corruptedshadow Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 (edited) Втория feud от рубриката Feud Spotlight е: The Undertaker vs Kane Наблагям на враждата им от '98, но 2004 също участва естествено. Ето ви и промотата от двете: Undertaker vs Kane (1998) Kane vs The Undertaker (2004) Година е 1997. Заради на HBK Shawn Michaels, The Undertaker губи своята втора WWE Title. След месеци на брутални сблъсъци между Шон и Гробаря, нещата отиват към първия Hell In A Cell Match на 5 октомври. Седмици преди мача им в адската клетка, бившия мениджър на Underaker - Paul Bearer съобщава, че ще доведе отдавна изгубения брат на The Undertaker. И така на 5.10.1997 Кейн прави един от най-легендарните дебюти не само във федерацията, а и във световния кеч. Следва добре изпипан feud - monster-brother vs monster-brother, в който първия мач между двамата е чак на WrestleMania 14. Следват дълги сапунчести истории и добре познатите ни сблъсъци, сегменти и не малко gimmick мачове. През 2003 Кейн отново прави "покушение" срещу "брат" си, след което следва отново мач на Wrestlemania 20. Това е един от най-известните fued-ве във света на професионалния кеч. Какво мислите за враждата, какви са основните Ви впечатления от нея и т.н. ? Edited January 19, 2009 by corruptedshadow Quote Link to comment
Freddy Kruger Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Любимата ми вражда, а и вярвам и на доста други хора. Това бе враждата, която направи Кейн "The Big Red Machine", това което беше: мачкащ на ред и почти невъзможен за побеждаване. Тогава Кейн е представен като абсолютен изрод с нечовешка сила: при дебюта си къса вратата на клетката, няколко месеца по-късно става първия кечист надигнал се след tombstone. Легендарна вражда, която винаги ще остане в историята. Аз лично се надявам, че именно с мач между двамата на Мания ще приключи кариерата на Гробаря. Quote [center][img]http://i41.tinypic.com/28a72tz.gif[/img][/center] Link to comment
BoRn_2B_GoD Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 ^ Ти гледал ли си я? Както и да е. Инфо от първа ръка мога да дам само за тази от 2004. Гледал съм голяма част от сегментите с Кейн, беше ми интересно развитието на самия feud, въпреки че беше ясно как ще свърши. Завръщането на Тейкър радваше, а и мачът не беше лош, даже ми допадна повече от предишния им WrestleMania мач. Колкото до старата вражда, тази от 1997... чел съм доста, гледал съм някои неща. Самия дебют на Кейн ми е пресен в съзнанието както и факта, че не можеше да бъде бутнат. Може би точно това го издигна, но преди някой да се е заговорил, че Кейн трябва да сложи маската и да бъде както тогава, нека се замисли, че е невъзможно. Образът вече е... по-човешки, по-обикновен, а това си има и добрите страни. Всички знаем реакциите срещу прекалено "силните" кечисти. Таааа... важна вражда като цяло и за двамата. Все пак Кейн е единствения човек бил се с Тейкър два пъти на Мания. Quote Link to comment
Blaze Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 И двете им вражди бяха на ниво..blow-off също.. макар че е ясно че "големият брат " щеше да спечели.. първата я гледах съвсем по детски наивно и си мислех че Кейн е Зоро в кеча Докато от втората имам доста по-добри спомени , но пък си предпочитам първата Quote Link to comment
Ogata Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 (edited) Втората неможе да се сравнява с първата.На нея самия билдъп изгради образа на Кейн като непоклатим.Имал съм щастието да ги гледам и двете,макар и първата да я хванах от 98-ма.Дебюта на Кейн за жалост само на клипчета в youtube,няколко месеца по-късно все пак започнах да гледам. Edited January 19, 2009 by Ogata Quote Link to comment
SkiD Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 (edited) Доста добри вражди се получиха, въпреки, че и в двата случая крайният резултат беше ясен. Имаше добър build-up, но сякаш на ринга можеше да се очаква повече (особено на 'Мания 20, където мача беше само 7,8 минути). Лично аз очаквах повече и от самата 2-ра вражда, защото след мача на КечМания, всичко свърши ей така изведнъж... можеше поне един gimmick мач да направят, вместо да приключат светкавично нещата. Edited January 19, 2009 by SkiD Quote Link to comment
corruptedshadow Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 (edited) ^Направо, викаш, WWE изчакаxa да му порасне косата за да се върне стария гимик на Тейкър и затова избързаха с края на feud-a. :P Edited January 19, 2009 by corruptedshadow Quote Link to comment
The Phenom Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Значи бил съм свидетел на цялата първа вражда и мога да кажа че беше нещо невероятно. Просто хайпа преди Мания 14 беше уникален. Атмосферата на самия мач беше уникална. Тогава Тейкър за първи път излезе с друиди и с интдорукцията на "О Фортуна" на Карл Орф. Определено беше нешо запомняшо се, като се има в предви и че гледах самата Мания директно Quote [center][img]http://i41.tinypic.com/4kttsg.jpg[/img][/center] Link to comment
axl4o Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 супер вражда но на мен лично първата ми харесва повече тогава е един от най-добирте дебюти в истроията на кеча ако не и най-добрия пък и образа на кейн е този който аз харесвам след като свали маската просто не е същото сега вече си е прост човек а преди образа му беше изпипан до край дори и говореше с гласово апаратче.След Остин vs Макмен това може би ми е следващата любима вражда пълна с интересни(главно гимик) мачове и сегменти ПС: Искам Инферно мач :D Quote Link to comment
koleda321 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Тази вражда, освен че ми е любима, я смятам за една от малкото добри такива на Vince Russo. Иначе от всичките години, през които враждуват, най ми харесва - 2000, поради простата причина, че тогава всичко е по-реалистично. Както се каза по-горе, враждата помогна и на двамата - освежи ролята на Гробаря и издигна Кейн, който и до ден днешен ми е фаворит. Яд ме е само че не съм могъл да я гледам от самото й начало. Тя е от малкото, които са се задържали толкова дълго интересни. PS: Ето повече за враждата им от 2000 - http://www.youtube.com/watch?v=CU0yG3a1C3M Quote Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
Recommended Posts