Jump to content

Най-добрата година: Vol.7


UNDERTAKER*

Най-добрата година: Vol.7  

32 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Много малко са слабите години в кариерата на живата и все още представяща се на високо ниво легенда на кеча - The Undertaker. Казано на кратко, с който и да е бил образ през годините, (изключвам този 2002-2003) Тейкър винаги е бил The MAN, за мен поне един от най-добрите кечисти ever (съвкупност от образ, умения, физика), със сигурност уникат! Едно голямо eвала на Undertaker!

По-късно в темата пак ще се включа :)

Link to comment

Според мен най-добрата му година е 1997.На ринга като,че ли това му е най-високото ниво което някога е достигал,а и образът му на Lord of Darkness бе много добър.Като втора най-добра гласувам 2007,много силна за него като цяло година.Направо съживи кариерата на Батиста с мачовете и враждата помежду им,нищо чудно,че отне почти цялата година.Спечели и Ръмбъла за първи път в кариерата си и стана шампион на 'Мания 23 за пръв път от няколко години.Но аз не съдя по дадените успехи през нея,а по това как се е представял през съответната година.За мен тя безспорно е 1997.Най-лошите за него са тези с Bad Ass и особено пък Big Evil където като,че ли не беше много във форма.Да не говорим,че много джобна на Леснър и изглеждаше доста по-слаб от него.

Link to comment
Shawn_Michaels

И аз гласувам за 2007,взе Royal Rumble като направиха уникален край с Шон Майкълс,може би най-добрия,след това и титлата на Кечмания,че и държа титлата доста време,нещо което не е нормално за него.

Но иначе ако става въпрос за коя година Гробаря ми харесваше най-много,това е 1999 просто с ministry-то беше уникален също и като визия тогава ми допадаше най-много с тоя сатанински вид беше много груб,отвлече Стефани,разпъваше Ледения какво ли не беше :) ,че и титла взе.1999-та наистина му се кефех много,иначе по-принцип не съм от най-големите фенове на Гробаря.

И другото....не съм съгласен с вас,че 2002 и 2003 му са слаби години,направи доста стабилни мачове,през 2002 се би отново с Хълк,а после и с Леснър направиха изключителна серия.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Определено 2007-ма. Не се сещам за друга година , в която той да е бил постоянно в МЕ. Победа на Ръмбъла, поссле на Кеч Мания и Баклаш...После имаше контузия , но завръщането му беше...просто нямам думи- дадоха му МЕ за завръщането...

Link to comment

2007 поради причините на другите юзъри.Абсолютно съм съгласен с тях.

[center][center][b]Proud to be a PEEP![/b]
[img]http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2011/207/9/0/cm_punk_tag_by_v1ol3nce-d41q1i7.jpg[/img][/center][/center]

Link to comment
Freddy Kruger

Гласувах за 1998, защото тогава прави страхотна вражда с Кейн, макар тази вражда да е повече в полза на Кейн, но все пак имаха добър мач на мания и още 1-2 мача добри. След това започна вражда с Mankind, със който също направиха добри мачове и влязаха в историята с HIAC мача и 2те падания.

[center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center]

Link to comment
Гласувах за 2007. Royal Rumble winner, WHC, имаше добра вражда с Batista и доста добри мачове...

[color="#FF0000"]The Cerebral Assassin[/color]

Link to comment

Гласувах за 1998, защото тогава прави страхотна вражда с Кейн, макар тази вражда да е повече в полза на Кейн, но все пак имаха добър мач на мания и още 1-2 мача добри. След това започна вражда с Mankind, със който също направиха добри мачове и влязаха в историята с HIAC мача и 2те падания.

Човека си го каза. Не съм следял цялата година на 'Тейкър тогава, но съм гледал доста и наистина това е неговата година. Причините са изброени от Фреди.

Link to comment

Глас за 2008-ма от мен. Eat me! Много по-добро цялостно присъствие през 2008-ма има, отколкото през многоизбираната 2007.

Link to comment

Още един глас за 2008. Взе титлата в главния мач на Мания, направи страхотна вражда и мачове с Едж, друга добра с Биг Шоу и дебютира финишър, който ми стана любим. От 90те съм гледал само отделни мачове и сегменти, затова не мога да дам глас за някоя друга година. :)

Link to comment

2007 и 2008 далеч не са най-добрите години на Undertaker, поне за мен. Да, определено като постижения, може би бих ги сложил на 2-то/3-то, но overall, със сигурност не. Сега ще се опитам да ги подредя, как ги виждам аз, т.е. не по значимост, а в последователен ред.

