМания 23 даже стана и кмет на града. 2007 съвсем категорично печели приза за "Най-лоша година" на Кейн.

2008 - в началото много зле започна, но после стана по-добре. Безумен марк-аут на КечМания 24, а също и записа името си в историята на КечМания с най-бързата победа в историята - 8 секунди. През април рейна му с титлата беше добър, но след това......мъка, мъка, мъка. През тази година трябва да се отбележи още едно безумие на сценаристите и Винс. Имаха шанса да му върнат маската и гимика на чудовище, вместо това го върнаха в Джобървил. СРАМ И РЕЗИЛ! 2008 определено не е най-добрата му година.

Така, след краткото пътешествие из кариерата на Кейн, фаворитите на най-добра година са 4 - 1998, 2000, 2002 и 2003. Както казах по-горе 2002 и 2003 са морални победители, първо заради успехите и второ защото излезе от сянката на Гробаря. Но като че ли здравият разум води към не чак толкова далечната 1998 година. Причините - пуша, WWE титлата, мачовете и статутът на ME-тър. Следователно => Глас на 1998. :good:

kane.jpg

Edited by koleda321

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Първо по темата: 1998, без съмнение.

Само че и това не е така. :) Това е просто широкоразпространен мит из Интернет, а истината е тук:

Аз имах предвид за сегмент. Иначе за мач определено е Austin vs. Taker. Тоя мач го гледах на живо и марквах здраво. Никога няма да го забравя. За мен това беше началото на края за The Corporate Ministry :D

Edit: Ама като гледам, даже има и други мачове, които също имат повече рейтинг от Мик и Скалата. Тях не си ги спомням.

35izpu1.jpg

Link to comment

Това, което ме кефи при такива "роднини" в кеча е, когато кечистът, който има някаква роднинска връзка с по-известния му до този момент роднина, (бил той истински или kayfabe) изпълнява движенията на родата си :)  Случаят с Kane е може би един от най-сполучливите. Когато дебютира беше представен като брат на Undertaker, и то какъв брат - чудовище. Следователно стилът и движенията, които прави, трябва да наподобяват тези на брат му. И тук едно евала на WWE и на Kane, за начина, по който направиха това. The Big Red Machine, The Monster всякаш беше самият Undertaker, но представен във възможно най-чудовищния си и зъл вид. Kane изпълняваше Chokeslam, но какъв! Tombstone, но не като този на брат си, (тук да отворя една скоба, нещо също много важно - яко е като изпълняват едни и същи движения, но още по-яко е когато единият добави свой почерк върху тях, това направи Kane), въобще Kane правеше същите движения като Undertaker, но видимо по-груби, придаде им по-зъл вид... за мен крайно сполучлив трик. Така хем имаха еднакъв арсенал като братя, хем си личеше кой е "по-чудовището". Това беше така в годините 1997, 1998, 1999. Гласувам за 98.

Това иначе е само един пример, в кеча има изобилие от други такива - примерно, когато Natalia направи вариация на sharpshooter-a, макар че беше heel, публиката се изкефи на мах. Ето такива моменти обичам аз :)

Резултати:

1998 ||||||||||||||||||||||| 23 votes (55%)

2003 ||||||| 7 votes (17%)

2000 ||| 3 votes (7%)

2001 ||| 3 votes (7%)

2008 || 2 votes (5%)

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...