Jump to content

Най-добрата година: Vol.6 *Classics*


UNDERTAKER*

Най-добрата година: Vol.6 *Classics*  

34 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ето че усложняваме малко нещата. Наред с действащите кечисти, занапред ще има и такива от близкото минало. За някои със сигурност ще представлява трудност, но все пак това са легенди в кеча, и поне тези, които следим кеча по-отдавничка е нормално да сме позапознати горе-долу с кариерите им.

И така, Bret Hart...

Link to comment

Гласувах за 1994. Royal Rumble co-winner, имаше някои запомнящи се мачове срещу Owen Hart, Bob Backlund, Diesel...

569e98ae4f73f_200(5).gif.fd1524bd4786572

Link to comment

Ба, гласувам за 1997 г. Мачът с Austin, реформацията на The Hart Foundation, враждата със Shawn Michaels и разбира се - The screwjob - нещото, което преобърна цялата картина на Monday night wars.

Link to comment
Shawn_Michaels

Гласувам и аз за 1994-та Royal Rumble winner,световна титла макар и за малко и много запомнящи се мачове,просто 1994-та Брет Харт рулираше много здраво,може през 97-ма да спечели 2 титли,но не беше същото 1994 Брет беше номер 1 както и всичките години около Брет беше звездата,номер 1 топ face-a

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Гласувах за 1994-та година.Тогава човека си беше номер едно и почти всяко едно интересно събитие в WWF през годината е свързано с него - един от победителите на Royal Rumble, стана шампион на Mania, изнесе един супер мач с Diesel на KotR а и враждата му с Owen си беше най-добрият feud за годината.А мачът в клетката на Summerslam си е вечна класика.

Link to comment

През '97 се случиха един куп добри мачове с негово участие у още един куп интересни събития, пак с него. От мачовете, разбира се, че този с Остин блести, но имаше и други. Montreal screwjob-а също е класика, но за мен класиката е след мача - смачканата муцуна на Винс ... Ако не се лъжа после дойде на Starrcade и натам през '98 вече Nitro > RAW. Но основата си е в '97.

Link to comment

97.Montreal screwjob и мача с Остин са си класики.

[center][img]http://store.picbg.net/pubpic/D5/BE/102af09fb67cd5be.jpg[/img][/center]

Link to comment

Ще дам глас за 94-та.Освен изброените постижения,Royal Rumble,Wrestlemania X и т.н. това бе годината в която Винс окончателно се отказа от експеримента "НОВ ХЪЛК ХОГАН" в лицето на Lex Luger и реши Брет да е водещото лице във федерацията.Отделно през тази година беше може би най-добрата вражда която съм гледал до ден днешен с брат му Оуен,която беше съспътствана от серия ***** мачове.

Като бонус за Undertaker* и подкрепа за рубриката му ще дам оценка на представянето му в WWF за всяка година от периода 91-97.

91- Първата му самостоятелна титла и то извоявана в Гардън срещу Mr Perfect в един ***** мач.Стартира супер успешната му сингъл кариера след годините в Hart Foundation .Много добра втора половина на годината за него -7,5/10

92-Една от най-силните му години.Губи интерконтиненталната титла след като я защитава болен от инфлуенца с 40 градуса температура,но скоро след това си я връща от своя приятел Роди Пайпър в един забравен,но изключителен мач на Wrestlemania 8,като дори побеждава Пайпър с туш-нещо невиждано по телевизията дотогава.Невероятния мач на Уембли пред над 80 000 срещу British Bulldog-един от най добрите non gimmick мачове за всички времена.Но това не е всичко в края на годината Брет победи легендата Рик Флеър и взе първата си световна титла .Единственото което помрачава малко постижението му е че мача бе в Саскачуан на хаус шоу и малко хора са го гледали по телевизията.След завоюването на титлата той успя да я защити срещу няколко претенденти като на Survivor Series победи в един отличен мач шампион срещу шампион и набиращия скорост Шон Майкълс .