1990-1994/5 - Това са годините, които ще оставя на колегата REICH, ако реши да се включи. Този период съм го гледал едва след 2000-та, когато пускаха classics по tv, не че не съм изгледал всичко, но все пак, друго си е. Само да кажа, че това са адски много подценявани години на Undertaker от сегашните по-млади фенове. Излишно е да казвам, че след дебюта мачка всичко по пътя си. 1991 става шампион като побеждава човекът-кеч за онова време Hulk Hogan. Вражди с Jake "The Snake" Roberts, Yokozuna, Giant Gonzalez, Kamala. Какво да кажем за 1994, когато се изправя срещу Underfaker. Въобще първите години са му много силни, постоянно е сред главните звезди на федерацията още веднага след дебюта си.

1996 - през тази година вече следя кеча редовно, разбирайте всеки ден по 1 час минимум благодарение на Sky Sports. Тази година станах голям фен на Shawn Michaels, Bret Hart и разбира се Undertaker. Снимката, която виждате на аватара ми от доста време е именно от 1996. Няма как това да не ми стане един от любимите периоди на Тейкър, все пак е първият лол. Враждата с Mankind си ми остава може би любимата, макар че моя човек доста пъти загуби тогава, но Mankind си остава най-сериозният му съперник на кеч ринга, както споделя и самият Undertaker. Двамата се срещаха в какъв ли не мач - Burried Alive, Boiler Room Brawl, по-късно и в Hell in a Cell, несъмнено най-големия feud, слагам го дори с малко пред този с Kane. Отделно през 1996 настъпва и голяма промяна в образа на Гробаря, сменя го от класическия Undertaker към по-съвременен, по-освободен, повече изяви има с микрофона, по-просто казано - придава му се по-човешки вид. На мен обаче най-любимият ми период на Тейкър като образ е точно преди това да стане, а именно началото/средата на 96 (откогато е и снимката на аватара ми). 

1997 - това е годината, за която смятам да гласувам. Чисто като форма, може би най-върховата му някога е именно през 1997. Както писах по-горе, вече не е "прикован" изцяло към образа си и може да покаже на какво е способен и на ринга, и с микрофона, особено на ринга! На WrestleMania 13 печели втората си световна титла като за мача излиза с attire-a, който използва през началото на 90-те и по-специално заради това, че именно с него печели първата си световна титла от Хълк Хоган. Много, много любим мой момент, пък сегментът накрая, когато вдига титлата, се върти и показва и до днес. През тази година Undertaker направи добри мачове с Bret Hart, Vader и особено със Shawn Michaels, кой фен на кеча не знае за първия по рода си HIAC, че даже и *****. Отделно че мача си беше добър, но и това, което стана накрая сложи началото на нова епическа вражда, която кулминира на следващата WrestleMania.

1998 - също изключително много добра година за Undertaker - враждата с Kane, тази със Steve Austin (макар, че както съм казвал и друг път, тук много се дразнех, защото Austin биеше, Тейкър джобеше), разбира се HIAC с Mankind.., определено тези 2 години ми оглавяват класацията. И като форма, и като образ, и като вражди, тези 2 години на Undertaker за мен са най-запомнящи се. Отново поредица от gimmick мачове, съчетани обаче и с такива за титлата, няма и спомен за онзи Гробар от началото на 90-те, чийто единствени думи са "Rest in Peace". Точно обратното - много по-свободна роля, много по-богат арсенал от движения, Undertaker показва наистина какво може, а то, както сме се убедили (донякъде благодарение именно на тези 2-3 години), е много!

1999 - по това време, ако ме питахте дали ми допада моментния образ на Undertaker, ще отговорех със сигурност не. Колкото и странно да звучи, тогава вече се бях наситил на този типичен за WWF heel образ, който винаги мами, печели нечестно, а и не на последно място, печели изключително рядко. Дразнех се, че и любимият ми кечист е станал с такъв. Днес обаче, знаейки, че победите и загубите не са най-важното нещо, с радост си спомням за този етап от кариерата на Тейкър. От всичките години, може би най-оригиналният му образ е през 1999. Демоничен вид, меко казано (от който btw е запазил нещичко и до днес, примерно изплезването при отброяване на туш), макар както казах heel образите на WWF по това време да са почти едни и същи, Гробаря определено даде нов вид на "лошия". Смея да твърдя, един от най-добрите heels ever.