Отлична година за него-само победи и успехи -не гласувах за нея само защото тогава той все още не беше лицето на компанията . 9/10

93-Започва годината като шампион,побеждава силен противник като Razor Ramon на Royal Rumble ,но след това губи титлата си на Wrestlemania IX от Йокозуна,на всичко отгоре Хълк Хоган излиза и побеждава противника му за секунди ,а след това отказва програма с Брет.Като цяло Брет е настрана от основната сюжетна линия -доминацията на Йокозуна и макар че печели първия по рода си Кing of the Ring ,прекара остатъка от годината в продължителна вражда с Jerry Lawler и неговите протежета.Като цяло не особено успешна година за него. 6/10

94 Вече казах за нея ,цялата Wrestlemania X беше едно голямо "Sorry Bret" макар,че накрая на годината изненадващо загуби тилата си от Боб Баклунд,царуването му беше много добро а годината една от най-добрите в кариерата му 10/10

95 Годината не започна много добре за него,не успя да си върне титлата в мача с Diesel,и прекара пролетта и лятото в мидкард вражди с хора като Bob Backlund,Hakushi,Jerry Lawler,Dr Yankem DDS ,Jean Pierre Lafit и т.н. Все пак на Survivor Series 95 Брет Харт успя да спечели титлата слагайки край на почти едногодишното царуване на Diesel ,и я защити в края в един кървав мач срещу British Bulldog.Като цяло не много добра година за него ,като изключим последните 2 месеца 6,5/10

96 Отново започва годината като шампион,защитава титлата срещу чудовища като Undertaker,Diesel,Sid и Yokozuna ,губи на Wrestlemania XII срещу Майкълс в един незабравим 60 минутен мач.След турнира Брет си дава дълга почивка чак до Survivor Series -за първи път показва недоволство от политиката на компанията.В края на годината започва враждата му с изгряващата звезда Steve Austin -вражда която ще кулминира през следващата година.Като цяло по-скоро добра година въпреки,че пропусна 6 месеца от нея 7/10

97 Като качество може би най силната година за него-лебедовата му песен в WWF ,вражди класики с Austin,Undertaker& Michaels ,отделно хийл търн и основаването на много силния стейбъл Hart Foundation което води до много интересният сблъсък USA/CANADA .Поредица от невероятни мачове и промота.Незабравимия мач с Austin може би най добрия на Wrestlemania за всички времена.

Но иде ноември ,Монреал и се склучва може би най-дискутираното събитие в кеча за всички времена. Като краен резултат Брет Харт отива във WCW. Въпреки лошия завършек,годината бе силна за него откъм постижения-9/10 като мачове и вражди ,1/10 в личен план-в крайна сметка излиза,че е ненужен след всичките години као топ лице и WWF поема съвсем различен курс -започва Attitude ерата.

Периода му във WCW съм го следял само през 97- средата на 99-та изпуснах световните му титли там.

Като цяло не мисля ,че бе използван добре и не съм доволен от престоя му.

5/10 за преиода 97-99-лятото, 99 и 2000 няма да ги коментирам след като не съм го гледал.

 

Link to comment

^

Ето това е отговор, евала! Ясно ми е, че не всеки може да даде такъв. Онзи ден си говорехме в чата на тая тема - колко хора в България следят/са следели кеча редовно отпреди БТВ ерата и стигнахме до заключението, че не са никак много, да не кажа голяма дума, но се броят на пръстите на ръцете. Като главна причина за това естествено изтъкнахме, че в България, както е ясно на всички, сме с десетилетия назад и кеча се появи да пръв път по БГ телевизия 2000 или 2001 беше, се тая. В някои части на България обаче (които не са никак много) имахме привилегията да имаме канал като Sky Sports, благодарение на който следя кеча доста преди да се появи по БТВ. Не така стоят нещата обаче с 97-8% от форума :(  Докато повечето хора тук боготворят БТВ ерата, аз не си я спомням с много добри чувства. Като по-стар фен на кеча се дразнех страшно много, защото всеки стана "фен", без да знае абсолютно нищо за него - и до ден днешен се чудя - как можеш да се запалиш по кеча от шоутата по БТВ?! Аз лично не бих се, по принцип като започвам да гледам нещо, искам да го гледам във всичките му детайли, да съм запознат с историята му, да го гледам цялото... а това по БТВ бяха някакви орязани шоута като даваха главно "Ледения", "Скалата" и "Трите Хикса" и всеки, вече "фен", си мислеше, че това е кеча и това са хората, без, както казах, да знаят нищо за тях, да не говорим за другите... За малоумния превод няма да споменавам, само ще кажа, че от нещо интересно и увлекателно, в България кеча придоби друг вид, а именно - нещо, което е несериозно и лигаво и се харесва главно от децата... каквото и да си говорим си е така.

Та във форума, общо взето е така (от познатите ми потребители)- HEIDENREICH следи кеча от началото на 90-те, несъмнено най-компетентния, що се отнася до история и запознатост с кеча. След това има 2ма-3ма, които следим кеча от средата на 90-те - DBG_PafO, аз, иии... а помогнете де хаха, наборката Фил определено е цяла енциклопедия, но неговите знания се позовават главно на много четене и гледане, до колкото помня след 1998/9, ако бъркам наборка поправяй :)  Shawn_Michaels също е гледал някои работи преди БТВ, но както и той ми е казвал - не редовно, WCW 98, и след БТВ вече се запознава по-сериозно.