А, и щях да забравя - шампион за 3-и път!

2000, 2001 - The American Bad Ass! Каквото и да си говорим, този образ рулираше, говоря само за този от 2000 и началото на 2001 (2002 и 2003 няма дори да ги коментирам, много слаби за мен). Та, макар тогава да си исках повече стария Гробар, не мога да отрека, че този образ си кефеше много. Едно ново лице на Undertaker, което получаваше едни от най-яките pops, които някога съм чувал. Само като си спомня реакцията на публиката при зазвучаването на Kid Rock... priceless. Много незабравими моменти имам от този период веднага след връщането му на JD. Първите няколко месеца, дори година радваше. До WrestleMania 17 беше добре, после вече не, а и след като се подстрига, тотално оплеска всичко. Следват години, които по-добре да си беше почивал...

2004 - present - последните няколко години Taker, понатрупа успехи да - RR winner, спечели титлата, няколко добри вражди с Orton, Batista, Edge. Като образ, бих казал, че е съвкупност от всички образи дето е имал досега, което ми допада в известен смисъл, но пък от друга страна, доста време вече се задържа без никаква промяна, това май не е било никога досега... толкова години, вече близо 5. Може би наближава времето, в което ще сложи край на активната си кариера, знам ли, дано не е скоро. Аз и през 2000 си мислех, че 1-2 годинки мах и приключва, а то какво стана...

В заключение да подредя периодите според мен:

1997 > 1998 > 1991/92/93/94 > 1999 > 2000 > 2007 > 1996 > 2008

Link to comment
Metzgermeister

Аз гласувам с двете ръце и трите крака за 1999 - ако не се лъжа, някъде бях чел (даже може и да е било в BWC), че за него това е най-слабата година в кариерата му, но за мен е точно обратното. През нея той по начало повече говори и прави жертвоприношения и отвличания, отколкото да се бие, но какво пък - тогава той е чисто и просто човекът шоу... или поне през месеците преди The Corporate Ministry.

Сегашният му образ е тотално скучен и изтъркан, сравнен с тогавашния. Пет години минаха - не е ли време за нова промяна? О, да - забравих, че не трябва да се прави твърде зловещ, за да не се разплаче детската аудитория и да се махне от телевизионния екран :wavecry:

Edited by Metzgermeister

 

 

Link to comment
Shawn_Michaels

Не съм съгласен особено с UNDERTAKER* ,реално успехите на Гробаря през 90-те не бяха толкова много,беше изграждан главно като убиеца на чудовища,никога не е бил главния main eventer и това показват title reign-овете му.

1991 - държи титлата няколко дена след което му я взимат

1997 - и така след цели 6 години Гробаря отново взима титлата като това му беше най-голямото задържане тея времена,наистина силна година,но надали беше най-важния пак беше нещо странично налицето на Шон Майкълс,Брет Харт и Ледения(това му е може би втората най-добра година след 2007 :) )

1999 - взима титлата от Скалата само да я загуби месец след това от Ледения

2002 - и ето идва 2002 за да бъде отново шампион

Докато през 2007 беше главното действащо лице като спечели и Royal Rumble,вярно конкуренцията не беше същата като някои други години,но мисля че говорим за най-добрата година,годината в която Гробаря е имал най-много успехи,а не за любими години......

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
corruptedshadow

2007 - спечели кралския сблъсък, взе титлата от Батиста, като направиха хубави мачове (БАТИСТА :D ), загубата на титлата също не повлия на непобедимия му образ...

До колкото 1999, често я споменавате, обаче тогава доста пъти падна от Ледения... Даже във един от неговите мачове - Buried Alive Match.

Втората му най-добра година е 1997. Тогава бяха първите месеци, от както гледам кеч и доста ме стресираше тогава. А и reign-a му не беше малък. :)

Link to comment

гласувам за 1997 печели титлата на WM 13 вражда със Shawn , първия HIAC и естествено началото на историята им с Kane :)

Link to comment

2007 |||||||||||| 12 votes (38%)

1997 ||||| 5 votes (16%)

2008 ||||| 5 votes (16%)

1998 |||| 4 votes (13%)

1999 ||| 3 votes (9%)

2000 || 2 votes (6%)

The Undertaker 2007

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...