Така че, евала още веднъж на REICH за отговора, но ми е ясно, че трудно ще има други такива в нашия форум, за което можем да се сърдим само на това, че в БГ сме леко кроманьонци и нещата идват малко по-бавно при нас.

И за да не е изцяло off topic, да се изкажа и аз. Брет Харт ми е един от най-любимите кечисти, веднага ми стана такъв след култовия мач с Шон Майкълс през 1996. Тогава и двамата кечисти бяха главната причина така да заобичам кеча и да му стана огромен фен по онова време. Ако беше само това, щях да кажа категорично 1996, но както писах по-горе, не обичам като гледам нещо, да не съм запознат по-навътре с него. Тогава обаче нямаше интернет (за нас) и трябваше да се задоволя само с classics шоутата на WWF, които обаче стартираха някъде чак 1999. По това време излезе една друга, немска телевизия, която показа през този период на пълен запис всички WrsetleMania, Royal Rumble, Survivor Series, Summerslam, по-късно и In Your House. Да не говорим, че даваше отделно абсолютно всякакъв кеч от какви ли не федерации. Това беше идеален шанс да изгледам всичко, което не съм гледал преди 1995, а пък най-големия кеф беше като гледах и нещата след 1995 отново и си ги припомнях. Затова мое мнение е, че най-силните години на Брет Харт са началото на 90-те, тук ще гласувам за 1992. Тези години Брет е човека в WWF, ще посоча още Owen, British Bulldog естествено, Hogan ерата в WWF бавно бавно отива към края си, 1994 вече Брет мачка, след това обаче, изгряха други звезди и малко или много засенчиха Брет, първо Shawn, после и Austin отместиха малко spotlight-a от него, затова мисля, че началото на 90-те са най-добрите му години.

Link to comment
corruptedshadow

1994!

Защото спечели RR заедно с Lex Luger, мачът на Summerslam, на KOTR и на WM са доста запомнящи, вярно е, че от към титли Брет не беше такъв какъвто '97, но все пак '94 Брет Харт беше човекът.

Втората най-добра година - 1997.

Link to comment

Аз гледам от '98 и немога много да коментирам.Имам познания и съм гледал много клипове и много мачове на Брет Харт.'94 е било невероятно за мен да гледам,тъй като съм бил на 5 години,пък и нямам никакви спомени от кеч по телевизията тогава.'97 я знам много подоробно и това е една от най-качествените що се отнася до чист wrestling години в историята на компанията.Два ***** в 1 година с Брет-Остин и Тейкър-Шон,общо взето това е и годината която ще посоча,че най-ми е харесала от кариерата на Харт.Да не говорим,че образа му на мрънкало му позволяваше прилична работа на микрофона,а и враждата с Остин за мен си е една от най-добрите в историята на индустрията изобщо.Мачът им на 'Мания 13 и Остин отказвайки да се предаде с разбита глава и в шарпшутъра го тласнаха страшно много.

Edited by Ogata
Link to comment

Не съм много запознат с кариерата на Брет, гледал съм ДВД-то за карирерата му, чел съм тук там в нета и така. Ще гласувам за 1994 заради победата в МЕ на Мания.

БТВ, мача му с Остин на Мания 13 един от най-добрите в историяата на турнира, за мен само тройния мач от Мания 20 и Енгъл-Майкълс от Мания 21 са по-добри.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Най-много харесвам 97,защото това наистина е една от най-силните му години,а враждите със Austin,Michaels и Taker бяха неверочтни, мачове също бяха на това ниво.Също Bret Hart беше много добър heel, който имаше причина за това,което върши,a както се знае това е много важно за един heel.Evil Hart Foundation ми е една от най-любимите групировки,а цялата вражда между американци и канадци беше едно от най-добрите неща за годината.Но за съжаление завърши слабо годината като дебюта му на Starrcade беше ужасно направен,а опита им да имитират Screwjob-a отвратително изпълнен.

[center][img]http://i49.tinypic.com/ogf5a0.jpg[/img][/center]

[center][size=7][font='comic sans ms']ONE MORE MATCH[/font][/size][/center]

Link to comment

1997 :)

Edited by Violence

[center][center][b]Proud to be a PEEP![/b]
[img]http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2011/207/9/0/cm_punk_tag_by_v1ol3nce-d41q1i7.jpg[/img][/center][/center]

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...